kimondottan jó választás, feltéve, hogy nem zavar, hogy nincs is rajta fejhallgató kimenet. :) felejtsd el.
szerintem a line6 kínálatát nézd meg. a pod sorozatot kifejezetten otthoni gyakorlásra, felvételek készítésére találták ki, szerintem ezekben vannak a legjobb erősítő szimulációk az olcsóbb multik között, és általában kulturált a fejhallgató kimenetük is.
Sziasztok! Mi a velemenyetek a multieffekt kutyukrol? Ha jol ertem, akkor ezek digitalis, de hardveres cuccok kesleltetes nelkul, es szamitogep sem kell hozza. Meghajthatnak fulest vagy hangszorot/hangfalat. Ha foleg fulessel nyomnam, nem ez a legjobb valasztas? Eleg lenne zengeto meg crunch effekt igy elso korben. Egesz olcson is latok ilyeneket meg ujonnan is.
Balkezesben nálunk sajnos alig van valami, pláne nem fehér színű, LP formájú, pláne nem ennyiért. Ha nem ragaszkodsz a fehér színhez, akkor Harley Benton van a Thomann-nál LP alakúból ebben az árban.
Alabb azt irtatok, hogy a 10W-os Marshall nem erdemes megvenni, de a 15W-os Rolandot mar igen. Most itt egy masik 15-os. Ekkora lenne a kulonbseg? Esetleg tobb funkciot is tudnak?
Nem nagyon porog a topik. :-( Persze lehet, hogy van egy masik, ami igen. Van?
Les Paul gitart szeretnek majd venni, max. 100e Ft kornyeken. Az Epiphone Les Paul Standard-et neztem ki. Van valakinek tapasztalata? Esetleg mas gyartonak jobb LP-ja ebben a kategoriaban? Egy Cort 100-ast probaltam egy hangszerboltban, de az egy picit gagyinak tunt (mondjuk nincs tapasztalatom elektromos gitarral). Igazabol a hasznalttol sem zarkoznek el, de csak marcius magassagaban lesz aktualis.
Na hat most ugy gondolom, hogy tavasszal lesz egy gitar, meg ami kell egy szoftver-erositohoz. Utana azert szeretnek majd egy kisebb hangladat valamikor...
Korbe fogok nezni hasznalt-fronton is, csak ahhoz kell egy hozzaerto valaki, aki segit keresni, es eljon velem megvenni.
A gitározás egy viszonylag olcsó hobbi is lehet, de azért ingyen nem lehet megúszni. Azért szar egy 10 wattos Marshall, mert nem szól jól. Kicsi benne a hangszóró, gyenge az erősítő, nem lesz tisztességes torzítás, hangerő, hangkép, nem lesz semmi, csak egy Sokol rádió, kicsit hangosabban. A szoftveres megoldással viszont rengeteg hangzást be tudsz állítani. Ha mindenképp kombót szeretnél, akkor pl. egy Roland Cube lehetne a megoldás, de abból sem a kis, 8"-as hangszóróval szerelt verziók. Lehet használtan is kapni ilyesmit, pl.:
"Meg mindig a kesleltetes miatt aggodom. Milyen gep kell, hogy jol menjen? Milyen kulso hangkartya (es mennyiert)?"
Ne aggódj, a tegnap ajánlott típusok annyira minimális késleltetéssel dolgoznak, hogy a napi használatban észre sem veszed. A párezer forintos ebayes kínai szarokat felejtsd el, ablakon kidobott pénz.
Miert? Tul hangos? Vagy csak egyfele torzitast tud? Akkor otthoni tanulasra csak a szoftveresnek van epeszu ertelme? Meg mindig a kesleltetes miatt aggodom. Milyen gep kell, hogy jol menjen? Milyen kulso hangkartya (es mennyiert)?
Bocsi a lama kerdesekert, de pont azert vagyok itt, hogy kepbe keruljek legalabb elmeleti sikon.
Egy normális külső hangkártyára van szükséged, azzal minimális lesz a késleltetés. Ezt nem szabad elspórolni, univerzális ASIO driverrel képtelenség jó eredményt elérni.
Néhány bevált, olcsóbb típus:
- Line6 POD Studio vonal (GX, UX1, UX2, stb)
- Focusrite Scarlett cuccok (a fb-n egy ismerősöm árul egy Scarlett Solót 15 rongyért, ez az új ár fele)
- Presonus Audiobox sorozat (nekem egy Audiobox USB van, otthoni gyakorlásra, egyszerűbb felvételekhez kiváló)
- M-Audio Fast Track
stb
Én megvenném a Scarlett Solót az ismerősömtől, ennél olcsóbban semmi használhatót nem fogsz kapni.
A fel ev okara ratapintottal, ezert ez fel ev. Nem baj, mert addig meg tudok egy kicsit fejlodni.
A szoftvernek milyen a kesleltetese? Milyen gep kell ahhoz, hogy ne legyen (eszreveheto/zavaro)? Hogy mukodik? Kell egy gitarba dugott USB kabel? Vagy valami vonali/mikrofon bemenetre kell kotni? Muszaj hozza plusz hangkartya, es akkor laptoppal nem tudok ilyet csinalni?
Szia! Én azt javaslom, hogy elegendő az elektromos gitárt megvenned, mert a szoftveres hangzások manapság már teljes mértékben hozzák a hagyományos erősítők színvonalát. (A témában rengeteg pro és kontra érv szokott lenni, úgyhogy a fenti mondat a saját tapasztalatomat tükrözi.)
Tehát a rendelkezésedre álló keretből vegyél egy jó gitárt, és minden egyebet meg tudsz majd oldani a számítógépen.
Egy további javaslat: én nem várnék további fél évet az elektromos gitárra. Ha anyagi szempontból most is megteheted, akkor vedd meg rögtön.
Nem olvasnek vissza ennyi hozzaszolast, ezert elnezest is kerek.
Nem irtam meg ide, igy ezzel kezdenem: masfel eve kezdtem gitarozni tanulni akusztikus gitaron. Voltam 4-5 alkalommal tanarnal is, de ez abbamaradt. Nem azert, mert annyira penge vagyok, inkabb idohiany volt az ok. Nehezen tudtam rendszeresen eljutni hozza. Na mindegy, azota egyedul gyakorlok egyreszt netrol szedett tabok/akkordok alapjan, masreszt youtube videokrol. Egyelore akkordjatekot probalok, alapakkordok mar odanezes nelkul is mennek, a barrek meg nehezebben (lassabban, es sokszor oda is kell neznem).
Ugy fel ev mulva terveznek elektromos gitart is venni, mert igazabol az volt az oka az egesz gitarozasnak. Ugye a keret veges, es azt szeretnem kimaxolni. Valami kis komboban gondolkodnek, mint peldaul a Marshall MG 10 CF. Nem tervezek sem koncertezni, sem zenekarozni.
Mennyire sokoldaluak ezek? Mik a kompromisszumok azon tul, hogy nem hallja az egesz haz, amit nyivakolok, csak en?
A masik kerdesem, mennyire hasznalhatok a szamitogephez kotott gitarok, es ott szoftveresen emulalt erositok, effektek? Ahhoz csak egy kabel kellene, gepem van.
Elore is koszonok minden segitseget, tanacsot, velemenyt.