Keresés

Részletes keresés

taranto Creative Commons License 2011.08.12 0 0 684

Melyik a legjobb csótányirtó gél, és hol lehet megvásárolni?

Petiike89 Creative Commons License 2011.07.17 0 0 683

Üdvözlet!

 

Sok okos dolgot olvastam itt a fórumon, ezért én is kérdésekkel fordulnék a szakértőkhöz.

 

Egy héttel ezelőtt barátnőm és én kivettünk egy új albérletet, ami teljesen jónak tűnt, egészen addig, míg be nem kapcsoltuk a hűtőt... Egy invázió lett úrrá a lakásban, legalább 20 csótányt számoltunk így napközben. Volt belőlük a konyhaszekrényben, fürdőben a mosógépben, ajtón, falon, padlón...

Szóval kész káosz volt.

 

Na de a lényeg, hogy másnap máris költöztünk onnan, mivel mindketten bogárfóbiások vagyunk, de főleg csótány...

Azonban még aznap a lakásban kifújtunk két flakon Protect-B nevezetű aerozolt, ám annyira nem hinném hogy használt, mert másnap reggel mikor visszamentem kapásból kettőt láttam a falon, egyet meg a fürdőben.

Német csótányokról van amúgy szó, a képekről felismertem, meg sokat olvastam róluk a napokban, az a lakás meg van szállva velük.

 

De rátérnék a kérdéseimre: Egy éjszakát ott voltak a cuccaink, melyek dobozok voltak, egy tévé, néhány szatyor, szóval csak ruha, meg némi tárgy, és gyertya... Igyekeztünk mindent asztalokra pakolni, bár tudom ez mindegy, mert mindenhova felmásznak. Viszont mikor elhozattam onnan a cuccaim, direkt mondtam a költöztetőknek, hogy a lépcsőházban pakoljanak ki mindent, mert minden dobozt át fogok nézni. Egyik dobozban találtam 1 db-ot, ment rá az írtószer, viszont a többiben semmi, felét kipakoltuk már, a ruháinkat kimostuk satöbbi, mégis félek mivan ha nem vettünk észre egyet, valamint előfordulhat, hogy 1 éjjel alatt a tévébe belemásznak? bár azt lent hagytuk a tárolóban... ÉS megnyugvást jelenthet-e az, hogy német csótány lévén nem hullajtja el a petetokot, azt olvastam, tehát peték akkor nem lehetnek semmiképp?????

 

Valamint azon gondolkodom, hogy kihívok egy csótányírtót, hogy megelőzzem a bajt, amúgy ez egy rendezett ház, nemigen lehet egyik lakásban sem "kiskedvenc". De szerintem kihívok vkit, hogy permetezzen, ez megoldhatja a gondomat????

 

A válaszokat előre is nagyon köszönöm, tényleg ezek az élőlények nagyon a gyengéim, nem tudom elviselni őket.....

 

Peti.

PETYUS Creative Commons License 2011.03.12 0 0 682

A védőcsatornás távfűtővezetékhálózatban akadálytalanul közlekednek.

Ahol ilyen van, ott lehetetlen őket kiirtani.

Előzmény: formula1fan (681)
formula1fan Creative Commons License 2011.03.10 0 0 681

Ez a csótányfóbia már megzavarta az agyamat is... Nem központi-, hanem távfűtést akartam írni, na de most már mindegy. Viszont a csővezetékről fogalmam sincs, hogy milyen, de majd kinyomozom. Ezek szerint, ha földbetemetett, akkor még van remény.

Na majd kiderítem. Köszönöm szépen a segítséget!

Előzmény: PETYUS (680)
PETYUS Creative Commons License 2011.03.10 0 0 680

De helyi kazános, vagy távfűtés?

És ha táv-, akkor a házba milyen csővezeték megy? Betonvédőcsatornás, vagy földbetemetett?

Mert ha védőcsatornás, akkor az szinte reménytelen eset.

Előzmény: formula1fan (679)
formula1fan Creative Commons License 2011.03.10 0 0 679

Központi fűtés... tudom, hogy sajnos ezt meg imádják a szemetek az állandó meleg miatt... úgyhogy marad a para...

Előzmény: PETYUS (678)
PETYUS Creative Commons License 2011.03.09 0 0 678

Milyen fűtési rendszer van a házban?

Előzmény: formula1fan (677)
formula1fan Creative Commons License 2011.03.09 0 0 677

CSÓTÁNYFÓBIA 2

 

Mindenek előtt köszönöm a válaszodat.

Tisztáznék egy-két dolgot: Nemcsak a csótányok kaptak a szerből, hanem a lefolyókra, kád alá, fal tövébe, padlóra is fújtunk. Megnéztük a honlapodon, és 99%, hogy a konyhai csótányrólk van szó, mert nagy és fekete, egyszóval (azaz kettővel) gusztustalanul ronda.

Kérdéseim:

1). Ha nem a lefolyóból jött ki a csótány, akkor hogy került a kádba? Lehetséges, hogy a szellőztetőn át jött? Úgy emlékszem, hogy a honlapodon az áll, hogy ez a fajta a lefolyókban meg padlószinten nyomulnak, vagy valami hasonló.

2). Kipakoltunk minden mozdítható dolgot a fürdőszobából, hogy ne legyen búvóhelyük, de van egy bibi a mosógép bent van, ám elromlott, ezért nincs használatban jó ideje.Befújtunk köré, de nem mertük eltolni. Lehetséges, hogy alá illetve beleköltöztek? őszintén szólva kinyitni se mertük a gépet (szánalmas de félünk).

3). A konyhában még nem láttunk. Mennyi az esélye, hogy ott is fel fognak bukkanni?

4). Egyelőre csak 2 példány jelent meg külön-külön, mi az esélye, hogy csoportosan jelennek meg?

 

Még csak annyit, hogy panelban élünk és az EGYIK SZOMSZÉD szerint a szemétledobó melletti csapban mossa valaki a szemetesvödrét, és ezért terjedtek el újra 25 év elteltével.

Utolsó kérdés: Ha ez így van, akkor csak az egész panelban történő írtással lehet kiűzni innen őket illetve a mi fújogatásunk hasztalan hosszútávon?

 

Elnézést kérek, hogy amatőr kérdéseimmel zaklatlak, és nagyon hálás vagyok, hogy segítségemre vagy!

 

Válaszaid előre is köszönöm!

Előzmény: Scholl4 (676)
Scholl4 Creative Commons License 2011.03.09 0 0 676

Nem valószínű hogy a lefolyóból érkezett a csótány, ennek a két darabnak az elpusztításával pedig biztosan nem oldottad meg a problémát.

A protect aeroszol jobb mint a semmi, de ezek felületkezelésre vannak... A rovarok búvó és közlekedőhelyeit kell vele lefújni, nem csak azt az egy csóringer példányt. Fekete vagy barna szinű jószág volt? Csótányirtás oldalunk

Előzmény: formula1fan (675)
formula1fan Creative Commons License 2011.03.06 0 0 675

Csótányfóbia!

 

Helló mindenki! Nálunk is megjelentek a csótányok. 8 hónapja költöztünk ebbe az albérletbe, de e hét hétfőig nem volt gondunk. Hétfőn azonban reggel arra mentem ki a fürdőszobába, hogy csótipajti ott lebzsel a kádban. Majdnem felgyújtottuk a kádat (meg a házat), de a hívatlan vendég nem akart kinyiffanni. Nagy nehezen úgy gyöztük le, hogy forró vizet öntöttünk rá, és leküldük volna a lefolyóba, de fennakadt. Így gyorsan ledugaszoltuk a lefolyót, estére már megfulladt, vagy nem tudom, de nem élt (szerencsére). Azóta folyamatosan ledugaszolva tartjuk a lefolyókat az egész lakásban. Ezzel le is zárhatnám a történetet, ám tegnap éjjel újabb randalírozó került a fürdőszobába, de ezúttal nem a kádban, hanem a padlón futkosott, egyenesen be a mosógép alá. Befújtuk rovarírtó PROTECT-tel, amikor is fejvesztve menekült ki a lábaim között az előszobába, éjjel 1-kor. Ezután "kedves" barátunk is kapott jó nagy adagot a szerből, mígnem feldobta a talpát (szószerint), így újra mi győzhettünk. Igaz, hogy azóta félek bemenni kezet mosni és fürdeni. Hozzá kell tennem, hogy tegnap este elfelejtettünk 1 szem lefolyót bedugaszolni.

Kérdésem az lenne, hogy csak a lefolyóból jöhetnek a "csótánybarátaink" és megelőzhető, hogy idetelepedjenek ha folyton ledugaszoljuk a lefolyókat, vagy máshogy is bejöhetnek?

Másik kérdésem, hogy ez a rovarírtó Protect (csótány- és hangyaírtó aeroszol) hosszútávon hatékony "kedveskéink" ellen?

Harmadik kérdésem hogy mostmár állandó félelemben kell élnünk miattuk, vagy ez az 1-2 akciózásuk után eltakarodnak?

 

Előre is köszi a válaszokat!

Scholl4 Creative Commons License 2010.12.17 0 0 674

A szabadforgalmúak közül igazából jó szívvel semmit. Az ágyi poloska irtása nagyon nehéz, vérszívó lévén sem csapda, sem pedig gyomorméreg formula nem áll rendelkezésre.

Marad az alapos felületi méregmező, de rettentő rejtőzködő életmódú nehezen irtható dög. 5-10 liter munkaoldatot kifújunk egy zsúfoltabb helyen, és előfordul hogy ismételni is kell. Ha valaki ugyanezt az irtószeres méregmezőt próbálja kijuttatni szabadforgalmú szerekből, 30-40 flakon szétfújásával érhet el hasonló hatást elvileg... GYakorlatilag azonban a laikus minden összefúj a lakásban, egy poloskairtó szaki viszont ismeri a tipikus búvóhelyeket, amiket célzottan kezel. A 30-40 flakon házi irtószer egyébként árban már sokkal több mint kártevőirtóval végeztetett jó esetben profi irtás. Itt is kerülni kell azonban a kóklereket, a 10 perc alatt végző mekkmestereket... Az alaposság döntő fontosságú, mennyi van az ágy elhúzva-felfordítva. Polcokat lepakolni, posztereket levenni, plüssmackót kimosni vagy zsákozni. Cégünk oldala

Előzmény: miki_ng (668)
Scholl4 Creative Commons License 2010.12.17 0 0 673

Teljes egészében kidobott pénz!

Előzmény: taranto (670)
Scholl4 Creative Commons License 2010.12.17 0 0 672

A zselé önmagában általában nem elég, bár tény hogy a kártevőirtónak és megrendelőnek is ez a legkényelmesebb. Mi inkább a kombinált módszerre esküszünk: a jól kezelhető felületeket permetezni, a dzsuvás zugokat porozni, a tiszta de esetleg zsúfolt konyhaszekrényt gélezni. A csótánycsapdák végett nem kell aggódni, a szomszéd csótányait nem fogja áthúzni, nincs akkora vonzó hatása. :) A lakás csótányai is csak akkor mennek bele, ha jó helyekre (gyakorlatilag az orruk elé) vannak kihelyezve. Cégünk oldala

Előzmény: torma99 (659)
Scholl4 Creative Commons License 2010.12.17 0 0 671

A dalmát krizantém virágporának elemzése után, azonos hatásmechanizmus fejlesztették ki a szintetikusan előállított, felturbózott piretroid hatóanyagokat (cipermetrin, deltametrin stb stb). Az túlzás hogy növényi szerek, inkább azt mondám hogy a kifejlesztése növényből eredeztethető. Cégünk kártevőirtási oldala

Előzmény: autobianchi (657)
taranto Creative Commons License 2010.10.28 0 0 670
PETYUS Creative Commons License 2010.08.26 0 0 669
Előzmény: miki_ng (668)
miki_ng Creative Commons License 2010.08.25 0 0 668
Ágyi poloskák ellen milyen házi szert ajánlatok?
eni18 Creative Commons License 2010.08.16 0 0 667
Eltüntek a csótányok? vagy mi lett a topikkal? Én most költöztem albérletbe és ahogy elkezdtünk rendezkedni, megnyitottuk a vizet előjöttek a "lakótársak". Már elkedztem az irtást házi praktikákkal, de most azt hiszem veszek egy sünt. Vlakinek van tapasztalata? A gyors csotikat elkapja a sün?
torma99 Creative Commons License 2009.10.26 0 0 659

Kb 1,5 hónapja költöztünk a jelenlegi albérletünkbe. Kb. 100+ éves ház, kis garzonlakása (30 nm). Két hét után a mikrosütőben működés közben vettünk észre egy csótányt, aminek semmi baja sem lett a 3 perc 750 wattos melegedéstől, vígan vissza is spurizott a mikró egyik rácsán keresztül a készülék házába.

Ettől a ponttól kezdve elkezdtek szivárogni a csótányok. Kitettünk csapdákat és körülbelül 2-4 volt bennük és általában heti 3-4 darabot kellett még agyonütni,ennél semmivel sem többet.

A kedvesem nagyon irtózik tőlük, ezért a ház egészében is tevékenykedő csótányirtókat kihívtuk és az úriember aki kijött ki is helyzett körülbelül 40-50 zselépontot szerte a lakásban. Ez körülbelül két hete történt.

Azután nem is láttuk a színüket egészen tegnap estig, amikor egy négyes delegáció érkezett a tiszteletünkre.

Hozzáértőktől kérdezem, hogy két hét alatt a zselés cuccnak nem kellett volna hatnia. Az irtó azt mondta, hogy ezt megeszik, attól megdöglenek és a hulláikat is megeszik a többiek és így tovább és tovább, míg el nem fogynak.

Csapdák most is vannak kint, de itt a fórum korábbi részében olvastam, hogy ezeket ki kéne dobni ,mert messziről is idevonzzák a többi csótányt?Ez lehet megoldás?

Egyébként a házban sehol nem észlelhetőek, de van egy lakatlan minigarzon mellettünk, nem tudom lehet onnan jönnek át mihozzánk.

A ház egyébként központi fűtéses, ami abból a szempontból jó, hogy mi nem fázunk, de ahogy nézem ők sem...

Lényeg a lényeg, most kétségbe kell esnünk, hogy a zselé nem használt és taktikai atomfegyverre gyűjtsünk?

A lakás nagyobb réseit megpróbáltam leszigetelni, de tekintve, hogy ez egy budget albérlet, ahol sok helyen feljött a parketta, a fél lakást befújhatnám purhabbal,akkor is maradna nekik búvóhely bőven.

 

autobianchi Creative Commons License 2009.09.27 0 0 658
Egy irtót kérdeztem a nyáron, deltametrin. Ugyanaz, mint a cemotoxban. Táboroztunk, ajtó résén jöttek be az aprók (nem csótányok, de azonos ágról valók és repültek). Az ajtó előtti egy négyzetmétert befújtam cemotoxxszal jó vastagon és megfigyeltem hajnali 4kor, hogy aki át akart menni a zónán, kb a 75. cm-nél átfordult a hátára és lehelózott ebből a világból. De azért A LEGKEMÉNYEBBEK átértek és csak +15 cm után adták meg magukat.
Előzmény: leptopelis (651)
autobianchi Creative Commons License 2009.09.27 0 0 657
A múltkor olvastam indexes cikkben, hogy a piretroid-féle anyagok természetes anyagok, mégpedig a krizantémból nyerik. ????? Most hogy van ez?

3mal följebbre: Debrecenben nem tudom, de munkatársam az Auchanban vett gélt, fecskendőben

4gyel följebbre: a feketéről és a vörösről kicsit lejjebb olvashatsz, láthatsz élvezeteseket :). Az egyik a német, a másik a konyhai, latin nevük is van, és az egyiket nagyon meg kell becsülni mert ritka fajta.

Sokat gondolkodtam az elmúlt félévben ezen a dolgon, és támadt egy ötletem:a só, mint a cipősdobozokban. Felszívja a nedvességet. Még dolgozom az elméleten.
Előzmény: Scholl4 (652)
larry111 Creative Commons License 2009.08.18 0 0 655
larry111 Creative Commons License 2009.08.11 0 0 654

Hali Mindenkinek,

 

Csótányirtás budapesten, és Pest megyében.

Elérhetőségek a www.csotanyirtas.5mp.eu oldalon.

kuken Creative Commons License 2008.09.21 0 0 653

Sziasztok!

 

Nem tud vki Debrecen boltot ahol beszerezhető gél irtószer? 

 

Köszi

Scholl4 Creative Commons License 2008.05.12 0 0 652
Alapvetően két hatóanyagcsoport használatos,
szerves foszforsav-észterek (egyre kevésbé) valamint
a szintetikus, fotostabil piretroid hatóanyagok.
Utóbbiakat szokás kis jóindulattal növényi hatóanyagoknak is nevezni.
Szakszerű felhasználás mellett egyik sem veszélyes, felesleges aggódnod.
Rovarirtás oldalunk
Előzmény: leptopelis (651)
leptopelis Creative Commons License 2008.04.24 0 0 651

Sziasztok!

Meg tudná mondani valaki, hogy a csótányírtók milyen szert használnak? (A munkahelyen szokták befújni egy kézi permetezőből a sarkokat, réseket). Azért kérdem, mert nem mindegy, mit viszek haza a cipőmön (én egyébként csótányírtó szer ellenes vagyok, de szerződésük van, hogy adott időközönként végig kell fújni az épületet).

 

Suni007 Creative Commons License 2008.04.06 0 0 650
Hello mindenki! Pettyes csótány tenyésztésbe szeretnék fogni és reményeim szerint itt tudtok segiteni! Mit érdemes ezekröl az állatkákról tenyésztés szempontjából tudni! Milyen legyen a terko amibe tartom öket legyen zárt vagy nyitott is lehet? Ha kiszabadulnak mekkora problémám lehet abból? Kössz elöre is!
Scholl4 Creative Commons License 2008.02.21 0 0 649
Ha nincs hozzá pisztolyod, körülményes a kijuttatása.
Rovarirtás oldalunk
Előzmény: StephenKing (648)
StephenKing Creative Commons License 2008.02.05 0 0 648

Valakinek nincs maxforec gél eladó megvenném jó áron, ha van dobj egy mailt a poncius@vipmail.hu -ra.

Scholl4 Creative Commons License 2007.10.11 0 0 647
És regisztráltál egy nick-et hogy ezt megoszd velünk. :))))))))
Egyébként üdv a fedélzeten kolléga!
Előzmény: export (646)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!