Keresés

Részletes keresés

Boszorka Creative Commons License 2003.05.20 0 0 653
Ha arra lesz szükséged biztos megtanulod :-)
Előzmény: Vajk (652)
Vajk Creative Commons License 2003.05.20 0 0 652
E szerint felesleges bármit csinálni, mert úgyis megtörténik az, hogy angolul kell tudjak, ha egyszer meg vagyon írva?
Előzmény: Boszorka (651)
Boszorka Creative Commons License 2003.05.20 0 0 651
Nos, természetesen a médium is ember. Viszont azért médium, hogy sok mindent láthasson és tudhasson amit az átlagemberek nem. Viszont azt is tudja, hogy hol vannak a határok és ezért soha nem fog pl. lottószámokkal foglalkozni. Teljesn egyetértek Bolivian Dancerrel, hogy a sorsunkban sok minden benne van és ha rákerül a sor, akár nyerhetünk a lottón is de annak is meg lesz az oka, mert véleltlenek nincsenek.
Előzmény: sasmadarka (649)
Vajk Creative Commons License 2003.05.20 0 0 650
Köszi a kiállást:)

Eszembe jutott még egy dolog, amiből a médiumok finanszírozhatnák a megélhetésüket: kémkedés.
Elküld egy szellemet, hogy olvasson el egy iratot, ami a páncélszekrényben van, vagy legyen jelen a konkurrens cég vezetői meetingjén, stb.
Ezekért az ifókért rengeteget fizetnének(még én is adott esetben:), de hát itt megint előjön az a dolog, hogy maguk a médiumok sem hisznek a dolog valós voltában, ezért akasztanak le piti 700 dollárokat hiszékeny emberekről.
Mert attól félnek (rettegnek! hiszen a megélhetésük forog kockán), hogy valóban kurrens és ellenőrizhető infókat mondjanak, szerezzenek be.

És ha jól sejtem, a médium valami miatt válhatott azzá, ami, tehát ki kellett érdemelje (legalábbis ezzel az érvvel védik meg a köreiket) a képességét.
Én nem érhetek fel egy médium szintjéhez, mert nem vagyok erre érdemes, hiába szomjazom a tudást, nem értem még fel erre a szintre.../ :) /

Minél jobban belegondolok, annál jobban kikristályosodik előttem, hogy mekkora gigászi maszlag ez, amit néhányan bekapnak és jól elrágódnak rajta...A kritikát meg ezzel a "nem értél még fel erre szintre" dumával akarnák elhárítani, de akárhogyan is nézem, valahogy magasan kvalifikált ember (aki meg tudna élni a tudásából, nem csupán a lehúzásból) nemnagyon van ezek között az emberek között.
Vagy tévednék?
:)

Előzmény: sasmadarka (649)
sasmadarka Creative Commons License 2003.05.20 0 0 649
Egyfelől egyet értek Vajk-kal más felől viszont nem. Egy médium, ha valóban az, és a jövő nem képlékeny, hanem tényszerű, akkor tudnia kell mind a lottószámokat, mind a totóeredményeket, a befutó lovat, stb. Viszont a múltat biztos, hogy ismernie kell, gondolván itt Atlantiszra, az inkákra, egyiptomi piramisokra, stb.

DE ezek lehetnek olyan információk is akár, amelyek hátrányosan befolyásolnák az emberi életet. Felkészültek vagyunk-e tudni, hogy mit miért, mert nem biztos, hogy igen.

Persze tartom magamat és kiállok azért Vajk mellett, hogy egy médiumnak igenis tudnia kell a fent leírt dolgokat. Lehet azt mondani, hogy aki nem tudja, az akarná tudni, aki tudja, azt meg már ilyen dolgok nem érdekelnek. Nem igaz. Ha a médium ember!!! és csak kapcsolatot tart a túlvilággal, nem pediglen ő is valami "túlvilági lény", akkor igenis rá is vonatkoznak az alapvető emberi tulajdonságok, és ha egy ember hatalmat kap (legyen az földi, túlvilági, nagy vagy kicsi) egy idő után élni kezd a hatalmával, majd visszaélni...

SF

Előzmény: Vajk (648)
Vajk Creative Commons License 2003.05.20 0 0 648
Nem engem érdekel, de attól még hányhastz.
Arra írtam, hogy így lehet a megélhetést biztosítani egy mediumnak, Vagy eehhez túl magasztosak az illetők, csak az emberek lehúzásához nem?

A szellemnek adok pénzt, ha elárulja, de a mediumnak egy túróst, max...

Nekem meg ettől kell hánynom:)

Előzmény: szeansz (645)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2003.05.20 0 0 647
poo,

a lottószám egy érdekes dolog, nem tartozik klasszikusan a "látó" ""feladatkörbe"". Az úgy van, hogy aki meg tudja csinálni, nem akarja már, aki akarja, sosem fogja tudni. Aki meg tudná "oldani" az nem akarja, mert tudja, ettől nem lenne boldogabb és sok olyan hátránnyal járna, amire nem kiváncsi.

Ugyanis, olyan hatalmas karmikus és életbeni kihatásai vannak, hogy akinek az "javasolt" vagy jár, az akkor is megkapja, ha semmit nem tesz érte, aki meg akarja, de nem "jár neki" nem fogja megkapni. De ha valakinek a "szellemvilág" szeretne juttatni egy öttalálatost, annak megjö a belső késztetés, életében elöször vesz egy lottószelvény, kitölt 5 számot és nyer. De ennek valami célja, feladata van, és nemcsak az, hogy kényelmesen éljen.

Eleve fura nekem az ötlet is, hogy fizikai sikon anyagi előnyre lehet szert tenni a szellemvilággal való érintkezésből.

Előzmény: poo (637)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2003.05.20 0 0 646
sasmadarka,

nem emléxem, hogy meg- vagy elitéltelek volna. csak jeleztem, árnyaltan látom a képet és mint mindig vannak fentartásaim - úgy általában. nem mondtam, hogy csinálja ingyen - én abban hiszek, kövesse mindenki a maga útját.

Gondolok pl. a nemrégiben lezajlott nevetséges vitára - ha tudod mire gondolok, és gondolok pl. egy csajra, aki bár tehetséges, fél év tarot tanulás után pénzért rak kártyát.

Az utolsó mondatoddal tökéletesen egyet értek.

Előzmény: sasmadarka (633)
szeansz Creative Commons License 2003.05.20 0 0 645
De most oszinten kit erdekel hogy ki hova asta el a kincset? neked csak ez jar az eszedbe? meg az hogy a lagerba hurcolt emberek hova rejtettek a kincseiket? neharagudj de ettol nekem hanynom kell! en ilyesmire soha nem is gondolok. Nagyon penzehes emberke lehetsz, ha teged annyira erdekelnek az elasott kincsek! nyulj a penztarcadba ne sajnald a penzt egy szeanszra kifizetni, talan neked elaruljak a szellemek nagy titkot ami annyira birizgalja a fantaziadat!
Előzmény: Vajk (640)
szeansz Creative Commons License 2003.05.20 0 0 644
WRONG!!Ahanyat ismerek mindegyik penzert csinalja!
Mi gyanus van abban ha valaki foallasban csinalja? attol meg lehet nagyon jo medium. A tudas nem 4 vagy 10 oras "muszakra" szol, es mi rossz van abban ha penzert teszi a dolgat?
Ugye meg emlekszel erre a regi kozmondasra "Krisztus koporsojat sem oriztek ingyen".
Csak nem kepzeled hogy atjarohazat csinal a lakasabol, vagy irodat fog azert fenntartani hogy ingyen minden ellenszolgaltatas nelkul boldog-boldogtalannak szeanszot tartson mert szerinted, igen is koteles a kepesseget megosztania az emberiseggel! ez meg viccnek is rossz!

Előzmény: Boszorka (641)
Boszorka Creative Commons License 2003.05.19 0 0 643
Lásd 627-es hozzászólásom, de van ilyen több is.
Előzmény: Vajk (642)
Vajk Creative Commons License 2003.05.19 0 0 642
és te hallottál már ilyenről?
Előzmény: Boszorka (641)
Boszorka Creative Commons License 2003.05.19 0 0 641
Nekem sajnos gyanusak a főállású médiumok. Másodszor ez nem egy szakma amit meg lehet tanulni. Számomra ez egy különös adottság, amit nem szabadna kihasználni. Lehet, hogy a hiba az én készülékemben illetve gondolkodás módomban van, de számomra az ilyen adottsággal megáldott emberek nem olyanok mint te meg én akik valamit tanultunk aztán abból élünk. Szvsz egy igazi médium nem is kér soha pénzt.
Előzmény: sasmadarka (635)
Vajk Creative Commons License 2003.05.19 0 0 640
Ügyvéd is egy pióca, és te ehhez hasonlítod amédiumokat?
Ez amolyan freudi elszólás lehet:)

"Ha osszejovunk egy szeanszra vagyis szellemidezesre azt arra hasznaljuk fel hogy kapcsolatot teremtsunk az elhunyt szeretteinkkel"

Igen. De más alkalmakkor miért nem lehet megkérdezni pl a lágerbe hurcolt és ott megölt embereket, hogy hova rejtették a kincseiket?
Vagy a mesés Atlantiszról érdeklődni?
Esetleg az alexandriai könyvtár vezetőjét, hogy milyen kötetek, tekersek is voltak a leégés előtt.
Vagy a majákat, hogy mit jelent az írásuk, esetleg az etruszkokat a nyelvükről...
Sorolhatnám azokat a dolgokat, amiket én megkérdeznék, ha lenne ilyen lehetőségem. És mivel magamból indulok ki, ezértt úgy gondolom, hogy másoknak is ilyeneket kellene kérdezgetniük, és nem az emberek pénzét elvenni. És az így megszerzett tudásból rengeteg pénzt lehetne csinálni.
Arról nem is beszélek, hogy ha olyan médium is van, aki a jövőt látja....Nem is kellenek a lottószámok, elég ha csak felolvassa a jövő heti újságot. Tőzsde, bukméker irodák, stb soroljam még?

Az, hogy ez a rengeteg, magát médiumoknak nevező ember mégis a mi pénzünkre ácsingózik, nem jelent mást, hogy kamu az egész, totálisan nem használhatóak azok az infók, amiket onnan szereznek meg. És ezt ők tudják nagyon jól, ezért élnek a mi pénzünkből és ezért nem tőzsdéznek mondjuk heti 1500% os haszonnal.
És innnetől kezdve ez tudatos szélhámosság, de csalásnak is nevezhetném.

Előzmény: szeansz (636)
Vajk Creative Commons License 2003.05.19 0 0 639
Szerintem aki lát, az nem csak a vele egy szobában ülő ember halott rokonait látja....
De ez az én véleményem. ÉS nekem nem a 700 dollárral, mint sokkal vagy kevéssel van bajom, hanem egyáltalán a díj létével.
Előzmény: sasmadarka (635)
Nikkelezett nikk Creative Commons License 2003.05.19 0 0 638
Maguktűl járkáló kisértetről nincs valakinek sztorija? Én még mindíg a szkepticizmusommal harcolok, de az alábbi vita nem a létezés felé billenti a mérleg nyelvét
Előzmény: poo (637)
poo Creative Commons License 2003.05.19 0 0 637
Nem kevés érvet kelett feldolgoznom, de nem sikerült meggyőzni!
Én még mindig úgy gondolom, ha valaki "lát" , akkor látja pl: a lottoszámokat, és ez csak egy példa a sokból. Márpedig így más úton módon is pénzhez juthat, és igen akár hobbyból is segíthet.
Amúgy meg ez az irreális 700.00 USD os tarifa egy sznob partyra emlékeztet.

Üdv:poo

ui: bocs a kitörésemért

szeansz Creative Commons License 2003.05.19 0 0 636
Az utolso mondatodra valaszolva, pl egy ugyved mit csinal ha van egy peres ugyed? elteti benned a remenyt, evekig huzodik az ugyed vegul lekaszalja a sok penzt neked alig marad belole valami. Ez tisztesseges?

Ha valaki szerencsetlen sorsu emberke az nem fog $700.00 USD kifizetni egy szeanszra, vagy egy telefonbeszelgetesre mert orul ha el.
Nem hinnem hogy szerencsetlen sorsu emberek jarnak Sylvia Browne-hoz.

A szerencsetlen sorsu emberke ha tudni akarja a jovojet elmegy egy psychic reader-hez aki mondjuk a fenti osszeg 7%-10%-ert kartyabol, vagy tenyerjoslasbol elmondja neki mit lat a jovojevel kapcsolatban. De ez nem szeansz.

Ha osszejovunk egy szeanszra vagyis szellemidezesre azt arra hasznaljuk fel hogy kapcsolatot teremtsunk az elhunyt szeretteinkkel, valaszt kapjunk a tulvilaggal kapcsolatos kerdeseinkre egyszoval misztikus dolgokra vagyunk kivancsiak, es olyankor nem a lottoszamok, vagy Attila temetkezesi helye stb.. jutnak az eszunkbe.

En csak azt tudom mondani akinek van ra lehetosege probalja meg, ha meg anyagi vonzata is van a szeansznak mert megeri.

Előzmény: Vajk (631)
sasmadarka Creative Commons License 2003.05.19 0 0 635
Ok átolvastam amit írtál. Ezzel egyet is értek, de mint írták, van olyan médium, aki tényleg a hétköznapi emberket hozza össze volt szeretteikkel (pl. a filmek tipikus esete, hova tetted a biztosítási csekkjeidet? Hol a végrendeleted...) azaz olyan előnyhöz juttaja az embert, amiből neki haszna származik. Ha ő ezt napi 8 vagy több órában teszi, (márpedig ha erre érez hivatást miért ne tenné...) akkor szerintem elvárhatja, hogy legyen bevétele. Én ennek igazán úgy látnám értelmét, hogy az adott médium, aki Attila sírját kutatja, vagy a rendőrség munkáját segíti elő... az onnan kapjon pénzt, ahol segít (fix bérért dolgozzon), vagy legyen vállalkozó, és akkor azzal foglalkozzon amivel kell.

Tény, hogy nem értek egyet azzal, hogy 700 dollárt kérjen el egy alkalomra, meg ilyesmi. Ennek biztos vannak reális határai. És ha ezt így lehetne normálisan szabályozni, akkor elsősorban a bizalom lenne nagyobb, másodsorban érdekelt lenne a médium abban, hogy jól dolgozzon, és nem lenne érdekelt abban az ál-kuruzsló, hogy megtévesszen embereket.

Én így gondoltam amit írtam.

SF

Előzmény: Boszorka (632)
Vajk Creative Commons License 2003.05.19 0 0 634
Nincs igazad.
Levezettem, hogy miért nincs. Kérlek azokra az érvekre válaszoljál...
Előzmény: sasmadarka (633)
sasmadarka Creative Commons License 2003.05.19 0 0 633
Most akkor én is hazug disznó vagyok, mert a tudásomat pénzért adom??? Nekem egy szolgáltató cégem van, és hozzám járnak azok a vállalkozók akik nem értenek az adott szolgáltatáshoz. Megbíznak engem azzal, hogy csináljam meg ezt és ezt, és ennek igenis ára van. Ha valakinek tudása van arra, hogy lássa a jövőt, miért ne élhetne meg belőle??? Nem értem, hogy miért kell azt mondani, hogy csinálja ingyen. Nem. Ő ahhoz ért, te a matekhoz, más a műszaki rajzhoz, a harmadik a fényképezéshez, a negyedik a tvszereléshez. Most akkor hol itt a probélma???

SF

Ui: Az más kérdés, hogy sokan előbb pénzt látnak maguk előtt, minthogy tudással rendelkeznének... Aztán minél több a pénz annál nagyobb a tudás (könnyebb infohoz jutni :) )

Szvsz itt az a baj, hogy sok a hazug, álkuruzsló, akik az utcasarkon vetik a lapot, azt ők maguk sem tudják, hogy mi mit jelent...

Előzmény: Bolivian Dancer (629)
Boszorka Creative Commons License 2003.05.19 0 0 632
A tarifa nélküli gyógyító perselyel teljesen o.k. Ő nyilván nem telefonon küld energiát sok pénzért.
A tanítók között sok a kókler. Kihasználják a naiv hinni akarókat, akik kifizetnek néhány 10 ezer ft.-ot egy hétvégéért, hogy megtanítsák őket pl. aurát látni és gyógyítani. Különben is az ezoterikus tudományokhoz kell még valami magával hozott plusz tudás/adottság. Ezt megtanulni nem lehet. Pl. egy asztrologus aki tudja amit a könyvekből megtanult még nem biztos, hogy jó asztrologus és így van ez minden mással is.
Előzmény: Bolivian Dancer (629)
Vajk Creative Commons License 2003.05.19 0 0 631
A példáid jók, de nagyon sántítanak. Ugyanis egy művész nem segít az embereken a tehetségével, egy orvos pedig a tudásával segít, amit pénzért szerzett meg.
A példáidban szereplő foglalkozások művelői nem tudnak az ismereteikkel olyan infóhoz jutni, mely anyagi téren segítené őket.

De a médium igen. Ezért a megélhetésének fedezetét nem az emberek megpumpolásából kell szerezzék, hanem azokból az infókból, amiket a szellemek megadnak nekik, pl hol van Attila sírja, vagy hova ásta el Oneeye's Willi a kincseit.(de a lottó számok is jók, vagy olyan tudományo ismeretek, amiket még nem ismerünk, pl hidegfúzió, időutazás, antigravitásciós cuccok, stb)
Igen gyanús (és véleményem szerint elítélendő)az, ha valaki ezt a remek és "hiteles" tehetségét arra aprózza el, hogy 700 dollárokat kaszál szerencsétlen sorsú emberek reménykedéseiből.

Előzmény: szeansz (630)
szeansz Creative Commons License 2003.05.19 0 0 630
Tudas, Segitseg, Penz

Ha mar ennel a temanal tartunk mindazoknak akik ugy gondoljak:

hogy az "Isten adta tehetseg es a Tudas" nem eladhato es azok akiknek ilyen adottsagaik vannak azok kotelesek azt az embertarsaikkal megosztani es segitsegukre felhasznalni. Elitelendo dolog ha valaki penzt fogad el a "tudasaert, kepessegert vagy segitsegert"...

..ez nagyon erdekes dolog mert ha gyotor a fogfajas elmegy egy fogorvoshoz aki "segit" rajtad a legjobb "tudasa" szerint de viszont "penzt" ker erte mivel
neki is van egy dijszabasa es ebbol el.

A nagy muveszek akikre azt mondjak hogy Isten adta
nagy tehetsegek azok is eladjak a tudasukat hiszen penzert lepnek fel, megsem mondjak azt az emberek hogy milyen szemet kepes elfogadni a fellepti dijat.

A munkahelyeden eladod a tudasodat a kepessegeidet a munkaadodnak penzert, hiszen ezert veszed fel a fizetesedet.

A vilagon semmit sem adnak ingyen, mindenert fizetni kell legyen az szolgaltatas, vagy arufeleseg stb..

Akik spiritizmussal foglalkoznak evek vagy evtizedek ota, gondolod hogy ingyen es bermentve adjak at a tudasukat, kepessegeiket az embereknek mondjuk napi 8-10 oraban, es utana elmegy melozni valahova mert neki sem adtak semmit ingyen..

honnan tudod hogy Sylvia Browne nem csak hobbybol csinalja mar es a szaros $700.00 USD csak egy jelkepes osszeg a szolgaltatasaiert?

Majd megkerdezem a szellemeket ok hogyan fogadjak ha valaki penzt fogad el szeansz alkalmaval. OK.

Előzmény: Vajk (628)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2003.05.19 0 0 629
Pénz vs. tudás, érdekes kérdés.

Szerintem: eleve gyanús, aki tudást, segitséget pénzért ad, nyújt.

De van ennek egy másik véglete is, ismerek olyan nagyon felkészült, elismert és (általam is) nagyrabecsült gyógyitót, aki pénzért teszi ezt. Igaz, nincs tarifa, csak "persely", és a páciensek fele grátisz jár hozzá, de egy szint felett felmerül a megélhetés kérdése, ha valaki napi 14 órába dolgozik ilyet, nincs ideje, ereje másból megélni. Igaz, sántit a példa, mivel ő emberek gyógyitásával és reinkarnációs oldásával foglalkozik - nagyon magas szinten.

Pl. tanítók, manapság sok ember is szervezet tanít ezoterikus dolgokat. Itt is a kérdés szerintem egyedi, ebből akar megélni, (mert másból nem tud) vagy az idejét kell megfizetni, amit az idő alatt kereshetne pénzt, a saját munkájából pl. tanitás, forditás, szellemi foglalkozás.

Előzmény: Vajk (628)
Vajk Creative Commons License 2003.05.18 0 0 628
"De raterve a dolog uzleti reszere sehol a vilagon a psychic nem csinaljak ingyen sem a joslast sem a
tulvilaggal valo beszelgetest nekik ez a "foglalkozasuk" mint ahogy mindenki mas ok is penzbol elnek"

Innetől kezdve kamu az egész.
Mert aki valóban látja a jövőt vagy olyat, amit más nem, az tud olyan infokat szerezni, melyeket pénzzé tehet. Feltéve, ha valósak az infók(pl lottó)
Tehát aki olyat tud, amit a többi ember nem, annak nem kell a szaros 700 usd egy vizitért, mert megszerzi máshonnan. És akinek mégos kell a 70 usd, az nem tudja megszerezni máshinna, tehát az infói nem valósak.
Ilyen egyszerű logika alapján működik.

Más: a szellemek ezt hogyan akceptálják, hogy belőlük keres pénzt egy halandó?

Előzmény: szeansz (626)
Boszorka Creative Commons License 2003.05.17 0 0 627
Ezek a betelefonálások mindenütt a világon megrendezett dolgok. Úgy kell annak aki elhiszi és fizet egy vagyont, hogy telefonon! hadováljanak neki. Akik ebbe beleesnek, azokról te soha nem fogsz hallani. Ilyesmit komoly segítő nem csinál pénzért.
Egyszer elkeveredtem egy idős nagyon beteg és láthatóan nagy szegénységben élő számmisztikus hölgyhöz. Megmondtam a kért adatokat rámmeredt és közölte, hogy csodálja, hogy még élek. Mondjuk én is csodáltam, de ez nem látszott rajtam. Ezek után 3 óra hosszat ott voltam nála, tarot kártya meg minden féle előkerült. Utána egy fillért nem volt hajlandó elfogadni tőlem, bármennyire is akartam adni. Végül is póstán küldtem neki pénzt.
Előzmény: szeansz (626)
szeansz Creative Commons License 2003.05.17 0 0 626
Szia Boszorka,

Tegnap este a CNN-en a Larry King Live musoraban Sylvia Browne volt a vendeg abbol az alkalombol, hogy legujabb konyve a "Book Of Angels" is Best Seller lett.
Nagyon sokan hivtak telefonon az eloadasban egyszeruen felelmetes volt. Minden kerdesre valaszolt ugy az elhunytakkal mint a betegsegekkel, vagy uzleti dolgokkal kapcsolatban.
De raterve a dolog uzleti reszere sehol a vilagon a psychic nem csinaljak ingyen sem a joslast sem a
tulvilaggal valo beszelgetest nekik ez a "foglalkozasuk" mint ahogy mindenki mas ok is penzbol elnek.
Termeszetesen vannak olyanok is akik szelhamoskodnak de aki tud azt meg kell fizetni.
Sylvia Browne dijszabasa $700.00 USD telefonon keresztul, $750.00 USD a szemelyes talalkozas.
Canadaban $320.00 CAD is elkernek a psychic egy vizitert.

http://www.sylvia.org/home/readings.cfm

Előzmény: Boszorka (624)
sasmadarka Creative Commons License 2003.05.17 0 0 625
Nekem is volt már szerencsém "jó" boszorkányhoz, és "rossz" boszorkányhoz is. A "rossz" boszorkány ködös dolgokról beszélt, tök általános dolgokat mondott (szép élet vár rám, család, gyerekek, lakás...) míg a "jó" boszorkány nem köntörfalazott, dátumokkal, időpontokkal, eseményekkel, személyekkel konkrét dolgokat mondott. Hozzáteszem, hogy tőlem független dolgokról beszélt (tehát nincs tudat alatti manipuláció...), és bejöttek. (Ilyen volt pl. azt jósolta, hogy a három hónapon belül egy nem várt külföldi úton fogok részt venni. Így történt...) Stb stb.

SF

Előzmény: Boszorka (624)
Boszorka Creative Commons License 2003.05.16 0 0 624
Ezt mondom én is. De hallottam már sok megélhetési jósról/jósnőről, néhány elég ismert, akiknél szabályos árlista van kiakasztva, hogy miért mennyit kérnek. Nos az ilyenekből én nem kérek.
Előzmény: poo (623)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!