Ismételten téma, hogy ennek a - / + szavazós lehetőség inkább árt a oldal használóinka mintsem használ. Lassan már a fórumhangulat is totál összeszakad emiatt. Nem lehetne ezt inkább megszüntetni? Vagy úgy változtatni, hogy arctalanul (tehát névtelenül) ne lehessen szavazni/minősíteni?
Jó lenne, ha a Fórum keresőmotorja tudna a hozzászólások sorszáma alapján is keresni. Én nemrég kaptam (volna) segítséget az egyik Excel gurutól, aki azt tanácsolta, hogy nézzem meg a 8600-as hozzászólását, mert ott valószínűen feleletet kapok a problémámra.
A bajok akkor kezdődtek, amikor ezt meg is próbáltam, és kiderült, hogy ilyen alapon megtalálni a segítséget meglehetősen macerás, és felhasználóbarátnak korántsem mondható.
Szerintem nem tenne rosszat a Fórumnak ha a keresés a hozzászólások sorszáma alapján is lehetséges lenne.
Ja, és még valami, csaveri: amikor már beolvastattad a THM átírásával a BIG-et vagy a THM-et, akkor jobb egérgomb a már beolvastatott BIG-képre vagy IMG-képre, és a Kép mentése...parancs kiadása után (a helyi lebegő menüből) már elmenthetővé, azaz letölthetővé válik a kész BIG-kép, ill. a kész IMG-kép.
Ugyan, ne vicceljél már! :) Nekem már sikerült, de azért a leírt lépéseket pontosan figyeljed ám meg: énnekem is azért nem ment először mert félreértettem illetlenke moderátort, vagyis rákattintottam ballal a hozzászólásban lévő kis képre, és azután az albumban próbálkoztam meg jobb egérgombbal kattintani a jobb alsó sarokban lévő kis képre az album mellett, aminek persze, valljam be "töredelmesen", semmi eredménye sem lehetett, mivel ez még a THM-eket sem hozza (bélyegkép), amiket átírhatnál BIG-re, vagy IMG-re! :)) <--- Itt a magam tévedését nevetem ki, mivel illetlenke modit "némiképpen" félreértettem... ! !!!!Az áthúzott piros szöveg tartalmazza a hibás lépésemet, ahol elkövettem a hibát!!!!
A helyes megoldás:
(1.) Maradsz a hozzászólásnál, és véletlenül sem lépsz be az albumba (nem nyomsz a hozzászólás képén bal egérgombot)!
(2.) A hozzászólásban lévő képre(!!!), (!!és nem pedig valamilyen másik, albumos képre!!)jobb egérgombot nyomsz!
(3.) Ezután jön a helyi lebegő menüből kiadásra a Kép megjelenítése vagy a Kép megnyitása új ablakbanparancs!
(4.) Ezután ott látod a THM-et a böngésző URL-sorában!
(5.) Most fogod ezt a három karaktert tehát csak és kizárólag "THM"-et az URL sorban, és átírod tetszés szerint vagy "BIG"-re (nagyméretű kép), vagy pedig "IMG"-re (eredeti nagy méretű kép, a feltöltő forrás-képfájlja). Ekkor sikerül a varázslat, és a kis THM-képből nagy BIG-kép, vagy pedig nagy eredeti IMG-kép lesz!!! <---- Így lehet a BIG-ekhez és az IMG-khez hozzájutni!!
Ja, és nem tudom, te milyen böngészőt használsz, nekem ősidőktől kezdve Mozilla Firefox-om van, ami most a 37.0.2-es verziónál jár, mostanság ui. ez a legfrissebbje (amíg a még újabb ki nem jön belőle)! Ha nem ilyened van, telepítsél te is egy Mozilla Firefoxot, mert ha nekem azzal bevált, akkor ugyanezzel neked is sikerülnie kell!!
Menj át a Hibabejelentő topikba, és nézd meg illetlenke moderátorilletlenke (7558)-as hsz.-ában pontosan ugyanilyen jellegű kérdésemre adott pontosított válaszát, mert ez a válasz a Te problémádra is szó és betű szerint ugyanaz, mert én is teljesen ugyanezt kérdeztem meg tőle!
Hála neki itt is a teljesen használható jótanácsáért cserébe!!!
Nem lehetne valahogy megoldani, hogy a megjelenített képek képlopó nélkül is menthetőek legyenek ? Most csak az albumkép bélyegképe menthető a jobb egérgomb menű opcióval. Ez a megjelenített nagy képnél már nem lehetséges.
Én is a képmegjelenítés javítására adok pár ötletet. Mivel azonban ezek a hsz.-ok a Hibabejelentő topikban vannak meg, az ide vonatkozókat (össz. 4 db. hsz.-t) átlinkelem közülük ide, mivel nemcsak fórumhiba-leírásokat tartalmaznak, hanem azok javítási ötleteit is tartalmazzák az érintett hsz.-ok.
Elsősorban a fórumtechnikai szakemberek figyelmébe szánom őket, akiket egyúttal megkérek arra, hogy legyenek szívesek mérlegelni azt, hogy a képmegjelenítés-javítási ötleteimből mennyi valósítható meg, és/vagy mennyire közelíthető meg a végeredmény szempontjából a legjobban az általam vázolt megoldás (itt elsősorban a egyénileg választható régi/új opciós képnézegető-ötletem megvalósíthatóságára gondolnék, amit scarabaeus (7554)-es hsz.-ában többnyire megerősíti.
Az idevágó elolvasandó hsz.-aim előrehaladó idősorrendben a következőek:>>
A hangsúly főleg a pirossal szedve linkelt hsz.-okon van, bár a többi is lényeges dologra világít rá.
Az ötletek elolvasását és a benne foglaltakon való elgondolkodást előre is megköszönöm, remélve, hogy hasznosítható tippet adtam velük a szakemberek kezébe.
Na megint sikerült elbaltázni a képmegjelenítést. Végre megcsinálták a görgetést most megint annyira extrázni akartak, hogy megint sikerült mellényúlni. Most megint csak a kép 2/3 részét látja az ember és sehogy sem lehet előhozni a többi részét a képnek.
Pontosítanák. Az ablak most is átméretezhető de a képből így eltűnik a módosított rész. Tehát úgy lehessen átméretezni, hogy a teljes képtartalom megmaradjon.
Jó lenne ha a feltöltött képek megjelenítésekor az ablakméret (megjelenített képméret) átméretezhető lenne 1-2 húzással mert sokan vagyunk még akinek a képernyő felbontása kisebb a megjelenített képméretnél így a kép csak egy része látszik. Így a képet csak akkor tudjuk megnézni rendesen ha lementjük vagy átmásoljuk a képet egy képnézőbe.
Jó lenne, ha mindenhol lenne vissza a topikba link, nemcsak a válaszolóablaknál. Mert amikor rákeresek valamire, szeretném megnézni a találatokat a szövegkörnyezetükben, és ez most csak több lépésben megy.
Egy szerkeszt gombot ha betennétek az nekem bőven elég.
Ha elütök, vagy elírok valamit legalább 1 percen belül lehessen módosítani. És ne kelljen még 3 módosító hozzászólást írni. A fórumok 99%ánál ez működik, itt miért nem tud?