Keresés

Részletes keresés

42 Creative Commons License 2000.01.18 0 0 857
"de te csak idedobtál egy véleményt, és kalap. Szavak a nagy semmibe."

Ebben teljesen igazad van. Ez csak az Újlakit gúnyoló és fikázó (ld. HTML tanf.) megjegyzéseidre volt reflexió, ugyanazzal az értelmi tartalommal.

"Nem értem, Újlaki miért ezt az off témát forszírozza."

Igen. Ne sértődj meg, de sajnos pontosan erről van szó. :)

És elnézést, hogy nem érveltem külön, de feleslegesnek tartottam ismételni már elhangzott (hozzáértő...) véleményét (ld. netikett).

Előzmény: __PT (848)
Újlaki Creative Commons License 2000.01.17 0 0 856
- ehh.. sajnos meg nem volt idom elolvasni visszafele az egesz forumot, de halottam olyasmit, hogy EN tortem meg az elendert, mert tul hamar tudtam az inforol;) ezt komolyan gondolja barki is?

- Dehogy. Senki sem gondolja komolyan, hogy a húsvéti tojáson kívül bármit is fel tudnál törni. Néha gyere sűrűbben a topikodba, ne csak a következő hantáddal foglalkozz...

Hozhatom a kutyát?

Újlaki Creative Commons License 2000.01.17 0 0 855
Hogy nézted meg, hogy hogy nem jártam? (legalább az egyik kérdésre válaszolj...)

Sajnos, ha gyorsan gépelek (márpedig rohadt gyorsan gépelek), újabban felcserélem a betűket. Néha nem is csak kettőt, hanem két párt, amit páronként felcseréltem. Bosszantó, mert fordítóként is dolgoztam, és ez olyan, mint amikor a zongorista melléüt. Egyszer-kétszer elmegy, an ed indmen ózsnab? Figyelnem is kell, mert ha valaki statisztikát csinál a hibáimról, és összehasonlítja a feltört oldalakon lévő melléütésekkel... Már jön is a értem a mentővautó.

Előzmény: Dr.Brain (850)
__PT Creative Commons License 2000.01.17 0 0 854
Dehogy. Senki sem gondolja komolyan, hogy a húsvéti tojáson kívül bármit is fel tudnál törni.
Néha gyere sűrűbben a topikodba, ne csak a következő hantáddal foglalkozz...

_pt

Előzmény: Petycomp (852)
Újlaki Creative Commons License 2000.01.17 0 0 853
Á, a tettes visszatér a tett helyszínére!

A topicgazda néha benézhetne a birtokára, mert itt fogatlan provokátorok tartják helyette a frontot.

Előzmény: Petycomp (852)
Petycomp Creative Commons License 2000.01.17 0 0 852
ehh.. sajnos meg nem volt idom elolvasni visszafele az egesz forumot, de halottam olyasmit, hogy EN tortem meg az elendert, mert tul hamar tudtam az inforol;) ezt komolyan gondolja barki is?
Dr.Brain Creative Commons License 2000.01.17 0 0 851
Még mindig fenn van a 2 hackelt oldal (infoteka, brfk)

:-)

Dr.Brain Creative Commons License 2000.01.17 0 0 850
Igen, értem a tréfát, és természetesen meg is köszönöm, hogy csak tréfa volt ;-) Jól csináltad, bár teljesen biztos voltam benne, hogy nem komolyan gondolod. Pláne amikor megnéztem, hogy nem is jártál a honlapomon ;-)

Nem fogom letörölni a Y2K gyűjteményemet, hiszen megdolgoztam érte :-) Egész este neteztem buli helyett...

De kérlek Y2K, nem 2YK, ügyeljünk erre, ez olyan mint a hacker, cracker dolog, nem?

Dr.Brain - The BrainTransplantator

Előzmény: Újlaki (849)
Újlaki Creative Commons License 2000.01.17 0 0 849
Kedves Dr. Brain, remélem, érted a tréfát: a másik feltörős oldalon (annyi van mán, hogy nem győzzük mindet elolvasni, nem hogy hozzászólni), szóval ott már kellően meggyanúsítottalak, itt már nem folytatom.

Kérlek, hogy a 2YK-gyűjteményedet ne töröld le, már csak a felsorolás is vicclapba való: mindenki ott van, aki korábban fontoskodott 2YK-ügyben. Legalább Y3K-ig tartsd fenn az anyagot...

Előzmény: Dr.Brain (846)
__PT Creative Commons License 2000.01.17 0 0 848
pasa_: egyet értünk. Ha nincs egy látogatóval fennálló szerződés, akkor azt nem is lehet megszegni. Nem értem, Újlaki miért ezt az off témát forszírozza.

oxford, lajos: Újlaki magyarázata érthető elsőre, világos, nincs is azzal semmi gond, csak épp nincs igaza. De ez ne zavarjon titeket...

Aki lehozzáértésbizonyítványozta azt, aki lelaikusozta Újlakit, az csak dobálja a szavakat össze meg vissza, csak böffentett egyet. Részemről igyekeztem forrásokkal alátámasztani azt, amit állítottam, de te csak idedobtál egy véleményt, és kalap. Szavak a nagy semmibe.

_pt

42 Creative Commons License 2000.01.17 0 0 847
Teljesen igaza van Ujlaki kollégának, aki őt "laikusozta le", az csak magáról állított ki "hozzáértési" bizonyítványt...

A másik, hogy együttérzésem az Elender megszivatott ügyfeleinek, de én is csak azt tudom mondani, hogy aki az e-mail-re alapozza nagyértékű üzleteit, az nem (eléggé) profi. (Ui. semmilyen épeszű szolgáltató nem garantál semmit ezzel kapcsolatban.)

Dr.Brain Creative Commons License 2000.01.17 0 0 846
Nézzétek csak meg megint a www.infoteka.hu vagy a www.brfk.hu címet!!!
A cracker nem tréfál!
Biztos most én leszek a gyanusított, mert én mondtam először. Nem baj. Tehát: Újra feltörték a 2 servert!!!

Dr.Brain - The BrainTransplantator

Laa-Yosh Creative Commons License 2000.01.17 0 0 845
Eleddig én se akartam beleszólni, de most muszáj volt :).
Nekem is kezdettől világos amiről Újlaki úr magyaráz, és nem fér a fejembe hogy miért nem lehet ezt felfogni...
Előzmény: oxford (844)
oxford Creative Commons License 2000.01.17 0 0 844
Én is egyetértek Újlaki tanár úrral. _PT kollégára férne inkább rá, hogy reggel, tiszta fejjel olvassa el az egészet újra. Érdekes, hogy nekem már tegnap este világos volt az egész. Tehát nem a tanári magyarázatban van a hiba...
Előzmény: IpRunner (835)
gorgo Creative Commons License 2000.01.17 0 0 843
Nem erdemes helyettesitgetni X helyebe senkit. Speciel en is akkor tudtam meg a dolgot, amikor meg lathato volt a www.elender.hu-n az a hires oldal, mint ahogy az akkor ircelok 90%-a megtudta... hasonlokepp gyorsan megtudtam anno a www.microsoft.hu-t is... az hogy valaki sokat ircel, es emelle szeret topicokat nyitogatni itt a forumon, szerintem nem tul gyanus dolog... az egyetlen furcsa benne hogy hogy a nyavajaba van ennyi ideje mindkettore :) ja, es ha valoban ennyi ideje van mindkettore, akkor tuti nincs ideje crackolni :)
Előzmény: éfdgkldéjg (842)
éfdgkldéjg Creative Commons License 2000.01.17 0 0 842
éfdgkldéjg:
"j0: érted már milért kell védeni a linux hírnevét a petycomp@hotmail.com-tól???"

Igen, de nem úgy kell védeni, hogy ugy tippre gyanúsítgatunk embereket. Meg esetlek kimegyünk és elverjük baseballütővel a gyanús egyéneket.
Mert ezután elterjedhetne, hogy a Linuxosok agresszív önbíráskodó punkok.

"Én nem fenyegettem testápló szerrel, de mostmár átérzem annak a helyzetét..."

Nem kene hivatkozni teljesen oda nem illo dolgokra.

Nálam elöbb van a gyanú, aztán a vád. Nekem gyanúm lehet, vádolni szerintem én nem vádolhatok. Te rögtön vádolsz, mert egyértelmű a cracker tette. Én sem a multi PSInet, sőt nem is az előfizetők érdeke miatt olvasok/írok ezen a fórumon. X-nek nyugodtan első körben Petycompot lehet szubsztituálni: olvasd el az infotékás fórum nyitányát: _én_ ezért érzek dühöt. A többi tényleg nem a mi dolgunk, de ha a BRFK-t nem érdekli a saját hp-e sem... sőt, az infotékán (szomszédos IP cím) is csak OS hitelrontás folyik, akkor más bajok is vannak.

Előzmény: gorgo (839)
pasa_ Creative Commons License 2000.01.17 0 0 841
>Például a Nexus ezt úgy oldotta meg, hogy csupán képeket nem ad ki a webszerver, csak ha a html állományra is érkezik kérés

No ez az. Aki nem akarja, hogy atjarjanak a telken, csinal keritest. De ha nem csinal keritest, az legalabb kitesz egy "NO Tres" tablat. Viszont ha valakinek az erdo kozepen van egy tisztasa, es semmi a vilagon nem jelzi, hogy pont ott nem szabad piknikezni maganterulet miatt, vessen magara.

Pasa

Előzmény: BlumiDC (840)
BlumiDC Creative Commons License 2000.01.17 0 0 840
Például a Nexus ezt úgy oldotta meg, hogy csupán képeket nem ad ki a webszerver, csak ha a html állományra is érkezik kérés.
Előzmény: Újlaki (833)
gorgo Creative Commons License 2000.01.17 0 0 839
Nem kene hivatkozni teljesen oda nem illo dolgokra. Azt irod hogy vad != gyanu, de nalam epp forditva van mint nalad. En nem gyanakszom senkire. En vadolom. A crackert. Es nem azzal amivel az elender meg itt az emberek tobbsege. Szoval nem tudom ki az, nevezzuk X-nek. Es nem erdekel hogy ki X. Csak fogadjon el tolem egy virtualis agyabugyat es naspangot. Es tudja miert kapja... nem az elender feltoreseert. Azt intezzek el masok.
Előzmény: éfdgkldéjg (814)
pasa_ Creative Commons License 2000.01.17 0 0 838
>Amikor az Extra kiad egy tárhelyet, ingyen, valakinek, akkor közöttük létrejön egy üzlet.
>Ha valaki a felhasználók közül ír vagy szerez egy szkriptet, amely "lekapcsolja" a konzolt, amelyben az a bizonyos reklám megjelenik, akkor ugyanolyan szerződésszegést követ el, mint a jegy nélkül utazó utas:

Ez szvsz nem ilyen egyszeru. Szerzodesszegest akkor kovet el valaki, ha megserti azt a szerzodest, amit elfogadott. Tehat az allitasod cak akkor igaz, ha az ingyen wed teremtese kozben athaladt egy olyan lapon, mely elmagyarazza a felteteleket, es benne van az, hogy az extra altal adott reklamokat megszuntetni nem szabad, stb. Ha nem volt ilyen lap, akkor ez a feltetel nem resze a szerzodesnek, vagyis a script futtatasa jogos.

>Ugyanez történik, ha valaki egy Extrás felhasználó anyagaihoz ugy fér hozzá, hogy nem tölti le a főoldalt, vagyis "hot linket" alkalmaz: az Extra nem jut bevételhez, a forgalmi díjat a letöltött anyag után viszont fizeti.

Ez igy meg erdekesebb eset. Az extras webhelyes tag ui. tenyleg valamilyen szerzodeses viszonyban all az extraval, de in, mint kivulallo bongeszo nem allok ilyen viszonyban. Legalabbis amig nem teszek semm arra utalo magatartast. A "rautalo magatartas" egy eleg erdekes modja a szerzodeskotesnek, eleg rendszeresen foglalkoznak vele mindenfele jogi esetek. Az eleg lenyeges eleme, hogy az adott kulturkor, tenyleg rautalonak itelje a magatartast. Pl. tenyerbe csapas errefele rautalo magatartasnak minosulne egy alku utan.

Azt hiszem egterthetunk abban, hogy sima mezei bongeszes, amikor valaki csak ugy klikkelget a borzer altal ele tart lapokon nem szamit szerzodesre utalo magatartasnak.

Vannak olyan lapok, ahol ki van irva, hogy az ott talalhato anyag csak ilyenolyan celra alkalmazhato, aki innen letolt, stb, az elfogadja a felteteleket. Vagy at kell vergodni mindenfele "agree" gombokon. Ezeket talan mar el lehet fogadni annak, hogy a hasznalo elfogad felteteleket.

Az egesz www filozofia lenyege, hogy dokumentumok elszorva hevernek a vilagban, es ezeket linkekkel lehet elerni. Az alapallas az, hogy azt linkelsz, amit akarsz, az nem sert semmit. Ha az extra ugy erzi, hogy bizonyes lapjaira (vagy lap-elemeire) nem szabad linkeket eszkozolni az abszolut minimum, hogy az erre vonatkozo informaciot ott helyben kozli is. Ha nincs ilyen, akkor semmifele serelemre nem hvatkozhat (jogosan), hiaba teljesen logikus, amit irsz.

(Meg hozzatennem, hogy az emberek 99%-aban fel sem merul a dolgok altalad leirt aspektusa.)

Pasa

Előzmény: Újlaki (833)
éfdgkldéjg Creative Commons License 2000.01.17 0 0 837
Hozzátette, hogy ugyanakkor ez a
honlap csalinak is jó, mert aki megpróbálkozik a feltörésével, könnyebben lenyomozhatják. Aki ezt akarta
feltörni, az direkt próbálkozott, hiszen a honlapot nem reklámozták, s keresőkbe sem regisztrálták.

1) lenyomozás: a világon létezik legalább 3 openproxy
2) "direkt próbálkozott": naná. Honalpokat _véletlenül_ szokták feltörni. -> DON'T PEE ON MY LEG AND TELL ME IT'S RAINING!!!!
3) vannak olyan keresők, ahol nem kell regisztrálni, jön magától. Sőt, ha én a brfk-t keresem, logikus, hogy www.brfk.hu-val kezdem. Vagy talán nem ezért foglalták le a domaint??? _EHHEZ_ minek kereső motor???
éfdgkldéjg Creative Commons License 2000.01.17 0 0 836
Brfk.hu - feltörve

Feltörték vasárnap délután az infoteka.hu oldalt, a címlap helyére az Obotak nevű hacker üzenete került, melyben felajánlja az oldal
tulajdonosának, hogy betörésbiztossá teszi az oldalt. A hacker állítása szerint ő törölte le a brfk.hu címoldalának tartalmát is...

CRACKER

Dézsi Mihály, a BRFK sajtószóvivője az Indexnek megerősítette, hogy
feltörték a honlapjukat. Tanka László, a BFRK informatikai osztályvezetője viszont elmondta: csak
részben igaz, hogy feltörték a BRFK honlapját, hiszen a BRFK-nak nincs saját szerverről üzemeltetett
honlapja. A BRFK egy külsős szolgáltatónál - Euroweb - minimális tartalommal - egy kép a Teve utcai
épületről és "átépítés alatt" felírattal - helyezett el egy oldalt, hogy más ne birtokolhasssa az
általuk már lefoglalt BRFK.hu domaint.

"Nem foglalkoztunk a honlap védelmével és a külsős szolgáltató igénybevételével vigyáztunk arra is, hogy
a rendőrség hálózatába senki ne léphessen be" - mondta Tanka László. Hozzátette, hogy ugyanakkor ez a
honlap csalinak is jó, mert aki megpróbálkozik a feltörésével, könnyebben lenyomozhatják. Aki ezt akarta
feltörni, az direkt próbálkozott, hiszen a honlapot nem reklámozták, s keresőkbe sem regisztrálták.

Az ügyben egyébként nem tettek feljelentést, hiszen érdek nem sérült. Ettől függetlenül megpróbálnak az
eset végére járni.

Ez érdekes. A BRFK-nak ahhoz semmi köze, hogy a _SAJÁT_ honlapján (általuk regisztrált domain: mellesleg lehet holtan, "offline" is regisztrálni, nem kell egy képet azért kitenni, hogy övék legyen a domain...), érdekek így gondolom nem sérültek. HA ez a filizófia a rendőrségen, akkor elszomorodtam, és elkeseredtem, hogy nemhogy _engem_ nem védenek meg az ilyen elemektől, de még _MAGUKAT_ sem. Ettől függetlenül....

IpRunner Creative Commons License 2000.01.17 0 0 835
Egyetertek Ujlakival! Egy realisan gondolkodo ember! Csak egy a baj.... a vilag nem lehet ennyire becsuletes!
Előzmény: Újlaki (833)
IpRunner Creative Commons License 2000.01.17 0 0 834
Dviper oldala szep, de a 90-es evek elejen keszult angol nyelvu irodalombol lett forditva, raadasul a trash diving meg a social enginiring (huh... ezt vajon jol irtam le?) mar reg nem mukodik.... Raadasul az angol megfelelo erdekfeszitobb volt... legalabbis szamomra...
Ha meg magyarul felrakja, akkor figyeljen az elavult dolgokra!
Uff!
Előzmény: Törölt nick (827)
Újlaki Creative Commons License 2000.01.17 0 0 833
Tessék átgondolni abból a szempontból, hogy minden byte után, amely átmegy a neten, valaki fizet. Hogy hogyan fizet, átalányban vagy máshogy, az részletkérdés.

Amikor az Extra kiad egy tárhelyet, ingyen, valakinek, akkor közöttük létrejön egy üzlet. A felhsználó kapja az "ingyenes" tárhelyet, az Extra pedig megkapja a felhasználó látogatóit, ugyanis minden látogató egy plusz reklámletöltést jelent az Extránál. Az Extra pedig a reklámért kapja azt abevételt, amelyből a szerver amortizációját, a netre kapcsolás díját és a forgalmi díjakat fizeti. Ha a reklám nem fedezi a költségeket, akkor a szolgáltatás meghal.

Ha valaki a felhasználók közül ír vagy szerez egy szkriptet, amely "lekapcsolja" a konzolt, amelyben az a bizonyos reklám megjelenik, akkor ugyanolyan szerződésszegést követ el, mint a jegy nélkül utazó utas: igénybe veszi a szolgáltatást, de nem fizet érte, hiszen a le nem töltött reklám után az Extra nem kap díjat.

Ugyanez történik, ha valaki egy Extrás felhasználó anyagaihoz ugy fér hozzá, hogy nem tölti le a főoldalt, vagyis "hot linket" alkalmaz: az Extra nem jut bevételhez, a forgalmi díjat a letöltött anyag után viszont fizeti.

Természetes, hogy egy-egy kép belinkelése nagyon kis sávszélességet "lop el", azonban sok kicsit sokra megy, és több ezer vagy tízezer felhasználónál bizony jelentős a veszteség.

Akinek nem ingyenes szolgáltatónál van web-oldala, az abban a megkülönöztetett helyzetben van, hogy a deficit nem a szolgáltatójánál, hanem nála jelentkezik. Ahol énbérelek szervert, ott havi 4 GB-ig az adatforgalom "ingyenes", azaz átalányként bele van kalkulálva a díjba. "Kis" túllépéssel állítólag nem foglalkoznak, de ha mondjuk, 40 GB-ot forgalmaznék havonta, akkor ha nem is pontosan, de kb. tízszeresére emelnék a díjat. Éppen ezért, hogy időben felfigyelhessek az esetleges "szivárgásra", az ISP által adott statisztikai program külön szolgáltatása az, hogy minden egyes kép és hasonló "objektum" esetében megadja, hogy hányszor és honnan töltötték le illetéktelenül, azaz külső oldalról van belinkelve. Ha úgy találom, hogy valaki jelentősen visszaél a jóhiszeműségemmel, akkor a polgári peres úton visszakövetelhetem tőle a tulajdonképpen ellopott forgalmi díjat.

Előzmény: Törölt nick (829)
__PT Creative Commons License 2000.01.17 0 0 832
Te Újlaki, javaslom írj reggel, akkor még biztos frissebb vagy. Hajnali 3-kor már csak ennyire képes az ember :-))))

_pt

Előzmény: Újlaki (828)
__PT Creative Commons License 2000.01.17 0 0 831
Sehol nincs ilyen, csak Újlaki mester beginner HTML tanfolyamán.

_pt

Előzmény: Törölt nick (829)
__PT Creative Commons License 2000.01.17 0 0 830
>>Talan nem sikerult teljesen eltalalnom a peldakat, de azert remelem erezheto.
Igazad van. Teljesen nem sikerült eltalálnod a példákat, de azért ne bánkódj.

A hálón, ha már egyszer hozzáfértem az ISP-m által, akkor ingyen, free hozzáférhetek minden tartalomhoz, anyaghoz, ami a hálón van. Kivételt képez persze a valamilyen módon /pl. jelszó/ védett információ. A kiccsávó oldala + képe nem ilyen.

Az újság és a TV azért nem jó példa, mert azokért fizetsz, hogy megkaphasd, hogy hozzáférj a bennük lévő info-khoz.

>>pontosan elmagyaráztam a jogi és pénzügyi hátterét ennek a dolognak.
Hát, elméleted nem láttam igazolva pl. az extránál.

>>Havi 10 GB-ig a legtöbb szolgáltató elmegy, de a napi 10-ért a srácnak keményen fizetni kell,
Ez nem igaz az Extrára, a Geocities-re sem, és nem igaz arra az ISP-re sem, ahol nekem van tárterületem. Nézegettem több ISP szolgáltatáslistáját, és sehol sem láttam olyan kitételt, hogy X,000 Ft + ÁFA a web szerver bérlet, és ha havonta több, mint 10 GB érkezik a site-odra, akkor még 5 USD/GB-ot kell fizetned.

>>Most jösz te, csinálsz egy ugyanolyan oldalt, belinkeled magadnak az ő fájljait, és szépen felfuttatod a forgalmadat
>>ugyancsak napi 1000 látogatóra. A srác, ha hülye, akkor csak azt látja, hogy a szolgáltató kétszeres összegről ad
>>számlát, a reklámbevétele meg változatlan. Magyarul ő fizeti a te általad igénybe vett sávszélességet.
Tudnál említeni nekem ilyen ISP-t vagy ilyen freeweb szolgáltatót ? Én sokat járom a hálót, de ilyet még nem láttam. Mondom, nem arról van szó, hogy saját szervert teszel az ISP-dhez, hanem hogy kaptál a szerverén pl. 10 MB-ot

>>Legyen fény és tisztaság, ez nagyon szép elv.
Tényleg szép. Valamiel tudnád bizonyítani is mondandódat ? Én ISP-k, keresők, freeweb szolgáltatók site-ján néztem szét, és nem találtam olyan info-t, ami téged igazolna a legkisebb mértékben.

>>Csak éppen ne a más számlájára.
Senkinek sincs a sztoriban számlája.

_pt

Törölt nick Creative Commons License 2000.01.17 0 0 829
Újlaki:

Van olyan, hogy ha én mondjuk az www.extra.hu szerverére vagy a www.swi.hu szerverre felrakok egy oldalt, akkor nekem fizetnem kell azután, hogy hányszor töltötték le?

Előzmény: Újlaki (828)
Újlaki Creative Commons License 2000.01.17 0 0 828
Igazság szerint külön témát szerttem volna nyitni, de nem bírod kivárni, annyira sietsz, pedig nincs igazad, csak nem érted, vag nem akarod érteni.

A legelső helyen, ahol szóba hoztam, pontosan elmagyaráztam a jogi és pénzügyi hátterét ennek a dolognak. Az, hogy az információ legyen közkincs, nagyon szép elv, csak te így demagógiát csinálsz belőle. A révészt ugyanis valakinek ki kell fizetni.

Most a kedvedért egy példa.

Valaki feltesz a netre MPG vagy MP3 fájlokat, 1 MB mindegyik. A forgalma napi ezer találat, mindenki letölt átlagban 10 fájlt, az napi 10 GB, havi 300 GB. Havi 10 GB-ig a legtöbb szolgáltató elmegy, de a napi 10-ért a srácnak keményen fizetni kell, mondjuk 5 dollárt GB-onként, azaz havi 1500 dollárt.

Tegyük fel, hogy az oldalán látható reklám bevételéből ezt éppen ki tudja gazdálkodni. Szabad információáramlás, minden.

Most jösz te, csinálsz egy ugyanolyan oldalt, belinkeled magadnak az ő fájljait, és szépen felfuttatod a forgalmadat ugyancsak napi 1000 látogatóra. A srác, ha hülye, akkor csak azt látja, hogy a szolgáltató kétszeres összegről ad számlát, a reklámbevétele meg változatlan. Magyarul ő fizeti a te általad igénybe vett sávszélességet.

Ha te nagyon ravasz vagy, felteszel ugyanannyi reklámot is, mint a srác. Akkor neked ugyanannyi bevételed lesz, mint amennyi a srác vesztesége.

Ha viszont a srác nem hülye, akkor azonnal észreveszi a lopást, és naponta változtatja a fájlok nevét. Te káromkodsz, pedig ekkor jársz jól.

Ha ugyanis később veszi észre, akkor egyszer csak meglep egy szép csinos kis számlával vagy egy ügyvédi felszólítással. És akkor fzethetsz, vagy mész a bíróság elé.

Ezt a tevékenységet ugyanis lopásnak nevezik. Pontosan ugyanaz, mintha titokban a szomszéd villanyórájáról menne a mosógéped, vagy az ő kukájába pakolnád a szemetedet.

Legyen fény és tisztaság, ez nagyon szép elv. Csak éppen ne a más számlájára.

Előzmény: __PT (824)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!