trapkoválasz | megnéz | könyvjelző 2006.01.23 20:17:53 (465)
lehet, hogy neked nem tetszik Vágó, de azért az összes közvéleménykutatás azt mutatja, hogy ma ő a legnépszerűbb műsorvezető Magyarországon. Az persze rendben van, hogy neked más az ízlésed, de ez nem kérdőjelezi meg Vágó népszerűségét.
Előzmény:Szopránszabó (444)trapkoválasz | megnéz | könyvjelző 2006.01.22 14:27:52 (231)
Ez persze csak akkor van így, ha te mondod meg ki a magyar, ill. az a magyar aki veled egyetért. Mert egyébként honnan tudod, hogy a magyarok kit becsülnek jobban? Szerintem egyébként sajnos(!!!!) egyiket sem! Azt sem tudják kik ők [Nagy László, Eörsi, Vásárhelyi]. Azt tudják, hogy ki győzike, meg Mónika, meg Balázs.
Előzmény:megduplazzuk (228)
Hát igen. Eztet tuggyák itten a magyarok. A Mónikát. Meg persze aztat is tuggyák még, hogy ki a legnépszerűbb műsorvezető a tévéképernyőn.
A Vágó Pista. Ő most a magyarok lelkében a legelső (mutassa a közvéleménykutatás).
Ha pedig a magyarok szívének Vágó a legkedvesebb műsorvezetője, akkor a magyarok ízlése kitűnő (autentikus forrás a népszerűségi index). Ám amennyiben Győzike, Mónika és Balázs a legnépszerűbbek, horribile dictu még a Vágónál is népszerűbbek, akkor a magyarok, „sajnos(!!!!)”, senkit se „becsülnek jobban” (így értelemszerűen Vágót sem respektálják), csak a Győzikét, a Mónikát és a Balázst.
Hát igen. Ügyes közvéleménykutatás kérdése az egész. Ha akarom, így kutatom, ha akarom, úgy tekintem, olykor Vágó István jön ki az összmagyarság liblingjeként hálistennek(!!!!), olykor meg a Balázs meg a zebraszerű Győzike sajnos(!!!!).
Merthogy a magyar is csak olyan ám. Amilyennek éppen akarom, hogy legyen. Ha a Vágó Pistát szúrja közvéleménykutatásilag, akkor kóser csávó a magyar, vagyis mi mindannyian faszagyerekek vagyunk az össznemzeti közvéleménykutatás révén (néhány genya kivételével persze), ha viszont a Kiszel Tünde bugyijára bomlik szellemileg, akkor olyan a magyar, mint a lópicsa. Sőt még „igazi náci-genya” is lehet belőle olykor-olykor, már ha éppen úgy hozza a szókavarás liberális szükséglete.
Magyarlány Balázsról, Pongóról álmodik, nem tud Máriákról.
Tiszta sor. Csak Vágó népszerűsége zavar bele a képbe, ám ami a kép alkotóját, lám, egyáltalán nem zavarja. És ez a mi nagy szerencsénk.
Van képünk hozzá, és van képtelenségünk is. Mert van szakértő Médiaszociológusunk (már ha a stílérzékem nem csal). Ő itt a Szakember. A híres Szürkeállomány. Olyan hülyén, annyira büdösen „hazudik”, amiként a kanálisban a vízfolyás. Egyetlen nap alig múlik el 2006.01.22.14:27 és 2006.01.23.20:17 között, és legendás Szakvéleményének épp az ellenkezőjét préseli elő liberálisan ziháló tüdejéből.
Idézőjelbe tettem a hazudik szót, mert fönntartom: trapko nem hazudik. Ennyire ostobán ugyanis nem lehet hazudni. trapko minden szavát elhiszi magának, elhiszi, amit lelkesen magyaráz az újságban, az interneten, olykor a tévében. És éppen ez a dologban az agyrémszerű mozzanat. Mert például – sose felejtem el – néhány esztendeje két vérbuta ember (Verebes és Farkasházy) összecsikorította két hatalmas férfiagyát, és bebizonyították a tévében, hogy ők sem nem kormánypártiak (miként az ellenzék állítja), sem nem ellenzékpártiak (amivel pedig amazok rágalmazzák őket), hanem viszont echte „néppártiak” mindketten. Így mondták: „a Heti Hetes néppárti műsor”. Értsd: a nép pártján állnak szilárdan megvetett lábbal. És amire fényes bizonyíték is van, állította Verebes és Farkasházy, mégpedig az, hogy a Heti Hetes fölényesen vezeti a tévéműsorok népszerűségi versenyét. De mondom, ezek szimpla furvézerek, ezektől nem várja az ember, hogy megkülönböztessék magukban a néppártiság, illetve a népszerűség fogalmait, ám ha még a Szakképzett Szociológusban is összemosódik a tévés népeszűség, illetve a magyarság kategóriája, hát, azért az már nem kevés, különösen ezekben a forradalmi időkben.
A fent idézett két hozzászólásból számomra egyértelműen kitetszik: trapko korlátoltabb, mint Verebes és Farkasházy együttvéve. Nem hazudik, hanem csak buta.
trapko szerint a „magyarok sajnos(!!!!)” nem tudják, ki az a Vásárhelyi Mária. Hanem a magyarok „sajnos(!!!!)” csak azt tudják, hogy ki az a Mónika.
Szerintem viszont akár így, akár úgy, akár Mária, akár Mónika, a magyarok a pénzüknél vannak. Secko jedno.
Na már most én trapko néniről ennél dehonesztálóbbat egyelőre nem tudok mondani. De azért igyekszem. Kérem hozzá a tisztelt antiszemiták csöppnyi türelmét!
vaslábasválasz | megnéz | könyvjelző 2007.03.08 10:27:33 (13479)
Vagyis, ha Vásárhelyi Mária nickje a „gyanús”, akkor „be kéne fejezni a megfejtést”, merthogy a kutakodás „kóros elmeműködésre utal”, ám ha Lovas kerül terítékre (jó félév múltán), akkor már nem a „megfejtés” a „kóros”, hanem épp fordítva: a megfejtő (trapko) által meggyanúsított nick léte a „paranoid személyiség”.
Előzmény:vaslábas (13478)
Ezt azért írtam, mert elnéztem a dátumokat, illetve azért néztem el dátumot, mert elképzelni nem bírtam, hogy trapko ennyire unalmas, kisstílű ember volna.
Vagyis az a helyzet valójában, hogy trapko először (2005. 03. 04-én) szaglászott Lovas „paranoid személyisége” körül, majd később (2005. 07. 14-én és 2005. 07. 29-én) kívánta „befejezni a megfejtést”, vagyis miután az ő nickjét-identitását kezdték firtatni a „náci-genyák”.
Mindegy? Nem mindegy. Merthogy a dátumok összevetéséből kiderül, hogy éppen ez a neves névtelen kezdte a szimatolgatást.
trapkoválasz | megnéz | könyvjelző 2005.07.14 11:55:22 (8445)
A megfejtést pedig be kéne fejezni, mert elég ízléstelen olyanoktól, akik évek óta álnéven mondogatják meg a tutti-frankót. vagy lujza, szarvasmarha stb az igazi nevetek?
Előzmény:ballib_a (8444)trapkoválasz | megnéz | könyvjelző 2005.07.29 13:26:23 (9354)
Úgy látszik Vásárhelyinek ezer arca van! Ezek a szomorú zsidózók előbb-utóbb mindenkiben felismerik, aki nem ért egyet velük. Ha visszanézel a topic-ban itt már mindenki volt Vásárhelyi, akinek nem tetszett az, ami itt folyik. Nem ragoznám tovább, de ez azért kóros elmeműködésre utal.
•••
A „megfejtést” tehát „be kéne fejezni”. Hogyne.
Na de azért nézzük csak, milyen is az a „kóros elmeműködés” liberál-konkrétan!?
trapkoválasz | megnéz | könyvjelző 2005.03.04 09:21:25 (10335)
… Amúgy nem lennék meglepve, ha miwa pl. azonos lenne Horkayval, vagy Báder Katalinnal. Túlságosan harcosan elkötelezett ahhoz, hogy elhiggyem Lovastól független önálló személyiség.
Előzmény:Pixy (10327)trapkoválasz | megnéz | könyvjelző 2005.03.04 16:54:49 (10380)
Kedves Topic-társak!
Én őszintén javasolnám, hogy fejezzük be a miwa-val való vitatkozást, mert vagy teljesen kőfejű, vagy mégis Lovas vagy MÁ közeli hozzátartozója. Esetleg paranoid személyiségük egyik megnyilvánulása.
•••
Vagyis, ha Vásárhelyi Mária nickje a „gyanús”, akkor „be kéne fejezni a megfejtést”, merthogy a kutakodás „kóros elmeműködésre utal”, ám ha Lovas kerül terítékre (jó félév múltán), akkor már nem a „megfejtés” a „kóros”, hanem épp fordítva: a megfejtő (trapko) által meggyanúsított nick léte a „paranoid személyiség”.
Ezt tehát nem érdemes kommentálni, különösen, mert akad itt egy autentikus értekezés arról, hogy ki az igazi hős, illetve ki minősül csak szájhősnek a liberalizmusban:
trapkoválasz | megnéz | könyvjelző 2004.08.08 23:29:18 (7847)
Azért arra tényleg kiváncsi lennék, hogy az hogy valaki nem száll be a névtelen szájhösök bátor kaffogásába, miért jelenti azt, hogy hazudik. Lehet, hogy egyszerüen csak olyan típus , aki csak a nevével ellátva szereti leirni a véleményét. megértem hogy az ilyesmi az itt névtelenül bátrak számára érthetetlen…
Előzmény:pernahajder (7818)
„Névtelen szájhősökről” beszél trapko. Ugye?! Ő, a neves szájhős. Merthogy néki van neve. trapko az ő bátor, becsületes neve.
Na most én azt megértem, hogy Vásárhelyi Máriában nincs annyi kurázsi, mint mondjuk Babarczy Eszterben, vagy épp Lovas Istvánban. Megértem, tudniillik a merészséget, a civil kurázsit sokszor nem egyéb, mint a fékezhetetlen föltűnési viszketegség motiválja. Ez esetben is igen könnyen elképzelhető: pusztán arról van szó, hogy Vásárhelyiben nem annyira erős a viszketegség, mint a másik kettőben. [Belegondoltam: tulajdonképpen én is írhatnék a polgári nevemen, na de minek? Egyrészt a kutya sem ismer (még annyian se ismernek, mint Vásárhelyi Máriát), másrészt pedig a kutyát se érdekli, hogy én vagyok-e én, vagy nem én, akár ismernek, akár nem ismernek. Még annyira sem vagyok érdekes, mint Vásárhelyi Mária. Vagyishogy egyszerűen nincs jelentősége (nincs tétje) a dolognak.]
Tehát csak azt nem értem, hogy pszichésen mi motiválja a tipikusan névtelen szájhőst arra, hogy leszólja a másik névtelen szájhőst? Hisz’ például trapko is saját magát szólja le értelemszerűen, amikor „névtelen szájhősökről” fröcsög az interneten, akár ő Vásárhelyi Mária, akár nem ő.
Teljességgel fölfoghatatlan: trapko ennyit nem ért abból a világból, amely körülötte nyüzsög?
Mert bizony, olyan ez a világ, melyben minden nick mögött motoz valaki. És egyáltalán nem az az érdekes, hogy ki az a valaki, hanem hogy például egyazon nickek szövegei kongruálnak-e egymással.
Vásárhelyi Mária szükségét érezte annak, hogy belepancsoljon ebbe az „undorítóan mocskos” rovatba. És belepancsolt. Beleokádott számos alkalommal.
Jól tette? Ha jól esett a lelkének (és ha ez a fontos), akkor természetesen jól tette. Ha viszont a presztízse, a nimbusza, a „szüzessége” a fontosabb, akkor rosszul tette. Hiszen maga trapko írja egy helyütt, hogy „nem lehet egyszerre szűznek maradni, és...........”.
És valóban nem lehet. Hosszútávon semmiképpen sem lehet.
Jól követhető: trapko több ízben köpködte meg embertársait (és nem csak a „náci-genyákat”), miközben igyekezett védeni a hazugsággal vádolt Vásárhelyi Máriát:
trapkoválasz | megnéz | könyvjelző 2004.08.08 23:29:18 (7847)
Azért arra tényleg kiváncsi lennék, hogy az hogy valaki nem száll be a névtelen szájhösök bátor kaffogásába, miért jelenti azt, hogy hazudik…
Előzmény:pernahajder (7818)
Ha trapko ennyire kíváncsi, én megmondhatom: amennyiben nem „száll be”, úgy azzal még nem hazudik. Sőt, ha beszáll, miközben úgy tesz, mintha nem szállna be, akkor sem hazudik (hiszen éppen ez a nickes játék lényege: aki akar, maradhat anonim). Viszont, ha beszállt, majd lebukott (mert ügyetlenül, olykor egészen hülyén fogalmaz), és amiből azután nem vonja le a megfelelő következtetést, akkor bizony hazudik. Az ilyesmit nemigen lehet másnak nevezni, mint gyermekes hazudozásnak.
trapko is ugyebár, vagy akkor hazudik, amikor azt állítja, hogy „a megfejtést be kéne fejezni” (8445), vagy akkor, amikor fórumkonformnak tartja a nickek mögötti szimatolgatást (10335), (10380).
trapko többször célzott rá: szerinte Vásárhelyi Mária magasabb rendű lény, ti. ő egy „undorítóan hazug topikba” nem süllyed alá. trapko szerint Vásárhelyi olyan ember, „olyan típus , aki csak a nevével ellátva szereti leírni a véleményét”.
Jó. Na de hát épp az a kérdés, hogy akkor miért nem a nevével ellátva írja le a véleményét?
trapko azt mondja: mert „undorítóan hazug” a topik, és a hazugságnak Vásárhelyi fölötte áll.
Mármost, ha ezt trapko tudja (s nyilván egyet is ért vele), akkor ő vajon miért kavar ebben az „undorítóan hazug” topikban? És miért ily undorítóan hazug módon (hol ezt állítva, hol azt, hol pedig az összes állításának az ellenkezőjét)? Miért?
trapko ölég rendesen hazudik Vásárhelyi védelmében (a cél szentesíti az eszközt). Jó. De miért gondolja, hogy az ő hazugságai nem szállnak rá Vásárhelyi Máriára is? (Már akkor persze, ha trapko nem maga Vásárhelyi.)
trapko azt állítja, hogy ő „végigolvasta Vásárhelyi Mária kötetben összegyűjtött összes És-ben megjelent írását”. Nyilván nem hazudik, valóban csak elolvasta, már amennyiben nem ő írta azokat.
Mire megkérdeztemtrapko kollégától: Vásárhelyi melyik írásában intette meg Eörsi Istvánt, annak „igazságtalan és feleslegesen durva véleményeiért, amelyekkel sokszor a hozzá legközelebb állókon ejtet sebet”?
Ezt kérdeztem tőle, pontosan 2006. 08.14 09:32:41 másodperckor.
Mire megérkezett az autentikus válasz. Méghozzá három részletben:
Első részlet:
trapkoválasz | megnéz | könyvjelző 2006.08.14 16:26:02 (12973)
kezelőorvos????? gyógyszerész?????
Előzmény:kívül a magyarázat (12972) Második részlet:
trapkoválasz | megnéz | könyvjelző 2006.08.24 17:05:19 (13050)
Ami Babarczyt illeti, róla ezt olvastam a múlt heti ÉS-ben, a Visszhang rovatban:
Fikázás
Csak állva tudtam elolvasni Babarczy Eszter kérdéseit országunk sorsáról…
•
Harmadik részlet:
trapkoválasz | megnéz | könyvjelző 2007.02.27 12:20:27 (13457)
Az a fontos, hogy ti fújjátok a passzát szelet! Jó lehet, ha valakik annyira okosak, hogy élből mindent jobban tudnak. Ilyen volt Bukfenc is a Fővárosi Nagycirkuszban; minden tudott. Csak az a kár, hogy a közönség halálra röhögte magát rajta.
Előzmény:Macisajt (13456)
Ennyi. Utána lehet nézni, se több, se kevesebb. Egy darab infantilis mocskolódás, egy darab infantilis fikázása Babarczy Eszternek és egy darab infantilis jópofizás a „gennyes mocsárban”, mégpedig egy „igazi náci-genyával” párban.
És mindez arra a kérdésre, hogy Vásárhelyi Mária volt-e oly bátor a még élő Eörsit is megtámadni, vagy csak a már halott elvbarátját volt-e oly liberálisan elkötelezett sunyin megrugdalni az ÉS nekrológjában.
•
Nem vagyok egy nagy Frajdzsiga, de ha már a hazugságoknál és őszinteségeknél tartunk, volna még egy meglátásom:
trapkoválasz | megnéz | könyvjelző 2005.03.04 16:54:49 (10380)
Kedves Topic-társak!
Én őszintén javasolnám, hogy fejezzük be a miwa-val való vitatkozást, mert vagy teljesen kőfejű, vagy mégis Lovas vagy MÁ közeli hozzátartozója. Esetleg paranoid személyiségük egyik megnyilvánulása.
•
Kérdem: hogyan jönnek itt össze a javaslattétel, illetve az őszinteség fogalmai? trapko vajon miért bizonygatja őszinteségét, amikor javaslatot tesz valamire? Tán’ csak nem azért, mert ha valaki, hát ő aztán igazán tudja, hogy permanensen hazudik: a nickje hazug nick ebben az „undorítóan hazug topikban”; nem az óvó anonimitást szolgálja a fölhasználói név, hanem par excellence csalárd.
Mindenki tudja: aki még javasolni is „őszintén javasol”, aki ily harsányan hangsúlyozza őszintéségét, az valójában a velejéig gyáva, hazug ember. Akár Vásárhelyi Mária az illető, akár nem.
Liberál(hipo)krízis
trapkoválasz | megnéz | könyvjelző 2006.01.22 16:24:57 (256)
A tehetségtelen, frusztrált, sértett emberek vigasztalódnak a jobboldalon. Mert könnyebb dolog gyalázni másokat, mint szembenézni saját problémáinkkal…
Előzmény:utulien (238)
•
Jó. Akkor nézzük, miként nem „gyaláz másokat”, miként néz szembe „saját problémáival” egy tehetséges, nem frusztrált, s a gyűlöletbeszéd kígyóit eltökélten taposó liberális Szent György (mindenütt betűhíven, a szerző kiemeléseivel, kurziválásaival, boldolásaival):
trapkoválasz | megnéz | könyvjelző 2005.08.12 22:48:31 (10222)
TE ÖKÖR! …
így az elmegyógyintézeti beutaló rád marad…
Persze pontosan érted te ezt, csak úgy csinálsz mintah hülye lennél, pedig csak egy intellektuális (bocsánat ez a fogalom ide túlságosan emelkedett) gengszter vagy!
Előzmény:lujza (10101)trapkoválasz | megnéz | könyvjelző 2005.11.04 17:36:07 (3453)
Ágia … később már személyesen nyalt Aczél, Kardos és Szecskő elvtársaknak..
Előzmény:kábelbúvár (3450)trapkoválasz | megnéz | könyvjelző 2006.01.12 17:40:03 (885)
… Lopott. csalt, hazudott!
Előzmény:toloba (877) trapkoválasz | megnéz | könyvjelző 2006.01.22 11:27:36 (9)
… kizártnak tartom, hogy neked lennének normális, baloldali barátaid. Azok vagy nem normálisak, vagy nem baloldaliak!
Előzmény:molar (8)trapkoválasz | megnéz | könyvjelző 2005.08.22 21:53:34 (10518)
Na jó, szerintem ez már olyan mélységeket sejtet, ahová csak az igazi náci-genyák szállnak le. Valakinek a kinézetén gennyeskedni, ez az a szint, ahova kultúrember nem süllyed. Szerintem ebből a topicból szálljon ki minden saját magát kultúrlénynek tartó nicktárs, akár jobb, akár baloldali, és hagyjuk hogy hadd röfögjenek ebben a gennyes mocsárban ezek a kis genyák.Előzmény:Macisajt (10508)trapkoválasz | megnéz | könyvjelző 2006.01.22 14:29:37 (233)
Annyira hülye vagy, hogy az már fÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJ!
Előzmény:megduplazzuk (204) trapkoválasz | megnéz | könyvjelző 2006.08.14 16:26:02 (12973)
kezelőorvos????? gyógyszerész?????
Előzmény:kívül a magyarázat (12972)trapkoválasz | megnéz | könyvjelző 2006.11.11 22:42:58 (48)
Szánalmasak vagytok, ezzel a pártállami mentalitással…
Pont ilyen volt a kádár-rendszer - kár hogy nem maradtatok ott.
•
trapkoválasz | megnéz | könyvjelző 2005.07.29 13:26:23 (9354)
Nem ragoznám tovább, de ez azért kóros elmeműködésre utal.
•
trapkoválasz | megnéz | könyvjelző 2005.07.14 11:55:22 (8445)
… így azután… nem lehet minden segget kinyalni. De igyekezni azért érdemes!
Előzmény:ballib_a (8444)trapkoválasz | megnéz | könyvjelző 2005.07.08 22:41:09 (39)
... [Vizi E.] Szlveszter egy komplett bohóc…
Előzmény:elemes (0)trapkoválasz | megnéz | könyvjelző 2005.06.29 12:57:14 (8221)
Te tényleg jó nagy marha vagy, szarvasmarha!
Előzmény:szarvasmarha (8220)trapkoválasz | megnéz | könyvjelző 2005.03.04 16:54:49 (10380)
… fejezzük be a miwa-val való vitatkozást, mert vagy teljesen kőfejű, vagy mégis Lovas vagy MÁ közeli hozzátartozója. Esetleg paranoid személyiségük egyik megnyilvánulása…
Előzmény:miwa (10378)trapkoválasz | megnéz | könyvjelző 2004.11.19 20:46:22 (8021)
… Ilyen esetekkel leginkább a Lipóton foglalkoznak!
Előzmény:szarvasmarha (8020)trapkoválasz | megnéz | könyvjelző 2004.11.19 20:49:18 (1531)
Két ilyen ostoba embert hallgatni, ez szabályos mazochizmus! Ez a kenetteljes stílus, meg a demagógia, meg a butaság együtt, kész örület!!!!!!!
Előzmény:Indián (1529)trapkoválasz | megnéz | könyvjelző 2004.11.19 20:27:10 (1524)
Nem tudna valaki egy zsebkendöt adni Zsótinak, hogy ne szívja az orrát, mint egy tahó?
•
trapkoválasz | megnéz | könyvjelző 2004.07.21 23:28:11 (7722)
De nagy BAROM vagy!!!!!!!!! …
Szerintem keresd meg kezelöorvosd, gyógyszerészed, mert ez már elmekórtani eset, amit te mondasz, és gyors orvosi segítségre van szükséged!
Előzmény:pernahajder (7721)trapkoválasz | megnéz | könyvjelző 2004.04.04 17:40:38 (34)
Fajankók!
Előzmény:Kenderes (29)trapkoválasz | megnéz | könyvjelző 2004.02.08 17:54:39 (7301)
Szánalmas frusztrált idióták, nézzetek a tükörbe! Hogy beszéltek embertársaitokról? Menjetek pszichiáterhez, bár az nyilván nem megoldás, mert ott vállanotok kell saját magatokat, és nem lehet álnév mőgé bújva mocskolódni és hősködni.
•••
Kapásból ennyi.
És akkor most nézzük, hogy trapko kiktől tanulta azt a liberális polgári magatartást, amelyet volt oly kegyes az Index fórumán népszerűsíteni:
trapkoválasz | megnéz | könyvjelző 2006.08.24 21:16:21 (2963)
Mert párbeszélni csak párbeszédképes emberekkel lehet. Miről tudsz párbeszélni egy Bayerral? ... Szerinted Babits, Márai, Illyés, Pilinszky szóba állt volna egy ilyen figurával? Nem mintha hozzájuk hasonlítanám BE-t, de én a polgári magatartást inkább tőlük tanultam...
Előzmény:vaXerencse (2962)
Na igen. Babitstól jött a tahó, az ökör, a marha, a barom, a hülye, a fajankó és a gengszter, Máraitól a segg, a nyalás, a komplett bohóc, Illyéstől a kezelőorvos, a gyógyszerész, a Lipót, a frusztrált idióták, Pilinszkytől pedig a náci-genyák a „gennyes mocsárban”.
Tudniillik ez így stílusos, ez így polgári. Ez így liberális.
Aztán pedig, hogy trapko miként nem mocskolódik és hősködik, és miként nem „álnév mögé bújva”, arról majd még néhány szemelvénnyel jövök.
trapkoválasz | megnéz | könyvjelző 2006.01.22 16:24:57 (256)
De sajnos a tehetség nálunk alapvetően a "világnézet" szerint oszlik meg. A tehetségtelen, frusztrált, sértett emberek vigasztalódnak a jobboldalon. Mert könnyebb dolog gyalázni másokat, mint szembenézni saját problémáinkkal. Ezeknek nyújt odúmeleget a jobboldal, és használja fel aljas indulataikat mások gyilkolására. Ld. Schmidt Mária, Molnátr Tamás, Bayer, Ákos, Gyurkovics, Hernádi csupa frusztrált féltehetség, akik gyűlölik a náluk tehetségesebbeket. Onnan ez a sok alpári indulat. Mutass egy tehetséges szájtépőt vagy politikai komisszárt!
Előzmény:utulien (238)
Emlékszem, noha közel húsz éve már (amikor még a „jobboldali odúmeleg” sehol nem párádzott, amikor még az MDF-nek is a „posztbolsi” Bíró volt a vezetője), szóval Hernádi éppen valami ilyesmit mondott a rádióban, ő viszont Eörsiről: nem igazi költő, csupán egy „harcos publicista”, aki csak az ellenzéki akolmelegben számít művésznek.
trapko szerint a „tehetségtelen, frusztrált” emberek a jobboldalon „vigasztalódnak”. És neveket sorol. Mert trapko nyilván ért a költészethez is, meg tudja állapítani: Eörsi tehetséges költő, Gyurkovics féltehetség. És persze trapko pszichiáter is pluszban, ránézésre megmondja: Gyurkovics frusztrált, s azért frusztrált, merthogy féltehetség.
Jó. Én ezen nem vitatkozom, nem értek a dologhoz, én kb. azt tudom megállapítani, hogy pl. a Kossuth-díjas Petri György számos verse nem üti meg a költészet (A műalkotás) szintjét, és azt is tudom, hogy Petri nem a jobboldalon „gyülekezett” annak idején, hanem a „liberális oldalon” (onnan kapta a Kossuth-díjat is). És hogy azután frusztráltságból gyülekezett, nem frusztráltságból? Nem tudom, nyilván trapko volnék, ha erre is adódna elvhű válaszom.
„A tehetségtelen, frusztrált, sértett emberek vigasztalódnak a jobboldalon” – állítja trapko.
Aztán, hogy miért épp a „jobboldalon”? Nem érdekes. Illetve itt „ügyes” inkriminálás folyik a szerző részéről: a „jobboldalon” a „frusztrált féltehetségek” gyülekeznek, mert a „jobboldal” eo ipso egy olyan hely. Csak a „frusztrált féltehetségeknek” való.
Hát én nem tudom, hogy pl. Makovecz, Papp Lajos, Andorka, Gyarmati, Grosics, Chrudinák, Kárpáti, Szörényi, Reviczky, Rudolf Péter, Kovács „Koko”, Balczó, Egerszegi, Szokolay, Tokody, Balázs Péter, Bessenyei, Sinkovits, Bereményi, Cseh Tamás, Eperjes stb. frusztráltak-e, ám hogy nem féltehetségek a maguk szakmájában, tevékenységi körében, az egészen biztos. Balczónak van egy csöppnyi lökete, kétségtelen, de nem azért, mert a hivatásában nem ért el mindent, amire vágyott; Balczó világviszonylatban is minden idők legnagyobb öttusázójának számít, élő legenda, senki nem tekinti féltehetségnek.
Grosicsnak, Gyarmatinak, Kárpátinak, Buzánszkynak, Kovácsnak, Egerszeginek annyi olimpiai aranyérmük van, hogy trapko a két kezén és két lábán alig bírná összeszámlálni azokat. Kérdezem: trapko tényleg azt hiszi, hogy a világ halhatatlanjai közt számon tartott Gyarmati Dezső (háromszoros olimpiai bajnok, plusz ezüstérmes, bronzérmes, az egyik aranycsapatnak tagja, a másik aranycsapatnak vezetője, mellesleg szövetségi kapitányként is olimpiai bajnok), szóval Gyarmati éppen Orbán „odúmelegére” vágyik?
Na most én nem fogom itt eljátszani a hülyét, nem akarok úgy tenni, mintha nem győződtem volna meg arról többszörösen is (szövegelemzéssel), hogy a trapko nick Vásárhelyi Mária felhasználói neve. Ezért most az általa inkriminált Bayer Zsoltot Vásárhelyi Máriával állítanám párba.
Nem tudom, Bayernak mi a tanult szakmája (nem is érdekel), nem tudom, Vásárhelyi ért-e a szakmájaként megnevezett szociológiához (nem is érdekel); hanem viszont a publicisztikához, mint olyanhoz konyítok egy kissé, de annyira mindenképpen, hogy nagyjából meg tudjam ítélni: valamely mondat jónak, avagy rossznak minősül-e. És azért sorolom Bayert és Vásárhelyit egyazon párba, mert mindketten erősen foglalkoznak publicisztikaírással is. Nem húzom tovább, felelősséggel kijelenthető: Vásárhelyi publicista Bayer publicistának a bokájáig nem ér föl tehetség dolgában.
Ezen a fórumon többször leírtam, Bayer Zsolttól nemcsak eszmeileg, de fiziológiailag is irtózom (egyszerűen képtelen vagyok nézni a műsorait, ti. hercig gyöngysorocska ékíti az ő puha nyakacskáját, olyan a fazon, mintha valami melegfesztiválra készülne folyvást, ami amúgy helyénvaló dolog, csak indifferens látvány egy politikai vitaműsorban), míg – többször leírtam – Vásárhelyi Máriához igen vonzódom erotikusan (mit tegyek, nekem tetszenek a kövér csajok), persze csak a tévén keresztül, személyesen nem ismerem, vagyishogy nem „egyéb” elfogultságok befolyásolnak, amikor Vásárhelyi publicisztikai munkásságát negatívan, s amelyhez képest Bayer stilisztikai tevékenységét pozitívan ítélem meg.
Nem tudom, hogy Vásárhelyi Mária frusztrált-e (nem értek a távpszichiátriához), ám eléggé úgy néz ki. Lelkileg mintha nem volna teljesen komfortos. Szerintem Eörsivel szemben is voltak erős skrupulusai, legalábbis a már többször idézett mondatai nagyon azt jelzik:
„Eörsi Istvánnal nagyon sok mindenben nem értettem egyet.Gyakran haragudtam rá igazságtalan és feleslegesen durva véleményeiért, amelyekkel sokszor a hozzá legközelebb állókon ejtet sebet. Lehet, hogy csak csekély mértékben értettünk egyet a közélet kérdéseinek megítélésében. Ahogy ő Adyról írta, én róla tudtam mindig is, hogy ő Valaki, ami ebben a senkik által determinált világban nem kevés.”
•
trapkoválasz | megnéz | könyvjelző 2006.01.22 14:21:00 (227)
Sorolnád el, hogy mi volt a szakmaiatlan és hazug? Mert ezek szerint ehhez is értesz! És kit sértett meg Vásárhelyi? Te olyan hót hülye vagy, hogy nem is tudom, miért állok veled szóba…
Előzmény:halinorbi (164)
Én viszont tudom. Azért, kedves trapko, mert talán mégiscsak van valaminő frusztráltság a lelkedben. Merthogy a kudarcos, zavarodott, gátlásos ember csinál olyasmit folyvást, amit amúgy nem akar megtenni, amiről maga sem tudja, hogy miért cselekszi. Ez az „olyan hót hülye vagy, hogy nem is tudom, miért állok veled szóba” mondatrész nem puszta szólás, hanem elszólás. Szépen kifejlett freudi elszólásnak látszik.
És persze méltó, autentikus válasz érkezett rá:
halinorbiválasz | megnéz | könyvjelző 2006.01.22 17:19:51 (266)
"Te olyan hót hülye vagy, hogy nem is tudom, miért állok veled szóba" Hogy miért? Mert paraszt vagy.
Előzmény:trapko (227)
Zsák a foltjával beszélget az interneten.
De nézzük most azt a trapkót, aki féthetségnek minősítette Bayer publicistát:
Sorolnád el, hogy mi volt a szakmaiatlan és hazug? Mert ezek szerint ehhez is értesz! … Szerinted egy kutatás, amely hangsúlyozottan anonim, hogy sért meg élő embereket? …
Például úgy, ahogy egy olyan „anonim kutatás” sérthet „élő embereket”, amely kutatás végeredményeként az jön ki például, hogy „a zsidóság fekély a társadalom testén”. Teccik érteni? Merthogy ilyen kutatások is voltak (sőt vannak is). Méghozzá anonim kutatások.
… Szerinted egy kutatás, amely hangsúlyozottan anonim, hogy sért meg élő embereket? Az igazság pedig, amit egy csomó más kutatási eredmény is megerősített, nem sértő legfeljebb fájdalmas.
Igen, csakhogy stilisztikailag azért fájdalmas, merthogy sértő. Teccik tudni? A sérülés következménye a fájdalom (publicisztikailag). Jól pofán vágnak, s ami azután fáj.
Lehet valami igazságosan sértő, és lehet igazságtalanul sértő (mint ahogyan az igazságosan, illetve igazságtalanul kapott pofon, bántás egyaránt fájdalmas). Na most általában az a nagyon fájó, ami igazságosan sért, ez így van, ám ami nem zárja ki, hogy lehet fájdalmas (mégpedig sok ember számára bántó) az igazságtalan sértés is (vö. az Eörsi-nekrológgal).
Vagyis itt trapko keveri a különféle fogalmak értelmét, miként buzgón zagyvál más írásaiban is.
Miközben persze leszólja a nála nagyságrendekkel pontosabban és hatásosabban fogalmazó Bayer Zsoltot.
Továbbá, ha Vásárhelyi Mária csupán ennyire ért a publicisztikaíráshoz (mint általa művelt szakmához), akkor vajon mennyire ért a szociológiához?
Azt írja föntebb: „Sorolnád el, hogy mi volt a szakmaiatlan és hazug?”
Nos, tény: az illető „vitapartner” nem sorolta a szakmaiatlanságokat és hazugságokat, viszont erős a gyanúm, ha közelebbről megnéznénk az inkriminált munkát, találnánk benne hibát, mert miért volna Vásárhelyi jobb szociológus, mint amilyen publicista?
Egy biztos (legalábbis számomra bizonyosnak látszik): Vásárhelyi nem hazudik. Vásárhelyi igaznak véli, amit ír, amit mond. A frusztráltsága (ha van néki) abból fakad, hogy érzi: képtelen meggyőzően elmondani, argumentálni az igazát. Még a barátai sem mindig akceptálják az érveit (vö. az Eörsi-nekrológgal), hát még az ellenfelei, ellenségei, akiknek a meggyőzésére olykor egészen eszelős módon törekszik. Vásárhelyi nem azzal vitázik, akivel lehetne, hanem azzal, és csakis azzal, akit gyűlöl. Szemében csak a gyűlölt embernek van presztízse. Őt csak az érdekli, akit „nagyon rühell”, és csak annyiban érdekli, amennyiben rühelleni lehet. Nem érvei vannak, hanem indulatkitörései. Ezért fogalmaz elképesztően rosszul. Lelki-csuka fogta lelki-róka helyzetben van, merthogy a csökött fogalmazási készségből lesz a bundás indulat (olykor a tehetetlenségérzetből fakadó gyűlölet), s amelyből csak dadogás, eszement ugatás, csaholás jöhet elő értelemszerűen. A szerző csak akkor könnyebbül meg (talán), ha kiokádta magából a fölgyülemlett mocskot-gyűlöletet.
Ezért hát Vásárhelyi nem féltehetség.
Vásárhelyi tehetségtelen.
Tristeválasz | megnéz | könyvjelző 2005.07.21 23:01:14 (8934)
Ami az itteni "kereszteshadjáratodat" illeti, az természetesen csakis támogatásra érdemes, bár nyilván nem szorulsz rá a segítségemre, hiszen ismételten látványosan kiderült: a mindenféle szarvasmarhák, lujzák és pastorálok nemcsak, hogy nem akarnak, de képtelenek is értelmes és logikus válaszokat adni a mégoly egyszerű kérdésekre és megjegyzésekre: szemmel láthatóan szövegértési gondjaik vannak. Intellektuális szempontból reménytelenül és visszavonhatatlanul bezárták magukat az alagsorba. Homályosan rémlik nekik valami, de a mégoly csekély szellemi erőfeszítés helyett egyelőre csak dühkitörésekre, sértegetésekre, gyermeteg válaszokra és legfeljebb átlátszó paraszti ravaszkodásra képesek…
•••
Bibó szerint „nem az a szükségképpen antiszemita, aki a »zsidó« szót barátságtalan jelzőkkel használja, hanem az, aki a »zsidó« szót magát használja gyalázó szóként”.
Na most én a magam részéről egyetértenék Bibóval. Mégpedig mutatis mutandis is egyetértek vele, merthogy az a szükségképpen kontra-antiszemita, aki a „paraszt” szót magát használja gyalázó szóként.
Mi a különbség a „zsidó ravaszkodás”, illetve a „paraszti ravaszkodás” szerkezet között (már ami a dolog lényegét illeti)? Az egyik szintagma hergeli a másikat.
Sőt egészen szembeötlő: mozog olyan hipokrita kontra-antiszemita is az interneten, aki finnyás, úri nickjén arisztokratikus fönsőbbségét nyilvánítja ki (az ő intellektuális „segítségére” ugye a vita egy bizonyos szintjén nincs szükség), míg ugyanez a tovaris a fikázó nickjén már lelkesen nyáladzódik a „mocskos antiszemitákkal”. Csak egyetlen példa a sok közül:
lujzaválasz | megnéz | könyvjelző 2005.07.13 10:55:12 (8405)
És mit is tett a védenced egész pontosan, hogy helyrehozza a cikket, kedves Fogatlan Prókátor ?
Beperelte a hollandus újságot?
Helyreigazítást kért tőlük?
Előzmény:Pixy (8397)trapkoválasz | megnéz | könyvjelző 2005.07.13 14:01:29 (8407)
nehezen kérhetett volna helyreigazítást, mivel a holland lapban név szerint nem szerepel, hanem csak egy magyar média szociológusként említette az újságírónő. Persze azt lehetett volna, hogy az összes magyar médiaszociológus helyreigazítást kér, és akkor csak kitüremkedik nektek az igazság.
Az a baj veletek, hogy rengeteget beszéltek, de semmit nem tudtok. és addig nincs is probléma, amíg egymás között vagytok, mert akkor a tények nem zavarnak be, csak akkor kezdődik a gond, ha veleki mégis utánanéz valaminek.
Ezzel a holland lapüggyel is jól el vagytok már néhány éve, ugatjátok, amit Lovas össze.vissza hazudozik, anélkül, hogy bárminek utánanéznétek. Ha pedig kiderül az igazság, akkor nálatok annál rosszabb a tényeknek! További jó szórakozást!!!!!!!!!!!
Előzmény:lujza (8405)lujzaválasz | megnéz | könyvjelző 2005.07.13 14:12:44 (8409)
nem is látott a büdös életben holland újságírót ez a szegény ártatlanság?
Meg kell a szívnek szakadni....
Előzmény:trapko (8407)trapkoválasz | megnéz | könyvjelző 2005.07.13 14:48:23 (8410)
most miről beszélsz????? arra kéne válaszolnod, hogy miféle helyreigazítást kellett volna kérnie VM-nek, akinek a neve soha a büdös életben nem szerepelt a holland újságban? ne beszélj már állandóan félre. írdd le szépen, hogy konkrétan hogyan kellett volna szólnia a helyreigazításnak!!!!!!!!!!! amíg erre nem válaszolsz, addig tök mindegy, hogy mit írsz, hiszen ezen lovagoltok már évek óta. Most itt a nagy alkalom, írdd már le, hogy konkrétan milyen helyreigazítást hiányoltok.
lujzaválasz | megnéz | könyvjelző 2005.07.13 15:12:37 (8412)
Ő nyilatkozott, vagy nem ő nyilatkozott?
Ha ő nyilatkozott, akkor csak igazíttasson helyre szépen....
Amúgy tényleg te vagy a mi Mariskánk ??
A modorotok hasonlít, az már biztos.. :))))
Ha meg nem te vagy, akkor meg jó lenne, ha idegyönne, mert különben itt maradsz, és tovább blamálod.
Már ha ez egyáltalán lehetséges, persze. :))
Előzmény:trapko (8410)trapkoválasz | megnéz | könyvjelző 2005.07.13 15:45:25 (8413)
Bár nem reménykedem benne, hogy megérted, megismétlem: csak az kérhet helyreigazítást, akiről név szerint állítanak valami valótlant, márpedig az én szerény ismereteim szerint az egy magyar média szociológus és a Vásárhelyi Mária nem szinonimái egymásnak, persze lehet, hogy tévedek. De a holland lapnál bizonyára csodálkoztak volna, ha VM küld egy helyreigazítási kérelmet azzal, kapcsolatban, hogy mit mondott egy meg nem nevezett médiaszociológus! kapj már a búrádhoz, és szállj le erről a témáról!
Előzmény:lujza (8412)trapkoválasz | megnéz | könyvjelző 2005.07.13 16:10:30 (8418)
nem lehetne, hogy végre válaszolj arra az egyetlenegy kérdésre, hogy mit kellett volna helyreigazíttatni VM-nek? Ha nem megy, hagyjuk, csak akkor mondd meg!
Előzmény:lujza (8416)lujzaválasz | megnéz | könyvjelző 2005.07.13 16:16:20 (8420)
A lámpaernyős szöveget dear trapek.
Előzmény:trapko (8418)
Vagyis itt semmi egyéb nem történik, minthogy két hülye antiszemita (egy klasszikus és az ő kontrája) veri, csapkodja egymáshoz szagos nyálait.
Na, és mit szól mindehhez az arisztokratikus Triste? trapko szinte könyörög a náci nőcinek, boldolva rimánkodik néki: „végre válaszolj”! Mi a véleménye Tristének trapko gesztusáról?
Én pedig a „búrámhoz kapok” most – nekem szabad ilyet tennem –, és válaszolok trapko kérdésére. Noha szerintem nem kellett Vásárhelyi Máriának helyreigazítást kérnie, míg persze a két okos nethuszár nem azon vitázik, amiről vitatkoznia illenék két kvázi értelmiségi aktivistának, mármint hogy ilyen esetben indokolt-e a helyreigazítási indítvány vagy sem, hanem azon nyűglődnek, hogy ki kérhet helyreigazítást, ki nem, s ha kérhet, hogyan kérhet.
Kérhet. Vásárhelyi is kérhetett volna. Hogyan? Hát nagyjából úgy, ahogyan az ÉS-ben leírta, s ahogyan azt tőle Triste idézte volt.
Tisztelt Szerkesztőség!Én vagyok az a magyar médiaszociológus, aki lapjuk munkatársával beszélgetett Budapesten, egy sajtóreggeli közben én említettem kollégájuknak, hogy az egyik magyar kormánypárti napilapban… és így tovább és így tovább…
[Aztán pedig, ha nyüzsög még Magyarországon médiaszociológus valahány, s akik közül az egyik valóban lámpabőrről beszélt a nyugati újságírónak, akkor azt az embert már a hollandus nevezni meg, vagyis nem szükséges „az összes magyar médiaszociológusnak helyreigazítást kérni”. Ez ennyire egyszerű. Teccik tunni?]
De mondom, egyáltalán nem ez az értelmes kérdésfölvetés. Magyarán: a vitatott esetben szükségtelen a helyreigazítás. A holland újságíró ugyanis lényegében véve igazat írt. Mert bizony vannak Magyarországon olyan emberek (többen is), akik örömest feszítenék Vásárhelyi Mária (illetve a zsidók bőrét) lámpaburára, lámpavasra, ahová kell. Azt pedig, hogy e vágyukat mi módon manifesztálják (vagy éppen kódolják), egy egészen más kérdés. (A Index tegnapi száma szerint a magyar lakosság 10 %-a „radikális zsidógyűlölő”, ami alatt persze nem tudjuk, mit értsünk, de okkal föltételezhető, hogy több olyan ember is futkos hazánkban (sávos lobogót lengetve vagy anélkül), kinek szívében a „radikális gyűlölet” (Index) a gyilkos hajlandóságig feszül a zsidókkal szemben. És bizony vannak ilyenek mindenütt: a mindenkori kormánypártiak, illetve a mindenkori ellenzékiek között is.)
A helyreigazítási kérdésben tehát nem Vásárhelyi Máriának, hanem esetleg azoknak lett volna tennivalójuk, akik (kormánypárti napilaposokként) méltánytalanul meggyalázottnak érezték magukat. [Magánvélemény: én a Napi Magyarország helyében nem kértem volna helyreigazítást, ott szartam volna le az egészet, ahol van; nem tudom, ők (mint kormánypárti napilap) megtették-e, de nem is érdekel a dolog annyira, hogy utánanézzek.]
Mert ebben a kérdésben nem az az érdekes, hogy mit ír egy holland újságíró Hollandiában, hanem az, hogy miről beszél (fecseg) a Nyilvánosság Klub vezetője sajtóreggelizés közben.
Továbbra is az a kérdésem, hogy Vásárhelyi Mária (ha a való életben azért mégsem csak egy harmadosztályú nicknek, egy lujzaféle, Macisajtféle kontra-szarházinak véli magát), miért rebegte a nemzetközi sajtó fülébe, hogy őt itt néhányan pofátlan hazudozónak tartják, meg hogy vastag a bőr a képén, meg hogy cipő meg krokodilbőr meg minden…
Miért? Ez a kérdésem. Miért kellett ezt a sztorit elmesélni? Mi volt benne a poén? Mit akart vele Vásárhelyi jelezni, elmondani? Mire volt a történet paradigma? Mi volt az értelme a dolognak?
Azt írja Vásárhelyi az ÉS-ben: „Szó esett többek között arról az 1998 decemberében a Napi Magyarországban megjelent vezércikkrõl…”
Szó esett. Na de miért? Miért esett szó arról a vezércikkről? Ki hozta szóba, és miért? És hogyan? Úgy történt, hogy hirtelen jelentkezett Vásárhelyi Mária: És képzeljék, kedves külföldi újságíró nénik és bácsik, rólam meg azt írta a kormánypárti sajtó, hogy „szégyenemben süljön le a pofámról a bõr”, meg hogy „fogjam be a szájmat”, és „szégyelljek kiállni az emberek elé, és fõképpen ne legyek médiaszakértõ, és ne írjak kolumnákat errõl a témáról, mert az mindenkitõl hihetõ, csak tõlem nem”, Na most ezt tessenek elképzelni! Nem szólva arról, hogy a kormánypártiak szerint a krokodilbõr bírja a kiképzést.
Miért mesélte el mindezt Vásárhelyi a nemzetközi sajtónak? Mit várt tőlük? Azt várta, hogy eljönnek ide Bukarestbe, és ők majd igazságot tesznek a mogyorók között? Abban a kérdésben például, hogy ki a nagyobb hazudozó Mogyoróországban? Persze, majd a hollandok megmondják, hogy itt ki a pofátlanabb, meg hogy ki a nagyobb fasz. Majd a hollandok döntik el, hogy nálunk ki ért a médiaszociológiához, és ki nem ért hozzá. Na jó, de ennyi erővel Vásárhelyi bepanaszolhatta volna Babarczy Esztert is, hiszen Babarczy meg „médiaszociológusként pózoló hisztérikának” nevezte Vásárhelyit. Mert Babarczy szintén zenész (irigy). Erről mi a véleménye a nemzetközi újságírásnak? Babarczy miért nem lett bemószerolva nyugaton? Csak azért, mert ő nem használta a krokodil-metaforát? Vagy miért?
Vásárhelyi faterja kommunista volt egykor. Nyilván olvasta Marxot. Nyilván mesélt róla a lányainak is. Ezért Vásárhelyi Máriának tudnia kell, hogy az a dolog, amelyben ő részt vesz most Lovassal, Bayerral, Babarczyval együtt, nem egyéb, mint az eredeti tőkekoncon való és történelmileg szükségképpen végbemenő marakodás. És ezt a szép játékot épp a németalföldiek kezdték annak idején, s ők pontosan olyan szemforgatóak voltak anno, mint a lovas-vásárhelyik itt és most (plusz Babarczy).
Szóval ez a lényegi kérdés, nem pedig az, hogy volt-e helyreigazítás avagy sem. Tudniillik, amit Lovas és Vásárhelyi műveltek ország-világ szemeláttára, füle hallatára, nem lehet semminő helyreigazítással jóvátenni, sőt inkább csak kenni, vastagítani lehet a trutymót tovább.
Szerintem Lovas és Vásárhelyi akkora marhák (külön-külön is, együtt is), hogy nekik nem helyreigazítaniuk, hanem sokkal inkább kussolniuk kéne már, úgyszólván egészen addig, amíg csak élnek. Megszedték magukat, most már legyenek decensek! Így illik. Így tőkekonform, így polgárkonform a dolog. És így is tisztességes. Már úgy értem, viszonylag tisztességes.
Hic Rhodus…
Tristeválasz | megnéz | könyvjelző 2005.08.16 16:39:37 (10440)
Igazad van, tévedtem: ezért meg kell kövesselek. Ugyanis "értelmes vitát" szorgalmaztál. Mondanivalóm lényegét azonban ez nem befolyásolja: ezt ugyanúgy agyrémnek tartom és ugyanúgy mélyen elítéllek érte.
Előzmény:(10433)
Mit tart agyrémnek Triste?
Azt az állításomat tartja agyrémnek, mely szerint az antiszemitizmus nem bűn. Egyébként többször hozzátettem: nem büntetőjogi értelemben véve nem tartom bűnnek az antiszemitizmust (mert noha nem bűn az, amit a polgári jogrend nem rendel büntetni, én viszont a dolognak ezzel a részével nem foglalkozom), és nem is koszlott liberál-ideológiai bundába bújva óbégatom (mint pl. Kis János vagy Fodor Gábor), hogy az antiszemitizmus tolerálandó a demokráciában (én ti. nem vagyok buta liberális, továbbá Kis Jánoséktől egyéb okból is irtózom), hanem azért, mert nyilvánvaló: aki bűnnek tartja az antiszemitizmust, akinek indulatai gerjednek vita közben, az egyszerűen védtelen az antiszemitákkal szemben. Mert vitaképtelen. Még akkor is az, ha amúgy volnának érvei, sőt normál körülmények között, normál lelki állapotban elő is tudná vezetni azokat.
Triste, trapko képtelenek az antiszemitizmussal szemben érvelni.
Miért?
Hát éppen azért, mert az antiszemitizmust bűnnek, az antiszemitákat bűnös embereknek tartják. Vagyis egyetlen elvárásuk van Tristééknek (saját magukkal szemben is): az antiszemiták törjenek meg az ő erkölcsi fölényük (értsd: szimpla megvetésük, „mély elítélésük”) súlya alatt.
Ami az itteni "kereszteshadjáratodat" illeti, az természetesen csakis támogatásra érdemes, bár nyilván nem szorulsz rá a segítségemre, hiszen ismételten látványosan kiderült: a mindenféle szarvasmarhák, lujzák és pastorálok nemcsak, hogy nem akarnak, de képtelenek is értelmes és logikus válaszokat adni a mégoly egyszerű kérdésekre és megjegyzésekre: szemmel láthatóan szövegértési gondjaik vannak. Intellektuális szempontból reménytelenül és visszavonhatatlanul bezárták magukat az alagsorba. Homályosan rémlik nekik valami, de a mégoly csekély szellemi erőfeszítés helyett egyelőre csak dühkitörésekre, sértegetésekre, gyermeteg válaszokra és legfeljebb átlátszó paraszti ravaszkodásra képesek. Ezért igazságtalan és sértő az, ha ezeket a - találó jelződdel élve: szimpla - figurákat egy szintre hozod figyelővel és macskatappancsok ékével, akár a topik témakörének összefüggésében is.
Előzmény:(8773)
Én persze a különféle pártállású (akolállású) megnevezetteket egyazon intellektuális nívón leledzőknek neveztem, s amihez a sértés fogalmának a világon semmi köze, ugyanis közhely: a magyarságtudat, a kereszténytudat, a proletáröntudat stb. éppúgy nem ad észt a hívő tovarisnak, miként a filoszemita, cionista elkötelezettségtől sem lesz okosabb senki. Az értelem (vs. a hülyeség) nem ideológiafüggő jelenség (vö. a lukácsi elefánt-nyúl paradigmával).
Aztán pedig, hogy az idióta „kereszteshadjárat” szó honnan lett idézve, nem tudom, de hogy nem tőlem, az egészen bizonyos.
Tehát emeljük ki Triste szövegéből a lényeget: „a mindenféle szarvasmarhák, lujzák és pastorálok nemcsak, hogy nem akarnak, de képtelenek is értelmes és logikus válaszokat adni a mégoly egyszerű kérdésekre és megjegyzésekre: szemmel láthatóan szövegértési gondjaik vannak…”
Vagyis teljesen nyilvánvaló: Triste „a mindenféle szarvasmarhákat, lujzákat és pastorálokat” akarná meggyőzni az antiszemitizmus tarthatatlanságáról. Mármost, ha ez nem megy (merthogy „a mindenféle szarvasmarháknak, lujzáknak és pastoráloknak” „szövegértési gondjaik vannak”), akkor hát ott egye meg a fene az egészet, akkor jöjjön a „mély elítélés”!
És természetesen nem csak „a mindenféle szarvasmarhákat, lujzákat és pastorálokat” kell mélyen elítélni (ha már benne vagyunk, akkor hadd szóljon!), hanem pl. engem is. Miért? Mert azt mondtam, hogy nem „a mindenféle szarvasmarhákat, lujzákat és pastorálokat” kell meggyőzni, midőn az antiszemitizmusról vitázunk, hanem a potenciális szarvasmarhákat, lujzákat és pastorálokat. Mert „a mindenféle szarvasmarhák, lujzák és pastorálok” nem úgy nőttek ki a földből, mint a dudva, hanem antiszemitákká lettek az idők folyamán. Miért? Mert az ősi „szarvasmarhák, lujzák és pastorálok” szövegei meggyőzőbbek voltak számukra, mint a mindenféle figyelők, macstappancsok ékeik, Tristék és trapkók szövegei.
Bizony-bizony, hajdanán még maga Triste is nekiveselkedett a „vitának”, csakhogy ő nem érvelt (mivel képtelen az érvelésre), hanem inkább mélyen borzolt indulatainak adott hangot az interneten (is):
Tristeválasz | megnéz | könyvjelző 2000.07.05 15:36:00 (45)
"Szegény Dés azért szaxofonozik mindig olyan szívszorngatóan szomorúan, mert neki csak ilyen jutott."
Ezt nem értem, valaki kifejtené bővebben, hogy miről van szó? Mi ebben az annyira mulatságos, hogy egyesek fetrengenek a röhögéstől? Ezen a biztos szellemes megállapításon hadd nevessek én is!!!
Előzmény:speaker (22)Tristeválasz | megnéz | könyvjelző 2000.07.14 16:07:23 (131)
"Óriási felelőtlenség azt a benyomást kelteni, hogy minden a „zsidókérdés”, a zsidók körül forogna Magyarországon."
Akkor Tőkéczkinek nem ártana Elek Istvánnal eszmét cserélni. Utóbbi szerint ugyanis a hazai közélet egyik fontos kérdése a "zsidókérdés". (Elek ezzel kapcsolatos "hitvallása" visszakereshető, dokumentálható)
Előzmény:speaker (130)Tristeválasz | megnéz | könyvjelző 2000.07.16 15:05:04 (138)
" Óriási felelőtlenség azt a benyomást kelteni, hogy minden a „zsidókérdés”, a zsidók körül forogna Magyarországon."
Tőkéczki most Csurkát és eszmetársait, illetve a Magyar Fórumot bírálja?
Előzmény:speaker (130)Tristeválasz | megnéz | könyvjelző 2001.09.25 11:33:16 (2665)
Még senki sem olvasta a mai (IX. 25.) 6. oldalán megjelent helyreigazítást?
Tristeválasz | megnéz | könyvjelző 2001.09.25 11:34:12 (2666)
Bocs, kimaradt az újság neve: Magyar Nemzet
Előzmény:Triste (2665)Tristeválasz | megnéz | könyvjelző 2001.09.27 14:06:12 (2673)
Ezek szerint senki sem olvas Magyar Nemzetet...
Előzmény:Triste (2666)Tristeválasz | megnéz | könyvjelző 2001.09.27 14:33:12 (2681)
A Vásárhelyi Máriával kapcsolatos helyreigazításra gondoltam. Ez tényleg nem tűnt fel?
Előzmény:Lajos bácsi (2675) Tristeválasz | megnéz | könyvjelző 2005.07.22 14:22:33 (8987)
Tévedésben vagy, ez nem rendőri, hanem erkölcsi kérdés. Az erkölcs jelentéséről felvilágosítanak az értelmező szótárak, ha valamit nem értesz, segítek.
Előzmény:lujza (8978)
És kész. Ennyi. Az összes vitacikket idéztem. Ennyire tellett tőle. Triste megírta lujzának, hogy „tévedésben vagy”.
Ám lujzának csökött a szövegértése, nem fogta föl a nyomorult, hogy ő tévedésben van, amiből pedig Triste arra következtetett, hogy akkor szarni az egészre, az antiszemita szövegekre többé nem reagálunk. És amihez derekasan tartotta is magát, minden energiáját arra fordította, hogy engem gyalázzon, sértegessen, liberális „nagyon rühelletét” fejezze ki irányomban, s nyilván a dicső-liberális gyűlöletbeszéd-elleni dicső harc jegyében. Kizárólag velem pörölt hónapokon át (noha én Triste megbecsült barátai, eszmetársai szerint antiszemita vagyok, na de hát ne keressünk itt logikát).
Triste úgy tesz, mintha nem értené: az újságokat nem csak az antiszemiták olvassák, nem csak az elkötelezettek nézik a tévét. Sőt azok vannak többen, akiknek még nincs kiforrott véleményük, nincs szilárd álláspontjuk például abban a kérdésben, hogy a haszonlesés zsidóspecifikum-e, a lopás cigányspecifikum-e vagy sem.
És pontosan ezért kell erről beszélni. Méghozzá indulatmentesen. Vagyis ésszel a fejben. Racionálisan. Tudniillik, s ezt nem érti szinte senki, nem nekem kell meggyőznöm a másik embert (és különösen nem azt, akivel pro forma vitázom), hanem az érveknek kell meggyőzőeknek lenniük (általában). Nem nekem kell meggyőznöm a vitapartnert, hisz’ én csak egy picike senki volnék csupán, múlandó porhüvely: most éppen vagyok, majd eltűnök hirtelen (mint erdőben a vadnyom); vagyis az ember szalad, az érv marad; még akkor is, ha „kimoderálják”, merthogy a hatásos érvnek épp az a sajátossága, hogy megjegyzik az emberek.
Triste szerint viszont épp az indulatmentesség, a szakszerűség itt az egyik főbenjáró bűn (a másik persze az antiszemitizmus): „Ein Gespenst az index garázdájaként szenvtelenül, harag nélkül, de irgalmatlanul ver aggastyánt, kisgyermeket vagy épp terhes anyát.”
Olyan ez, mintha az orvos azt mondaná: bűnös betegség az AIDS, bűnösök, tömeggyilkosok az éces emberek, mert buzik, mert megfertőznek másokat is a halálos kórral, ezért mélyen elítélem ezt a betegségfajtát, és mélyen elítélem az éces buzeránsokat is.
Hát persze. Annak a felcsernek, akinek nincs válasza a kórra, marad a mélyen-indulati elítélés. Miként Tristének az interneten (is).
Gyógyítható az éces beteg? Nem gyógyítható. Gyógyítani kell az éces beteget? Gyógyítani kell. Különös gondot kell fordítanunk a megelőzésre, a felvilágosításra? Még ugyancsak.
És Triste „csupán” ezt nem érti. Zsigerileg viszonyul az „AIDS”-hez (is).
•
Közben megérkezett az antiszemita tovaris reflexiója:
Macisajtválasz | megnéz | könyvjelző 2007.03.04 08:49:47 (13472)
"A sajtóbeszélgetésen részt vett egy holland újságírónõ, aki néhány hónappal késõbb, rosszul emlékezve az általam elmondottakra, saját lapjában azt írta, hogy a kormány közeli lap szerint »egy baloldali médiaszociológus bõrébõl lámpaernyõt kellene készíteni«."
Hápersze...:)))))) Ruuna Hellinga "rosszul emlékezett"..:)))) És véletlenül jelent meg így..:)))
No de sebaj. vásárhelyimária bizonyosan azonnal helyrigazitást követelt a laptól és a "rosszul emlékező" újságírótól..:))) Ha pedig ennek nem adtak helyet, akkor bizonyára perelte a lapot és meg is nyerte a pert. Majd benézek, hátha valaki (maga az inkriminált?) tudja linkelni ezen helyreigazitást és/vagy a pert/pereket. Nahát:)
Előzmény:vaslábas (13469)•
Hát akkor tessék! Itt a találós kérdés: mi a válasz erre a fölvetésre? Ti. ez is egy velejéig antiszemita bejegyzés (bármikor bebizonyítom). Mi a válasz rá?
•Triste szerint figyelő, macstappancsok éke (és nyilván Alpári Gnác is) jó emberek. Nem kontra-antiszemiták. Hanem én vagyok az antiszemita (a felsorolt jóemberek ugyanis többször kijelentették: „Ein Gespenst antiszemita”), hát akkor tessék: lehet válaszolni. trapko is válaszolhat. Mert elképzelhető, hogy Macisajtnak csökött a „szövegértése”, ám az enyém nem az, engem meg lehet győzni. Értelmes szavakkal, mondatokkal lehet rám hatni. Nota bene nem jóindulatú, hanem értelmes mondatokkal! Tessék érvelni, tessék bebizonyítani, hogy az idézett (13472)-es hozzászólás antiszemita szöveg, vagy nem – ízlés szerint!
Mert az itt a szörnyű helyzet, teccenek tudni, hogy én – sajnos – nem antiszemita vagyok, hanem annál sokkal rosszabb: potenciális antiszemita vagyok. Engem meg lehet győzni pró is, meg lehet győzni kontra is.
Macisajt ugyebár azt állítja, hogy a zsidók tudatos és nemzetközi összeesküvést szőttek a becsületes magyar suszterek (bocsánat, cipészek) megrágalmazására, mert ha nem így volna, akkor Vásárhelyi prezentálná a helyreigazítást (de legalább a helyreigazítási kérelmet), miként például Triste prezentálta anno a Magyar Nemzet helyreigazítását.
Tehát?! Mi a válasz?
Természetesen nem Tristétől kérdezem, merthogy Triste Macisajttal nem vitatkozik. Triste csak lujzával és Lajos bácsival vitatkozik. Hanem viszont trapkótól kérdezem, aki beszélő viszonyban van Macisajttal, mert Macisajt-Bukfenc „mindent tud”, és hogy a „Fővárosi Nagycirkusz közönsége halálra röhögi magát” rajta.
trapko szerint nyilván a fenti hozzászóláson is halálra röhögik magukat az olvasók. Én viszont azt állítom, hogy nincs ezen semmi röhögnivaló, ugyanis a hozzászólás hamisságot, megfontolt antiszemitizmust tartalmaz.
Lehet tehát vitatni. Vagy azt, amit Macisajt állít, vagy pedig azt, amit én állítok. Be lehet bizonyítani: Macisajt szövege nem kártékony szöveg, nem tudatos torzítás eredménye, hanem csak amolyan Bukfenc-hatású bohóctréfa. Jópofiság. Kacagtató. (Hogy egyem a kicsi szívét mindkettőnek. A patkánynak is, és annak is, aki kacag rajta.)
Tessék! Nézzük! Ha agyilag kell megragadni a problémát (nem csupán indulatilag), akkor mire megy a híresen filoszemita liberalizmus nélkülem?!
Triste ezt írta (nekem):
Ami az itteni "kereszteshadjáratodat" illeti, az természetesen csakis támogatásra érdemes, bár nyilván nem szorulsz rá a segítségemre, hiszen ismételten látványosan kiderült: a mindenféle szarvasmarhák, lujzák és pastorálok nemcsak, hogy nem akarnak, de képtelenek is értelmes és logikus válaszokat adni a mégoly egyszerű kérdésekre és megjegyzésekre…
Előzmény:(8773)
Vagyis én csak azért nem szorulok Triste segítségére, mert „a mindenféle szarvasmarhák, lujzák és pastorálok” még nálam is hülyébbek.
Jó, elfogadom. Na de akkor mi a válasz Macisajt kérdésére: hol a helyreigazítás(i kérelem)?
Most tehát nem szólok. Mert, ha én csak a lujzák „képtelensége” miatt nem szorulok Triste segítségére, akkor ő értelemszerűen még annál is kevésbé szorul az én segítségemre.
Lehet engem antiszemitának minősíteni, lehet engem alábecsülni intellektuálisan (8934), lehet azután még „nagyon rühelleni” is orrba-szájba, ámde akkor viszont mi a túró van hirtelen, ha az orrunk előtt hullámzik el a Rhodus?
Vagyis mostan kéne ugorni egy elegáns talpast a legendásan liberális rációba!
Lássuk!!!
"Az van, hogy nagyon sokan tudjuk azt, hogy Macisajt antiszemita "
Ez jó...:)) Most ezt a "nagyon sokan" összetételét nem is firtatnám..:)))))
Talán inkább érdekelne hogy mit jelent a "nagyon sokan" számára az hogy "antiszemita", konkrétan, hablaty nélkül?:)))
Mert ha az hogy utálom a maffiozó, elmebeteg, hisztérikus, nemzetáruló zsidókat. Akkor tényleg "antiszemita" vagyok. Viszont akkor további jelzőket is kell számomra találni. Mert sajnos ugyanúgy utálom, a maffiozó, elmebeteg, hisztérikus, nemzetáruló magyarokat, németeket, angolokat, franciákat stb. is.. Vagyok ezek szerint még "antimagyar", antiorosz, antinémet, antiangol, antifrancia"is?
"A sajtóbeszélgetésen részt vett egy holland újságírónõ, aki néhány hónappal késõbb, rosszul emlékezve az általam elmondottakra, saját lapjában azt írta, hogy a kormány közeli lap szerint »egy baloldali médiaszociológus bõrébõl lámpaernyõt kellene készíteni«."
Hápersze...:))))))
Ruuna Hellinga "rosszul emlékezett"..:)))) És véletlenül jelent meg így..:)))
No de sebaj. vásárhelyimária bizonyosan azonnal helyrigazitást követelt a laptól és a "rosszul emlékező" újságírótól..:))) Ha pedig ennek nem adtak helyet, akkor bizonyára perelte a lapot és meg is nyerte a pert.
Majd benézek, hátha valaki (maga az inkriminált?) tudja linkelni ezen helyreigazitást és/vagy a pert/pereket.
Gondolom, Ein Gespenst is olvasta annak idején, ha már - hangzik mélységesen igaz megállapítása - olvasni nem szégyen.
"A történet elõzménye - mint azt már megírtam (Kinek a szégyene?, ÉS, 2000. ápr. 7.) - egy 1999 õszén rendezett sajtóreggeliig nyúlik vissza, amelyen külföldi újságírókkal beszélgettünk a hazai médiahelyzetrõl. Szó esett többek között arról az 1998 decemberében a Napi Magyarországban megjelent vezércikkrõl (...) Az írás egy metaforára épült, amelyben a szerzõ engem a krokodilok csoportjához sorol, megjegyezve, hogy a krokodilbõr bírja a kiképzést. Cipõt csinálnak belõle. A sajtóbeszélgetésen részt vett egy holland újságírónõ, aki néhány hónappal késõbb, rosszul emlékezve az általam elmondottakra, saját lapjában azt írta, hogy a kormány közeli lap szerint »egy baloldali médiaszociológus bõrébõl lámpaernyõt kellene készíteni«. A cikk megjelenése után a Napi Magyarország újságírója kiderítette, hogy én volnék a baloldali médiaszociológus, felhívott, és én elmondtam neki, hogy az ominózus reggelin nem a holland újságírónõ által írottakat mondtam, hanem szó szerint idéztem a Napi Magyarország vezércikkét.(Vásárhelyi Mária: A hazugság morfológiája, Élet és Irodalom, XLV. ÉVFOLYAM, 44. SZÁM, 2001. november 2. )
Nos, annak idején Ein Gespenst - aki szerint, jogosan, az olvasás nem szégyen - nyilván olvasta a fenti idézetet: ennek ellenére habozás nélkül a legmocskosabb rágalmazók undorítóan sunyi verzióját veszi át és hirdeti - az index kontraLovasaként.
•••
Én viszont azt állítottam, hogy Vásárhelyi Mária Lovas István szimpla kontrája. Kiegészítő párdarabja. És nemcsak az „index kontraLovasaként” az, hanem általában is. És nem csak ideológiailag, hanem intellektuálisan is. Azt állítottam, hogy ők nem léteznének egymás nélkül. Nullák. Azt állítottam: Vásárhelyi nem élne meg Lovas István nélkül.
Kell a Macisajt ahhoz, hogy illatozzanak trapko pálpusztai-szövegei, kell Lovas, kell Bayer ahhoz, hogy érthetővé váljék Vásárhelyi Mária „gondolatisága”. És fordítva.
Mire Triste válasza: Ein Gespenst „átveszi” és „hirdeti” a „legmocskosabb rágalmazók undorítóan sunyi verzióját”.
Hát igen, undorító mondat ez a Triste-mondat, és igen-igen sunyi az alkotója.
Undorító a mondat, merthogy a verzió nem lehet sunyi. Sunyi csak az lehet, aki a verziót elővezeti (s nem hirdeti), és undorító a mondat még azért is, mert undorító az „undorítóan sunyi” szerkezet, amely föltételezi, hogy van nem undorító sunyiság is. (Az milyen?) Undorító továbbá a „legmocskosabb rágalmazók” szintagma, merthogy hamisítatlanul vásárhelyimáriás.
És sunyi a mondat szerzője, mivel ő sunyinak tart engem, ám nem azt írja, hanem azt írja, hogy a verzió sunyi. Amit ugye én itt „átveszek” valakiktől. Pedig esküszöm: a pici pöszörőm se vett át senkitől semmit. Esküszöm: fogalmam nincs, hogy Triste kikre céloz! Hacsak nem Babarczyra. Vagyishogy én vettem volna át Babarczytól akármit is? Hát, mit mondjak, a sértegetésnek is van határa!
Ráadásul Triste többes számban fogalmaz, tehát többen vannak a „legmocskosabb rágalmazók”, akik azzal rágalmazzák Vásárhelyit, hogy éppen olyan hülye, mint Lovas István. [No most, ha a Nyilvánosság Klubban nem volna világos az okos aktivisták számára, elmondom: rágalom csak tényállítás lehet. Teccik érteni? Én viszont nem tényt állítottam, hanem minősítettem: Vásárhelyi és Lovas egyaránt és egyformán ostobák, infantilisak, kevés (nem lényegi) mutatis mutandis-szal.]
De nem is szőrözöm tovább a Triste-mondatot, inkább idehozom Vásárhelyi cikkének azt a részét, amely kimaradt, kipontozódott a fenti idézetből. Így kezdődik az írás az ÉS-ben:
„Tavaly, április 13-án a Napi Magyarország egy teljes újságoldalt betöltõ cikket szentelt személyemnek. A cikk szerzõje - a hírhedt kormánypárti publicista, aki újságírói pályafutását az észak-amerikai magyar zsidóság lapjánál, a Menóránál kezdte…”
Vagyis itt Vásárhelyi Mária par excellence zsidózik. Indokol ugyan, de nem intellektuálisan, hanem származástanilag. Mert nem az az érdekes Vásárhelyi szerint, hogy X. Y. mit állít, s hogy az illető állítása ezért meg ezért meg ezért hamis, hanem az a döntő Vásárhelyi szerint, hogy Lovas István konkrétan zsidó. Hiteltelen. Zsidó a Napi Magyarországnál.
Persze Vásárhelyi nem antiszemita indulattal zsidóz, hanem épp ellenkezőleg, viszont ami lényegileg nem különbözik az antiszemita zsidózástól.
Tegyük hozzá: Vásárhelyi sunyin zsidózik. Ugyanis „csak” utal – alattomosan céloz – Lovas lehetséges zsidó származására, mégpedig Lovas hasonlóan sunyi utalgatásaira emlékeztetően. Nagyon emlékeztetően! Vagyis Vásárhelyi nem érvel, hanem morálisan igyekszik hitelteleníteni a támadó személyét. Nota bene Lovas-féle sunyi-zsidózással.
Ami lehet hatékony harci módszer – nem értek hozzá –, viszont nagyon unalmas, intellektuálisan bliktri, vagyis hamisítatlanul lovasos. Plusz végtelenül idióta a mondat, mert ugyan a szerző azt akarja tudatni az olvasóval, hogy Lovas egy patkány (olykor „menórás”, olykor „hírhedt kormánypárti”), ám mindezt zsidózva teszi, így a mondatából az is kiolvasható, hogy „ilyenek a zsidók”: patkányok. És ha ezt esetleg valaki nem venné elsőre, akkor Vásárhelyi a szájába rágja, méghozzá az ÉS-ben (agyrém a négyzeten), s méghozzá Karsai Lászlóra hivatkozva (agyrém a köbön): a hipokrita-neofita-zsidó Lovas „mára az antiszemita bizniszre (a kifejezést Karsai Lászlótól kölcsönöztem, [...]) nyergelt át”.
Vagyis Vásárhelyi azt állítja – tessék elolvasni! –, hogy a zsidók patkányok. Mert nekik csak a biznisz számít (akár a Menóránál, akár a Napi Maonál kavarnak). Nyilván nem ezt akarja mondani a szegény hülye Vásárhelyi a szegény hülye Kovács Zoltán szerkesztésében, na de akkor is ez van odaírva.
Vásárhelyi persze nem általánosítva zsidóz, az általánosítást – bornírt mondatai révén – rábízza az olvasóra.
Amire aztán jöhet a „szellemes” válasz: rossz, aki rosszul olvas, csakhogy ezzel még nagyon nincs megválaszolva a döntő kérdés: valamely állítás igazságtartalmához (vs. hamis voltához) mennyi köze van a szerző származásának, bizniszelő hajlandóságának?
A állítás vagy igaz, vagyhamis. Ez ennyire egyszerű. Ilyen a logika. Márpedig A akkor is igaz (vs. hamis), ha Lovas zsidó, és akkor is, ha víkendházban baszott százötven évvel ezelőtt. Csúnya dolog erőszakosan kúrelni gyanútlan csajokat, különösen bőrözetlen farokkal, nagyon randa dolog, ám aminek semmi köze ahhoz a lényegi kérdésfölvetéshez, mely szerint: Aigaz vs. Ahamis.
Sőt. Az a nagyon vicces a dologban, hogy Lovas hamis ítéleteit (állításait) éppen hogy „legitimálja” garázdaságának, zsidó-ármányosságának fölemlegetése. A morális lejáratásnak akkor lenne „értelme”, ha Lovasnak igaza volna. (Lám, az ÉS-nél még ezt sem értik.)
Aki túl harcosan emleget indifferens szempontokat, aki túl hevesen menórázik, bizniszezik, garázdázik az újságban, az bizony szükségképpen vonja árva fejére az intellektuális toprongy minősítést. (Lám, az ÉS-nél még ezt sem értik.)
•
Vásárhelyi, Lovas secko jedno.
Egyforma alattomossággal és egyforma idiotizmussal „érvelnek” (értsd: érvelés helyett zsidóznak), miközben azt hiszik boldogon, hogy a másik lejáratásával nem járatják le önnön magukat is. Sőt Vásárhelyi például annyira ostoba, hogy még saját magára vonatkoztatva is átveszi (és terjeszti) a göbbelszi stílust. Triste nem idézte (kipontozta), én viszont idézem az ÉS-ből az egyik legfontosabb és legjellemzőbb mondatot:
„Szó esett többek között arról az 1998 decemberében a Napi Magyarországban megjelent vezércikkrõl, amelyben a lap helyettes fõszerkesztõje arról elmélkedett, hogyha valaki olyan elvetemült, bûnös családból származik, mint jómagam, és mindemellett még elmebeteg is, akkor annak egyrészt »szégyenében süljön le a pofájáról a bõr«, »fogja be a száját«, »szégyelljen kiállni az emberek elé, és fõképpen ne legyen médiaszakértõ, és ne írjon kolumnákat errõl a témáról, mert az mindenkitõl hihetõ, csak tõle nem«…”
Állatorvosi ló. Vásárhelyi a náci sajtó terminológiájával traktálja az ÉS olvasóit, hosszan ír arról, hogy őt miként mocskolják, mi módon igyekeznek lejáratni a túloldalon. Szó szerint is idéz: „szégyenében süljön le a pofájáról a bõr”.
Kérdem: miért érdekes ez? Mit bizonyít ez? Túl azon, hogy Lovasék utálják Vásárhelyi Máriát. Illetve, hogy Vásárhelyi utálja Lovasékat.
Kérdem: Lovasék ítélete attól hamis, tényállításuk attól valótlan, hogy Vásárhelyinek „szégyenében süljön le a pofájáról a bõr”? Igen?
Nézzük meg jobban! Lovas azt állítja, hogy Vásárhelyi hiteltelen, mert hazudik, mert zsidó, mert kommunista ivadék, míg most a szabad médiában bizniszel…
Vásárhelyi azt állítja, hogy Lovas hiteltelen, mert hazudik, mert zsidó (merthogy a Menóránál stb.), míg most a náci-magyar médiában bizniszel…
Mi a különbség?
•
Triste Vásárhelyit idézi az Index-fórumon: a történet egy „sajtóreggeliig nyúlik vissza, amelyen külföldi újságírókkal beszélgettünk a hazai médiahelyzetrõl. Szó esett többek között arról az 1998 decemberében a Napi Magyarországban megjelent vezércikkrõl (...) Az írás egy metaforára épült, amelyben a szerzõ engem a krokodilok csoportjához sorol, megjegyezve, hogy a krokodilbõr bírja a kiképzést. Cipõt csinálnak belõle. A sajtóbeszélgetésen részt vett egy holland újságírónõ, aki néhány hónappal késõbb, rosszul emlékezve az általam elmondottakra…”.
Emeljük ki: „Szó esett többek között arról az 1998 decemberében a Napi Magyarországban megjelent vezércikkrõl…”.
Miért? – kérdezem ámuló tisztelettel. Miért esett szó a vezércikkről?
Mert azt írták benne, hogy a „krokodilbõr bírja a kiképzést”?
Hát persze, hogy bírja.
Na most. Ha valaki elmagyarázza nekem, hogy vajon mi a lófaszomért kell erről sajtóreggelizés közben „külföldi újságírókkal” beszélgetni, akkor annak fizetek.
Krokodilbőr. Miért érdekes ez? Mennyiben tartozik ez a nemzetközi újságírásra? Mennyiben tartozik ez a hazai újságírásra? Mennyiben tartozik ez akárkire?
Lovasék szerint Vásárhelyi „pofájáról” nem sül le a „krokodilbőr”. Jól van akkor. Passz. Ennyit ér a dolog.
És ezt pontosan tudta a „holland újságírónő” is, s aki valaminő értelmet keresett a sajtóreggeliző közlés mögött. Ő is föltette magában a kérdést: vajon miért beszélnek nemzetközi sajtóreggelizés közben ezek a bukaresti mogyorók vastag krokodilbőrről? És aztán megadta rá az egyetlen értelmes magyarázatot: Bukarestben nyilván nem harmadosztályú hisztérikák dumálnak összevissza mindenféle értelmetlenséget cipőről, krokodilról, vastag pofabőrről meg mindenről, hanem van valaminő kódolt jelentése is a dolognak, vagyis a krokodilbőr a bukarestiek nyelvén nyilván lámpaernyőt jelent.
És megírta. Amszterdamban ugyanis nehezen fogható föl (ha egyáltalán fölfogható) a bukaresti módi: az egyik hülye lezsidózza a másik hülyét, a másik pedig lezsidózza az egyiket, s ami még érthető is volna tán’, ámde miként jön ide a krokodilbőr?
Na, ez nem ment bele a holland fejébe, és persze kereste a sajtóközlés értelmét, magyarázatát. És megtalálta. És közölte: Bukarestben krokodilbőrből készül a lámpaernyő.
Vagyis az újságíró túlbecsülte a bukaresti mogyorók mentális kapacitását.
Tudniillik ép ésszel egyszerűen fölfoghatatlan: miért kell egy országos napilap vezércikkében felsőrésezni, krokodilbőrözni (és tényleg, boldoguljak meg, ha értem, miként lehet valaki stilisztikailag ennyire karalábé), miközben az is fölfoghatatlan, hogy a Nyilvánosság Klub vezetője miért siránkozik nemzetközileg azon, hogy egy permanensen bizniszelő zsidó szerint „a krokodilbõr bírja a kiképzést”…
Nem tagadom, büszke vagyok a magyarságomra! Büszke vagyok rá, hogy külföldön a Lovasok, a Vásárhelyik cirkuszolásai révén szereznek tudomást arról, hogy milynek vagyunk. És méltán lehetünk büszkék erre, mert időnként félreértik Vásárhelyiéket, és valamifajta értelmet is tulajdonítanak a mogyorók és kontra-mogyorók szavainak, gesztusainak.
•
Lovas nem érvel, hanem publicisztikai fordulatokkal, mogyorósan sajátos stíluselemekkel (krokodilbőrrel) igyekszik lejáratni gyűlölt ellenségét.
Vásárhelyi nem érvel, hanem publicisztikai fordulatokkal, velőtrázóan obligát stíluselemekkel („legmocskosabb rágalmazók”) igyekszik lejáratni gyűlölt ellenségét.
Ezért mondom, hogy Vásárhelyi nem egyéb, mint Lovas István szimpla pandanja.
•
Triste nem érvel, hanem vásárhelyis-lovasos stílusban igyekszik lejáratni azt, aki szövegelemzéssel bizonyítja, hogy Vásárhelyi és Lovas között csak indulati különbözőség feszül (az indulataik ellentétes értelműek). Triste nem érvel, hanem részint sunyin utalgat arra, hogy a másik ember a sunyi, részint pedig (nem számoltam össze, de legalább) tizenötször leírja, méghozzá gyors egymásutánban, hogy Ein Gespenst az index garázdájaként szenvtelenül, harag nélkül, de irgalmatlanul ver aggastyánt, kisgyermeket vagy épp terhes anyát.
Másként fogalmazva: Ein Gespenst pofáján olyan vastag a krokodilbőr, hogy lámpaernyőt lehetne készíteni a felsőrészéből. Bírja a kiképzést. (Plusz Ein Gespenstszenvtelenül sunyi. Na persze.)
Felelősséggel állítom (egyébként ellenőrizhető is): Triste soha, egyetlen mondatomat meg nem cáfolta (a huhogó eszdéeszesekre, illetve a Megyesi-cikkre vonatkozókat sem, sőt azokat hallgatólagosan visszaigazolta), míg viszont orrba-szájba aggastyánozott.
Sunyin? Vagy csak buggyant elmével? Nem tudom. Az mindenesetre biztos, hogy ennek az elképesztően hülye kijelentésnek a világon semmi értelme. Csak abban az esetben, ha egy buzgó újságírónő megfejti, dekódolja a mondatot, már ti. hogy Auschwitzban bántak irgalmatlanul a hasznavehetetlen emberekkel, vagyis az aggastyánokkal, kisgyermekekkel és terhes anyákkal. Ugye? Tehát nincs kizárva, hogy Triste nemzetközi sajtóreggelin is elrinyálta már egy belga újságíró néninek: Bukarestben a komenista kísértetek verik a csecsemőket az interneten. Lesz majd belőle cikk a világsajtóban (nemcsak verik, de el is égetik).
Egyebek közt ezért állítom, hogy Lovas, Triste, Vásárhelyi, illetőleg Macisajt, trapko tulajdonképpen egyre megy.
Azt nem tudom, hogy BE nyilatkozott-e a Demokratába. Bele. Hogy a Heti Válaszba miért nem kéne írnia vagy nyilatkoznia, azt viszont nem teljesen értem. Nem igazán kedvelem azt az újságot, de elolvasom. Olyasmikről is írnak szerzői ugyanis, amikről mások nem -pl. Kóka ügyleteiről- ami nagyon is helyes, és -persze?- írnak teljes baromságokat is, amiket asszem nem kellene. Mindenesetre meglehetősen sokan olvassák a HV-t, és nem a CKM, ÖKM, Tutti-frutti usw. rajongók. Szóval, az a kérdés számomra, hogy amennyiben párbeszédet szeretne valaki folytatni a jobboldali -vagy másképp baloldali- elkötelezettekkel, akkor mit kellene tennie? Hova kellene írnia? Hol kellene nyilatkoznia? Azt gondolom, ideje lenne értelmes -vagy bármilyen- párbeszédet folytatni a különböző politikai oldalak között, mert különben itt rohadunk meg csendesen. Bár van akire ráférne, mint mondjuk arra az olvtársra, aki most éppen KAM néven futja az ámokot. Liberális gondolkodónak mindenesetre nehezen tartható álláspont lenne az, hogy neked nem mondom el, mert egyrészt hülye vagy, másrészt nem szeretlek, harmadrészt mert másképp gondolkozol, negyedrészt meg csak.
Ami Babarczyt illeti, róla ezt olvastam a múlt heti ÉS-ben, a Visszhang rovatban:
Fikázás
Csak állva tudtam elolvasni Babarczy Eszter kérdéseit országunk sorsáról, oly zengzetesek. (ÉS, 2006/32.) Azt írja: "Egymagában az ember nagyon kevés. (...) De kérdezni tud." És kérdez: "Ki teszi fel magának a kérdést, milyen ország lesz ez húsz év múlva, ha a fikázásban és a cinizmusban leljük örömünket?" Pár évvel ezelőtt döbbenten olvastam levelezgetését az interneten az egyik legcinikusabb, rasszista, szélsőjobboldali tollforgatóval és udvaronccal. Rendszeresen egyetértően eszmét cseréltek, és többek között együtt "fikázták" a jobboldali kormány által lejáratásra kiszemelt értelmiségit. Nem közömbös, hogy gyűlölködő levelezőpartnere akkor egy befolyásos, hatalommal bíró figura volt. Tegye fel magának a kérdést, "milyen ország lesz ez húsz év múlva, ha a fikázásban és a cinizmusban leljük örömünket?", és gondolkozzon!
Vigh László
• • •
Itt ugyebár arról van szó, hogy Babarczy Eszter csak ne nagyon fikázzon az interneten. És különösen ne fikázzon „lejáratásra kiszemelt értelmiségit”. (Aztán, hogy miért ne, ha megölnek se értem. Az értelmiségit ugyanis – különösen, ha politizál – előbb-utóbb kiszemelik lejáratásra, horribile dictu fikázásra is, ti. ha nem, akkor azon értelmiségi szellemi tevékenységének hatásfoka nagyjából a nullával egyenlő. De mindegy, ne legyen fikázva az az értelmiségi, különben sem ez most a kérdés...) Babarczy Eszter tehát csúnya-csúnya néni. Együtt levelezett, mi több, együtt is fikázott egy „gyűlölködő” levelezőpartnerrel.
Na most, ettől dobom én el az agyamat, de nagyon messzire ám. A gyűlölködő terminus technicustól. Ezt használja buzgón Vígh László is, Vásárhelyi Mária is, trapko is, Triste is, ezt használja boldog-boldogtalan…
Jó, de kit gyűlöl, mit gyűlöl az a borzalmas gyűlölködő? Doktor Mengelét gyűlöli? Az árpádsávos zászlót, virtuálisan zöld nyilaskereszttel a közepén? Azt gyűlöli a gyűlölködő? És az volna a baj?
Vagyis ha van kártékony szöveg, akkor a „gyűlölködő” az. Nem véletlen, hogy adott esetben simán vissza lehet fordítani az élét: Mi gyűlölünk titeket, ti gyűlöltök bennünket, mi a különbség? Szegény, nagyon buta Kornis Mihály is erre érzett rá, csak az agyvelejével nemigen volt képes követni saját „gondolatmenetét”.
Merthogy az antiszemita nem „gyűlölködő”.
Hanem viszont antiszemita. Illetve lehet gyűlölködő is, ám az teljesen indifferens az antiszemita esetében (is). Megint csak Mengelét hozom példának; kérdés: nem mindegy, hogy gyűlölködve, vagy épp ellenkezőleg, jéghideg cinizmussal irtott ki hatmillió embert? (Ne tessenek kontraadatolni, a Mengele itt metafora!) Szóval?! Nem mindegy? De bizony, hogy nagyon mindegy.
Lehet arról fecsegni hosszasan, hogy a gyűlölet főbenjáróbb szörnyűség, mint a cinizmus, lehet ennek az ellenkezőjét is hangsúlyozni, ám aminek a világon semmi értelme. Ti. az antiszemita lényege az, hogy antiszemita. Vannak persze specifikumai is, tudunk politikai antiszemitákról (ilyen pl. Orbán), vannak szalonantiszemiták (nagyon sokan), vannak rasszista antiszemiták (ilyen pl. Macisajt), vannak fasiszta antiszemiták… ám hogy ezek gyűlölködők is egyben, avagy sem, teljességgel lényegtelen.
Mi több, a gyűlölködés szót az antiszemitizmus, a rasszizmus szinonimájaként használni éppoly kártékony dolog, mint amilyen maga az antiszemitizmus. Igen, bizony, akár az antiszemita használja a gyűlölködő stigmát, akár a kontra-antiszemita, egyformán ártanak vele. Merthogy tiporják a rációt.
Mindketten maszatolnak.
Az antiszemita szájában a gyűlölködő a büdös zsidót jelenti, a buta liberalista pedig az antiszemita (esetleg a rasszista) szót eufemizálja vele.
Csak tudnám, hogy miért; illetve sejtem, de arról később.
Az antiszemiták például nem értik, hogy a zsidó démonizálása (a „zsidók veszedelmesek”, „a zsidók gyűlöletesek” stb.) éppoly bornírt dolog, mint az antiszemitizmus démonizálása a kontrák részéről.
trapko nem érti, hogyha mondjuk Babarczy és Varga Domokos György „együtt fikázza” Vásárhelyi Máriát, az éppoly idióta tevékenység, mint az, amikor valaki nick-név alatt édeleg („bukfencezik”) egy nyilvánvalóan rasszista antiszemitával. Nem magyarázza el neki, hogy szörnyűséget beszél az interneten, s talán maga se mondaná, ha tudná, hogy mekkora baromság lezsidózni egy a zsidó identitástól messze elhatárolódó politikai antiszemitát (Rákosit), s hogy ez (a baromságon túl) iszonyúan kártékony dolog, mert fertőzi, mérgezi a közgondolkodást. Eszkalálja az irracionalizmust. És ami a legröhejesebb: az efféle bornírt antiszemitizmus még az antiliberális törekvésnek is árt. (Sietek leszögezni: ez nem az én gondom, csak azért említettem, hogy világos legyen: mekkora, mennyire mindenoldalúan nagy marhaság az, amit pl. Macisajt művel.)
Macisajt (Varga Domokos György, Bayer Zsolt) épp annyit árt az antiliberális eszmének (a konzervativizmusnak) olykor az eszelősségig torzult túlzásaival, beszari démonizálásával, mint amennyit Vásárhelyi Mária árt a liberalizmusnak. (Sietek leszögezni: a liberalizmus ügye se az én gondom…)
Babarczy pedig egyszerűen nem említendő e téren, mert benne az intellektusnak, az eszmeiségnek még a halvány nyomai sem lelhetők föl. Babarczy nem téved, merthogy Babarczy tévedni sem képes. Babarczy semmi. Egy Frizu néni. Vagy ahogyan trapko jellemzi találóan: háziasszony.
Sőt én még arra is emlékszem, amikor a rendkívül elvont BE a TV2 szülinapi buliján háziasszonykodott vagy mit csinált, mindenesetre ott bűbájoskodott a korabeli playmate-ek között. Mert a médiafüggőség súlyos betegség ám, és főleg rendkívül káros hatással van a jellemre!
Részben egyetértek ezzel, de csak részben értek vele egyet. A „bűbájoskodás” ugyanis nem jellembeli probléma.
Babarczy nem jellem, nem karakter. Annyira nem, hogy nem is volt az soha. Őt nem a média tette jellemtelenné, hanem épp fordítva: az ab ovo jellemhiány, az eszmei, elvi tartás hiánya vitte szükségképpen a médiába. Mert a semmi embernek hol másutt volna a helye, ha nem a médiában? (Itt a semmi nem szitokszó, hanem Babarczy intellektusának minősítése.)
De maradjunk a bűbájoskodás fogalmánál, mert nagyon jó, s vegyük hozzá trapko alábbi megjegyzését:
Mert párbeszélni csak párbeszédképes emberekkel lehet. Miről tudsz párbeszélni egy Bayerral? ... Szerinted Babits, Márai, Illyés, Pilinszky szóba állt volna egy ilyen figurával? Nem mintha hozzájuk hasonlítanám BE-t, de én a polgári magatartást inkább tőlük tanultam...
"Vannak hülye mondatok, sértőek is, de mégegyszer mondom, minden hülye mondat dacára nem a zsidók irtották a többi embert, hanem fordítva."
Nonono... Ilyen sommás kijelentésekre ragadtatni magad, kunbéla, számuely,rákosi, gerő, apró,aczél,eisenbergerbenjámin és tsaik "hadszinterein"... minimum necces,ugye. És most még csak a szükebb régiót említettem és csak a szerencsétlen múlt századot. És máris megérkeztünk a topic névadójához, a "főideológus"által láthatóan/olvashatóan nyilvánosan is meghirdetett, "vagy-vagy" szellemiségü Kulturkampfhoz...
Itt az lett leírva, hogy Vásárhelyi Mária a népirtó zsidóság „főideológusa”. És még a Meinkampf is ide lett árpádsávozva ügyesen (nagy K-betűvel, keményen). Ugye? Mire te így reflektáltál:
Mondd csak, kérlek, egészen biztos vagy te abban, hogy a tanítómestereid (Babits, Illyés, Pilinszky, Márai, vagy éppen Bibó, Ignotus, József Attila) így válaszoltak volna Macisajtnak? Biztos vagy benne?
És a „válaszod” akkor is iszonyat, bazdmeg, ha nem te vagy Vásárhelyi Mária. És persze akkor is, ha te vagyol az.
Egyébként szerintem te vagy, és szerintem nincsen sokkal több eszed, mint Babarczy Eszternek. Tudom, ez borzalmas sértés, de már meg nem bántódj érte, mert hogyan is mondjam, sajnos eléggé ez a vélemény formálódott ki bennem az utóbbi időben (vö. a fenti szövegelemzéssel).
Amúgy pedig nem volna senki ártalmára, ha megszólalnál most egy picikét. Csak egyet ne mondj, hogy nem a (13447)-es hozzászólásra válaszoltál, hanem egy másikra, merthogy akkor hirtelen annyit se gondolok majd rólad, mint amennyit ez idáig gondoltam.
Szerintem tanulságos volna, ha elmondanád: milyen lelki motívumok serkentettek arra, hogy te is rákenődj a Macisajtra, szépen, bűbűjoskodva, ahogyan kell.
Mondom, nekem van erre tippem, miközben igen-igen érdekel: van-e rá tipped neked is?
Mondjuk az eleve pikáns, hogy egy súlyosan antiszemita nick kifogásolja, hogy egy másik súlyosan antiszemita nicket nem nevezett antiszemitának valaki éppen akkor és ott:)
Az van, hogy nagyon sokan tudjuk azt, hogy Macisajt antiszemita és még hülye is mellé. Ezt tudjuk rólad is.
Én a magam részéről mindkettőtökkel közöltem is ezt már, többször is. Többet én nem tehetek.
Az más kérdés, hogy ettől függetlenül mindketten zavartalanul osztjátok az eszet, leírtok olyasmiket, amik köszönőviszonyban nincsenek a valósággal.
Mármost tehetném én azt, hogy csinálok egy cato-i mondatot, aztán azt kopizom mindenre, de ezt inkább meghagynám neked.
Én inkább azt teszem, hogy ha macika nyilvánvaló hülyeséget mond és azt nem tudom honnan előrángatott, nyilvánvalóan hülye érvekkel próbálja megtámogatni, akkor leírom a valóságot, aztán az olvasó dönt majd, ha akar.
Ha nem válaszolna neki senki, akkor nem lennének ellenérvek, a dolog lógna a levegőben, aki először találkozik velük - mert mindíg van ilyen - esetleg azt hiszi, nem cáfolta senki, akkor biztos igaz.
Ha valakihez nem szólunk, akkor nincs mit számon kérni rajtunk. Lehet csinálni ezt is, de akkor meg megint te jössz, hogy miért nem reagált Vásárhelyi, vagy Babarczy, ménemjön a topikba, sat-sat.
Ha szólunk, akkor meg rosszul szólunk.
Csak te szólsz mindíg jól, nagyon jó neked...
Azon kívül:
Egy netes fórumon név nélkül megejtett hozzászólás nem azonos azzal, ha névvel valaki valamely lapba ír, oda nyilatkozik.
Ragozzam Béni bátyádat, meg a Mozgót?
Ide írsz bátran, és ezt teszi macika is. Mert a net elbírja.
De magát liberálisnak valló közíró, aki abból él, hogy az arca hiteles marad-e, az ne írjon, ne nyilatkozzon Heti Válaszba, Demokratába.
Én szólhatok macikához, mert nem ebből élek. Oszt bármit is mondok, te úgyis kimutatod, hogy hülyeség, miközben meg a latin-tudás nyilván olcsó bolsevista trükk, annak hiányának fitogtatása meg faszacsávóság.
Az a fontos, hogy ti fújjátok a passzát szelet! Jó lehet, ha valakik annyira okosak, hogy élből mindent jobban tudnak. Ilyen volt Bukfenc is a Fővárosi Nagycirkuszban; minden tudott. Csak az a kár, hogy a közönség halálra röhögte magát rajta.
Na, ez pediglen egy egészen nagyon szar hozzászólás volt. Mindenestül, ahogyan van. Mert nehogy azt hidd már, hogy egy kicsit is szellemes ez a Bukfenc-hasonlat! Egyáltalán nem az. Tulajdonképpen sehogyan sem illik ide.
A hozzászólásodban nem mondtál semmit, nem cáfoltál semmit, csak évődtél egy egészségeset a hülye antiszemitával.
És akkor most olvasd el, hogy mit írtál kb. egy félévvel ezelőtt:
Mert párbeszélni csak párbeszédképes emberekkel lehet. Miről tudsz párbeszélni egy Bayerral? Meggyőződ, hogy a zsidók a cigányok vagy a buzik nem is olyan rossz emberek, vagy, hogy a komcsikat mégsem feltétlenül szükséges fellógatni…
Előzmény:vaXerencse (2962)
És most a Bayer szót helyettesítsd be a Macisajttal, olvasd újra a szövegedet, és akkor megkapod a magad hatalmas bukfencét!
Segítek néhány kérdéssel: Miről tudsz párbeszélni egy Maciasajttal? Meggyőzöd, hogy a „kunbéla, számuely,rákosi, gerő, apró,aczél,eisenbergerbenjámin és tsaik” „minimum” nem „neccesek” (13447)?
Meggyőzöd Macisajtot arról, hogy „mindenki röhög rajta”? Vagy mit magyarázol el neki? Csak annyit, hogy „Bukfenc mindent tud”? Igen? Ezért megéri szóba állni az egyik leggörényebb neccesezővel?
… BE-vel nem az a baj, hogy a Népszabiban publikál, és az sem baj, ha rokonszenvezik valamelyik politikai oldallal, csak az a baj, hogy ő egyszerre próbálja eljátszani a mindenféle konformitástól mentes, szabadon lebegő értelmiségit, a megmondó embert, és jelen lenni a legkomformistább és persze leginkább fogyasztott tömegmédiában. Pedig ősidők óta jól tudjuk, hogy nem lehet egyszerre szűznek maradni, és........... A Demos az megint más tészta...
Előzmény:Logofet (2967)
Gondolom, a baszni szót voltál oly ízléses kipontozni, méghozzá igekötő nélkül. És ez a nagyon nagy baj. Tudniillik nem baszni kell ám, hanem lebaszni. És akkor szűz maradhatsz életed végéig, ezt nekem elhiheted. Te viszont nem maradtál szűz. Nem csupán pettingeltél egy jót a te Macisajtoddal, hanem bizony beléd is hatolt lényegileg.
Vagy fogalmazzunk finomabban, vegyünk más metaforát: ömlesztett Macisajt. Magadra kented az illetőt derekasan.
Márpedig nem édelegni kell az antiszemitával, hanem a szemébe nézni erősen, és megmondani néki: antiszemita vagy.
Sőt ez a Macisajt nevű furvézer kifejezetten rasszista antiszemita. Rákosiról ugyanis minden közepesen kulturált ember tudja, hogy nem volt zsidó. A többiről nem tudom (nem foglalkozom maturázással), de Rákosiról pozitíve tudom, hogy nem zsidó. Ez a bunkó viszont lezsidózza Rákosit, nyilván faji alapon, te pedig szépen elbukfencezel, elkedélyeskedsz vele. Viccőlsz neki egy kicsit: „ti fújjátok a passzátszelet”, meg hogy „a közönség halálra röhögte magát rajta”.
Kicsodán? Kin lehet itt jót röhögni? Mengele doktoron? Eichmann Adolfon? Merthogy ők is Bukfencek voltak. Ők is mindent tudtak. És miben különbözik Macisajt ezektől, már ami a dolog lényegét illeti? Abban, hogy most nem lehet gyilkolni? Nem lehet hersegve szívni a vért? Bizony, nem ez a lényegi különbözőség. Hanem viszont az, hogy Macisajt is, miként Eichmann, miként Heindrich, nem kérdezi meg, hogy valaki zsidónak tartja-e magát, hanem ő dönti el: Rákosi zsidó. Vásárhelyi zsidó. És ez itt a nagyon nagy lényeg, tudod? Aztán pedig, hogy mi legyen velük (mármint a megstigmázott emberekkel), majd azt is ő dönti el. Persze, ha majd módjában áll. Nem tudom, érted-e, miről beszélek? Nyilván nem érted, mert ha értenéd, akkor magadtól is értenéd.
De azért hadd mutassam meg, hogy milyen volna egy adekvát hozzászólás (már persze részedről):
Antiszemita vagy. Rasszista vagy. Vásárhelyi Máriának nincs miről beszélnie veled. Hiába várod a válaszát. Ha majd megtanulsz kulturáltan viselkedni, reménykedhetsz. Addig viszont marad neked Alpári Gnác, macstappancsok éke vagy Pixy méltó vitapartnerül.
Vásárhelyi Mária szerint ha nem változik ez a trend, az újságírás 10-15 év múlva Magyarországon - ellentétben a hazai hagyománnyal és a nemzetközi gyakorlattal - "alapvetően jobboldali, konzervatív szakma lesz".