Keresés

Részletes keresés

sniffí Creative Commons License 2001.11.23 0 0 345
1,lebeget,vagy nem?
2,müködését miben befolyásolja,hogy statikus v. nem.
Vagy ez megint az az eset amikor,v.mit nem ismerünk ,ha mükszik sincs?Bocs kicsit kezdek besokalni a nagytitkoktól.
fuhur1 Creative Commons License 2001.11.23 0 0 344
Nem elektromágneses!!!

Én ezeket a kísérleteket anno magam is megismételtem. Valami effekt valóban van -ezt valahol itt irtam is-, de nem tiszta számomra, hogy ez antigravitáció lenne.

Miután áram nemigen folyik (csak a sziovárgási veszteséget kell pótolni), a keletkező mágneses mező elhanyagolható.

Ez tisztán statikus elektromosság. Sokkal inkább valószínű a töltésmegoszlás.

Az 50 Watt nem elképzelhetetlen. Gondold csak végig. Ha a feszültség 10 KV, akkor 50 W esetében az áram 0,005 A! És akkor nem beszéltünk arról, hogy az eredeti kísérletek lgalább egy nagyságrenddel magasabb feszültséggel történtek, ami az áram egy nagyságrenddel kisebb értékét jelenti!

Üdv,
Fuhur

Előzmény: muallim (337)
Dr. Lecter Creative Commons License 2001.11.22 0 0 343
Na megvan.
A PIEZO-s topikban a (120) körül írta le Silan tömören, hogy mi a gond vele.
Dr. Lecter Creative Commons License 2001.11.22 0 0 342
Az a gond vele, hogy már az elsô oldalon, a szerinte "Ellentmondásos kísérleteket" alapjaiban érti félre. Néhány hónapja valamelyik topicban volt róla szó, ha megtalálom melyikben, szólok.
Előzmény: sniffí (341)
sniffí Creative Commons License 2001.11.22 0 0 341
htp://www.hszk.bme.hu/~bp216/terenergia.htm
-et említhetem?
Ha valaki beválalna a témában, szabadidös szak irányú képzésre nem bánnám.
Dr. Lecter Creative Commons License 2001.11.22 0 0 340
Az nem jelent semmit.
Előzmény: sniffí (339)
sniffí Creative Commons License 2001.11.22 0 0 339
Energia forrásnak? www.rqm.ch ?!
Bár Dr.Lecter szemét nem láttam csillogni,mikor véleménytformált.
sniffí Creative Commons License 2001.11.22 0 0 338
Ne csigáz!A dielektrikumról is tudsz v.mit.Vagy egyéb modozatról?Illetve mit tudsz?
muallim Creative Commons License 2001.11.22 0 0 337
Most már értem, de akkor ez valami elektromágneses ketyere lehetett.Különben 50W nem szükséges, hogy egy szerkezet repüljön akáris.
Előzmény: sniffí (336)
sniffí Creative Commons License 2001.11.21 0 0 336
http://listserv.externet.hu/lists/x-files/9905/msg00006.html
muallim Creative Commons License 2001.11.21 0 0 335
Mit értesz gravitációs járműn, mert minden jármű felhasználja a gravitációt , különben állmű lenne.
Előzmény: sniffí (334)
sniffí Creative Commons License 2001.11.20 0 0 334
Persze mert, ön és közveszélyes lehet.Ezért lenne praktikusabb a gravitációs jármű,fuhur1 valahol említette játszott valami hasonlóval.Persze lehet,azért nem halad,mert nem zenél.
muallim Creative Commons License 2001.11.20 0 0 333
Nagyon kopott gumival nem járunk.
Előzmény: sniffí (332)
sniffí Creative Commons License 2001.11.20 0 0 332
Ha nagyon kopott a gumi,fals hangot ad.
muallim Creative Commons License 2001.11.20 0 0 331
Egy másik levédett ötletem a " beszélő-zenélő " autópálya.
Pl.: a lehajtók előtt tájékoztat a közeledő lehajtó nevéről, városról , információkat közölne.
Időnként jellegzetes zenéket, reklámokat mond.

Mindezt az autópálya szemcseösszetételével érhetjük el.

Előzmény: pingvin (326)
muallim Creative Commons License 2001.11.20 0 0 330
Erről jut eszembe egy korábbi ötletem, hogyha látjuk, hogy ki milyen erősen nyomja a pedált akkor következtethetünk az előtte zajló dolgokra. A stopplámpa fényerőssége jelezné a taposás intenzitását és ennek megfelelően nyomnánk mi is.
Előzmény: pingvin (325)
V.László Creative Commons License 2001.11.19 0 0 329
Igen, tényleg keletkezik a jegjobb zsilip mellett is minimum labdányi (henger) térfogatú víz, amit vissza kell tölteni. Egyszerűbb esetben ezt fel kell húzni a vizes henger tetejére, és ott beleönteni. Jól ki van ez találva... :-)

Előzmény: fuhur1 (328)
fuhur1 Creative Commons License 2001.11.19 0 0 328
Sziasztok!
Végre éledezik a topic!
Egy kis kiábránditó magyarázat a "zsilipes" majdnem örökmozgóhoz:

Eltekintve a zsilipajtók működtetéséből származó veszteségektől, az elgondolás elvileg sem örökmozgó. A mikor a labda (akár henger) bekerül a zsilipbe, az éppen levegővel teli (mondjuk üres). Záródik a zsilip levegős oldala, majd nyilik a vizes oldal. Ekkor viz kerül a zsilipbe, ami a vizes hengerből származik. Éppen ezéret a vizes henger vizszinje csökken. Itt munkavégzés történt, pont annyi, amennyi a zsilip vizzel való feltöltéséhez kellett. Ezt a munkát a rendszer végezte, tehát nem nekünk kell befektetni! Labda felúszik, átpattan az üres hengerbe, leesik és újra a zsilip előtt van. De a zsilip még vizzel teli. Ezt a vizet ki kell nyomni. Célszerűen vissza a vizes hengerbe. Ez szintén munkavégzés. Ideális esetben annyi, amennyi a feltöltés során szükségeltetett. Ezt viszont kivülről kell fedezni. Itt bukik az örökmozgó jelen esetben!

Az akkora henger (úszó), amely épp kitölti a zsilipet, nem fog nyitott ajtó mellett sem kúszni a kamrából, mert a vizoszlop nyomása nem engedi! Gondoljátok végig!

Üdv,
Fuhur

Előzmény: V.László (327)
V.László Creative Commons License 2001.11.17 0 0 327
Ez a zsilipes szerkezet nagyon jó! Kiváncsi vagyok mit szólnak hozzá majd akik értenek is a fizikához. Az energetikáját én egyáltalán nem látom át, miért is ne működhetne? Egy megvalósítható szerkezetben lényegében három helyen kell munkát befektetni ahhoz, hogy a szerkezet működése önfenntartó legyen: lenti átzsilipelő szerkezet működtetni kell, az eközben óhatatlanul keletkező 'veszteség vizet' illik egy zárt rendszerben visszatölteni, valamint a csövek felső részén a labdát átjuttatni a teli csőböl az üresbe. Ez utóbbi látszik a legegyszerűbben megoldhatónak, tényleg akár át is 'ugorhat'. A zsilipelési veszteségek és veszteség víz mennyiségének minimális értéken tartásához valószínűleg célszerű a labda helyett henger formát választani. A zsilip működtetéséhez szükséges energiát pedig a felfelé törekvő labda munkavégző képességéből kellene nyerni, akár egy rugós szerkezetet felhúzni vele. Ugyan ezt a munkát lehetne felhasználni a veszteség víz visszajuttatására is. Úgy látom ugyan is, hogy a felhajtóerővel így végeztethető munka szinte korlátlanul növelhető a cső hosszával, míg a zsilipelő szerkezet veszetségei elsősorban a megvalósított technológiától függ: tehát magas vízoszlop használatával elvileg akár több energia is termelhető, mint amennyi a zsilip veszteségek pótlásához szükséges. Sajnos az a baj, hogy a legtöbb örökmozgó elv is hasonlóan jól láthatóan 'miért is ne működhetne?', első ránézésre.
Előzmény: pingvin (326)
pingvin Creative Commons License 2001.11.17 0 0 326
Még egy majdnem-örökmozgó: kissráckoromban arra gondoltam, hogy kéne csinálni két párhuzamos függőleges hengert, az egyik teli lenne vízzel, a másik üres lenne. Na mármost beletennénk egy pingpong labdát a vizes hengerbe, az a vizben felemelkedne, majd kiröpülne a vízből, át a másik, üres hengerbe, amibe leesne. Nomármost egy igen speciális "zsilip" kötné össze a hengerek alját, amin keresztül a pingpong labda visszatudna menni a vizes henger aljába, úgy, hogy nem szivárog át víz az üres hengerbe. Ezután a labda megint felúszik a vízben, stb. Igaz, az "igen speciális zsilipet" azóta sem sikerült megkonstruálni:-)

Egy másik, hétköznapibb ötlet: talán ismeritek a "marsmelót", azt az amerikai édes habszivacsot, amit el lehet szopogatni és viszonylag finom. Arra gondoltam, hogy lehetne olyan ehető cigarettákat készíteni, amiknek a füstszűrője ilyen marsmelókból lenne. Így a csikket nem kéne eldobni, hanem meg lehetne enni, sőt kellemesebb szájíz maradna cigarettázás után, továbbá a marsmelóba lerakódott szén jótékony hatással lehet a gyomorbántalmakra is.

index-pingvin

pingvin Creative Commons License 2001.11.16 0 0 325
Elnézést, ez a felhúzható rádió nem inkább felhúzható radír? Mert ha nem, akkor a múltkor félreolvastam, és nincs még ilyen, akkor ez most az én találmányom: felhúzható radír.
A dolog egyszerű: gyerek koromban sok olyan kis müanyag figurám volt, amit oldalt fel kellett húzni és akkor zizegett és lépkedett előre. Szóval ezek mintájára lehetne olyan radírt csinálni, amit fel kell húzni, és akkor az gyorsan ideoda rezeg, esetleg előre mozog, ha a lapra szorítjuk. Megkíméli a kezünket a fárasztó ideodaradírozgatástól:-)
Szóval van már ilyen?

Másik találmányom: CarChat. Arra lennék kiváncsi, hogy szerintetek van e értelme (mármint, hogy használnák e az embere). Szóval a CarChatről: Múltkor, mikor kocsikáztam az autópályán tűnt fel, hogy sokszor van, hogy hosszú perceken keresztül megy előttünk/mögöttünk ugyanaz az autó, mégsem tudunk róla semmit, nem tudjuk hovamegy, nem tudunk tőle tanácsot kérni, hogy hol kell lefordulni az autópályáról, hol van benzinkút, egyszóval nem tudunk vele kommunikálni.
Arra gondoltam, hogy lehetne minden kocsi rendszámtáblája felett egy néhány karakteres kijelző (olyan, mint ami pl. a metrókocsikban volt egy időben), amire mi a kocsiból üzeneteket tudunk kiírni (az első rendszámtáblán persze tükörírással). Akkor lenne elegáns, ha szóbeli üzeneteket tudna megjeleníteni (lassan már vannak ilyen programok), így vezetés közben is lehetne "beszélgetni". Hasznos lehet pl. mikor maga elé enged valaki a sorban, meglehet szépen köszönni, illetve lehetne anyázni is, ha éppen valaki hirtelen bevág elénk.
Mi a véleményetek?:-)

index-pingvin

Előzmény: Törölt nick (318)
muallim Creative Commons License 2001.10.26 0 0 324
"Nem én találtam fel a fényszámítógépet vagy a természetes számítógépeket. "
Pl. A tükör azt a számítási műveletet végzi el, hogy a beesési szöget egyenlővé teszi a visszaverődési szöggel .

Az inga "kiszámolja" a lengésidejét.

Felmerül a kérdés: a természet kiszámolja a törvényeit, mi csak " mutatót, kijelzőt gyártunk " hozzá?

Előzmény: muallim (323)
muallim Creative Commons License 2001.10.24 0 0 323
Ébresztő!!!!!!!!
Ez lenne az egyik legszabadabb topics.
Fantázia,szabad kalandozások, kérem a hozzászólásokat.
Előzmény: muallim (322)
muallim Creative Commons License 2001.09.10 0 0 322
Mint a lendkerekes borotva, elemlámpa stb. ( amit a szovjetek rendszeresítettek a seregben )
A lendkerekes trollibusz meg Svájcban járt.
Előzmény: Törölt nick (318)
SZOLI Creative Commons License 2001.09.10 0 0 321
De éppenhogy nagyon is jó üzlet. Csak nem ott ahová eredetileg szánták.
Rengeteget adnak el a fejlett világban.
Itt az indexen volt néhány hete egy cikk éppen erről
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.09 0 0 320
Na en se uzletileg gondoltam, hogy jo otlet...
SZOLI Creative Commons License 2001.09.08 0 0 319
A fejlődő országokba leginkább csak segélyként ingyen adják, de rengeteg fogy amerikában, és európában is. Pont a különössége miatt.
Előzmény: Törölt nick (318)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.08 0 0 318
Haho ezek itten offtopicok am!

Eszembe jutott egy olyan "maszek talalmany", ami szerintem az utobbi evek egyik legnagyobb talalmanya. Volt sok hir rola itt az Indexen is, a felhuzhato radiorol van szo. Nem is az benne a nagy dolog, hogy felhuzhato, hanem hogy a feltalalo olyan celpiacot talalt, ami nagyon jo otlet. Az afrikai es egyeb elmaradott orszagokat! Szerintem nagyon jo otlet, es allitolag sikere is van.

muallim Creative Commons License 2001.09.07 0 0 317
Amit én kiemelnék az, hogy "Én hiszek abban,hogy az élő és élettelen közötti különbség bizton megszűnik".

Tudniillik, ha két dolog összeköthető akkor azonossá válnak. A neuron és a chip kapcsolata valami közös működési sávot jelent, ahol azonosan és egyenrangúan viselkednek.

Ezekután jöhet a fantasztikum is.

Előzmény: fuhur1 (316)
fuhur1 Creative Commons License 2001.09.03 0 0 316
Igen! Igy már én is elfogadom a hirt.
Engem csak az zavart némiképp, hogy adott egy kisérleti eredmény (csiga neuronjai + félvezető kapcsolatok), és máris MI-ről, meg bioszámitógépről, meg tudom is én miről irnak! Egy hir szerintem legyen tárgyilagos: irjuk le, hogy mit és kik végeztek el, mire jutottak. Ha mindenáron szenzációt akarunk, akkor a további képzelgések mellé irjuk oda, hogy ez ma még fantasztikum!

Üdv,
Fuhur

Előzmény: paul2 (315)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!