Szeretnék pár héten belül egy ampallang ékszer szúratni? Valaki leírja akinek már van ilyen, hogy mik a tapasztalatai? Olvastam, hogy soká gyógyul ez nem is gond nálam, de meddig kellemetlen igazán? Járok néha szórakozni a munkám is fizikai e miatt érdekelne, hogy az elején mire készüljek evvel?
Ez teljesen alkati kérdés, hogy hova lehet és lett szúrva fék-fityma miatt (ha van), milyen formájú makk stb. Nekem pl. magasabbra kellett a fék és fityma miatt és a makk alakja miatt. Nálam pl banánból a 15mm hossz volt a legkényelmesebb (nem lógott túl, de nem is szorított). Most hogy megszabadultam féktől és fitymától, újra kell szúrni akkor nekem is mélyebben-lejjebb lesz. Nálam az upsize, lehet emiatt hogy magasan volt gyorsan és fájdalommentesen ment. Heti szinten be tudtam rakni nagyon minimális tágítással egy nagyobb méretet minden fájdalom nélkül. 6-8 ra sem volt kihívás, mert a 6-os piercing simán csinált egy 7-es lyukat néhány hónap alatt, oda simán tágítással betoltam 8-ast. Sexben szerintem nem a szárvastagság számít, hanem a piercing alakja és bizonyos típusnál az átmérője. Tapasztaltom szerint patkó a legrosszabb mert kifordul és olyan mint egy kampó (itt az átmérő sem mindegy). Inkább banán, vagy golyótáras karika jött be, átmérőtől vagy hossztól függetlenül - nincs gond vele, de ez csak én véleményem, lehet mésnak más jött be.
Nekem már ez az 5mm is elég vastagnak tűnik. Az a banán, ami a fotón van 23mm hosszú, de már kicseréltem egy patkóra. 4-ről 5mm-re elég fájdalmas volt kitágítani, akkor 6-ról 8-ra? 😅😅 Szerintem megállok a 6-nál. Egyáltalán lehet szexelni pl egy 8mm-es patkóval?
8mm nem gondolkodsz? Elég mélyen van 'látszólag', kicsi a kiszakadás esélye, főleg, ha abból is banánt használnál. Amúgy a képen látható banánnak mekkora a hossza?
Urológusnál előzetes konzultációra egy banánt raktam be, hogy vizsgálatkor különösebben ne zavarja. Nem mondott rá semmi, annyit kért, hogy mikor megyek a metélésre vegyem ki, illetve esetleges fertőzés miatt beavatkozás után legalább 2 hétig ne rakjak be semmit. Mikor mondta, hogy meddig ideig vegyem ki, visszakérdezett, hogy nem fog bezáródni annyi idő alatt...mondtam neki amit a piercer is mondott, hogy ekkora méretnél úgy tudom már nem tud, de minimálisra szűkül, lehet újra tágítani ...
Tavaly a gyulladáskor egy fiatalabb csaj bőrgyógyásznál voltam. Nem láttam, hogy meglepődött volna mikor előkaptam, akkor úgy emlékszem egy patkó volt benn. Annyit mondott, hogy ne vegyem ki, de amikor kenegetem a felírt cuccal, ott a lyuk környékén is kenjem be rendesen.
Én magam szúrtam kicsit vérzett de semmi egyéb a piercing berakás az volt kellemetlen egy kicsit de ennyi most haverom is mondta hogy csináljak neki is eggyet
Az urológus-nőgyógyász hogy áll az intim piercingekhez? Én az orvoshoz úgy megyek, hogy kiszedek előtte mindent. Bízom benne, hogy nem veszi észre a szúrás helyét, és nem tesz kellemetlen megjegyzést.
Anyagától is függ, stainless steelre érzékenyebb, mint pl. titánra, és az sem mindegy, hogy anodizált stb. Haveromnak magic-cross verzió van, stainless steel 2db hosszabb egyenes piercinggel, ő hajlamos becsipogni.
Nekem alapvetően a banán is kényelmes volt, csak a fityma alul tolta picit befele 10mm-s golyót, amúgy tökéletes lett volna Ha majd meggyógyul a metélés, meglátom mi lesz PA-val (újra szúratom vagy marad a mostani), akkor tervezek egy ilyet is gyártatni teljesen rám szabva:
Köszi a gratulációt azért van benne egyenes piercing mert csak ez volt itthon mikor csináltam ezért akarom átcserélni mert csúszkál össze vissza de a karika jobb lesz
Reptérre Akril (műanyag) teljesen megfelelő, ha zavar, hogy véletlenül becsipogsz. Mivel most csináltattad legelöbb 1 hétig ne cseréld ezt, legfeljebb indulás elött. Feltételezem, hogy kb. 1,6mm szárvastagság lehet benn indulásnak, vélhetően ezen addig már nem fogsz tágítani (nem is kellene) ilyen rövid idő alatt. Ennél a szárvastagságnál még egy percre se hagyd üresen, én az írásomban tágítottra (5-6-8mm) gondoltam.
Néhány gondolat:
- PA-nak nem az igazi az egyenes piercing, főleg nagyobb szárvastagságnál. PA lyukat is 'feszíti' és húgycső végénél nagyon magasan van, nyomja, ez zavaró lehet. Ha bejön az ilyen forma, akkor mindenképp curved/barbell hajlított (banán) alakú piercinget ajánlom. Az kifejezetten PA-nak való.
- Kezdésnek lehet jobb lett volna egy patkó, vagy golyós karika, elején a betadinozás miatt azt könnyebben lehet tekergetni, úgy könnyebben jut a lyukba is. Ahogy írtam legalább 1 hétig nem nagyon kellene ezt piszkálni cserélgetni, így ez már lényegtelen, de amint lehet cseréld.
- Méretnövelést (ha tervezel) érdemes belső menetes patkókkal csinálni, olcsóbb mint pl. a banán. Ha eléred az általad megfelelőnek tartott szárvastagságot, akkor érdemes egy banánt beszerezni. Meglévő egyenes hosszát ne vedd alapul, mert az banánban várhatóan rövidebb lesz. Ez is elég feszesnek tűnik...
Szia. Bejelezhet kapu/kézi fém típustól és nagyságtól is függ, illetve milyen érzékenyre van állítva. Ha meg beállítanak a scannerbe úgyis látszik. Amúgy szerintem tök mindegy, kár ezzel foglalkozni. Akrilt be tudsz tenni. PA esetén néhány óra (3-5) elteltével nem szűkűl különösebben még, ha látszólag igen. Ennél hosszabb út során már igen, ezért értelmetlen kivenni.
Ezen a héten lesz a beavatkozás. A gyógyulás után meglátom, hogy alakul. Jó lenne újra szúrni lejjebb (középen), dokival majd konzultálok, hogyan tovább a mostanival.
Én 6mm-ig tágítottam. Szeptember végén csináltattam a PA-t. Swastikában József krt-on. Vérzés csak szúráskor, fájdalom nem volt érzéstelenítő után sem, pedig más elmondása miatt készültem rá. 1 hét volt lényegében a gyógyulás majd utána 4-5 naponta került bele nagyobb. 1.6-ról indult az egész-> (2-2,5-3-4-5-6). Pár napja (mert kaptam végre tágítót) betoltam a 8-ast is, azért ott 2mm ugrás... az már nekem kicsit nagynak hat és stainless steel miatt nehéz is, a súly miatt várhatóan az tovább tágulna magától, kicsit tartok ezért a kiszakadástól is, így marad a 6-os hosszútávon. Több helyen nézegettem a könnyebb titán piercingeket, de titánból elég korlátozott mindenhol a kínálat 6mm felett. Igaz találtam néhány helyet ahol titánból custom made gyártanak nagyobbat is, de azok min 20 ezernél kezdődnek a határ a csillagos ég.
Fék miatt nekem attól picit jobbra lett bökve kb 1mm-el, valahol a makk alsó részén. Ha nem lett volna fék lehetett volna lejjebb (mélyebben) is, mert nálam makk formája miatt így is kicsit magas. Előzőek miatt a 13-14mm átmérőjű karikák esztétikusak nekem, 16-19 már nagynak hat. (Tudom nem ez a fórum, de ha valakit érdekel akkor a fentiek miatt nincs szükségem a 8-as patkóra (8*13) és 8-as akril tágítóra, bodymodosoktól vannak - kola04@icloud.com).
Egy korábbi komolyabb gyulladás miatt, kicsit megrövidült fékem és fityma sem az igazi (azóta nagyon sok a bőr), ezért meg fogok szabadulni tőlük. Doki annyit mondott 2 hétig ne használjam a beavatkozás után a piercinget, szépen be fog újra szűkülni. Kezdhetem újra a tágítgatást...
Elgondolkodtam, hogy mi lenne ha újraszuratnám középen lejjebb, mivel nem lesz fék... kérdés, hogy a mostanival mit lehet kezdeni, mert bezáródni nem fog magától.