Keresés

Részletes keresés

ronson Creative Commons License 2005.08.12 0 0 49

Igazából nem olyan nagyon drága már így sem.

Találtam olyan céget, aki caklipakli 140 alatt behozza újonnan (maga a készülék ára 100 eHuf körül mozog)

 

Szia, Ikri

 

Korábban már kommunikáltunk A780 ügyben. Én 06.23.-án rendeltem meg a PPCom-tól 135e Ft-os áron:

- először állítólag rossz helyre utalták a pénzt -> 3 hét csúszás

- másodszor megérkezett, csak útközben kilopták a készüléket a dobozból -> hittem is, meg nem is

 

- mivel PPCom-ék közben elmentek szabadságra, így egyenlőre semmi hír, mérgemben a múlt héten szerdán (08.04.) megrendeltem Amerikából egy ImportGSM nevű cégtől -> FedEx-es ember tegnap reggel meghozta, nem voltam bennt, kollégák átvették, beértem, doboz kibont -> telefon, töltő, akksi, leírás hiányzik, kilopták.

 

Most pedig ott tartok, hogy egy picit megingott a bizalmam az internetes keresekedelemben.

 

Szóval kérdésem, melyik az a másik cég aki 140 alatt behozza?

 

(Mert azért konok vagyok és akkor is szeretnék egy ilyen telefont.)

 

üdv.

Előzmény: Törölt nick (44)
PPeti Creative Commons License 2005.08.11 0 0 48

Közben rájöttem a problémára.

A feltelepített program "detect.inf"-je nem tartalmazta a V550-est. Erre kellett letölteni egy olyan .inf fájlt, amiben a V550-es is szerepel. Na ez a fájl hibás. Visszatettem a régi detect.inf fájl (amiben nincs benne az 550-es)... és megy. :-)

Kiválasztottam az 525-ös "skin"-t, mivel hasonlítanak egymásra és így olyan mintha az 550-es lenne a monitoron.

 

Egy apró kis kérdés még lenne. A skin ugye a telefon dolgait mutatja a monitoron. Nem kellene a skin kijelzőjén a mobil háttér képének szerepelnie? 

Előzmény: PPeti (47)
PPeti Creative Commons License 2005.08.11 0 0 47

Sziasztok!

 

Gondom van a Mobile Phone Tool 3-al. Feltettem, USB kábellel csatlakoztattam a V550-es készüléket. Megkerestettem vele. Felismerte. Működik rajta a naptár, telefonkönyv szinkronizálás, sms, tárcsázás funkció, kivéve a Multimedia Center. Sehogy sem akarja olvasni a telefon memóriáját. Minden más funkciónál belépéskor előszőr olvassa a telefon memóriáját, majd utána a SIM kártyán lévő infókat tölti be. A transferr ikonok színesek. Ezzel szemben a media centerben nem tölt be semmit és azonnal a színes ikonról szürke inaktívvá válik.

 

Mi a baj? Mit kell csinálni, hogy ez a funkció is menjen?

sheratan50ly Creative Commons License 2005.08.11 0 0 46
a méretei nem is jelentenének akkora problémát (lerajzoltam magamnak egy papírra, hogy mekkora alapterületű, és kézbefogva nem vészes :D), inkább az ára, mert sajna nincs 140e ftom sem úgy általában sem, nemhogy telefonra. most az X700-at 50e-ért adják az EW-ben, az még bele fog férni :)
meg még mindig a sok rátölthető progi miatt a series60 jobban bejön, de valószínű hogy az azt követő telefonom majd valami linuxos lesz, mert addigra (~2 év) már jól be fognak futni gondolom.

a kijelző karcosságára akkor van tippem, ha egy átlátszó műanyag lemez van a tft előtt még, és nem olyan fólia, mint a tft monitorokon. a műanyagot ugyanis szépen ki lehet igazítani ha karcos lesz. régebben rengeteget modellezte, és az a tapasztalat, hogy ha fogsz egy kendőt (lehetőleg puha legyen, meg ne műszálas), és rákensz egy kis fogkrémet (csak nehogy mikroszemcséset, mert az még jobban összekarcolja!), és azzal dörzsölöd egy darabig, akkor egész szép átlátszóra és karcmentesre polírozható. bár ez vsz működik akármilyen műanyag felületen, de én még csak átlátszón próbáltam (a többin a festék úgyis eltüntette az ilyen apró nyomokat...)

a külső burkolatra meg mondjuk hirtelen az jutott az eszembe, hogy (én legalábbis ezt tervezem a telómmal, ha megkopik már kicsit, és összekarcolódik) el lehet vinni egy airbrush festőhöz, hogy fújjon rá valami szépet, és akkor egyedi is lesz, meg újszerű állapotba kerül megint :D

egyébként hogy került meg? lefülelte a rendőrség?
Előzmény: Törölt nick (44)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.11 0 0 45
Ja, a PpCom -nál, még mindig 220 ezer a vége, plusszköltségekkel... ne ott rendeld! :-)
Előzmény: Törölt nick (44)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.11 0 0 44

Igazából nem olyan nagyon drága már így sem.

Találtam olyan céget, aki caklipakli 140 alatt behozza újonnan (maga a készülék ára 100 eHuf körül mozog)

 

S arra se gondolj, hogy olyan írtó nagy méretei lennének. Egy 7650es tokjában úgy fér el, hogy még bőven marad is hely minden irányban, következésképpen a belső kijelző sem PDA méretű. Tudom, a fotói kissé megtévesztőek, de egy átlagos férfi tenyérben -- mint az enyém is-- lazán elfér, s sokkel könnyebben is nyitható egy kézzel, mint a vxxx széria bármelyike. Ja, már ha egyáltalán szeretnéd kinyitni, ugyanis a flippen két hangszóró van, úgy is simán tudsz vele telefonálni, hogy ki sem nyitod, sőt bármilyen gsm funkciót elérhetsz így, plussz még kamerázni is tudsz.

 

Egy kis gondom mégis van vele: történetesen az, hogy ellopták egyszer :-)

 

Na, ne ijedj meg, egy héten belül vissza is került, csak minden kiegészítője nélkül, s kissé összekarcolódva (kívül-belül, a hülye birka még a védő fóliákat is lehúzta, aztán nem tartotta tokban...).

 A kiegészítők nem jelentenek ugyan problémát, azonkívül hogy pénzbe kerülnek, azok ugyanis hagyományos motorola tartozékok (a töltő/aksi például egy az egyben mpx)

A karcos flippel/kijelzővel viszont nem igazán tudom mit lehetne kezdeni. elvileg létezik valamilyen csodás polirpaszta, de valamelyik fórumban azt olvastam, hogy fabatkát sem ér, amolyan igazi TV shopos baromság.

Tudom, kicsit finnyás vagyok, de engem idegesít, hogy más szemétsége miatt elcsúnyult a telefonom. Jó, jó örülök, hogy legalább megkerült... :-)

 

 

ikri

Előzmény: sheratan50ly (43)
sheratan50ly Creative Commons License 2005.08.08 0 0 43
igen, úgy látom a mobilinux egyik kiemelt pozitívuma, a gyorsaság tényleg elképezstő! nekem a butatelefonom nem bootol be 5-6 másodperc alatt :) és ha már be is van bootolva, akkor se tud feleannyit sem, mint ez :D

igazából én is elgondolkodtam már párszor hogy jó vétel lenne, de egyrészt nehéz hozzájutni, meg drága is nagyon, remélem ez fog változni, én legalábbis drukkolok a linuxnak a mobil piacon is, mert megérdemli, hogy kicsit jobban előtérbe kerüljön.
de nem nagyon értem, hogy miért pont európát hagyják ki ebből a körből (a linux őshazáját :D), mert azért itt is elég nagy lenne az érdeklődés sztem.

azt el is hiszem, hogy lehet jól olvasni a kijelzőjén szöveget, hát az már majdnem pda méretű, kell is hogy lehessen rajta olvasni :D megnéztem amúgy, hogy ha úgy választanék, hogy egy buta telefon, és egy pda, akkor sokkal drágább lenne, mint egy okosteló. ha rágyúrnak erre az ágazatra, akkor sztem el fog tűnni a pda mint önálló termék, és csak gsm (illetve majd 3G, meg annak fejlesztései) modullal lehet kapni, és egybevonják az okostelókkal.
nekem mondjuk valami olyasmi tetszene, ami méretben nem sokkal nagyobb a mostani telómnál (cx65), érintőképernyős, igazából billentyűzet nem is kell rá, csak pár funkciógomb, meg egy stylus, meg hogy nagyobb legyen a kijelzője, mint a mostani, de az se zavarna, ha olyan képarányú lenne, mnt egy 7710, vagy kommunikátor, ha lehetne forgatni a képet rajta. és tudjon BT-t, EDGE-t, végülis a 3G se hátrány, de az nem lényeg, meg legyen bővíthető (memóriával is, meg progikkal is).
ez teljesen jó elvárás, nem? :D kár hogy még hasonló teló sincs, főleg a méretei miatt, mert pl az A1000 is 160g, meg akkora mint a tenyerem...

de majd egy-két éven belül remélem lesznek ilyesmi telefonok is, és nem cska abba az irányba megy el, hogy optikai zoomos 19megapixeles kamerákat adjanak telefon funkciókkal :-/
Előzmény: Törölt nick (42)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.08 0 0 42

Köszi! :-)

 

Ja, ja nagyon állat, tulképpen elegendő alkalmazás van már így is rajta, hogy okos telefon kategóriában is egy igazi aduász legyen.

 

Pár érdekesebb --felhasználói ! -- tapasztalat: 1.; bekapcsolás után kb. 6-7 másodperc alatt üzemkész.... 2., teljes internet elérés, kb. egy másodperc alatt kijelzőre igazítja, vagy tördeli a honlapokat, ráadásul a bÖNGÉSZŐJE GYORSABB,MINT A MUNKAHELYI ASZTALI GÉPEMÉ 3.; Érdemes szólni még a szoftver egyik lelkéről: a PixelWiever progiról: az még hagyján, hogy szinte bármit megnyithatsz vele, na de hogy még editálhatod, s ezerféleképen képernyőre igazithatod az már igen szép teljesítmény egy telefontól. Soha nem hittem volna például, hogy mobilkijelzően a legkisebb erőlködés nélkül lehet majd szövegfájlokat olvasni. 4., Meglepően jó az energia gazdálkodása: a nagy szines érintő kijelző ugye szinte zabálja az ampereket, ennek ellenére a készenléti dő érékelhetően több, mint az mpx200asé.

 

Ráadásul azt hiszem hamarosan sokkal könnyebben beszerezhető lesz, mint most, ugyanis hiába csak távolkeleti piacra szánták, az előd a760/a768i nagy németországi sikere miatt Európában is hamarosan kapható lesz.

Ez remélem magával hozza a szoftverek lényegesen nagyobb elterjedését is: hiszen itt egy plattform, amely ezerszer jobban követi a hardver (a telefon) adottságait, mint a smartphone, sokkal gyorsabb hatékonyabb is ennél fogva, s mégsincs igazán reflektorfényben. Érde,es lenne topikot nyitni magáról a MobiLiniuxról is. 

Előzmény: sheratan50ly (41)
sheratan50ly Creative Commons License 2005.08.05 0 0 41
naigen :)
az A780-at én is nagyon kinéztem magamnak, amikor megjelent a tesztje a gsmporton, de kapni se nagoyn lehet, ha meg mégis, akkor rettenetesen drága :( mondjuk a kistestvére (A768, vagy A728) is elég lenne, de azok is túl drágák. meg amit te is írtál, hogy nincs rá igazából szoftver

ezért részesítem előnyben a Symbiant, abból is az S60-at, mert az már elég elterjedt, és tonnaszámra van rá progi :)

egyébként gratula a telóhoz, nagyon állat lehet! :)
Előzmény: Törölt nick (39)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.05 0 0 40
Felejtsd el nyugodtan a MobilePhoneTools , nekem soha nem működött normálisan blutyutyal. (x microm van) Használd inkább a bluetoothhoz kapot szoftvert.
Előzmény: happyzso (36)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.05 0 0 39

Nekem amúgy nem tetszik --külsőre! -- az mpx220, meg nem bővíthető csak miniSDvel. (rohadt drága...)

 

Most van egy méreg drága Linux dögöm (a780), nagyon ütőképes készülék, gyors mint a villám, rengeteg minden van beleömlesztve.

Egy nagy baja van csak, pont ami az erőssége is egyben: a MobiLinux.

Még nem találtam semmilyen alkalmazást hozzá! Jobb hiján Javakkal "fejlesztgetem", dehát ez elég vicces egy platform ezen a szinten.

Volt ugyan két jó progi, ami kellett is volna, csak kőkeményen fizetős mind a kettő: az egyik egy (multimédia) fájl konverter, a másik a DownloadManager.

Valami jelképes 40-50 euróba kerülnek darabonként... nesze neked ingyen Linux!

 :-)))

 

Az mpxre legalább tonna szám lehetett zúdítani a jobbnál jobb progikat.

 

 

Előzmény: sheratan50ly (38)
sheratan50ly Creative Commons License 2005.08.04 0 0 38
igen, az összehasonlítás csak azért volt, mert ez a két teló merült fel, és hát valahogy különbséget kell tenni :)

a többivel viszont nem értek egyet, nekem leglaábbis nem a v3 tetszik legjobban (igaz, hogy te is az egyik legszebbnek írtad). ami (formára szigorúan) nagyon bejön, az LG 1610 Black, Motorola E1000 (csak ez kicsit nagydarab :( ), Panasonic X400, Panasonic X700, LG G5400.
ami meg tudásra nagyon tetszik az a Pana X700, ami a szép listán is ottvan (ebből következik, hogy éppen erre a telóra gyűjtök :D ), nekem jobban tetszett a Symbian mint a WMSP. meg igazából fogtam már kézben az Mpx220-at is és az X700-at is, de sokkal masszívab érzés volt a Panasonic.
de ez már embere válogatja, hogy kinek mi jön be jobban egy telóban :)
Előzmény: Törölt nick (37)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.04 0 0 37

Kár összehasonlítani egy divat telefont tudásását egy nem ilyen "telefon ékszer" tudásásval. Ez csak a --bizonyos gyártók irányában erősen elfogult-- újságok olcsó fogása.

 Ha valaki szép, ízléses telefont akar magának, annak bátran ajánlható a v3as szerintem, mert talán ez a legszebb , kapható készülék ma Magayarországon, ezt az ember nem a megabájtok miatt veszi meg.

Ha meg tudásalapú telefont szeretnél ebben az árketegóriában, akkor szerintem az mpx220  a nyerő. 

Előzmény: sheratan50ly (34)
happyzso Creative Commons License 2005.06.06 0 0 36
sziasztok, kéne némi segítség. MOT E398 telcsim van, és tagnap vettem egy Cellink Bluetooth (usb) adaptert, feltelepítettem, de MobilePhone Tools nem találja meg a telcsit, míg simán tudom őket párosítani, de azt is csak úgy érzékeli, mintha a telcsim egy másik szgép lenne, de lát minden telefonban és a kártyán lévő adatot. betárcsázva netezni is tudok, de GPRS-ként nem :(((
mit állítsak át, vagy milyen BT progival garázdálkodjak, hogy működjön???

köszi:

Zsolt
tamas.horvath Creative Commons License 2005.06.02 0 0 35

Sziasztok

motorolav547-hez szeretnék játékokat kérni!

 

.Üdv. Horváth Tamás

bakman@fbi.hu
sheratan50ly Creative Commons License 2005.05.31 0 0 34
szia!

egy kis összehasonlítás:

videófelvétel a 6230-ban van, a V3-ban nincs. mivel a V3 belsőre egy az egyben V600, így a naptárról sok jót nem mondhatok, bár használható, de semmi extra, ráadásul vannak benne buta hibák (mint pl meg kell adni a "nap kezdetét", és ha mondjuk regel 6órát adsz meg, akkor aznapra csak 16 óráig tudsz bejegyzéseket tenni...)
memóriája a V3-nak 5,5MB van, és nem bővíthető, a 6230-ban pedig 6MB van, és bővíthető MMC kártyával.

arról nem is beszélve, hogy pont most jött be a 6230i, ami még ennél sokkal jobb: 32MB beépített memória van, és bővíthető MMC-vel (adnak is hozzá egy 32MB-os kártyát). ezen felül még csomó mindent javítottak az "i" verzióban, így sztem érdemes azt megnézzed (ha már árban úgyis kacsintgattál a V3 felé)

Előzmény: pedroh (33)
pedroh Creative Commons License 2005.05.31 0 0 33

Sziasztok,

 

Valaszut elott allok: Motorola V3-as ill. Nokia 6230-as.

 

Vilageletemben Nokias voltam es talan itt az ido, hogy valtoztassak. Azonban szeretnem tudni, mibe vagok bele, a Motorolakrol ugyanis nagyon szerteagazoak a velemenyek, hatha tudtok segiteni A fobb szempontjaim:

 

Multimedia (video felvetel, lejatszas, stb minoseg, mennyiseg)

Naptar hasznalhatosaga (esemenyek rogzitese, emlekeztetes stb)

Memoriakapacitas - ez nagyon fontos, ugyanis ceges telcsi lesz, es a jelenlegi Nokiambol folyton torolnom kell, ha ujat akarok bevinni.

 

Emellett legyszi mondjatok el minden szubjektiv elmenyt, kivancsi vagyok a benyomasokra.

 

Köszi a segitseget,

 

Pedroh

tamas.horvath Creative Commons License 2005.05.29 0 0 32

Sziasztok

Köszi a telefonnal kapcsolatban az információkat.( motorolav547)

Egy kérdésem van, sikerül a kapcsolat és az áttöltés de a játék nem jelenik meg.

 

 

Üdv. Horváth Tamás

06306417981

bakman@fbi.hu
VKOrsi Creative Commons License 2005.05.12 0 0 31
v3 - outlook szinkronizálás:
külföldi fórumok alapján sikerült felturbóznom a hivatalos progit, most : mobile PhoneTools - 3.23L 02-08-2005 verziójú van rajta.
Kérdés:
outlookkal csak úgy lehet szinkronizálni, ha minden egyes alaklommal exportálok majd importálok??? mert ez így nem túl felhasználóbarát!!!!
sheratan50ly Creative Commons License 2005.05.10 0 0 30
vegyél siemenst :P annak biztosan tudom, hogy úgy fér bele 1000 bejegyzés, hogy bejegyzésenként van egy csomó lehetőséged (legalábbis az x65 szériában):

[Vezetéknevet, keresztnevet, alapértelmezett, irodai, mobil és fax számot, e-mail címet, Instant-messaging adatokat (nick név, ICQ, AOL instant messaging), címet, cégnevet, születésnapot és képet is rendelhetünk. Sony Ericsson-módra megadhatjuk, hogy a telefonkönyv az összes mezővel, vagy csak az általunk kiválasztottakkal dolgozzon, ráadásul egyes összetettebb információk, mint cím, Instant Messenger funkciók - egy külön lenyító kis felületen engednek hozzáférni az alattuk lévő adatokhoz (pl. utca, irányítószám, stb.)]

:)
Előzmény: Törölt nick (29)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.10 0 0 29
" ha egy névhez több telefont is csatolok, akkor az mindig utána külön adatlapon jelenik meg?"
Hát ez spec. nekem is csalódás volt, ugyanis "kinőttem a nokia 3510-es 500-as telefonkönyvét. A moto 547-et meg úgy reklámozzák, hogy 1000-es. Amikor meg át akartam tölteni a régiből, hát a 3/4-e fért bele csak. A nokiánál ugyanis 500 név, nevenként 5 db. bejegyzés. ez a motonál 2500-nak felel meg!
Előzmény: VKOrsi (21)
VKOrsi Creative Commons License 2005.05.08 0 0 28
Köszi,
erre már én is gondoltam, hogy szerkesztek egy ilyet. Igaz nem elegáns a megoldás... de ha nincs jobb :) :)

nagyon köszönöm a sok segítséget :)
Előzmény: sheratan50ly (27)
sheratan50ly Creative Commons License 2005.05.08 0 0 27
hmmm :) hát ezt sajna nem tudom neked megmondani, az biztos hogy a siemensekben van hogy csak egyet pittyen, akármiylen esemény történik.

de igazából nekem nem Moto-m van, így ezt enm tudom így fejből. sztem a leírásában az audió menünél le vannak írva, hogy milyen csengőmódok közül válogathatsz.

ha nincs ilyen, akkor javaslom, hoyg alternatív megoldásként töltsél fel egy pittyenésből álló csengőhangot a telefonra, ami mondjuk 1 perc hosszú, és csak az elején pittyen egyet, a többi csend :) és beállítod, hogy ezt csengje valamelyik profilban, ha lehet ilyet.
bár ez gányos, de a semminél jobb... ;)
Előzmény: VKOrsi (26)
VKOrsi Creative Commons License 2005.05.08 0 0 26
még egy kérdés... a csengetési módok között nem találtam olyat, hogy "egyet csenget" a nokián volt egy tárgyalási csengetési mód, amit nagyon szerettem, mert 1szer csengetett, jelezve, hogy hívás van, de nem zümögött tovább, ha nem vettem fel.
Megoldható ilyen a Motorolán?
VKOrsi Creative Commons License 2005.05.08 0 0 25
köszi :)

elmesélem a mai storyt, elég vicces. SMS-t akartam írni, de ezt az új prediktív dolgot is szokni kell ill. el kellett volna olvasni a leírást (ez nem erősségem, autodidakta módom szoktam tanulni). No írtam, hogy "légy szíves hozzál ..." és innen jött a gond a PIZZÁS táska lett volna, de a szót nem tudta, no és a Nokián megszokott jobb oldali gombbal töröltem, de ezen a bal töröl, így OK-t nyomtam, és elment sz üzenet... mert mikor rájöttem, hogy már a küldésnél vagyok, refelxből megint a jobb oldalit nyomtam meg, ami megint az OK volt a törlés helyett :) :)
majd írtam a páromnak, hogy bocs... elrontottam, szóval... és megint jött a pizzás szó, és megint elküldtem egy fél üzenetet... reflexből :) :)

De most már elolvastam ez a iT... nem tom mit, hogy hogyan működik és sikerült beírni, hogy "pizzás táska" :) :) :)

Akkor azt hiszem jobb lesz végigolvasni a használati útmutatót, hogy jobban személyre szabjam a telefonom :)
Előzmény: sheratan50ly (24)
sheratan50ly Creative Commons License 2005.05.08 0 0 24
szokjad :)

de a "jól megszokott gombokat" többnyire azért testreszabhatod (pl a menüsorrendet, vagy a 4 iránygomb funkcióit, vagy a két soft-gombot), meg gyorsmenü is van asszem, szóval ha kis időt rászánsz, akkor elég jól magadhoz lehet igazítani
Előzmény: VKOrsi (23)
VKOrsi Creative Commons License 2005.05.08 0 0 23
köszi az infókat:)
még nagyon szokom a telefont, nagyon furcsa, hogy máshogy működnek a jól megszokott gombok. :)
Előzmény: sheratan50ly (22)
sheratan50ly Creative Commons License 2005.05.08 0 0 22
hello!

1. igen, de sajnos favágó módszer: minden üzi elküldésénél van az opciók közt olyan, hogy "fogadás", és azt kell beállítsd, hogy kapjál értesítést. de ezt nem jegyzi meg a telefon, minden alkalommal el kell játszani. (bár hallottam, hogy van valami szervízprogi, amivel véglegessé lehet tenni, de ennyire nem értek hozzá)

2. igen, ez így van. és a telefonkönyvben is csak az első betűre lehet keresni...
Előzmény: VKOrsi (21)
VKOrsi Creative Commons License 2005.05.08 0 0 21
Megkaptam életem első nem Nokia telefonját... és sok a bajom :)

V3-as.
1. kérdés: be lehet állítani azt, hogy az üzenet kézbesítéséről igazolás jöjjön vissza? nem találtam meg
2. ha egy névhez több telefont is csatolok, akkor az mindig utána külön adatlapon jelenik meg?

no, majd még jövök... mert van kérdés bőven...
zso-e21 Creative Commons License 2005.02.24 0 0 19

Szasztok!

 

Van itt közöttetek valakinek V220asa?

A számítógépre szeretném csatlakoztatni a telót és ehez kérnék segítséget tőletek!

Köszi!

Szia!

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!