Keresés

Részletes keresés

hzsee Creative Commons License 2013.05.02 0 0 570

Ha valakinek még nincs e-book readere és venni szeretne, nekem lenne egy eladó Kindle Paperwhite-om. Mindössze pár hetes, kb. 2x1 órát használtam, az Amazonnál a garancia természetesen érvényes. Nagyon klassz kis készülék, mindössze azért eladó, mert van már a családban egy másik, és kettő feleslegesnek tűnik.

Ez a reklámos verzió (kikapcsolt állapotban hirdetés van a képernyőn), az USA-ból Euróbába közvetlenül nem rendelhető. A megrendelhető reklámmentes változat mire ideér postával és ÁFA-val kb. 50e Ft. Az eladó készülék ára 35e Ft, és a fenti okok miatt nem alkuképes.

A személyes átvételt javasolnám, hogy ellenőrizhető legyen a kifogástalan állapot ill. ne sérüljön meg a postán. Át tudom adni Pécsett vagy előre egyeztetett napon Budapesten, esetleg a kettő közötti útvonalon :)
Ha valakit érdekel, szóljon.

Caipi Creative Commons License 2013.04.15 0 0 569

Hát én nem szerettem volna, és továbbra sem szeretnék reklámosat, így hát olyat vettem, ami nem az, tehát nem reklámos mindegyik, csak erre akartam kitérni.

Az árak meg különösen nem izgatnak, mindenki úgy áraz, ahogy akar, én meg azt veszem meg, amit akarok. :-)

Előzmény: Molnár Mari (568)
Molnár Mari Creative Commons License 2013.04.15 0 0 568

Én viszont tudok...:-) A fiamnak Nook-ja van, a férjemnek Boox-a, nekem Kindle-om. Mindgyikben van reklám. Az enyém valóban reklámos változat, 3 ezer forinttal volt olcsóbb a "rendes"nél. Ami azért annyira nem nagy különbség. Bizony, hogy a többiben is van reklám..., nem durva, de van. 

Ezt én manapság nem tartom zavarónak, hiszen mindegyik a könyveladásból él/ne, bár ha megnézed az itthoni e-könyv árakat, szabad elborzadni! Erotikus, szerelmes, ponyva ésatöbbi, ésatöbbi. 1999.-ért. Nem semmi. Én ugyan le nem baltázom azokat, akik torrent oldalra merészkednek ilyen könyvárak mellett!

Úgy kezdődött, ha még emlékeztek rá, hogy mennyivel olcsóbb lesz az e-könyv, hiszen nem kell tárolni, boltot nyitni, raktározni, leltározni, eladózni, stb. Ehhez képest viszont a legtöbbje veri a 2 ezres plafont.

Na mindegy. 

Előzmény: Caipi (567)
Caipi Creative Commons License 2013.04.15 0 0 567

Ami a Kindle-t illeti, ez nem így van, csak az olcsóbbik, reklámosnak árultban van reklám, a többi fajtáról persze nem tudok nyilatkozni.

Előzmény: Molnár Mari (565)
Molnár Mari Creative Commons License 2013.04.15 0 0 566

Konvertálásra ezt használom: 

http://www.hamstersoft.com

magyar nyelvű, borzasztó egyszerű és nagyszerű. Jóval szimpatikusabb nekem, mint a Calibre, nem tud annyit, de nekem nincs is rá szükségem.

Használjátok egészséggel!

Molnár Mari Creative Commons License 2013.04.15 0 0 565

Enyém sem itthoni, a múlt héten láttam a Media Marktban 35 ezerért, december elején a barátnőm 99$-ért hozta nekem. Azért van különbség... Most meg már olcsóbb is kint. Ha megnyugtat, mindegyikben van könyvreklűm, hiszen ebből élnek, nem az olvasó-eladásokból...

A garancia él így is, csak ahhoz vissza kellene küldenem Amerikába... Remélem, nem kerül rá sor!

Előzmény: Szötyke (564)
Szötyke Creative Commons License 2013.04.14 0 0 564

Én is csak olvasni szeretnék rajta:). Azért egyet vettünk, mert szerettük volna kipróbálni, hogy a gyerekek hogy állnak hozzá...:), de jól vizsgázott. Garit nem hiszem, hogy tudjuk érvényesíteni, mert nem itthonról van a gép...Csíptetős lámpa és matt screen protector volt ajándékba hozzá:))), tokot pedig varrtam neki. MOndjuk a kezdőképernyőről kihagyhatnák az online vásárolható könyvek listáját és mindjárt lehetne több utoljára olvasott könyvnek hely (mert mondjuk mi van, ha egyszerre két-három könyvet olvas az ember...). Egyébként továbbra is imádjuk és nem bántuk meg:)! köszi a jókívánságokat:)!

Előzmény: Molnár Mari (563)
Molnár Mari Creative Commons License 2013.04.14 0 0 563

Nem csináltam rajta és vele semmit és imádok. Kifejezetten olyat akartam, aki csak olvasásra való. Olvasás közben engem leköt a könyv, nem érdekel a zene sem. Rootolni nem érdemes, elveszíted a garanciát. Persze, hogy egy utolsó könyvet mutat, hiszen elvileg 1 személyes a könyv...:-) Az sem zavar, hogy 2 GB-os (ez is jelent vagy 1200 könyvet), de bővíthető 4 gigáig...

Ha szabad javasolni valamit, vegyél hozzá egy tokot és egy 2 dekás csíptetős lámpát. Nagyon megéri. Én a Liliom u. 1/A-ban vettem mindkettőt a Koobe mintaboltjában. Szép, jó, nem drága és főleg célszerű!

Viseljétek egészséggel, jó olvasást hozzá!

Előzmény: Szötyke (562)
Szötyke Creative Commons License 2013.04.13 0 0 562

:)) Köszi! Nagyon szeretjük, sorban állunk érte, de már jeleztük a Jézuskának a további igényeket:).

Apróbb (de nem elviselhetetlen) problémának érzem, hogy csak 1 db utoljára olvasott könyvet jelenít meg a kezdő képernyőn, ráadásul, ha más olvasta előttem a saját könyvét, akkor az enyémet csak a polcomról tudom elővenni, amit keresni kell, de ez mondjuk simán megszokható.

Nekem sok még a B&N könyvajánlója alul, nem wifi módban azt ki lehetne onnan venni...nem tudom, lehet, hogy ezek a problémák a rootolással megoldhatók esetleg? Ha nem, akkor sem olyan mértékűek, hogy hatalmas gondot okozzanak, hogy eltérítsék az embert a vásárlástól.

Mert szerintem minden egyéb szempontból (egyelőre, egy hét használat után) nagyon jó! szerintem egy ebook olvasó olvasni kell, nem zenélni, filmezni, csetelni, stb....így legyen olyan a megformálása, hogy kényelmes legyen kézben tartani, jól olvasható legyen a képernyő (lehessen változtatni a betűméretet, betűtípust, sortávot, betűnagyságot, margót), einkes legyen, és pluszként eseleg lehet rajta wifi is, ha valaki akar web-boltból letölteni...Apa meg tudja majd ezt a root-olást csinálni, ha kell, de egyelőre nem érezzük szükségét, úgyhogy ha tudna valaki írni arról, hogy miért jó ez, megköszönném. Olvastam róla, hogy több dogot tud majd, de érdemes? Ha (evileg) csak olvasni akarunk majd rajta?

Előzmény: Molnár Mari (561)
Molnár Mari Creative Commons License 2013.04.12 0 0 561

Szerintem a Nook a legjobb!!! Gratulálok hozzá!

Előzmény: Szötyke (557)
peytol Creative Commons License 2013.04.12 0 0 560

Köszönöm

Előzmény: Kövezett (559)
Kövezett Creative Commons License 2013.04.11 0 0 559

Olvasd el ezt

Fórum alatta meg itt.

Nekem is van, olvasásra nagyon jó, a zene is szól (bár én nem használom), netezésre nem való (nem is arra szánták).

Előzmény: peytol (558)
peytol Creative Commons License 2013.04.11 0 0 558

Szeretnék egy e-book olvasót vásárolni, de nem igazán tudom eldönteni, hogy melyik érné meg. Végig olvastam ezt a fórumot, ill más oldalakat is, de a technikai oldalam nem a legjobb. Így azon kívül, hogy e-ink-es legyen, a többi információ nekem nagyon kínai (formátumok, processzor, szoftver stb). Az olvasón olvasni szeretnék (magyarul), de nem hátrány a wifi és az mp3 sem. Árban 30 ezer körül gondolkozom.

Ez most akciós http://www.edigital.hu/e-Book_olvaso/WayteQ/Digi-Book_xBook-60w_6E-link_kijelzo-p352302.html Megnéztem az üzletben, és kicsit kopognak a gombjai. Itt a fórumon nincs véletlenül ilyenje valakinek? Bármi infót tudtok róla? Mert, hogy sokat nem találtam róla sehol. Mindenki Kindel mániás, azt meg nem akarok itthon venni túlárazva. Egyéb más javaslat?

Köszi

Szötyke Creative Commons License 2013.04.07 0 0 557

Sziasztok!

Ma lett egy Nook Simple Touch-unk:). Egyelőre még tanuljuk, szokjuk, ismerkedünk vele. Most töltődik még, de azért persze próbálgattuk bekapcslni, feltölteni rá, stb. A polcrendszert felfedeztük hamar, és mivel ideiglenesen családi olvasó lesz, mindannyiunknak lesz saját polc. Én ami miatt beleszerettem, az a fazonja, külseje. Miután csak kép alapján döntöttünk, azért kicsit féltem, hogy milyen lesz élőben. De nem csalódtam, sőt!!! (Tegnap az ósanban kézbevettem egy kindle-t, és most azt mondom, hogy hatalmas a különbség a kettő masina közt.)

Ez az einkes képernyő is nagyon tetszik, tisztára, mintha matrica lenne, vagy a legtetején lenne a betű:).

Mi elsősorban olvasásra szeretnénk használni, nem netezésre, úgyhogy a színes/a nagyobb képernyő, az egyéb extra tudások egyáltalán nem játszottak szerepet a választásban. Inkább az volt a fontos, hogy einkes legyen és hát az ár volt, ami még meghatározta a dolgot.

Most megyek is, tanulmányozom még a gépet. Szép estét mindenkinek!

atlantiszi medvetor Creative Commons License 2013.03.26 0 0 556

Végül Kindle lett belőle. Tetszik, jól olvasható, könnyű, jó a fogása. Egy tok kell még hozzá, és akkor minden meglesz, ami kell.

Még nem foglalkoztam konvertálással, bár a Calibre-t már leszedtem. Már értem, mit akartál mondani a pdf-ekkel kapcsolatban, tényleg nem az igazi. De szükség esetén azért olvasható. 

Egyelőre végigrágom magam néhány könyvön, ezzel elmegy egy kevés idő, aztán majd belemélyedek jobban a kütyü képességeibe.

Előzmény: Degeczi (555)
Degeczi Creative Commons License 2013.03.17 0 0 555

"viszi" mindegyik - de sok örömöd nem lesz benne!

könyveknél nem probléma: ha rákeresel, többnyire beszerezhetőek e-book formátumban is, nem csak PDF-ben, és a konvertálás sem túl vészes - pláne, ha már OCR-ezett, szöveges anyagok

sok ábrát, táblázatot tartalmazó kiadványokkal van csak igazán gond, mert azok korrekt átalakítása nem éppen egyszerű

Előzmény: atlantiszi medvetor (553)
atlantiszi medvetor Creative Commons License 2013.03.17 0 0 554

Köszönöm! Nem is rossz így első ránézésre.

Előzmény: vonalzoo (552)
atlantiszi medvetor Creative Commons License 2013.03.17 0 0 553

Nem tudom hol olvastam, az biztos, hogy több helyen is, de sehol sem fejtették ki pontosan, mit jelent ez, ezért is kérdeztem rá itt.

Ezek szerint nincs ezzel probléma, ez jó. Köszönöm az infót.

Sajnos a letölthető könyvek 90%-a pdf, ezért mindenképp olyan kellene, ami ezt viszi. Legfeljebb konvertálok, ha kell, ezen ne múljon. LCD-t nem akarok, csak egy szemem van. Illetve kettő, de egyszerre romlanak. :)

Előzmény: Degeczi (551)
vonalzoo Creative Commons License 2013.03.17 0 0 552

Esetleg még a Pocketbook is szóba jöhet

Előzmény: atlantiszi medvetor (550)
Degeczi Creative Commons License 2013.03.17 0 0 551

semmiféle "felugró reklám" nincsen a Kindle-ön, hol olvastál ilyet?

a "Special offer" változat alvó állapotban mutat reklámot (tipikusan könyvet), bekapcsolva pedig csak a főmenüben, a könyvlista legalján, az utolsó könyv helyett jelenít meg egyetlen sorban: olvasás közben sosem, és fölugrással sem zavar

a PDF viszont nem e-book formátum, ezért a megfizethető méretű e-inkes készülékeknél csak vészmegoldás: ezek könyvolvasáshoz ideálisak, PDF-hez kis méretben csakis LCD kijelző való

Előzmény: atlantiszi medvetor (550)
atlantiszi medvetor Creative Commons License 2013.03.17 0 0 550

Sziasztok!

Az alábbi olvasóval szemezgetek, és gondoltam megkérdezem, van-e valakinek tapasztalata vele kapcsolatban.

http://www.koobe.hu/termek/icarus-essence-e-konyv-olvaso

Nekem igazán az e-ink, a 6" és az ismertebb formátumok olvasása fontos, más nem. (Ez ugyan doc-ot nem támogat, amit furcsállok, de ezzel még meg tudok birkózni.)

Még néztem a Kindle-t is az Amazontól, ott valami felugró reklámokkal ijesztgetnek. Én mondjuk csak offline használnám, és csak letöltött (jellemzően pdf, doc, rtf) fileokat olvasnék vele.

Szóval most a Kindle és a fenti Koobe cucc közül kellene választanom. (Illetve ha valami hasonló van még ebben a kategóriában.)

A felső határ 30000 ft, ennél többet biztosan nem adok érte.

Ha valaki tud tanácsot adni, hálás lennék. Köszi!

Törölt nick Creative Commons License 2013.03.12 0 0 549

Az en olvasom Nook. Ugyanez tortent vele. A benne levo elem merult le veglegesen. Allitolag csak 2-3 evig tartanak. Hogy errol meggyozodj, vedd ki az olvasobol azt es ugy tedd fel "tolteni". Azt nem fog, de ha ilyenkor a toltest jelzo kis feny kigyullad, akkor biztos az elem a hibas. Ujat kell venni. En az USAban elek, es az Amazonon volt a legjobb ara. Miutan az elemet beraktam, az olvasomra ismet regisztralni kellett, mintha uj lenne. Rovid programujitas utan ugy mukodott, mint ujkoraban. Az elmentett konyvek is ott voltak.

Sok szerencset.

Előzmény: sTarrrz (543)
pergerke Creative Commons License 2013.03.12 0 0 548

Szeretném a figyelmetekbe ajánlani ezt a független, igazán érdekes e-könyv faceblog-ot! Tesztek, hírek, ajánlók stb. 

https://www.facebook.com/pages/Szeretem-az-e-k%C3%B6 nyvem/147630122069823?fref=ts

Molnár Mari Creative Commons License 2013.02.17 0 0 547

Próbáld meg konvertálni. www.calibre.com

Előzmény: 1stLT (544)
Thor Creative Commons License 2013.02.16 0 0 546

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=117890820&t=9014128

Itt egyszer már válaszoltam valakinek ilyen kérdésre. Ha még nem oldódott meg, ezt ajánlom.

Előzmény: sTarrrz (543)
panda230 Creative Commons License 2013.02.16 0 0 545

Sziasztok!

Nekem 2 kérdésem is lenne. Éppen e-book keresőben vagyok, és mivel elég nagy az e-book piaca csak kapkodom a fejemet a rengeteg e-book olvasó láttán. 

Van esetleg valakinek Icarus Pocket fekete színű 6" e-book olvasója? (http://www.edigital.hu/e-Book_olvaso/Icarus_Pocket_ebook_olvaso-p345089.html) Nekem ez tűnik szimpatikusnak, és olyan formátumokat is támogat, amikre szükségem lenne. Ha van valakinek ilyen olvasója meg tudná osztani velem a tapasztalatait? És még egy kérdésem lenne. Ehhez a típusú olvasóhoz lehet kapni tokot?

Előre is köszönöm szépen a segítséget!

1stLT Creative Commons License 2013.02.11 0 0 544

Hello!
Milyen programmal tudnékmeglévő pdf, world dokumentumokat epub formátuba alakítani? Próbáltam a dokumentumok elejére borítót illeszteni különböző programokkal (pl. Adobe Reader Pro), de az ebook olvasó programok (WP7, iPad) mindig rosszul jelenítik meg a borítót. Nem fedi le az egész előnézeti képet és alul-felül valamint az oldalakon fehér csík marad. Ezt milyen programmal és milyen beállítással tudnám javítani? Köszi a segytséget!

sTarrrz Creative Commons License 2013.02.09 0 0 543

sziasztok!

Nekem eddig a könyvolvasómmal ne volt semmi gond viszont a napokban megpróbáltam bekapcsolni azonban nem reagált teljesen sötét maradt a képernyő.

Ezután feltettem tölteni gondoltam hátha lemerült azonban 3órás töltés után is ugyanaz a helyzet.

Ha a gépre csatlakoztatom akkor azt írja ki hogy az usb eszközt nem lehet felismerni.

Mégis mi baja lehet az olvasómnak?

frengi Creative Commons License 2013.02.09 0 0 542

Nekem Trekstor van, 50€ vettem de a barátnőm a Saturnba már csak 44€-ert , nem netes nem érintős, töltőt nem adtak hozzá, csak adatkábelt, de a fényképezőgépemnek a tööltője jó hozzá. Laptopról szoktam rá tölteni, nagyon strapabíró, de ha nem hát akkor sem nagy kár érte mert kb 2 rendes könyv árán vehetek egy újat.

Előzmény: Graver (515)
Jani169 Creative Commons License 2013.01.27 0 0 541

Sziasztok!

Segítséget kérnék az alábbi problémára:

Megszerkesztek egy e-book-ot RTF-ben, és Calibre-ben konvertálom e-pubba. Konverálás közben a képeknek a hátsó 1/3-át levágja, és a kép elejére illeszti. Mindegy, hogy a kép hol helyezkedik el az oldalon. (természetesen lekicsinyítem, de akkor is) Mit kell beállítani a Calibrén, hogy ne tegye ezt szinte minden esetben? 

Segítségeteket előre is köszönöm.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!