Kedves Frizbye elvtárs!
Küldöm az erősítést nyolc darab nicknevet a hozzájuk tartozó jelszóval együtt egyenesen a KB központis provokátor kellékraktárából. Tarts ki, nem hagyhatjuk, hogy minket, különös anyagból gyúrt bolsevikokat egyforma mércével mérjenek mint a neonáci fideszeseket. Szp kis demokrácia volna, ahol az ilyeneknek ugyanannyi joguk volna, mint nekünk.
Topikromboló munkádnak elismeréssel adózok, ha sikerül végképp elterelned a figyelmet arról, hogy DakotaPress elvtársunkat az Index törvényei ellenére vissza tudtuk zsarolni, akkor további pénzjutalomra esetleg egy ingyenes oralizálásra is számíthatsz mogyoródon bevállt elvtársnőinktől.
Gen igazad van, a kapitány ügye is nagyon kemény dolog volt... Én azt mondom ott is jó döntés született. Igaz, én elfogult vagyok kapitánnyal, mert iszonyú jókeze van annak a srácnak, széles műveltsége, naprakész a politikából, nyelveket beszél, remélem nem rontják el ősztől az állami újságíró iskolában. (Ugyanezt a tehetséget érzem Woland irányában is, a szak(adó)újságírói munkássága területén. Aki már csinálta csak az tudja igazán milyen nehéz törvényeket emberi, azaz közérthetően, mindenki számára fogyaszthatóan megírni.)
Szóval, nem kell megmerevíteni a moderátus jogkörét. Változtathatnak a döntésükön attól emberi az egész. És csak halkan jegyzem meg, Kapitánynak is jót tett a kis pihenő.
Jöjj vissza Woland!
Na nézzük csak, van itt valami, aminek segítségével kordában tartható Frizbye viselkedése:
1.1 Hozzászólás törlések: Tartalmi rombolás: a kulturált, folyamatos társalgást feltűnően és szándékosan akadályozó és zavaró, agresszív, vagy off topic hozzá- és beszólások.
Végülis ez teljesen ráillik Frizbye viselkedésére, Még csak azt sem mondhatja, hogy nem figyelmeztettük.
Végig olvastam az éjszakai termést. Szomorú vagyok.
Ha még itt vannak a moderátorok, akkor hagy kérdezzem már meg: meddig lehet engedni, tűrni, meddig kell nekünk elviselni az Frizbye-féle userek topicromboló viselkedését? Erre nincs valami szabály?
Frizbye: te magadat szólítottad meg.
A topic címe jöjj vissza Woland, és nem az, hogy jöjj vissza Frizbye, vagy hogy kiváncsiak vagyunk Frizbye véleményére bármilyen témakörben...
Ez egy apró, de lényeges különbség.
Azt meg végképp nem értem, hogy miért teszed próbára a türelmünket? Miért nem látod be végre, hogy ez a társaság nem a szárszói... Ez a társaság nem a te társaságod.
Derága Frizbye-nk!
Átvillant már a kis kobakodon legalább egy pillanatra is, hogy ez a topic nem a te magánnyavalyáidról szól?
Ott a bal sarokban fönt van egy cím. Olvasd el, aztán kicsit ismételgesd magadban. Hátha megjegyzed.
Csak kérlek, nehogy válaszolj. Tartsd magad az adott szavadhoz, hogy nem társalogsz velem.
Annyit azért elárulhatok - ha nem találnád meg a bal felső sarkot -, hogy ez a topic egy Woland nevű tiszteletreméltó és igen rendes emberről szól, akinek van egy hibája: nem bírja a pitlákokat. Ha meg provokálják, akkor üt.
A Pitlák rendfenntartók pedig nem vízágyúval, meg ilyen játékszerekkel oszlatják szét, hanem Maxim géppuskával figyelmeztetés nélkül azonnal szitává lövik. A pitlák provokátorok meg elszélednek vigyorogva.
Drága jó Rsüni sztrovacsek... hukk, bocsánat... akinek a neme állandójan változ, de nem érdekes, mer' úgyse' számít más, csak a Sör ... :)))
Az a bolondjózan ottan, akivel nem vagyok beszélő viszonyba'... ja... szóval, az csak az elvieket dumálta össze, de a gyakorlat az mindig más... ahogy ill... Épp emiatt, csak annyi igaz, hogy a saját kocsmáját, ahol valaki isz, és a saját Sörét, amit isz, a legjobb ha az védi, aki ebbe' nyakig benne van, azaz, isz, ahogy ill... de rendesen ám... És te csak ne bíztasd itten olvasásra meg ilyenekre azt a sztrovacsekot, mer' attól, hogy bolondjózan, úgysem fog eligazodni ebbe' a Politikába', vagy mibe' is vagytok itten nyakig (Sör helyett !!!!), mer' annyira azér' úgysem mász bele, csak pofáz... ha meg nem is igazod el, meg nem is isz, akkor meg úgyis mindegy... és kár a strapáér'... Egészség!
Kérem a Tisztelet Sporttársakat, hogy a jövőben Frizbye megnyilvánulásaira ne reagáljanak, reagáljunk, akkor hátha abbahagyja az ideirosgatást.
Amúgy az meg kétségtelen tény, hogy nélküle nem élne meg ilyen szépen a topic, naszál van amikor egy provokátornal is fordítva sül el a kapanyél.
Köszönöm a T. Sporttársaknak, akik éjfél után osztották az összevissza beszélő barátunkat, aki az elmúlt két napban többszőr is felülbírálta álláspontját (egyem a kis eszdéeszes szívét).
Mi viszont tartsunk ki at eredeti topic cím mellett és hozzászólásaink végére ne feledjük beírni:
"...a "majd én megmutatom" típusú magatartással senki sem ér el semmit, a vértanuság kiprovokálása semmiféle eredménnyel nem jár, ahogy erre már mindenki rájöhetett volna."
Örömmel olvastam soraidat. Komolyan. A fenti megállapítás azonban nem igaz. Olvasd át e topicot kiváltó eredetit, a címe Jöjj vissza DakotaPress, meg hozzá az árjásat és magad is rájössz majd.
Elnézést, uraim, hogy beleszólok a vitába, de csak megemlítem - s a moderációval kapcsolatban eddig nyílt rengeteg topikban már sokszor volt erről szó -, nem "moderátorOK" hozzák az első döntést, hanem a jelenleg húsznál több moderátor közül az egyik moderátor töröl vagy tilt. Ha ezzel a döntéssel a jelenleg húsznál több moderátor közül legalább három nem ért egyet, akkor felülbírálhatják. Tehát, minden amit itt többesszámban írtok, az csak erre a második, "felülbírálós" döntésre vonatkozhat.
Mivel bármelyik moderátor tevékenységét az összes többi és a szerkesztőség is látja, ú.n. "moderátor levelező listán" minden beavatkozás megjelenik és látható, problémás döntés esetén mindig van lehetőség a tiltakozásra. Ezt követően általában elég kemény vita alakul ki, a döntést meg kell magyarázni, ezt követően pedig szavazás folyik. Nem kell "többségi", "kétharmados" szavazat ahhoz, hogy egy önálló döntést megváltoztassanak. Ismétlen, a húsznál több moderátorból 3 szavazat elegendő, azaz, kisebbségi szavazattal is felülbírálható minden döntés.
A moderátorkörben vannak "kormánypártiak" és "ellenzékiek" (mindig azonos létszámban), de többségben olyanok, akik "függetlenek", pontosabban, a politikától távol állóak (egyáltalán nem foglalkoznak a Politika fórummal, nem is olvassák, írni meg egyáltalán nem írnak ide).
Teljesen természetes, hogy egy-egy moderátori beavatkozás valakinek nem tetszik, pláne, ha itt a Politika fórumban történik. Valamelyik "oldal" mindig sértve érzi magát, és akkor a másik "oldalt" okolja, holott csak a saját "keménysége, jól odamondogatása, majd-én-megmutatom-nekik stílusa" volt a beavatkozás oka.
Még a kezdeti, Nyírő-időkből származó Alapelv, hogy a moderáció egyetlen feladata az, hogy biztosítsa a Fórumokon folyó normális beszélgetés lehetőségét. Csak akkor avatkozhatnak be, ha ezt a beszélgetést valami lehetetlenné teszi, a topikok, sőt, a Fórumok létét veszélyezteti. Ennek természetesen rengeteg válfaja létezik, beleértve a technikai rongálást, rombolást és egészen a durva "anyázásig". Ehhez jönnek hozzá azok - a törvényes jogszabályok által kötelezően előírt - esetek, amikor muszáj valamit törölni, mert ellenkező esetben már olyan külső beavatkozás várható, amelyik akár az összes Fórum létét veszélyeztetni fogja. Ezért csapták hozzá annak idején a Modus Moderandihoz a jogszabályokból vett idézeteket.
Szintén ismétlem, mert már nagyon sokszor és sok topikban szerepelt, nagyon soklan elmondták - ez a hely ilyen! Már belépéskor mindenki tudja, hogy "a fórum moderált", tehát ha ezzel nem ért egyet, akkor nem kell belépni. Bárki kereshet másikat a neten, vagy végülis csinálhat saját magának egy hasonló fórumot, ahogy ezt is rengeteg alkalommal megírták. Magam is többször segítettem ilyen fórumok nyitásában, s a jövőben is megteszem.
Ez a vita, tisztelt uraim, egy gumicsont. Pláne akkor, ha az általánosságokról, a szólásszabadságról, mint elvről folyik, hiszen azzal mindenki egyetért. A konkrét megvalósítás mikéntjéről, a hibákról és ebből adódó problémákról lehetne beszélni, hiszen csak ezzel segíthetjük el azt, hogy minél több embernek jobb legyen ez a hely. Másrészt, a "majd én megmutatom" típusú magatartással senki sem ér el semmit, a vértanuság kiprovokálása semmiféle eredménnyel nem jár, ahogy erre már mindenki rájöhetett volna.
Igen, meleg van, az is lehet, hogy valamilyen fronthatás... Sok sikert! :)))
Kedves macerátor!
Szerintem is adlyad vissza a weterán tasztaltárs Wolandot!
Mert ha nem, akkor ojat teszek mint wéreskezű Lyoe, a nagyapám!
Hali,
Pirítós
Megerősödve. De ehhez nagy önfegyelem kellett, mert - bár eddig nem írtam - GLászlóval egy szintre tenni: igazi övön aluli ütés.
(BTW, a stencilgéppel Demszkyre gondoltam.)
Aki belép a Fórumba, az tudja mik a játékszabályok, ezek mindenkire érvényesek, amennyiben nem tetszenek neki keressen más időtöltést magának. Woland nem tartotta be ezeket a paritásokat, ezért megvonták tőle a nicket. Nem kell ezen megsértőni tudta a szabályokat. Messire néven sokkal szolídabb.
"Egyébként igaza van."
Ezt vitatom, Kedves Köpenicki Barátom!
A moderátor bármit tesz, az hiba. Mert a léte is az. Aki kér tőle, és netán kérése teljesül, az köszönettel és hálával tartozik neki. Idővel még barátja is lehet. Aztán eljön az idő, amikor egy húron pendülnek. Egy akarat, egy szándék!
Ez kell neked! Hiszem, hogy nem.
Buta barom.
Vajon szükség van arra, hogy bárki -akár a moderátorok is- hibát hibára halmozzanak?
Nincs.
Akkor meg minek ugrálsz!
Jól esik, hogy bemutathatod deformált éned?