Ne haragudj, de ha _tényleg_ kíváncsi lennél akkor megnéznéd a Vidám Vasárnapot, csak néhány száz óra videoanyag hozzáférhető az Interneten például www.hit.hu, illetve kb minden vasárnap közvetítik a Magyar ATV-n. (2 órás terjedelemben.)
Marhaság, hogy finoman fogalmazzak :). Én a HGY-be járok és nem lapulok. Egyetlen mesterem lehet, de az nem NS. NS nem tahó. NS taníthat hibásat, de nem őt kell követni. HGY működése nem tökéletes, de ez már sokszor volt téma.
Hát már senkit nem érdekel, hogy egykor NS-t azzal vádolta itt több hozzászóló, hogy simán bibliaellenes, amiket mond?
Senki nem emel szót azért, mert az akkori HGY-s olvtársaknak szinte csak személyeskedésre tellett, és egy büdös betűt sem tudtak leírni, ami a szó szerint beidézett NS-szöveg védelmét szolgálta volna?
Senkit nem érdekel már a HGY? Vagy NS? Vagy csak szokásosan lapultok, mint tettétek mindig, ha úgy tűnt, nehéz megvédeni a mestereteket? Pedig vannak (voltak) itt a sok félkegyelmű mellett igen értelmes arcok is, akiktől ma is elvárnék némi "szakértelmet".
De ha nem, hát hadd süllyedjen.
Üdv:
Balázs
Ps. Nemonak: én is fenntartom az akkor írottakat, bár sajna túl darabosra sikeredett (igyekeztem precízen idézni), és mintha kimaradt volna belőle az az egyszerűség, ami eleve kiröhögi a NS-féle tahókat, akik azt hiszik, Isten dróton rángatható, és mindenféle imával elérhető nála olyan is, amit ő nem akar. Varázslók és gengszterek gyülekezete, nem jobb, mint a katolikusok, pedig még nincsenek 50 évesek sem. Szomor.
Csak a 3-asra tudok válaszolni: a saját hozzászólásaimat ma is megtenném (ha az ellenfelek ugyanúgy vívnának, mint a régiek), talán több kendezéssel, mert azóta sokat gorombultam ám.
Nem tudom, ki ez a Szátán. Hogy mi az ő foglalkozása, azt sem. De, hogy nem a Vádló, az egyszer biztos. Nem nagybetűvel kéne írnod, ha ügyész (az szokott vádolni, ha jól tudom). Ha viszont ügyész, tán doktor is, akkor meg dr. Szátán, nem? Igaz, Orbán sem használta a címét, Hack Péter sem. Szóval nem a HGy tagja ez a Szátán. Van ilyen. A szomszédom sem. Előfordul ilyesmi.
Aztán emlegetsz valami Jésuát. Őt sem tudom, kicsoda. Akkor ő egy hgys? Ő szokta küldözgeti az embereket? Mert tudom, vannak a gyülekezetnek küldöttei (apostolai), nekem is, amúlkor pl. egyik fiamat küldtem az anyósomhoz, vigye el feleségem számláját. Ennek a Jésuáak nem érdekelnek a küldöttei. Te meg leszokhatnál a tudálékosságról, hogy apostolnak mlndanád a küldötteket. Ja, te élvezed ezt a hülyeséget. Tedd.
Szóval topik-maci, nekem te ismerőseid nem ismertek, semmi dolgom velük. Tudod, én sem írogatok a szomszédaimról, ismerőseimről. Csakugyan, ez a dr. Szátán (ügyész vagy ki) meg ez a Jésua tudja, hogy te kibeszéled őket itt?
A Szátán soha nem volt tagja a gyülekezetnek. Egyik foglalkozásával kapcsolatban - a vádlás, szétdobálás - viszont Jésua nemzetekhez küldött apostola felszólítja a gyülekezeteket, hogy a Vádlónak ( aki a Szátán ) ne adjanak helyet.
Van ugyanis olyan gyülekezet, ahol az öregeknek kijáró székbe is beültetik őket.
Jobban járnál, ha elolvasnád a topikot. Konkrétan emberi ellenségekről van szó és hozzá egy szószerinti NS prédikáció.
Az érdekes az, hogy nekem spec ezzel a tanítással ma sincs különösebb gondom (régen védtem is), míg azok, akik ma itt aktív HGY-védők kertelnek, másról beszélnek, eltagadják, mosdatják. Mintha nekik több bajuk lenne az elhangzottakkal, mint pl nekem, akit már hgy-számba se vesztek.
Honlapom tényleg megsemmisült, és a Tár.hu-ra csak a túrákat fogom visszatölteni. Az év végéig átmegyek egy másik szolgáltatóhoz a többivel, és lassan újra feltöltök mindent. Ha kell, a prédikáció stilisztikailag megfésült változatát ma este felrakom a
www.tar.hu/nemo/NS_ROMLA
címre.
Legyetek jó egészségben!
Jelen hozzászólásom nem értelmezhető az új szabályzatnak még ráutaló módon történő elfogadásaként sem.
Németh Ferenc
szül. 1973. XII. 24.
a.n. Havasi Ilona
Tudom, olvastam. Ippeg azér' szeretném meghallgatni. Van olyan prédika, amit már hallgatáskor a helyszínen kivetettem magamból. Ilyen volt a szakadáskot az "Ebálhegyi átok". Ezt meg is vettem tanulságképpen. Akkor ott csak a fejemet fogtam, hogy milyen könnyen átkozta meg az egész gyüli azokat, akiket előtte évekig szeretett. Szégyelltem magam.
Végigolvasva az 1.sz.hozzászólásban nemo által lejegyzett prédikációt, NS-ről egy tipikus üldözési mániás kórkép rajzolódik ki bennem. És az a borzalmas, hogy ezen az alkalmon én is ott ültem és buzgón ámeneztem. Így utólag visszagondolva elképesztő, hogy mennyire nem vettem észre, hogy NS milyen katasztrofális állapotban volt. Őszintén sajnálom azokat, akik még mindig ilyen varázslás alatt vannak.
"Hát ha engemet, a halálomat akarják, akkor vegye körül őt a halál! Nekem még van is hatalmam rá.., hogy odamenjen hozzá. És leüljön hozzá, és mindenap simogassa. (Hallgatóság: Háhá-háhá) és dédelgesse. (Hallgatóság: Háhá, hehe, höhő. Hehü, hehü. Híí.) Ez így van!"
(Németh Sándor prédikációjának Nemo által lejegyzett átiratából vett idézet)
Ajánlom figyelmedbe a topiknyitót. Te még azt sem olvastad el, nemhogy 1700 hozzászólást. Másrészt. Magad is azt mondod felületes vagy, most is magadról mondod, hogy odaböfögtél. Ha ez akarsz maradni, hát légy. Csak hát akkor ennyiben lehet Téged komolyan venni. És igen, elvárom, ha hozzászólsz egy témához akkor ne az legyen belőle, hogy halvány segédlila fogalmad nincs, hogy mirpl kellene fogalmadnak lennie. Persze ez nem amolyan kényszerítő elvárás, ha nem akarsz ennek megfelelni tényleg nem kell.