Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
Mondom, hogy csak "hiszed", hogy a végtelenben is éles. Nem az, mert csak 3 méter fókusztávolságig tudják becsiszolni. Annál messzebbre a szemed alkalmazkodik a lencse 3 méteres fókusztávjához, ezért élesnek látod. Ahelyett, hogy a természetes környezethez alkalmazkodna a szemed. Az agyad meg a szemed át fog állni a "végtelenbe" fókuszálásnál a 3 méteres távra, ezért amikor leveszed, 3 méternél messzebbre szemüveg nélkül fogsz életlenül látni. Holott láthatnál élesen is, csak átállítottad a szemedet a szemüveggel.
Ezt nem tudom megerősíteni és úgy gondolom érthető, hogy Te miért veszed le. Nekem tűéles az iratolvasástól (rágópapír élén olvasom vele a mikrofeliratot) egészen a látóhatárig nézve minden. Csak egészen közelre - értsd: az arcomtól kb. 8 cm-re lévő dolgokra - nem fókuszál rendesen vele a szemem.
Nekem aszhonttta a zoptikus, hogy a multifokális tökéletesnek tűnik, de valójában távolba nézésre nem tökéletes, max 3 méterig jó. Ha nem nézel messzebbre, akkor rendben van, hogy fent hagyod, de pl vezetéshez nem szerencsés...
Szerintem a használat módja szervesen összefügg azzal, hogy mennyire jó a szemüveg. Nekem nincs igényem arra hogy levegyem, mert mindent élesen látok és az éleslátás tényleg kurvajó cucc. :D Nyilván nem százas, mert amikor nagyon közelről kell nézni akkor mindegy hogyan forgatom a fejemet a kép nem éles, de ilyen csak akkor van amikor pl. a HDMI dugóval közeledek a TV-hez (vagy valami ilyesmi), vagyis szinte semmikor. :)
Én is próbálkoztam ezekkel, de sajnos nem váltak be. A fülem és annak környékén található bőr nagyon érzékeny. Nem bírom az ilyen eszközöket sajnos sokáig. Az Allee-ban a BestByte-ban van ebből a Shokz cuccból nagyon hasonló kialakítású bemutató darab, de az zenéhez készült és amit ki tudtam próbálni. Egy teljesen más világ a fülbedugós-akasztós cuccokhoz képest. Kellemes viseletnek tűnt és mégis hallottam mindent. De az zenei cucc és a telefonosból nem volt kiállítva egy sem.
Egészséges a multifokálist egész nap fent tartani a fejeden? Nem lustul el a szemed tőle? Én vezetéshez leveszem, meg ha effektíve nem kell közelre fókuszálnom, akkor is. Városban mászkáláshoz, kutyasétáltatáshoz, stb teljesen felesleges. Persze azért ott van a zsebemben...
Kicsit olyan ez mint az olvasó szemüveg, meg a multifokális szemüveg közti különbség. Az egyiket felveszed reggel amikor felkelsz az ágyból és este leveszed amikor lefekszel, úgy hogy a nap egészében szinte mindig mindent élesen láttál, a másik meg olyan hogy amikor olvasni akarsz akkor legtöbbször az jön szembe, hogy "hol a szemüvegem?". :D
"Heller Ágnesről nevezték el az innsbrucki egyetem új épületét"
Vajon mi lett a neve?
"Magyargyűlölők Csarnoka"
vagy
"Lábszagú Bóhás Kommancs Aula"
vagy
"Istenverte Rasszisták Gyülekezzetek"
netán
"Manipulatív Gonosz Banya Barlangja"
esetleg
"Ötnapos Vízi Hulla Átrium"
Az ész megáll, ezek a komenisták nem ismernek mértékletességet és szégyent, már nem is titkolják hogy valamiféle neomarxista restaurációra készülnek. De persze Putyintól kell félni. Vicc az egész Nyugat-Európa...
Nem tudom elviselni a fülbedugós cuccokat és ezzel úgy néz ki, hogy talán mindent hallanék a környezetemben. Ráadásul úgy néz ki hogy egy feltöltéssel kibírná valószínűleg az egész munkanapot. Zenét nem hallgatnék rajta soha. Csak mobilozáshoz kellene. A zsaruk elkezdték intenzívebben figyelni a vezetés közbeni mobilozást és ez talán egyszeri költségben olcsóbb lenne mint a 300 ezres bírság sokszor.
December elseje, biztosítónk megúszta ;-), jobb ajánlatot köhögött fel (másodikra persze!), mint a tavalyi, így az díjemelés elfelejtve. Meg is jött a két szerződés a hét elején, januárban majd megkapják az éves díjat.