Keresés

Részletes keresés

Hackbard Celine Creative Commons License 2000.08.22 0 0 22
Voltam én is. Szerintem nagyon szemét dolog, hogy fizetni kell a strandért is, amikor arra a kutya nem kíváncsi, ráadásul keresztül kell mászni a tömegen...
Egyébként a csúszdák nem rosszak, csak kevés a számuk. Főleg ennyi emberre. Nagyon zavart, hogy nincs sima medence, amiben legalább lehetne időzni (vagy ne adj isten úszni egy kicsit - ennyi pénzért), ha az ember nem éppen sorban áll. Nincs fű, kopár az egész terület és kicsi is, nincsenek kellő számban nyugágyak, nincs árnyék szinte sehol!
Szerintem nem éri meg. Én szíven szerint így utólag legfeljebb a kétórásat vettem volna meg, csak hogy ilyet is lássak.

Hackbard Celine

Mikó Creative Commons License 2000.08.22 0 0 21
Dehogy van harag, Isten ments, lényeg a vélemények összegyűjtése. Nem szapulni szeretnénk ezt az alapvetően jó ötletet, hanem leírni azt ami jó, és azt, ami rossz benne. Tanuljon belőle az aquapark, az, aki esetleg ugyanilyenbe kíván beruházni, a potenciális látogató (ne várjon többet vagy kevesebbet a valóságnál) és minden érdeklődő.

Részünkről pl. a legrosszabb az lett volna, hogy abszolút potyára utazunk 220 km-t. Ha nem lett volna a bebocsáttatás körüli hercehurca, akkor az alapvetően negatív élményünk alapvetően pozitív lett volna.

A Ti tűrőképességetek sokkal jobb.

Mikó

Előzmény: Csucsuka (19)
Zoom Creative Commons License 2000.08.22 0 0 20
Kedves Csucsuszka!
Azt írtad:"Akinek meg nem tetszik nem megy oda"
Én úgy módosítanám: "Akinek meg nem tetszik nem megy oda másodszor"
Ez a topic szerintem arra hivatott, hogy meg lehessen belole tudni a normál átlagember véleményét. Ebbol az ember leszur magának következtetéseket, és úgy megy oda, vagy nem megy oda. Én is terveztem hogy elmegyünk a családdal, de ezek után biztos hogy nem.
Megsértodni meg nem kell, csak egy kis eloéletet akart tudni Mikó hogy be lehessen Téged sorolni, mennyire mérvadó a véleményed. Mind a túlzott elragadottság, mind a túlzott köpkölodés, vagyis a szélsoségek gyanúsak. Abban az esetben lehet lehet alapozni ezek véleményére, ha ismerjük az illetot. Ha meg nem akkor igenis írja le, hogy egy viszonyítási ponthoz képest miért jobb, vagy rosszabb az adott dolog. Itt a viszonyítási pont lehet Korfu, Mallorca, Lorett De Mar, vagy Kréta.
A többiektol hallottam ezt, toled nem.
Csucsuka Creative Commons License 2000.08.22 0 0 19
De azért nem haragszól, úgye?:))))))

Sajnos én már ilyen maradok, szeretem, ha itthon is csinálnak vmi olyat, ami edig csak külföldön volt. És nagyon szubjektív vagyok... tudod, mint Tasziló... nem is hasonlítom máshoz a magyar dolgokat...
Az tény, hogy sokkal királyabb csúszdák vannak külföldön, de azt is hozzá kell tenni, hogy nagyobb és jobb területeken... (Kis ország, kis csúszda)

Előzmény: Mikó (18)
Mikó Creative Commons License 2000.08.22 0 0 18
Nektek igen tetszett, ez a lényeg. Nekem inkább nem tetszett. Véleménykülönbség és kész.

A topic nem kíván arra választ keresni, hogy bármikor elmehetünk-e Spanyol/Görög/Olaszországba csúszdázni.

Mikó

Előzmény: Csucsuka (17)
Csucsuka Creative Commons License 2000.08.22 0 0 17
Igen nagyon jól éreztük magunkat, mivel mi egy ilyen igénytelen de pozitív társaság vagyunk. Mi úgy mentünk oda, hogy péntek reggel határoztuk el magunkat erre a lépésre... Tudod az emberek nagy többségének nincs arra lehetősége, hogy bármikor elmejen spanyolba vagy görögbe... Igen voltunk már máshol is, jó és rossz tapasztalatokkal (bár ezek után lehet, hogy a mi jó tapasztalataink is rossznak számítanak Nálad)
És a 6 csúszda csak viszonyítás kérdése (több, mint 0 vagy kevesebb, mint 10). A "park" megnyitása előtt Magyarországon a tiszaújvárosi strandon lévő 3 csúszda is elég volt nekünk (sokkal lassabb, nem olyan buli és ott tényleg rengetegen vannak, mert nem kell fizetni érte)...
Akinek meg nem tetszik - akármilyen szempontból - nem megy oda...
Előzmény: Mikó (14)
Mikó Creative Commons License 2000.08.22 0 0 16
Nos, én a Gardánál voltam tavaly épp egy hétvégén, és pont a legbrutálisabb csúszdán max 5 percet kellett várni.
Megjegyzem, hogy az a 8. emeletről indult, rögtön át ment függőlegesbe, és ott fenn vagy 35 méteren egy kicsit el is dobott magától. Igen jelentős adrenalin emelkedést jelentett minden menet. Szoboszlón sajnos nem volt hasonló szintű csúszda.

Ezen kívül ott egyéb ötletek is voltak (a csúszda a végén eldobott és belecsobbantál a vízbe, úszógumival egy örvényekkel teli folyón lefelé, a feketelyuk a föld alatt megy és belül koromfekete és az egyszemélyes úszógumi pörög is útközben a kanyarok után, stb).

Arról nem beszélve, hogy egymást követték a showműsorok is, ha épp pihentél, nézhetted őket.

A várakozási idő 10-60 perc volt (hasonló hétvégén), és kevésbé zavart, mint az, hogy nincs jegy. Hétvége van, többet kellett sorakozni, és kész. De nem beengedni valakit, az eszükbe sem jutott.

Mikó

Előzmény: cs_geza (15)
cs_geza Creative Commons License 2000.08.22 0 0 15
Erdekes, ahol en voltam (Mallorcan) ott kb. deltol mar egy orat kellett varni _mindegyik_ csuszdanal....:( El is jottunk utana.
Mikó Creative Commons License 2000.08.22 0 0 14
Szóval 8-tól 9.20-ig sorakoztatok (strandpénztár és aquapark pénztár együtt)? És azt mondjátok, hogy ennek ellenére is szuper nap volt? Ráadásul előző nap megszívtátok (vagyis buktatok előtte még egy teljes napot).
Ez is egy vélemény, ha nektek így jó volt, ám legyen. Azt a "kis" kellemetlenséget számotokra teljesen kárpótolta a 6 csúszda.

Voltatok-e hasonló helyen külföldön? Ha igen, mennyivel volt jobb/rosszabb?

Mikó

Előzmény: Csucsuka (9)
CSCSCS Creative Commons License 2000.08.22 0 0 13
Én a németeket is utálom (mindenhol ott vannak), így a lengyeleket megpróbáltam elviselni, de nem sikerült :)))

Még annyit a spanyol csúszdákról, hogy ott is csak szervezés kérdése, hogy ne kelljen az embernek sokat sorba állni. Én pl. mindig arra a csúszdára mentem, ahol nem kellett sorba állni, így szinte csak annyi tétlen időm volt, amíg felértem a csúszdához.

Előzmény: Csucsuka (12)
Csucsuka Creative Commons License 2000.08.22 0 0 12
Bugi bacsi!

Kérdésedre a válasz ki van írva a park bejáratánál (kik adtak rá suskát): PHARE, Torgyán minisztérium, gazdasági minisztérium.
Én a gyógyvizet nem éreztem sósnak, csak nagyon klórosnak...
Spanyolhonban a természetes, hegyoldalba épített csúzdán SOKKAL többet kellett várni... Itt arra figyelnek az üzemeltetők, hogy túl sok ember ne legyen, gördülékeny és élvezhető maradjon.
Engem 1 dolog zavart rettenetesen: a rengeteg lengyel...

Előzmény: Bugi bacsi (11)
Bugi bacsi Creative Commons License 2000.08.22 0 0 11
A csuszda es a medencek egyarant gyogyvizzel uzemelnek. Sok a fertozes, kisgyerekekre fokozottabban veszelyes.
Amit en nem ertek, az a kovetkezo. Miert nem lehetett ezt a beruhazast egy arra termeszetileg is alkalmas helyen felepiteni. En eddig csak olyan parkokban voltam kulfoldon, ahol a csuszdak domboldalba epultek, tobb uton voltak megkozelithetoek. Hajduszoboszlon iszonyatos a tomeg, mert az osszes csuszda egy emelvenyrol indul.
iceberg Creative Commons License 2000.08.22 0 0 10
Tényleg igaz,hogy sós a víz?
Hát csak nem a tengerről szállítják ide?
Mit tudtok erről?
Előzmény: dohosa (5)
Csucsuka Creative Commons License 2000.08.22 0 0 9
Na akkor egy kis pozitívum is:

20.-án töltöttünk ott egy SZUPER napot, persze szervezés kérdése:
1. előtte nap jól megszívtuk (11-kor, mire odaértünk már nem volt napijegy)
2. másnap 8:30 kor nyitott a strand: 8-tól sorbanállás a 7. és 8. pénztárnál (a belépő "csak" 450 Ft.)
3. 8:35 Mi vagyunk az elsők a park pénztáránál
4. 9:20 Kinyitják a pénztárat (már 40 perce látjuk, hogy folyamatosan viszik ki a jegyeket)
5. 1 órán belül elfogy a napijegy (De nekünk van!!!!!!)

Nagyon megérte!
pl. a versenycsúzdán 3-4 percenként lehetett lecsúszni (lemértük: lecsúszástól a következő csúszás megkezdéséig). Egyedűl a dupla-gumis a gázos, ott 15-20 percet kellett sorbaállni a gumiért. (Mindig más áldozta fel magát)
Amikor a 2órás emberkék ideje lejár, van 20 perc türelmi idő: Ekkor kell pihenni!

Azért érdemes megszervezni!!! Mi a legnagyobb tömegben - állítólag 20000 körül volt a látogatók száma - is jól éreztük magunkat! És a személyzettel is megvoltunk elégedve...

CSCSCS Creative Commons License 2000.08.22 0 0 8
Hello!

Látom nem csak én szerettem volna csúzdázni.
A családdal 18-án mentünk Hajdúszoboszlóra (csak a csúszda kedvéért).
Amiket Mikó leírt, majdnem teljes, egy kis adalék még.
Mi 12.10-kor mentünk volna be 2 órás jeggyel, mire mondták, hogy már nem lehet. Most nekik az miért baj, ha az én időmből veszek el 10 percet?
A gyereknek megvettük a 2 órás jegyet (700Ft - külföldön 5 éves kor alatt nem kell jegy, egész napra sem - itt mondták, hogy 1,5 éves kortól kell jegy), erre bent mondják, hogy nem mehet a "nagy" csúszdákon (kérdem én, hol vannak a "nagy" csúszdák). Mondja az asszony, hogy arra a 2 fika csúszdára nem fogunk annyit kifizetni, inkább kimentünk a strandra, ahol 100Ft-ért lehetett csúszni a gyereknek is (akár ketten együtt is).
Nekem csak negatív élményem volt az egészről. Nem is csúsztunk le egyet sem, hanem visszakértük a pénzt, amit nem szívesen, de visszaadtak.
Voltam pár csúszdaparkban, de ilyen gagyit még sehol nem láttam. Mallorcán pl. egy jobb kertes ház kertjében van ilyen, mint itt nálunk. És ezek meg erre verték a mellüket.
Kiváncsi leszek, hogy 1-2 év múlva (ha nem változik semmi) ki fog még elmenni oda, mert én már biztos nem.

CSCSCS

dohosa Creative Commons License 2000.08.21 0 0 7
Jogos a két pont!
Előzmény: Mikó (6)
Mikó Creative Commons License 2000.08.21 0 0 6
Még hozzátenném, hogy tisztaság az van, de rendezettség az nincs - a fű nem zöld, néhány helyen felgyülemlik a sáros víz, árnyék kevés, virágok, szökőkút stb nagyon hiányoznak, a hagyományos ivókút már most rossz. Ezek az apróságok bizony fontosak a jó közérzethez, önmagában a 6 csúszda szép és jó, de kevés.

Azért egy 2 gyerekes család a strandbelépőn kívül 12ezret szurkol le mindezért! Legyen ennek megfelelő minden!

Mikó

dohosa Creative Commons License 2000.08.21 0 0 5
Elfelejtettem: Amin meglepödtem, hogy sos vizü az összes medence.
Előzmény: Mikó (3)
Mikó Creative Commons License 2000.08.21 0 0 4
Mi 10.30-kor már nem kaptunk egész naposat! Az a család délre ért oda, hát nem voltak túl boldogok 220 km autózás után. Lepusztult strand, aquapark meg már nuku. A 8 év körüli gyermek elvirágzott hétvégéjéről meg minek is beszéljünk.

Nem az a baj, hogy bent nincs kaja, hanem az, hogy 4 órahosszán át nem ehettünk. Miért nem jöhet ki a vendég a 2 órás jeggyel? Azért, mert más megy vissza helyette esetleg? Na és, az miért baj?!

Mikó

Előzmény: dohosa (2)
Mikó Creative Commons License 2000.08.21 0 0 3
A csúszdákkal semmi baj, újak, jók, 4 különböző csúszda plusz 1 black-hole twingumival és egy csúszda úszógumival - utóbbiban 2 személyes vonatozás (hónod alá kapod a másik bokáját) egész király.

Ellenben gyorsabb menetnél érkezéskor a medence alja felhorzsolta a hátam (nemcsak az enyém), amit mondjuk Olaszországban úgy védenek ki, hogy gumiból van ezen részeken a medence alja, és kicsit síkos is.

Mikó

Előzmény: iceberg (1)
dohosa Creative Commons License 2000.08.21 0 0 2
Én juliusban voltam. A strandbelépöt tényleg meg kellett venni (plusz 500 Ft). A kabinra mi már az elején gondoltunk, mert gyerekekkel mentünk.
Délre értünk oda és egésznapos jegyet vettünk. (3000 Ft-ért) Sajnos a 4 éves lányomnak is ennyibe kerül és gyerekek fel sem mehetnek a nagycsuszdákra. Csak a gyermek medencében két kis csuszdán lehettek :-(. Azért ö nagyon élvezte (de 3000-ért???) A felnött csuszdák nagyon-nagyon jok voltak!!! A lazább csuzdákhoz elég nagy volt a sorbanállás (kb.20perc) ezért mi a kamikázét preferáltuk. ;-)) Az egésznapos belépövel bármikor kimehettünk enni. Nem baj, hogy nincs bent büfé, mert akkor minden csupa zsir, büz, kosz és darázs lenne. Egyébként nekem tetszett a fegyelem és a szervezés. Ha minden elöirást betartunk nem lehet baleset.(egyébként nem vagyok elöirás-buzi, de tényleg nagyon durva csuszdák is voltak)
Ja, és otthagyhattam a lányomat a gyermekmedencénél, mert gyermekszeretö-felügyelök vigyáztak rá.
Ezzel szemben a strand részén teljesen ledöbbentem, hogy hogy lehet ilyen dzsunga.
Előzmény: Mikó (-)
iceberg Creative Commons License 2000.08.21 0 0 1
Köszi Mikó,épp a hétvégén akartunk menni:((
Még 1 kérdés .A csúzdák nem tépik szét a fürdőrucik hátulját?
Előzmény: Mikó (-)
Cus Creative Commons License 2000.08.21 0 0 0
Köszi a beszámolót. Pedig ki akartuk próbálni :-(
Előzmény: Mikó (-)
Mikó Creative Commons License 2000.08.21 0 0 topiknyitó
Nem tudom járt-e már közületek valaki országunk új szemefényében, a hajdúszoboszlói aquparkban. Én igen, és alapvetően lesújtó élményekkel távoztam.

Aug 19, Hajdúszoboszló.
1. A strand bejáratánál nem lehet Aquapark jegyet kapni, azt csak a strandon belül adják (illetve nem adják, mert elfogy), amit csak 20 perccel később - a strandbelépő megvétele után - tud meg a vendég.
2. A fenti szitu nevezhető egy igen durva árukapcsolásnak, ugyanis A termék helyett B terméket adják el. A törvény asszem nem szereti az ilyesmit.
3. Ha nincs napi jegy az aquparkba, akkor még talán van 2 órás. Nosza vegyünk 4 órányit (3000 helyett így 2800-at kell fizetni), aztán várjuk ki a bebocsáttatás időpontját a strand egyik büféjében. Kizárólag csúszdázni mentünk, nem lubickolni, ezért az egyik büfénél ütöttük el az időt.
4. Megtudtuk, hogy aquaparkban értékmegörző nuku, tehát a strandon levőben próbáltuk elhelyezni ellopásra nem javasolt tárgyainkat. Igenám, de a strandi értékmegörzőhöz a jegyet a bejáratnál kellett (volna) megvannünk, még mielőtt bejöttünk. Ugye kedves 22-es, milyen szép csapda. Ha kimégy, vehetsz új belépőt, és értékmegörző jegyet. De a bejáratnál az ellenőr jó arcmemóriájú, így potom 10 perces plusz sorbanállással probléma megoldva.
5. Lassan eljő a 2x2 óra kezdete. Odanmenvén az aquapark bejáratához, a karszalag (melyen rajta a dátum, és a kijövetel legkésőbbi ideje a színből látszik) nem elég, adjunk nyugtát. Nosza, vissza értékmegőrző, nyugta sehol - persze rég elkavartuk - úgyhogy vissza a bejárathoz, s igen morcos képpel bementünk. Közben egy 3 tagú család a pénztárnál megjegyezte, hogy soha többet hajdúszoboszlói aquapark.
6. Csúszdák OK, jók, szépek, ötletesek (ez volt a pozitívum)!
7. Benn nem lehet élelmet kapni (jégkérmárus és kólaautomata van zusammen), a 2 órás jeggyel ki lehet ugyan jönni, de vissza nem engednek, tehát 4 óra étlen 12 és du. 4 között.
8. Panaszkönyv volt, úgyhogy néhány negatívumot azért beleírtunk.
9. Talán a megtévesztő tájékoztatás is szóba jöhet, mivel a tévéreklámok nem igazán jelzik, hogy strandbelépővel együtt látogatható a hely, ott különálló intézménynek mutatják a parkot.

Nekem van olaszországi összehasonlítási alapom. Ugyanez a hétvégi program (mellékes költségekkel együtt) nem került volna többe, ha odamegyünk, és ott garantáltan jobban éreztük volna magunkat.

Mikó

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!