Igen, miután elküldtem jutott eszembe, hogy írtad... Rémlett... :D Ez baromi érdekes, hogy kisebbet kell belőle. Akkor ha jól értem, nálad fél számmal kisebb kellett mint a méreted. Vagyis rendeljek egy 40,5 -ös méretet. Lassan nőit kell vennem a méret alapján. :D
Na, újra egy érdekesség. A bolt lemérte a Midtown 40-es talpbetétet. 25,6 cm, amihez egy kevés még hozzá jön mivel sarok is öblös ahogy a cipő folytatódik a talpbetét után meg az orra is kicsit.
Mivel egy külföldi oldalon találtam egy olyan írást, hogy a korik 1 számmal nagyobbra vannak méretezve, mint ami rájuk van írva. Ezt megírtam a boltnak, hogy ez valós, erre lemérték, és valóban úgy fest. Vagyis elviekben nekem 41-es lábam van, 25,6cm a talphosszam, és akkor nekem a 41,5-es méret lehet már nagy? A boltos is azt mondta, hogy erre nem tud mit mondani, mert ugye van 40,5 -ös méret is.
Van aki most is használ ilyen puha kötésű K2-es korit? Megdobna a méretekkel? Mármint, hogy a lába mekkora, és a kori mekkora. Mert ez már igen érdekfeszítő... :)
Megrendelem, csak jó lenne első körben jó méretet rendelni, csak furcsa nekem hogy kisebbet kell rendelni...
Na, úgy látom, valóban szabi volt. E-mailre most reagáltak, és azóta váltottunk pár levelet már. Haladunk a megoldás felé, de úgy néz ki, hogy a legelső gondolatom lesz a nyerő. :D
Na, igen. Beszéltem tőlük valakivel... :/ Ugye ebből ajánlották az 1-el nagyobb méretet, de próbálni kéne. Budapestre szerintem ebben az évben nem fogok eljutni, az tuti. :D Nincs utódja ennek a verziónak?
Ja, igen, hülye vagyok.... ezeket olvastam én is. Korábban ezt szemeltem ki a leírás alapján, viszont mivel 2014-es széria, szinte nem kapni sehol! Ahol van is 1-1 darab elvétve, nincs méret belőle! Szóval ezért nem is néztem ezt tovább. Kizárólag a gyerek változata kapható jelenleg is mindenhol.
Ennek melyik az utódja? Mert ha ez ilyen jól sikerült kori, akkor elviekben kellett volna folytatni, nem? :) Sajnos a keresgetés elég elszomorító. 3 deszkás bolt is van, koris egy sem. Sajnos csak olyan üzletekben lelhető fel némi kis választék, ahol minden sportszert árulnak, így egyértelműen borzalmasan szegényes a portéka. Olcsóbb fitnesz korik, azt ennyi...
350km -re van koribolt, amit fel is hívtam, de ott is hát nincs raktáron, abból nincs méret, stb... Régen sem volt egyszerű, de nem hittem, hogy most is ez lesz. Persze internet, de jó lett volna előtte azért pár verziót felpróbálni.
"Fontos tudni hogy ez a cipőforma átlagos, vagy az átlagnál esetleg kicsit szélesebb lábakra illeszkedik igazán. Saját tapasztalatunkból elmondhatjuk hogy a nagyon széles lábúaknak inkább a Powerslide NEXT vonalban"
Most volt időm kicsit a seba frx ahogy nézem kb a powerslide imperial basic és a playlife legion környékére tenném, hierarhia szerint.
Ha kicsit mehetsz feljabb is árba és merev cipő felé gondolkodsz akkor még jó lehet a powerslide khaan black annál kifelyezetten azt irják hogy szélesebb lábhoz ajánlott.
Rosszul fogalmaztam. Persze, hogy nem fog edződni! Sőt! Annyit mondott a srác, hogy jobban tartja a bokát, lábszárat, így gyenge bokával könnyebb lehet a helyzet.
De most ugye az a vicc, hogy kb úgy írok itt, mintha jövő héten freestyle versenyre neveznék be! :) Tulajdonképpen egy sima fitnesz kori is megtenné ha nem játszanám itt az agyam, mert lehet régen ezerrel toltam, azt most meg majd örülök ha eljutok A-ból B-be... :D Lehet számomra a Midtoen is egy full extrás kori lenne a korábbiakhoz képest. Persze jó lenne ha nem számítana, aztán elutaznék valahová ahol van ilyen szakbolt, azt próbálgatnék, azt kifizetem ami jó. Na de ugye 60-70e Ft az irreálisan sok hobbi szintre. Most boltot keresek, ha közelben nincs, akkor Midtown-t megrendelem, ha nem jó akkor visszaküldöm. Ennyi... :D
Én pécsen élek nekem dettó. Én Oszkárral utaztam fel pestre mondjuk összehoztam egy munka megbeszélessel is és meglátogattam a testvérem. Az út oda vissza megált 5 ezerből. De egyeztess időpontot. Ha rászánod magad. Én rászántam a napot mert ahogy irtam kidobott pénz volt az előző rollerblade. De megértem ha család mellett más a prioritás.
A Seba koris cég nagyon profinak látszik. Itt irta valaki hogy FR márkanéven vannak az új modellek. Nem próbáltam, élőbe nem találkoztam vele. De kiváncsi lennék rá. YouTube-on nagyon sok feltöltés
Sajnos nem vágom. Budapest, és környéke nekem kuka. Évek óta alig járok arra. Itt ahol élek, eddig nem találtam ilyesmi üzletet, csak Hervis, Intersport, hasonlók...
Sajnos csak "deszkás" boltok vannak, ahol van egy-két kori, de nulla választék, és általában csak agresszív. Szóval ezért nem tudom próbálni! Nem fogok utazgatni 50-100km-eket hogy felpróbáljak egy korcsolyát, az tuti. Időm sincs rá, na meg....
De most valamit ki kell találnom, mert elbizonytalanított egy koris srác, ezzel a puha cipővel. Azt mondja, hogy ekkora súly, edzetlen, gyenge bokával felejtsem el a puhát, főleg Urban, Freeskate vonalon.
Persze ha szüttyögni akarok mami tempóban a sétnyon, akkor bármi jó, de ugye nem ez a terv...
Most így nem merem megrendelni, pedig már egyszer eldöntöttem. A Midtown-t. Mert ha tényleg nem tartja úgy a lábat, nem olyan közvetlen a reagálás mint a merev koriban, akkor lehet nálam bajos lesz. Jobb bokámat műtötték, térdet is, bal bokát is, szóval adtam a pofájuknak rendesen fiatalon... :D
Volt snowboard cipőm, ami gagyi volt, és síklás közben, egy élesebb kanyarban, hopp, kijött a bakancsból a lábam. Mint a Tom és Jerry mesékben, amikor Tom rohan a szakadék felett, majd megáll, beköti a szemét, stb... azt csk utána zuhan le. Kb nálam is ez volt. Pár másodercig egy lábon toltam, a másikat meg csak néztem ott zokniban, és magamban, Ó-Ó.... pápá.... :D
Szóval most nálam sem tudom mi lesz... Powerslide-ot meg ugye még az eladó is mondta, hogy az lenne a jó, de szűk lehet. De akkor minden kori az!! Nem? SEBA FRX 80 az milyen kori? Ez a SEBA teljesen új szitu nekem...
Én is ezen csodálkoztam. Én egy boltot találtam, ahol azt éreztem hogy jó helyen vagyok és van is valami készleten. Mert vagy csak vebáruház és sehol nem lehet próbálni, vagy fiatal nagyon kedves de nem szakértő irjak mailt és válaszolnak, vagy nagyárúház saját márka + egy két divat kori.
Igy kötöttem ki a S.W.-nél
(de ök szabadságon vannak ezen a héten)
Nem akarom elhinni hogy magyarországon nincs ezen a héten egy kori bolt ahol nem csak az alap korik vannak. És esetleg alkatrésszel is foglalkozik.(Kerekek után akarok menni egy kicsit)
Skateworld.hu
Spineo.hu
Koribolt.hu
Insportline.hu
Soulskate.hu
Marcziskate.hu
Valaki tud még valami értelmes koris céget itthon?
Nem akarom nagyon belemenni, így inkább nem is mondom melyik üzleteket próbáltam elérni, beszélni velük. A lényeg, hogy az egyiknél több üzlet is van, egy raklap telefonszámmal, de egyiket sem veszik fel. Egy másiknál nagyon kedves hölgy a vevőszolgálatnál, de a termékekről fogalma sincs. Másiknál ugyanez. Órákkal később nagy nehezen elértem valakit a korábbi üzletből ahol több számot is hívtam. Ő már képbe volt, viszont kicsit olyan érzésem volt, hogy nem azt veszi alapul amit kérdezek, ami érdekel, hanem teljesen más felé tereli a dolgokat. Volt egy-két olyan megjegyzés, amin csak lestem, de ami kiakasztott, hogy közölte, hogy ha rossz méretet veszek, az ugye az nem az ő hibájuk, és ezt ők nem szeretik. :O Mondom ez most mit jelent, nem lehet visszaküldeni, és cserélni? Hiszen törvény van rá, és mindenhol gond nélkül működik. De már nem is reagált rá, közben mással is beszélt... Szóval elég negatív élmény. Ráadásul nekem is üzletem van, és ha ide bejönnek panaszkodni, vagy idióta dolgokkal, akkor is vigyorogva meg kell oldanom a problémát, hogy úgy távozzon, hogy azt mondja, na ez így oké, legközelebb is jövök...
Amúgy a Midtown koriról nézett videók, és beszámolók alapján nem lehet annyira gagyi kori, mint amennyire nekem egy picit lehúzta az eladó. Naná, persze, vedd a legdrágábbat, az a tuti, egyértelmű... :D Nagyon a PS-ot erőltette, mert hogy a könnyű cipős nem egy kategória vele...
Kezdek kicsit most már idegesen hozzá állni a dologhoz. :) Most a boltba, ahonnan megrendelném, azt mondják ne a 41,5 méretet rendeljem, mert 1 számmal kisebbet kell mint a lábam. Miiiii???? Mondom, de lemértem minden féle módon, meg táblázat, és 40-es cipőm sosem volt. Az értékelésekben is azt írják, akkorát mint a lábam. Ja, de 41-es nincs belőle. Csak 40,5 és 41,5 van belőle. Érdekes, hogy pont 41 méretet nem gyártottak.
A bolt elmondása szerint, 40-es méretet rendeljek. Mondtam nekik, át kell gondolni. A sínre azt mondták elég erős anyag, és hát szörnyű kimondani, de közelítek én is a 100kg.... :( Na de mindegy is, 60ezerért nem veszek korit, ez tény. :D
Hát ez gyorsan ment... :D Tulajdonképpen il capo, régebbi verziót nem nagyon találni, egy fajta van, a tavalyi modell, aminek ilyen rikító sárga csík fut végig az orrnál, és ilyen bőr hatása van. De az is csak 3000e Ft-al olcsóbb mint a 2018-as modell.
Tulajdonképpen mérettel egyiknél sincs gond. Viszont a K2 Midtown 36 ezer Ft, a K2 Uptown 60e Ft. Vagyis 24e Ft van a kettó között alap hangon, ami azért elég nagy különbség. Szuper lenne megvenni az Uptown korit, mert baromi jókat írnak róla, a csapágyakról, stb.... de ha elenyészőbb lenne a különbség árban akkor még oké. Viszont irreálisan drágának tartom a 60e Ft-ot. Igaz, a 36e Ft is elég sok, főleg úgy, hogy valószínű ki sem fogom teljesen használni.
Szóval rendelem a K2 Midtown korit, azt meglátjuk. 41,5 méretet rendelek, remélem jó lesz. Igazából nem is a mérettől félek, mert azt cserélik, hanem attól, hogy ez a puha cipős megoldás túl laza lesz, nem fogja eléggé tartani a lábam, a bokám mocorogni fog benne..... szóval inkább ilyesmitől tartok. Csak látom, hogy mit művelnek vele sokan így a videókba, szóval akkor annyira nem lehet rossz. :)
Persze. Tudom, hogy így van, csak az ember szereti a megerősítést. :) Most megnézem melyiket hol lehet beszerezni, és mennyiért. Na meg ha esetleg méretben nem okés, akkor van e raktáron, és tudják is e cserélni, mert az sem mindegy. Így ez fogja eldönteni. Uptown (IL Capo) eleve kevesebb helyen fellelhető, főleg régebbi verzió ritka nagyon. Használt piacon is utánajártam, de szinte nincs! Egyet találtam, egy Midtown korit, 15 e Ft volt, pár óra után elvitték. :)
Írtam korábban a SkateWorld-nek is, de ők nem reagáltak sajnos.
Ti használtok amúgy bukót, meg védőket? Anno nekem semmim sem volt, mert nehezen is lehetett beszerezni, meg ugye akkor karcolás nélkül korozni nem volt menő... :D Ma viszont már eléggé odavan minden testrészem, munkám miatt a csuklóim is, szóval lehet nem ártana valami... főleg, hogy muszáj melózni...
Na indul a kutatás, azt kiderül melyiket rendelem. :)
Ezt nem tudom eldonteni helyetted. Szerintem nem nuansznyi a kulonbseg, te is erezned elsore. de hogy ez meger e NEKED annyit, azt helyetted senki meg nem mondja. En elveztem, hogy olyan volt (plane a hatratolt sulyponttal), mint egy ideges bika. Ujra kellett tanulni par dolgot, de nagyon hasitott es iszonyu fordulekony.
Na, érdekes dolgot vissza a bolt. Eleve, mintha el sem olvasták volna amit írtam, csak küldtek egy sztenderd szöveget. Utálm ezt a rideg, 150 lépést megtartva válaszolok hivatalosan... Vicc.
Ők azt ajánlották, hogy nagyobbat rendeljek. :D
Amúgy ez alapján mértem le, ez elég pontos azért. De korábban is mértem már, és akkor is hasonló jött ki. (1mm kevesebb)
De ők is a visszaküldésre támaszkodnak. Küldjem vissza 14 napon belül ha nem jó, azt ennyi. Igen, csak méretből nincsenek a toppon.
@Saughassy: Na jó azért nem vagyok egy dromedár, de magamhoz képest... :P Ha bevadulok, akkor meg sitty-sutty repkednek rólam 5-10kg... :D Csak a futás már a könyökömön jön ki... Szóval te azt mondod, hogy annyival jobb az Uptown, vagy IL Capo, hogy annyival többet érdemes kiadni rá? Vagy a Midtown is bőven elegendő lesz egy vén trottynak, aki ezen akarja újra átélni, hogy milyen király volt fiatalon vadulni? :D