Én most pénteken láttam először élőben a Barbaro-t (előtte csak tévében). Hát pont azt a profizmust kaptam, amit vártam. Zseniálisak! Ha valaki esetleg szeretne egy kis szuvenírt az estéről videó formájában, látogasson el a youtube.com-ra és írja be a keresőbe, hogy Cziránku. Sajnos elég sötét volt a színpadon, de azért a lényeg átjön... Majd kerül még fel videó: a Haramia (csak egylőre hangproblémák vannak vele) és az, amikor Cziránku Sándor egyedül gitározott (pontosabban Herpai kíséretével)
A pénteki koncert ismét fenomenális volt. A legelső sorban álltunk, így időnként a dobhártyánk szélső helyzetbe került, s pár másodpercig ott is maradt. :-) Ez főleg olyankor fordult elő, mikor Miki az effektelt mikibe énekelt. De hát hiába no, alapjában ez mégiscsak rockzene, s ahhoz meg hangerő kell, mint tudjuk.
Ezt leszámítva szerintem a koncert igen frankó volt. Ahogy hallgatgattam Miki énektudása sokat fejlődött, én nem találtam rajta kivetnivalót, bár pár számban elmaradt egy két versszak, de hát ez legyen a legnagyobb baj. Nem tudom mikorra terveznek új albumot, (Miki elvileg Napra albumon dolgozik, Czira pedig gondolom az új Möbius formációval) de szívesen hallgatnám már az új számokat, otthon, kicsit letisztultabb stúdióhangzással.
Csak hápogok, hirtelen mennyi jó zenekar lett ilyen vonalon, Barbaro, Napra, s most Möbius. Igaz a 3 zkr magja két ember, de csak eltérő dolgokat alkotnak az egyes formációkban.
Igen, megtartották. Esett ott is, kb. mint a ZP-ben, de nem volt vészes. Igazából ott nem ők voltak a fő műsorszám, ennek megfelelően kb. 1 órányit játszottak. Az a koncert szerintem elég frankón szólt.
Szerintem a Solymári koncert 1000X jobban szólt. A tegnapiban szerintem kb. a bass szólt úgy ahogy, a dob és Miki gitárja so-so, Czirát meg szinte alig lehetett hallani.
Úgy látom egyes hangmérnököknek még mindig akkor jó egy sound, ha leveri az ember fejét a hangerő. Az első egyharmadban a kínai cinek pl. valami elképzelhetetlenül repedtfazék hangon szóltak. No mind1.
Ami pedig Miki gitárjátékát illeti, hát tényleg le a kalappal technikai tudása előtt. Én örülnék, ha tized ennyire tudnék. Viszont: Néha nekem is jobba esett volna egy-egy kitartott hang mint ez a kitudtöbbhangot kipengetni egy perc alatt. Azt hiszem erre mondják, hogy néha a több kevesebb.
A fent leírt sirámaim ellenére élveztem a koncertet, és én is csak azt tudom mondani, hogy marhára örülnék már a lemeznek.
tegnap ZP. az esőt úgy ahogy megúsztuk. azt leszámítva, hogy cziránku gitárja megint halk volt, KURTA JÓL SZÓLT! Volt neki döge. Gyanús volt nekem a Miki tegnap, mintha kissé szét lett volna csúszva...legalább is feltűnően laza volt, és merész :) úgy általában sokkal több volt a kommunikáció a zenekaron belül, mint szokott lenni, spontán volt, tetszett. az új lebegős szám (fáj a szívem, vagy mi) nagyon hangulatos, stúdióban jó kis "utazós" fílinget lehetne belőle kihozni... nekem egy NAGYON zavaró dolog volt: Miki tekerései...én tiltólistára tenném a 32-edeit, végtelenül idegennek tűnik ebben a zenei környezetben. Eszembe jutott egy Varga Janó koncert, ott, ha az öregnek beindult a keze, akkor mindig meg tudott érkezni valahova. Miki tegnap csak kitöltötte a lukakat, sok helyen annyira hiányzott egy-egy elegánsabban kitartott hang...mindegy, magánvélemény...ettől eltekintve kiemelkedően jó koncert volt, a közönség meg külön egy élmény volt. minden korosztály képviseltette magát, kicsit átalakult az a tipikus ZP-hangulat...na üdv.