Keresés

Részletes keresés

Bandipilot Creative Commons License 2006.03.19 0 0 47

Hat igen.. akkor meg mas volt a helyzet 25 evvel ezelott, az biztos. Te merrefele lax dinamo? :)

Mindenesetre engem nem zavar ha barki munkaengedelyt kap, egeszsegere. Talan lesz hatasa a munkaeropiacra, dehat istenem, ez a piacgazdasag vagy mi... legalabbis azt mondjak... mindesetre tovabbra is allok barkinek a rendelkezesere ha segitseg kell. Udv.

Előzmény: Törölt nick (46)
Bandipilot Creative Commons License 2006.03.18 0 0 45

Szia Aramfejleszto!

 

 Figyelj, azert ennek a Sierra Nevada -s dolognak nezz utana megegyszer, mert az kb 500 km-re van a mexikoi hatartol, igaz ha Las Vegasbol menekulnek San Francisco-ba  a mexikoiak akkor tenyleg at kell rajta menekulniuk de azt az utat mar repulovel is megtehetik egy belfodi jaraton :)

 Egyebkent a te esetedben az a kulonbseg hogy amikor Te jottel a kedves csaladoddal akkor meg nem vette eszre a kormanyzat hogy mekkora gazdasagi elony rejlik a bevandorlokban, illetve ha eszrevettek is nem voltak olyan gatlastalanok hogy kihasznaljak. Most azt tervezik, hogy ha bejon egy illegalis es elve meg is erkezik akkor kaphat egy munkaengedelyt es nehany ev mulva ebbol lehet egy zold kartya. Viszont addig orankent 5-6 dollarert fog dolgozni egy cegnek egy olyan munkakorben amit egy amerikai 15-20 dollarert sem vegezne el. Ebben van az uzlet es a politika sem szol masrol csak uzletrol.

 Mindenesetre jo egeszseget es sok sikert kivanok Neked es kedves csaladodnak az uj hazaban! Minden jot!

Előzmény: Törölt nick (42)
Bandipilot Creative Commons License 2006.03.18 0 0 44
Kedves Harangszo! Miert is haragszo' ? :) Kifejtened, hogy miert felelotlen ez az igeret? En nem hiszem, hogy az. Neked is szivesen segitek ha erre jarsz. Erdeklodessel varom a valaszodat.
Előzmény: harangszó (43)
harangszó Creative Commons License 2006.03.18 0 0 43
"En Los Angelestol fel orara lakom, nagyon szivesen segitek barkinek, akinek szuksege van valamire.
Hogy tehetsz ilyen felel6tlen igéreteket?
Előzmény: Bandipilot (41)
Bandipilot Creative Commons License 2006.03.17 0 0 41
Szasztok! Eleg sok megkeresest kaptam munka ugyben. Sajnos munkat igerni nem tudok, valamint vizum megszerzeseben sem igazan tudok segiteni. Amennyiben valaki mar itt van es ugy van szuksege segitsegre (szallas, kocsi,latnivalok,ugyintezes, stb) abban az esetben nagyon szivesen allok barkinek rendelkezesere. Minden jot!
Előzmény: Bandipilot (40)
Bandipilot Creative Commons License 2006.02.03 0 0 40

Sziasztok!

 

 En Los Angelestol fel orara lakom, nagyon szivesen segitek barkinek, akinek szuksege van valamire.

 Az alberletekkel kapcsolatban annyit tudok, hogy 700 dollar egy honapra az nem sok, ennel olcsobban nem nagyon lehet normalis helyet talani. Ha valakinek szuksege van egy ideiglenes (max 1-2 honapig) szallasra annak lehet, hogy tudok egy kiado helyet, nagyjabol 3-400 dollarert havonta de nem egy Hotel Kempinski.

 Ezen kivul aki turistakent vagy tanulokent van itt, azt nagyon szivesen latjuk a haverokkal, gyakran tartunk hazibulikat, vagy csak kimegyunk az ejszakaba egy kicsit.

 En egyebkent egy repteren dolgozom, es ott is van egy csomo magyar. Amennyiben erdekel valakit, magyarok szamara kedvezmenyes a setarepules, ha esetleg valaki unatkozik es meg akarja nezni L.A.-t felulrol (akar meg Vegasba vagy a Grand Canyonba is el lehet repulni).

 Amikor en kijottem az USA-ba, nem ismertem senkit es akkor jol jott volna egy-ket olyan magyar aki nem csak kihasznalni akar...

 Irjatok bizalommal, az emailcimem: bandipilot@yahoo.com

Minden jot!

_Byron_ Creative Commons License 2005.09.29 0 0 39

Azért hagy szóljak hozzá a vitátokhoz egy kicsit. break-től kértem segítséget, mert mint turista fogok kilátogatni az USA-ba és az egyik rokonomhoz megyek. Szerintem esélyem nem lenne, ha csak úgy kedvem támadna kiutazni, ha nincs kint rokonom és ilyen emberek mint break, akitől segítséget tudok kérni a kinti lehetőségekről. Ennyi és nem több! Az pedig, hogy ki hogyan tud SS# számot szerezni és milyen keményen akarja megtanulni az angolt, azt embere válogatja.

09.11. óta nagyon sok minden megváltozott, az USA is joggal védi a külföldiektől az állampolgárait és az országot. Persze joggal lehetnék én is felháborodott, amiért 100$-t kell vízumra fizetnem és ha a konzul úgy dönt, hogy nem vagyok neki szimpatikus, nem ad vízumot, akkor úszott a pénzem. Holott Mo. is EU tagállam már több mint egy éve, de mégis vízumköteles, annak ellenére hogy az angolok, franciák és németek vízummentességet élveznek. Mindenre megvan a magyarázat. A lényeg, hogy megfelelő agilitás és segítség nélkül nagyon nehéz kijutni az USA-ba.

break Creative Commons License 2005.09.28 0 0 37

Tenyleg nem tudom, hogy ma konkretran hogyan mennek a dolgok. Viszont az idezet hivatalos SSA lap allitja, hogy kaphat olyan is SS#-ot, akinek nincsen munkavallalasi engedelye.

 

Akit konkretan erdekel az nyilvan utanajar majd es megtudja. En csak a lehetosegeket probaltam ismertetni.

Előzmény: Törölt nick (36)
break Creative Commons License 2005.09.28 0 0 35

hát soc sec honnan lenne egy turista vizumosnak?

Onnan, hogy bemegy a hivatalba es ker egyet. Baratnom (igaz 1995/96-ban) siman kapott, mikor meg turista vizumos volt

 

Lasd:

http://www.ssa.gov/ssnumber/cards.htm

 

The second type of card bears the legend, "NOT VALID FOR EMPLOYMENT." We issue this card to people who:

  • are lawfully admitted to the U.S. but don't have DHS permission to work. You need this card if a federal or state law requires you to have a Social Security number to get a benefit or service;

Előzmény: Törölt nick (34)
break Creative Commons License 2005.09.28 0 0 33

A legtobb dologban egyetertek a hozzaszolasoddal, de nem mindenben. Csak az utobbiakrol szolok itt.

 

jogositvány-hoz nem kell J vizum. Eleg egy Social Security szam es egy helyi lakcim (meg persze atmenni a vizsgan). Social Security szamot meg barkinek adnak, legfeljebb ra van irva, hogy munkat nem vallalhatsz vele.

 

A forum nem alkalmas erre,

Igy van. Itt csak tanacsokat, otleteket, illetve linkeket adunk a megfelelo helyre. Azt szabad, nem? :-)

 

Bárhol többet tanitanak, mint itt az ESL oszályokban ( english second language)

 

Eloszot is valasszuk szet, hogy mit tanitanak es mit tanulsz. A nyelvtanulas elsosorban attol fugg, hogy mennyi energiat fektetsz bele. Masodsorban a volt baratnom egy ev alatt eljutott az alant linkelt iskola es a szorgalma segitsegevel a zero nyelvtudastol oda, hogy rakovetkezo evben a foiskolan nem voltak gondjai. Viszont egy even keresztul mast se nagyon csinalt, mint tanult. Es utana is folyamatosan. Ja es a tanulmanyai alatt talan ha ket "B"-je, azaz negyese volt, a tobbi mind A (5-s). Tehat nem csak ugy atbukdacsolt a vizsgakon. Szoval az lehet, hogy az oktatas szinvonala valtozo, de attol, hogy valami meg ingyenes nem biztos, hogy rossz is.

Előzmény: Törölt nick (32)
break Creative Commons License 2005.09.27 0 0 31

ennyire olcsóak lennének a nyelvtanfolyamok

 

Felreertettel. En ket kulonbozo iskolarol beszeltem eddig. Egyreszet a nyelvtanfolyamokrol es masreszt a foiskolarol. Az utobbi az amivel kapcsolatban rajottem, hogy megsem olyan olcso nem helyieknek. Az elobbiek kozul van olyan viszont amit az allam/varos tamogat es nem csupan magan (azaz profitorientalt) iskola.

 

Peldaul az en baratnom ilyesmire jart (a linkelt intezmenynel) nagyon olcson. Most nincs idom kikeresni ezen a honlapon az arakat, de most sem lehet tul draga.

Előzmény: _Byron_ (30)
_Byron_ Creative Commons License 2005.09.27 0 0 30

Igen, ezen én is meglepődtem, hogy ennyire olcsóak lennének a nyelvtanfolyamok, de gondolom ez a nyelvsulitól is függ. Különben meg fel sem merült bennem, hogy félrevezetnél! :))

A sulit meg úgyis csak akkor tudom elkezdeni intézni, ha már kint vagyok, de azért köszönöm, hogy utánanéztél. Ha a későbbiekben lesz még kérdésem, megtalállak itt a fórumon?

Előzmény: break (29)
break Creative Commons License 2005.09.26 0 0 29

Hoppa, most latom, hogy nemzetkozi diakoknak draga a kis helyi foiskolais (a nyelviskola nem feltetlenul). Ugy emlekeztem, hogy alig van kulonbseg helyi lakosoknak es nem helyieknek. De peldaul, ahova en jartam, ott 12 egyseges felev 331 illetve 2311 dollarba kerul a ket kategorianak. Ez eleg nagy kulonbseg. Bocs, nem akartalak felrevezetni. Szoval nezd meg mindenkeppen a suli arait, ahova mennel. Az en volt iskolam dijai itt vannak:

http://www.cabrillo.edu/services/webreg/fall03fees.html

Előzmény: _Byron_ (27)
_Byron_ Creative Commons License 2005.09.26 0 0 27

break! Bízom benne, hogy igazad van és még most is lehet ilyen módon kimenni és beiratkozni nyelvsuliba. Sajnos '96 óta történt egy-két változás a vízumkérelmet illetően. Én pl. úgy tudom - mivel most intézem a turista vízumot - hogy a kinttartózkodás ideje alatt heti 15 óránál, azaz napi 3 óránál intenzívebb tanfolyamra nem lehet beiratkozni turista vízummal.  Mindegy, a lényeg, hogy egyáltalán be lehet iratkozni és kint elintézni a tanulóvízumot. Nem örülnék neki, ha valami félreértés miatt kitoloncolnának... :-((( Különben is én nice person vagyok! :-))

Ezek szerint már majdnem 10 éve vagy kint?? Gondolom rövidebb megszakításokkal, de akkor is, ez nem semmi! Ezek szerint jól érzed magad, és ugyebár ez az ami igazán számít!

Pont egy hét múlva megyek a konzuli interjúra! Remélem, nem fog semmibe belekötni és megkapom a 10 évre szóló vízumot. Keep fingers crossed!

Előzmény: break (23)
break Creative Commons License 2005.09.25 0 0 26

igen, ezt csinálta, de mikor?

 

1996-ban

De minden egyéb iskolához ujabb vizumkérelem kell, amihez pedig az iskola igazolásai, ahová esetleg felvettek.

 

Pontosan ezt csinalta a volt baratnom. Eloszor a nyelviskolatol volt vizumra jogosito felveteli papirja, majd egy ev mulva egy ujabbat kaptt a foiskolajatol. A kulonbseg az, hogy mar az orszagban volt a turista vizummal es intezte el az iskolakkal a felveteliket. Amint adtak rola papirt az INS-nel kerte a tanulovizumot es szepen megkapta.

 

 De azt innen zsebböl kell fizetni, hatalmas összegek.

 

Az uj informacio, amit probaltam hozzatenni, csak nem eleg egyertelmuen, hogy egy sima intenziv nyelvtanfolyam is tudhat olyan iskolai igazolast adni, ami jogosit vizumra. (Intenziv alatt heti ot napos, nepi 3-5 oras tanfolyamot ertem.) Marpedig az ilyesmibol neha meg ingyenes is van az "adult education school"-okban. Vagy nagyon olcso. Azutan pedig a "Community/Junior College" tipusu iskola az sokkal olcsobb, mint barmilyen "University". Most peldaul, Kaliforniaban egysegenkent/felevenkent 26 dollarba kerul. (Es 12 egyseg szamit teljes koru hallgatonak.) Erre meg, nem helyi lakosoknak rajon egy dij, de meg igy is boven megfizetheto, akar magyar penztarcaval is. Na ez az amit kevesen tudnak, es kevesen tudnak kihasznalni. Ja es persze, a "Community/Junior College" is tudja igazolni, hogy iskolas vagy, amire kiadjak a tanulovizumot.

 

Viszont amellett meg igazolni kell, hogy van penzed amibol meg tudsz elni. Az ilyenfajta biztositek is kell a vizumhoz. Na ez ami lehet az akadalya ennek az utnak, mert igencsak fel kell mutatni egy vaskos bankszamlat. Vagy neked, vagy annak, aki hajlando erted felelosegget vallalni, hogy nem fogsz feketen dolgozni. Tehat a koltseg gond az itt merul fel.


 

Előzmény: Törölt nick (25)
break Creative Commons License 2005.09.23 0 0 24
Valasz ment.
Előzmény: neutrova (21)
break Creative Commons License 2005.09.23 0 0 23

Szerinted ha sima turista vízummal utazom, be lehet iratkozni ilyen suliba?

 

Igen. Pontosan ezt csinalta a volt baratnom, aki velem egyutt jott ki MO-rol. Sot miutan beiratkozott egy eleg intenziv (napi 4-5 oras, heti  5 napos) tanfolyamra meg a tanulo vizumot is megkapta. Tehat ez volt a menet: kijott, beiratkozott, elkezdett jarni, es itt az USA-ban intezte el es siman megkapta a tanulovizumot. Egy ev mulva,mikoprra megtanult elegge angolul akkor atiratkozott a helyi foiskolara, es igy megmaradt a tanulovizuma is. Raadasul akkor mar dolgozhatott is a foiskola teruleten, max heti 19.5 orat.

Előzmény: _Byron_ (22)
_Byron_ Creative Commons License 2005.09.23 0 0 22

Nagyon jó címeket adtál, képzeld az egyik ilyen adult school kb. 10 percre van a nagybátyám házától.  Valamelyik nap fel kell hívnom nagybátyámat, hogy érdeklődjön a tanfolyami lehetőségekről. Szerinted haa sima turista vízummal utazom, be lehet iratkozni ilyen suliba? Nagyon remélem...

Szóval szociológia? Azt én is tanultam a fősulin, emellett kulturális szociológiát. Igaz, belőlem tanárnéni lett, de nem dolgozom a pályán. :-)

Akkor jó sulikezdést! Várom válaszod! :-))

Előzmény: break (20)
neutrova Creative Commons License 2005.09.23 0 0 21

Szia Break!

Nagyon köszönöm a segítséget!

Az e-mail címem: neutrova@yahoo.com

Előzmény: break (14)
break Creative Commons License 2005.09.22 0 0 20

Szociologiat es vallastudomanyokat tanulok. Juliusig dolgoztam (aztan leepitettek), augusztusban Budapesten voltam, most allast keresek mar egy par hete.

 

A tanitas ma kezdodik.

 

Sok sikert.

Előzmény: _Byron_ (19)
_Byron_ Creative Commons License 2005.09.22 0 0 19
Köszönöm a gyors választ, remélem sikerrel járok. Mit tanulsz egyébként odakint? Dolgozol is mellette?
Előzmény: break (18)
break Creative Commons License 2005.09.22 0 0 18

Es itt egy link kifejezetten ESL (English as a Second Language) sulikhoz:

http://www.at-la.com/@la-eng.htm#esl

 

Előzmény: break (17)
break Creative Commons License 2005.09.22 0 0 17

Leginkabb un. "adult school"-ban tanitjak az ilyesmit. Itt egy lista az LA kornyeki sulikrol:

http://www.at-la.com/@la-edu/adult.htm

Előzmény: _Byron_ (16)
_Byron_ Creative Commons License 2005.09.22 0 0 16

Szia Break!

 

Tudnál nekem abban segíteni, hogy LA-ben milyen nyelvsulik vannak, ahol angolt tanítanak a szegény külföldinek. :)) Igazából Burbank-ben leszek a nagybátyámnál, aki 70en felül van és nem akarom ezzel terhelni, hogy nekem vadásszon nyelvsulit. Ha tudsz internetcímeket az nagy segítség lenne nekem. Gondolom ott az árak is szerepelnek.

Előre is köszi!

_Byron_

break Creative Commons License 2005.09.22 0 0 15

Ja, ez lemaradt, mert ritkan frissitik:

http://www.sbjobs.com/

Előzmény: break (14)
break Creative Commons License 2005.09.22 0 0 14

ez az email ez nehezkes lesz mert en nem teszem nyilvanossa az indexen az emailemet. Viszont szivesen elbeszelgetek itt. Illetve ha a tied nyilvanos lenne akkor irnek neked es abbol tudnad az en email cimememet.

 

Viszont itt van nehany cim, ahol lehet munkat keresni SB-ben:

 

Megyei allasok:

http://www.jobaps.com/sbc/sup/images/default.asp

 

Varosi allasok

http://www.santabarbaraca.gov/Government/Employment/Openings/

 

Egyetemi allasok:

https://jobs.ucsb.edu/applicants/jsp/shared/frameset/Frameset.jsp

 

Diak allasok

http://career.ucsb.edu/students/joblinks.htm

 

Egy "temp agency"

http://www.nationalcareerscorp.com/positions.htm

 

A helyi heti lapbol allasok:

http://www.independent.com/classifieds/employment2004.htm

 

Es a napilapbol:

http://www.employmentwizard.com/perl/vaui/Search/top/searchentry/?pid=109

Előzmény: neutrova (13)
neutrova Creative Commons License 2005.09.21 0 0 13

Kedves Break!

 

Én is Santa Brbarába akarok költözni kb 1-2évre. Nyelvet akarok tanulni, mellette dolgozni, majd a California egyetem egyik Graduate division kurzusára akarok járni. Milyen munkalehetőségek vannak Santa Barbarán? Meg tudnád adni az e-mail címed, van még néhány kérdésem!

Előre is köszönöm!

Előzmény: break (10)
Miss Vacska Creative Commons License 2005.02.19 0 0 12

Szia Ercsibe!

Nos, en pont Santa Monican elek, es a 700 dollar az nagyon keves!!!!!!!!!!!

Mi egy ket szobas apartmant berelunk 1300-ert, ami ugyancsak nagyon olcso, de mar 10 eve, igy a rent-controll miatt nem szokott az ara a csillagos egekig. (rent controll=evente csak 3%-ot emelhetnek a berleti dijon)

Mielott nekivagsz azt meg tudnod kell, hogy credit nelkul mindenhol arcon fognak nevetni, itt egy telefont sem tudsz vasarolni Social Security szam nelkul, nemhogy egy lakast berelni. A legjobb amit tehetsz, hogy szobat keresel magadnak, azt mar  talalsz 7szaz korul.

Sok szerencset!

Előzmény: ercsibe (6)
ercsibe Creative Commons License 2005.01.08 0 0 11
köszi!
Előzmény: break (10)
break Creative Commons License 2005.01.08 0 0 10

Mar csak "break" a nickem, a  kettes leesett utkozben.

 

Santa Barbaraban, LA-tol masfel orara eszakra lakom. 700-ert bereltem egy szobat egy harom haloszobas hazban decemberig. de erre meg rajott  arezsi, kb havi 100. Januarban a tulaj felemelte a lakbert es igy mar 770+rezsi lett volna. Elkoltoztem es most olyan helyen lakom, ahol szep szobam van, jo (es csak 1 db) lakotarsam es csak 650-et fizetek, amiben benne van minden rezsi. (csak a telefon nem)

 

Suliba jarok es a legtobb diak, akik fiatalabbak nalam, ketten egy szoban osztozkodonak 4-500 dollarert. Tehat egy 1/2 szobaert fizetnek ennyit.

 

Sok sikert.

 

 

Előzmény: BOLOND (9)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!