Keresés

Részletes keresés

Mijo Creative Commons License 2002.12.06 0 0 464

Kedves Péter!
Az ezzel párhuzamos hozzászólásod miatti felháborodásom sokkal nagyobb mérvű annál, mint hogy most ezzel a kérdéssel foglalkozzak, de te is jól tudod, hogy ebben az esetben, amikor én mondom az ominózus sirámot, azt lényegében más olyanok mondják, akik féltik a napi egzisztenciájukat, a szaros jövőjüket! Remélem nem okkal! Némelyek így hiszik .. Vissza fogok térni minderre, megköszönve reagálásodat, mely mindenképpen sok elgondolkodtató elemet tartalmaz!

Mijo

Előzmény: Széll Péter (462)
Széll Péter Creative Commons License 2002.12.06 0 0 463
Kedves Mijo! Az anyagiak többféle forrásra is vonatkozhatnak, ettől még persze közismert az a tény, hogy a kormánykassza eléggé üres. Gyakorlatilag az a többlet ami ebben a költségvetésben jelentkezik(most a helyire gondolok) az mind elmegy a közalkalmazotti 5O%-os béremelés következő egész évi biztosítására. Ebben a normatíva növekmény mellett a gépjárműadó növekménye is benne van. Természetesen majd pályázunk amit csak lehet.
A Népszabadság egy nullával többre ragadtatta magát. Márfai Péterrel közösen kértük a Munkaügyi Minisztert, hogy a Dunakötött bérgarancia hitelét ilyen nagyságrendben biztosítsa, aki arra igéretet is tett. Tudomásom szerint ez tette lehetővé azutolsó személyi jellegű kifizetéseket. Azért ennyi mert ez szerepelt a beadványukban.
Péter
Előzmény: Mijo (460)
Széll Péter Creative Commons License 2002.12.06 0 0 462
Kedves Mijo! Talán először a kórházi beruházásról. A beruházás bonyolításával egy arra kiírt pályázat és nem valamiféle megyeszékhely iránti rokonszenv alapján bíztuk meg az Épinber nevű céget. Annak a pályázatnak is bárki részese lehetett volna, aki a feltételeknek megfelelő pályázatot ír. Megjegyzem emlékeim szerint nem volt bajai vagy Baja környéki pályázó, talán azért mert erre a speciális feladatra nem tud vagy nem akar vállalkozni egyik ezen a területen vállalkozni képes cég sem. Az Épinber adta a legkedvezőbb ajánlatot, messze kedvezőbbet mint a többiek.
Az első pillanattól kezdve minden lehetséges eszközzel segítettem a bajai konzorciumot a pályázat kiírásától az értékelésig. Mindennel ami törvényesen elképzelhető. Ennek részletezésébe most nem mennék bele. De a közbeszerzési pályázat elbírálásának is megvannak a maga szigorú szabályai, amit a pályázók is igen jól ismernek.A bajai pályázattal volt néhány gond. Az egyik az, hogy ha köztudott az, hogy maximum 1 milliárd van az építési és ahhoz kapcsolódó munkákra, akkor talán nem kellene 3Omillióval többről adni az ajánlatot, nem szeremcsés ha még ez az összeg sem tartalmaz olyan tételt aminek benne kellene lenni és még egy olyan apróságot kifelejteni ami erős mérlegelést kívánt. A pályázat kiírásában egyébként szerepelt ami egyáltalán szerepelhetett, a helyi munkaerő foglalkoztatására, így a ZÁÉV is kötelezően vállalta név szerint is a bajai konzorcium tagjait alvállalkozóként, de nem vitatható hogy a tejföl leszedése az ő lehetőségük. Úgy érzem tehát, hogy mindent ami csak lehetséges én megtettem annak érdekében, hogy a bajai vállalkozók helyzetbe kerülhessenek. Péter
Előzmény: Mijo (461)
Mijo Creative Commons License 2002.12.03 0 0 461

"Egerszegi kórházépítő
PetőfiNépe 2002.12.03

Zalaegerszegi cég nyerte a bajai kórház központi műtőblokkjának megépítésére kiírt pályázatot. A ZÁÉV Rt.-t kilenc társaság közül választották ki. A címzett állami támogatással megvalósuló beruházással öt műtőt, hatágyas intenzív osztályt, valamint a központi sterilizálót magában foglaló épületet húznak fel.

A zalaegerszegi társaság 1 milliárd forint alatti ajánlatával érdemelte ki a fővállalkozói megbízást, mely szerint 2004. május végére kell állnia az új, 3740 négyzetméteres hasznos alapterületű épületnek. A műszerek beszerzéséről várhatóan egy éven belül döntenek."
__________________________________________________

Kedves Széll Péter, valahol a fenti cikk kell, hogy kapcsolódjon a már általam előbb feszegetettekhez. Nem elég, hogy százával kerültek utcára az emberek, most még ezt a milliárdos nagyságrendű kivitelezést is idegenek viszik el. Zalaegerszegiek :(((..., akárhogy is nézem, még légvonalban is 300 kilométerre lehetnek tőlünk. Mint hallom, pár helyi építőipari cég megpróbált érdekközösségbe tömörülni, mely kezdeményezésük annak rendje szerint kudarcba fulladt. Pedig sej, de sok munkáskéz talált volna magának feladatot két éven át, no de nehogy már a mi népünk találja meg bármiben is a számítását .....

Kedves Péter, viszont van ennek a hírnek, egy szinte már megszokottnak is tekinthető előzménye is. Ismét idegenből jött messiásik hozták hónuk alatt a spanyolviaszt. Mi is történt? A témához közelálló források szerint - manapság így szokott a média fogalmazni -, a mi Városunk ősi riválisunk, azaz Kecskemét kezébe adta át a döntnöki pozíciót, ami ebben a körmönfontságban azt kívánja jelenteni, hogy egy kecskeméti céget bíztatok meg mindezek BONYOLÍTÁSÁVAL!!! Ugye nem szükséges a megszokott összehasonlítást folytatnunk, tény, hogy a megyeszékhyely kirívóan dinamikus módon fejlődik, bennünket meg kirívóan negatív módon súlyt a recesszió. És most mi történt, kecskemétiek bírálják felül a választékot, kecskemétiek fikázzák a mi népünket, kecskemétiek viszonyulnak nyílt berzenkedéssel azokkal szemben, akik érzik magukat helyiként szakmailag annyira kvalifikáltnak, mint bármely más hasonló tevékenységet folytatók országunk egyéb térségéből. Mint mindennek, e jelenségnek is kell, hogy legyen magyarázata. Péter, segítenél ezekre rámutatni, hidd el, sok méltatlanul ledegradált érintettet érdekel a téma !? Ezek között sok olyan is akad, akik Széll drukkerek voltak a pár hete lezajlott helyhatósági választásokon :)! Ők "apátlan árváknak" tekintendők ilyenkor ...?

Köszönet: Muity Mijo

Mijo Creative Commons License 2002.12.03 0 0 460

Mondod, kedves Péter, "jelentős mértékben befolyásolják az anyagi lehetőségek" ... Ugye, ez nem a slágersrófa akar lenni, miszerint most jött rá a kormány, hogy "üresen" vette át az államkasszát :(..??

De erről az "anyagi lehetőségekről" jut eszembe egy konkrét összeg.

Azt állítja a népszabadság egyik cikkében a szerző (Lásd: "Mért jutott csődbe a legnagyobb üzemünk?" című topic.): "A polgármester 600 millió forintot szerzett az állástalanok támogatására. A bajai és környékbeli munkanélküliek száma már a két varroda felszámolása előtt megközelítette a 3000 főt."

Kedves Péter, igaz-e ez a bizonyos 600 millió forint?
Ha igaz, miként értelmezendő az "állástalanok támogatására" megfogalmazás? Arra a már előbb is létező 3.000 főre, plusz a közelmúlti esemény miatt utcára került 1.500-ra, vagy csak a két ruhaipari üzem elbocsátott 1.500 munkására?
Ha utóbbiakat vesszük alapul, az arányos elosztásban 400.000 forintot jelentene elvileg személyenként, ha a 4.500 fő az alap, az 133.000 forintos segítséget jelentene.
Mindkét esetben sokaknak számítana sokat a segítség, ha a lakónikus tényközlésen túl, kézzelfoghatóbb információhoz is juthatnának. Lévén az általam ismert (most maradjunk a "ruhásoknál") munkájukat vesztettek közül, egynek sincs tudomása arról, hogy bármiféle segítségre is számítaniuk kellene. Pedig közelednek az ünnepek, és nincs siralmasabb látvány, mint Karácsonykor a csupasz fenyőfa, alatta a sokatmondó keserű ürességgel ...:(!

Ugye, Péter, nem Újév után reagálsz ezekre a közérdekű kérdésekre :)!??

Üdv: Muity Mijo

Előzmény: Széll Péter (458)
Széll Péter Creative Commons License 2002.11.20 0 0 458
Kedves Mijo! Remélem a döntő többségét, de természetesen arra törekszem,hogy mindenre sor kerülhessen a négy év alatt. Természetesen ezt azért jelentős mértékben befolyásolják az anyagi lehetőségek, amelyek nem csak tőlünk függően változhatnak. Péter
Előzmény: Mijo (457)
Mijo Creative Commons License 2002.11.14 0 0 457

Kedves Péter, ugye előbb-utóbb arra is lesz időd, hogy itt is megjelenj!?

Érdekelne, hogy mivel ez már a harmadik ciklusidőd, a sokéves tapasztalataid alapján, megítélésed szerint hány %-át leszel képes teljesíteni választási ígéreteidnek :)?

Mijo

Törölt nick Creative Commons License 2002.11.12 0 0 456
Kedves Széll Péter!

Irtam az index-s cimedre, kérlek válaszolj rá!

Üdv: Maros Z.

Mijo Creative Commons License 2002.10.22 0 0 455

Kedves Széll Péter, gratulálok választási sikeredhez, hogy ismét te lettél Baja város polgármestere !

(Kérlek, ne dobd el te se azokat a választási kiadványokat, melyekkel az elmúlt hetekben árasztottátok el a várost, hogy adott esetben számon tudjuk kérni azok megvalósítását :).)

Mik a kezdőlépéseid?

Üdv: Muity Mijo

Törölt nick Creative Commons License 2002.10.20 0 0 454
Kedves Péter!

Gratulálok az újraválasztásodhoz.

Zoli

tiborhornyakBAJA Creative Commons License 2002.10.15 0 0 453
Sziasztok, Jo napot !

Ekezet nelkul irni az egyetlen modja egy olyan gepen amire nem lehet, vagy alapban nincs felinstallalva az ugye Masodlagos nyelv a magyar!Ugyhogy lehet hobort is, bar a Milyo mar megszolt erte 1x, de ha ugye kutyabol nem lesz ....De meigerem, oda fogok figyelni
és ékezetekkel fogok írni nektek...

NEMSOKARA VOKSOLUNK, hurrá!

Előzmény: Törölt nick (450)
Muity Mijo Creative Commons License 2002.10.13 0 0 452

Hát ez csúcs. A vendégkönyvükbe írni szándékozó előtt ez a felirat jelenik meg: Nem találom a vendégkönyv domainjét!

Miféle "fejlesztési tanács" ez, mely még saját "rangos" honlapját sem képes frissítve tartani ..:((((....!?

MM

Előzmény: Muity Mijo (451)
Muity Mijo Creative Commons License 2002.10.13 0 0 451

Kedves Péter, lehetséges, hogy a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács munkatársai nem tudják azt, hogy Bajának van hivatalos honlapja ? Márcsak amiatt kérdezem, mivel a honlapjuk térképén városunkra kattintva, a Bajai Obszervatórium honlapja jelenik meg :(! (Már ha megjelenik, momentán éppen nem.)

Muity Mijo

Muity Mijo Creative Commons License 2002.10.06 0 0 449

Tibikém, széplelkem, én tudom, hogy te a Kaszás utcaiak pitiánerkedésére utaltál, de arra kértelek, hogy a közérthetőeség kedvéért fejtsd már ki részletesebben, úgy kerek a labda. Ami ezek akadékoskodását jellemzi, csodás végeredményt fog jelenteni számukra a főút mellett kétoldalt húzódó palánk, amivel lényegében egy, közlekedés szempontjából kényelmetlenebb folyosóba kényszerítik önmagukat. Pár hangadó miatt szokta a nép nagyban is szopni a keserűgyökeret :((.....

Hali: Muity M.

Előzmény: tiborhornyakBAJA (448)
tiborhornyakBAJA Creative Commons License 2002.10.04 0 0 448
Szia MM!

Termeszetesen BOCS, meglesz.
Masodszor REMELEM nem vettel semmit magadra!Nem ugy ertettem, mint amit barkinek is ki kellene fejteni.Mindenfajta cinizmust nelkulozve mondom, nem szemelyeskedtem!

Mindenfajta fejlodes hive vagyok,
Sziasztok!

Előzmény: Muity Mijo (447)
Muity Mijo Creative Commons License 2002.10.03 0 0 447

Mindez izgalmasnak tűnik, kedves Tibikém, esetleg egy kicsit részletesebben is kifejthetnéd, de mintha egy nálunk dívó bemutatkozásról megfeledkeztél volna ... Te egyike vagy azoknak, aki jól tudja felénk ez hogy dukál :). Légy oly kedves, Bátyám !

Hali: MM

Előzmény: tiborhornyakBAJA (445)
tiborhornyakBAJA Creative Commons License 2002.10.03 0 0 446
Kedves Mindenki !

Csak érnénk már meg, hogy vitatkozás helyett a város emberei a közösség MINDIG feljebb való érdekei alá helyeznék el Önös kicsinyes magánérdekeiket.....Csak egyszer lenne össznépi konszenzus ilyen jó pár 10 évre a város életét meghatározó történéseknél....

Üdv !

tiborhornyakBAJA Creative Commons License 2002.10.03 0 0 445
Kedves Mijo !

Csak érnénk már meg, hogy vitatkozás helyett a város emberei a közösség MINDIG feljebb való érdekei alá helyeznék el Önös kicsinyes magánérdekeiket.....Csak egyszer lenne össznépi konszenzus ilyen jó pár 10 évre a város életét meghatározó történéseknél....

Üdv !

Széll Péter Creative Commons License 2002.09.30 0 0 444
Kedves Mijo! Egyszerű időzavar volt csak az oka, hogy az utóbbi időben kevesebbet fordultam elő ezeken a fórumokon.
A kérdésre: Az idén már az előzetes ütemezések ellenére sem várható érdemben lényeges építkezés az 51-es, 55-ös utak környékén. Az ok egyszerű, egyrészt az a tiltakozó hullám ami a Kaszás u. táján megindult annak hallatán, hogy a harminc éve tudott útépítés végre beindulhat. A legutóbb az ombucmantól kaptuk meg a választ, hogy helytálló a bajai önkormányzati álláspont ebben a kérdésben, majd azóta a bíróságon a másodfokon is megtámadott építési engedély is megerősítést nyert. A formális akadályok tehát elhárulnak, amire a rendezési terv elfogadása tesz ismét pontot.A rövid szakasz már épülhetne a híd felé, de a kivitelezőnek kijelölt Nemzeti Autópálya Rt. képviselőjétől megtudtuk ilyen rövid szakasz miatt külön nem vonulnak fel, csak ha indulhat a folytatás is. Az ő szempontjukból valószínűen logikus, de nekünk nem jó ez a döntésük és nyilvánvalóan összefügg a fent leírottakkal is. Péter
Előzmény: Muity Mijo (443)
Muity Mijo Creative Commons License 2002.09.14 0 0 443

Kedves Péter ! Egyes vélekedések szerint, most már ne is nagyon reménykedjek abban, hogy választ adsz bármire is ez alatt a rövid idő alatt, ami még hátra van a ciklusidőből :(! Szó mi szó, ezt erősíteni látszik az is, hogy ez év július 25-én alkottál itt utoljára véleményt. Ugye, szükségtelen figyelmedbe ajánlanom, hogy olyankor, amikor nekem válaszolsz, akkor - hisz' világhálón lógunk - sokunkat tisztelsz meg véleményeddel :)!

Én örök optimistaként mégis kötöm az ebet a karóhoz, hiszen ilyenkor választások idején, minden közéleti zözzenet befolyásolhatja a kiskacsómat, amikor a strigulákat rovom ama bizonyos fülke intim magányában. ( Lásd: tegnap pl. az "atya" sem tett kifejezetten népszerűsítést keltő benyomást bennem, mint választópolgárban, az ablakod alatti "mozgáskorlátozottkénti" megjelenésével :)! )

Ugye van itt alább utalás más topikra mutatva pár olyan kérdésemrem, mely beteges nemzetként sajnálatos módon rettentően sokunkat érint, ezekkel kapcsolatban változatlanul várom KONKRÉT állásfoglalásodat.

Továbbá az alább tőled idézettek tekintetében is érdekelnének a fejlemények.

Írod a Bajai Szalon fórumában:

"A közlekedési infrastruktura fejlesztésének kapcsolódó beruházása volt a Duna híd bõvítéséhez kapcsolódó útépítés, valamint a mostanság befejezõdõ és az 51-55-ös fõutak találkozási pontjának kialakítása, valamint az ehhez kapcsolódó vasúti híd építése. Még ebben az esztendõben megindul az úgynevezett elkerülõ út egyik szakaszának építése, amely a Dunahídról érkezõ forgalmat lesz hivatott az Szegedi útra átvezetni."

Péter, a harmadik negyedév utolsó hónapját írjuk. Lesz mindebből egyáltalán valami is még az idén ? Vagy ismét bevárjuk a telet :(? Hiszen az 51-es főút, általad jelzett csomópontjából letérve 5 méterre, a Kaszás utca torkolatában még mindig egy hatalmas úttorlasz, rajta stop-táblával zárja le az utat a továbbhaladás elől. A Szegedi út és az 51-es főút elkerülő szakaszán sem igazán tűnik úgy, hogy történni szeretne bármiféle változás is. És én csak most figyeltem föl arra, hogy a vasúti híd is át lesz építve. Komolyan gondoljátok, hogy a tél kellős közepén akarjátok elterelni a forgalmat mindenféle szűk utcákba, kitéve a népet ismét az idegbajnak, és a sorozatos baleseteknek :(!???
Négy év vége ide, újabb négy év kezdete oda, kedves Péter, ezekre a válaszaidra lásd be, ugye joggal formálunk igényt !?

MM

Előzmény: Muity Mijo (441)
Muity Mijo Creative Commons License 2002.08.09 0 0 442

Kedves Péter, az általam felvetett közérdekű kérdés tekintetében bízom abban, hogy hivatalodtól távol tartózkodsz, ami oka lehet tartózkodásodnak !?

Muity Mijo

Előzmény: Muity Mijo (441)
Muity Mijo Creative Commons License 2002.07.29 0 0 441

Ne vedd sértésnek, kedves Péter, de mindkét kérdés esetében elmondhatjuk, annyit ér már mindez, mint halottnak a csók :(! Természetesen a második kérdés hatványozottan nagyobb súlyú, mint az első.

De ha már a halálról beszélek, fel szeretném hívni a figyelmedet erre a felvetésemre, ami nyomatékosított állásfoglalásom szerint nem tűr halasztást. Ezt értsd úgy, hogy veled kapcsolatos minden szimpátiám ellenére is, a szokásos elodázás esetén személyes felelősségedet leszek kénytelen firtatni. Sokak nevében van elegem, nem vagyok hajlandó tovább szó nélkül tűrni, ami a jelzett téren folyik. Megkérlek, a többi illetékessel is tudatosítsd ezt a körülményt, őszintén bevallva itt a nyílt színen, hogy szánt szándékkal ki kívánom használni az új kormány, változásokat bizonyítani szándékozó törekvését is.

Üdv: Muity Mijo

Előzmény: Széll Péter (440)
Széll Péter Creative Commons License 2002.07.25 0 0 440
Kedves Mijo! A javaslat másnapján kiadtam Briglovics Tibornak a feladatot, aki azt jelezte , hogy megpróbálja a népünnepélyig megcsináltatni. Jelenleg Tibor szabadságon van, ha visszajön rákérdezek miért nincs még készen.
A Dunakötött sorsának alakulását természetesen több ok miatt is figyelemmel kisérem jó ideje. Már az elmúlt években is segítettük a nehéz helyzetből való kilábolását az adófizetési könnyítésekkel, munkahelyek megörzését segítő pályázatok támogatásával, környezetvédelmi probléma (kibocsájtott szennyvíz sótartalma) enyhítésében. Ennek ellenére ez a kritikus helyzet alakult ki. Minden lehetséges eszközzel támogatom a felszámoló azon szándékát, hogy továbbműködtesse a gyárat, szándékom szerint hamarosan találkozom a felszámolóval a lehetséges teendők megbeszélésére. Közel ezer ott dolgozó sorsa mindannyiunknak fontos. Péter
Előzmény: Mijo (439)
Mijo Creative Commons License 2002.07.18 0 0 439

"A javaslatot köszönöm, nem látom megoldhatatlannak, mindenképpen utána nézek. Péter"

Kedves Péter, köszönöm szépen.
( Pedig milyen jól mutatott volna, a most lefutott halnapon :(....., csak-csak egy projekt kéne erre is :)! )

Mijo

Előzmény: Széll Péter (436)
Mijo Creative Commons License 2002.07.18 0 0 438

Kedves Péter, mint hírlik, városunk egyik legnagyobb munkáltatója komoly megélhetési problémákkal küzd. Mi hír erről, te/ti tudtok-e minderről valamit ? A régió esetében igen komoly gondot jelentene, ha hirtelen 4-5.000 száj elveszítené a kenyerét.

Mijo

pébéla Creative Commons License 2002.07.05 0 0 437
pébéla válasz erre | adatok | e-mail 2002-04-30 17:41:54 (417)

Kedves Péter !
Beszélgessünk, ( Az utóbbi nyolc évben még egyszer nem fordult elő, hogy az adóhatóság bármelyik munkatársát utasítottam/kértem/ráutaló magatartással befolyásoltam volna felszólítás vagy ellenörzés indítása ügyében. )ez a leirt mondatod igaz, ezért elnézésedet kell kérjem hogy ezt feltételeztem ,de az időbeli egybeesés és más részről elhangzott ráutaló mondat ezt mondatta velem.
Másodszor (A pince ügyében erős véleménykülönbség van köztünk a Kalászi úrral, még akkor is ha elképzelhető, hogy ő számol jól a valós értékek ügyében. Hiszen az bár valóban értékként kiszámolható, de most az egy kihasználatlan lehetőség csupán fiktív értékkel, számomra ez még nem lefutott ügy.
Lhet, hogy még most sem válaszoltam mindenre, de valóban úgy gondolom, hogy jobb lenne mindezt megbeszélni személyesen. Péter )tudod ez ügyben sokunknak dobbant meg a szive az én hibámból mert azt hittem amit a vizhálózatnál, hogy jó , hogy szép , hogy támogatom , ezt fogjuk megpróbálni, itt és ott és semmi válasz . Az irásbelinek már több mint két hónapja , a pincében már indulhatna az élet, ha akarnátok és nem romlana tovább az állaga sem.
A vizhálózat értéke nem abban áll csak amit egy benyujtott kivitelezöi számlán szerepel.
Az csak azért mutattuk be hogy "bizonyitsuk"
a mi vezetékünk. Ez is érdekes lehetne ha eljutnánk egy értékegyeztetésig. Nekem már akármilyen válasz is megfelel, akármilyen alternativát hajlandó lennék megbeszélni, csak azt szeretném érezni hogy az ilyen embereket mint én megbecsültek lennének legalább annyira amennyire én a várost becsülöm. pébéla

[előzmény : (411) Széll Péter, 2002.04.26 16:14]

Széll Péter Creative Commons License 2002.06.27 0 0 436
Kedves Mijo! A stílusról úgy gondolom, hogy nekem a válaszaimban kötelező az, hogy pontosan fogalmazzak, de igazad van attól még lehet érthető.
A javaslatot köszönöm, nem látom megoldhatatlannak, mindenképpen utána nézek. Péter
Előzmény: Mijo (434)
Mijo Creative Commons License 2002.06.09 0 0 435

Kedves Péter, igen, tudom, te néha kekeckedésként könyveled el némely kérdés részemről történő feszegetését, de lelkem rajta, eme alábbi kérésemet sem annak szánom, csak egyszerűen értelmezni szeretném lakónikus mondandódat, melyben több a talány, mint a tényszerű információ.

Mondod: "A partnertelepölések ügyében korábban előzetes szándéknyilatkozatokat fogadott el a testület, majd ezekhez kapcsolódó programokat, feladatokat határozott meg a külügyi tervben is, és ezek megvalósulása után most úgy döntöttünk, hogy partnervárosi megállapodást írunk alá velük."

Ha a választási programod is ilyen körmönfont lesz a közeljövőben, akkor nehéz lesz okos módon eligazodnunk és döntenünk :)....., segíts már, légy oly kedves, eligazodnunk az általatok épített dzsungelben :(!

Mijo

Előzmény: Széll Péter (433)
Mijo Creative Commons License 2002.06.09 0 0 434

Kedves Péter, városunkkal szimpatizáló és törődő jó barátunk, Zoltai Péter a következő ötlettel állt egyik támakörben elő, idézem.

"A múlt héten Fertődön nyaraltam. Kirándulgattunk a környéken is erre-arra, így jártunk Ausztriában is. Az egyik Fertő-tavi kis falu, Barátudvar (Mönchhof) helségnévtáblája meglepett: az ott szokásos tábla felett az EU-konform zöld alapon fehér betűs, általában a település nevét a helyi kisebbségek nyelvén feltüntető táblán ez állt: www.moenchhof.at. Vajon meg lehet-e ezt tenni Magyarországon is? Mi a törvényi feltétele, hogy egy város vagy község az internetes "honlapjának" címét feltüntesse a helységnévtáblán?

Pótkérdés: mit szólnátok hozzá, ha a fehér alapon fekete betűs "Baja" tábla alatt/felett zöld alapon fehér betűkkel ott lenne a "www.baja.hu" is?"

Fentiek alapján felvetődik a kérdés: támogatnád-e az ötletet, te mint polgármester, testület elé terjesztenéd-e, van-e szerinted Baján mindennek akadálya, helyi rendelettel kivitelezhető-e az elképzelés ?
Annál is inkább, mivel ez az impozáns egyediség költségmentes, csak a szándékon és az elhatározáson múlik annak végrehajtása. Amennyiben pozitív a hozzáállásod, kivételesen rá tudnánk-e a kérdésre gyorsítani, márcsak amiatt is, mire itt lészen a Nagy Halnap, hogy virítsanak a tábláink látogatóink előtt :)!?
( Tudom, kicsit snassz, hogy alulról jövő a téma, de hát nem élünk mindannyian Angliában :))...)

Muity Mijo
Baja

Előzmény: Széll Péter (433)
Széll Péter Creative Commons License 2002.06.01 0 0 433
Kedves Mijo! Az információs táblarendszer az egy a Szekszárdon már évek óta meglévő (persze máshol is van) olyan útbaigazító táblákat jelent az út mellett, amelyeken a csatlakozó utcák nevei mellett más praktikus információk is megtalálhatóak. Olyanok mint szállodák , intézmények, jelentősebb létesítmények, de akár üzleti jellegű információk , reklámok is rákerülhetnek. Egy ilyen táblarendszerre kaptunk egy előzetes ajánlatot. A Városüzemeltetési Bizottság és azt követően a testület is úgy döntött, hogy szeretnénk ilyen táblarendszert, de a megvalósítására hirdessünk pályázatot. Olyat amin persze az eredeti ajánlattevő is részt vehet. A partnertelepölések ügyében korábban előzetes szándéknyilatkozatokat fogadott el a testület, majd ezekhez kapcsolódó programokat, feladatokat határozott meg a külügyi tervben is, és ezek megvalósulása után most úgy döntöttünk, hogy partnervárosi megállapodást írunk alá velük.
Kocsis úrék által készített terv nem volt tárgy az ülésnek . Ott Szederkényi úr és munkatársai szakvéleményét vette tudomásul a testület, azzal, hogy tekintettel a viszonylag kis távolságokra megfontoljuk e témához kapcsolódó térségi programban való részvételünket.
Minden lényeges ügyben eddig is sajtótájékoztaton adtam tájékoztatást, erröl is, ha lesz mit. Péter
Előzmény: Mijo (432)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!