Keresés

Részletes keresés

klia Creative Commons License 2003.04.04 0 0 583
Egyébként többek között ezért is hagytam el az egészségügyet..nem vette be a gyomrom...

üdv klia

Előzmény: Törölt nick (582)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.04 0 0 582
Nagyjából ismerem a problémát... Csak felhuzza magát az ember rajta...
Előzmény: klia (580)
klia Creative Commons License 2003.04.04 0 0 581
Egy fecske nem csinál nyarat, ettől függetlenül próbálkoztam, eredménytelenül...:(((
Előzmény: Törölt nick (579)
klia Creative Commons License 2003.04.04 0 0 580
Amikor - egészségügyisként - először találkoztam szembe a ténnyel, hogy nem mindegy mely részét gyógyítjuk az betegnek, mert OEP finanszírozás szempontjából az egyik szervünk gyógykezelése - ki tujda milyen lobbizás eredményeként - nem ér annyit mint a másiké , hát tudod...., Na jó, ma már nem folytatom .. lenne mit mesélni...

üdv klia

Előzmény: Törölt nick (578)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.04 0 0 579
Olyan ijesztő ez itthon, hoyg nem mered kinyitni a szádat mert félsz hogy legközelebb kib@sznak veled... Kiváncsi vagoyk mikor tűnik el ez a régi beidegződés?

Előzmény: klia (577)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.04 0 0 578
Nem kellene hogy összefüggjön, bár a rendszer hibái aránytalanul nagyobb erőfeszitést követelnek az orvosoktól emberileg...

Szomorú helyzet, bár ez nem mentesiti az orvosokat...

Előzmény: klia (576)
klia Creative Commons License 2003.04.04 0 0 577
Drága Tölgy!

Nos a dolog ott kezdődött, hogy már a beküldő orvosnál sem kapott megfelelő tájékoztatást. A vidéki betegek a pesti kezelés igénybevételéhez jogosultak az oda-vissza út térítésére. Az erre rendszeresített utalvány a beküldő, illetve fogadó intézmény pecsétjével érvényesítve szolgált volna erre. Gondolhatod, (valamikori egészségügyisként) nekem is eszembe jutottak az általad javasoltak, de hiába minden segítőkészségem ellenére, attól félve, hogy a további gyógykezelésük során hátrány éri őket, elhagyták az intézményt. Akaratuk ellenére, mintegy helyettük nem intézkedhettem. Csak dohogok, és mélységesen bánt a dolog, értetlenül állok az egész előtt.

üdv klia

Előzmény: tölgy (575)
klia Creative Commons License 2003.04.04 0 0 576
Meglehet.... , de nekem fixa ideám, hangsúlyozom az enyém, a kettő szorosan összefügg. Sőt továbbmegyek ha emberként kezelnek, az már maga a fél gyógyulás. A "rendszer" elembertelenítette az ellátást. Nem marad idő a betegre... Az pontrendszertől függő OEP finanszírozás, kész őrültségnek tartom a teljesítmény finanszírozás bevezetését, ahol eltűnik a beteg, nem marad rá idő.... és akkor még nem beszéltem az eü intézmények siralmas állapotáról, az elöregedett géppark... és még sorolhatnám...

üdv klia

Előzmény: Törölt nick (574)
tölgy Creative Commons License 2003.04.04 0 0 575
végtelenül fel vagyok háborodva!
tudom nincs már iroda ott, de nem jöttem volna el igazolások kérése nélkül ami pl a vasutra is szólna, de erősködtem volna , hogy a gyerekkel száálásmegoldás találásban segitsenek (majd később annak az árát is a korháztól visszakértem volna, de pl nővérszállóba kerithettek volna ha mást nem egy nappaliban fotelban alvási lehetőséget.
de erőszakosnak kell lenni! mertha mindenki csak kint a folyosón a betegtársaknak panaszkodik, szorong, a megtorlástól fél, mikor nem is ő a helyzet okozója!! csak belesodorta a rossz szervezés!!!

mostmár lassan, de akkoris SZÁMOLNIa kell az egészségügynek a SZOLGÁLTATÓ szereppel, HATALOM széke inog nagyon alattuk!
akkoris, ha még sok viz folyik le a Dunán addig, mig elérjük az EU-normáit a szolgáltatás szinten is!!

munka nem csak az izotopos vizsgálat elvégzése tárgyakon, hanem emberekkel végzik , x idő egy ember, szünet, ujabb x idő ez munkafolyamat ábrán levezethető és eszeint kell is végezni! nincs közben átmenés másik osztályra, ahogy a mütöböl se hivhatják ki az ott munkát végzőt, nem telefonálgathat, nem tehet a munkaidejében egyéb dolgot, de meg kell szerevezze, hogy azalatt legyen aki helyettesiti a mütőajtón kivüli betegeinél!! azokat sem várakoztathatja hiába!!
de megélik ám ők is, ha mégis bekerülnek saját bajukkal majd valamelyik hasonló intézménybe.

munkamorállal van a legnagyobb baj szerintem.

sajnálom a kislányt a mammájával a keletiben, de titeket is akik ott ültetek végig a mai napból 6 órát a 3 helyett.
az idő pénz!!! egy jó biztositó /ügyvéd ezt is fel tudná pörgetni/piszkálni/lovagolni.
jobb éjt!

Előzmény: klia (573)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.04 0 0 574
SZomoru a dolog.

Bár véleményem szerint érdemes lenne kettéválasztani azokat az eseteket ahol a rendszer hibái kerülnek elő illetve azokat ahol az orvosok szakképzettségi és/vagy erkölcsi-morális hibái, hiánoysságai okoznak bajt.
Ez két külön téma...

Üdv
Adept

Előzmény: klia (573)
klia Creative Commons License 2003.04.04 0 0 573
Kedves Topikgazda és Mindenki aki olvassa!

Mivel idevágó a téma, gondoltam megosztom veletek.
Épp az imént jöttem haza a MÁV Kórházból, ahova édesanyámat kísértem, akit 14:00 órára jegyezték elő az izótop laborba. A beküldő szakorvos ugyan jelezte, hogy kb három óra alatt végzünk, de arra álmomban se gondoltam, hogy a duplája lesz belőle. 20:00 órakor hagytuk el az intézményt. Mi még csak hagyján, hiszen budapesti lakosok vagyunk. De volt ott egy Tiszavasvárból ugyancsak 14:00 órára berendelt 12 éves kislány, akit az édesanyja kisért el. Mivel ők is három órás vizsgálatra számítottak a 19:00 órás vonatra váltottak helyjegyet. Nos 18:50 órakor jöttek ki a vizsgálóból, a vonatot, ami a Keletiből indult, ha szárnyaik lettek volna sem érik el. Több vonat, és busz ma már nem indul. Talán a helyjegyüket sem válthatják vissza. Gondolom nem kell különösebb képzelőerő ahhoz, hogy milyen lehet - Pesten élő rokonaik, ismerőseik nincsenek - a Keleti pályaudvar peronján éjszakázni egy 12 éves kislánynak. Mélységesen felháborit az eset, meggyőződésem, hogy szervezettséggel, emberséggel mindez nem történhetett volna meg. A tragikus csak az, hogy nem látom az alagut végét...lesz-e valaha kiút mindebből?

üdv klia

Boszorka Creative Commons License 2003.03.27 0 0 572
Mondjuk dohányzás terén, lehetne sokat tenni. A tiltást betartatni stb. Pl. a repülőtéren a tiltó tábla alatt szorgosan dohányoznak és senki nem jön oda, hogy tilos a dohányzás, azonnal hagyják abba. Próbálnák ezt bármilyen másik helyen megtenni, még büntetést is fizetnének.
Előzmény: Mumu (571)
Mumu Creative Commons License 2003.03.27 0 0 571
DE Mo.a vilag elso helyei all ugy italozasba mint dihanyzasba.A tobbseget nem tudod/tudom kiuzni..
Előzmény: Boszorka (570)
Boszorka Creative Commons License 2003.03.15 0 0 570
A korrupció és a karambolozás nem egészségügyi probléma. Amit te leírsz tipikusan az a magatartás amikor az emberek egymásra mutogatnak és közlik, hogy ő eldobhatja a csikket akkor én is eldobhatom. Valakinek el kell kezdeni tenni valamit. Nekem égnek áll a hajam mikor az eldobott cigarettától kigyulad egy kollégium vagy egy öregotthon. Külföldön ilyen helyeken már rég rendkívűl szigorúan tilos a dohányzás. Az italra is ez vonatkozik. Addig amig jó buli ha holtrészegre isszuk le magunkat, mert attól leszünk "menők" addig nincs mit beszélni az egészségügyről.
Előzmény: e_dora (568)
Mumu Creative Commons License 2003.03.15 0 0 569
Ahhoz hogy ugy legyen ahogy jogosan,helyesen Te irod ahhoz szukseg lenne egy igazi preventiv medicinara.Nem penzcelzatu maganvallalkozasokra,hazi orvosok bussinesere (szegenyek mit is csinalhatnak mast ?),hanem arra amit a Boszi is ir egy tudatos "egesszegesnek maradni" magatartasra.Ezt kulfoldon a biztositasok szorgalmazak.En is az en osztrak maganbiztositasomtol kapok kulonbozo fitnnes es gyogyviz kezelesi csekeket (amiket koszonettel veszek ,de nem haznalhatok).
Itt az orvosoknak se idejuk se eszkozuk nincs ilyen prevenciok koordonalasara..
Előzmény: Törölt nick (555)
e_dora Creative Commons License 2003.03.14 0 0 568
ezzel tokeletesen egyetertek, de szerintem ez nem egeszsegugyi kerdes, hanem totalisan atfogo gazdasagi, nevelesi, sot, tortenelmi problema, mer sztem az egesz lakossag meg van zakkanva mar egy ideje, nem csak cigizunk, hanem karambolozunk, korruptozunk, kutyapiszkitunk, stb.. szoval az ide nem eleg, hogy "a dohanyzas karos az egeszsegre".. egyelore elobb elet kene, mint olyan, aztan lehet minoseget novelni :)
Előzmény: Boszorka (567)
Boszorka Creative Commons License 2003.03.14 0 0 567
Ezzel együtt ami Magyarországon folyik dohányzás és italfogyasztás terén az hajmeresztő és ez ellen igenis lehetne tenni valamit.
Előzmény: e_dora (565)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.14 0 0 566
Dóri

Értem.

Üdv
Adept

Előzmény: e_dora (565)
e_dora Creative Commons License 2003.03.14 0 0 565
na, ha akkor ezt mind megoldanad, akkor azert tenyleg olvasd el a szep uj vilagot (huxley), talan orulni fogsz neki, sok jo otlet.. :)

(a vekonysag pelda volt, csatolhatok melle tokeletes laborleleteket is, hogy ertsd: az embereket nem lehet adottsagaik alapjan valogatni, az ugyanis olyan mint a rasszizmus)

Előzmény: Törölt nick (564)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.14 0 0 564
dóri

DE akkor ugye, egyetertesz, es azt az erofeszitest is el kell varni, amit az ember az emberi kapcsolataiert tesz, vagy a tanulasert, esetleg 2 diploma nelkul fizessenek tobb adot az emberek, mert lustak voltak tanulni,
Hogyne értenék egyet, de ez most itt az EÜ-topic...

sultkrumplit zabalok kolbasszal, egesz nap edessegeken elek, es tokeletes vekony alakom van.
Gondolod a vékonyság jelenti az egészséget?
A bélférgesek is vékonyak:))))

Üdv
Adept

Előzmény: e_dora (563)
e_dora Creative Commons License 2003.03.14 0 0 563
DE akkor ugye, egyetertesz, es azt az erofeszitest is el kell varni, amit az ember az emberi kapcsolataiert tesz, vagy a tanulasert, esetleg 2 diploma nelkul fizessenek tobb adot az emberek, mert lustak voltak tanulni, es akiknek rossz a helyesirasuk, azoknak tiltsuk meg a 4 evenkenti szavazast, mert nem tudnak magyarul es hulyek is, stb. Nem, ezt nem lehet. Es nem lehet kiragadni egy dolgot, mert nem csak TBt fizetsz!!!! Ugyanugy benne van a penzed az autopalyaban, az oktatasban, a kultura tamogatasaban, az szja-d, az afa, amit kifizetsz, es a tobbi ado!! Akkor ugye, arra is mind ezt megoldanad? mert csak igy van ertelme. Masfelol milyen merce, apparatus, kutatas, orvos es isten tudna eldonteni, hogy ki mennyit erolkodott az egeszsegeert?? En pl semmit, 20 eve nem tornaztam, sultkrumplit zabalok kolbasszal, egesz nap edessegeken elek, es tokeletes vekony alakom van. Na? akkor nekem ezert jar valami, es buntessuk a szegeny duci csajt aki sirogorccsot kap egy savanyucukor lattan is? vagy hogy kepzeled?
Előzmény: Törölt nick (559)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.14 0 0 562
én is ugy tudtam hogy hoyg nyugaton ez már műxik valahogy...
Előzmény: Boszorka (560)
kheiron Creative Commons License 2003.03.14 0 0 561
A magam részéről egyetértek egy bonus-malus rendszerrel (mint az autóbiztosításoknál).
Előzmény: Boszorka (560)
Boszorka Creative Commons License 2003.03.14 0 0 560
A svájci, teljesen magán betegbiztosítók mert más nincs, bonust adnak annak aki x évig nem volt beteg. Ez egy újabb változat, 10 évvel ezelőtt még ez nem létezett. Szvsz igenis többet kellene annak fizetni aki dohányzik, iszik és önhibáján kívűl (fegyelmezetlenségből) kórosan túlsulyos. Tehát vagy a tudatosan egészséges életmódot folytatót kellene jutalmazni vagy a másik csoportot büntetni.
Előzmény: Törölt nick (555)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.14 0 0 559
es mindenki ugy rontja el az eletet, ahogy akarja.
Ez egészen addig igaz amig más ember egészséghez való jogát nem csorbitja vele. Rontsa csak el de ne velem fizettesse meg az árát. Ezt a szöveget sok cigarettás diák szájából hallottam " azt csinálok amit akarok, az én testem!!" Aztán az első diagnsztizált daganatnál már eltűnik ez a nagy hang és jön a betojás és a halálfélelem.

Ijesztő az a pénz mennyiség ami a káros szenvedélyekből eredő betegségek gyógyitására fordit az állam...

Ha mindent megtesz az egészségére vonatkozoan és mégis beteg lesz, oké. BEnne van a pakliban...

Kicsit ez olyan mintha az egyik dolgozna (ez is egyfajta munka amit magadért végzel) a másik nem és mégis ugyanaz lenne a fizetés...

Hol jelenik meg az az erőfeszités amit én megteszek magamért, ő pedig nem...

Igenis kell a megkülönböztetés. Mint ahogy a nem katalizátoros autot büntetik, a pöfékelő, iszákos ember is fizesse meg a saját maga által az államnak és magának okozott kárt..

Üdv
Adept

Előzmény: e_dora (558)
e_dora Creative Commons License 2003.03.14 0 0 558
epp ezert mondom> az egeszseg csak egyetlen kiragadott dolog, ami penzbe kerul az allamnak, a hujeseg, a rossz tanar, a rossz rendszer, a rossz gazdasagi vezeto is penzbe van, es mivel mindent nem lehet se merni, sem szankcionalni, igy mesiscsak az a legigazsagosabb, ha mindenkinek egyenlo eselyeket adunk, es mindenki ugy rontja el az eletet, ahogy akarja.
Előzmény: Törölt nick (557)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.14 0 0 557
dóra ne vadulj mán!! Méghogy eü-fasizmus...

De természetesen hallottam balesetekről. Nem is rájuk gondoltam...

az rendbe, h fizessen tobbet a biztositonak, aki dohanyzik, iszik, drogozik, stb.
Erre gondoltam... Ha valaki saját döntéséből árt a saját egészségének, azt ne az államon verje le, vagy az embertársán aki viszont probálna egészségesen élni...

lehet, h xy mondjuk kurvasokba kerul a pipas gegerakjaval de mint ember es mint mondjuk tudos v tanar tobbet tesz az emberekert, emberisegert, mint vmi ultra vitamindus hetkoznapi hangyaszem. stb stb
Hát ez sincs távol a fasizmustól...:)) Nem lehet összehasonlitani a kettőt. Ki az értékesebb az igazgató vagy a kukás? Az ész vagy a kéz? A tanár nem baj ha sokba kerül a hangya meg pusztuljon?? nemá..

A tanár legyen megfizetve ha okos, de legyen szankcionálva ha árt az egészségének. A kettő nem függ össze...

Üdv
Adept

Előzmény: e_dora (556)
e_dora Creative Commons License 2003.03.14 0 0 556
mondom, szep uj vilag, talan szankcionalni kene a hujeket is, mert azok meg tobb kart okoznak, meg jo, h magas az iqm, stb.. genetikai rendellenessegekrol, oroklodo cukorbetegsegrol, veleszuletett vaksagrol, netan BALESETROL nem hallottal meg?? az rendbe, h fizessen tobbet a biztositonak, aki dohanyzik, iszik, drogozik, stb.. de azer ne csinaljunk mar egeszsegugyi fasizmust meg ilyenek.. lehet, h xy mondjuk kurvasokba kerul a pipas gegerakjaval de mint ember es mint mondjuk tudos v tanar tobbet tesz az emberekert, emberisegert, mint vmi ultra vitamindus hetkoznapi hangyaszem. stb stb
Előzmény: Törölt nick (555)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.14 0 0 555
Nem hiszek "az önhibámon kívül történt" szemléletben, mivel a betegség mindig figyelmeztetés, vayg következmény de persze ez filozófiai kérdés....

Nem azt mondtam hogy a betegek legyenek szankcionálva. Fizessen mindenki egyformán, de ha én többet teszek az egészségemért, és ezáltal kevesebbe kerülök az államnak azért legyek megdicsérve... Ha én mozgok, egészségesen étkezek, figyelek magamra, akkor miért álljam annak az embernek a költségét aki meg szarik mindenre, hiszen az orvos ugyis meggyógyitja??
Hidd el, mint természetgyógyász naponta szembesülök azzal, amikor jön egy beteg és tágra nyitva a szemét, csodálkozva mondja hogy : " még nekem kell csinálnom valamit??? Az orvosnál csak a gyógyszert kell bevennem és meggyógyulok..." Igy ne csodálkozz hogy sulyos összegek mennek el a közgyógyellátásban...
Talán a pénzbeli megszoritás jobban kényszeriti a leghatékonyabb gyógyulás felé... De lehet hogy nem:((( Értelemetlen az a pazarlás ami most megy, hiszen, mindenki ugy érzi hogy nem a saját pénzét szórja...

Ja ma hallottam hogy az influenza valami 80Mrd ba kerül (ellátás, munka kiesésés, stb.)...

Üdv
Adept

Előzmény: e_dora (554)
e_dora Creative Commons License 2003.03.14 0 0 554
ez megforditva olyan, mintha buntetni kene azt, aki beteg, marpedig nagyon sok ember onhibajan kivul az, hajlama van, orokolte, stb., es a beteg sokkal kevesbe tud munkat vallalni, es akkor aztan hogy fizessen tobbet be nalad?! szep uj vilag..
Előzmény: Törölt nick (547)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!