Keresés

Részletes keresés

Mijo Creative Commons License 2000.08.20 0 0 69

Azért olyan nagyon nem vesznek el a kedves idegenek. Bedobnak valamennyi pénzt és megnyomják a zöld mezőben az egyik gombot. Kis szerencsével az alsót (a +/--t miért piszkálnák :-))) kapnak jegyet és elégedettek. Azért ne gondold, hogy nem segítenek a bajaiak, segítenek és milyen szívesen.

Arra a százharminc nepperre gondolsz, akiknek az össz idegen szókincse, a csendzsmanííí !?
Vagy a lakosság 75 százalékára, mely egyetlen idegen nyelven sem beszél !?
Ki segít szívesen a külföldinek, aki elotte áll a sorban, és menne minél elobb a dolgára, vagy aki mögötte, és tele a búrája a tökölodéstol !?

Mijo

Előzmény: marfai (43)
Mijo Creative Commons License 2000.08.20 0 0 68
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.20 0 0 67
Van egy nagyon szerény kérdésem:

- Kik voltak és milyen céllal azok, akik az uszoda elé is parkolást rendeltek el?
Emberek, vannak olyan felelősen gondolkodók ebben a városban, akik használják az eszüket is?

Z.

Törölt nick Creative Commons License 2000.08.19 0 0 66
A topic cime: A fizető parkolásról - tárgyilagosan
; nos, én utálom. Remélem elég tárgyilagos vagyok!
Mijo Creative Commons License 2000.08.17 0 0 65


Hatájtalan Jogszabályra hivatkozva büntetnek

Valószínűleg nem kell befizetniük tilos parkolás miatti birságaikat azoknak az autósoknak, akik az elmúlt hónapokban a Fővárosi Közterület-felügyelettől hibás szövegű éresítést kaptak. A felügyelet által kiküldött birságolási értesítés arról tájékoztatja a tilosban parkolt járművek vezetöit, hogy „a 77/1968 (IV 14.) számú kormányrendelet 51 /B paragrafusa szerint minősülő szabálytalan parkolás szabálysértését követte el”. Ezért az „1968. évi I. törvény 85. § 1. bekezdés rendelkezése szerint” helyszíni birságot szabnak ki.
2000. március 1 - től azonban mindkét hivatkozott jogszabály hatálytalan, hiszen a jogalkotók új szabálysértési törvényt, illetve kormányrendeletet hoztak.
Szabó Béla, a közterület-felügyelet igazgatóhelyettese úgy nyilatkozott, amennyiben a március 1. után megbírságolt autós reklamál a formai hibával kiszabott büntetés miatt, kénytelenek Iesznek megszüntetni ellene az eljárást.
A Fővárosi Közterület felügyelet jogászának figyelmetlensége akár sokmilliós bevételkiesést is eredményezhet a szervezet kárára.

(Népszava)

Előzmény: aktual (61)
Mijo Creative Commons License 2000.08.17 0 0 64

Magyar Hírlap 33. évfolyam, 186. szám

Megkent önkormányzati képviselok

A közbeszerzések során évente 20-30 milliárd forint kenopénz vándorol zsebbol zsebbe - véli Várday György közbeszerzési szakérto, aki elmondta, bár számos intézkedés született a közelmúltban a visszaélések megfékezésére, ám mindez nem elég. Magyarországon jelenleg nem muködik a civil kontroll, s enélkül nem lehet sikeresen hadat üzenni a korrupciónak.

Várday György tud olyan fovárosi befolyásos önkormányzati képviselorol, aki tanulmányút címen évente legalább tizenkétszer utazik Thaiföldre, hogy igénybe vegye az ottani masszázsszalonok nyújtotta szolgáltatásokat. Mindezt azért teheti meg, mert jól "képviseli" bizonyos cégek érdekeit. De olyan önkormányzati képviseloket is ismer, akik évente váltanak kocsit, akik között akad, aki szerény bérlakását rövid idon belül felcserélte nagy értéku családi házra.
A professzor úgy véli, hogy évente 20-30 milliárd forint kenopénz vándorol zsebrol zsebbe a közbeszerzések során.
Jelenleg a közbeszerzési eljárások tisztaságát az Állami Számvevoszék és a Központi Ellenorzési Iroda hivatott ellenorizni, csakhogy mindkét intézmény annyira leterhelt, hogy az egész folyamatot nem, csupán epizódokat tud megvizsgálni.
A közbeszerzések átláthatóságát, a kiskapuk bezárását, a közpénzek takarékosabb felhasználását célozták meg a jogalkotók, amikor éppen egy éve módosították az 1995 óta hatályban lévo közbeszerzési törvényt. Az eredmény: ha kismértékben is, de nott az eljárások tisztasága, legalábbis erre vall a különbözo eljárási formák közötti arányszám-módosulás. A nyílt eljárások száma emelkedett, ugyanakkor a korrupció melegágyaként számon tartott "zárt" tárgyalásos eljárások száma csökkent. Utóbbi az összes eljárás 38 százalékát tette ki tavaly, idén az elso félévben viszont már csak 26 százalékot. Még mindig kevésnek tunik azonban az úgynevezett meghívásos pályázatok száma, pedig az Európai Unió gyakorlatában ez számít az "alapesetnek". Ennek aránya évek óta 2-3 százalék körül mozog.
Várday György professzor, közbeszerzési szakérto szerint ennek valószínuleg az az oka, hogy a meghívásos eljárás átfutási ideje hosszú, ezért sokan idegenkednek tole.
A szakérto szerint a törvényi szigor ellenére sem csökkent ugyanakkor a korrupció. Ennek érdekében Várday szerint mindenekelott a civil kontroll visszaállítására, illetve igényesebb vállalati kultúra kialakítására lenne szükség.
Tavaly 4200 közbeszerzési eljárást folytattak le, amik összértéke meghaladta a 430 milliárd forintot. Idén június végéig 1708 eljárás során összesen 210,5 milliárd forint sorsáról döntöttek - tudtuk meg Nagyházi Gyulától, a Közbeszerzési Értesíto felelos szerkesztojétol. Elmondta: az eljárások több mint egyharmadát az önkormányzatok, másik harmadát a költségvetési intézmények indították. A legtöbb kiírást - 55 százalék - a fovárosban kezdeményezték (937 eljárás), az érték ennél magasabb volt: 65 százalék (137,4 milliárd forint). A lefolytatott közbeszerzések 71 százaléka nyílt, 3 százaléka meghívásos, 26 százaléka tárgyalásos eljárás volt. Az év elso hat hónapjában 283 jogorvoslati eljárás indult vélt, vagy valós szabálytalanságok miatt. Ebbol 42 esetben megszüntették, 61 alkalommal pedig elutasították a kérelmet, 180 ügyben megállapították, hogy valós szabálytalanság történt. Korrupciós esetekrol nem tud a Közbeszerzések Tanácsa, de ezek kiderítése nem is a testület, hanem a rendorség feladata.
Éppen ezért - fogalmazott Nagyházi Gyula - sem megerosíteni, sem cáfolni nem tudom a kenopénzek nagyságára vonatkozó megállapításokat.

Szilágyi

aktual Creative Commons License 2000.08.15 0 0 63
Mijó! Hát azt próbáltam, de nem sikerült!
Csupán annyi, hogy ilyen kiegészítő táblát kellene keresni. A piros meg kék táblák, meg, hogy mi van ráírva a kutyát sem érdekli.
Józsi
Előzmény: Mijo (62)
Mijo Creative Commons License 2000.08.15 0 0 62

Józsi, ha csak egy mód van rá, link mögé helyezzünk képet, mert kitudunk basszorintani a néppel, az egész rendszert képes lelassítani !

Mijo

Előzmény: aktual (61)
aktual Creative Commons License 2000.08.15 0 0 61
Húúúú!

Mijo Creative Commons License 2000.08.15 0 0 60

Józsikáááám ! HTML-próba topic !!!!
( Hiába nyekeregtem neked, hogy ne Word-bol indíts, mert az idézojelekkel elcseszed :))...! )

Mijo

Előzmény: aktual (59)
aktual Creative Commons License 2000.08.15 0 0 59
Feladom! Nem jön össze mint ökörnek a tej.
aktual Creative Commons License 2000.08.15 0 0 58
aktual Creative Commons License 2000.08.15 0 0 57
Előzmény: Mijo (54)
Mijo Creative Commons License 2000.08.15 0 0 56

Az alábbi témát átvittem A szőke OIL és egyéb szövődmények címu topicba !

Előzmény: Mijo (55)
Mijo Creative Commons License 2000.08.15 0 0 55

Péterre visszatérünk, pillanatnyilag jogi útra terelte a témát, várjuk ki a fejleményeket.
Idevonatkozólag csak zárójelben: mellőzött, megkeseredett ember tanácsaira ne sokat adj.

Egy pillanat, kedves Józsi, mintha enyhén sértett önérzettol átitatva te helyezted volna kilátásba - mintegy védendo a mundér becsülete , az általad csak lazán "Péter barátomként" emlegetett polgár szerecsenmosdatását ezen a színen ..?
Ha a fazon úgy véli, hogy alaptalanul járt el ellene bárki is, akkor jártassa a száját ahogy beígérte általad, mert ha nem, akkor éppen ez fogja ot is meg a hozzá hasonlókat is minosíteni ! Ugye te sem gondolod komolyan, hogy valaki is kíváncsi egy cirka négy év múlva végzodo jogi hercehurca elbagatellizált végeredményére !?

Mellozött ? Gondolom olyant tett, ami miatt nemkívánatossá vált !
Hogy megkeseredett ? Talán nem kellett volna olyant tennie, ami miatt nekívánatossá vált, és így nem lenne oka az elkeseredettségre :(!

Józsikám, hagyd te ezt a fajtát a fenébe, mi is tudtuk, hogy ez csak szájtépés, nem fog itt a kutya sem nyílt színen bizonyítványt magyarázni, látod, van aki még megmutatni sem képes azt, lásd atyánszkyt :)!

Mijo

Előzmény: aktual (49)
Mijo Creative Commons License 2000.08.15 0 0 54

Not Found
The requested URL /park.htm was not found on this server.

Előzmény: aktual (53)
aktual Creative Commons License 2000.08.15 0 0 53
NEm tudom, csak az index oldal jön be a többi nem.
Előzmény: Thernitibi (52)
Thernitibi Creative Commons License 2000.08.15 0 0 52
Józsi

Müxik müxik, de hova?

aktual Creative Commons License 2000.08.14 0 0 51
Müxik! A KRESZ-tábla megnézhető
Előzmény: aktual (49)
Mijo Creative Commons License 2000.08.14 0 0 50

Számomra a kontrollálhatakan össztartalmon, azon belül viszont a KRESZ-szel kapcsolatos ésszerunek tüno okfejtésen túlmenoen egy másik szempont lényeges, nevezetesen az ottani netélet, és az itteni közötti lényeges különbség !
Ott egy névtelen emleget név szerint valakit, mi ugyanezt korrektebb alapokra helyezve, önmagunkat is nevesítve folytatjuk.

Mijo

Előzmény: E_Rita (48)
aktual Creative Commons License 2000.08.14 0 0 49
Szerintem a KRESZ egyértelműen meghatározza a táblák formáját, színét és alakját. Vonatkozik ez a kiegészítő táblákra is, mégpedig olyan formában, hogy az a nyelvet nem beszélő részére is egyértelmű eligazítást adjon ( piktogram ).
A jogszabály fránya dolog, illene az övezetek kijelölőinek a KRESZ nyelvezetét alkalmazni! Parkoló övezet, parkolás csak a népnyelvben van a KRESZ ilyet nem ismer csak “Várakozóhely”
létezik.
Tehát akkor lenne korrekt, ha a most kintlévő P tábla alatt fizető várakozóhely piktogram lenne, rövid kiegészítéssel Pl: 06-18 ig. Az mindenki számára érthető lenne. A piros, meg kék övezet egy külön történet. Ilyen baromságot csak nekünk lehet eladni.

Szóval ha nem fizetsz, levideóznak meg piros csomagocskát is kapsz, tedd el emlékbe. Nincs jogalapjuk, hogy egy kanyi lóvét behajtsanak.

Az érvényes várakozóhely tábla

itt

található.

Péterre visszatérünk, pillanatnyilag jogi útra terelte a témát, várjuk ki a fejleményeket.
Idevonatkozólag csak zárójelben: mellőzött, megkeseredett ember tanácsaira ne sokat adj.

Józsi
A kép kicsit később jelenik meg technikai problémák miatt.

Előzmény: Mijo (47)
E_Rita Creative Commons License 2000.08.14 0 0 48
Urak !
Ime egy szegedi polgár hozzászólása a városuk parkolási rendjérol nyitott topicban:

"Egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor tudtak önmagamból kivetkozo indulatokat kiváltani bennem, de Radics úr munkatársainak sikerült, és ezt még tudták fokozni.
Azt ne (velük) vitassuk, hogy szükség van-e rájuk, fogadjuk el tényként, hogy nem egy hálás feladat az övék.
A parkolás (is) egy szolgáltatás, és természetesen meg kell fizetnünk. A szolgáltatás-ellenszolgáltatás aránytalanságát, az erofölényt lehetne feszegetni, de ez komoly felkészültséget igénylo, jogi kategória.
Ugyanakkor napjainkra, lassan kialakulóban van, hogy a szolgáltatók megtanulnak szolgáltató módjára viselkedni, és tisztelni azokat, akikbol élnek. Nos ebben még fényévnyi elmaradásban vannak Radics úrék. Ok úgy gondolják, hogy hatóságibbak, a hatóságnál, no és persze tévedhetetlenek.
A bunkó módú fellépésükre reagálva, sajnos én magam is, az indulattól vezérelve, bunkó módon léptem fel (tanácsoltam, hogy helyettem egy közelebbi hozzátartozóját vegye videóra), de én ezt azonnal beláttam, és egyúttal én ezért a levelemben már elore is elnézést kértem, de Ok még utólag sem. Erre nem lehet mást mondani, mint azt, hogy aki ilyennek született, az ilyen is marad.
Érdemi választ tolük nem remélhetek, de még mindig kételkedve a saját igazamban, kértem a kedves olvasók segítségét, hogy jogszabályi hivatkozással szíveskedjen bizonyítani valaki, hogy nincs igazam! Én még mindig kész lennék ezt belátni, és másodszor is elnézést kérni. Viszont ha igazam van, akkor tegyék meg ezt Ok is, bármennyire nehezükre esik. Persze, ha érdemi válasz sem telik ki a képességeikbol, akkor, No Comment!
Csak emlékeztetoül a kérdés lényege, hogy a KRESZ szerint:
d) Megállás: jármuvel a be- és a kiszálláshoz, vagy a folyamatos fel- és lerakáshoz szükséges ideig, illetoleg - ha a vezeto a jármunél marad - egyéb okból legfeljebb 5 percig történo egy helyben tartózkodás.
e) Várakozás: jármuvel a megállásnál hosszabb ideig történo egyhelyben tartózkodás.
Tehát a megállás nem várakozás! Továbbra is fenntartom, hogy jogunk van megállni, de ezen a jogcímen nincs joguk engem/minket zaklatni, nem utolsó sorban (videó felvétel készítésével) büntetéssel fenyegetni.

Továbbra is várom a jogilag alátámasztott cáfolatokat, akár Radics úréktól is."

Mintha "sorstársak" lennénk, nem ?
Rita

Mijo Creative Commons License 2000.08.14 0 0 47

Ezer éve arra várunk, hogy valaki nyissa már ki a szemünket KRESZ-ileg !?

Na nehogy már ilyen röviden légy bölcs és a markába röhögo ! Tessék velünk is megosztani a megosztandót Józsikám ! Köszönjük ! Mit iszol :)?

Jut eszembe József, hol a Pétered ?

Mijo

Előzmény: aktual (46)
aktual Creative Commons License 2000.08.14 0 0 46
Urakok!

Meddő vitát folytattok! Elég lenne, ha a parkoló övezeteket kijelölő táblák megfelelnének a KRESZ előírásainak. Hál' Istennek köszönő viszonyban sincsenek vele, ezért aztán a videófelvételekkel, meg a piros csomagocskával az üzemeltetö kitörölheti a s...-ét.
Kovács

Előzmény: Mijo (45)
Mijo Creative Commons License 2000.08.14 0 0 45

Szerintem a Dojcs Ica, az Inglish Ica, meg a Latin Ica is megtenné, annyira talán még a déli szomszédaink sem elvakultak, hogy ezekbol ne tudják kihámozni a lényeget :)!
( Na, a horvátokkal ezekkel már bajban lennénk, de hát hol fordulnak meg itt ilyenek, mióta elvetette városunk - hála az égnek ! - az itt megnyitandó konzulátusba vetett bugyuta ötletüket :((!? )

Mijo

Előzmény: marfai (43)
Mijo Creative Commons License 2000.08.14 0 0 44

Normális világban lehet, hogy így vagyon drága Péterem, ami a miénkrol a legnagyobb jóindulat mellett sem állítható, különösen nem atyánszky - még ! - képviselo esetében, aki köztudottan felette áll "mentők,orvos,túzoltó,rendörség"-nek :(, majdhogynem egyházat lehetne alapítani rá, mint az utóbbi évek megváltójára, a mi magasságos Istenünkre ...!

De hát ezt már autentikusnak tekintheto médiák is több alkalommal publikálták, csak ti, legtekintélyesebb nagyságaink nem kívántatok - eddig - tudomást venni mindezekrol !

Passssszzzz .....

Mijo

Előzmény: marfai (42)
marfai Creative Commons License 2000.08.14 0 0 43
Kedves Mijo!

Védelmezi a ... (a radai rossebre gondoltam, de mégse volna illendő... :-))) Nem védem, nem szeretem, csak korrekten érvelek. Amíg van érvem elmondom. Ha nem lenne abbahagynám. Nem kedvelem a fizetni-valókat sem adó, sem parkolási díj, sem más esetben.
Az hogy egyedül maradok a városi témákban múló állapot. Ősszel biztosan beszállnak mások is.
Azért olyan nagyon nem vesznek el a kedves idegenek. Bedobnak valamennyi pénzt és megnyomják a zöld mezőben az egyik gombot. Kis szerencsével az alsót (a +/--t miért piszkálnák :-))) kapnak jegyet és elégedettek. Azért ne gondold, hogy nem segítenek a bajaiak, segítenek és milyen szívesen.

Többnyelvű táblákra gondolsz /különös tekintettel a cirilicával írt szerb feliratra/ megfdontolandó, ha gondolod szólok az üzemeltetőnek.

Márfai P.

Előzmény: Mijo (41)
marfai Creative Commons License 2000.08.14 0 0 42
Kedves Mijo!

Bizonyára tévedsz. A parkolórendelet semmiféle kivételt nem enged meg. Országgyűlési képviselőknek sem. /Budapesten sem/
Ismereteim szerint a "mentők,orvos,túzoltó,rendörség" szokásos felsorolás használhat közterületet, illetve szállításkor harminc perc jár a szállítónak. Passz.

Márfai P.

Előzmény: Mijo (40)
Mijo Creative Commons License 2000.08.14 0 0 41

Kedves Márfai Péter !

Eddig te voltál a legvehemensebb - és talán egyedüli :) - védelmezoje a parkoltatás jelenlegi gyakorlatának, így kénytelen vagyok toled kérdezni azt, hogy milyen szintu öntelt bunkóság szülheti egy nem csak honi, hanem külföldi látogatóktól is remélvén a kaszálást úgy, hogy csak a mi csodálatos nyelvünkön ad tájékoztatást annak fortélyairól, az önmagát alávetni szándékozó elott ?

Hadd totózzon - ugye - az a sötétagyú állat, aki nem volt képes megtanulni ideutazása elott nyelvünket !?

Ja, és tényleg ! Mi a sorsa annak a külhoninak, aki nem eligazodván a talányon megunván a morfondírozást leszarja azt, és végzi dolgát anélkül, hogy duzzasztaná a Nissan-vásárlásra kijelölt alapot ? Országos körözést adnak ki ellen, és ha megfogják, beviszik és jól megebrudalják, majd gyorsított eljárás keretén belül kipréselik belole a leheto legmagasabb büntetokamatot, és még talán ki is toloncolják, beütve útlevelébe a "nemkívánatos" billogot !?

Mijo

Mijo Creative Commons License 2000.08.14 0 0 40

Idézem önmagamat:

Kérdések a Polgármesterhez? címu topicból.

Mijo válasz erre | adatok | e-mail 2000-08-14 10:47:44 (169)

Kedves Széll Péter !

Szerinted milyen alapokon "jár" atyánszky györgy képviselo részére díjtalan parkolási lehetoség városunkban az arra kijelölt helyeken ?

Mivel atyánszky minden és mindenki felettinek hiszi és vallja magát, szerinted etikus-e, általunk elfogadható-e, az országgyulési képviseloség mentelmi jogával visszaélni egy ilyen - mondhatni bagatell -, hétköznapi helyzetben ?

....
...
...........

Mijo

Előzmény: marfai (37)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!