Na igen, allitolag februar 24-en jon ki.
Mindenesetre masnap erkezem Helsinkibe, es ha Ukko is ugy akarja, meg aznap vasarolhatok is vagy harom peldanyt.
Ha mar a magunkfajta koldoke-vagott-embernek
addig varnia kell... :)
Az új lemez Finnországban is majd csak Februárban jelenik meg "Iki" címmel, mire Magyarországra eljut valszeg nyár lesz ( de hidd el nekem, tényleg fantasztikus:))
Most jöttem vissza Finnországból, ahol a fő programom egy Värttinä koncert volt :)
A változások elég jelentősek az előadásban. Rengeteg új dal a még meg sem jelent új albumról. A legfeltűnőbb változás, hogy négy helyett csak három énekeslány van :(((
Mindenesetre a koncert ismét fantasztikus volt.
Ha jövőre jönnek a szigetre (amire jó esély van) akkor senki sem panaszkodhat, hogy a koncert túlságosan hasonlított az előzőekre.
Az új albumot Szeptemberben veszik fel, és jövő év elején jelenik meg. Egyre biztosabbnak tűnik egy DVD kiadása is, ami valószínűleg a jövő Februári jubileumi koncert felvétele lesz.
Ezt most nem akarom elhinni elsosorban ertuk szerettem volna kimenni, (persze azert meg maradtak kedvencek...) azert en meg bizom benne, hogy az iden valahol lathatom oket elobe.
Sajnos zenem sincs toluk sok mert ez a fos gepem elszalt es minden zenem odalett, szoval ha esetleg valaki tudna segiteni...
A mai nap elso rossz hire ez szamomra, es mivel hetfo 0:02 van ezert remelem csak jobb johet.
Sajnos , egy rossz hírrel kell felhoznom a topicot. Most már szinte biztos , hogy idén nem lesz Värttinä a szigeten. Nagyon halvány remény van egy esetleges őszi koncertre valahol Budapesten, de ez csak egy ötlet , nem hiszem hogy megvalósul. Kénytelenek vagyunk jövő nyárig várni :(
Másik rossz hír , hogy az új stúdió album csak jövő év elején jelenik meg.( Viszont jövőre valószínűleg kiadnak egy koncert DVD-t is.)
Hogy jó hírt is mondjak (legalábbis nekem jót:) , a múlt héten két Värttinä koncerten voltam Franciaországban. :) Mindkettő a szokásos fantasztikus élmény volt.
Remélem lassan az élő CD-jük kapható lesz nálunk is , jövő nyárig hallgassátok azt :)
ld: 6.12.- Live in Helsinki
Egy rövid info , hogy felhozzam kicsit a topicot:)
Az együttes dolgozik az új stúdió albumon. Jelenleg hangszerelnek és próbálnak. A felvételek a tervek szerint Április-Májusban lesznek, tehát várhatóan nyáron jelenik meg a lemez.
Ha szerencsénk lesz és idén is jönnek a Szigetre akkor valószínűleg az új albumról is hallhatunk dalokat.
A honlapjuk folyamatosan bővül , pl. minden lemezről vannak samplek.
www.varttina.com
a diaksziget.com ot csak azért nem említettem mert azt úgyis mindenki ismeri :-) hiszen a szigettel kapcsolatban csak ott lehetett értelmes infot találni
írtam az ottani fórumba is még a koncert előtt
köszi egyébként ,hogy felraktad a képet :-)
üdv.
u.i. az említett fanpagen is van néhány mp3 részlet :-), de nem tudom még meddig mert a geocities anyázik a túl nagy adatforgalom miatt:-(
Nemi infot a diaksziget.com-on is talalsz...melynek annyi elonye van, hogy Magyarul van...no meg van egy szambol egy kis reszlet..de ez persze nektek mind1, mivel megvan az album...
e-mailben már elküldtem ezt ,de közben sikerült regisztráltatnom magam , úgyhogy ide is beírom hátha mást is érdekel némi info az együttesről.
www.varttina.com
www.geocities.com/varttinasite
az első az új hivatalos honlapjuk , ahonnan letölthető az új videoclipjük, ami egyébként a két hete megjelent koncert cd-n is rajta van.
az oldal folyamatosan bővül majd.
a második egy fanpage , de azért az sem rossz :-)(dalszövegek , stb.)
a megfejtés pedig : Meri ,de a díjról lemondok mert az Ilmatar már nekem is megvan eredetiben, ráadásul dedikálva :-)
Nyeremenyjatekot kezdemenyezek. Aki elsonek irja meg a forumra annak a Värttinä szamnak a cimet, amelyikben meglehetosen sok magyar szoveg is hallhato, annak megirom az albumot CD-re.
Örökre hálás lennék önnek, ha elárulná, hogy hol a rossebbe lehet ama tsudálatos muzsikát letölteni. Még jobban örülnék audio CD-nek, amit megírhatok. Esetleg javaslatnak, hogy hol vásároljak hivatalosan.
Egy ember, aki a nézőközönség beszerelmesedett feléhez tartozik
Etnopopón a Varttina esetében a két középső lányt, a Sziget más világzenei fellépői közül a Vents d'Est-tel (aza Montanaróékkal) fellépő török énekesnőt, az egyik algériai lányt a Lo'Jo-ból, meg talán a Garmarna énekesnőjét értem.
Az etnopop kifejezést a Varttina esetében olvastam valahol, és átvettem - szerintem könnyed, nem csak népitánccal táncolható, "igényesen szórakoztató" (bármit is jelentsen ez a baromság) zenét jelent. Talán idesorolható Khaled egyik fele is (a másik fele kőkemény hagyományos). Szóval ilyet nem ismerek nálunk - a Kormorán nekem nem ez, amennyire a Kampacre emlékszem, az sem, a harmadikból nem ettem.
Etnopop(ó)n nem tudom, mi t értesz, de léteztek olyan magyar 1üttesek,hogy Gépfolklór, Kormorán , Kampec Dolores és társai . Ők virágkorukban egész jól virágoztak..
Ez az a zenekar, amikor az ember legszívesebben felmászna a színpadra, hogy megsimogassa a lányok buksiját, adjon nekik két puszit, majd visszamásszon odalentre táncolni. Bár egy fél pillanatra átvillant rajtam, hogy a kelleténél talán jobban hasonlított a tavalyi koncertre, de ha így nyomják, tőlem akár ismételhetik is.
Közben végig azon gondolkodtam egy haverral, miért is nem létezik magyar etnopop. Meg lehetne csinálni, volnának is ötleteim, de nem ez a foglalkozásom.
Viszont a ráadás végét nem hallhattam, mert távoznom kellett, lévén közvetlenül utána a Wanteden volt a Szget (egyik) legjobb kocertje, akik még a lányoknál is őszintébbek: Les Hurléments d'Léo. Aki látta, tudja, mit makogok.
De azért ne lepődj meg, ha nem sokat értesz belőle, mert bár a zene egyre modernebb, a szöveg a régi karjalai runók világát idézi (igazság szerint én is kiváncsi lennék, hogy a szövegek autentikusak, vagy csak ügyes utánérzések.)