A Gyilkos-tó és környéke nemcsak egy turistalátványosság Erdélyben,hanem mítosz és legenda is,egy olyan hely,ahová minden magyarnak legalább egyszer életében el kell látogatnia.A környező hegyek hívogató látványa pedig igazi ajándék a kalandra vágyóknak.
Tavaly készített kétrészes túrafilmem második epizódját ajánlom mindenki figyelmébe:
A Gyilkos-tó és környéke egyike Erdély legszebb természeti látványosságainak.Legendák,mítoszok,lélegzetellállító látványvilág,turisztika,hajmeresztő felvételek,alulról felülről oldalról...egyszóval,minden a Gyilkos-tóról egy kétrészes túrafilm kereteibe foglalva,egyedi kommentárral fűszerezve.
Tudom, hogy ez az invitálás a legritkábban működik. De a facebook is hasonló; merthogy ez nem a kereteken hanem a belsőségeken múlik.
(az internet az mindenesetre sokat adott már az életemben, mint túrázónak; lehetségnek tartom, hogy ez a nagyszerűség megkopik, de ezen mintegy patakon át lehet lépni. Offline túrázóként folytatva. Muy Bien! Muy Bien!)
Endre vagyok, 39 éves és gyűjtöm a kéktúra kilométereket és pecséteket. Pünkösd hétfőn, reggel, a dorogi vasútállomástól indulok el a kék túrán Budapest felé, várhatóan Hűvösvölgyig. (Út közben több lehetőség van befejezni és tömegközlekedéssel utazni.) Ha szeretne valaki csatlakozni hozzám, privátban írjon: acsendre@gmail.com
Minden évben,amolyan visszatérő hagyományként túrázunk egyet a Szádelői-völgyben.Aki szereti a Tordai-hasadékhoz hasonló vad,sziklás tájakat,itt a helye,viszont aki már lábújjhegyen is szédül,ne nyomja meg a „Play” gombot :)
A Ruda-Park Kft. szeretné felhívni a figyelmeteket egy emléktúrára, melyet Hernyák Gábor tiszteletére szerveznek Rudabányán, a Bányató érintésével. Az esemény oldala, ahol előnevezni is lehet: https://goo.gl/8zwpQx
A jelzésfestő tanfolyamról nem tudsz véletlenül valamit? Ráférne egy-két valamikor egyértelműen jelzett, ma már szinte teljesen felismerhetetlen színezékkel ellátott útra - legalábbis, ami a Budai-hegyeket illeti. Különös tekintettel az elágazásokra - nahát azok kifejezetten dühítőek...
A festékesvödör hurcolászását vállaltam tavaly év végén valaki bennfentesnek önkéntes munkában, aki azt mondta, hogy ahhoz is tanfolyam kell, kinevettem - azóta sem hallottam felőle, pedig szívesen csinálnám.
5-5,5 km/órás gyalogló sebességem van (vödör nélkül).
Öt évvel ezelőtt készitettem egy útifilmet az Erdélyi-szigethegység,azon belül is Pádis,túristák által ismert látványosságairól/Csodavár,Galbina-Kőkőz,Szamos.bazár stb./Akkor megfogadtam,ide még vissza kell térni és ami kimaradt, pótolni.
Nos, ez a pillanat tavaly májusban érkezett el.
A többnapos túráról ezúttal is készült videó,természetesen fotósorozat valamint írásos túrabeszámoló is megtalálható mellékletként.
2015. július 18-án szombaton ismét különvonatok indulnak a Lillafüredi Állami Erdei Vasút menetrend szerinti vonatok által nem járt Mahócai szárnyvonalára!
Júniusban Erdélyben jártam, sikerült belőni az egyetlen napot, amikor nem szakadt reggeltől estig az eső és tettem egy „majdnem túlélőtúrát” a Gyergyói havasokban,íme a filmes dokumentáció:
Engedjétek meg, hogy figyelmetekbe ajánljak egy meseszép tájat, kellemes és egészséges klímával, kimondottan az aktív pihenés kedvelőinek összeállított programokkal.
Jómagam nem csak egykori aktív túrázó, de nagy természetbarát is vagyok, szeretem a szép és érintetlen természetet, így bátran merem figyelmetekbe ajánlani szívem nagy kedvencét Észak-Ciprust, ahol egyéni vagy csoportos lehetőségek egész évben várják az érdeklődőket.
Három különböző nehézségű gyalogtúrás csomagunk egész évben közkedvelt.
A képekre kattintva tekinthetitek meg az egyes csomagok részleteit:
Akik kedvelik a kihívásokat és inkább két keréken vágnának neki a meseszép tájnak, azok részére ajánljuk kerékpáros túracsomagunkat:
Az aktív pihenés tekintetében további program csomagokkal is rendelkezünk. A teljes kínálatunkat megtekinthetitek az NCTO HUNAGRY honlapján: