Aszem, itt a tavaszi zsongás: egy fél pár fekete térdzoknimhoz a következQ mosás után visszatért a párja.
Összecsuktam öket egy kellemes, sötét kis fiókba... kérdés, hogy ikreik lesznek-e vagy egyke :-o Netán sok mosás után már meddöök?
Itt pedig egy kutatásról írnak, a Szuper Zokni kitenyésztéséről, amelyik sosem veszti el párját (mi tudjuk : ez utópia, de nem reálisabb, mint a medve bőrére elfogyasztott, ún. előpia) :
The Sock Chronicles, Episode 10
"i'm so poor i only own a half-pair of socks
" " " i have to wipe myself w/. rocks
" " " my bank is by the river
" " " i've had to hock my liver
" " " no woman will give me any time
" " " all i got's words that rhyme
" " " i owe five bucks to my fleas
" " " i can't afford new shift keys "
Hát, ha a barátnőm ilyen módszereket alkalmazna, akkor én is múlt időben beszélnék már róla. :)
Kutyásmódszer:
Csak vigyázz, mert az ilyen komoly büntetések nem csak félelmet kelthetnek, hanem egy zokni-földalatti mozgalom kialakulásához vezethet. Először csak partizánakciók, aztán egy gyenge pillanatodban az elkeseredett lázadó zokni-hordák átveszik az uralmat.
Van még szadistább.
A volt férjemet házasságunk elején úgy szoktattam le a rendetlenségről, hogy figyelmeztettem: amit szétszórt a lakásban, az a hétvégi takarításnál megy a szemétbe. És gyakran jártak így a fél pár zoknik is ...
sztem inkább azon kéne gondolkodni, hogy mit lehetne tenni a fél pár zoknik eltűnésén. nekem az az ötletem, hogy direkt elkéne őket szakítani egymástól, mindenki járjon felemás zokniban, így lehet feltámad bennük az újra egyesülési vágy, és létrejönnek a rendes pár zoknik... talán ebből a leckéből tanulnának...
Elmondom a titkot.
A félpár zoknik általában már mosás elött tünnek el.Ennek oka a földalatti mozgalomban rejlik .
Szaddam emberei.Most még csak a gyüjtésnél tartanak, de hamarosan eljön a nap, amikor felszinre hozzák azt a hatalmas nylonzsákot, amiben évszázadok óta gyüjtik a mosatlan félpárzoknikat.
Ugye nem kell ecsetelnem ,milyen következményekkel jár, ha ezt a zsákot kinyitják!
Ezért a következ? módon tudunk velük kibabrálni:
Talán emlékeztek rá, hogy csinálták mamáink a kesztüvel.Ez ugy lehet megoldani, hogy a bugyi ill gatya tetszés szerinti likán átvezetjük a spagócát.Azért itt, mert itt zavar a legkevésbé.:-))
A két végét pedig hozzávarrjuk a zonki szárához.
Mosásnál tanácsos a spagócát beletuszkolni valamilyik zokniba, különben 20 pár zokni bogózását kezdhetjük meg.
A Zoknifaló Manó!!!!!
Be-benézegettem az írásokba - sajnos, az egészet nem volt időm végigolvasni, éppen a zoknimat keresem - de a Zoknifaló Manó az oka mindennek!
Hát én nem t'om.Mióta az agyamat tudom nekem eltűnnek a félzokniim.Kiskoromban az anyukámat okoltam érte.Most viszont én mosok,és a családban mindenkinek tűnnek el zoknijai.Talán bele kellene nyugodni,közömbös arccal tudomásul venni-az élet velejárója.Lehet h.csak ez lehet a megoldás.
Á, egy mérnök nem csinál nyarat - akarom mondani zokniprobléma-mentesítést. Amíg egyedül éltem, tűntek a zoknik. Amióta összeköltöztem egy szintén mérnökkel, nem tűnnek! Pedig kétszer annyi zoknit mosunk. Sokat töprengtem a problémán, lehet, hogy köze van hozzá a másik mosógépnek, a ház alatti rejtett vízfolyásoknak, az elektro-szmognak is. Vagy ezek összetett hatásának?
Akár jó is lenne. Csak némi pontosítás kellene: miféle internetkávézó? :)
on
Hölgyeim és uraim,
Tapasztalt, gyermekkel rendelkező ismerősöm (nő) két szép kerek szemmel nézett rám, mikor ecseteltem neki a zoknibajokat. Azt állította (állította), neki ilyen problémája nincs - mosás előtt összegöngyöli a zoknikat és kész.
A döbbenettől szavam szakadt.
(Szerintem el is hitte, amit mondott - vagy az agykontroll egy új, eddig nem tapasztaltan erős formájával van dolgunk, vagy csak arról van szó, hogy mérnök az istenadta.)