Keresés

Részletes keresés

Vandorr Creative Commons License 2000.10.11 0 0 47
Ismét: van-e kapcsolat a Holddal, avagy minden informatikus férfi?
Vandorr Creative Commons License 2000.08.29 0 0 46
Van-e kapcsolat a Holddal?
Vandorr Creative Commons License 2000.04.10 0 0 45
Milyen termeszetes gyogymodokat lehet vajjon alklamazni? Szokott valaki a gyogyszeren kivul?
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.30 0 0 44
KEdves ribizli és minden kételkedő!

Sajnos a fájdalom elmulasztása nem önszugesszió kérdése.
Nekem 18 éves koromig semmi gondom nem volt. A fogamzásgátló szedése alatt sem. Amikor abbahagytam akkor viszont igen, méghozzá elég komoly. Pl. az irásbeli német szigorlatomról a szó szoros értelmében kiájultam a fájdalomtól. De ugyanezeket többször több helyen megtettem. Buszon, egyetemen, mikor hogy. Az említett eset után a szóbelin találkoztam egy-két emberrel, akik akkor ott voltak. Na ők egyöntetűen azt mondták fiúk-lányok vegyesen, hogy valójában soha nem hitték el igazán, hogy ez lehet ilyen is. Pedig lehet.

Piglet

whisper Creative Commons License 2000.03.30 0 0 43
Úgy látszik elsüllyedünk! Hagyjuk? Lányok, rajtatok áll!
Vandorr Creative Commons License 2000.03.23 0 0 42
S hol vannak a természetgyógyászati eljárások?
banán, piros és kék gyümölcsök...
whisper Creative Commons License 2000.03.22 0 0 41
Üdv Mindenkinek!
Topic beállt? Nincs kérdés? Vagy csak elmúltak a nehéz napok? :-0
whisper Creative Commons License 2000.03.18 0 0 40
Actival! Ha valóban ciszta volt, akkor azt tudni kell, hogy (tudomásom szerint) cisztánál nincs jó és rosszindulatú forma. A ciszta ált. a petefészken fejlődő folliculusból alakul ki, ovulációs ill nem-ovulációs előzménnyel. Ennek oka lehet az. hogy a fog.gátlók egy csoportja a peteleválást gátolja. Ilyenkor lehet, hogy a folliculusból nem szabadul fel petesejt, nagyra nő, és különféle hormonokat termel továbbra is. Ezek következtében alakulnak ki bizonyos tünetek. Ciszta eltávolítást már endoszkópos műtéttel is tudnak végezni (csak két pici luk lesz a hason), nem kell végigvágni a hasat. Persze a méh állapotát befolyásilják az addig termelt hormonok hatásai.

Az alkohol ált. segíthet, oka: értágító, kicsit fájdalomcsillapító, meg oldja a feszültséget is. Nagyon régen műtét előtt csak ezt használtak!!! (Lásd: wadnyugati filmek, Onedin család)

whisper Creative Commons License 2000.03.18 0 0 39
Csipiketörp!

Hogy mért nem? 1.,Nem szeretnék nőgyagyász lenni. 2., Egy diploma elég 3., Meg abból a két betűből is elég egy
/+1., Ha így haladok (vagyis jobban), akkor hamarosan lesz még három/

Az említett hölgy 25-30-as korosztály.

Előzmény: csipiketörp (36)
ET2000 Creative Commons License 2000.03.17 0 0 38
Hello,

egy volt baratnőm szenvedett ettől, neki egy fél üveg fehérbor lassú elszürcsölgetése tett a legjobbat.

E.T.

Actival Creative Commons License 2000.03.17 0 0 37
Olvastam cisztákról a topicban. Én sokáig szedtem fogamzásgátlót, az eredmény mindkét petefészekben egy egy ciszta lett. Azt mondta az orvos hogy jóindulatú, de túl nagy volt körülöttem a szaladgálás, ebből azt gondolom, hogy talán súlyosabb volt a helyzet. Több ultrahangos kép készült rólam, mint a terhesekről. Már a sebész nézegetett, amikor elkezdték szedetni velem a Cataflamot végső próbaként. Irdatlan mennyiséget megettem, de már egy hét múlva normálisan tudtam menni. Addig minden lépés fájdalmas volt. Többet jártam kórházba, mint haza. A gyulladás is lement. Hogy mit csinált a májammal vagy mit nem, azt nem tudom. Most már jól vagyok, és ez a lényeg. Annyi maradt vissza, hogy meggyengült a méhem, és fejjel lefelé kell kihordani majd a gyereket, de még mindíg jobb, mintha kirámolnak.
Menszeszkor inkább csak általános rossz közérzet van, görcs szerencsére nincs.
Mindenesetre fog.gátló szedés közben tartani kell legalább évente egy fél év szünetet.
csipiketörp Creative Commons License 2000.03.17 0 0 36
Whisper Drága!
Komolyan nem értem, miért nem startolsz rá az orvosira, nőgyógyászati irányzékkal!
Ez a tüdőembóliás hölgyismerős melyik korosztályhoz tartozott?
whisper Creative Commons License 2000.03.17 0 0 35
Üdv Mindenkinek!

A tablettákról azt kell tudni, hogy "szabályos ciklust" alakítanak ki. Nem minden esetben csökkentik a fájdalmakat, de nagyszámú vizsgálati anyagon (emberek) lemérve beszámoltak ezirányú hatásról is, ezért ezt megemlítitk a tájékoztatóban. Több fajtájuk van, ma már általában a kombinációsokat használják, és van 1-2-3 fázisos változat. Azt, hogy melyik nőgyagyász melyiket adja - nem mindig szakmai megfontolású, hanem sokszor az dönt, hogy melyik gyógyszerforgalmazó futár/promóciós embere adta a "legjobb ajánlatot". Na ebbe nem bonyolódnék bele.

Ma már alapkövetelmény, hogy egy tabl. felírása előtt teljeskörű vizsgálatot kellene végezni. Ezt nagyon sok helyen kihagyják. A vizsgálat elemei: vérkép, májfunkció, kenet, esetleg tenyésztés, családi kórelózmény (pl trombózisra való hajlam).
Elrémísztésként egy példa: Egy ismerősöm szedett ilyen csodabogyókat, dohányzott is, aztán lett egy tüdőembóliája. Egy év táppénz.
Van akinél nagyon jó hatása van, van aki szőrösödik tőle, van aki hízik. Nincs sablon a biológiában. Ezt nem szabad elfelejteni.

Üdv

whisper Creative Commons License 2000.03.17 0 0 34
Jó reggelt!

Valószínű azért nem fájt, mert jó fájdalomcsillapító hatása van. Ehhez mértek azonban a mellékhatások is, ezt soha nem szabad elfelejteni (fekélyképző hatás, gyomor- bélvérzés, vesekárosodás).

Szaktanács kéréssel lehet próbálkozni, korrekt válasz nem ígérhetek, nem vagyok orvos, sem nőgyógyász. Ez így elég rejtélyesen hangzik, nem? De azért igyekszem információkat szolgáltatni.
Üdv

Előzmény: Hella (30)
Gini Creative Commons License 2000.03.17 0 0 33
Sziasztok sorstársak...:-))
Én szedtem már a világon mindent ami létezik.
Két éve aztán tüzetes mindenre kiterjedő vizsgálatok deritették ki, hogy egészen kiskoromban összeszedtem egy petefészekgyulladást,
amiből a szervezetem visszatartott dolgokat, és minden menseskor felerősödnek a tünetek amikor azok a bizonyos kórokozok dogozni kezdenek vadul.
Egy biztos... a pasi akihez jártam... aranykezű és igazi orvos. Az a kis alapos, nagyon nagyon higiénikus (csak eldobható eszközökkel dolgozó) muksi. Na Ő kikezelte a felfázás eredményeit.
Azonkivül elmagyarázta, hogy az izomfájdalmak miatt a legjobb kombináció az Algopyrin+Naprosyn (ami egy izomlazitó) a legjobb.
Tehát ahogy Gininek megjön, 1 Algopyrin + 2-3 Naprosyn kombinációt hajint be... és nem várja meg a fájdalmakat... hanem időközönként bedobál még ebből.
Kutya bajom! Amig régebben át kellett feküdnöm az első napomat, ma ha hiszitek, ha nem sportolok a konditeremben!!!
Próbáljátok ki ammondó vagyok... Jó egészséget!:-)
ribizli Creative Commons License 2000.03.16 0 0 32
Lányok, asszonyok, ki találta ki vajon azt a mérhetetlen marhaságot, hogy a fogamzásgátló tabletta elmulasztja a menstruációs görcsöket??? Hiszen ha fogamzásgátlót szed valaki, _nincs_normális_menstruáció!! Ha leállítjuk a testünk normális hormonháztartását, persze, hogy nem működnek a "hagyományos" menstruációs panaszok sem. Én mindezzel együtt erősen megdorgálnám azokat az orvosokat, akik lelketlenül minden nőgyógyászati problémára fogamzásgátlót ajánlanak és írnak. Még mindig nem lehet tudni, hosszú távon (utódoknál) mit okozhat. És beavatkozni a szervezet hormonális működésébe imho piszok nagy merészség!
A menstruációs fájdalmak legjobb ellenszere az önszuggesztió szerintem, egyszerűen szembe kell nézni a gonddal és nem félni a fájdalomtól, görcsöktől. Én tizenéves koromban hisztis voltam, és sokkal rosszabb volt minden menstruációs ciklusom, később - néha fájdalomcsillapító segítségével - le tudtam küzdeni a félelmemet, és ma már egészen jól viselem. Az alhas melegen tartása bevált, éjjelente párnával a hasamon alszom, és nagyon jólesik úgy üldögélni a kényelmes fotelben, hogy egy pulóvert tekerek a derekam köré. (Azért néha lecsatolnám derékban a testem alsó részét, mert a derekam is tud fájni. :-) )
Az értágítás is segít, akár alkohollal, akár erős teával, kávéval.
A szülés sem mindig jótékonyan változtat a dolgon: egy ismerősöm sokkal hisztisebb lett a második szülés után, mint előtte menstruáció előtt.
Tudomásul kell vennünk, hogy szórakoznak a hormonjaink, de mennyivel jobb ez, mintha nem működnének rendesen! (A hátrahajló méhről szóló dumát minden nőgyógyász elsüti, szerintem így ez marhaság lehet...)
ribizli
banya Creative Commons License 2000.03.16 0 0 31
X polgártársam!

Na tessék, már megint kivétel vagyok... :(( Jó pár évig szedtem fogamzásgátlót (attól sem volt jobb a helyzet), de hát öregszem, erősen közelítek - ezügyben - kritikus kor felé, meg dohányzom is, így aztán no fogamzásgátló... Viszont kinéz még jónéhány év menstruálás. Sajnos... Miért is nem lettem inkább fiú????? :)))

Megtudná valaki magyarázni, hogy az izületi, reumás betegségekre való gyógyszerek miért hatásosak a görcsökre?

Hella Creative Commons License 2000.03.16 0 0 30
Ez érdekes. Reumás ízületi fájdalmak, mozgásszervi betegségek sajna nálam bejátszanak amúgy is. Attól függetlenül tényleg nem fájt semmim! Pláne a hasam nem.

De köszi, vigyázni fogok!

Nálad lehet amúgy orvosi szaktanácsokat is kérni?

Előzmény: whisper (29)
whisper Creative Commons License 2000.03.16 0 0 29
Hella drága!

A Tilcotil egy igen komoly gyulladás és fájdalomcsillapító szerkentyű. Általában reumás ízületi fájdalmakra adják, meg különfále mozgásszervi betegségekre. Mellékhatása ua, mint a cataflamnak - tehát gyomorra vigyázni!!!!
Ha égető gyomorfájás van a bordaív alatti tájékon, az lehet jelzés egy kialakuló fekélyről. Nekem nagy segítségett tett ilyen alkalmakkor az Ulceran tabletta. Csak elég sokáig kell szedni, a tünetek elmúlása után még kb 1 hétig. Tudom javasolni.
So, Tilcotillal vigyázni ám!

Üdv

Előzmény: Hella (28)
Hella Creative Commons License 2000.03.16 0 0 28
A lent említettek legtöbbjét én is próbáltam.

1. Ridol - mellékhatásként olyan kába voltam két napig, mint aki benyomott. Már jó pár éve nem szedem

2. Cataflam - mellékhatáskén gyomorfájás, ami a mai napig is fáj (lehet, hogy fekélyem lett?)

3. Fogamzásgátló - bevált, igaz, nem teljesen mulasztotta el a fájdalmat, de nem volt olyan erős a görcs

4. Most, hogy abbahagytam a fogamzásgátlót, a nőgyógyászom felírt egy tuti gyógyszert. A neve: Tilcotil.

Skacok! Mintha meg sem jött volna! Nem görcsöltem, és nem voltak mellékhatások sem! Szuper!

yin Creative Commons License 2000.03.16 0 0 27
Köszi whisper, ez nagyon jó áttekintés.

Nekem a természetes gyógymód nem használt soha (cickafark tea, Menofitt csepp és társai). A No-spa, a Meristin, a Ridol és egyéb fájdalomcsillapítók sem értek sokat. Legjobb a Naprosyn+Troparin Combinatum együtt. (De azt veszem észre, hogy az utóbbi 1-1,5 évben már csak az 1., esetleg a 2. napon fáj -igaz, akkor eléggé.)

Ti is tapasztaltok a nehéz napokon szédülést, koncentrációképtelenséget, és általános kiütöttség-érzést? Ezzel mit lehet tenni?

kiseszter Creative Commons License 2000.03.16 0 0 26
Ha tényleg csak a természetes gyógymódok jöhetnek szóba, akkor ajánlanám a
pásztortáskából készített teát, és a ruhába göngyölt, melegített sót a pocira. Nekem ezek anno segítettek.

Ui: leginkább mégis a tabletta a legjobb ellenszer. Azóta híre sincs a fájdalomnak. rendszeres májfunkció vizsgálattal még biztonságos is - ha nem cigizel mellette.

Burung Kuntul Creative Commons License 2000.03.16 0 0 25
En is mindig nagyon rosszul voltam, qrtara fajt a hasam... ami nekem segit ilyenkor...

1. semmi esetre sem veszek ulofordot, hanem azon a heten csak zuhanyozok
2. a kakaopor tartalmu kajak nagyon jo gorcsoldoak.. par szelet csoki, vagy jo tomeny forro kakajo
3. testmozgas... egy jo kis kifaraszto futas vagy aerobic utan teljesen elmulik (nekem edzes utan mindig elmult a fajdalom aznapra), de nem szabad a haskornyeket meg a derekat megterhelni, ha lehet, mellozzetek a "gyertyat", lebegoulest, pavat meg ilyesmit
4. lehetseges, hogy a pango salakanyaggal teli belek is bekavarnak... egy kis hashajto ilyenkor csodakat muvel

Azert erdemes lenne dokit felkeresni, nincs-e fertozes, van ugy, hogy ez all hatterben.

Burung

whisper Creative Commons License 2000.03.16 0 0 24
Pár szó a gyógyszerekről
Az bennük a trükk, hogy egyedileg kell megtalálni a hatásosat. Van akinél a fogalmazásgátló bejön, másnál nem. Ennek individuális okai vannak, nemigen lehet megmagyarázni. Ezért többfélét ki lehet próbálni.
Cataflam - diclofenac tartalmú készítmény, az alábbi neveken kapható még:Diclofenac Stada, Diclofenac Pharmavit, Huma-Difenac, Olfen, Voltaren. Van akinél ez jön be. Mellékhatásként gyomorfekély, gyomor- bélvérzés lehet érzékenyeknél
Apranax - naproxen tartalmú, további nevek: Huma-Naprox, Naprosyn, Naproxen, Servinaprox. Elég erős hatású fájdalomcsillapító, gyull.csökkentő. Mellékhatás, mint előbb.
Ridol - összetett, inkább simaizomgörcsre van, van benne kis értágító, kodein, algopirin. Kodeinre érzékenyeket kiüti.
Meristin - kombinált, paracetamol(Rubophen), görcsoldó és kábító fájdalomcsillapító(barbiturát) van benne. Ez okoz álmosságot, kábaságot, plusz még a görcsoldó is. Hozzászokás alakulhat ki!!!!
Asszem ezeket láttam elhangozni eddig. Lehet még próbálkozni a következőkkel: No-Spa, Bricanyl. ez utóbbi elernyeszti a méh simaizomzatát, lehet kombinálni az előzőek közül valamelyikekkel, pl. diclofenac, bricanyl, No-Spa

Hölgyeim, lehet válogatni. (Nőgyógyászt előtte megkeresni, egyébként is csak receptre adják ki ezeket).

Üdv

nori Creative Commons License 2000.03.16 0 0 23
Az én tapasztalatom: húsz éves korom előtt rettenetesen erős görcseim voltak, volt, hogy elájultam, nem segített sem a Meristin, sem a Ridol, viszont hányingert meg gyengeséget, azt okozott. Akkoriban olvastam egy jógakönyvet, amiben le volt írva egy gyakorlat, hogyan kell az egész testet ellazítani a kéz- és lábujjhegyektől felfelé haladva. Ez segített, de időben, még a görcs kialakulása előtt el kellett kezdeni, volt olyan, hogy a laborok előtt feküdtem le egy padra (egyetemista voltam). Később, amikor fogamzásgátlót kezdtem szedni, már nem volt erre szükség, mert már csak enyhe, elviselhető görcseim voltak.
Vandorr Creative Commons License 2000.03.16 0 0 22
Most mindenki mást mond? Tegyük fel, hogy a gyógyszer kizárva. Én a Magne B6 tablettát láttam a kedvesen, hogy használt és a banán. De milyen egyéb természetgyógyászati módszerek lehetnek vajon?
tosh Creative Commons License 2000.02.22 0 0 21
nekem vannak tapasztalataim oldalbordailag, akinek megaszonta az orvosnőgyógyász naccsosúr, hogy "hát kedveském, pettye van, a méhe hátrafele hajlik, így hát fájni fog az mindég". szopás.

amúgy próbálgassa a szentem a lent Lmondott dolgok legtöbbjét, és legjobban a melegítőpárna jön be (de ez meg csúnya régi ndk-s gyártmány, szerintem van belőle ebben az országban még hat db.)

Vandorr Creative Commons License 2000.02.22 0 0 20
Nyman eltévesztette a gondolattársítást.
Nem tudom, hogy hatásában a fogamzásgátló nem hormongyógyszer-e?
nyman Creative Commons License 2000.02.21 0 0 19
Ebben nincsenek tapasztalataim, de ajanlanek egy topikot Melyik a legjobb tisztasagi betet? cimmel :))
Előzmény: Vandorr (-)
X polgártárs Creative Commons License 2000.02.21 0 0 18
Izé szal ez nem az asztalom...de azért belepofádzanék:
Ha hormongyógyszer nem is, de (rögtönzött közv.kutat. /4-ből 4/ után) a fogamzásgátló szedése elmulasztja a görcsölést.

Előzmény: banya (14)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!