Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2017.01.16 0 0 9086

A szállásfoglaláshoz nézd meg a booking.com, trivago.com, kayak.ie oldalakat. Sajnos, főszezonban jössz, amikor minden drágább. Hostelworld-öt is esetleg, bár a family room-ok ott sem sokkal olcsóbbak, mint a B and B-k.

Autóbérlést nagyon régen intéztünk Belfastban, ahhoz nem tudok hozzászólni.

Időjárást jósolgatni badarság lenne, nem véletlenül olyan szép zöld a sziget, sűrűn áztatják esők, főleg az északnyugati oldalt. Jó esőkabát és egy könnyű pulcsi nyáron sem árt. Többnapos eső szokott lenni, vagy olyan rákezdi-abbahagyja típusú, közben ki-kisütő nappal, ha ez zavaró, akkor érdemes indoor programokat alternatívaként begyűjteni az esetleges esős napokra. Itt nincsenek nagy melegek ám nyáron...

Belfastból Dublin másfél óra kocsival, nem lenne olcsóbb onnan hazarepülni, mint leszállni Londonban? Vagy hazafelé is megnézitek a rokonokat? 

Fatboy Slim itt lejjebb volt itt családdal nemrég, remélem majd ő is megosztja a tapasztalatai az árakat illetően.

Előzmény: belphnaque (9085)
belphnaque Creative Commons License 2017.01.16 0 0 9085

Hát a mai napot rátettem a kérdésre, jön a szumma:

Bp-ről elmennénk Londonba rokonokhoz pár napra, majd át Dublin érintésével Wicklowba lovas kocsizni néhány napot, Dublinban töltenénk 2-3-at, innen vonattal Belfast érintésével az északi part felfedezése, ahol nagyon sok minden van együtt, kis távolságon belül. Bérelt autóval gondoltam, majd Belfastból londoni átszállással haza.

Elkezdtem számolgatni, és ez 1.5M HUF.

Reális ez ?

Főleg a szállásokon lepődtem meg. 2 felnőtt, 3 gyerek: nincs 200 EUR alatt semmi éjszakánként még gyéren lakott tájon sem, Dublinban inkább 2x-ese. Autóbérlés 5 napra negyedmillió.

belphnaque Creative Commons License 2017.01.16 0 0 9084

Szia !

Köszönöm az infót. Menet közben én is rájöttem. Persze jól jön a megerősítés, mert nem hittem sokáig a hosszas kutatásaim eredményének.

A vonat tök olcsó, 20e alatt megvan 5 főnek.

A repülő már nem ilyen fincsi, de a szálláson és az autó bérlésen csúszunk igazán el.

Belph.

Előzmény: arccal a nap felé (9083)
arccal a nap felé Creative Commons License 2017.01.15 0 0 9083

Szia Belph . 

Dublinbol nincs repulo Belfastba ( busz es vonat menetrend itt : www.translink.co.uk, csak busz : www.aircoach.ie ) es Belfastbol sincs kozvetlen Budapest jarat , igy ha mentek rokonlatogatasra Londonba szerinetem jobb lenne Bp-Dublin-Belfast-London-Bp vagy Bp-London-Belfast-Dublin-Bp .

Előzmény: belphnaque (9082)
belphnaque Creative Commons License 2017.01.15 0 0 9082

Kicsit tisztul már a kép.

Azt hiszem úgy lesz, hogy:

1- Dublinból Wicklow-ba megyünk, és lesz pár nap lovaskocsikázás (találtam a környéken vízesést, kerteket, tengerpartot - a segítségetekkel)

2- Dublin környékén talán pár dolog, de nagyon nem izgatott fel a környék, csak pár épület és szikla.

3- Vonattal talán Belfastba, és innen fel az északi partvonalhoz, ahol aztán nagyon sok minden tetszik nekem.

4- Innen talán elvándorlunk Donegalig, és lejjebb most nem.

5- Belfastból haza.

Azt hiszem a nyugati part és a déli rész egy újabb út lesz majd egyszer...

Most nekiállok költségeket számolni.

Kérdés: Időjárás. Szerintem nem túl stabil a szép idő ígérete nyáron (június, július) sem. Mennyire rapszodikus ? Mennyire változó ? Van, hogy napokig esik, és nincs is az embernek kedve elindulni ?

Arra gondoltam, ha már megyünk, akkor rokonokat látogatnánk Londonban, onnan repülni Dublinba, onnan valahogyan Belfastba (mit javasoltok ? Vonat, vagy repülő ?), és onnan haza. 5 embernek ez elég durva költség is lehet. Bízom benne, hogy a fapados költségekkel ez nem lesz irreális a végén. Vannak helyközinek mondható olcsó járatok London és Dublin vagy Dublin és Belfast irányba ?
Esetleg menjünk autóval ? Calaistól kissé tartok mostanában. Meg akkor nem túl pihentető az út. Senkinek. Kerülném.

Hát most itt tartok.

Köszi mindent: Belph.

belphnaque Creative Commons License 2017.01.15 0 0 9081

Szia Móni !

Nagyon köszi !

Ez a gyalogút is érdekesnek tűnik. Mondjuk most is zárva van, de feltettem a listára.

Belph.

Előzmény: Törölt nick (9079)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.15 0 0 9080

Szigetekről érdeklődtél: http://www.irishislands.info

Törölt nick Creative Commons License 2017.01.15 0 0 9079

Biztos van rá valami netes megoldás de én kőkorszaki vagyok ebből a szempontból. Veszek egy térképet, s jelölgetek. 

Fotózáshoz ez is remek lehet, csak sajnos, erősen foglalni kell: http://thegobbinscliffpath.com

Rémlik, hogy van valami korhatár gyerekeknél, de bocs, nem néztem meg. Mindenkinek ajánlgatom, de még sosem voltunk. Mire mentünk volna, viharrongálás miatt lezárták :-/

Előzmény: belphnaque (9077)
belphnaque Creative Commons License 2017.01.14 0 0 9078

Nagyon jól érzed, hogy hogyan gondolkodom. Mindenkinél mások a preferenciák, de eléggé hasonlóan keresem a helyeket én is.

-csodás tájak modell és tájfotózásra

-ennek megfelelően néptelen (alig túrista) időpontok, helyszínek (szóval ez a "érdemes elsétálni kicsit messzebb keleti irányban (veszélytelen gyalogösvény) és távolabb további bazaltláva alakzatok és barlangok vannak" a legértékesebb gondolat eddig. ;-)

A tájleírásod nagyon hasznos. Azt hiszem választanom kell majd 2-3 régiót, és csak oda menni...

A Kerry körről tudsz valamit, vagy arra nem jutottál le ?

Belph.

Előzmény: HA5COI (9076)
belphnaque Creative Commons License 2017.01.14 0 0 9077

Köszi Móni ! Lassan oszlik a köd. Jegyzetelek serényen. Nincs valami megoldásotok, hogy saját térképre helyezgessek érdekes pontokat, hogy átlássam, hogy mi hol van, és mi van ott ?

Belph.

Előzmény: Törölt nick (9075)
HA5COI Creative Commons License 2017.01.13 0 0 9076

még eszembe jutott:

Igaz, hogy kereszben mérve nem látszakak annyira nagynak a távok, de a fentemlített keskenység de főleg mert ha a parti szép helyekre is ki akartok nézni, NAGYON sok plusz táv jön be. Főleg, hogy a szépségek miatt sokszor kíván leparkolni az ember és szétnézni, fotózni.

Tenger, fürdés: igaz, azt írtam: szép strandok, de muszáj megjegyezni, hogy a víz (mármint az Atlanti parton) nyáron is jó hideg. Szokás szörfös ruhában strandolni (nyaktól bokáig) ami fura, de láttam más északibb országokban ugyanezt. Ha Ti, akik láttak szép, és meleg vizű plázsokat, meg fogod látni, hogy ha Íroszág mesés földrajzi adottságú strandjaihoz hozzáképzeled a melegebb vizet is, a szépségek száma megsokszorozódik. Én mondjuk elvből megfürdök szinte minden tengerben ha már odajutottam, és itt július hónapban kerek 10 percig kibírtam :-)))

Nem feltétlenül mondom hogy Észak a jobb, sőt inkább fordítva, de ha már szóban van az óriások lépcsőja, megtámogatnám még pár  környékbeli dologgal, mert CSAK önmagáért talán egyoldalú hajtás lenne. Tehát északon, ai az "Antrim coast" nevet viseli még pár javaslat:

Óriások lépcsője: ott az a rend, hogy van fönt a magas parton egy nagy parkoló, az ingyenes (legalábbis pár éve az volt). Itt van egy "Giant's Causeway Visitor Centre" (jegyvásárlás, toalett stb). Leparkolunk, jegyet veszünk, és kisbusz megy le a partra, úgyhogy semmi autós nyomor nem zavarja az élményt. Nincs ugyan messze, de a parkoló fönt van, és egy lejtős út talán párszáz méter gyalog sincs túl messze de öregeknek, gyerekeknek mégis. Lent a célnál nem csak a bazalt lépcsőfokok érdekesek (óvatosság tanácsos, gyerekekre vigyázni) ez végül is nem nagyon nagy terület, de érdemes elsétálni kicsit messzebb keleti irányban (veszélytelen gyalogösvény) és távolabb további bazaltláva alakzatok és barlangok vannak.

Nyugat felé nincs messze (mármint autóval) Dunluce Castle, mellette pedig egy sziklákkal övezett, szörfölni, lovagolni alkalmas széles homokos part.

Carrick-a-Rede. Ez sincs messze, de keletre. A meredek parttól nem messze kis sziget, és oda egy kötélhíd vezet. Nem akkora nagy poén, de látványos és gyerekeknek is kalandos. A többi látványossághoz képest szerényebb beugró.

https://www.nationaltrust.org.uk/carrick-a-rede

Messzebb, keleten: Glenarm Castle. http://www.glenarmcastle.com/  (itt nem voltam).  Pazar park, felveszi a versenyt királyi parkokkal.

Én nem láttam, de szokás a szesznek hódolni: Bushmills Distillery: http://www.bushmills.com/distillery/. Mondjuk, ha esik az eső.

Vissza, nyutaton és dél felé visszatérünk az Ír Köztársaságba, ezen a parton kőkorszaki kőkörök tömege van. Én bolondja vagyok, de kisebb gyerekekre talán nem annyira hat. Majd később talán előveszek képeket.

Connemara tartomány. Itt nehéz konkrétumot mondani, itt a táj elhagyatottsága és szépsége a lényeg. Kopáros hegyoldalak, köves patakok, mocsarak. a Skót felföldhöz hasonlít.

Galway: mondhatjuk a nyugati part fővárosának. Pl szállásnak alkalmas, főleg, ha netán mégsem lenne bérautó. Innen sugarasan elérhetők:

Burren: Ez egy mészköves, karsztos fennsík. Mit mondjak: objektíve nem kéne érdekesnek lenni, de érez az ember VALAMIT ami igazán elhagyatottság. Főleg, hogy sokezer éves kamrasírok maradványai is vannak, csak nem árt előre betenni a GPS-be a helyeket.

Cliffs of Moher. Ilyen tulképpen sok helyen van a világban, de meg kell nézni. Sok a turista, szóval ha netán viszolyognánk ettől, odébb is lehet egy más pontról élvezni, mert a magas sziklás part sok kilométeren át folytatódik.

Aran Islands. Galwayből indulnak kompok. Nyers sziklateraszok, kelta kőerődökkel.

Giant's Causeway

Carrick-a-Rede

Burren

Connemara

Cliffs of Moher

Most eldugulok.

Előzmény: belphnaque (9074)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.13 0 0 9075

Elszórt farmokkal borított, gyéren lakott vidék. A közelben van a Hedges hotel, így köpésnyire :-)

Ballycastle a legközelebbi nagyon település, ahol bőven akad szállás és kajálda, ott van az A2-es út mentén, ami a tengerparti látványosságokhoz vezet (Dun Luce kastély, Giant's Causeway stb.) Onnan 20 perc kocsival.

Moni

Előzmény: belphnaque (9074)
belphnaque Creative Commons License 2017.01.13 0 0 9074

Sziasztok !

Ismét köszönöm a tapasztalatokat és javaslatokat.

HA5COI ! Már én is tudom, hogy honnan ismerjük egymást ! ;-)

Az a helyzet, hogy egy csodás Murano, Burano, Torcello körbehajózgatás óta tudom, hogy sehol nem akarok kapkodni, ha megyek. Kapkodok én eleget a munka alatt, szóval a totális ellenpontot keresem. A lovaskocsikázás sem mondható BenHur futamnak. Szóval nem, nem tervezek teljes körutat.

Szokatlan tájakra fáj a fogam, mint az Óriások Lépcsője.

Móni: Azt is jó tudni, hogy a Dark Hedges-t korán kell meglátogatni. Ez már nekem is eszembe jutott. És az mennyire van település mellett ? Gondolom valahol meg lehetne aludni nem messze, és oda lendülni egy hajnali fotózásra, és mehetünk tovább. A Titanic múzeum is jó gondolat, megnézem.

Kerry dél. Fentiek észak... na majd meglátjuk...

Kerryben a bicaj jónak tűnik. Csodás táj, bringa jó kaland gyerekeknek is, csak az a kérdés, hogy milyen hosszú a kör, mennyire nehéz a terep ? Nekem úgy fest, hogy ez 100+km. Talán csak egy szakaszt ? Tudsz javasolni, hogy melyik olyan, ami a fenti kérdésekre  legideálisabb lehet ? Persze este majd nekiállok végig nyomkodni az ikonokat, hogy mi a legizgibb rész.

Az utakról amit írsz, inkább tűnik kalandnak :-D

Köszi mindent: Belph.

HA5COI Creative Commons License 2017.01.12 0 0 9073

Észak és Dél között ma már alig észrevehető a különbség (kivéve ha a bennszülötteket kérdezed), ahogy Moni mondja. Meg ugye ott van még az, hogy délen az Euro a pénz, míg északon a GBP.

Itt muszáj óvatosságra inteni egy ponton: Észak-Írország kibocsát saját Font Sterlinget is, de ez nem (annyira ???) érvényes sehol másutt, szóval ha pl ilyenben akarnak visszaadni vagy erre váltani, kérjél "rendes" GBP-t.

Én nem láttam ilyen bankjegyet, csak szóltak nekem is. Megjegyzem: létezik Skót Font is, ilyen kaptam dél-Angliában is. :-)

A két ország együtt sem nagyon nagy, de mégis azt gondolom, túl nagy falat lenne az egész 1 hét alatt még autóval is. Kivéve talán, ha nincs kisgyerek és nagyon hajt az ember, deviszont ez túl szép ország ahhoz, hogy rohanjunk. Én, mivel egy kisebb munkán voltam és utána béreltem autót és nagy mellel nekimentem egy "nagy" körnek, (Dublin-Newgrange-ÓriásokLépcsője-Connemara-MoherSziklák-Burren-Kerry.... és folytatni akartam még egy nagy ívvel lent, de itt be kellett látnom, hogy a folytatás délre és nyugatabbra már durva lenne.

Sajna gyerekkel ez nem megy, de létezik egy ú.n. "Ring of Kerry" aami egy javasolt körút, válogatott látványosságokkal. Ezt bicajjal is meg lehet tenni (és gyalog is). http://www.theringofkerry.com/

Szóval szerintem kíméld a családot, vágjad (legalább) ketté és későbbre halaszd a másik felét. De ettől mi még minden részre tudunk jókat mondani :-)

Az utak: a főutak, pályák (ebből nem sok van) jó minőségűek, de a mellékutak kevésbé. Nem is annyira a rossz burkolat, mint minálunk, hanem nagyon keskenyek és ebben már azért sem várható javulás, mert tipikusan a birtokok (háztelkek, legelők stb) szélén kőrakásból való kerítés van, ami majdnem leviszi a bal visszapillantó tükröt, amikor szemben is jön másik jármű, s emiatt balra kell éppen húzódni. De ebben nyilván az az érzés is benne van, hogy mi a jobboldalihoz vagyunk szokva, és szokni kell a kocsi oldalát a bal oldalon is ami távolra esik.

De nem vészes, én vezettem Andliában is, ott sokkal nagyobb forgalom mellett ugyanilyen szűk utak (is) voltak. Nem merném biztosra venni, de észleletem szerint NEM durvák az ír sofőrök, az erre vonatkozó hírek asszem régebbiek, azóta a drága autók miatt mindenki sokkal óvatosabb. De ügyelj a bérautó biztosítására.

Előzmény: belphnaque (9071)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.12 0 0 9072

Az ír/északír viszonylatról: azon kívül, hogy más a pénznem, az utak minősége tűnik majd fel, egyébként nincs határátkelő, vagy ilyesmi, csak mások lesznek a útjelző táblák, s megint mérföldben lesznek kiírva a sebességhatárok. Fent jobbak az utak. Sűrűbben vannak benzinkutak. A falvak kissé kopárabbak, szegényebbnek tűnnek, s persze, mindenhol ott vannak vagy az angol, vagy az ír zászlók, jelezve, hová húz a lakosság szíve. Nem lesz gondod sehol, emiatt ne aggódj. Szállások ára magasabb.

Ha le akarod nyűgözni a gyerekeket, akkor a belfasti Titanic múzeum melegen ajánlott. Dublinból ha nincs nagy forgalom - mert reggel/koraeste a Dublin körüli elkerülő szokott sűrű lenni - , másfél-két óra alatt fent vagy, pisilésszünettel). Kissé húzós a belépő, de nekem nagyon tetszett. A végén, egy helyen mintha üvegen állnál, s "lenézhetsz" a Titanic romjára, mintha tengeralattjáróból néznéd... S kiraktak egy méretarányos táblát, hogy milyen mélyen van a Titanic... az nagyon megdöbbentő.

http://titanicbelfast.com/

Dark Hedges-hez próbáljatok meg kora reggel vagy sötétedés előtt odamenni, mert mindig sok a turista, nehézkes fotózni, amikor folyton van valaki, aki belekóricál a képbe.

Óriások lépcsőjénél a gyerekekre vigyázni, nem odaengedni őket a vízszintig, ha nagyon hullámzik a tenger.

A sziget viszonylag kicsi, kocsival hamar el lehet jutni egyik végéből a másikba, de hogy mire elég az az egy hét, az attól is függ, mit akarsz megnézni, így most elég nehézkes bármit mondani. Kocsibérlés azért is kellene, mert ennyi embernek a buszjegy/vonatjegy drágább lesz, mint az autóbérlés, és nem fog kötni a tömegközlekedés, s az eldugott látványosságokhoz is eljutsz könnyedén.

A képek gyönyörűek, de kissé meg vannak dolgozva :-)

Előzmény: belphnaque (9071)
belphnaque Creative Commons License 2017.01.11 0 0 9071

Hú, Lányok, Fiúk, imádlak ! Nagyon köszi !

Ok, egy újszülöttnek minden vicc új, de nekem ezek most nagyon hasznos információk !

Roppantul hálás vagyok, hogy újoncként ennyi jó tanáccsal láttok el !

Csak bírjam végig nézni őket. De már mentem a linkeket !

A várak és tájak nagyon izgalmasak nekem. A páromnak is. A gyerekeknek is egy vagy két esetben, de kell valami színes vagy állatos is közte, hogy nekik se legyen uncsi.

Én sok fotós helyszínt néznék ki magamnak, ódon várromokat, az óriások lépcsőjét, Dark Hedges, ilyesmi.

Első sorban itt nézelődtem eddig. Ez egy fotós oldal, ahol az Ireland kulcsszót írtam be, és egyik ámulatból a másikba estem. Most el is kezdtem egy saját galériába gyűjteni a kedvenceket. Majd megpróbálom beazonosítgatni őket, és térképre helyezni, hogy lehessen útvonalat tervezni. Amint kicsit összeszedtem, kilinkelem ide.

Azt nem tudom felmérni ismeretlenül, hogy mekkorák a távolságok ?

Autó bérlés nem kizárt. De akkor mennyire küzdhetőek le a távolságok ?

Nagyon messze vannak a céljaim egymástól ? Egy hét mennyire lehet elég ?

Az Ír és Észak Ír részek viszonyáról kell tudni valamit előre ?

Törölt nick Creative Commons License 2017.01.11 0 0 9070

:-)

Előzmény: HA5COI (9069)
HA5COI Creative Commons License 2017.01.11 0 0 9069

Ég a pofám: nem "kelly" hanem Kerry.

(húdegáz)

Előzmény: HA5COI (9065)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.11 0 0 9068

Bocs Dundalk, megint előbb írtam, mint olvastam!

Előzmény: dundalk (9066)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.11 0 0 9067

Gyerekem nincs, így nem nagyon tudok érdemben hozzászólni, de talán pár oldal segíthet:

http://www.discoverireland.ie/Things-To-Do/Family-Fun

http://www.familyfun.ie/fun-places-to-visit/

Kocsibérlés szerintem erősen ajánlott.

dundalk Creative Commons License 2017.01.11 0 0 9066

Várak és kastélyokból van sok ami gyerekeknek szerintem érdekes. Esetleg böngészd át ezt

De van http://vikingsplash.com és http://www.waxmuseumplus.ie/ (ez most költözik, de nézz rá az oldalra később) illetve itt egy lista még az ötletekhez.

Előzmény: belphnaque (9060)
HA5COI Creative Commons License 2017.01.11 0 1 9065

Szia

Voltam párszor Írországban, de meg kell mondjam, nem gyerekkel, ellenben vannak gyermekeim, szóval talán segíthetek. Még egy gond van: már pár éve voltam utoljára, tehát az egészen új dolgokat/viszonyokat nem ismerem.

Fontos: lesz-e bérautótok? Anélkül is lehet boldogulni, de gyerekekkel biztos jobb.

Érdeklik-e a gyerekekeket a kastélyok, ezen belül is a berendezett, múzeumszerű kastély, és/vagy romos, de azért impozáns falakkal, tornyokkal bíró kastélyok? Mert ezekből kb éppolyan érdekesek vannak mint pl Skóciában, csak nem annyira sok.

http://www.travelchannel.com/destinations/ireland/articles/best-castles-in-ireland

Aztán: Érdemes meglátogatni az "óriások lépcsőjét" de tudni kell hogy ez messze északon, Northern Irelandban van, sokan nem mennek ilyen messzire, de én nem bántam meg.

De ami a legszebb: dél-nyugaton a Kelly tartomány, még délebbre a Dingle-félsziget. Van cseppkőbarlang is, de azért nem annyira impozáns mint idehaza, vagy Szlovákiában.

Ha nyár akkor csodás és exkluzív strandok is vannak, sziklákkal körülvéve, ámde finom homokkal, ezek főleg a Connemara tartományban, ami amúgy is meseszép.

Killarney National Park érdekes, vízeséssel, játszó parkkal.

Szokás még meglátogatni a rejtélyes Newgrange-et, itt néha bizony szúfoltság van nyáron, én mondjuk tavasszal voltam bent negyedmagammal. Asszem lehet előre regelni. Ha ezt inkább kihagynátok, vannak azért prehisztorikus romok, amik majdnem annyira romantikusak de elhagyatottak. Talán a gyerekeknek nem elég érdekesek, kivéve, ha apaként készülsz és mesélsz valami romantikus, de valós ősemberes aláfestést.

Majd még jövök.

Egyébként ismerjük egymást ;-)

Fatboy Slim Creative Commons License 2017.01.11 0 0 9064

Ja, és 6 napra mentünk. Minden napra jutott progi bőséggel

Előzmény: belphnaque (9062)
Fatboy Slim Creative Commons License 2017.01.11 0 0 9063

Igyekszem ezeket összeírni, addig is nézz körül a neten a ferry és cruising programokról és környékbeli lehetőségekről, tekintsd meg a Dublin Port, ill. Howth kikötőjének menetrendjét. Ha jól emlékszem, májustól november közepéig járnak ezek a szigetfigyelő túrák. Némelyik elmegy föl északnak akár Belfastig, a többi meg csa úgy a környéken kering. Láttunk egy kis szigetet a progifüzetben, ahol fókák napoztak. Aztán volt egy botanikus park jellegű sziget különleges madaraknak.

Ami a Trinity College Book of Kells múzeumát illeti, számunkra nagyon érdekes volt. Egyes állomásokon voltak muzeológusok, akik a gyerekeknek bemutatták pl. azt, hogyan kötöttek anno a szerzetesek kódexeket. Hogyan írták azokat, mik az iniciálék, stb.

Aztán volt egy nemzeti park és volt Galway, ahová sajnos végül nem jutottunk el, itt másoktól olvashatsz konkrétumokat az ottani attrakciókról, de amiket olvastunk akkoriban az említett helyekről, az lenyűgöző volt.

Előzmény: belphnaque (9062)
belphnaque Creative Commons License 2017.01.11 0 0 9062

Szia !

Nagyon köszönöm a válaszodat. Biztató amiket írsz ! Rövid időre voltatok ?

Ez a szigetre hajózás a fókákkal különösen megragadta a figyelmemet, bár térképen hirtelen nem látok környező szigeteket, csak 100km távolságban.

Más merre is van ilyen hajózgatás szerinted ?

"Trinty College / Kelta emlékek múzeumai kalandosak voltak a srácoknak." Ebben mi volt a kalandos nekik ? Mire kell számítani ott ?

Minden ilyen állatos kaland nagyszerű lehet. A sima kirándulást is szeretjük, de félek, hogy ha minden nap csak ennyi lenne, talán nem élveznék annyira.

Ennek ellenére el szeretnék látogatni pár attraktív természeti jelenséghez vagy romhoz, vagy ilyesmi.

Tudsz ajánlani esetleg ilyeneket ?

Köszi !

Belph.

Előzmény: Fatboy Slim (9061)
Fatboy Slim Creative Commons License 2017.01.11 0 0 9061

Hello

Mi két gyerekkel voltunk (10&12 évesek) és nyugodtan állíthatom, hogy egyike volt nekik életük "nyaralásainak".

Ha szeretik a természetet, a nemzeti parkokat, a tengert, a parkokat, a hosszabb, néha kimerítőbb túrákat, akkor hajrá.

Mi ráadásul az őszi szünetben nem élveztük a nyár nyújtotta lehetőségeket - számos hajós sziget-túra indul Howthból a környékbeli szigetekre, vagy akár messzebb, fókák, madarak kísérik utatokat.

Ott a kikötőbe, miután végigböngésztük a kínálatot, elhatároztuk, hogy visszatérünk.

Reptéri szálláson tartózkodtunk, így minden nap volt alkalmuk bámulni a le-és felszálló repülőket.

Trinty College / Kelta emlékek múzeumai kalandosak voltak a srácoknak.

Így hirtelen ennyi a sok egyéb lehetőség közül

belphnaque Creative Commons License 2017.01.10 0 0 9060

Sziasztok !

Felmerült, hogy elmennénk a gyerekekkel Írországba nyáron.

Nincsenek benyomásaim, hogy mennyire lenne az apróknak ez vergődés, unalmas. Nekünk egy csomó természeti látnivaló van a listánkon, de 3 gyerekkel (12,10,7) nem olyan egyértelmű, hogy jó döntést hoznánk.

Találtam egy céget, ami bérbe ad lovaskocsikat. A kocsik sátrazáshoz hasonló élményként ki vannak alakítva, mint egy lakókocsi, a lovacska ellátását megtanítják, és lehet menni amerre akarunk.

http://clissmannhorsecaravans.com/

Ez biztosan király, ha itthon lenne, el is mennénk, de Írországba 5 főnek mások a költségek.

Ezért további időtöltést tervezünk a kocsikázás után. Az Dublintól délre indulna. A kérdésem, hogy mit gondoltok ? Mennyire bejárható a terület ? Mondjuk autót érdemes bérelve ?

Mennyire jó választás Írország gyerekekkel ? Nekik kell, hogy legyen valami érdekesség, nem elég a tény, hogy megyünk, és látunk 1-2 szép sziklát.

Mondjuk nem kell Disneyland. Nem mesterséges szórakoztatásban bízom, csak kisebb kalandokban, érdekességekben.

Volnának tippjeitek, hova és mit ?

Köszi !

Belphnaque

Fatboy Slim Creative Commons License 2016.12.22 0 0 9059

Milyen volt?

Előzmény: Senior12 (9058)
Senior12 Creative Commons License 2016.11.20 0 0 9058

Köszönöm a válaszokat! Már csak öt nap és indulunk! :)

Előzmény: Fatboy Slim (9057)
Fatboy Slim Creative Commons License 2016.11.15 0 0 9057

Ami eddig kimaradt:

6 napot töltöttünk Írországban, ebből 3 nap volt Dublinban, 1 nap Howthban, 1 belső utazással telt, 1-et pedig Swordsben töltöttünk.

Dublinban a programok főleg Móni javaslatai alapján kerültek napirendre :)

- volt 1 Trinity College / Book of Kells - itt mi Halloween napján voltunk és tényleg kígyózott a sor, ezért az előre jegyvásárlással sikerült min. 1 órát spórolnunk. Arra azonban ügyelj, hogy az internetes lehetőségek drágábbak és van kezelési ktsg is, de megéri. Mondjuk láttuk a sort kedden is, a fele volt az ünnepinek, max 1 órás.

- St Patrick Church - volt szerencsénk ott lenni az ünnepi misén. Az egy olyan spirituális élmény volt, amit nem nagyon lehet elfelejteni, de magát a katedrálist sem. Érdemes nem zárás előtt 1 órával menni, kell rá idő, mire végig elemzed minden nevezetes sarkát.

- Christ Church - gyönyörű szintén.

mindkét katedrális térítéses, ha választanod kell a 2 közül, akkor St Patrick.

- Vár és kertje is 2 órás séta, ha pedig a várba be is akartok menni, akkor az + 2 óra min.

- Howth: felejthetetlen út ahogy a reptérről Howth felé halad a 103-as busz. Olyan lakó övezetek és kik kolóniák vannak arrafelé, amelyeket nem sokfelé lehet látni.

- Moher: ott válaszd meg az utazás módját. Ha szervezettet választasz, az sokat magában foglal, de nem kényed-kedved szerint látogatsz meg helyeket. Nekünk jól bevált a buszos út.

- Swords: a helyi Szentendre. A kistelepülés végén egy gyönyörű vár található. Mivel Swords Dublin egy része telis teli jó kis éttermekkel és sörözőkkel, nagyon ajánlom. Referencia: http://mindenuttjooo.blogspot.hu/2013/05/2013-05-12-14-dublin-swords-irorszag.html

Kajálni a Temple Bar ezer éttermeiből választhatsz, minekünk minden nap sikerült más és más nemzet konyháját kiválasztani. Egy jó indiait ettünk arrafelé 6,50-ből. Sztem nem rossz figyelembe véve a Mc és BK menük árait (12-13 EUR).

Ha kellene a Lep Card, jelezd pls

Előzmény: Fatboy Slim (9056)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!