Keresés

Részletes keresés

hul Creative Commons License 2017.06.18 0 0 2103

A szállásról-kempingről a legbiztosabb info, amikor odamész és megnézed. Csakhogy a legjobb helyeken már vannak, vagy foglaltak a parcellák. Régen egyértelmű, hogy a kempingbe bementünk és kezdtük a vizesblokkal. Voltak gyenge dolgok és istenhátamögötti helyek, ahol jó volt a tenger, de tényleg nomád a táborozás. Persze van-volt bája a dolognak. Manapság jó (és nagyszerű) már a szinvonal, rengeteget fejlesztettek, a személyzet nem csak tavasszal és ősszel takarít, hanem folyamatosan. Más szempontból is óriási a fejlődés, nem csak a bátrak kempingeznek, hanem komoly kultúrája van, hozzák a nyugatiak a csodás lakóautóikkal és lakókocsijukkal, felszerelésükkel, sokat tanultunk ebből a műfajból.  Minden kapható hozzá, ami szem száj ingere. Többen megyünk, rengeteg ember, család, barátok, párok stb. Sokan megszerették ezt az életformát. Manapság a net korában minden látható és foglalható, főidényben kicsike az esélye, hogy beesve egy kempingbe válogathatunk. A "visszatérő" emberek legkésőbb már februárban lefoglalják a legjobbnak tapasztalt helyeket, parcellákat, meg hát terjed a hír, lásd fórum! Az sem mindegy, hogy van egy fiatal pár és apróbb sátor, elindulnak és keresnek, továbbállnak stb. Ha nagyobb a "felvonulás", család van, 1+x gyerek, baráti társaságok, érdemes foglalni, semmi garancia nincs, hogy a következő kempingben ne lennének teli. A kulcsmondat tényleg az, hogy rajtad múlik, hogyan érzed magad, de jó gondoskodni előre, amiről lehet.   

Előzmény: kmrmtms (2102)
kmrmtms Creative Commons License 2017.06.17 0 0 2102

Jo par eve mi is ezt a kempinget neztuk ki, oda is ertunk, foszezonban, elegge tele volt, de azert voltak meg szabad helyek, annyira helyben mar nem tetszett, mint a fotokon, igy nem maradtunk. Aztan egeszen Nerezineig lementunk osszes kempinget megneztuk, legjobban a Bijar tetszett, de az ajanlott 2-3 hely egyiken sem fert el a satrunk (gyerekeknek azert tetszett, hogy golfautoval vittek korbe minket). Vegul visszamentunk a cresi Kovacinebe, ahol 2 remek hetet toltottunk el.

Egyebkent a Slatinaban is jol erezhetuk volna magunkat, mert ez inkabb rajtunk mulik, mint a helyen.

 

Orulok, hogy sikerult foglalnotok, igy tutira lesz helyetek. En nem szeretek foglalni, mert azzal oda a szabadsagunk.

 

Javaslom a brestovai komppal menjetek, vegig Cresen, gyonyoru...

 

Tamas

Előzmény: Szoles99 (2077)
kmrmtms Creative Commons License 2017.06.17 0 0 2101

Sziasztok!

 

Iden Eszak Dalmacia lenne az uticelunk, itt eddig csak atutaztunk, de jo lenne megnezni.

 

Amit tervezunk a kornyeken: Zadar, Paklenica NP, Nin - eddig legalabbis

Kemping Starigrad-Nin-Zadar-Biograd kornyeken keresnenk, ha tudnatok valamit ajanlani, az jo lenne.

 

Amit preferalunk:

legyen sajat partja, ami sziklas, aprokavicsos - lehessen a partrol a vizbe ugralni

szep legyen a kilatas

nyugodt, csendes - ne legyen tul kozel diszko, vidampark...

tiszta vizesblokk

nem feltetlen kell teljesen arnyas hely

kozelben - mondjuk 3 km - legyen nagyobb bolt

autok kulon parkolnak, nem a satrak kozott

 

Nem feltetlen ragaszkodunk ezekhez, csak ezt szeretjuk, igy barmilyen kemping es program ajanlatot szivesen veszunk!

 

Elore is koszonjuk!

 

Tamas

 

hul Creative Commons License 2017.06.12 0 0 2100

Horváto. hatalmas ütemben fejlődik, egyáltalán nem gondolom, hogy ne lennének turistabarátok és a lehúzás is csak annyira van meg, mint az olasz pincérnek Sorrentoban. Vagy a magyar balatoninak.

Megdrágult, vitathatatlan. Bosznia, Montenegro is felfelé megy, egy fáziskéséssel. Minden relatív persze. 

 

Imádom Görögországot. Utálom a rémhíreket. Azért a hírek egy része nem rémhír és lehetnek valós félelmek. Persze nem a pék bucijáról van szó. Nem mész, ha balhé van, ha csődközeliségről beszélnek, ha ellenőrizetlen tömegekről hallassz stb. Konkrétan ismerek embereket, külföldról is, akik a horvát partokra tették át az uticéljaikat. Olyan kempingezők, akik nem azonosak azokkal, akik pl. Berlinben felszállnak a repülőre és egy görög szigeten meg elfoglalják a szállodájukat. 

Jómagam bármikor elindulnék Görögországba sátorozni, túrázni, tudom mennyire barátiak, normálisak -tisztelet a mindenhol jelen lévő kivételnek- és ugyanezt mondanám a horvátokra is (most egybefoglalva az ottani népeket). Görögo. 20-30 éve is pazarul működott mint turista célpont, ma is. Viszont a német évek óta nem akar beülni a német rendszámú autójába, mióta a politikai cécó tart, és nem megy, csak Splitig. Mások meg igen. 

Neked is van bruttód, meg nettód: szóval mindenki oda megy, amiről úgy gondolja, hogy jól fogja érezni magát. 

Jó beszélgetés volt. 

 

 

 

Előzmény: Boarhunter (2099)
Boarhunter Creative Commons License 2017.06.12 0 0 2099

off

Ha megnézed a görög topicokat, beesik ugyan pár aggódó olvtárs akik attól félnek, hogy migránsok hordáival kell hadakozni a péknél az utolsó zsemléért de a görög fanok illetve a gondolkodó emberek nem foglalkoznak a hülyeségekkel (a szándékos rémhírterjesztőkkel). Olvasgatom a horvát és a görög topicokat is, az előbbiekben nem igazán találkozom olyan hozzászólókkal, akik eddig Görögországba jártak de most az ottani helyzet miatt inkább a horvát tengerpartot választják.

Fordítva inkább. Sokakat taszít a horvátok lehúzós, egyáltalán nem turistabarát magatartása.

Szóval kíváncsian várom, mire alapozod, hogy "nagyon népszerű lett mindenki felé Horváto." illetve "nagyrészt kiesett Görögo."

Törökország más tészta, az ottani események nyilván visszavetik a turizmust de mivel a szezon most indul, itt sem igazán tudom, milyen "tapasztalatokról" tudsz beszámolni.

Egyenlőre az idézett hozzászólásod arra hajaz amit a horvát turizmusban érdekeltek művelnek évek óta, "temetve" Görögországot.

A "netto baromság"-ról annyit, hogy szlenget nem szokás magyarázni de ha játszani akarsz :-),  a hozzászólásodnak bruttóban volt igazságtartalma a török helyzet miatt de nettóban már nem... Megfelel? :-)

Nem akarok tovább trollkodni egy horvát topicon, fikázni az ottani viszonyokat. Menjen mindenki oda ahol jól érzi magát oszt jónapot.

Előzmény: hul (2098)
hul Creative Commons License 2017.06.12 0 1 2098

Ha arra gondolunk, hogy sokan, akik eddig eljártak Görögo.ba, Töröko.ba autóval, esetleg most mennének, esetleg feltétlen tengerhez, viszont már nem vállalkoznak odamenni, az ismert politikai változások miatt... bizony áttevődött a kereslet Horvátországra.  Erre mondják, olvasható az elemzésekben, hogy ezért is felértékelődött a horvát part. Ezért is tud -a saját fejlesztések mellett- évről évre sokkal magasabb árakat érvényesíteni a horvát turizmus, hiszen óriási a kereslet. Ne csak a magyarra gondolj, a nyugatibb is így gondolkodik, nem megy délebbre, gázos lehet a helyzet, de az Adriára nagyon szívesen elmegy. Belátható, talán nem is baromság annyira.

Amúgy megérdeklődném, mi a netto és a bruttó baromság között a különbség? Azon kívül, hogy egy gyengécske szófordulat. Ráadásul a baromság igazolására önmagában rohadtul nem alkalmas, arra kellenek érvek is. Azt a finomságot is megemlítem, hogy ha vmiben nem értünk egyet, az nem jelenti, hogy a másik ordinális nagy állat, legfeljebb erről-arról más a tapasztalata, véleménye.

Persze, nem haragszom, csak netto mosoly. :-)   

 

Előzmény: Boarhunter (2091)
sfi Creative Commons License 2017.06.09 0 0 2097

Ez igaz :)

Előzmény: szaja11 (2096)
szaja11 Creative Commons License 2017.06.09 0 0 2096

Komoly volt a kérdés is.  :-)

Előzmény: sfi (2092)
KAti Creative Commons License 2017.06.09 0 0 2095

Persze lehet, hogy valakinek épp a Solaris szolgáltatásai miatt éri meg az a mobil home azzal a felárral.

Előzmény: KAti (2094)
KAti Creative Commons License 2017.06.09 0 0 2094
Előzmény: sfi (2092)
Boarhunter Creative Commons License 2017.06.09 0 0 2093

Oda van írva, hogy "Verhetelen árak!"...

:-)

Előzmény: sfi (2092)
sfi Creative Commons License 2017.06.09 0 0 2092

Ööö, 255 euro 1 éjszaka (akciósan)???? Ez komoly ajánlat! :)

Előzmény: szaja11 (2090)
Boarhunter Creative Commons License 2017.06.09 0 0 2091

Azt tapasztaltam, hogy nagyon népszerű lett mindenki felé Horváto. (nagyrészt kiesett Görögo. Töröko.)

 

Ne haragudj de ez netto baromság...

Előzmény: hul (2085)
szaja11 Creative Commons License 2017.06.09 0 0 2090
Előzmény: Betty19880901 (2086)
sfi Creative Commons License 2017.06.09 0 1 2089

Én mostanában jobbára csak olvasgatok, de engem is bosszantott ez a kérdés, és épp olyan hangulatban voltam, hogy ezt le kellett írnom.

Egyébként az még érdekelne, ha intéznék valami szállást egy ilyen kérdésre, akkor még felelőséget is kellene vállalnom, hogy neki is jó az, ami nekem igen? Na jó, ez csak költői kérdés volt. :))

Előzmény: hul (2088)
hul Creative Commons License 2017.06.09 0 2 2088

Már lemondtam róla, hogy válaszoljak olyan kérdésre, amit így foglalhatnánk össze: "mit szeretnék én"?

Pl. az a kérés: mondjatok egy helyet, ami "közel van". Ami "megéri". Ami "nem drága". Valami "jó kis helyet". Hogy lehetne megértetni azt, hogy senki nem spórolhatja meg a befektetést, a saját munkát: azt, hogy lapozgasson, kép, video, leírás között, hogy  megnézze, mi mennyi távolságra van, hogy kialakítsa, számára érdekes-e, alkalmas-e uticélnak? Ki tudja megmondani, NEKI mihez volna kedve, mire volna pénze?

Az is percek alatt megtudható a leírásokból, véleményekből, hogy másoknak mi a vonzó. Sok ajánlat is van itt, meg más fórumokon is.

Ha valami konkrétra irányul az érdeklődés, a segítség itt van, rengeteg jó példa van erre. A semmire nem lehet válaszolni. 

Jól van... túlreagáltam, bevallom, bosszant. Pesze sok ilyen "pusztába kiáltó" aztán soha többet fel nem bukkan. Ennél rosszabb, ha viszont felháborodik, hogy miért nem képes senki megmondani ő mit szeretne. 

 

 

Előzmény: sfi (2087)
sfi Creative Commons License 2017.06.08 0 0 2087

Ezt most egy komoly kérdésnek szántad?

Mondjuk Zágráb környékén jó lesz? Az tényleg jó hely.

Esetleg ha ránéznél a térképre, aztán legalább azt eldöntenéd, hogy tengerpart vagy az ország közepe, esetleg az egyik sziget a szimpatikus, könnyebb lenne komolyan venni az érdeklődésed.

Előzmény: Betty19880901 (2086)
Betty19880901 Creative Commons License 2017.06.08 -2 0 2086

Sziasztok. Tudnátok ajánlani jo szállást horvátországba? Lakokocsis,faházas érdekel. Gyerekkel mennénk. Még nem voltunk soha külföldön igy nem tudok semmi jo helyet. Önellátos érdekel. Köszönöm a segitséget. Betty

hul Creative Commons License 2017.05.26 0 0 2085

Azt tapasztaltam, hogy nagyon népszerű lett mindenki felé Horváto. (nagyrészt kiesett Görögo. Töröko.) és gyönyörű, rengetegen megyünk. Az északi területek hamar és jól megközelíthetőek, az olasznak sokkal olcsóbb és szebb is mint az észak olasz Adria (ok ez az én véleményem).

De délre is özönlik a túrista, mert az is jól megközelíthető már és hatalmas terület, szigetek, rengeteg jó hely. Igaz drágul folyamatosan, de még mindig kapós. Harminc éve járok és talán sosem merném mondani, hogy na, "ismerek" mindent. Konkrétan tudom, hogy rendszeresen visszatérnek mások is, nemcsak én, mi... és foglalnak korán, februárban már sok bejáratott hely lefoglalt. A net segít, gond nélkül lehet, nem kell odamenni, keresni, aki találomra megy, az azt kapja, ami kimaradt. Kicsikét a felfedezés öröme sérül... az is jó volt, amikor megtaláltál valamit és na ez lesz az, letábozortál (szigorúan a szaniter vizsgálata után). Persze ez sem igaz..mert emlékszem fekete vashordós fürdőre, ahol ez volt a melegvíz és bódás wc, viszont istenadta szép öböl, na az tényleg nomád volt és össz ha 10 sátor fért el. Háromszor 20m elektromos kábel kellett, de volt áram... Hőskori szép emlékek az akkor 3 éves fiammal és anyjával:-) 

Előzmény: Szoles99 (2084)
Szoles99 Creative Commons License 2017.05.25 0 0 2084

No, horvátok visszaírtak. Úgy tűnik, hogy marha nagy mázlink van, egyetlen egy standard parcella van még szabadon a nekünk alkalmas időszakban, azt mondják, hogy minden más eladva. Persze azonnal visszaírtam, hogy kérjük. 

Hogy jó helyen van-e vagy kevésbé, az már egyáltalán nem érdekel, csak biztosra mehessünk...

Előzmény: hul (2082)
Szoles99 Creative Commons License 2017.05.25 0 0 2083

:-)) Bár nekem is volt skoda 120-asom, és ismerem a rotyogó hűtővizet és az állandó légtelenítést :-), azért ennél precízebb vagyok. Ami persze nem minden élethelyzetben előny, majd meglátjuk, hogy  a táborozás alatt mennyit sikerül engednem az elvekből és szokásokból...:-)

Előzmény: hul (2082)
hul Creative Commons License 2017.05.25 0 0 2082

ÓÓ, de svájciaknál drágaság is van ám! :-) 

Talán sosem láttam kempingben svájci rendszámot. De németet (sokkal kevesebben már), hollandot aztán a tesók, lengyelek, csehek és már románok is stb. Francia rendszámok. Bulgár, szlovák, belga, sok olasz!  

A precizitás kellemessé teszi a dolgokat, mert van mihez nyúlni és rend van. Persze lazán kezelendő, viszont mégis jó, ha nincs káosz. Volt szerencsém olyan Skoda 120-as magyar szomszédhoz, akik az elől lévő teknő csomagtartóban ömlesztve tároltak mindent. Mindenkiét és mindenfélét, egyben, bedobálva, keveredve a kaja és a cucc. Örökké keresett valaki valamit, és lassan meg is találta. A pálinka is meglett, úgyhogy volt közös koccintás, nagyon kellemes emberek voltak és türelmesek egymáshoz meg a helyzethez. Egy héten 3x szereltek vízcsövet a Skodán. Hát azt muszáj  volt. Szerintem nekik azért megpróbáltatás lett, polifomon aludtak és csak zacskóból tudtak enni, mert nem volt semmijük, tányér ilyesmi. Jó, hát ez régen volt. Bár én már akkor is listát írtam. Szerencsére nem vagyunk egyformák.

Szóval: a top vizes, az alap. A lakósok saját wc-vel rendelkeznek többnyire, az jó dolog, de tologatni kell kiönteni, ami meg az árnyoldala. Ma már külön személyzet van mindenhol a vizesre és rendben is tartják. 

 

Előzmény: Szoles99 (2081)
Szoles99 Creative Commons License 2017.05.25 0 0 2081

Köszönöm. Írtam a kempingnek, kértem, hogy a 16 napra adjanak valami ajánlatot, hogy egyáltalán mikor van parcella a mi időszakunkban. Még nem jött válasz.

 

Listát írom, és itt is visszaolvastam, nem is keveset. Precíz, tervezős ember vagyok, talán nagyrészt jó cuccokat viszek. Az adódó problémákat meg majd kreatívan kezeljük a helyszínen. :-) 

 

Egyébként nem is biztos, hogy rosszul gondolkodom, mert egyrészt a kalapács(kisbalta)-erős cövek-kötelek trió volt az egyik legelső, ami a listára került :-) , másrészt nálam szigorúan a vizesblokk az első, ami dönt. Néztem neten más kempingeket is, de ahol a vizesblokkot 10-ből 2-3 pontra értékelték (itt 8-9-re), ott már megyek is tovább. Meg az ittenieket élőben is láttam, és csodálkoztam is, hogy milyen kulturáltak, még nekem is teljesen megfelelne. Többek között épp emiatt ragaszkodom ehhez a  kempinghez. (Rettenetesen finnyás vagyok a higiéniára.)

 

Igen, ezen gondolkoztam már, hogy mondjuk svájciak miért a kempingben vannak. Talán beleférne egy apartman is keretbe, főleg, ahogy most olvastam, hogy náluk havi 600 ezer forint fölött van a szegénységi küszöb. :-)

Előzmény: hul (2080)
hul Creative Commons License 2017.05.25 0 0 2080

Az elsődleges ok -az én meggyőződésem szerint- hogy remek kempingek vannak a partokon, legyen az a Balaton vagy a tengerek. A görög kempingek évtizedekkel ezelőtt is nagyszerűek voltak, elhelyezkedés, felszereltség stb. szép emlékeim vannak. Szigorúan maradva Horváto.-nál, északon-délen, a szigeteken az általam preferált kempingek közvetlen a parton szintén nagyon klasszak, csoda helyek vannak. Emellett óriási a fejlődés. Regebben tényleg néhol a "balkáni állapot" uralkodott, vízhiány, satnya klotyó. De el tudtunk menni a tengerhez és élveztük! Azért ne felejtsük el bugyiban vittük a feketén vett márkát, nem feltétlen csuda autóink voltak, és nem épültek még ki a jobb utak, pályák. Az utóbbi években a horvát idegenforgalom hatalmasat fejlődött, persze nagyon meg is drágult, de a lényeg, hogy továbbra is isteni partokon lehet táborozni. Ha megérint vkit ez az életforma, ez a nyaralás, akkor kempingezni fog... még ha nem is olcsóbb néha ma már az appartmanoknál. Meg lehet nézni mi mindennel érkeznek a németek, hollandok stb. lakóbuszok, full felszerelés, kismotor, grillsütők stb. Mehetnének bármelyik szállásra, de ők sem oda mennek, hanem táboroznak. Évről évre.

------

Ha visszanézel vagy megkéred voltak-vannak ajánlott listák itt a fórumon, ki mit visz, mit ajánl másoknak is. Lehet tanulni belőle!

Legyen itt egy No.1. tippem, sok év tapasztalatából. Vigyél a sátradhoz erős cövekeket és erős kalapácsot. A kis huzalszerű, a kisebb sátrakhoz adott cöveket nem tudod beverni a köves helyeken, márpedig a balatoni homokot felejtsd el. Másrészt tud őrült szél és átmenő vihar lenni, jobb a békesség... A másik, hogy hogy alszotok. Van aki esküszik az önfelfújósra, mások másra. Lepedő, hálózsák, kispárna. Attól függ hogy érzed magad, hogy az alváson kívül hogy lehet zuhanyozni és eleve a vizesblokk. Régebben ez volt az első, amit az ember megnézett.

A további felszerelésben óriási a lehetőség-választék. Apró dolgok fontosak lesznek, pl. ha nincs egy köteled, amire a vizes cuccaidat kirakod...

Persze mindent kapni a boltokban, csak mennyivel jobb, ha nem kell ott keresgélni.

 

Előzmény: Szoles99 (2079)
Szoles99 Creative Commons License 2017.05.24 0 0 2079

Köszönöm! Akkor írok nekik. 

 

A kényelmesség feladását nem úgy értettem, de nyilván más életforma, mint egy fürdőszobás-konyhás-hűtős-légkondis appartmanban lakni, amikhez eddig szoktam. 

 

Egyébként elég izgatottan készülök rá, a sátrat már megvettem :-) , előtte nagyon körbejártam a témát, és folyamatosan tervezgetek, töröm az agyam, írom a listát, hogy mire lehet szükség. Az első ötlet az anyagiak miatt jött, de most már azt hiszem nem lépnék vissza. 

Csak ne legyen gond a kempinggel... :-/

Előzmény: hul (2078)
hul Creative Commons License 2017.05.24 0 0 2078

Hoppá!  

A kempingezés nem egyenlő a kényelmetlenséggel. Megfelelő felszereléssel és kedvvvel, ötletekkel, türelemmel, előre gondoskodással egy isteni felszabadult, természetközeli életforma. Nem a kényszer, hanem a tudatos vállalása működteti, ehhez fel kell készülni és nagyon nagyon meg lehet szeretni! 

Sokkal hosszabban is el tudnám mondani :-) 

 

Mielőbb írnod kéne nekik és feltenni a kérdéseket. 

1. Semmi esetre se indulnék el foglalás nélkül.

2. Azt gondolom, azért szürke a foglalási rendszerben, mert már nincs hely. (Más redszerekben így szokott lenni.)

 

 

 

Előzmény: Szoles99 (2077)
Szoles99 Creative Commons License 2017.05.24 0 0 2077

Sziasztok!

 

Tanácsot szeretnék kérni gyakorlott kempingezőktől. Életem első, kempingezésére készülünk, ami nem kis dolog, mert kényelemhez vagyok szokva, de fiam bíztatására egyre izgatottabb és lelkesebb vagyok. Most már úgy érzem, jól fog elsülni a dolog.  Kettesben 16 nap félnomád élet, ez a terv. :-)

 

A kiszemelt horvátországi kemping megvan, ismerjük, külsősként többször jártunk ott, tetszettek a körülmények és hely. (Oké, ez esetleg egy nagyon civilizált kemping a profiknak, de szerintem elsőre emiatt lesz jó nekünk.) A helyhez ragaszkodnék, mert a sziget és Martinscica is a szerelmem, mindketten imádjuk.

 

A kemping Cres sziget, Camp Slatina.

 

A gondom a következő: sajnos csak a főszezonban, július második felében-augusztus legelején tudunk menni, és gondoltam foglalok parcellázott helyet, hogy ne érjen minket meglepetés, meg ne kelljen más hátsójába furakodnunk a táborveréskor.

Vannak is ilyen felosztott helyek, de sajnos elég kevés, és ha jól értelmezem a foglalási rendszert, akkor ebben az időszakban ilyen  már nincs szabad. 

 

Két kérdésem lenne: 

1. Szabad-e csak úgy beállítanunk, vajon lesz-e helyünk, nem szaladunk-e esetleg bele egy "megtelt" táblába a kapun? Ha így lenne, akkor nagy a  baj, mert a közelben nincs másik kemping, és akkor nem tudom, hogy mi a túró lenne velünk. :-/

A kemping amúgy nem kicsi, ha jól emlékszem, azt írják valahol, hogy a 160 felosztott helyen kívül van 400 free hely. 


Térkép a kempingről, sötétzölddel a free zóna jelölve: http://www.camp-slatina.com/assets/images/interface/slatina-map.jpg

 

2.Másik kérdésem, amit nem értek. A kamping online foglalási rendszerében július 16 és augusztus 24 között szürke az egész, se nem szabd, se nem foglalt. Ebben az időszakban nem találtam szabad standard helyet, de miért szürke az egész, miért nem foglaltat jelez? Mint télen, akkor is szürke. Bár nem hinném, hogy júliusban tartanák zárva a kempinget. :-) Így néz ki: https://s28.postimg.org/v1wro7ch7/ezmiez.png

 

Még nem írtam nekik, először a ti véleményeteket szeretném tudni, hogy hogyan vágjunk bele a dologba, foglalgassak előre ha lehet, vagy menjünk, és majd lesz hely

 

Minden tanácsot előre is köszönök!

speedline Creative Commons License 2017.05.07 0 1 2076

Üdv!

Ha valaki Baskara tervez nyaralást a Zablace kempingbe akkor készüljön fel, hogy a kempinget teljesen átépítették.

A korábbi szabad részek döntő többsége megszűnt a helyét kb. 70 db mobil ház vette át illetve ami még maradt azt felparcellázták. Csak a kemping közepén maradt egy kis free rész.

kmrmtms Creative Commons License 2016.09.05 0 0 2075

Ezt én is szóvátettem, és mondta sok vitája volt belőle, hogy nem értették, meg kell neki írni hogy hányan mennétek, mikor, mivel és megírja az árat.

Mi 2 felnőtt, 3 gyerekre, nagy sátorral, árammal fizettünk 324 Kn-t főszezonban egy éjszakára.

 

Előzmény: Mimájszelfendáj (2070)
hul Creative Commons License 2016.09.04 0 0 2074

Azt hiszem a horvátok is tudják, egyre másra épülgetnek, fejlődnek a kisebb "istenhátamögötti" kempingek. Jó oldala, hogy sokkal jobbak lettek, de a vadregényességükből és a kevésbé zsúfoltságukból már veszítenek. Hétmérföldes léptekkel tevődik át a forgalom délebbre, az Istria megtelt. Sajnos hiába az autópálya, ez a szombati csere nap, meg a helyiek hétvégi leugrásai a tengerre iszonyat zsúfoltságot okoz. Plussz Lucko, mint áteresztő: minden irányból át kell menned rajta. A kompok még bírják... már ahol és amikor.

A boszniai út csodás, de már mutatkozik a forgalom áttevődése és nem fogja bírni az úthálózat, meg ez a határőrizeti rendszer -ha nem javítanak rajta. Csodákat látni Boszniában, olcsó stb. csakhogy csodaszép a Tátra, Erdély stb. viszont mi az Adriára szeretnénk lejutni és ott jól érezni magunkat! A másik, hogy északon is, de már délen is olaszországi árak vannak, főképp az éttermekben (nem pizza alapon mondom). Különben Sorrentonál egy hasonló szinvonalú kemping ára megegyezik euróban az (egyik) orebici kemping áraival. Persze ez utóbbi sokkal közelebb van.

Végül is úgy látom vagy A./nyüzsis, kamaszoknak is elég izgalmas környezet, jó kempingek vagy B./keresni a vadregényes, nehezebben elérhető és sajnos bizonyos kompromisszumokat követelő kempingeket.  

Előzmény: Ripesz (2073)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!