Teljes mértékben elégedett vagyok magammal. Még akkor is, ha az utolsó 100 méteren előzött meg az absszolút első. Terepen, éjjeli eső után az 53:08-as időmet kimondottan jónak tartom 13 km-en.
Végig vezettem, kb 11 km-nél nekem jött egy szembe futó nő. Akkor megelőzött a srác, de még vissza tudtam előzni. De sejtettem, hogy a célegyenesben megelőz majd. Természetesen a negyvenen aluliaknál ő nyert. Negyvenen felülieknél meg én nyertem.
Ritkán futok délelőtt, De ma a borongós idő lecsalt. (a délutánom amúgy is kicsit sűrű lesz) Kellemes időben teltek az első kilóméterek. Néha feltekintve, hogy lesz-e eső, azt tapasztaltam, hogy bizony szakadozik a felhőzet. És a 6-7. km magasságában kitisztult az ég, teljes erejével sütött a nap. Végig a hátralevő 20 km-en.
Nem nagyon nekem való a sok lefele futás. (persze a kemény felfeléktől se vagyok elájulva. Viszont egy nagy pozitívuma volt a mai versenynek.
Mivel a korcsoportból már szinte kilógtam -60 múltam ugyebár, de a korcsoport 51-60 év (1961-1952)-, így az "esélytelenek nyugalmával indultam. És sikerült az előre elhatározott pulzusnak megfelelően futnom. A cél, hogy 150 körül fussak és az emelkedőkön se érje el a 160-at. Mikor láttam, hogy elérte, gyalogoltam kicsit.
Az átlagpulzusom 150 lett. És az elején a "sík" részen is akörül volt a 4:15-4:20-as tempó mellett.
És mivel jövőre a következő korcsoport úgy kezdődik, hogy: 61-
Ez a tegnapi fárasztó futásom úgy idegesített, hogy ma elhatároztam, hogy nyomok egy erősebb B kört. És a leggyorsabb kör lett belőle! Pedig nem erőből nyomtam.
Ma arra figyeltem, hogy megnyomva se menjen 160 fölé a pulzusom felfelé futva. Ezzel elértem, hogy 151-es átlagpulzus mellett az eddigi legjobb idővel értem fel a KFKI-hoz.
Ma futva is leteszteltem a tegnapi kirándulás útvonalát. Csak ma a szépjuhásznéig is futva mentem. Azért a S sem egy pite útvonal, van olyan, mint a P-n fel Erzsikéhez. Szerencse, hogy van kút a Szépjuhásznénál, különben nagy szívás lett volna a KFKI-tól odáig és vissza víz nélkül.
Utána természetesen nem elégedtem meg a 29 km-rel, befordultam még egy B körre. Így 35 km lett a mai nap.
oké, befizetek másfélszer annyi nevezési díjat, de ahogy írják, korlátozhi akarják a futóversenyek számát. lehet, hogy csak pl 2 lesz egy évben? vidékre nekem leutazni amúgy több, mint maga a nevezés, ezért sem szoktam.. egyszer vittek kocsival Tatára, ott találkoztam is snecivel.
Nagyon örülök, hogy összefutottunk és tudtunk kicsit beszélgetni!
Meséltem már neked, hogy egy óra tíz perc után elkezd zsibbadni a jobb nagylábujjam, majd a lábfejem, néha akár elviselhetetlenségik, megállásig fájdalmas lesz. Csinálhatok bármit, krémezem előtte, levágom a körmöm, kímélem, rálépek, gyorsítok, lassítok, lazítom a fűzőt, szorosabbra kötöm, mindegy nem sok eredménye van. Most a félmaratonos frissítőnél állatul szorosra húztam, el is szibbadt az egész lábfejem, majd szépen görcsölni kezdett a vádlim, mindkettő hogy ne bicegjek. Nem állt bele a görcs konkrétan, csak össze-össze rándult 30-40 lépésenként, vagy ha kicsit kiléptem. Szerintem ez összeföggésben van a zsibbadásal. Neked is hasonló amikor bezsibbad a lábad? Használ rá bármi? Mondták, hogy biztos kicsi a cipőm, de ez már az ötödik különböző csuka (márka, ítpus) amiben csinálja. Mindezek ellenére 2:23 lett, 5 perccel jobb, mint az eddigi, 5:06-os átlag, de az utolsó 7 kirin biztos lassultam vagy fél percet.
Elhatároztam, hogy ha törik, ha szakad, a pulzust figyelem és nem engedem 145 fölé. Úgy gondoltam, így 5 perces km-ek lesznek. Mivel bemelegítés nélkül indultam, kicsit magasabbra ment az elején, de 3 km tájékán kezdett beállni. És akkor ért utol egy pusztaszabolcsi srác és csatlakozott hozzám. Ezzel elérte, hogy kicsit gyorsabb lettem és a pulzusom is 145-150 között mozgott. De jól esett, nem akartam visszavenni. 20 km-ig valamivel 5 percen belüli átlaggal nyomtuk, de onnan előbújt belőlem az állat és az utolsó km-eket már 4 percesekben nyomtam. Így 2:12:30 lett a tervezett 2:20-ból.
De jó edzés volt. És jó volt sok sok ismerőssel találkozni.