Keresés

Részletes keresés

CSerfa Creative Commons License 2000.08.20 0 0 0
Kedves Angio!

Én egy ideje elgondolkodtam a Jel. könyve 13. fejezetében, mi is lehet a második fenevad által készített szobor, ami az első vadállatot ábrázolja.
[Jel 13.14-15] "A föld lakóit megtévesztette a csodajelekkel, amelyeket a vadállat előtt véghezvihetett. Rávette a föld lakóit, hogy emeljenek szobrot a vadállatnak, amelyet a kard megsebzett, de felgyógyult. Hatalmat kapott, hogy lelket leheljen a vadállat szobrába, hogy megszólaljon a vadállat szobra, meg hogy megölje azokat, akik nem borulnak le a vadállat szobra előtt."

Hátha valami tenyészet (vagy több) ez a szobor (hiszen nincs írva, miből készül), és a lélek, amit ad neki, élővé teszi?

Ez csak felvetés, de lelket adni egy szobornak, máshogy nem képzelhető el szvsz. Mert kőből, meg egyéb hagyományos szoboranyagból a lélek azonnal kimegy (meghal az illető), azaz ilyen lelket kapott szobornak bizony életképesnek kell lennie. Ehhez nyújt esetleg szerintem segítséget a tudomány, minek nyilvánvaló törekvése, hogy olyan legyen, mint az Isten. Nem is más ez, mint a teremtés hiú utánzata.

CSerfa

Előzmény: angio (-)
angio Creative Commons License 2000.08.20 0 0 topiknyitó
Hurrá, kész a teljes humán gén térkép. Hurrá, klónozhatunk embereket (legalább is Angliában). Hurrá, azt csinálunk amit akarunk. Vagy mégse?
Várom a véleményeket!
Angio

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!