Szia
Én a mirelit kukoricát leginkább csak valamilyen franciasaláta tipusú majonézes készitményhez teszem, de a rizibizi mintájára, borsó helyett főtt kukoricát is szoktam a rizsbe tenni !
Az én mikromban csak átmelegszik, de nem pirul.
Mondjuk, úgy is ehető !
De mirelit-főttkukoricából viszont szintén nagyon jó csemegét lehet pillanatok alatt melegiteni
Bár ez sem " főzés ".
különböző bepácolt/befűszerezett hússzeleteket, csirkecombot stb. kiválóan meg lehet sütni a Whirlpool mikrók crisp funkciójával, a hozzá adott crisp tálon. mennyiségtől függően akár 10-12 perc alatt kész. köretként mellé lehet dobni még fagyasztott, elősütött krumplit is. közben össze lehet dobni egy salátát, és 15 perc alatt kész egy komplett ebéd.
igen, de ez azert nem kimondottan "mikroban fozes", nem?:))))
de valoban jo lenne, ha valaki megosztana itt a tapasztalatait, de ugy nezem nem nagyon tolonganak a nepek... :))))
Olyanra volt példa, hogy egy tányérba a kiboritott konzervkészételt befűszerezve, felöntve -mikróban átforraltam, kolbászt is tettem bele..székelykáposzta, babgulyás, lencsefőzelék stb-ről van szó.., mert éppen nem volt gáz!
, de talán sok dolgot lehetne még késziteni benne, hátha jár erre olyan is, aki tud ilyet !
hat, sajna mas otletem nem nagyon van... igazabol nem szoktam csak melegitesre hasznalni a mikrot... talan azert, mert fogalmam sincs nekem sem, hogy mit lenne erdemes inkabb mikroban fozni, mint tuzhelyen...
nem csomagolom be semmibe, csak egy tanyerra rakom a felszeletelt sutotokot, es kesz. nekem eddig nem frocsogott:)))
kisebb fokozaton (azt hiszem talan 500w-on) szoktam sutni... eloszor allitsd be kb. 7 percre, es ha ugy latod hogy meg kell sutni, par percre visszarakhatod...
ja.. es en meg csak a hosszukas formajut probaltam:)) (de szerintem a masik fajta is hasonlokeppen sul mikroban:))
Kösz, most figyeltem fel ! És nem csomagolod be folpackba, nem fröccsen lé belőle ?
Csak ugy natur beleteszed és kész?
Fokozat?
Hagyományos sütötököt, vagy azt a hosszúkásat sütöd ennyi idő alatt ?
hello!
nem egy bonyolult recept, de engem meglepett, hogy a sutotokot mennyivel egyszerubben es hamarabb meg lehet sutni mikroban mint a sutoben... mig hagyomanyos sutoben orakat kell sutogetni, addig a mikroban 7-8 perc alatt megsul!!!! erdemes kiprobalni!!!! (tovabbi elony, hogy eleg mindig csak annyit megsutni, amennyit epp meg is esztek)
Mostanában nem főz senki mikróban?
Engem érdekelne egy pár jó ötlet, gyorsan elkészithető kajaügyben...
Nem ér olyat mondani, hogy a készet melegitsük meg !!!
_____________________________________-
Felhozom ezt a topikot is. Egy garzonba koltozok, amit majd atalakitok. Mivel a fozes nem az erossegem a konyhabutor tervezesenel felmerult, hogy kihagyom a sutot, csak max vmi keramia fozolap es ala befer a mosogep. Szal az esetleges sutesi ingeremet lehet hogy at kellene hidalni vmi grillezos mikroval. (A rokon topikot is felhoztam Milyen mikrosütőt vegyek??? )
Milyet erdemes venni? Max 60 Khuf szannek ra, de nem kell hogy beszeljen. :o)
Neztem a legdragabbat a fotexneten az 52 kHUF, http://newshop.fotexnet.hu/index.php?class=list_big&category=005013018&p_id=366303&style=big&sid=4055164
Ebben vannak olyan funkciok, amikrol fingom nincs hogy mire jo. Tudna vki segiteni. Pl.
JET DEFROST gyorskiolvasztó funkció
Automatikus súly szerinti CRISP funkció
Öntisztító kvarc-grill
3 Dimenziós mikrohullámforrás (erre meg van tippem)
JET gyorsmelegítõ gomb
JET teljesítményfokozat
Melegen tartás funkció
Tartozékok: crisp tál (ez mi?)
Elnézést, hogy kicsit offtopic leszek, de gondoltam, a Ti tanácsotokat kérem.
A párommal mikrosütőt szeretnénk venni, de nem tudjuk, melyik márka lenne a legjobb.
Természetesen nemcsak melegítésre szeretnénk használni, hanem sütés-főzésre, esetleg grillezésre.
Várom a tippeket, melyik márka, milyen típusa éri meg legjobban az árát?
Én rizst szoktam főzni a mikróban.
Jenayba olajat öntök bele a megmosott rizst, majd egy darab hagymát és vegetát, illetve valamilyen ételízesítőt, majd egy kevés majoranntá, apróra vágott sárgarépát és másfél bögre vizet.
Rá a jénay tetejét, alája egy lapostányért (nekem forgóantennás a mikróm)és be a mikróba.
20 perc a legnagyobb fokozaton.
Mikor kész megkeverem, és még konzerv zöldborsót teszek bele.
Nos...
Van egy grillezős mikróm. Nem vagyok egy nagy konyhaász, de szeretnék ebben a készülékben finomakat főzni, sütni.
Van valakinek valamilyen ötlete? Várok mindenféle receptet (ha lehet, minél egyszerűbbeket, bár kísérletező típus vagyok, bonyolulttól sem riadok meg). Ha tud valaki nyomtatásban kiadott, vagy neten elérhető mikrós szakácskönyvtől, az se kíméljen!
Köszi mindenkinek!
A kis mélyedés csupán "terepleírás" volt.
A festék viszont nem hólyagzik, hanem lejött.
(kis darabon ugyan, de le)
Ki lett közben próbálva, nem szikrázik, tehát
valószínüleg azért így is használható.
A szakszervíz orra alá dörgölni kicsit nehézkes,
mert igen messze lakunk tőle.
Mivel nincs kocsink, most időnk és pénzünk se,
ezért valószínüleg most nem kerül szervízbe.
Az internettel "fenyegetőzni" vicces ötlet,
bár valószínüleg jót röhögnének csupán.
Szomorú valóság:
Megvettük, (viszonylag olcsón) minőségileg
kifogásolható, de nincs pénzünk, időnk,
lelkierőnk utánajárni.
A "már egy kis mélyedés van" terepleírás, vagy kikopott? A "jön fel a festék": hólyagzik vagy már le is jött?
Nem ismerem ezt a típust, az én agg (5) ketyerémmmel ilyen gond nem volt, bár kellett már cserélni benne olyan kis eternitlemezkét oldalt, de inkább nem szakértek, mert nem tudok a mikro hardveréhez.
Az biztos, hogy ha ilyen gyorsan ilyen probléma jelentkezett, garancia ide vagy oda, a gyártó szakszervizének orra alá kell dörgölni a dolgot, és, ha nemelég fogékonyak, megemlíteni, milyen remek reklámot lehet nekik csinálni az interneten.
Namármost a használatról: ha nem szikrázik (egy pohár vízzel lehet próbálni, és azonnal kinyomni, ha nem normálisan megy) szerintem nyugodtan lehet használni - mindenesetre azért mielőbb lépni kell, ilyen esetben velószínűleg nem javítás, hanem csere ügyben.