Keresés

Részletes keresés

StPeter Creative Commons License 2005.01.19 0 0 60
Nem mindnekiből lesz Rambo.Ha annyira akarsz harcolni de télleg akkor jelentkezz tengerész gyalogosnak.Ez a 21.század már csak ez a fajta harcmodor maradt.Ha etikát akarsz nézd az M1-en az elit alakulatot.:-)
Előzmény: stormtrooper maximus (59)
stormtrooper maximus Creative Commons License 2005.01.18 0 0 59

Hát gondolkodtam rajta, de mindenhol azt hallom, hogy nagy felfordulás van odaben t. Azonkívül nem tudom, hogy katona szerep jut e a mai katonáknak, főleg a Honvédségnek. Szállitgatni ide-oda ezt-azt Irakban vagy akárhol, és attól rettegni mikor robban fel a járdán lévő babakocsi, nem igazán katonai feladat. A mai katonának nem katona az ellensége, hanem gerilla: emiatt viszont nincs semmi szabály és harctéri etika. Ha etikáról lehet egyáltalán beszélni.

De igazából ha valaki meggyőzne, hogy igenis kellek, és ezzel valóban szolgálom a hazámat, nem sokat gondolkodnék.

Előzmény: StPeter (58)
StPeter Creative Commons License 2005.01.18 0 0 58

Üdv maximus! szerződéses állományt nem próbáltad?

Előzmény: stormtrooper maximus (55)
stormtrooper maximus Creative Commons License 2005.01.18 0 0 57
Örülök, hogy nem vagyok ezzel egyedül. Csak az a baj, hogyha háború lesz, abban már nem lesz katonai lojalitás. Az egy kegyetlen mészárszék lesz, nem kimélve sem nőt sem gyereket.
Előzmény: casreb (56)
casreb Creative Commons License 2005.01.16 0 0 56
Nyugi, egy háború még biztosan lesz itt... Amiben én benne leszek. Talán az lesz az utolsó. Kurvára várom!
Előzmény: stormtrooper maximus (55)
stormtrooper maximus Creative Commons License 2005.01.15 0 0 55

Én is KATONA AKARTAM lenni, de lekéstem róla! Jelentkeztem a tartalékos tiszti képzőre, aztán azóta megszünt...megszünt MINDEN!!!

Dédapó Isonzónál védte a hazát, Nagyapó a Vajdaságban, én meg mit és hogyan védjek, ha nincs mivel...és kivel!!!

casreb Creative Commons License 2005.01.09 0 0 54

Alternativakat is letre szoktam hozni!

Fontos a jo haditerv, de a torzs munkakat is en vegzem el :)

Előzmény: StPeter (53)
StPeter Creative Commons License 2005.01.02 0 0 53

Aszta!!Én azt sem tudom mit csinálok holnap,te meg már erre gondolsz?Tiszteletem.

Előzmény: casreb (52)
casreb Creative Commons License 2005.01.02 0 0 52
Ja, tudok róla, de nekem konkret elkepzelesem van arrol, hogy mit csinalnek a letoltott 8 ev utan. Es nincs annyi idom.
Előzmény: StPeter (51)
StPeter Creative Commons License 2005.01.02 0 0 51

Szevasz casreb!Képzeld el ha már kibírsz 8 évet akkor már csak +7-8 év és simán nyugdíjas vagy....35-40 évesen és még itthon is simán dolgozhatsz ha nagyon akarsz....

Üdv Peter

Előzmény: casreb (50)
casreb Creative Commons License 2005.01.02 0 0 50

Gondoltam erre én is, csakhát belegondoltam, hogy én a Légióban 8 évet akarok szolgálni. Ha 18. szülinapom után (fél évvel mondjuk) kimegyek, az azt jelenti, hogy 26 és fél éves koromban jövök haza. Ha még a magyar seregben is pazarlom az időmet, akkor kb. 30 évesen fejezem be a Légiót. Nem, erre nekem nincs szükségem. Ha túlélem azt a 8 évet, akkor... még nem tudom, hogy mihez kezdek, de még ráérek töprengeni...

Előzmény: StPeter (49)
StPeter Creative Commons License 2005.01.01 0 0 49

Szeva casreb!B.Ú.É.K!én az Mh -t csak ideiglenes megélhetésként gondoltam(napi 3kaja +száálás)Arra meg jó hogy az ember a Légió előtt kicsit belekóstoljon a katonaéletbe.Vagy rosszul gondolom?

Üdv Peter

Előzmény: casreb (48)
casreb Creative Commons License 2005.01.01 0 0 48

Nem akarok senkit sem megbantani, de a Magyar Honvedseghez en nem mennek... Evente allitolag csak 3 lovest finansziroz az orszag. Ez azert kritikalisan nevetseges. De van benne egy kis fanyar humor. Nekem hatalmas ambiciom volt, hogy lerakom az erettsegit, aztan megyek a Zrinyire.

Aztan meg jobb (nekem jobb) belatasra tertem, es visszatertem egy korabbi elgondolasomhoz, Idegen Légio !!!!!! Szerintem sokan jobban jarnanak. Vécétakaritason kivul meg embert is lehet ölni... Ezt jól elbaszták. :( Fáj a szivem, ha a Magyar Honvedsegre gondolok.

Uff!

StPeter Creative Commons License 2004.12.31 0 0 47
A szerződés arra való hogy meghosszabbítsák:-)))))) majd legközelebb 2005-ben
Előzmény: gencsydani (46)
gencsydani Creative Commons License 2004.12.31 0 0 46
Ja, és BUÉK neked is!
Előzmény: gencsydani (45)
gencsydani Creative Commons License 2004.12.31 0 0 45

Érettségivel elmehetsz tiszthelyettesképző suliba, ha elvégzed, őrmester leszel.

Éretteségi nélkül meg max. szakaszvezető. És szerintem érettségi nélkül csak szerződésesnek vesznek fel (de ez nem biztos).

Előzmény: StPeter (44)
StPeter Creative Commons License 2004.12.31 0 0 44

Á végre egy válasz Thnx!!még egy kicsi szőrszálhasogatás:akkor miben jelent előnyt az érettségi?

üdv Peter   B.Ú.É.K.

Előzmény: gencsydani (43)
gencsydani Creative Commons License 2004.12.31 0 0 43

Legénységi beo. lehet akármi is, az alakulattól függ (lövész, hk.vezető ilyesmi lehetsz).

Előzmény: StPeter (42)
StPeter Creative Commons License 2004.12.31 0 0 42
Na Szóval a viccet félretéve:megnéztem a hon védség:-) honlapján hogy lehet de csak legénységi beosztáasra..oké..mit jelent a legénységi beo?takarító vagy konyhás? Értlelmes választ várok!
gencsydani Creative Commons License 2004.12.31 0 0 41

6 első, 2 második!

:))

Előzmény: StPeter (40)
StPeter Creative Commons License 2004.12.31 0 0 40

Mutass egy cigányt akinek megvan mind a nyolc osztálya.

StPeter Creative Commons License 2004.12.30 0 0 38

Szervusztok És B.Ú.É.K.!!!Egy kérdésem lenne aki tud válaszoljon.

8 általános"végzetséggel" felvehetnek-e katonának?

Csak ennyi lenne.Üdv Peter

casreb Creative Commons License 2004.12.18 0 0 37

Tudom...

Elegem is van ebbol az egeszbol. Gyulolom. Ha viszont valaha EGYETLENEGYSZER is lesz még valami komolyabb "box", azon én ott leszek.

Előzmény: Törölt nick (36)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.12 0 0 36

Sajnos a háború ma már nem az a háború, ami Montgomery idejében volt. Ma már tiszta üzlet egész, politikusok és közgazdászok mondják meg, hogy kinek mi lesz a legjobb...

Előzmény: casreb (35)
casreb Creative Commons License 2004.12.10 0 0 35

Kicsit késik a valasz, nem tudtam, hogy meg be szoktak nezni ide (ebbe a topicba). Nekem a peldakepem Montgomery tabornagy, de a mai szetszart pacifista vilagban  nem tul nagy az esely arra, hogy lehetek olyan nagy, mint amilyen o volt. Habar ki tudja... ? Egy 3. VH nagyon jot tenne a tulnepesedesnek. Meg igy altalaban a nagykepu embereknek. Nagyon el vannak szallva maguktol, asziszik, hogy nagy gegszterek, ok itt a nagyok, de egy brutalis meszarlasokkal ellatott haboru radobbentene oket arra, hogy mekkora kis szarok is valojaban.

En most az Idegenlegiot celoztam meg, de erre meg keszulnom kell...

Előzmény: Törölt nick (32)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.18 0 0 34
Alighanem.

Próbáld ki, legfeljebb azt mondják majd Neked, hogy "na látod, fiam/lányom ezt jól elbasztad, mint a viccben a medve" :)
Előzmény: kisbé (33)
kisbé Creative Commons License 2004.10.26 0 0 33
ha átoperáltatom magam, vajon több esélyem lesz?
Előzmény: Törölt nick (32)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.05 0 0 32

Mármint mivel is? Hogy valaki katona akar lenni?

Sajna én már csak szeretnék, de "vén" fejjel nekem is csak az ábrándozás jut, meg hogy "mi lett volna, ha..."

Nem olyan rossz ám katonának lenni, ha van rá lelki alkatod, nincs is ettől szebb a világon. Mert amig katona vagy, addig fiatal is vagy!

ikri

Előzmény: casreb (31)
casreb Creative Commons License 2004.09.22 0 0 31
a Topic témajaval TELJES mértékben egyet értek!!!!
gencsydani Creative Commons License 2004.02.26 0 0 30
Ezért kérdeztem...
Előzmény: Törölt nick (29)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!