Keresés

Részletes keresés

RoCk'n'RoLl Creative Commons License 2011.07.15 0 0 1111

Bakik ide vagy oda,biztosan fantasztikus lehetett! :) Sznobok pedig sajnos mindenhol vannak. :S A Budapesti koncerten például mellettem olyanok ültek akik még a koncert végén sem tudtak tapsolni, nem hogy énekelni. Őszintén azt sem hiszem el hogy egyáltalán tudták hogy hol vannak. És akkor képzelem hogy mennyi sznob ment el egy szinfónikus koncertre. Csak azért mert szinfónikus, valamint  kötelezőnek érzik hogy megjelenjenek , mert ők azok a "bizonyos valakik" akik nélkül nem esemény egy esemény. Sajnos van ilyen ember nem egy tucat.

Előzmény: BahnScorper (1110)
BahnScorper Creative Commons License 2011.07.15 0 0 1110

Nos, itt az ideje, hogy végre írjak a szimfonikus koncertről is... mindjárt az elejébe is vágnék azzal, hogy elég vegyes érzések kerülgetnek azóta is. Talán túl nagyok voltak az elvárásaim, részben a legutóbbi ilyen fellépésük fényében, részben pedig azért, mert mégiscsak a kedvenc városomban, egy nagy múltú rendezvényen játszottak.

 

A kilenc év kihagyás viszont annyiban megbosszulta magát, hogy normális hangosítással nem mindig lehetett találkozni. És nemcsak az elején volt problémás a dolog, hanem néha még menet közben sem tudták a klasszikus hangszereket megfelelő hangerőre állítani, illetve olykor a gitárok is túl halkan szóltak. És a téren lévő Schiller-szobor miatt nem volt igazi közép-hely, ahol egyszerre lehetett volna jól látni, és tökéletesen hallani is… nekem is inkább a látás jutott ki, de egyébként mindent csak jobbról hallottam.

 

Voltak viszont bőven tökéletes pillanatok is, különösen a Send Me An Angel volt az (meg a The Zoo eleje, amivel nem győzök betelni), de a Deadly Sting Suite is önmagához (meg a résztvevőkhöz) méltóan szólalt meg. Pontosabban utóbbi is csak majdnem, mert itt az oboa volt szó szerint a béna kacsa… ilyen hamisan szólni még soha nem hallottam ezt a hangszert, mint most. :-( Pedig amúgy az ütős szekció tökéletesen a helyén volt – ez ugye hiányzik a DVD-ről így nagyon kényes vagyok rá.

 

Voltak viszont más hibázások is, a You And I végét például a (lengyel) vokalista csajok kutyulták el, akik még akkor is énekelték a refrént, amikor már a záró szóló következett, és ezzel még Klaust is megzavarták.

 

Ha viszont már ennyit beszélek a számokról, akkor setlist:

 

Sting In The Tail

New Generation

The Zoo

We’ll Burn The Sky

We Don’t Own The World

Send Me An Angel

You And I

The Best Is Yet To Come

------------------------------------

No One Like You

Big City Nights

Still Loving You

Deadly Sting Suite:

- Crossfire

- He’s A Woman She’s A Man

- Dynamite

Wind Of Change

Hurricane 2000

 

A vonalat nem húztam meg rossz helyen, és nem a ráadás volt ilyen hosszú... SZÜNET volt!!! Ami után a banda csak folyamatosan kapcsolódott be, így a No One Like You bevezető szólója is elmaradt. A szünet léte viszont sokat elárul a körülményekről... hogy amúgy is milyen közönség volt jelen. Magamfajta rajongóból mindössze csak egy maréknyi akadt (de még jöttek Görögországból is) ott a jobb szektorokban, amúgy 18 és 70 között minden korosztály „civil” képviselői voltak jelen. Meg az első két szektor volt a VIP-részleg, ahol tényleg csak ketten voltak olyanok, akik tényleg tudták magukat úgy érezni, ahogy egy Scorps-koncerten kell. Amúgy egy rakás sznobbal volt teli, akiket a kajasátor szemmel láthatóan jobban érdekelt, mint a koncert. De az is durva volt, hogy a koncert előtti konferansz alatt sokan megtapsolták a felsorolt szponzorokat!

 

Mindezt viszont a többiek sem tudták hová tenni, Rudolf és Mathias ugyanúgy végignyomta a koncertet, mint bármikor máskor, Klaus viszont hiába próbálta énekeltetni a közönséget a Best Is Yet To Come és a Big City Nights után, a reakció igencsak hervatag maradt. Amikor meg elkezdett dobverőt hajigálni a jobb szélen álló rajongóknak, és azok mentek volna előre, a VIP-részleg biztonságijai egyből rohantak oda. Egyébként viszont csak ülőhelyek voltak, és mondom, a többség nem tudott hova tenni egy rock-koncertet. De ez mégse olyan, mint Jon Lord, aki mégiscsak inkább klasszikus műveket írt e két zenei stílus keverékében, meg egy Trans-Siberian Orchestra is sokkal nyugodtabb (amíg elő nem kerülnek a Savatage-számok). Itt mégiscsak átiratok voltak, amiket viszont a többiek nemigen ismertek.

 

De szerencsére csak furcsán néztek rám, ahogy először csak hangtalanul énekeltem, meg hangosan nyilvánítottam tetszést a számok után, majd ahogy ment a műsor, a rajongók egyre inkább fel- felálltak, és hangosan is énekeltek… magamat is beleértve. De még a Hurricane alatt is, amikor már mindenki állva maradt, még akkor sem tudták hová tenni, hogy akkor már felszabadultan élveztem a műsort. Ez utóbbi alatt ellőttek amúgy némi tűzijátékot is a háttérben lévő Konzerthaus tetejéről.

 

Összességében tehát a New York – Hannover – Krakkó tengelyen semmi sem múlott :-) a kísérőkkel sem lett volna akkora baj, de a hangzás és az egész szervezés nem mindig tette élvezhetővé a dolgot. Szimfonikus koncert ide vagy oda, azt is úgy kell csinálni, ahogy Vilniusban is volt. De talán lesz még erre is esély...

RoCk'n'RoLl Creative Commons License 2011.07.15 0 0 1109

Már fel is vették a 3D-s koncertet Németországban, és a következő hónapokban ki is adják.

kistutu Creative Commons License 2011.07.14 0 0 1108

Bizony! Sőt! A No Limit is...

Előzmény: RoCk'n'RoLl (1107)
RoCk'n'RoLl Creative Commons License 2011.07.14 0 0 1107

Hát, igen több mint 40 év munkájából biztosan nagyon sok felvétel született! :) Remélem amit terveznek összejön (bár ebben nem nagyon kételkedem) ! Képzelem mennyi "kotta porosodhat a polcaikon" :)   Volt album ahol több mint 30 szám közül választották ki hogy melyek kerüljenek az albumra (pl azt olvastam egy Rudolffal készített interjúban hogy a Spirit of Rock , és a The best is yet to come még a Unbreakable korszakban íródott) .

Előzmény: BahnScorper (1106)
BahnScorper Creative Commons License 2011.07.13 0 0 1106

Majd ha sikerül odáig jutnom a könyv kiadásával, akkor biztosan...

 

A koncertről majd holnap mesélek, de addig is tudok mit mondani, mivel a Berliner Morgenpost különszámában Rudolfot is kifaggatták. Ő azt mondta, hogy még nem tudják, hogy mikor lesz az abszolút legutolsó koncert - már amennyire lehet ilyenről beszélni, mert azt nem zárta ki, hogy néha színpadra álljanak, pl. jótékony céllal.

 

A múltjuk viszont elég tartalékot rejt, amiből ők is és mi is élhetünk... (még ha ez egy kicsit nagyon Maidenes is...) ki akarnak egy csomó koncertfelvételt adni DVD-n, köztük egy 3D-set is, meg a jövő évi Berlinale-ra is készülnek egy (valószínűleg dokumentum)filmmel. És arra is utalt finoman, hogy van elég eddig még nemigen publikált számuk is. A Scorpions-musical nem került szóba. :-) Meg még azt is meg lehetett tudni a cikkből, hogy egy koncertre mindig 20 más-más módon hangolt gitárral készül, és három ilyen készletet visznek magukkal a turnékra.

Előzmény: RoCk'n'RoLl (1105)
RoCk'n'RoLl Creative Commons License 2011.07.11 0 0 1105

Gratulálok! Azért ehhez tényleg szerencse kellett! Remélem sikerül még találkoznod vele , és akkor lesz nálad fényképezőgép , vagy aláírni való! :)

Előzmény: BahnScorper (1104)
BahnScorper Creative Commons License 2011.07.10 0 0 1104

Ez egyszerüen hihetetlen. Ma este - úgy kb. két órája - sikerült összefutnom Rudolffal (meg vele volt a barátnöje is) Berlinben!!! Csak úgy biciklizgettem a koncert helyszíne környékén, aztán a Französische Strasse-n ott mentek a járdán, kézenfogva, olyan idillien mint akárki más, mint ahigy én is sétálnék a saját kedvesemmel. Más nem volt velük - gorillák se. Megszólítottam, de mondta, hogy sietnek, én meg nem akartam tolakodó lenni, és Murphy törvényei szerint semmi nem volt kéznél (se fotógép, se aláírni való). Mégis az egész olyan volt, mint amilyeneket ö is írt a Rock Your Life-ban. Annyi apró körülmény volt, amely miatt ez akkor és ott megtörténhetett... hogy nem jött egy villamos, hogy elötte ajánlottak nekem egy nagyon jó fagylaltozót ahová még szintén benéztem, meg hogy néhány vidám gyerek beakasztotta a gumipókot a küllöim közé, és idö volt, amíg kiszabadítottam, utána pedig az U-Bahn mellett döntöttem... de bízok benne, hogy ez nemcsak nekem volt egy jel, hanem majd neki is...

 

...de akárhogy is lesz, a holnapi koncert amúgy is ott lesz. De most ennek az egésznek nagyon a hatása alatt állok...

RoCk'n'RoLl Creative Commons License 2011.07.08 0 0 1103

Most olvastam hogy elvileg hamisították a koncertre a jegyeket.

RoCk'n'RoLl Creative Commons License 2011.07.08 0 0 1102

Az idő és a vas foga, ma sikerült összerakni 1 magnót (a hifi-n már csak a CD működik, az sem éppen tökéletesen).. hogy megtudjuk azokat a bizonyos albumokat is hallgatni amiket még nem sikerült beszerezni. A hang akad, stb. de azért az a kicsit multidézős hangulat megvan (bár én e albumoknál még nem is éltem) . Közeljövőben szerintem megoldom még a bakelit dolgot is. És ahogy a kazetta és bakelit felett eljárt az idő úgy a SCORPIONS felett is, sajnálom hogy abbahagyják, mert az biztos hogy Ők NAGYOK, és biztos vagyok benne hogy ahogy nekik is a szemük elött lebeg példakép, zenész akire mindíg felnéznek, és azt mondják hogy "Igen, ők a legjobbak!" Mi is ezt fogjuk rájuk mondani, jöhet más idő, és jöhetnek jó együttesek az biztos hogy teljesen más lesz...de lehetnek jók, nekem attól még A SCORPIONS LESZ A LEGNAGYOBB ÉS LEGJOBB!! :)

Pár évembe beletelt mire rádöbbentem erre, és ha másért nem is, de a zene miatt szívesen lennék idősebb, és lennék azokban a '70-'80-as években fiatal, azok a zenék voltak még az igaziak! :D Jó lehetett akkor is fiatalnak lenni! :)

BahnScorper Creative Commons License 2011.07.04 0 0 1101

A válogatáslemezek közt is van, ami "hivatalosnak számít", de amúgy valóban 17 stúdióalbum, három "mezei" koncertlemez, és ott van még a Moment Of Glory és az Acoustica.

 

Valaki nem ér rá amúgy jövő hét hétfőn? Van egy átadó belépőm a berlini szimfonikus koncertjükre...

Előzmény: KTATTIS65 (1094)
RoCk'n'RoLl Creative Commons License 2011.07.04 0 0 1100

Köszönöm! Az nincs meg nekem, de azt meg tudom majd szerezni :D Köszönöm. :)

Előzmény: KTATTIS65 (1099)
KTATTIS65 Creative Commons License 2011.07.03 0 0 1099

Először a Best of Rockers'n' Ballads című válogatáslemezen jelent meg 1989-ben.  Nekem legalábbis azon volt meg legelőször...

Előzmény: RoCk'n'RoLl (1098)
RoCk'n'RoLl Creative Commons License 2011.07.03 0 0 1098

Köszönöm. Akkor nekem biztos nem az van meg. De nem tudom egyébként hogy az enyém mikori,de pont nem az sajnos :S

Előzmény: sandrider (1097)
sandrider Creative Commons License 2011.07.03 0 0 1097

A 2001-es újrakiadáson van rajta.

Előzmény: RoCk'n'RoLl (1096)
RoCk'n'RoLl Creative Commons License 2011.07.03 0 0 1096

Sziasztok! A "Hey you" az Animal Magnetism albumon található igaz? De pl nekem nincs rajta. :S

RoCk'n'RoLl Creative Commons License 2011.07.03 0 0 1095

Köszönöm szépen! Kicsit még le vagyok maradva úgy tűnik. Pedig mindenhol keresek már jó ideje. A válogatásokat sikerült megtalálnom, de hivatalos albumról csak ennyit.

De rájöttem hogy én a koncertlemezeket külön számoltam. :) :$ Akkor mindet megtaláltam. És köszönöm!

Előzmény: KTATTIS65 (1094)
KTATTIS65 Creative Commons License 2011.07.02 0 0 1094

A hivatalos albumok száma 22, de ezen felül elég sok válogatás is napvilágot látott.

Előzmény: RoCk'n'RoLl (1093)
RoCk'n'RoLl Creative Commons License 2011.07.02 0 0 1093

Szia! Az egy valóra vált álom lenne! :) Az lenne a kérdésem hogy akkor hány stúdió albumot adott ki a Scorpions? Mert én 17-et tudok , de mindenhol mást találok, hallok :S Előre is köszönöm! :)

Előzmény: 43Juci (1092)
43Juci Creative Commons License 2011.06.30 0 0 1092

Szia! Én is remélem, hogy lesz még rá lehetőségem elmenni koncertjükre, ja és találkozni is Velük!!

Előzmény: RoCk'n'RoLl (1091)
RoCk'n'RoLl Creative Commons License 2011.06.28 0 0 1091

Semmi gond. Még a 2009-es SYMA-s képről gondoltam! Nekem életem első Scorpions koncertje volt, de fantasztikus volt! Remélem adódik még lehetőség megnézi őket! :)

Előzmény: 43Juci (1090)
43Juci Creative Commons License 2011.06.27 0 0 1090

Szia RoCk'n'RoLI! Igen én voltam! Bocsi, hogy későn válaszolok, de mostanában nem sok időm van. De igen, és életem legjobb SCORPIONS koncertje volt!!

Előzmény: RoCk'n'RoLl (1089)
RoCk'n'RoLl Creative Commons License 2011.06.21 0 0 1089

Szia 43Juci! A koncerten a wind of change alatt te voltál az akit olyan sokat mutattak a kivetítőn? :)

Előzmény: 43Juci (1088)
43Juci Creative Commons License 2011.06.20 0 0 1088

Bocsi a kép lemaradt, de most remélem sikerül feltöltenem

Előzmény: 43Juci (1075)
KTATTIS65 Creative Commons License 2011.06.19 0 0 1087

:) Azért jobb az eredeti...

RoCk'n'RoLl Creative Commons License 2011.06.19 0 0 1086

Köszönöm szépen! :D

Előzmény: NICK (1085)
NICK Creative Commons License 2011.06.19 0 0 1085
Előzmény: RoCk'n'RoLl (1084)
RoCk'n'RoLl Creative Commons License 2011.06.19 0 0 1084

Sziasztok!

Szeretném beszerezni az összes Scorpions albumot (eredetiben). Már néhány meg is van.. és még a napokban érkezik 2 db. Találtam egy oldalt ahol elég sok albumuk megvan, de a Savage amusement-et ott sem lehet kapni. Nem tudna valaki olyan helyet ahol kapható? Előre is köszönöm! :)

RoCk'n'RoLl Creative Commons License 2011.06.18 0 0 1083

Igen, 20 szám volt.. a Smoke nem volt a Rock you like a hurricane-al fejezték be..

Előzmény: pityim palko (1082)
pityim palko Creative Commons License 2011.06.18 0 0 1082

A Smoke valamiért kimaradt.

Előzmény: Törölt nick (1081)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!