Keresés

Részletes keresés

losik Creative Commons License 2025.09.02 -5 3 272804

Hát persze.

Ahhoz képest nem is állunk rosszul. 

Kiismerni meg pláne nem lehet minket.

Akkor mi a probléma?

6 meccs - 10 pont, ha felszorozzuk, az pontosan 55 pont a végén. Nem is rossz taktika nélkül.

Előzmény: Zolcsi2.0 (272802)
Zolcsi2.0 Creative Commons License 2025.09.02 -3 4 272803

Nem az a bajom, hogy nem nyertünk vagy nem szereztünk pontot.

Az a baj, hogy nyúlszivűen, hitehagyottan játszottunk. Ahogy Mapé írta, hiányolta a tüzet a csapatból. Én is.

Előzmény: pippolinó (272794)
Zolcsi2.0 Creative Commons License 2025.09.02 -3 3 272802

Téged leszámítva, nagyjából az egész topik egyetért abban, hogy a Navarró korszakban olyanról, hogy taktika nem igazán lehet beszélni.

Előzmény: losik (272793)
ChrisRea Creative Commons License 2025.09.02 -3 3 272801

rémlik mintha Batik eladott minden labdát amit nehezen szereztek meg, Kocsis nem jött hátra eléggé, 

és minden szerzett labdával kontrázni akartak indításból (mint a nem megadott gólnál) de eleve létszámfölényes volt a Fradi hátul pont mint a nem megadott gólnál.

amúgy meg van felvételen az egész meccs nézegesse és hátra rájön hogy mit kéne

Előzmény: OnlyLoki (272800)
OnlyLoki Creative Commons License 2025.09.02 -3 4 272800

Szerintem az a vicces, amikor valaki olyan okoskodik, és ír vállalható vereségről, aki nem is látta a meccset. Ez, főleg az első félidei játék gyalázatos volt, nem vállalható. Amikor pedig azt mondja egy edző, hogy nem tudja, miért, az meg végképp elgondolkodtatja az embert, hogy megfelelő ember ül-e a kispadon.

Előzmény: Le Bodegon (272799)
Le Bodegon Creative Commons License 2025.09.01 -10 5 272799

Vicces olvasgatni titeket szak értő urakat. Tavaly majdnem kiestetek, most dobogósok vagytok, de szar az edző, szar minden. Mindezt egy totál vállalható vereség miatt. 

Mapé Creative Commons License 2025.09.01 -3 2 272798

Az első félidőben a tűzet hiányoltam a csapatból. Adtunk egy félidő előnyt az ellenfélnek szokás szerint és ezzel minden eldőlt. Úgy látszik a játékosaink nem szeretnek hazai pályán 10 ezer feletti nézőszám előtt játszani. Van egy jó hírem a srácoknak, ősszel már nem fognak ennyi szurkoló előtt pályára lépni.

Sósajózsa88 Creative Commons License 2025.09.01 -4 2 272797

Régen voltam ilyen hangulatos edzőmeccsen!

Szerintem ezt a csapatot inkább Balázs rakja össze, mint SN. 

Más ötletem nincs a spanyoltalanságra, az állandó Dzs Batik Szécsi kombóra és a Komáromi Youga mellőzésre.

Ja és jó lenne az alaposan behatárolt képességeket felfelé húzni egy nagy adag szenvedéllyel, tűzzel, agresszívitással, csak olyan Szűcs Tamás módra... 

Isaac Clarke Creative Commons License 2025.09.01 -2 0 272796

Youga még mindig eltiltott?

am83 Creative Commons License 2025.09.01 -3 2 272795

Azért ez elég erős hasonlat. Dzsudzsák nemzetközi szintű focista volt 10-12 éven keresztül. Rutinból játszva is az NB1 legjobbjai között van (tavaly ő adta a legtöbb asszisztot), nyilván nem a futóteljesítménye, de a rúgótechnikája és amiatt, ahogyan érti a játékot.

Szuhodovszkyt a korábbiak közül maximum egy Szakályhoz lehet hasonlítani, de hozzá képest is inkább light verzió.

Előzmény: ivanandras (272788)
pippolinó Creative Commons License 2025.09.01 -5 2 272794

Most ha azt mondja a fiúknak, hogy fussátok le őket, játsszátok át gyors passzokkal, rúgjatok eggyel több gólt mint ők, akkor meg tudják csinálni.Valószínüleg nem azt mondta, hogy be kell tojni, hanem hogy szűkítsék a területet és labdaszerzésből kontrázzák le őket.Szerinted minden azon múlik mit mond az edző?Akkor azt meg is tudják a játékosok valósítani?Mit tud csinálni egy edző, ha egy sokkal jobb csapat ellen a játékosai nem tudják végrehajtani az általa megálmodott győztes taktikát?Ne higgyük már, hogy az edzői taktikán múlik minden.A fradi sokkal jobb csapat, ezt el kell fogadni, nincs értelme itt a felelőst keresni a vereségért szerintem.

Előzmény: Zolcsi2.0 (272791)
losik Creative Commons License 2025.09.01 -5 1 272793

És ez volt az előre megbeszélt taktika? 

Előzmény: Zolcsi2.0 (272791)
Zolcsi2.0 Creative Commons License 2025.09.01 -3 4 272791

A tírpákmeccs után azt hittem, hogy akkor és ott, Navarro nem tudta milyen rendezvényen van. Azt nem is feltételeztem, hogy nincs annyi esze, hogy egy ilyen rangadót jó védekezéssel, és a rutinos játékosok hadbaállításával lehet megnyerni. 

de...

Azt végképp nem hiszem el, hogy azt nem tudta most, hogy egy BL Play-off ellenfelünk lesz, aki mindenben jobb nálunk. Nem akarom elhinni, - de sajnos kénytelen vagyok, - hogy nem tudja, hogy egy ilyen meccsen eredményt csak sok futással, ütközéssel, az ellenfél játékának lassításával és rombolásával lehet elérni. E helyett, teleszart gatyával, az ellenféllel még csak kontaktba sem kerülve, rohangáltunk mint egy falusi kiscsapat. 

Előzmény: Té (272786)
ivanandras Creative Commons License 2025.09.01 -4 1 272788

Elfogult vagyok vele nyilván, de én kvalitásaiban Dzsudzsák utódját látom benne. A bal lába hasonlóan jó és ugyanolyan zseniálisan lát a pályán, remek labdái vannak.

Az attitűd az, ami teljesen más, az pedig szerintem nem oldódik meg, amíg Balázsra épül a csapat és nyilvánvaló klikkesedés van az öltözőn belül. Valszeg Soma iszonyúan lelkis srác, és kell neki a bizonyítási lehetőség. Tavasszal kifejezetten jó meccsei voltak, erre ebben a szezonban kapott 127 percet... Ez nem korrekt egyszerűen.

Előzmény: losik (272776)
pippolinó Creative Commons License 2025.09.01 -4 1 272787

Szerintem nincs nagy baj az edzővel.Egy spanyolos játékot szeretne megvalósítani, ahol sokat kell futni, gyorsan kell gondolkozni és mozogni, ami nagy technikai felkészültséget igényel, ha jól akarod csinálni.Az, hogy a mi csapatunk még nincs készen erre a játékra, nincsenek meg a játékosok fizikai paraméterei, az csak részben az ő sara.Van a meccseken belül egy-egy szakasz, amikor gyorsan tudunk és pontosan egymáshoz passzolni, egy érintőben.Ezt nem is tudta még a fradi sem lekövetni, de ez csak ritkán és kevésszer sikerült.Egyrészt persze azért mert a fradi jobb , gyorsabb, technikásabb játékosokból áll.Ők ezzel a nálunk 5-ször drágább kerettel is csak a nemzetközi mezőny alsó harmadába tudnak bekerülni.Vargával sem voltam megelégedve a meccsen.Volt egy jó védése, de a 1-2 gólban benne volt, bravúrral háríthatta volna .Mejias nem egy Bernáth Csaba.Talán a középszerű magyar csapatok ellen megoldás.Lang a meccs nagy részén viszonylag jól teljesít, de könnyen zavarba hozható a rutinja ellenére.Hoffmannak is meg vannak a képességei, de nála néha lemegy a roló és hajmeresztő dolgokat csinál.Kulbachuknak is sok volt a fradi, belőle még lehet valami. Batik már lassú, bár az akarat megvan benne és a fejjátéka is viszonylag jó, de komolyabb csapatok ellen kevés.Kocsis ugyan gyors, de se nem technikás, se nem tud védekezni.A gyorsaság akkor ér valamit, ha technikai tudással is párosul és a kapu előtt higgadtan és jól tud dönteni.Dzsdudzsák technikás, de a gyorsasága és erőnléte már megkopott.Szűcs gyors is és az erőnléte is rendben van, de technikailag van hová fejlődnie.Báránynak nehéz dolga van, mert egyedül kell küzdenie és sokszor nem érkezik társ, akinek lepörgethetné a labdát.Tegnap is kihasználta az egyetlen gólszerzési lehetőségét, kár a les miatt.

összességében szerintem nincs aki összefogja a védelmet.Erre se Varga, se Hoffman , Lang nem alkalmas.A játékosok fizikális paraméterei miatt a középpályát sem sikerült Dzsudzsáknak összefogni.

A fradi nem a mi szintünk, más polcról válogatnak.1-1 meccsre el lehet kapni őket, de sokkal hoszabb és jobb a kispadjuk.Várdán már nem lehetnek ilyen kifogások, azonos képességű csapat ellen nyerni kell.

Előzmény: Té (272786)
Creative Commons License 2025.09.01 -3 6 272786

Youga - az összes hibájával együtt - erőssége volt a csapatnak tavasszal és erőssége lehetne most is. Nem tudom, hogy történt a taktika számonkérése, lehet, hogy nem a megfelelő formát, hangnemet választotta, (az egyébként nyilvánvalóan jogos kritikára). Kapjon büntetést, (pénzbüntetést például), de nem kéne azzal büntetni a csapatot, és a szurkolókat, hogy nem a legerősebb összeállításban lépünk pályára. Márpedig abban Yougának alighanem helye van, de még csak ki sem próbáljuk.

Nálam ez a Navarro egyre lejjebb csúszik, ha nem lenne előttünk a tavalyi intő példa, azt mondanám szabaduljunk meg tőle minél hamarabb.

Bár... Maestrot még mi fizetjük, szerintem technikailag megoldható lenne a visszahozatala, és ő azért nem egy Máté Csaba féle zsákbamacska, az a tavaszi 5. hely jó ajánlólevél......

Előzmény: pippolinó (272784)
Ebcsont42 Creative Commons License 2025.09.01 -2 0 272785

Ebben most nagyjából egyetértünk..

Előzmény: pippolinó (272784)
pippolinó Creative Commons License 2025.09.01 -3 5 272784

A tegnapi meccset már akkor elbuktuk, mikor elkezdtük .Minden sportban nagy szerepe van a mentális állapotnak.Milyen felfogással megyünk bele a meccsbe.Láthatóan az volt a taktika(megijedve a nagy fraditól), hogy majd kontrára játszunk.Átadtuk a területet és ők köszönték szépen, felbátorodva kipasszolgattak minket.Egyedüli esélyünk az lett volna, ha mint az 5-4-es meccsen nekik ugrani és berámolni 1 de jobb esetben 2 gólt, így kerülve föléjük mentálisan.

Mezőnyben főleg a középpályán sokkal gyorsabbak és pontosabbak voltak.Ez a bajom nekem Yougával is, mert egyébként tud szerelni, meg tartást adni a vkp poszton, de bűn lassú és valószínüleg sértődés és nem megfelelő edzés hozzáállás is lehet a háttérben.Az mégis hogy lehet(ha igaz), hogy egy játékos számon kéri az edzőtől a taktika hiányosságát.Szereptévesztésben van, ha ezt valóban megtette.Szuhóval is az a baj, hogy nálunk sosem hajtotta meg magát.Nem érzi jól magát, nem mi vagyunk az a csapat, ahol ki tudna teljesedni.Elég megnézni Kocsis mostani akarását(már ami a támadást illeti) és az elmúlt évek kedvetlen lötyögésével összehasonlítani.Bár előre felé láthatóan szeret játszani, a védekezésben mutatott alibijével és rém gyenge játékával egy jobb csapat ellen több kárt csinál, mint hasznot.Magyarul a rossz védekezését megbünteti egy fradi szintű csapat, míg egy hozzánk hasonló csapat ellen nem kapunk gólt belőle.

Nem a vereséggel van baja szerintem senkinek, hanem a hozzáállással, beszari taktikával.Lehet úgy még adott esetben 4-5 gólt is kaptunk volna, de legalább megpróbáltuk.

Ebcsont42 Creative Commons License 2025.09.01 -2 1 272783

"Ki játszik a helyén pontosan? És mennyivel lenne jobb Soma ha ő játszana?"

Egy rakás megválaszolatlan egyébként nem túl bonyolult kérdés, amire egyedül Navarro tudna hiteles választ adni. Ha láthatóan átjáróház a középpályánk, akkor miért nem változtatunk rajta? A 4-2-3-1 jól működött Felcsúton, de itt?? Nem feltétlenül Szuhodovszky mellett szólok, inkább csak nem ellene. Kis túlzással úgy tűnik nekem, hogy a felállás sokkal inkább esztétikai kérdés Navarronál futballszakmai helyett.

Előzmény: losik (272781)
Ebcsont42 Creative Commons License 2025.09.01 -3 0 272782

A Youga-Batik kérdés a rejtély egyik fele. A második fele számomra az, hogy két kapott gól után miért hozza le Hoffmant, és miért nem áll át 3 belső védőre, főleg hogy 2 valódi csatárral tolta az ellen.

Előzmény: LowKey (272779)
losik Creative Commons License 2025.09.01 -2 1 272781

Ki játszik a helyén pontosan? És mennyivel lenne jobb Soma ha ő játszana?

Előzmény: Ebcsont42 (272780)
Ebcsont42 Creative Commons License 2025.09.01 -3 1 272780

"Biztos van valami oka."

Elnézve azok teljesítményét, akik helyette játszanak, roppant rejtélyesnek tűnik ez az ok. Szóval igen, itt van az eb elhantolva.

Előzmény: losik (272776)
LowKey Creative Commons License 2025.09.01 -2 1 272779

A Youga-Batik kérdésben egyetértünk, ha pl Youga játszik, a zöld maki a 3. gólnál garantáltan nem hozza gond nélkül 10 métereket a labdát a kapunk felé. De azt nem értem hogy Somát miért erőlteted. Számtalan lehetőséget kapott már, de igazából soha nem élt vele, nagyjából egy langyos semmi az ami eddig nyújtott. Ami azért gáz mert egyébként egy qrva jó játékos. Úgyhogy nálam ő már bizonyított, azt h valamiért ez nem az ő közege.

Előzmény: ivanandras (272769)
pippolinó Creative Commons License 2025.09.01 -2 0 272777

Nem kell temetni.Reál Madrid igazolás után jöhet az Arsenal játékos.Igaz még a lilákkal versenyzünk, de mivel sérüléséből most épül fel, szinte biztos, hogy nálunk köt ki.Reszkess NB1!

losik Creative Commons License 2025.09.01 -3 2 272776

Magyarázd már el, hogy Somát mi alapján látod te bárki másnál jobbnak? Van benne potenciál? Kb a Fehérvár elleni gólján kívül ez miben nyilvánult meg? Játszott az első meccseken, aztán meg nem. Biztos van valami oka.

Előzmény: ivanandras (272769)
Ebcsont42 Creative Commons License 2025.09.01 -3 1 272775

"Nem az ilyen meccseket kell megnyerni"

Szerintem is helyesebb letolt, összefosott gatyával és feltett kezekkel kimenni a pályára meccs címén..

ivanandras Creative Commons License 2025.09.01 -3 6 272774

Nem játszottunk jobban a másodikban, a Fradi vett vissza teljesen, és emiatt volt lehetőségünk. Dicsérni a második félidei fost, önbecsapás.

Előzmény: hallaignác (272770)
hallaignác Creative Commons License 2025.09.01 -2 2 272770

A sajtótájékoztatón kiderült, hogy változás nem lesz.

Nem tudja miért játszottunk jobban, a második félidőben, mint az elsőben.

Az volt a meccsterv, hogy nyerünk, mert sokat edzettünk.

Miért pont Yougát hiányolják? Rajta kívül sokan mások sem kapnak lehetőséget, mert nagyon sok jó játékosunk van.

A gyengeségeit már látjuk: A történelem és a kémia. Mostmár koncentrálhatnánk az erősségeire.

ivanandras Creative Commons License 2025.09.01 -3 4 272769

Nehéz lenne eddig bármi túl sok pozitívat mondani Navarróra...

Vannak nyilván jó döntései, tegnap hamar meglátta, hogy a Szécsi-Kocsis csere muszáj, mert a Kocsis-Kulbachuk kettős nem volt elég védekezésben. De a meccselése alapvetően katasztrófa... Képtelen normálisan és időben cserélni, ez pedig tegnap is nagyon kiütközött.

Emellett leépítette teljesen a tavaszi szezon legjobb játékosát, Yougát és Somát, akiben tudjuk, hogy van potenciál. Vajda legalább tegnap kapott egy félidőt... Ha bármelyikük távozik, az a szememben megbocsáthatatlan bűn nála. Ráadásul az általa hozott játékosok egyike sem tűnik még megfelelő csereembernek sem, nemhogy hosszútávú segítségnek a kezdőben. Batikot szarásig erőlteti, cserébe Komáromit feleslegesen igazoltuk le.

A 6 meccsen 10 pont nyilván okés, de ezt messze nem neki köszönhetjük, hanem részben a szerencsének és Dzsudzsák jó szezonrajtjának.

Sajnos a helyzet az, hogy minél hamarabb meg kéne szabadulnunk Navarrótól, különben több fronton is leépülhet ez a csapat...

Ebcsont42 Creative Commons License 2025.09.01 -3 0 272768

Jó, te nyertél! :)

Előzmény: OnlyLoki (272767)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!