Keresés

Részletes keresés

cua_____ Creative Commons License 2000.03.30 0 0 287
John Zero:

ne csusztass legyszives. en konkretan a primonline.hu doman-rol beszeltem.

a lego es tarsai mas tema. de ha mar igy felhoztad:
akkor szerinted mi a jo? abszolut szabad vasar, vagy szabad vasar, varolistaval? (ahol ugye a jogos tulajdonos meg megszerezheti a nevet)
vagy marad a ptk?

2 het. ez mar szinte uncsi. szerintem is bosszanto, hogy a nagy roham miatt csuszott az egesz, (a mi cegunk tegnap elott kapta meg a domain-eket), mint elozo valaszomban irtam, nem jelentett gondot, mivel amoge rakando tartalom fejlesztes alatt all. gondolom masok sok eves munkaval fejleszettek tartalmat, es most pont ezen a +10 napon buktak el!? bahh..
biztos vagyok benne, hogy mire beall a "normalis" ugymenet, akkor a ket het ket het lesz es nem harom.

az, hogy a regisztrator kit perel tovabb, engem nem erdekel. az az o baja.

regards,

Előzmény: John Zero (285)
cua_____ Creative Commons License 2000.03.30 0 0 286
..akkor maradjunk a konkretumoknal:

a. porult jart ugyfelek:
ezt nem ertem. az ugyfelek elballagtak a regisztratorhoz (pont ugy mint en). beadtak az igenyt, jelezve, hogy az prioritasos avagy mezei regisztracio. mi tortent?
a.1 prioritasos igenyt nem szolgaltak ki? tenyleg van ilyen?
a.2 nem prioritasos, es nem kerult be a sorsolasba? ott a regisztrator. lehet halalra perelni. adott a sorsolas eredmenye, attol valo elteres ugye nem lehet.
a.3 nem prioritasos, sorsoltak. nem o kapta. errol nincs is mit irni..

b. szemet modon kiutalt iszt-be vagyo cegek.
ezt komolyan mondod? el tudod magyarazni nekem, hogy miert jo ha iszt tag vagy? vagy miert jo az index-nek, ha iszt tag?
b.1 szinte kizartnak tartom, hogy a roham elmultaval olyan oriosi bolt lenne domain-eket regisztralni magyarorszagon.
b.2 iszt tagsag nelkul is regisztralhatsz domain-t. igen, a mi cegunk is ezt csinalja. a regisztrator megmondja mennyiert regisztral neked, te erre rateszed a sajat munkadijad ("arresed") es annyiert adod az ugyfelnek az "ugyintezest". ha komoly, cegedhez ragaszkodo ugyfeleid vannak, akik nem akarnak ezzel foglalkozni, akkor ugyis rad bizzak. ha az ugyfeleid ugy gondoljak nem erdemelsz penzt a munkadert es inkabb ok maguk intezeik ezt a reszet a dolognak, akkor pech-ed van.

c. "az ISZT-n belül .." errol nem tudok semmit, nem vagyunk iszt tagok

d. "független sajtó és egyéb szakmabeliek" ehem ez tetszik. primonline? euroastra? index? ??

e. "sőt talán/remélem az állam is" brr, meg remalmomban se!!!

csak roviden:
1. velemenyem szerint jo uton _haladunk_.
2. a jelenleg zarolt domain-ek kiadasara (elobb-utobb) szerintem lesz mod.
3. tovabbra sem hiszem, hogy barkinek komoly kart okozott volna az eddigi gyakorlat.

nezd, nezzetek, hany olyan nev szerepel most a koztudatban, aminek regen semmi jelentosege nem volt?
origo, nexus, swi, ttc, deltasoft, hosember, gyaloglo... csupa olyan nev, ami nekem soha nem jutott volna az eszembe. viszont a tulajdonosok olyan szolgaltatast tettek moge, ami igen nepszeru lett.

azoknal a szolgaltatasoknal, ahol eddig *.com szerepelt, ott is volt (lett volna..) megoldas, amit a maffia.hu, kgb.hu ..etc kapcsan mindenki ismer.

hogy miert rohogok? mert MINDENKI aki erdekelt ebben a business-ben tudott az osszes szabalyzorol es kiskapurol.

mondok egy nagyon elo peldat:
cegunk rendelkezik "freebsd" lapbejegyzessel. a bejegyzes 2000.02.29-n kelt, a beadott igenyunk viszont mar keson erkezett be. a freebsd.hu-ra mar csak nem prioritasoskent, sorsolason indultunk. nem lett a mienk a freebsd.hu. megkapta viszont a mixim. nem tudom a mixim miota hasznal freebsd-t, milyen terveik vannak a freebsd.hu domain-el.
mi egy, a linux.hu-hoz hasonlo szolgaltatast terveztunk. nem jott ossze. ha ragaszkodunk a szolgaltatashoz, akkor targyalunk a mixim-el. vagy odaadjak normalis aron (regisztracios koltsegek + valami) vagy ha elvetumlt osszeget kernek erte, akkor elinditjuk freebsd.is.hu cimen.

Most ugye a te logikad szerint engem orioasi serelem ert. lehet, bosszanto, de nem torom ra a corynet kft-re az ajtot. amugy felig-meddig jogosan huzna fel a szemuldoket es kerdezne: ember, miert nem adtak be azt a rohadt lapkerelmet januarban? es tudod mit: igaza is lenne. miert nem gondolkodtam legalabb egy honappal elore..

nem tudom mennyire vilagos az altalam leirtak mondanivaloja, remelem segit abban, hogy megertsd nem feltetlenul szantani es soval hinteni kell.
probalj meg konstruktivan hozzaallni a jelenlegi rendszerhez, es minel tobbet tenni annak erdekeben, hogy jo legyen. ami nekem is erdekem.

nekem ha eszembe jut valami, amit okosnak tartom, akkor leirom es elkuldom egy olyan regisztratornak, akiben megbizok es nem vesz semmibe. biztosan te is talalsz ilyet. talan meg mukodni is fog.
nem egybol. azt nem is varom el. egyszeruen a kialauklt helyzet lekezelese idot vesz igenybe.
kozben hibazni is fognak paran, meg lenyulnak paran olyan neveket, amiket mas is szeretne.
felhaborito, de ugye mindannyian elmultunk 6 evesek, es talan nem dobbenunk meg rajta. belenyugodni se kell.

vegul meg1x a lenyeg: ha jo tartalmat csinalsz, akkor szinte barminek hivhatod, latogatni fogjak.

regards,

Előzmény: Ónody Péter (284)
John Zero Creative Commons License 2000.03.30 0 0 285
cua:

"igazan orulok neki (komolyan!), hogy ha pl a primonline.hu-t nem a prim kft. kapja (ha jo az informaciom)."

Gondolom annak is orulsz, ha a lego.hu-t nem a lego kapja, az ofotertet nem az ofotert, a nemzeti szinhazat nem a nemzeti szinhaz (melyik?)...

Amugy ha jol emlexem Vertes Janos kifejtette a prim primonline.hu-val kapcsolatos allaspontjat itt a topicban.

A "hu de kafa domain"-ekrol meg annyit, hogy szerinted ki jogosult pl. a maffia.hu-ra? Meg tudsz nevezni egy szemelyt, egyesuletet, kft-t, stb aki jogosult lenne ra?
Szerintem nem.
Akkor pedig szerintem fair az, hogy aki eloszor kerte, az vihesse.

A 2 hetrol: semmi garancia nincs ra, hogy ez a ket het, amit varni kell osszesen nem negy het, nyolc het, stb. Szamold ki peldaul, hogy hany nap telt el marcius 1 es 27 kozott! Szerintem nem ket het.

"DE. ha gondom van, az amugy simanak tuno regisztracioval, akkor nem kezdek el zsebkendo utan kapkodva sirni, hanem megkeresem a regisztratort (mivel vele van szerzodesem, nem az iszt-vel!) es addig verem, amig a ka'rom meg nem terul.[...]"

Valoban. Viszont ha az ISzT hibazott, akkor a regisztrator tovabb fogja perelni az ISzT-re az osszeget.
Ami erdekes annak fenyeben, hogy "az ISzT-t a regisztratorok kepviselik", azaz a regisztrator egyszerre lehet jelen a targyalason, mint alperes es felperes (???)

Előzmény: cua_____ (283)
Ónody Péter Creative Commons License 2000.03.30 0 0 284
Nagyon tetszett a hozzászólásod, le vagyok nyűgözve tőle. De annyira hosszú, hogy nem reagálok minden egyes sorára, mert akkor még azok is kiutálnak innen akik eddig velem értettek egyet. DE, azért pár hozzáfűzni valóm akad. Az első, hogy Te legalább (bár néha nem sikerült teljesen) nem köpködsz, hanem elmondod a véleményed, független attól, hogy én nem értek vele teljesen egyet. Egy gyors sztori, fél órája hívott fel egy régi barátom és elmesélte, hogy beadtak a "liberalizáció" alatt egy igényt és végig az Ő nevük alatt futott a listán és láss csodát, most már működik is, de teljesen másnak adták ki. Ez konkrét nem rizsa, és 4 napja a szerencsétlen programozómmal egy az egyben ugyanezt csinálták...
A bajt te is látod, de valami nagyon nyomja a szíved, ez meg is látszik az írásodból. A baj pedig az, hogy egy magát legitimnek kikiáltó szervezet a monopolium helyzetét kihasználva úgy viselkedik, hogy az felháborodást kelt mindenhol:
a) pórul járt ügyfelekben
2) cégeknél akiket szemét módon megakadályoztak az ISZT tagságban és abban, hogy Ő is pénzt kereshessen a szolgáltatásával
3) az ISZT-n belül több kisebb és nagyobb szervezet is, akik látják a jelenlegi helyzet veszélyeit
4) független sajtó és egyéb szakmabeliek
5) sőt talán/remélem az állam is, bár annak én sem örülnék ha közvetlen szólna bele

Igenis sok szabálytalan, igazságtalan és jogtalan dolog történik, ha te erről nem tudsz nagyon sajnállak. Ez nem csak egy viharkavarás és én nem csak köpködök. Az ISZT jelenlegi technikai részlegével nincs semmi baj, viszont szabályzat nagyon sok eleme tartalmaz olyan részeket, melyek hátrányosak lehetnek. Részletesen iszt.net-en.

Ja és hogy te csak röhögsz rajtunk, hát akkor kiröhögöd az összes olyan embert, akik nagyon komoly hátrányokat szenvedtek mostanság... nem jó politika

Köszönöm.

Előzmény: cua_____ (283)
cua_____ Creative Commons License 2000.03.30 0 0 283
elso lepeskent gratulalok mindenkinek, akiknek sikerul ebben a hatalmas gyuszuben ekkora vihart kavarni..

jo erzes,hogy - komolyan mondom - mar lassan a heti7-esnel is sokkal szorakoztatobb musort sikerul produkalnotok. akinek nem inge ...

igazan oromet okoz, amint itt csemegezek a sok felhaborodott, atvert, kisemmizett, tonkretett..etc tartalomszolgaltato jobbnal jobb szovegein.
igen _tenyleg_ mind1, hogy van sapka, vagy nincs sapka. a veres a fontos :-/
alig gyozom torolgetni a nyalat a monitoromrol, annyit frocsogtok. (ismetlem, akinek nem inge...)

jo lenne, ha a jelenlegei rendszer es/vagy iszt szapulok tenyleg egy formas kis egyletbe tomorulnenek es megprobalnanak valami valodi, mukodokepesnek _latszo_ regisztracios rendszer tervet osszekalapalni. ezen a teren oriasi csalodast okozott az "iszt.net" oldalakon motyogo onody munkassaga. Azt hittem lesz nehany valoban konstruktiv javaslata, erre mit csinal szerencsetlen? "oriasi a baj, beazik a hazam teteje. bontsuk le -az gesz hazat_ epitsunk ujat gyorsan.." :-/

szerintem mar az is siker lenne, ha a "Magyar Hátrányosan Indulók Köre" , azaz tagjai kicsit elgondolkodnanak, mi a _konkret_ problemajuk az iszt-vel es jelenlegi rendszerevel...

a. a jelenlegi rendszer szar, mert akadalyozza a szabad verseny kialakulast
b. a jelenlegi rendszer szar, mert egyes emberek(cegek) beregisztralnak olyan nevet, ami nekik tetszik, holott annak *.com, *.net valtozatat mar regota hasznalja valaki
c. a jelenlegi rendszer szar, mert nem az tortenik amit en akarok.

igazan orulok neki (komolyan!), hogy ha pl a primonline.hu-t nem a prim kft. kapja (ha jo az informaciom). lehet anyazni. de inkabb azt kellene megvizsgalni, hogy mit tehetett volna a "tulajdonos", aki emlekeim szerint kb 10 egyeb kafadomain.hu boldog hasznaloja, es meg az interneten is reszletesen leirta hogyan szerezte meg ezeket, Ja, hogy a sajatjat elfelejtette..brr, nagy hiba.

persze csak 3 honap allt rendelkezesere (mindenkinek!), hogy elgondolkodjon rajta milyen neveket szeretne.
bonyolult dolog.
a cegunknel igy mukodott:
a. leultunk es megbeszeltuk milyen szolgaltatasokat hasznalunk most, milyeneket szeretnenk inditani a kovetkezo 1-2 evben.
b. osszeirtuk az ehhez szukseges ~20 domain nevet.
c. kihuztuk azt a 11-et, ami mar foglalt volt.
d. kitalaltunk 4 ujat.
e. beadtuk a regisztracios kerelmeket.
f. 12 nevet megkaptunk.
g. ..amik a mai napon mar mukodnek.

kiemelnem, hogy a beadott 13 nevbol 12-t csak mi kertunk!

a jelenlegi rendszer rossz? igen, boduletesen.
miert is?

a. kitalalom a domain-t
b. megnezem, hatha mar valaki lefoglalta.
c. beadom az igenyt.
d. nem elem bele magam, mert hatha valaki 5 perccel elobb adta be!
e. 2 hetig varok.
f. megkapom es hasznalom a domaintt.

ja, varni kell 2 hetig hatha jelentkezik jogos tulajdonos? a szemet, meg a vegen elviszi a sajat nevet elottem!
ja, hogy ket het alatt senki nem csinal olyan szolgaltatast, amit ki is rakhatna a domain-re? reszletkerdes.

mielott valaki hasba probalna rugni: nem azt mondom, hogy tokeletes a rendszer. nekem(!) tenyleg kenyelmesebb lenne, ha usa mintara menne a bejegyzes. DE nekem igy is mukodik. pedig nem is vagyok iszt-tag...

DE. ha gondom van, az amugy simanak tuno regisztracioval, akkor nem kezdek el zsebkendo utan kapkodva sirni, hanem megkeresem a regisztratort (mivel vele van szerzodesem, nem az iszt-vel!) es addig verem, amig a ka'rom meg nem terul. (vagy nem ad szamomra elfogadhato magyarazatot)

ja igen, usa minta. akik erre hivatkoznak, kicsit lapozzanak vissza (nem tul messzire) emlekeik kozott, s szamoljak meg hany ceg regisztralt mondjuk 98-ban (es 99 elejen) *com *net domaint.
aztan fogajanak egy ures, feher lapot (mondjuk olyan nevjegykartya meretut) es irjak fel hanyan regisztralnak ma. a *com, *net piacon, ahol ugye alig van igeny...
aztan szamoljak ossze hanyan regisztralnak ma mo.-on.
ja barataim, hogy pont Ti nem regisztralhattok. pech. tenyleg sajnalom.

regards, Szabo Zoltan
inet@is.hu

Ónody Péter Creative Commons License 2000.03.30 0 0 282
Tisztelt Tamasy Ur!

Megjegyzéseim a következők:

"...legyen az Kina vagy USA csak a szbalyokat lehet csinalni es betartatni a tobbi a felhasznaloi gyakorlatokon alapszik."
-a felhasználói gyakorlattal nincs gond, a szabályokat azonban sajnos nem tartják be annak alkotói

"Nem tudom azt miert es kiket zavar az, ha valaki elad egy domaint, piaci erteke van es a kereskedelme mindenhol szabad."
-senkit sem zavar, kivéve akkor ha szándékosan visszaélést akarnak vele csinálni (védjegybitorlás)

"...demagog modon... ; ...Onody felek kialtozasai egy sivatagi kutya"
-Ki maga egyáltalán és milyen alapon sérteget? Utálom az ilyen szemét hozzászólásokat!

-Végül pedig az írása végén lévő felsorolással sajnos nem tudok mit kezdeni, nem tudom mire szánta, de nagyon kiváncsi vagyok mit kívánt ezzel közölni/jelezni...?

Hát ennyi, sajnálom hogy megint nem a téma szellemében vitázunk, hanem sártdobálunk (azaz csak rám dobálják...)

Ónody Péter.

Előzmény: Martin Tamasy (281)
Martin Tamasy Creative Commons License 2000.03.30 0 0 281
Tisztelt MINDENKI

A hozzaszolasom modaralasi jelleggel tortent. Nem kivanok a Magyar domain ugyekbe belefolyni csak azt gondolom, hogy informalok en is a tobbi olvasot mint erdekesseg:

Regen foglalkozom a Magyar .tld dolgokkal erdekel, hogy hogyan is csinaljatok ezt.
Vedjegy jogasz vagyok, de a tudomanyom csak az USA hatarain beluli torvenyekre alapozodik. Viszont az INTERNET egy tarsadalom, mindenhol ugyanaz, legyen az Kina vagy USA csak a szbalyokat lehet csinalni es betartatni a tobbi a felhasznaloi gyakorlatokon alapszik.
Mindenhol szervezetek vegzika .tld regisztraciot (ICANN, IANA), de ilyen sok beszed nem esik rola. Neztem a regi szabalyozast jo volt egy reszrol, de a mostani talan jobb. Tobb a lehetoseg es ugy latom a vedjegyekre figyel.
Nem tudom azt miert es kiket zavar az, ha valaki elad egy domaint, piaci erteke van es a kereskedelme mindenhol szabad.

Az .us tld nem teljesen nyitott, de van .com vagy akar mas. Nem 10000 domainekrol beszelnek hanem 1000000 szamokrol.
Meg nincs kaosz, es akik kaoszt velnek latni nem ertik a Magyar ISZTnek helyzetet. Nem kell Onody Peternek lenni, hogy a magunk teves gondolatait demagog modon a tobbiek fejebe toltsuk.
Ha mind vegre az irigyseg felretevesevel azon lennetek, hogy sok jo Magyar oldal keletkezzen ertekes informacio tartalommal, napi esetlegesen tobb oras frissitessel nem ott tartana a Magyar Internet ahol ma van, es az Onody felek kialtozasai egy sivatagi kutya kialtozasaival erne fel.

Egyeb infok az olvasoknak:

Ha valaki szalkat gyujt, szedje ossze a gerendat is!

Webmaster kft, Chat bt, Time 76 bt, E-Business bt, Webmaster studio Kft, Webmaster s Tarsa bt, Print-Shop-Trade bt es kft, Madesign bt, Multi Software Inc, etc, etc + alapitvanyok

koszonom a lehetoseget
Martin Tamasy

221 Duquesne Ave
Trafford, PA 15085-1106

csn Creative Commons License 2000.03.30 0 0 280
Nem ertem, mit keresnek a 2 hetes listan marcius 13-an (vagyis 17 napja) oda bekerult nevek!
Nem automatikusan kerulnek ki? Kezimunka? Es ha az is, 3 nap keses?
Nem hogy a 2 hetesben nem kellene mar szerepelniuk, de lassan mar be is kene hogy legyenek regisztralva... nem?!

Tenyleg nem baszogataskent, de nem koser a dolog igy...

Thommyka Creative Commons License 2000.03.30 0 0 279
Vannak olyan nevek is, melyeket nem jegyeztek be, pedig a listában (márc.1) benne vannak, és senki nem kifogásolta meg őket. Ha tudtok ilyet, írjátok ide, én is utána nézek. Milyen alapon tiltja le ezeket az ISZT?? A reg.lap úgy is levesz minden terhet a regisztrátor vállárol... Ez a saját szabályzat megszegése!
Ónody Péter Creative Commons License 2000.03.29 0 0 278
Tisztelt "Mindenki"!

Az itteni fórum alapjául szolgáló írásom, mely a http://www.iszt.net alatt található, tovább bővült és már tartalmazza az ígért változtatási javaslatokat. Kérek mindenkit akinek MÁR EZZEL kapcsolatban van hozzászólása látogasson el az általam létrehozott új "topic"-ba.

Címe:

"Itt az idő az ISZT lecserélésére?"

Köszönettel,

Ónody Péter.

Lépesméz Creative Commons License 2000.03.28 0 0 277
Már nem mondok semmit, az "illetékesek" úgysem értik.
Laci, minden részvétem, remélem rövidesen üdvözölhetlek a csapatban.
Előzmény: Kiss Geza (276)
Kiss Geza Creative Commons License 2000.03.28 0 0 276
Torok Laszlo,

Igazad van a copirajt jogokkal kapcsolatban, kisse tenyleg durva amit egyesek muvelnek. Igazad van a regisztracioval kapcs.ban, total kaosz es inkorrekt a dolog (raadasul ugy, hogy kozben -valljuk be- hatalmas penzekrol van/lehet szo). DE.

Szerintem nincs igazad a randivonal.hu-val kapcsolatban es szerintem most epp te kovetsz el jogtalansagot azzal, hogy megtamadtad a nyertest ! Nincs kozom az ugyhoz, de vegiggondoltam az egeszet, es ha kovetkezetesek vagyunk akkor be kell lassuk, nincs jogod erre a domainra. Miert is ?

Mint tudjuk, domainliberalizacios szabalyzat szerint feb15 es marc 1 kozott beadott domainigenylesek elbiralasa ugy tortent, hogy beadhadta akarki az igenylest.
Ha vkinek volt prioritasa (olyan nevu kft-je, bt-je, vedjegyzett markaneve v. miniszteriumban bejegyzett lapja) az megkapta minden hercehurca nelkul a nevet a tobbi nem prioritasos elott.
Ha az igenylok kozt nem volt prioritasos, akkor a nem prioritasosok kozt kisorsoltak a nevet.

Ez tortent itt is. Volt 5 (akkor eppen) NEM PRIORITASOS kerelmezo. Egyikuk megkapta. Hat pont nem te voltal. Az egy dolog, hogy te idokozben beadtad levedjegyeztetni a nevet, de mikor az igenylest le kellett adni semmifele prioritasos papirod nem volt. Gondold meg, van egy jo domainnev (legyen mondjuk aaaaaa.hu). Jo, mert jol hangzik, talan onmagaban is eladhato (bar nem kell feltetlenul annak lennie), vagy akarmilyen szolgaltatassal egyutt mar tenyleg er vmit. Nincs ra senkinek prioritasa. Beadjak az igenylest, megnyeri X, mindekozben Y (hogy megis valamennyire biztositsa magat a jovore nezve), beadja a miniszteriumhoz a lapalapitasi kerelmet. Mi is tortenhet ekkor ? Lezarul a sorsolas, lezarul a 2 hetes varolista, utolso napokban Y azt mondja TT-nek "hello,hello ! igaz, hogy X nyerte a domaint, de nekem bent van am lapalitasi kerelmem, ha varunk meg par hetet en prioritasos leszek, adjak nekem a domaint".

Mar elnezest de ez kit erdekel ??? Sorsolasos rendszerben az volt a lenyeg, hogy akinek akkor van (a kezeben van!) a prioritasat igazolo szelveny megkapja a nevet. Ha nincs prioritast igazolo szelveny, megy a levesbe a tobbi koze, s a 'tulajdonjogot' eldonti a vakszerencse.

Ismeros ? Ez van nalad is ! Be adtad prioritassal ? Nem, mert nem volt kezedben a megfelelo papir, nem volt olyan bt-d, kft-d, bejegyzett vedjegyed v. bejegyzett lapod. Korabban kellett volna gondolkodnod, korabban kellett volna beadnod a vedjegyeztetest. Akkor nem lenne semmi gond. Most viszont errol lecsusztal. (Az mar teljesen mas lapra tartozik, hogy mennyire etikus levedetni egykozszot -randivonal-. Szerintem egyaltalan nem, de mondom, ez mar masik tema....)

Tehat szerintem MINDENFELE JOGALAPOT NELKULOZ az az igenyed, hogy megszerezd magadnak a randivonal.hu-t a nyertestol.

Most a TT ele kerult a dolog, TT megnezi s talan azt mondja, hmmm... neki van mar randivonal.com-ja, mukodik , szep, jo. Adjuk neki randivonal.hu-t. Hiaba nyerte meg X, hiaba lett az ove a nev szabalyszeruen. El fogjak venni tole azert, mert CSAK. S kerdem en, X akkor kihez fordul majd ? 5 nemprioritasos kozul megnyerte a nevet? Megnyerte ? 2 het alatt senki nem tudott prioritast bizonyito papirokat bemutatni ? Senki. Akkor mi alapjan vettek el tole ? Mivan, ha az ove a randivonal nevu szextelefonos tarsasag (nekem pl. elsore az ugrik be a randivonal szorol) ? Amint hallottam senkit velemenyet sem kerdi ki a TT az elbiralasnal. Egymas melle teszi a 2 igenylo papirt es dont. 2 nemprioritasos papir kozott pedig a lakcimen kivul nincs lenyegi elteres tudtommal. A dontes ellen pedig szokas szerint fellebbezesnek helye nincs.

Total jogtalan az egesz. Igy pontosan te is abba a hiaba esel amit olyan nagyon ellenzel. Ugyeskedsz a domainnevvel ! Ha neked olyan nagyon fontos, hogy a .hu-s verzio is a tied legyen, v. ne legyen .hu alatt egy hasonlo szolgaltatas, mint a .com alatt, akkor keresd fel a nyertest, egyeztess vele, probald meg ravenni, hogy ne inditson ilyen szolgaltatast (ha akart egyaltalan), . Csak ugye ez dragabb dolog,mint ingyen megszerzni. Ez igy lenne korrekt.

Persze varjuk meg a TT donteset (most mar en is kivancsi vagyok). 90 %-ban arra tippelek, hogy te fogod megkapni, de (engedelmeddel) egyaltalan nem neked szurkolok. Ugyanis ha te kapnad meg a nevet az azt bizonyitana, hogy domain teren senki sincs biztonsagban, meg a jogos nyertes sem. S teljes mertekben az ugyeskedoke (meg ha johiszemuek is, mint pl. te) az egesz magyar domainpiac.

Csak ennyit akartam, s bocs ha esetleg megbantottalak, nem allt szandekomban. Mondom, csak megprobaltam jozan esszel vegiggondolni, hogy itt mi miert van.

u.i.: errol az egeszrol meg annyit, hogy a randivonal kapcsan pl. nekem sem a randivonal.com ugrik be eloszor, pedig az interneten dolgozok es napi 10 orat toltok a gep elott.

Előzmény: Torok Laszlo (234)
Lépesméz Creative Commons License 2000.03.28 0 0 275
Szesz, hüvelyben.
Előzmény: John Zero (274)
John Zero Creative Commons License 2000.03.27 0 0 274
Na valaszolnek magamnak akkor:

A nic.hu regisztracios adatbazisa 24 orankent frissul, valoszinuleg ezert nem jelzett meg egy j-vel kezdodo domaint se bejegyzettnek.
Szoval akkor ez +1 nap.

Tenyleg jo lenne latni egy folyamatabran, hogy mi mennyi idot vesz igenybe.

Előzmény: John Zero (272)
John Zero Creative Commons License 2000.03.27 0 0 273
al -> all
Előzmény: John Zero (272)
John Zero Creative Commons License 2000.03.27 0 0 272
Grin:
"A bejegyzés a nonprio esetében nagyjából betűrendben megy, vagyis egy-egy adminisztrátor kapott egy betűt, és azt csinálja; aki gyorsabban halad, az előrébb jut az ABC-ben."

Nem tudom, ki kapta a J betűt, de hogy egy lusta *****, az biztos!

A gyoztesek kozul egy j-betus nev sincs meg beregisztralva a nic.hu szerint...

Szoval HAJRA, EL LEHETNE KEZDENI DOLGOZNI!!!

ES FEL VAGYOK HABORODVA!

A tobbi betu az valoszinuleg jobban al, bar nem neztem mindet...

Előzmény: grin (264)
grin Creative Commons License 2000.03.26 0 0 271
laszlokocsis: A domain felett nem a regisztrátor hanem a tulajdonosa (tehát a megrendelő cég/személy, illetve az adminisztratív kapcsolattartónak megadott személy) rendelkezik. Ha a regisztrátorral gond van, bármely másik regisztrátorhoz átviheted a domained, amennyiben a tiéd (ezt a nic.hu illetve a regisztrátor által őrzött papírok bizonyítják).

A tulajdonlást maga a regisztrációs rendszer, valamint az Adminisztrátor biztosítja, aki minden változásnál bekéri és ellenőrzi a papírokat, és összeveti a rendszerben tárolt adatokkal.

(Ennek folyománya, hogy ha változtak az adatok és nem jelentetted be, akár a domained is elveszítheted, mivel nem fogod tudni bizonyítani, hogy a tiéd. Ezért is érdemes az adatokat frissen tartani.)

Olyanról nem nagyon tudok, hogy valakitől "elvette volna" a regisztrátor a domaint, olyanról viszont igen, aki "felhatalmazott" valakit a kezelésre, megadta adminisztratívnak aztán 2 év múlva összevesztek...

Előzmény: laszlokocsis (270)
laszlokocsis Creative Commons License 2000.03.26 0 0 270
A regisztrátornak kell adnia valamilyen "elismervényt" az igénylőnek arról, hogy neki delegáltak egy domain-t, és fenntartják amíg bla-bla-bla?

K.L.

willy(c) Creative Commons License 2000.03.26 0 0 269
Kedves SENki Ne pofazzon vissza mer Akkor megTORlom!
(bocs eleg gyengus, csak erzekeltetni akartam barki nevevel vissza lehet elni..)

Nem, kicsit hulye vagyok beismerem (te velemenyed szerint), mert nem sikerult felfedeznem a sorok kozt egy tiszta javito javaslatot se amire ne lett volna ellenerv (tehat ha te kiolvastad es ugyis ennyi idod van legyszi kozold.)

egy domain sincs a tulajdonomban jelen pilanatban es a sorsolason sem vettem reszt (lenyulni meg nemszoktam ) Nem vagyok ugymond tolvaj hogy holmi neveket lenyuljak...
Majd mellesleg vigyorogva fizessek az ugyvednek.

Előzmény: SENATOR (268)
SENATOR Creative Commons License 2000.03.26 0 0 268
Willi Császár Csicskása: ha nem értetted eddig, legyáél kedves ne fikázd a véleményeket, hanem szívleld meg.
Igaz: ha eddig nem értetted, miért pont akkor értenéd meg, ha most megint mindenki mindent a szádba rágna.

Nem nehéz: olvasd végig újra, szépen, lassan! Mamának szólj, segít kinyomtatni, aztán aláhúzza neked a lényeget!
Te milyen domaint nyúltál le magadnak sikeresen?

Előzmény: willy(c) (267)
willy(c) Creative Commons License 2000.03.26 0 0 267
Hmm hol is kezdejem..

Igen.
Onody Peter:
Alaptalan allitas "egy nap alatt 30 millio forint dokomentalt vagy nemdokumentalt formaban az ISZT zsebebe vandorolt"
Na ez minden alapot nelkuloz marmint az egy nap es az esetleges mogotte huzodo folyamat tagadasa.

Mas..
Igen.. a magyar mentalitas itt is erzodik ezen a forumon
"Mindegy ki es mit csinal mennyire gazdagitja az egesz tarsadalmat, vagy sem ha nekem nem teljesen 100% ig megfelelo akkor szar... meg eleve ki az az ISZT aki valam vetekszik abban hogy megallapithassa mi a jo."

Szoval kerem tisztelettel.. ha van jobb peldaja valakinek hogyan lenne jobban megoldhato az egesz hercehurca, marmint a nevek szetosztasa es a ket szabaly kozti valtas az legyen oly kedeves es tegye itt kozze (mer ugye valoszinuleg azert kiritizalja mert lat jobb megoldast) .
Amennyiben a .com .net .org domainek szetosztasa kerulne szoba az gondoljon ra hogy most kerul azis attervezesre.

Az en velemenyem szerint a szabalyozas a korulmenyekhez kepest kozel optimalis, lehet rajta finomitani persze.

Akinek meg nincs olyan peldaja/otlete/javaslata az menjen mar a franokba el.
Fikazni tudom enis a focit de focizni nem....

Kivetelek azok akiknek valoban informaciora van szugsege.
Bar ezzel szemben kerdes megfelelo forum e ez arra hogy ezen kerdeseket itt vessuk fel vagy sem.(ugye az authentikus valasz remenyeben)

Kaja Ibrahim Creative Commons License 2000.03.26 0 0 266
Brávó! Nézem, kié a cd.hu domain.. Hát láss csodát, véletlenül egy ISZT tag nyerte...
Előzmény: SENATOR (265)
SENATOR Creative Commons License 2000.03.26 0 0 265
"az ISZT egy fillért nem kapott (vagy kaphatott) eddig a domainekért, mivel csak a bejegyzett domainért fizet a regisztrátor"

"mint azt nyilván te is kitaláltad, nem vagyok adminisztrátor, következésképp nem tudom felgyorsítani a bejegyzési folyamatot"

"Ibeharim: majd' 4000 név bejegyzése "semmi jel"...?"

Azaz: Az ISZT, amelyik regisztrátorokból áll, semmit nem kapott a regisztrátoroktól - azaz saját tagjaitól - mivel csak bejegyzett domain-ért fizet a regisztrátor, így az után a 4000 vévért sem ami bejegyzésre került, mivel '4000 név bejegyzés nam "semmi jel"'.

Mindemellett "senkit nem ért teljesen felkészületlenül a roham" ennek ellenére és ennek megfelelően "Mindenki dolgozik rajta, aki csak tud, és jelen pillanatban ingyen", ezért "lehet, hogy 27-ére nem lesz mind kész".

Na akkor én is kiszállok, ezt csak grin tudja megoldani, akiről köztudomású, hogy "nem ... adminisztrátor", így fogalma nincs arról, mit kéne csinálni (ha van, nyugodtan odaülhetne).

Előzmény: grin (264)
grin Creative Commons License 2000.03.26 0 0 264
senator: senkit nem ért teljesen felkészületlenül a roham, pont azért nincsenek kőbe vésett határidők. (noha azon én is elképedtem, hogy a spekulánsok hányszor adtak be egy igényt.) a pénz lenyúlására nem akartam válaszolni, mert látszólag mindenki jobban tudja a dolgot - azért azt elmondanám, hogy az ISZT egy fillért nem kapott (vagy kaphatott) eddig a domainekért, mivel csak a bejegyzett domainért fizet a regisztrátor; minden ilyen "több millióért igazán lehetne ezer emberrel csinálni" beszólás kellő tartózkodással kezelendő. Mindenki dolgozik rajta, aki csak tud, és jelen pillanatban ingyen. Igazad van, nem kell leírnod: ez nem a te gondod! Nem azért mondtam, csak a tájékoztatás kedvéért. (A szerelős hasonlatra: miért, nem ez szokott történni??)

csn: a BACA-t megnéztem, részedről a lehető legrosszabb példa volt... egyrészt nem prioritás nélkülinek, hanem prioritásosnak lett beadva, másrészt annak viszont hiányosan, tehát jelenleg a regisztrátornál vár "hiány pótlására".
A bejegyzés a nonprio esetében nagyjából betűrendben megy, vagyis egy-egy adminisztrátor kapott egy betűt, és azt csinálja; aki gyorsabban halad, az előrébb jut az ABC-ben. Ha baj lenne vele, a regisztrátorod tudna róla; jelneleg a domainek nagy része fel van dolgozva, de lehet, hogy 27-ére nem lesz mind kész; mindenki azon van hogy készen legyen...
A .../kethet/ lapon ott van minden, amit mondani tudunk erről: nyilván nem fogunk olyat kiírni, amit nem tudunk tartani. A megbecsülésbe beletartozik, hogy amennyire lehetséges, tájékoztatunk, és ezen vagyok és leszek, amennyire tudok. Csinálok majd egy bejegyzési folyamatábrát, és amint vége a rohamnak, várhatóan lesznek benne időtartamok is. (Amíg nincs adat, nem fogok légből kapott számokat beleírni.)

senator2: mint azt nyilván te is kitaláltad, nem vagyok adminisztrátor, következésképp nem tudom felgyorsítani a bejegyzési folyamatot. amúgy sem írok annyit, hogy emiatt katasztrófa történne. azzal meg gondolom te is tisztában vagy, csak tréfálkozol vele, hogy az ISZT védi a védett neveket; az általad említett fiktív cég pedig, akinek védett neve van, nyilván már rég megkapta a domainjét (tudtommal a prioritásos queue már múlt hét közepén kiürült, a legtöbb pedig még jó másfél-két hete került bejegyzésre.)

ványa: a whois jelenleg "késésben van" az adatbázishoz képest, a teljesen hiteles adatot (hogy a domain hogy áll) jelenleg a regisztrátorodtól (vagy ha minden kötél szakad: emailben tőlem) tudhatod meg.

JohnZ: Igy van, sajnos nem mondhatom, hogy "igen, 27-ére kész lesz", pedig szeretném. De az igényeknek már kétharmada be van jegyezve, és várhatóan ezt a "látszólagos határidőt" azért tartani fogjuk.

Ibeharim: majd' 4000 név bejegyzése "semmi jel"...?

(És köszönet azoknak, akik kultúráltabban képesek akkor is fogalmazni, amikor idegesek.)

Kaja Ibrahim Creative Commons License 2000.03.26 0 0 263
"A fento mondatbol az olvashato ki, hogy semmi reklamacios alapja nincs senkinek, ha nem marcius 27-en jegyzik be a domaint, hanem december 30-an"

Kérdés, melyik évben december 30-án? Ma 26-a van és semmi jel nem mutat arra, hogy valami változott volna. Sem a Tanácsadói Testület oldala nem látható (nincs), sem a whois nem működik.

Ljejbb olvastam valakitől, hogy "tipikus" magyar szeleburdisággal lett megszervezve. Benne van ebben a tipikus magyar lenyúlás is?

Előzmény: John Zero (261)
John Zero Creative Commons License 2000.03.26 0 0 262
grin:
Marcius elott (max. elsejen) lett beadva a nev, es a ket het alatt senki se kotott bele (oka se lett volna). Akarhogy is szamolom, azota 26 nap telt el.

Amugy belegondolva, vannak olyan esemenyek amelyekhez surgos (hasznos) lehet egy-egy domainnev. Talan nem egy jo pelda, de mi van akkor, ha mondjuk a cian-katasztrofa utan osszeallnak a zold mozgalmak, hogy csinalnak egy egyseges informacios oldalt errol, mondjuk cian-info.hu neven? Nem prioritasosok, es akkor pedig varhatnak 3-4 hetet a domainre. Ami bizonyos esetekben eleg nagy veszteseg.
De meg ha nem is ez volt a legjobb pelda, talalhato sok hasonlo, ahol a domain igenylonek anyagi kara szarmazik a domain bejegyzes kesleltetesebol...

Előzmény: grin (254)
John Zero Creative Commons License 2000.03.26 0 0 261
Grin:
Mas velemennyel ellentetben szerintem pozitiv, hogy itt a forumon valaszra meltatod az embereket, ha a www.nic.hu/domain.hu mar egy jo ideje nem frissult semmi ilyen jellegu informacioval.

"ezek feldolgozása a várható 1-2 napnál hosszabb ideig fog tartani, de várhatóan a problémamentes nevek még március 27-e előtt bejegyzésre kerülhetnek."

Latom itt is ugyesen elkerultetek barmifele KONKRET idopont meghatarozasat.
A fento mondatbol az olvashato ki, hogy semmi reklamacios alapja nincs senkinek, ha nem marcius 27-en jegyzik be a domaint, hanem december 30-an.
Azert ez remelem nem igaz.

Előzmény: grin (253)
Lépesméz Creative Commons License 2000.03.26 0 0 260
"ISZT meg azt mondja, ő csak egy egyesület".

Igen, igen. De TUDOMÁNYOS!

Előzmény: SENATOR (257)
csn Creative Commons License 2000.03.26 0 0 259
nnnna ez meg a masik, amit akartam mar kerdezni.
Valami nagyon nem kerek.
Előzmény: ványa (258)
ványa Creative Commons License 2000.03.26 0 0 258
Na hát ma már egy csomó név be van jegyezve, de ha a nic-ről lekéred a whois adatokat ezt adja ki:
The object shown below is NOT in the RIPE database.
It has been obtained by querying a remote server:
(whois.nic.hu) at port 43.
To see the object stored in the RIPE database
use the -R flag in your query.

mot akkor ez mit jelent?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!