Keresés

Részletes keresés

Mijo Creative Commons License 2000.11.16 0 0 43

És így akkor most érezhetően nőtt a böcsület, meg a köröm ..:))..?

Mijo

Előzmény: marfai (42)
marfai Creative Commons License 2000.11.16 0 0 42
Kedves Mijo!

Próbálom, próbálom, de reménytelen. Azt írtam le, hogy amikor utoljára nőtt a polgármesteri illetmény, akkor nem nőtt vele automatikusan a képviselői tiszteletdíj, hanem változatlan maradt.
Nem volt különösebb értelme, mert mint tapasztalom, egyre-másra előhozod hol Te, hol a Zoli...
Az utolsó számszerű kifejtés a "2002... Zoli" topicban. :-)))

A Hivatali bérekhez, jutalmakhoz a Testületnek nincs köze. Nem is lehet.

(Formálisan: a Testületi tagok nem ismerhetik a bérlistát. Ebből a szempontból a Testület is nyilvánosság, a köztisztviselő meg nem közszereplő, adataival ő maga rendelkezik. Ez mindig így volt, és amíg meg nem változik ez a szabály, addig így is marad.)

Azért ne picsogjál, mert meghatódik a Nagyérdemű olvasó, és akkor mi lesz? ;-)

Márfai P.

Előzmény: Mijo (40)
marfai Creative Commons License 2000.11.16 0 0 41
Kedves Mijo!

Csintalan azért nem beszélhet már a bizottság előtt, mert valami Fidesz nevű párt, meg az ő koalíciója hipp-hopp megszavazta, hogy a hó végén az olajbizottság adja le jelentését, és fejezze be munkáját. Szerintem még egy jó fél év símán beleférne... :-)))

Sanyit nem féltem. A pereit meg szokta nyerni, ha sajtótájékoztatót hirdet, akkor ott lesz a magyar média, ahogy kell. Különben is rendes, bölcsészről van szó, a jég hátán is megél. Olajhoz speciel nem ért, de ha kinyitja a száját, akkor kiválóan fogunk szórakozni. :-))

Ami Németh Miklóst illeti, bízzál meg fognak egyezni! Miklós köti az ebet a karóhoz, hogy aki a párttal foglalkozik, az ne akarjon részt venni a kormányban, és ezért Ő sem vállal párttisztséget és fordítva, aki beül az elnökségbe, az felejtse el a kormányzati ambícióit.... Jó, ezen nem veszünk össze, csak vitatkozunk. Miklós nem lesz MSZP elnökhelyettes... Ha engem kérdez, nem helyes. De nem kérdez. :-) Majd később eldöntik, hogy ki lenne a jobb miniszterelnök: Kovács vagy Németh. Egész jó a választék...:-)) Ha erről fog szólni a következő választás, akkor már nagyobb baj nem lehet. ;-)

Márfai P.

Előzmény: Mijo (39)
Mijo Creative Commons License 2000.11.16 0 0 40

Szabadna végre egyszer kedves Péter konkrétan, hogy mi volt a mérvadó szám ez előtt, amiről most regélsz, és ahhoz viszonyítva százalékarányában és összegszerűségében ez mit jelentett, valamint mit jelent, milyen - benneteket súlytó :) - különbözetet mindaz a változás, ami időközben békövetkezett ? Ha jól értem, akkor a polgármester ekkortól többet, ti viszont kevesebbet kaptok ....., pity-pittty, nekem máris lefele görbül a kisajakam, mert én egy empatikus és érző típus vagyok :(, még a Munkás gyászinduló hallatán is könny szökik a szemem szegletébe ...., mennyivel jobb volt Dájánnak :)!

"A jutalomosztási ügy nem érinti a Testületet."

Péter, ha az előbbieken csak pity-pittyem volt, akkor emiatt szó szerint zokogni szeretnék ..!

Mijo

Előzmény: marfai (38)
Mijo Creative Commons License 2000.11.16 0 0 39

Kedves Péter, lehangolsz azzal, ahogy most kicsinyíteni igyekszel Bukfenc Sanyi jelentőségét, még a végén oda jutunk, hogy el is határolódtok tőle :((! Tőle, akinek - akárhogy is nézzük - nem a saját javait, hanem nagybecsű pártod vagyonát gyarapító umbuldát kívánnak a nevéhez fűzni ... Lesz még ezzel az ürgével bajotok, ha elkezd dalolni, ma reggel meglehetősen eltökéltnek és rejtélyesnek tünt a tívíben, és érződik rajta, hogy annyira tele van a töke a rádobált szarral, hogy valóban borítani áll szándékában ...., hacsak időben bé nem fogja vezérkarotok, a lepcsességet elősejtető ajakát :)!? Sanyi megmoonta: ha a bizottság előtt nem boríthat, akkor majd sajtótájékoztató keretén belül teszi azt ...., mindenesetre szerencsétlen izzadt, mint az atyánszky egykori pékjei amikor nem kaptak havibért, de hát azon a bitang vallatópódiumon ezen nem is lehet csodálkozni :(!

Ugyanakkor egy másik csatornán, még az MSZP-ért kifejetten nem rajongók számára is elgondolkodtatókat mesélt az érzékenységében sértett Németh Miklós, akit bárhogy is nézzük, derekasan palira vett a klán :(( !! Ez a fazon mintha valóban átlátná a mai helyzetet, azokon az országjáró utakon, melyeken az utóbbi heteken megfordult, olyan lakossági véleményeket volt kénytelen észlelni, melyeknek lényegében és zömében egy hitelét vesztett összpolitika a végkövetkeztetése, a parlament a nép szemében sommásan, egy tolvajokból és csibészekből álló gyülevész banda, akik miatt a pípöl döntő többsége, mégcsak választani sem óhajt az elkövetkezőkben :((((( !
Annak pedig, hogy egy megvalósítható programok, és ütőképes, egységes team nélküli párt színeiben vállaljon adott esetben ezek után miniszterelnök jelölti szerepkört, igencsak úgy néz ki momentán, hogy fasza tört !! Lehet hogy a Kovács László tekintélyes politikus, különösen ami az amorozzóságát és a választékos modorát, öltözködését illeti, de ez ma már kevés, ő pont annyira hitelétvesztett, mint a pártoktól mentes összpolitika, mely helyzet kialakulásához nagy szerepe volt azon atyánszkyknak és atyánszkykhoz hasonlóknak, mely jelenség miatt sem ti, sem a többiek nem léptek föl időben kellő eréllyel ....
( Ebben semmiben nem különbözik helyi és helyközi pátriánk - az összes pártjával egyetemben ! -, mely csak nyeli, és nyeli, a két képviselőnk üdvös tevékenysége rothadt gyümölcsét, senki sincs aki nyíltan kimondta volna legalább félidőben, hogy ácsi urak, ez egy nagy rakás szar, mi nem erre fogadtunk fel benneteket ! Az atyánszky esetében, éppen a bajai és Baja környéki kisgazda sejteknek illett volna időben nyivákolni, csakhogy a sok sültparaszt, klasszikus módon benyelte a cumit, ami leginkább a gyurka - tőle megszokott - gátlástalan ígérgetéseiben csúcsosodott ki ! Ez már csak azért is sajnálatos, mert ezzel megdőlt a józan paraszti észbe vetett ősi hit, hiszen normális ember nem gondolhatta komolyan, hogy a kutya szalonnává válik :((( ... )

Mijo

Előzmény: marfai (35)
marfai Creative Commons License 2000.11.16 0 0 38
Kedves Mijo!

Mint említettem volt, amikor a polgármesteri illetmény nőtt, akkor a testület visszavett abból a szorzóból ami alapján a képviselői tiszteletdíjat kiszámítják. Ez nagyon hasznos volt, megvédte a testület tagjait attól, hogy az általad említett közvetlen együttmozgással vádolják őket.

Bocs, nem is így volt! :-)) Nőtt a polgármesteri illetmény: megjelent az újságban. Természetesen az is, hogy ezzel együtt nőnek a képviselői tiszteletdíjak is. Egy másik napirendi pontban a testület visszaszabályozta a növekményt: ez nem jelent meg sehol. :-)) Nagyon hasznos volt az önmérséklet, ugyan a választók nem tudnak róla, de remek, kebeldagasztó tett volt. :-))

A jutalomosztási ügy nem érinti a Testületet. A Hivatal bérezése, jutalmazása nem tartozik a Testületre. Nem is tudunk róla. Arról sem, hogy kinek mekkora a bére. Amíg nem másznak ki a megállapított költségvetési keretből, addig nem is érdekel. (khm nem nagyon...:-)))

Márfai P.

Előzmény: Mijo (34)
marfai Creative Commons License 2000.11.16 0 0 37
Kedves Zoli!

Németh Miklósnak most is nagy szerepe van a pártomban. :-) Az általad emlegetett koncepció szerint, amit Németh Miklós kifejtett, az a helyzet, hogy a párttisztséget viselők ne vállaljanak szerepet a kormányban. Ezzel ugyan én (és többen mások is ) nem tudok egyetérteni, de Miklós következetesen érvényesíti ezt az elgondolás, elsőként önmagára.

Tetszik nekem, hogy olyan feltételt szabsz, amiről már tudod, hogy nem teljesül. Németh Miklós nem vállal pártfunkciót. Kizárólag kormányzati feladatot fogad el. Így megmaradhatsz eredeti álláspontod mellett. Velünk meg majd lesz valami...:-))

Márfai P.

Előzmény: Törölt nick (32)
marfai Creative Commons License 2000.11.16 0 0 36
Kedves Zoli!

Tisztelettel köszöntöm kedves nejedet. :-)) Bizony nekem az a benyomásom, hogy nem az én tiszteletdíjam sok, hanem az ő fizetése a kevés!

Csak megemlítem, hogy az én feleségem pedagógus, és ezek szerint három diplomával alig keres többet mint könyvtáros munkát végző nagyra becsült családtagod. Ezen szívesenváltoztatnék magam is! Segítsünk egymásnak! ;-)

Márfai P.

Előzmény: Törölt nick (33)
marfai Creative Commons License 2000.11.16 0 0 35
Kedves Zoli!

Csintalan Sanyi már évek óta nem kap jelentősebb szerepet a pártban, de elárulom nem az "olajblöff" miatt, hanem azért, mert a tagság egy kongresszuson úgy ítélte meg a munkáját, hogy nem volt szerencsés őt vezető helyre tenni. (Kovács Magda volt az elődje, majd Ő vezette az apparátust a Horn kormány idején...) Most békésen elvan mint országgyűlési képviselő, és néha fölhorkan, ha csesztetik olyan dolgokkal, amiket akkor találtak kiellene, amikor "fontos" ember volt... :-))

Márfai P.

Előzmény: Törölt nick (32)
Mijo Creative Commons License 2000.11.16 0 0 34

Nem is hittem volna, hogy ilyen jó a bérezésük a könyvtári dolgozóknak :)...., a minap egy, a rendőrség civileket foglalkoztató szférájából távozott hölggyel beszéltem, aki mintegy tíz év után sem kapott kézhez harmincezer forintot :(( !
De ami az összehasonlításodat illeti, a Péter még csak natur, de hanyada a nejed pénze azokénak, akik még rá is tudnak tetetni az alaphelyzetre ..., hogy a bajai és a kecskeméti polgármestereket ne is vegyük alapul :(! Bár, miért is ne ? Ugye milyen érdekes az a politikamentes konszenzus, ami a polgármesterek díjazásakor mutatkozik egy-egy képviselőtestület megítélésekor ??? Ja, hogy az ő pénzük a Boss-éhoz igazodik :))!??? Ezért nem rajong a testület Bácsalmáson az ottani polgármesterért ....., annak mintha szerényebbek lennének az önmagával szemben támasztott igényei :)!?
( Kukkantsatok a tegnapi Petőfi Népébe, a Géczi Zsolt meglepő jutalomosztási jelenségeket taglal ..., és méghogy itt van szégyenérzet, és nincs sógor-koma-jóbarátság :((..!?? )

Mijo

Előzmény: Törölt nick (33)
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.16 0 0 33
Kedves M. Péter!

irod: "Nekem 108 ezer bruttó a tiszteletdíjam. Ez egyrészt a képviselősdiből, másrészt a biz elnökiből jön össze. Költségtérítés nincs. Igazgatósági, felügyelőbizottsági tagság nincs. Rendben?"

Nos, feleségem nem tisztelet dija, hanem napi 8 órás munkával megkeresett keresete - főiskolai diplomával - az önkormányzat által /általatok/ finanszirozott intézményében ennek a fele. Rendben?

Zoli

Előzmény: marfai (11)
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.16 0 0 32
Péter!

Számomra az MSZP csak akkor jelent valamit, ha a Németh Miklós által felvázoltakból lesz valami és ha a Ő fontos szerepet kap a pártotokban!

Végre egy ember, akinek van koncepciója és nem 'csintalan' és nem olajmaffiózó!

Zoli

marfai Creative Commons License 2000.11.15 0 0 31
Kedves Sanyi!

Örömömre szolgál, ha a politikáról, és főként arról, hogy mit akarnak a pártok itt Baján, Neked a Népszabadság jut eszedbe. :-))) A kiválasztott cikk is nagyon tetszik. Felvilágosíthatnál, hogy miképpen illik a témába? Elolvastam a teljes anyagot is a www.nepszabadsag.hu-n az különösen tetszett. "Papa" rendesen üzenget a volt főnökeinek, kollégáinak, a titkosszolgálatoknak. Kár, hogy nem mond semmi konkrétumot. Szerintem nem is fog.
Azért a Népszabadság, az jó. Nekem nem jutott volna eszembe, de attól még jó. :-))

Márfai P.

Előzmény: focis (28)
Bereske Creative Commons License 2000.11.15 0 0 30
Én értettem!

*-os ötös Mijonak! :))))

Üdv: Gergő

Előzmény: Thernitibi (26)
Thernitibi Creative Commons License 2000.11.15 0 0 29
Sanyi

A cikk ismételt elolvasása (!) után csak nézek ki a fejemből. Nem tudom eldönteni, hogy mekkora az igazságtartalma. Mert ha nagy, akkor tényleg nagy baj van.

Előzmény: focis (28)
focis Creative Commons License 2000.11.15 0 0 28
Nem tévedtetek el egy kissé a témától ?
Gondolatébresztőként ajánlom :
www.nepszabadsag.hu
Az "papa" jegyzőkönyvét.
F.Sanyi
Mijo Creative Commons License 2000.11.14 0 0 27

ERICSON :))!!!

Mijo

Előzmény: Thernitibi (26)
Thernitibi Creative Commons License 2000.11.14 0 0 26
Értelmezhetetlen a kérdésed.
Előzmény: Mijo (25)
Mijo Creative Commons License 2000.11.14 0 0 25

És melyek azok Csicsikém, amelyek kimondottan tetszenek azon az egyetlen elsőn belül :)))).....?????

Mijo

Előzmény: Thernitibi (23)
Mijo Creative Commons License 2000.11.14 0 0 24

Mármint az Eric-fiát :))...??

Mijo

Előzmény: Thernitibi (23)
Thernitibi Creative Commons License 2000.11.14 0 0 23
Kedves Zoli

Életem első operaelőadását végigkínlódtam, rendesen. Viszont a végén úgy tapsoltam, majd besz.....
Manapság vannak operaelőadások, amik kimondottan tetszenek, sőt, Az asszonnyal kimondottan szeretünk szinházba járni.

Lehet, hogy a Pazár nem tudta minek tapsolt, de ha egyszer megkóstolja, és megfogja az íze, biztos élvezni fogja.

Mijo Creative Commons License 2000.11.14 0 0 22

Hát akkor legalább annyit szólj neki kedves Péter, hogy ne csak a polgármesteres topicba nézzem be, hanem azokba is, melyekre te felhívod a becses figyelmét :))...., na, mit szólsz a marhajó ötletemhez !? De lehet hogy a hivatal nemzetközi hírű informatikusai betudnának állítani egy olyan programot, ha a "Széll" szó szerepel valahol, akkor a téknika elkezdjen visítani, vagy gilinggalangolni, vagy azt mondani, hogy salute .. koc-koc ..!?

Salute: Mijo

Előzmény: marfai (16)
Mijo Creative Commons License 2000.11.14 0 0 21

Te most hinni mentél oda, vagy előadást hallgatni :))...?

Mijo

Előzmény: Törölt nick (20)
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.14 0 0 20
Azt mondja a Pazár, hogy azért nem szól hozzá a topichoz, mert nem ért az internethez.

Erre végigűl egy előadást ami 2 órán keresztül erről szól és a végén megtapsolja az előadót!

Normális dolog ez szerintetek, vagy holnaptól ő is itt fog irkálni?

oszibá Creative Commons License 2000.11.14 0 0 19
Kedves Márfai!
Ám ugy legyen!

"Addig is közben főzünk egy-egy halat. ;:-)"
Mondhatnám egyet értek az elöttem szolokkal!

Oszi

Thernitibi Creative Commons License 2000.11.14 0 0 18
"Addig is közben főzünk egy-egy halat. ;:-)"
Na, ez mán beszéd!

A polgármester meg pógármájsztróskodjon, végezze a dógát, ne kampányaljon, és (párt)igét hírdessen.

marfai Creative Commons License 2000.11.14 0 0 17
Kedves Oszi!

Nem ígérhetem, hogy az összes párt ellenzékbe vonulása belátható időn belül elintézhető.
Ezért remélem, hogy a jó világ Magyarországon előbb bekövetkezik, mint az általad támasztott feltétel teljesülése. Addig is legalább a jobb világért tegyünk valamit Magyarországon, és ha már ilyesmivel foglakozunk, akkor itt Baján. Addig is közben főzünk egy-egy halat. ;:-)

Márfai P.

Előzmény: oszibá (14)
marfai Creative Commons License 2000.11.14 0 0 16
Nocsak-nocsak kedves Mijo!

Kezdhetjük az elejétől. :-(( Azt, hogy ez a topic létezik, nem sokan vették észre. Minek is. Széll Péter, ha belép néha a rendszerbe, akkor a "..polgármester..." topickba néz bele. Ezek szerint, ha szólok neki, akkor a megjegyzésed negatív változata szerint járok el. Ellenben ha nem szólok, akkor elég valószínű, hogy nem kerül a látóterébe a téma. :-))

Nem jó a megközelítés. :-)) Most az a helyzet, hogy csak akkor lépünk előre, ha háló ügyben mindenkitől azt fogadjuk el, amit adni akar. Erőltetni nem érdemes. A "verbális presszió" nem igazán eredményes, sőt legalább akkora visszatartó hatása van. Magyarul az eredmény könnyen lehet nulla, amit azért célszerű elkerülni...

Márfai P.

Előzmény: Mijo (15)
Mijo Creative Commons License 2000.11.14 0 0 15

Döbbent örömmel észlelem azt a - majdhogynem konszenzust sejtető - nyíltságot, ami a tisztelt eddig megszólaló urakat illeti :)!
Amit hiányolok, élőszó alapján állítva, hiányolunk: Széll Péter, a mi polgármesterünk hol vagyon ? Számomra meglepő, hogy most ő áll a negatív élen, azaz aki hallgat !? Gonosz fiúk aszongyák, majd ha az elnöke felkéri, akkor szólal meg :)!??? A magam részéről én ezt morbid módon hihetetlennek tartom :)....., ugye, kedves Péterek ??

Mijo

oszibá Creative Commons License 2000.11.14 0 0 14
Egyébként mindenki fizetésével meg vagyok elégedve, ha több mint az én nyugdíjam.
Ellenben a többieket sajnálom.

Mikor lesz Magyarországon jó világ?
Véleményem szerint: Majd amikor az összes párt ellenzékbe lesz!

Oszi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!