Keresés

Részletes keresés

MMBT Creative Commons License 2009.11.01 0 0 36
Íme
Kapcsolási rajz
Előzmény: MMBT (35)
MMBT Creative Commons License 2009.11.01 0 0 35
Egy picit nagyítottam rajta.
Előzmény: MMBT (34)
MMBT Creative Commons License 2009.11.01 0 0 34
Ennek a nyákrajznak
http://imgfrm.index.hu/imgfrm/6/7/4/4/THM_0006666744.png

ez a visszafejtett kapcsolási rajza:
http://imgfrm.index.hu/imgfrm/6/7/4/0/THM_0006666740.jpg

Előzmény: MMBT (33)
MMBT Creative Commons License 2009.11.01 0 0 33
A kutyariasztók hatásfokáról ajánlom az alábbi videó linket.

http://www.youtube.com/watch?v=_lKTdHw-Q0M&NR=1

Az alábbi nyákrajzot pedig visszafejtettem. És így már adott a kapcsolási rajz.

Ha lesz időm, én is kipróbálom.
Előzmény: Razidargh (32)
Razidargh Creative Commons License 2009.10.26 0 0 32
Tapasztalatok az ultrahangos kutyariasztóról (saját és másé): http://neugass.extra.hu/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?2
klachaza Creative Commons License 2009.08.30 0 0 31
Én találtam ilyeneket, de nemtom mennyire hatásosak.
nekem macska ellen kéne.

Arra is gondoltam, hogy mp3 vagy wma-ba készíteni kéne hangot, és azt a lejátszani.

(kis mp3 lejátszó, 1000 ft-os aktív hangfal átalakítva piezzósra)

http://thomson.addel.hu/search.php?searchtext=riaszt%F3
kutyabajom Creative Commons License 2009.08.06 0 0 30

Sajnos nekem is "kunyabajom" van. Kertes sorházban lakunk. A szoba ablakunk a szomszédom kertjére nyílik. A kertben viszont egy farkaskutya jár fel-alá, ugatva, nyűszítve éjjel-nappal. Már próbáltam beszélni " többször is"a szomszéddal, azt válaszolta, hogy a kutyáját nem köti meg, Nem is kellene, csupán az ablakok alatti részt a kutya elől lekeríteni és már kevesebb zaj lenne. Ebben a nyári melegben csukott ablak mellett aludni nem semmi, és így is hallani az ugatást, mintha az ágyad mellett lenne. De a lakásból sem lehetett kilépni a kutyától úgy, hogy az ne ugasson rád azzal a gyönyörű bariton hangjával. Az ellen úgy védekezünk, hogy a terasz szomszéd felőli oldalát műa. hullámpalával fedtük be. Nekünk is van kutyánk, szeretem az állatokat, de sokszor úgy érzem, hogy a kutyákat jobban felkarolják egyesek, mint a gyermekeket. Elnézést, senkit nem áll módomban ezzel megbántani.

Szeretnék megoldást találni arra, hogy a kutya ne az én ablakom alatt ugasson amikor az utcában bárki, vagy bármilyen jármű elmegy. Szeretnék végre ugatásmentes éjszakát. SOS!!!

zotmark Creative Commons License 2009.07.22 0 0 29
Szevasz!
Megkérhetnélek arra hogy e-mail -ban elküld a rajzott jól láthatóan?
Előre is köszönöm . zotmark@pr.hu
Előzmény: Lewzke (16)
medrep Creative Commons License 2009.07.04 0 0 28

Üdv!

Megkaphatnám én is az ultrahangos kutyariasztó tervét?

email: drfe@freemail.hu

köszönöm

K-audio Creative Commons License 2009.01.29 0 0 27
Szia!
Érdekelne ez az ultrahangos kutyariasztó nyákterv alkatrészlistával.
Elküldenéd nekem az alábbi e-mail címre:
kadar-audio@freemail.hu

Előre is köszi!

Üdv:
K-audio
Előzmény: Lewzke (18)
Lewzke Creative Commons License 2009.01.28 0 0 26
Az a probléma , hogy erdélyben élek és így nehezen tudok másnak is készíteni és eljuttatni . De a kérdésekre szívesen válaszolok . Amúgy felmerült bennem , mivan ha erre az oszcillátorra rákötök egy erősítőt és egy teljesítmény piezót . Úgy jóval hatásosabb lenne.
Előzmény: putinpao (22)
Lewzke Creative Commons License 2009.01.28 0 0 25
http://www.yourfilehost.com/media.php?cat=other&file=kutyariaszto.LAY
Lewzke Creative Commons License 2009.01.28 0 0 24
Üdv. mindenkinek
Itt a nyákterv , amelyet a Sprint Layout tervezővel lehet megnyitni.
dferi58 Creative Commons License 2009.01.26 0 0 23
Sziasztok. A nyákrajz tulajdonosával szeretném felvenni a kapcsolatot. Lenne pár kérdésem hozzá. Lehetséges lenne ? dferi58.
putinpao Creative Commons License 2009.01.07 0 0 22
Szia!

Nagyon-nagyon érdekel ez a bizonyos terv.
A baj az, hogy ifjú, bölcsész és ráadásul nőnemű vagyok.
Tehát akkor számold ki, mi az esélye annak, hogy ezt a tervet én értem / felfogom / megvalósítom. :)

"Szerencsére" van szomszédunk, és neki persze van kutyája. Hurrá!
Minden egyes napon hajnalban arra ébredünk, hogy rendületlenül ugat az a dög!

A helyzetet meg KELL oldani, mert lassan de biztosan szétesik tőle a fejem!

Kérdésem: hogyé' adod? :) Felévenném veled a kapcsolatot, hogy megbeszéljük, milyen feltételekkel lennél esetleg hajlandó egy példányt nekem is összedobni.

Várom a válaszod!
ZS
Előzmény: Lewzke (18)
Szipolyka. Creative Commons License 2008.11.28 0 1 21
Ja, és amúgy mi is panel, és felettünk is lakik kutya: ronda, kövér, idegbeteg dög (pontosan ugyanúgy, mint a család többi tagja), állandóan csahol a rohadék, ha pedig egyedül van, akkor folyamatosan vonyít: Venyúúúúúúúúúúhhhhhh, aztán 3,5 másodperc szünet, és újra Venyúúúúúúúúúúúúhhhhh, kéne nekem is valami jópofa kutyabosszantó... A gazdák taplók, akiknek azért se lehet szólni, hogy rendszeresen végigöntik sárral a balkonunkat - még nekik áll feljebb... Sajnos nekem is erős a gyanúm, hogy ami kellően magas hangfrekvencia ahhoz, hogy mi ne halljuk, az nem megy át a vasbetonon. Szvsz ide az egyetlen megoldás a sintér lenne, vihetné mindjárt az egész családot... De ha tudtok megvalósíthatóbbat, ne tartsátok magatokban...
Szipolyka. Creative Commons License 2008.11.28 0 0 20

Baxameg

Nálunk a telexomszéd kutyája jár át hozzánk xarni, ezért vettem a eBay-en egy 600 nm területre (kültér) alkalmas ultrahangos riasztót, de mire ideért, már csak 200 nm van a dobozán. Most kicsit megüt a guta, mert direkt a nagy terület-lefedés miatt vettem ezt és nem a hatszáz másik közül valamelyiket :-/ 

Rudolfking Creative Commons License 2008.11.28 0 0 19
(Remélem, hogy) futó létemre, elkészítettem én is, egy bringalámpa belsejébe. A potméter kis ellenállású állásában teljesen jól hallható magas sípoló hangot ad. Annál magasabb állásban már alig-alig hallani. Úgy tűnik, működik :)
Életem első forrasztott (IC) áramköre :)
Lewzke Creative Commons License 2008.11.10 0 0 18
Ha valakit érdekelné a képen található .lay (layout) nyákterv , írjon kekem és elküldöm mailbe.
Lewzke Creative Commons License 2008.04.30 0 0 17
ezaz :|Kutyariasztó
Lewzke Creative Commons License 2008.04.30 0 0 16
Nemrég találtam egy könyvben kutyariasztó kapcsolási rajzot , elkészítettem , láss csodát működik . Sajnos a könyv már nincsen meg , de a nyákrajz igen . Ne ilyesszen meg senkit , elég egyszerű : 4049 -es IC , 5k potenciométer , 1k ellenállás , piezo magashangsugárzó , 6.8 nF(nano Farad) kondi ,kapcsoló (nyomógomb) és egy 9V -os elem.
Ha jó a magashangsugárzónk akkor 5-7 méteren belül , a potencióméter bizonyos állásában a kutya jól meghátrál.A frekvenciatartomány kb. 18-24 khz . Ha elkészítettük és megakarjuk tudni hogy működik e vagy sem , a 6.8 nF kondival párhuzamosan kötünk még egy ugyanilyent . Ekkor a frekvencia jóval 20 khz alatt lesz amit már hallunk. Itt a nyákrajz :
Edison Creative Commons License 2001.12.06 0 0 15
Nekem ultrahangos kivitelben egérriasztóm van, és kapcsolási rajzot is tudok hasonlóról,
németül azt hiszem Smerzfeld Generator a neve.

De azt gondolom, ha egy ilyen, vagy hasonló ultrahang generátort kutyaugatás ellen használnánk, a kutya abbahagyná az ugatást, és kínjában vonítani kezdene, a környék összes többi kutyájával együtt.

Esetleg meg kéne próbálni ugatással visszakvittelni a szomszédot, a HObbi Elektronika közölt régebben egy nagyon klassz kutyaugatás-utánzó áramkört.

Edison

Előzmény: zzzzzzzzzz (-)
bzlaas Creative Commons License 2001.05.25 0 0 14
Találtam egy linket ebben a témában:

http://hix.fotexnet.hu/cgi-bin/news_search.cgi?id=2724&ujsag=TIPP&szam=3500&ev=2000&page=78

Sajnos viszont úgy náz ki, hogy felhagytak a forgalmazással.

Előzmény: zzzzzzzzzz (-)
eMM Creative Commons License 2000.07.12 0 0 13
Ezt talán a forgalmazótól kéne kérdezni.
Ott az emil meg a telszám.
Előzmény: zzzzzzzzzz (12)
zzzzzzzzzz Creative Commons License 2000.07.05 0 0 12
És gyakorlati tapasztalata van valakinek ebben? Átmegy egy falon az ultrahang? Volt olyan, aki azt mondta, hogy semmit nem ér, mert a magas hangokat könnyen elnyeli a fal.
Előzmény: eMM (11)
eMM Creative Commons License 2000.06.13 0 0 11
Eravet állatpatika 1078 Bp, István u.8.
Ezek is árulnak mindenféle ultrahangos kütyüt.
tel 06-1-343-04-31
emil
tcv@matavnet.hu
GEX Creative Commons License 2000.06.13 0 0 10
Fegyverboltokban lehet ilyet kapni, az ára olyan 10.000.- Ft körül van. Én érdeklődtem pár hónapja, állítólag elég hatásos.
ZsuZska Creative Commons License 2000.06.13 0 0 9
Próbált hát, már volt róla mérgezős topic is!
Különben meg jobb későn, (nullázni) mint soha! :)
Előzmény: alienne (8)
alienne Creative Commons License 2000.06.13 0 0 8
egy pöttyet elkéstél :)))

zzzzzzz> probaltal esetleg a kutya gazdajaval beszelni? vagy nincs valami hazbizalmi vagy kozos kepviselo aki jol kiEBrudalna onnan? :)

nalunk az irodank toszomszedsagaban ugat allandoan egy virsliformaju csuf korcs. szerencsere nem az almomat zavarja meg, mer akkor harapnek.

Előzmény: ZsuZska (7)
ZsuZska Creative Commons License 2000.06.13 0 0 7
Hát erről' e: nulla !
Előzmény: stika (6)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!