A miskolci Volán-pályára gondolsz???
Mert akkor nem szégyen, nálunk már ez a természetes :-(((
Mondj egy helyet Miskolcon (Kobold ronda virágóráján, meg az őrült Széchenyi szobrán kívül), amit nem hagytak lepusztulni... Egész városrészek mentek tönkre, amelyekre eddig joggal voltunk büszkék (Lillafüred, Tapolca), vagy nézd meg a Stadiont, ahogy tavaly elszakadt a teteje, jóformán ma is úgy van...
Bocs, megint OFF voltam, abba is hagyom, csak mindig felhúzom magam ezen. A salakmotorhoz meg úgysem értek.
Salakmotor rulez!!!
Minden hétvégén jártunk apámékkal a versenyekre még az Aranykorszak idején. Fanatikus állat voltam! Szégyen egyébként, hogy a Volán-pályát hagyták így lepusztulni.
De hiába próbálkoztok, ha Nyír1-en építitek, nem hallatszik el Debrecenbe, bármennyire nagy szomszédnak tartjátok is magatokat/egymást :-)))))
A buliban viszont benne vagyok :-)))
Akkor a csapatot már össze is hoztuk, a lengyel edző hiányzik csak. Egyébként amikor a a nevezett lengyel pasi idejött edzőnek, felboronáltatta az addig tükör sima pályát. Csak lestek Józsikáék, hogy vetni akar, vagy mifene? Aztán elmondta, hogy ilyen pályán bárki megtanul salakmotorozni, de azon a pályán amit Ő csináltatott, csak a jó képességüek maradnak nyeregben. Igaza volt.
Felettem meg Petrikovics Józsika járt általánosba, meg Kovács Zoli. Egyszerre kezdtek motorozni. Tartottak is az iskola udvarán bemutatót nekünk. Rigával:-)
Kováccsal esett meg az alábbi történet:
Zöldfülü tartalékként került be egy rangos nemzetközi verseny egyik futamába. Edzésről tudta, hogy a zöldlámpa világításától számítva ha négyig számol. akkor megy fel a startgumi. Gondolta, háromnál szakít, és kizárják. vagy rosszul számolt, vagy hamarabb engedték el a futamot, a lényeg az, hogy állva hagyta a mezőnyt, és elhúzott. A nézőkön kívűl Ő lepődött meg az eseten legjobban, és oldalt megállva elengedte a mezőnyt. Azt mondta szeretne még élni egy keveset.:-)
Én tizennégy évig laktam egy salakmotorpálya közvetlen szomszédságában. Főleg az egész éjszakás bulik után meg a vizsgaidőszakban volt marhára kellemes... Úgyhogy én NEM kedvelem :-)))))
Pálya nélkűl nehéz lesz:-)
MOst is Debrecenben rendezett futamot a Stefáni klubja. Persze remélem legalább a TV.ben nézhetjük a srácot majd, mert Lengyelországban motorozik, onnan pedig a Sport1 közvetít majd.
Adorján még valóban aktív, de már a visszavonulását hangoztatta a mostani OB után.
Pedig van egy tehetségünk a Stefáni Attila, ha jól tudom a nevét.
Az a Seres menedzseli a srácot, akit annak idején rendszeresen pénzbüntetéssel sújtottak egykerekezésért a futam győzelmek után.
Volt itt azért sport élet valamikor. Mindenki megtalálhatta a neki szimpatikus sportot.
A UPC-Sport1 topicba már leírtam, mennyire szeretem ezt a sportot.
Csak valahogy a tévében nem az igazi. Ennél a sportnál ott kell lenni, érezni kell azt a szagot, ott kell ülni a pálya szélén figyelve a rajtot stb.
Tényleg, a szegény Volán-Dózsa pálya, hogy szétment. Pedig amikor megjelentek a traktorok, a locsolókocsik...
Egyébként én még focimeccsen is először a Volán pályán voltam.
Ha jól tudom még Adorján még versenyez, nem?
Mondjuk a Petrikovics Józsi volt itt az "Isten".
Nekem ő volt a kedvencem.
Láttad a pályát mostanában? Siralmas állapotban van:-(
Pedig micsoda versenyek voltak ott!
És micsoda nagy csaták zajlottak, Debrecenben, Miskolcon, és Gyulán is.
Petrikovics Józsikát végig kísértük minden versenyre.
Jó volt...
Én nem vagyok oda érte,de azért néha elnézem.Egyébként van "néhány" salakmotor-barát itt,a fórumban.Most,hogy van Sport1,ez a sportág is a képernyőre került!
Én baromira nem vagyok szakértő, meg nem is követem az eseményeket, de ha a TV-ben adják a salakmotort, el nem lehet onnan mozdítani. Pedig magát a motorsportot kifejezetten utálom, de a salakmotornak valami olyan varázsa van, hogy imádom !!! Régi nagy kedvencem Adorján Zoltán, nem tudom, hogy benne van-e még a szakmában. Igazán közvetíthetné a tévé többször is !!!
Elsőként csak arra lennék kíváncsi, hogy vannak-e itt rajtam kívül még szerelmesei a metanolszagú oválpályáknak. Jó lenne salakbarátokkal értekezni a speedway aktuális dolgairól.