Keresés

Részletes keresés

van_Persil Creative Commons License 2024.10.30 -20 0 169155

Áthozat a Nöi kézi BL topicból:

Egyes német szurkolók már azon morfondíroznak, hogy meddig maradhat a kuczora a THC-nál (helyesebben meddig türi meg a THC öt a soraiban), mert támadásban teljesen hatástalan (0&1 lövés/gól), védekezésben teljességgel használhatatlan, és ezt tudják is az ellenflek, ezért  rá járnak gólt löni. Ha THC továbbra is így játszik, ahogy eddig, még a Play OFF-ba jutás is veszélybe kerülhet.

Mint írtam, ez nem az én véleményem, hanem egyes német szurkolóké, akik követik a THC teljesítményét.

van_Persil Creative Commons License 2024.10.30 -18 0 169154

Nyert a Szeged, bezzeg a Kielce kikapott

Taliga007 Creative Commons License 2024.10.24 0 0 169153

Ha nyersz egy BL-t (és még utána rögön kettőt:)), akkor nem "visszafelé" kezded el fejleszteni a csapatot..., csak ugye hatalmas pech, h 2021-ben nyerték az elsőt, és a nézettséget/jegyeladást nem hogy növelni tudták volna (COVID), hanem mellette a gazdasági gyomrostól a komoly szponzorok is kezdtek bedőlni...

Női kéziben egyébként nincs olyan, h "piaci" alapon, mert ahhoz játékos-transferekből származó bevétel kéne, és nemzetközi szinten eladható helyi bajnokságok... Sőt, még komoly szponzorok mellett is sztem az állami-önkormányzati védőernyő szinte kötelező. Hogy aztán a norvég polgár éppen úgy gondolja, hogy profi sport a legutolsó a sorban, amit támogatni kéne - pedig pénzük van dögivel... - nos ezek ilyen fura népek :)

Előzmény: Isthy1 (169150)
Fradista Utazó Creative Commons License 2024.10.24 0 1 169152

Jubileumi szezon a női Bundesligában: 

https://handballexpert.com/?p=20022

lunanoctis Creative Commons License 2024.10.23 0 0 169151

Vegyük még hozzá azt, hogy Hlavatý elmondása szerint a BL-győzelmeket nem követte a szponzorok odaözönlése. Ebben persze lehetett része annak is, hogy egyes szponzorok nem bíztak az akkori menedzsmentben, amit ő vagy tud és nem szabad róla beszélnie, vagy nem.

Az MNB-nél pedig mindenki legyen nagyon büszke, hiszen a forint esetén bizonyára nem létező árfolyamingadozás nem okoz olyan nehézségeket, amiket a NOK-EUR árfolyam ingadozásai nagyon is. Vagy hogy annyira kib.szottul és röhejesen sok pénz van a magyar kézilabdázásban, hogy ez legfeljebb kerekítési hiba.

Előzmény: Isthy1 (169150)
Isthy1 Creative Commons License 2024.10.23 0 0 169150

Én is megnéztem az adást. Az is érdekes volt, hogy a sok európai klubhoz képest nem éppen túlfizetett kézilabdázók keresete a társadalomban az embereknél még így is magasnak tartott szinten van.

Mindezektől függetlenül ha már piaci alapon megy a működés, akkor ne vágyálmok alapján - ragaszkodva világszinten vezető eredmények eléréséhez - túlvállalva magukat fizessék meg a játékosokat és próbálják üzemeltetni a klubot. A vezetésnek ebben komoly sara van, menniük kellett. Meglátjuk, hogy a jövő héten választandó új vezetés és a mögötük állók mit adnak majd elő ezen a fronton. Ahogy Hlavaty szavaiból kivettem, azért van némi pesszimizmus bennük a jövővel kapcsolatban. Mondjuk az elmúlt 1 évben tapasztaltak alapján ez érthető.

Előzmény: hatosfalat (169148)
Bamberg58 Creative Commons License 2024.10.23 -12 1 169149

”nálunk és a románoknál tolják bele a hatalmas állami pénzeket, aztán meg röhögünk az ilyen lúzereken, mint a Nantes meg a Vipers, amelyek nem képesek már piacról finanszírozni egy versenyképes keretet. Csak aztán amikor a válogatottak találkoznak, akkor nem mi röhögünk. De úgy látom politikai haszon szempontból sokkal könnyebb egy bl győzelmet pénzen megvenni, mint komoly szakmai munkát belerakni és sikeres válogatottat felépíteni.”

Röhögünk rajtuk, mikor kvázi a Győr is csőd közelben volt, mint Borkai írta, csak az államtól kapott

1millió €  hitelt, előleget, a bérekre.

Na ott ilyen nincsen, hogy bármilyen állami pénzt betolnak, még akkor sem ha baj van.

Az is tény, hogy ott a piac messze erősebb, tehetősebb, mint nálunk.

Ha piacról kéne finanszírozni, ezen szinten senkit nem lehetne fenntartani, max a jelenlegi MOL Esztergomot?

Előzmény: hatosfalat (169148)
hatosfalat Creative Commons License 2024.10.23 0 4 169148

Meghallgattam Hlavatyt a Kézi Vezérlésben, meg elolvastam egy cikket a danisporton a Vipersről. Lehet őket kóklereknek tartani, de a fő ok mind a két helyen elég világosan kiderült. 2021-ben Mörk még csak bruttó hatvanezer eurót kapott éves fizetésként, amellyel sztem nettóban nb1-ben a top húszban sem biztos, hogy benn lett volna. Hlavaty szerint ők fizetésben mindig érezhetően a magyar és más top klubok alatt voltak, csak elmúlt években ezeknél a kluboknál még emelkedtek a fizetések. A dániasport idézett egy korábbi vezetőt, aki pont ezt emlegette, hogy a fizetéseket túlságosan emelték a Vipersnél. Csak hát ha nem teszik, akkor a Vipers egy gyenge bl csapat vagy egy EL csapat szintjére süllyedt volna. 

Nagyjából az a helyzet, hogy nálunk és a románoknál tolják bele a hatalmas állami pénzeket, aztán meg röhögünk az ilyen lúzereken, mint a Nantes meg a Vipers, amelyek nem képesek már piacról finanszírozni egy versenyképes keretet. Csak aztán amikor a válogatottak találkoznak, akkor nem mi röhögünk. De úgy látom politikai haszon szempontból sokkal könnyebb egy bl győzelmet pénzen megvenni, mint komoly szakmai munkát belerakni és sikeres válogatottat felépíteni.

lunanoctis Creative Commons License 2024.10.19 0 0 169147

A Melsungen egy felejthető meccsen legyűrte a Gidselt és Miloszavljevet nélkülöző Berlint 33-31-re. Sipos az általam látott második félidőben nem nyújtott emlékezeteset, a saját színvonalához képest nem védekezett jól, elől egy labdát belőtt, egyet kihagyott, egymaga gondoskodva az összes berlini védés 25%-áról.

Mentek talán hattal is (öttel többször), aztán Garcia Parrondo megpróbált 7 a 6 ellen játszani, roppant szerény eredménnyel.

Darhon Creative Commons License 2024.10.14 -2 0 169146
objektív3 Creative Commons License 2024.10.14 0 0 169145

Nem, csak bárányok potyognak a Himalája déli lejtőin.

van_Persil Creative Commons License 2024.10.14 -22 0 169144

A Macarena Aguilar ilyen szarul föz, hogy a férje éhesen megy a Szent Háborúba?

Isthy1 Creative Commons License 2024.10.10 0 1 169143
van_Persil Creative Commons License 2024.10.06 -17 0 169142

Mindannyiunk nagy "kedvence" abbahagyja:

https://www.handball-world.news/artikel/ex-bundesligaspieler-rene-toft-hansen-kuendigt-karriereende-an-1056915

sajnos nem azonnal, csak a szezon végén.

lunanoctis Creative Commons License 2024.10.05 0 1 169141

A DYN kommentátora a Melsungen-Bietigheim spanyol(edzős) derbi 54. percében megjegyezte, hogy nem gondolta, mikor a helyszínre utazott, hogy ennyire jól fog szórakozni.

Én sem. Papíron sima egyes, én is azért kapcsoltam be összvissz, mert a szünetben a vendégek vezettek még.

Azóta helyreállt a világ rendje, Nebojsa Simić bemutatott pár szürreális védést, a vendégeknek egyébként is beletöredezett a bicskájuk a Melsungen nyitott védekezésébe, amivel Julius Kühnt sikerült kiszedni a játékból. Kristopans elől-hátul aranyat ért, a játék képe alapján pedig inkább egy emeltebb középházi rangadóra lehetett gondolni, mint egy, a nevek alapján előre lefutott meccsre.

26-24 a vége; a mutatott játék képe alapján a Bietigheim simán megüti az első osztály szintjét.

Sipos az általam látott második félidőt nagyjából végigvédekezte komolyabb gikszerek nélkül, hol hátsó középként, hol fellépdelve, attól függően, éppen milyen jellegű nyitottat védekeztek.

===

Tök jó, hogy ez a mérkőzés megtörténhetett, de a sportág szempontjából tán előnyösebb lenne, ha Garcia Parrondo és Iker Romero is egy minőségi spanyol klubcsapatot irányíthatna, mert akkor lenne még egy erős liga a német-francia-dán hármas mellett.

lunanoctis Creative Commons License 2024.10.04 0 0 169139

Mi van? Bitterről azt hittem, meg akarja dönteni Rantala rekordját. Már csak négy év hiányzott volna hozzá :)

Előzmény: Fradista Utazó (169138)
Fradista Utazó Creative Commons License 2024.10.04 0 0 169138

Két német játékos is visszavonul, most, azonnal. Két egészen különböző történet. 

Paul Drux, még nincs harminc éves, rengeteget volt sérült az utóbbi években, most jött egy újabb sérülés, és arra jutottak, itt a vége, nincs tovább.

Johannes Bitter, 42 éves, már nyáron be akarta fejezni, de Hamburgban megkérték, mivel két sérült kapusuk volt, még segítsen be egy kicsit. A másik kettő most egészséges, Bitter pedig most befejezi. 

Gojira Creative Commons License 2024.10.03 0 1 169137

Egy kissé váratlan eredmény az orosz bajnokságban: CSZKA-Csernomorocska 28:31.  CSZKA már három pontot veszített 6 meccsen, a Rosztov és az Asztrahanocska még 100%-os.

van_Persil Creative Commons License 2024.10.03 -18 0 169136

Ja, igen, azt el is felejtettem kérdezni, hogy még beázik-e, de akkor remélhetöleg már nem.

Előzmény: Isthy1 (169135)
Isthy1 Creative Commons License 2024.10.03 0 1 169135

Igen, meg több más is (pl. tetőszigetelés, világítás, stb.)

Jövő nyáron ha összejön rá a pénz, akkor az épületgépészet, a lelátó és a csarnok bejárati része, a szurkolói mellékhelyiségekkel együtt lesz felújítva. Ha ez mind sikerül, akkor belülről már normális képe lesz a csarnoknak.

Előzmény: van_Persil (169134)
van_Persil Creative Commons License 2024.10.03 -18 0 169134

A Ferling azt mondta a tv-ben, hogy az öltözők is megújultak.

Előzmény: Isthy1 (169133)
Isthy1 Creative Commons License 2024.10.02 0 1 169133

A játéktér és elemei már normálisan néznek ki a csarnokban. Reméljük a tervezett további felújításokkal jövő őszre válalható lesz az egész csarnok.

Előzmény: imoT (169130)
imoT Creative Commons License 2024.10.02 0 0 169132

Igen, ez is így volt veszélyes, éppen ideje volt már a cserének

Előzmény: van_Persil (169131)
van_Persil Creative Commons License 2024.10.02 -18 0 169131

Kösz!

Már nagyon régen ráfért volna, de jobb késön, mint soha.

Nálunk a gimiben anno tömegsporton az egyik srác fel akarta venni a guruló röplabdát, de úgy, hogy alányúl, erre egy -nem viccelek- 10 centis szálka beleállt a mutatóujjába végig a körme alá, ma is meglátszik, szóval a régi parketta sokféleképpen lehet veszélyes, akár így is.

Előzmény: imoT (169130)
imoT Creative Commons License 2024.10.02 0 1 169130

Ki lett cserélve, mert már balesetveszélyes volt

Előzmény: van_Persil (169128)
ducikenyér Creative Commons License 2024.10.02 0 0 169129

"Pro Arena Stream" Google keresőbe. Majd a 4. feldobott oldal elindult. Csak az első félidőt tudtam nézni.

Előzmény: hatosfalat (169125)
van_Persil Creative Commons License 2024.10.02 -18 0 169128

Új a parkettátok, vagy a régi lett felcsiszolva?

Előzmény: Isthy1 (169121)
hatosfalat Creative Commons License 2024.10.02 0 1 169127

Ez egy jó meccs lehetett, Pásztor 5/6, Kácsor 4/5. CSM nyert három góllal a végén.

van_Persil Creative Commons License 2024.10.02 -18 0 169126

A Kézilabda Magazinban volt a Bonifert, ö is világosan elmagyarázta, hogy ha az elsö kontakt a hatoson kívül volt, utána pedig a támadó által betolt védö a vonalra lép, ezek se önmagukban, se külön-külön nem érnek belülvédekezésért hetest, mivel a védö nem sértette meg a kapuelöteret elönyszerzés céljából (ahhoz a vonalon belü kell legyen a lába, ill. elönyszerzés céljából kell ott legyen, valamint gólhelyzetet kell megakadályozzon). Sajnos a legtöbb magyar játékvezetö ill. az önjelölt szabálymagyarázók (élükön az egriviktóriával) teljességgel fogalmatlanok ezügyben.

hatosfalat Creative Commons License 2024.10.02 0 0 169125

Hol tudtad nézni?

Előzmény: ducikenyér (169122)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!