Keresés

Részletes keresés

Ernesto Serra Creative Commons License 2000.10.06 0 0 54
Igaz, hogy túlzsúfolt a Balaton, de hol lennének a vitorlásversenyek? Valami bányatóban? :)

"Sopron, Pécs: kosárlabda"

Szerintem ebben a két városban van a legnagyobb kultúrája a kosárlabdának, bár tény, hogy elég messze vannak egymástól, de én úgy gondoltam, hogy az A csoport Sopronban a B Pécsen, a Playoff meg Pesten.
Persze ezek csak a mostani állapotok, én azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy Józsi bácsi megszervez mindent Akasztón, még egy nagy gödröt is ás a természetes vízi versenyekre :)

Kedves B(ölcs)Zoltán!

Azt hiszem az elhangzott nevek elsősorban a záróünnepségre vonatkoztak, ami ugye egy nagy buli, oda nem valók az általad említett, valóban nagyszerű magyar művészek (mármint fellépőként, nézőként persze igen), a nyitóünnepséget meg egyértelműen nekik kéne megcsinálni.

Ha már itt tartunk: a magyar könnyűzene sekélyes vizeiben halászva (ez szép volt, nem :)), szóval a 'zmegen az elmúlt héten láttam párszor egy Patrisha nevű hölgy Vedd el (ha jól emlékszem), friss, vidám hang, nem túl bonyolult, de ötletes és annak ellenére eredeti, hogy a mekkmester jól ismert témáját is belefoglalták. A csaj pedig olyan lány a szomszédból típus. Hallotta már valaki, mi a véleményetek róla? Bocs egyébként ez nem a reklám helye, meg nem is fanclub, csak külön topicot nem akartam nyitni, mivel csak ezt az 1 számot hallottam, de mindenképpen meg akartam említeni, hogy végre hallottam egy populárisnak mondható, de egyáltalán nem gagyi számot a magyar könnyűzenében.

Előzmény: Inner Circle (52)
BZoltan Creative Commons License 2000.10.06 0 0 53
nemakarok nagyon belepofazni a csevegesbe, csak megjegyeznem, hogy egy valami feltunt itt a sok bocskodo hozzaszolasbol.
Eloszor is a potencialis nyitounnepseggel kapcsolatos program... Hehe, ilyen sok itt a sulinetes mar megint, hogy senkiben fel sem merul mas csak a tingli-tangli meg a kicsinyes magyar pop-rock szakma. Eszebe sem jutsenkinek, hogy van a vilagban neheny tucat vilaghires magyar zenesz, enekes, karmester, zeneszerzo.. Csak tudjatok az igazi quality az nem a BMG meg az EMI segget nyalja fenyesre, de az ert meg ossze tudnanak roffeneteni egy popularis (vilagszinvonalu) zenei anyagot. Ja meg a vilagon mindegn kulturforumon (tenyleg nem NY-ban a mekdonalszos tinik) elismerik a magyar szinhazrendezest es mindig elismerest kelt a magyar demokeszseg. Egy Makovecz csak ossze tudna dobni egy amolyan olimpias dizajnt... Szal, csak azert mert a nagyjaink nem kurvulnak bele a pupulizmusba, attol meg tudnak olyat amitol lepadlozik a fel vilag...
szoval gyerekek lehet felretenni a nagy nemzeti depressziot meg a kissebsegi komplexusokat.

Meg tudna csinalni Magyarorszag is egy ilyen vagy akar jobb olimpiat. Az teny, hogy penz kell ra, de azon kivul teljesen alkalmas az orszag. Egy valami nincs rendben, az hogy Magyarorszag nem fog millios jattokat nyomni a kapzsi parkinzonos NOB tagoknak, hogy erre szavazzanak...

z

Inner Circle Creative Commons License 2000.10.06 0 0 52
"Sopron, Pécs: kosárlabda "

Ez a kettő eléggé kiesik, a kosárlabda meg önmagában nem egy hatalmas dolog. A többi nem rossz, csak azért fájna a szívem, hogy legtöbbje már amúgy is fejlett, ill. Budapest és a Balaton zsúfolt terület. A Balatonnál így is katasztrofális nyáron a helyzet, hát még egy nyári olimpia... ez ugye nem őszi lenne, mint a mostani, hanem pont főszezonban. Legalább szeptemberben lenne, jól jönne egy kis szezonhosszabbítás, és egy csomó szálláshely eleve adott lenne! :)

Előzmény: Ernesto Serra (51)
Ernesto Serra Creative Commons License 2000.10.05 0 0 51
Azért Balatonfüredet vagy Siófokot se hagyjuk ki, lásd vitorlásversenyek.
Nekem a legszimpatikusabb a Szeged-BP-Pécs-Füred-Sopron-Győr lenne
Szeged: kajak-kenu, evezés
Sopron, Pécs: kosárlabda
Füred: Vitorlázás
Győr: Foci, kézilabda
Budapest: az összes többi + említett labdajátékok döntői, elődöntői.

Ja és a lovasversenyek simán lehetnének Debrecen környékén, és ki ne hagyjam Mogyoródot, mert szerintem mire az olimpia ide ér, addigra a F1 is olimpiai sportág lesz :)

Előzmény: Inner Circle (50)
Inner Circle Creative Commons License 2000.10.05 0 0 50
Győr-Szeged nyilván nem játszana, de mondjuk Debrecen-Szeged-Nyíregyháza-Kecskemét, vagy Győr-Sopron-Tatabánya-Budapest (nem kívánt rész törlendő)? Szerintem tényleg életveszélyes lenne még ezt is rászabadítani Budapestre, ahol még egy Kaiser's maraton is botránykő. Ne feledjük hogy hogyan állunk a keleti végeken, nem lenne jó húzás ha egy esetleges olimpiából ismét csak(ezredszerre) Budapest és a nyugati országrész profitálna. Ha EBk-VBk rendszeresen több helyen vannak, ugyan miért ne lehetne az olimpia is?

Szerintem a 20-30 év teljesen reális. Az is lehet, hogy minél többet várunk, annál messzebb lesz, mert ha minden olimpia túl akar tenni az előzőn (és nyilván túl akar), akkor a költségek hamarosan egy nukleáris arzenál fenntartásával fognak vetekedni, és lesz öt-tíz ország a világon, ami megengedhet magának egy olimpiát.
Egyébként Kína szerintem néhány cikluson belül biztos befutó.

Előzmény: Celtic woman (49)
Celtic woman Creative Commons License 2000.10.05 0 0 49
Szerintem meg igenis meg kellene próbálni!
A belátható időről meg csak annyit: mit gondoltok mennyi időbe telik, amíg egyáltalán a rendezési jog lenyerésére benyújtandó pályázatot összeállítja egy ország? Aztán jön még a bírálási folyamat, majd maga a felkészülés.
Szal, ha olyan 15-20 éven belül gondolkodunk, akkor nagyjából most kell elkezdeni a tervezést!
És nem biztos, hogy mondjuk 20 év múlva nem lesz olyan helyzetben az ország, hogy elbírjon egy Olimpiát!
Jake Maroc Creative Commons License 2000.10.05 0 0 48
Szóval mindannyian szeretnénk ezt az Olimpiát, és persze mindannyian tudjuk, hogy belátható időn belül ez nem reális.
A nekem szóló reakciókkal kapcsolatban:
1/ a labdajátékokban a VB-ket és EB-ket országoknak, sőt mostmár egyre gyakrabban társországokna ítélik oda, így teljesen természetes hogy több városban kerülnek lebonyolításra.
2/ A mostani Olimpia színhelyeinek nagy része gyakorlatilag egy köpésre volt egymástól.
3/ Tényleg nam nagy ez az ország, de azért mondjuk szurkolóként biztos nem örülnék, ha két esemény között mondjuk Győr és Szeged között kellene két sportesemény között bumlizni. Ez még IC-vel is bőven 4 óra felett van. Az országutakon pedig igencsak káosz lenne.
Szóval szerintem irreális azt gondolni, hogy egy ilyen országos Olimpiát elfogadnának mint pályázat.
djkalo Creative Commons License 2000.10.05 0 0 47
Újabb hirekről értesültem a napokban. Nem csak Görögországra hivatkozhatunk mostantól, hanem Szlovákiára, akik ugyancsak pályáznak, a 2006-os Téli olimpiára, és azért az se kis dolog. Meg aztán jobbak vagyunk a szlovákoknál, mi egy nyárival is elbirunk :))) Ami a közlekedés gagyi mivoltát illeti, akár vidéken van néhány helyszín, akár Bp-en, meglehet csinálni, hogy sűrítik a járatokat, arra a két hétre. Ebben az évben pl. valamelyik ünnepség idején, mostmár nem emlékszem, Bp-en kb 20 járat menetidejét sűritették. Én egyébként sokkal inkább abban látomg a problémát, és főleg a külföldiek vidékre utaztatásával kapcsolatban, hogy nézzétek meg a vonatokat, hogy néznek ki. Jó jó persze ott az IC, de abból meg nincsen annyi kocsi, hogy napi 10 járatot kb óránkénti sűrűséggel indítsanak pl Nyíregyháza, Szeged, Debrecen, Miskolc, Győr, stb felé. Persze ezt is lehet még fejleszteni, de ezek viszont az olimpia után tényleg kihasználatlanok maradnának, hisz Mo.-on nem közlekednek olyan sokan vonattal. Végezetül még egy dolog, ami a nyitóünnepséget illeti, a folklór, vagy akár csikósok heje hujája, esetleg magyar lovagi játékok tényleg jók lennének, ami pedig a záróünnepséget illeti...gondolkozzatok egy kicsit. Ilyen bulis-karnevál jellegű dolgot mi is tudnánk csinálni, a kérdés tényleg a dolog könnyűzenei része. Nem tagadom, Pressert és hasonlókat be lehet venni, mert az tényleg a Love is in the air-es fickóval van egy szinten. De vannak a modernebb szólóénekes és együttesek között is olyanok akik alkalmasak lennének a szereplésre. Az hogy nem ismerik őket külföldön, nem baj, majd megismerik. A magyarok előadók közül szinte senkit se ismernek. Ez egyben egy jó bemutatkozás is. Most legalább meglátja a világ, hogy vannak azért nálunk is jó együttesek. Pl az ozziknál ott volt a Savage Garden és a Kylie Minogue. Nálunk is olyan csapatokat lehetne felléptetni, akik többnyire dobogósok voltak, de globális szinten. Nyilván nem a Picasso Branchre gondolok, mert az ő lista vezetésük nem tart 3 hétnél tovább. Viszont pl ott van nagy kedvencem: Subb Bass Monster. Vagy ott van, az alteres vonalon a kispál. Ami pedig a könnyedebb vonalat illeti lépjen fel a United /akár előadhatnák a Feketén a hófehért, hisz Kylie Minogue is előadott egy olyan számot ami nem az övé/ Ők azok a bandák, amik a legsikeresebbek ma magyarországon. És emmelett jöhet Presser, a Cotton Club Singers, vagy akár Charlie.
makaii Creative Commons License 2000.10.05 0 0 46
hmmm...rendezzunk olimpiat! (; Elore latom amint rugjak a bort a Brazil-Argentin rangadon a Szonyi uton! (;

Vagy hogy a Dream Team V valamelyik pesti altalanos iskola tornatermeben kuzd a tovabbjutasert! (;

Gagyik vagyunk sajna meg! Maybe 40 ev mulva, az osszejohet! Artius, Citius, Fortius!

Eljen, Eric Moussambani, halal Vass IStvan Zoltanra es Koban Ritara.

Sp Creative Commons License 2000.10.05 0 0 45
Maradjunk csak ennél a "metropolis" meghatározásnál.Csak úgy példaként Barcelona 1.699231 lakos; Athén 885737 lakos: mi köze van ennek az olimpiai játékokhoz? Semmi. Minden olimpiát rendezô ország (város) elismeri, hogy tetemes összegeket költött infrastruktúrára, mintegy "újratervezték" a szóbanforgó városok bizonyos területeit... Az olimpiai falu késôbb pl. lakóházakká alakul, egyéb létesítmények sem maradnak kihasználatlanul, a felépült utak, tömegközlekedés, stb. végül is a város lakosainak javát szolgálja évtizedekig... Ha meg azt is nézzük, hogy Montreál óta az olimpia nyereséges vállalkozás, hm gondolkodni kellene rajta!... Iróniát és pesszimizmust érzek ki hozzászólásaitokból.
Szóval noch einmal: a nyitó és zárócirkusz az csak egy csepp a tengerben és fejhosszal "hozná" Magyarország...(Egyébként, ahol nincs folklór, ott nincs is igazán; apropos az ausztrál bennszülöttek sem zeneileg nagyok). Az az öreg (nem tudom a nevét) kalapos ausztrál Pete Seeger meg nem volt nagy szám...A "Love was in the air" kisérete meg egyenesen midi volt mégpedig ugyanaz a verzió, ami az Interneten van fenn...Szép volt, jó volt, de nem felülmúlhatatlan! Pressert, Szörényit, (a teljesség igénye nélkül: hely hiányában nem írom a szóbajöhetô összes zeneszerzôt bocs), stb meg lehetne kérni a zenei téma elôteremtésére, mint ahogy a görögök teszik Vangelis-szel.
Nem értem a pironkodást, még kevésbé az elôlegezett szégyent...Bele kell vágni és kész; persze minél hamarabb, annál jobb! Olimpiai üdvözlettel...
Inner Circle Creative Commons License 2000.10.05 0 0 44
Nyilván nem a kosár- és kézilabda lenne két másik városban, hanem mondjuk evezés egy helyen, atlétika másik helyen, csapatsportok harmadik helyen. Bp-Győr vonattal egy óra, Nyíregyháza-Debrecen fél óra. Talán Sydneyben két helyszín között még többet kellett mászni.
Milyen új komplexumról van szó? Már említettem, hogy pl. az ország legnagyobb fedett csarnoka Nyíregyházán van (130 ezer lakos), úgy általában az ilyenért nem szoktak panaszkodni. Az ország rettentően egészségtelenül Budapest-centrikus, hát éppen azért van szinte minden esemény Budapesten, mert ide lehet hozni őket! De ha mondjuk Szegeden lenne egy nagy stadion, akkor oda menne az esemény is, ezzel megoldódna a kihasználás, egyébként is a vidéki nagyvárosok sok szempontból kellemesebbek, mint Bp. Imitt-amott még repülőterek is vannak, bár csak Ferihegyről szoktak beszélni, de intercity tényleg mindenhova megoldható. Hiszen Béccsel akartunk Expót meg talán valami focibajnokságot is rendezni, holott az ráadásul egy másik ország, nemhogy másik város.
Az hogy egy épület mire készül és mi lesz belőle véglegesen, két dolog, és szerintem egy nagyvárosnak se tenne rosszat ha olcsón lehetne az olimpia után mondjuk irodaépületet kapni, míg Budapesten úgyis épülnek, talán túl sok is.
Előzmény: Jake Maroc (42)
jfly Creative Commons License 2000.10.04 0 0 43
Jake!

Ez mind igaz, amit leírtál, és az is igaz, hogy az Olimpiát egy városnak ítélik oda, efelől semmi kétség, hogy Budapest kapná (ha tényleg ezt még meg is érem), viszont azt sem felejtsd el, hogy Sydney és Atlanta mekkora nagy metropoliszok, míg Budapest nem nevezhető annak. Az infrastruktúráról és közlekedésről nem is beszélve. Az pedig a másik, mint mondottam, Mo nem egy annyira elvetemülten nagy ország, oda lehet érni mindenhová ahová akarsz, nem kell repülőre ülnöd, és a nagyvárosokba már elég kultúrált módon el lehet jutni. Pontosan, itt nincsenek akkora távolságok, mint az USÁ-ban vagy Ausztráliában, ezért is lenne megoldható ez az egész. Miért, két vagy három évvel ezelőtt a női kosárlabda EB-t is több helyszínen rendezték (Pécs, Sopron, Bp) és senkinek semmi kifogásolnivalója nem volt.....

üdv: jfly

Előzmény: Jake Maroc (42)
Jake Maroc Creative Commons License 2000.10.04 0 0 42
Akárhogy is nézem, az Olimpiát egy városnak szokták odaítélni, és csak olyan sportágakat szoktak városon kívül rendezni, amelyre a városon belül nincs mód. Pl. a vizes számokat. Az úgy nem megy hogy a kosárlabda Körmenden, a kézilabda Győrben az asztalitenisz meg Miskolcon. A nézők is imádnák amikor két versenyszám között az egész országot át kellene utazni. Egy ekkora új létesítmény komplexumot pedig aligha célszerű Bp-től távolra építeni, mert ez az Olimpia utáni kihasználhatóságát erősen csökkentené. Hol lenne értelme egy 60-80 ezres stadiont felépíteni az országban, mellete egy rakás sprotcsarnokkal, szálodákkal, éttermekkel stb. ?
jfly Creative Commons License 2000.10.04 0 0 41
Kisarany!

Jó lenne a Sebestyén Márta, és a folklórral sem lenne semmi baj, de ha észrevettétek, én inkább a záróünnepélyre nem találnék előadót (a nyitóra valahogy össze lehetne vakarni egy-két emberkét) márpedig ha most is és Atlantában is láttátok a zárót, ott nem a hagyományok és a folklór volt, hanem egy hatalmas modern buli, tele könnyűzenével.....
IC kartácsnak igaza van, valószínű, hogy sokkal kevesebb embert érdekelne a folklór mint pl, ha lenne valami könnyűzene, sajnos ez van, ilyen a világ. Viszont a nyitón nagyon el tudnám azt is képzelni egy fantáziadús műsorral:))))))

Ami pedig ezt a budapesti olimpiát illeti. Fel vagyok háborodva, hogy ennyire Budapest centrikusan gondolkoztok. Azért Budapesten kívül vannak még nagy és szép városaink, nem értem, hogy miért kéne itt megrendezni mindent. Persze, hogy itt lenne a nyitó meg záró, meg az atlétika meg még egy csomó szám, de pl, a kajaknak én is jó ötletnek tartom Szegedet, de Szegeden kívül is van még egy-két vizes városunk ahol szép kajakos hagyományok vannak, vannak kosárlabda fellegváraink, kézilabda fellegváraink, és nemcsak Budapesten. Szóval ha itt Olimpia lenne, akkor együttesen, egész Magyarországnak kell ezt megoldani és nem Budapestnek. Nekem ez a véleményem. A közlekedés meg tényleg röhejes itt Pesten is de az egész országban is.....

üdv: jfly

Előzmény: Kisarany (38)
Y3K Creative Commons License 2000.10.04 0 0 40
Egy kerdes:

(ha valaki meg emlekszik)

Amikor a (nemvolt) Vilagkiallitast szerveztek az mennyibe kerult volna?

Kataca Creative Commons License 2000.10.04 0 0 39
EZAZ!
Kitereljuk a népet a magyar pusztara! :)))
Kisarany Creative Commons License 2000.10.04 0 0 38
Sebestyén Márta?
Előzmény: jfly (32)
Inner Circle Creative Commons License 2000.10.04 0 0 37
Szerintem a felsorolt nyitó-záró műsorokat csak a szűkebb kultúrkörünk értékelné, hiába világhírű a Benkő Dixiland meg még néhány, az a pár milliárd ember akik TV-n nézik, SZVSZ elaludna rajtuk.

Úgy látom, kicsit elbeszél egymás mellett a budapesti és a vidéki olimpiát támogató társaság. Én világéletemben Budán laktam, de ebben az esetben semmi lokálpatriotizmus, szerintem Budapest így ahogy van, nem sokra jó, három metróvonallal és leszakadó Szabadság-híddal még egy cserkész világtalálkozó megrendezése sem lenne kockázatmentes. Tényleg alig bírjuk már most is.
Én szó nélkül kitenném a különböző helyszíneket ide-oda, pl. a kajak-kenut Szeged zokszó nélkül elbírná, az ország legnagyobb fedett csarnoka meg éppen Nyíregyházán van. A déli-keleti városok egyrészt kevésbé vannak most leterhelve, jobban elbírnák a plusz terheket (pl. néhány millió embert), másrészt nagyobb szükségük van a beruházásra.
Igaz, Budapestet képtelenség kihagyni, egyrészt biztos nagyon erős lobbi lenne, másrészt Budapest neve talán mond valamit külföldön, harmadrészt meg a sugaras közlekezdési rendszerünk miatt, negyedrészt azért hasznos egy-két dolog, pl. Népstadion, azért van itt. Ráadásul bár igaz, hogy ha több helyszín van, akkor a vendégsereg kiszolgálását is könnyebb megoldani, de az elbíráló bizottság aligha örülne annak, hogy egy-két órás vonatutak választják el egyik sportágat a másiktól.
Azért én támogatom a Kelet-Magyarországi Olimpiát, a jelvénye lehetne egy vidám szürkemarha! :)))

MUB BABI Creative Commons License 2000.10.04 0 0 36
IGAZAD VAN
"Nagyon örülnék egy budapesti olimpiának!!"
Minden ami szükséges kis fantáziával elöteremthetö,egyedül az akrat hiányzik ott ahol kéne.
Előzmény: Sp (34)
Ernesto Serra Creative Commons License 2000.10.04 0 0 35
Ha már ott tartanánk, a megnyitó + záró ünnepség programjával szerintem sem lenne gond, van ebben az országban elég ötlet, csak a megfelelő embert kell megkereseni, nem pedig az ISM kampányfőnökét.
Az athéni olimpiáról jut eszembe: remélem nem hagyják ki azt a ziccert a görögök, hogy a marathonit a történelmi helyszínen rendezzék.
Előzmény: Sp (34)
Sp Creative Commons License 2000.10.04 0 0 34
Gondolom Soros bácsi is beállhatna a sorba...Ha Görögország megteheti, azt hiszem Magyarország is képes rá...hiszen mindekettôben közös, hogy nemzeti jövedelme jórészét az idegenforgalomból "termeli ki". A közlekedés - általában -, minden nagyvárosban gond; Budapest sincs hátrányosabb helyzetben. Természetesen jelentôs beruházásokat igényel ez a terület is a felkészülés szakaszában.
Az általános véleményekhez: a sportlétesítmények jövôjéhez kétség sem férhet. Késôbbi, nagyszabású, sporteseményekhez járulna hozzá...A megnyitó és záróünnepség műsorszámain sem kell a fejünket törnünk. A magyar folklór, s az országban élô nemzetiségek segítségével barójó műsort lehetne kanyarintani a jelenlevôknek; tehát ez nem lehet ok a szégyenkezésre. Még a honfoglalás lovasjelenetei is tuti sikeresek lennének egy nagy, új stadionban...Szóval mindez csak fantázia kérdése, a legfontosabb, hogy az illetékesek verjék a vasat ez ügyben és ne idegenkedjenek az ötlettôl...Menetközben minden megoldódik majd.
Nagyon örülnék egy budapesti olimpiának!!
Előzmény: Ernesto Serra (33)
Ernesto Serra Creative Commons License 2000.10.03 0 0 33
Szerintem nem is a pénz lenne a legnagyobb gond (azért az is gond lenne), hiszen a nagy multik egymást eltaposva ajánlanák fel anyagi segítségüket (példának okádék :) Coca-Cola, és, ha rosszmájú akarok lenni, a Microsoft is ott lehetett csendestársként, nem véletlenül mutogatták annyit, az itt-ott felbukkanó Bill Gates-t), hanem Budapest, (még az egész ország se talán) nem bírna el annyi embert, nem elég mindenkinek ülőhelyet biztosítani, egyéb szórakoztatásról is gondoskodni kell + a város már most is egy nagy dugó, tömegközlekedés fullon van (ugyan nem vagyok pesti, de elég gyakran járok ott, és mindig ez van, nem hiszem, hogy ez csak az én tiszteletemre lenne), szóval majdnem át kéne építeni az egész várost, ami nem férne bele abba a hat évbe, ami az odaítéléstől az olimpiáig van (asszem ennyivel előbb hírdetik ki, hogy hol rendezik), sokkal előbb el kell kezdeni, amíg meg nem kapjuk meg biztosan, addig nem ad pénzt a Coca-Cola, pénz meg nincs, úgyhogy mégis a pénz a legnagyobb probléma :(. Bocs, azt hiszem most semmit nem írtam :)
Előzmény: Jake Maroc (31)
jfly Creative Commons License 2000.10.03 0 0 32
IC!!

Na akkor nem csak nekem jutott ez eszembe:))))))
Először a közéleten kéne javítani:)))))
Szegény Ian, fel kell még készülnie egy-két dologra:)
A Lajos szerintem addigra ki fog pukkadni, szóval nem hinném, hogy felférne a színpadra:)))) De ha mégis lenne Olimpia akkor a Zámbó Jimmy-t csak Oscar-díjas maszkban engedném fel (mondjuk olyan karakterrel mint Mel Gibson:)))))

Na de a hülyeséget félretéve, nem tudom elképzelni, hogy valaha össze is tudnánk szedni annyi pénzt, hogy meg tudjuk rendezni az Olimpiát. Azért arra is gondolnotok kéne, hogyhamár tényleg szóba jönne a rendezés, akkor azt úgy kéne megrendezni, hogy azt mondják az Olimpia után az emberek és a résztvevők, amit Sydney-ben is elmondott Samaranch...Ez volt a világ eddigi legjobb Olimpiája:))) Azt hiszem, ez sokat lökne az országon, én is most arra célzok, hogy nem kéne mondjuk olyan szarul szervezett Olimpiát csinálni mint pl Atlantában, akkor inkább ne is szervezzen senki semmit...
Pedig szívesen fizetnék az adóból az Olimpiára mint a Torgyán körútjaira, az is biztos.....
Ami pedig az elrendezést illeti. Én sem csak Budapest köré tervezném, ha lenne, kicsi ez az ország, nincsenek nagy távolságok, nyugodtan lehetne más helyekre vinni egyes sportágakat...
Na jó, álmodozás itt lezárva....

üdv: jfly

Előzmény: Inner Circle (22)
Jake Maroc Creative Commons License 2000.10.03 0 0 31
2 milliárd dollárocska az fejenként 200 dollár minden polgárra számolva. Nem lesz könnyű összekalapozni. Az százasokban számolva vagy 600 db fejebként. Szerintem a malacperselyek beszerzése is kimerítené az éves sport támogatást :(
Előzmény: Kataca (30)
Kataca Creative Commons License 2000.10.03 0 0 30
en maris elkezdtem gyujteni egy malacperselyben a penzt az olimpiara :))))
egyszer majdcsak osszegyulik ra ...
(pihentsegem jele: azon gondolkodom, ki kellene szamolni, vajon a 2 milliard dollarocska hany malacocskaba ferne el, s mennyi ido alatt telne meg, mekkora sebesseggel kellene beledobalni a femhuszasokat, szazasokat :)
Kataca Creative Commons License 2000.10.03 0 0 29
foleg ha azt is figyelembe vesszuk, mennyi embert kell meg pluszban kiszolgalni, mert nem keves nezosereg gyulne ossze. Elözönlenék Magyarorszagot.
Előzmény: Jake Maroc (28)
Jake Maroc Creative Commons License 2000.10.03 0 0 28
Kétségkívül ez a két legjelentősebb sportesemény, az eredeti megjegyzésem azonban nem erre vonatkozott, hanem arra, hogy rendeztünk már számos világversenyt, de egy Olimpiát megszervezni és lebonyolítani messze nagyobb feladat bármilyen más sporteseménynél (beleértve a foci VB-t is).
Előzmény: Ernesto Serra (27)
Ernesto Serra Creative Commons License 2000.10.03 0 0 27
Abban igazad van, hogy többen vesznek részt az Olimpián, de szerintem jelentőségében igencsak fej-fej mellett vannak, most az Olimpia egy kicsit előrébb volt, két év múlva majd a foci kerül ismét középpontba (az a bőrgolyó világszerte több embert mozgat meg, mint bármely más sport a világon, kivéve persze az atlétikát, meg az úszást talán)

Én is úgy gondoltam, hogy 1-1 sportágat ki lehetne vinni Bp.-n kívűlre, akár a főváros közvetlen vonzaskörzetén kívül is. Már ha lesz egyáltalán Olimpia BP-n, én nem nagyon hiszek benne, hogy mostanában (30 éven belül) lesz, bár tévednék

Előzmény: Jake Maroc (26)
Jake Maroc Creative Commons License 2000.10.03 0 0 26
Egy foci VB-n cirka 700 sportoló vesz részt, az Olimpián meg 10.000-nél is több. Azért ez elég nagy különbség.
A versenyeket pedig 1-2 sportág kivételével azért mégiscak 1 városban rendezik.
Előzmény: Ernesto Serra (24)
djkalo Creative Commons License 2000.10.03 0 0 25
Nagyon örülök, hogy ennyien nyilatkoztatok arról milyen lenne Bp-en egy Olimpia, és ahogy igy elnézem ti sem vagytok annyira pesszimisták ezzel kapcsolatban. Tény hogy óriási pénzösszegre van szükség, de ne felejtsétek el, VB-t már rnedeztünk, ezért is nem értem azokat, akik azt mondják, hogy foci VB-t nem tudnánk szervezni....Hát pont focit lehet hogy nem, de mást már rendeztünk, pl tavaly ha jól emlékszem 5tusa volt. Vagy pl ott van szeged, ahol Kajak-Kenu volt nem olyan rég, és mint mondtam, a görögök sem állnak annyira jól. Ami pedig a különböző épületeket illeti, ott van a Népstadion, oda több mint 100 000 ember fér be, és ha egy kicsit újíanának rajta megfelelő lenne. Meg ott van a BS, aminek az épitese hamarosan megkezdődik, és a tervek elég jók, mind külsőre mind belsőre. Szerintem k...va jó lesz...ha egyszer felépül. Meg aztán ott van a Margitszigeten az uszoda. Ott futok minden hónapban, látom eleget. Az elég modern egy Olimpiára, nem véletlen, hogy a szigeten rendezték a VB-t. Ami a Kajak-Kenut illeti, nem tudom hogy kajakoztatok-e már a Dunán...de a Soroksári duna-ág teljesen alkalmas egy ilyen verseny megrendezésére. /elég széles, csendes a vize, sosem hullámzik, stb./ Ami tényleg probléma, az az olimpiai falu, de mint ahogy az Egyetemváros is először az EXPO-ra épült, és mivelhogy az elmaradt, utána az ELTE, a Matáv és még egyéb cégek tulajdonává vált. Ugyanigy lenne az olimpia megrendezéséhez szükséges épületekkel is. A sporton is sokat lenditene, hisz utána nem csak a focinak lenne normális helye, hanem már sportoknak is....Ami az olimpiai falut illeti, én valahova Budára tenném, méghozzá Dél-Budára, valamerre a Budakeszi, Törökbálint, Érd vonal környékére. Ott vannak hátul a szép erdős tájak, oda illene leginkább. Dél Budáról jut eszembe, Nagytétény végében nem olyan régen adtak át egy újabb sportlétesitményt, ami megint jó néhány sportnak otthonául szolgálhatna....Na durván ennyi a véleményem...és bizom továbbra is a 30 éven belüli olimpiában. De ez a Schmitt Pál-os dolog, erről nem is hallottam, de nagyon biztatóan hangzik...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!