Sajnos Fudge-nek nagyon igaza van :-(((((((((( Mezei felhasználók számára sajnos az ADSL egyenlőre elérhetetlen marad. Akkor most nézzük a jelenlegi MATÁVNet díjakat:
Ill. mégsem, csak kieg Fudge-hez.
Az Office csomaghoz tartozik 10m tárhely, és egyszerre 3 felhasználó kenheti.
A Power már 30m helyet biztosít, és 6-an lehet használni.
Az még utánajárás tárgyát képezi, hogy ezek a számok ugyanazt jelentik-e, mint az előző táblázat-szerűségben a felhasználható PC-k száma, de ha ez így van, a MATÁV és a MATÁVNet csomagok nem túl kompatibilisek egymással... Nem biztos, de szerintem a HIF engedély is leginkább az árak miatt várat magára.
"Ez a MATÁV oldali része az ADSL-nek. Még most kaparom az ISP infokat. "
Kedves eXXon!
Távol álljon tőlem, hogy magamat idézzem, de a körülmények erre késztettek. A MATÁV-val kapcsolatban van egy pár "info"-m, és többé-kevésbé tudom, merre kapirgáljak. Hozzászólásod hangvételére annyit reagálnék, hogy meggondolatlan és felesleges indulatokat szül. Ha bárki bármit téved, őt emberi hangvételben is fel lehet világosítani, nem pedig...
Bocsi az off-ért, de ennek ki kellett jönnie...
A további békés együttműködés jegyében üdv: HelpDesk
Szerintem aki tényleg komoly információkra vágyik, ráadásul első kézből ( Straub Elek ) az jobban jár a www.prim.hu/forum oldalon a Matáv-latok-nál megtalálja.
HelpDesk pont ugyanezt írta, nem értem, hogy mi a probléma. Hacsak nem az, hogy a Matáv-os részbe ő nyilván nem értette bele a MatávNet Kft. ISP-t, te meg igen. Hiszen megírta, hogy az isp-s részt még kaparja...
Amire én igazán kiváncsi vagyok, hogy mire számítanak rövidtávon? Azt azért mindeki látja, hogy ezzel nem lesznek a tömegek elégedettek, de mire számítanak néhány hónapon belül? Ezt a kis 200e játékot eljátszák egy ideig aztán majd meglátják? Ezt néhány hónapig még elmegy aztán ki a f***m marad a matavnál?
Helpdesk ezek csak a vonal árak, isp díjai ennek többszörösei (a kacsa szerint). Nagyon okos ember akarsz lenni, de ha matávost játszol, legalább a témát kéne ismerned.
Végigolvastam a topicot (kicsit megkésve ugyan...)
Nekem az a véleméynem, hogy az ADSL szolgáltatás nagyon drága (lesz), hiszen ebben az árban nincs az ISP ára...
Reálisnak úgy tartanám az egészet, hogy 6-8e Ft-ért 128/128 Kb teljeskörű (ISPvel együtt) szolgáltatást kapjon egy magánszemély! Amíg ez nem így van, addig szinte megfizethetetlen lesz szélesebb körben... :(
A mai akciós árak meg egyenes káros hatással van a használóikra: pl. mindenkiNET havi 4e Ft korlátlan telefonálás; a probléma az hogy csak ESTE(!) lehet használni - ahelyett hogy pihenne az ember... stb.) Mellesleg még így akciós áron is az összköltség meghaladja a fennt leírtakat... :(((
bullseye:
A rekord (egy tvnetes kozpontban elhelyezett szerverre) 550 kbyte/sec volt. Magyarorszagra 200-300 kbyte/sec a max, kulfoldre valtozo, 30-50 k/sec. (Csucsidoben persze ennel sokkal kevesebb.)
De van! KB 10 éve van soros rendszer, ezért nem is értettem. T'om hogy UPC csak csillagban dolgozik, de a TVnet normálban is. Neked amúgy mennyi a letöltés sebessége?
bullseye:
Én is az 5.ker-ben vagyok, viszont én élvezem a TVnet előnyeit (elégedett vagyok vele). A házatokban nincs kábeltv? Azt valóban be kell huzatni, anélkül nincs mire rászerelni a kábelmodemet. Szóval azt a lépést az UPC-nek kell megtennie.
Én október/novembert tudok az UPC budapesti indulására, de sürgeti őket az idő! Ugyanis ha nem lépnek időben, akkor lekörözi őket a Matáv!
Azé még ne kezdjük el az UPC-t szopni!
Tavaly nyáron nyilatkozták nekem, hogy szeptembertől hú de beborítják Budapestet olcsó/gyors/telefonnélküli nettel. Azóta várok itten az 5. kerületben.
A TVnet (övék volt anno a terület) kivágott azzal, hogy a kb. 50000 belépési díjban az nincs benne, hogy behúzzák a házba a csonkot, úgyhogy húzzak elfele. Pedig ők voltak az elsők, és KORLÁTLAN elérést biztosítottak. 1GB-5GB max forgalom, amikor a net 1-2 Mbit/seccel jön? Bájos ötlet az UPC-től. Egyébként legutóbb 2001 nyárra írták ki az 5. kerület lerohanását. Ahhoz képest, hogy a kábeltévé is egyre rosszabb, mióta átvették a City-től, hát, vannak fentartásaim a céggel.
Egy picit félreérted, bár van némi köze az igazsághoz. Amit írtam az nem azt jelenti, hogy a rubola mindenképpen kitör, hanem azt, hogyha esetleg mégis, akkor a "gyógyítás" a lehető legkevesebb időt vegye igénybe. Egy új szolg-nál bizony benne van a pakliban. Egyébként ha jól tudom, tesztelésnél nem volt semmi gáz, és a szakik is elég nagy spílerek a szélessávú adatátviteli technika terén. De abba azért érdemes belegondolni, mennyit bír egy fa ha ráugrunk húszan, vagy ha fokozatosan terhelve "ráereszkedünk". Az itt a baj, hogy amíg annak idején az ember türelmesen kivárta, amíg mobilt tudott venni és fennttartani, addig manapság minden újdonságra mindenki le akar csapni, ejnye-bejnye szolgáltatók, miért ilyen drága ez a vacak.
Valóban lehetséges amit írtál, de hidd el, az a potenciális ügyfélkör, akik úgymond az ADSL kipróbálói lesznek többnyire tiszában van vele, mi is a helyzet. Más kérdés, hogyha az újgazdag apuci gyermeke egész nap a Net-en akar lógni.
Bocsi, ha néha "off"-nak tűntem, de szerintem belefér a témába...
NetExpressz I. NetExpressz II. NetExpressz III.
Feltöltési sebesség minimum* 64 kbit/sec 64 kbit/sec 256 kbit/sec
Feltöltési sebesség maximum 64 kbit/sec 128 kbit/sec 384 kbit/sec
Letöltési sebesség minimum* 128 kbit/sec 384 kbit/sec 512 kbit/sec
Letöltési sebesség maximum 384 kbit/sec 768 kbit/sec 1500 kbit/sec
PC-k száma maximum 2 5 10
Díjak FT FT FT
Belépési díj(határozatlan idejű) 56250 56250 93750
Havi előfizetési díj 18750 37500 93750
Belépési díj(1,3 év) 37500 37500 62500
Havi előfizetési díj (1év) 15000 30000 75000
Havi előfizetési díj (1év) 12500 25000 62500
* A felhasználóknak a minimális sávszélesség mindig rendelkezésükre áll.
Ez a MATÁV oldali része az ADSL-nek. Még most kaparom az ISP infokat.
HelpDesk:
Ha jól értem, ez azt jelenti, hogy ha valaki mégis rászánja a sok pénzt a szolgáltatásra, egy olyan dolgot kap, aminek a gyermekbetegségei rajta fognak csattanni! Pl. elmegy a net fél napra, elromlik ez-az, túlterhelődik, stb.
Az ADSL egy vacsiúj szolgáltatás, és mint ilyet, először azoknak kell értékesíteni, akiknek valóban szükségük van rá, és hajlandók ezt megfizetni. Ez sajnos a (dú)vadkapitalizmus átka.
Példának okáért emlegethetnénk a mobil teflonokat, az új csodák nem voltak mindig mindenki számára elérhetőek.
Vagy pl. az ISDN: 99 elején még 156250 Ft volt a listás belépési díj, most bezzeg...
Tehát egy szolgáltatást először szűk körben kell terjeszteni, hogy az esetleges gyermekbetegségek azonnal kiküszöbölhetőek lehessenek. Mi lenne mondjuk, ha most 0 Ft-ért
és mondjuk 15000 havi díjjal (ISP-stől mindenestől) adnák??? Kibukna valami egyszerű protokollhiba, és ezt több ezer előfizetőnél kellene azonnal orvosolni. Szerintem egy éven belül már emberi lesz az ára...
Én addig kussolok, míg hivatalos árak nem jellenek, ne legyek teszt bábu. Utána majd megmondom a véleményem. Ja, a csellónál még gb korlát sincs :-)))))) Nem hogy idő alapú...
Mi értelme lenne? Minden bizonnyal sokminden meg fog változni... Az emberek ilyen korban már nemigen változnak. Az oscar díjával elmehetne mondjuk elörehozott nyugdíjba.
Kérem szépen valaki mondja el nekem, hogy ha ezek lesznek az árak ki fogja ezt használni? Mi a szent sz** alapján lettek azak az árak kialakítva? Azt hiszem a Straubot érdemes volt a vezérigazgatók királyának választani... Bármennyire erölködöm, nem tudom elképzelni, hogy a home40 csomagra sokan fognak ráugrani... a hónap minden napján 1 órára bemegy a boldog ADSL tulajdonos és letölt 150 megát, jól hangzik. Februárban a hónap végére még maradni is fog...
Egy jó leírás arról, hogyan is müködik a DSL, és hogyan megy be a monopol telefonszolgáltató központjába a konkurrencia (na ez az amitől a MATÁV-ot kirázza a hideg...)
Ja és már lehet rendelni, csak még szolgáltatni nem tudják, mivel nincs HIF engedély. (de azt mondják, mire arra kerül a sor, hogy használod, már lesz :))
Neeeeem !!! :)) A legolcsóbb csomag (home40) bruttó 7500-ért havi 40 óra (384/64kbs), havi 80 óra (home80) pedig 11250 bruttó (szintén 384/64). A következő kategória (office csomag) már a korlátlan 175ezerért (768/128). A legdrágább a Power (1500/384kbs) 325ezer bruttó persze szintén korlátlan.
Szóval van olcsón is hehe :)))