Keresés

Részletes keresés

Dakota2 Creative Commons License 2003.10.09 0 0 170
Ha már a topic a vadászatról, vadgazdálkodásról szól, akkor miheztartás végett ide teszem azt a kódexet, amely a vadászt-vadgazdászt kell, hogy jellemezze. Aki nem ennek megfelelően cselekszik, az nem vadász, hanem puskás ember (vagy nem ember) Jómagam vadászom, és szeretném visszautasítani minden vadásztársam nevében az általánosításból fakadó leértékeléseket.

Az igazi Vadász tízparancsolata

I.
Ismerd meg, óvd és védd a természetet, mely nemcsak életünk kerete, de a sokszínű földi élet, benne az emberi faj fennmaradásának előfeltétele.

II.
Szeresd és tiszteld az élet minden formáját – ismerd el és tartsd mindig szem előtt a vadon élő állatok méltóságának elvét.

III.
A Vadász nem válhat gyilkossá.
A Vadász a vadon élő állatok „kertésze”, akinek a kezében a puska nem gyilkos fegyver, hanem szerszám, amellyel megakadályozza a túlszaporodást, eltávolítja az adott állományba nem illő egyedeket, és amellyel birtokba veszi az „érett gyümölcsöket”.

IV.
A vadászat nem csak szenvedély, sport és gazdasági ágazat, hanem szakma, sőt tudomány is, az igaz vadász élete éppen ezért folyamatos ismeretgyűjtés és tanulás.

V.
Adj esélyt a vadnak!
A vad nem az ellenséged, a vadászat nem háború, ahol minden áron győzni kell.

VI.
Tanúsíts önmérsékletet!
A vadászat élménygazdagsága és szépsége nem az elejtett vad mennyiségétől függ.

VII.
A biztonság mindennél előbbre való.
Az önfegyelemnek korlátoznia kell a szenvedélyt. Nincs jogod másokat veszélyeztetni!

VIII.
A vad halála ünnep és gyász!
Add meg az elejtett vadnak járó tiszteletet!

IX.
Magánemberként is éld az igaz vadászok életét: légy mértéktartó és fegyelmezett. Ne adj okot arra, hogy a vadászellenes érzelmek felerősödjenek.

X.
Minden állat- és természetbarátot, a természet- és környezetvédelem minden hivatásos és önkéntes munkatársát tekintsd szövetségesednek. Tiszteld – és ha lehet segítsd is – a vadászterületen gazdálkodó földművelők és erdőgazdák munkáját.

rebetli Creative Commons License 2003.09.24 0 0 169
Sziasztok!

Keresek egy könyvet, ami a vadnyomokkal foglalkozik, lábnyom, megrágott toboz, fához dörzsölődés, stb.
Tud valaki ilyet ajánlani. Magánban is jöhet.
Kösz

Vanek Creative Commons License 2002.01.21 0 0 168
Hm. Elég durva.
De!
Soha ne keverd össze a VADÁSZOKAT az ilyen baromarcúakkal, merthogy ezek NEM vadászok, hanem fegyverrel rendelkező szarháziak. Sajnos minden területen vannak ilyenek.
Marci__ Creative Commons License 2002.01.21 0 0 167
Mert egy nagy nullák. ahogy Öcsém mondja : egy tesztoszteron nevű hormon egyetlen hatása náluk, hogy ártatlan állatokat ölnek meg, és még dicsekednek is vele. ennyi. nekik mindegy, hogy mit, csak az a fontos, hogy lőjenek.

egy barátom ismer olyan vadászt, aki a párzó őzbak alól lőtte ki a sutát (!!!!!!!!!!!!)

és még dicsekszik is vele.

Hát tessék

asszem' többet most ide nincs is értelme írni

Előzmény: Batkamano (166)
Batkamano Creative Commons License 2002.01.19 0 0 166
Én arra is kiváncsi volnék, hogy ez a sok derék vadászember miért nem írt a topicba a sorozatos madármészárlások évében?????
Marci__ Creative Commons License 2002.01.18 0 0 165
Ma délután történt.

Öcsém Apummal kimentek valamiért Weekend-telkünkre.

Öcsém ilyenkor meg szokta futtatni a kutyánkat a szomszédos szőlőben (Eger mellett a kis Eged hegy lábánál van).

ma utóljára.

30 méterre volt tőle a kutya (TÖRZSKÖNYVEZETT NÉMET VIZSLA{MINT TUDJUK EZ VADÁSZKUTYA} CSONKOLT FAROKKAL, JÓL LÁTHATÓ NYAKÖRVVEL), mikor a 100 méterre lévő földúton megállt egy sárga trabant, és két vadász szállt ki belőle.

AZ ÖCSÉM KIABÁLT NEKIK, HOGY NE LŐJENEK, MIRE AZOK A KEGYETLEN BUZIK ODAFÜTYÜLTEK A KUTYÁNAK, MIVEL AZ HÁTTAL ÁLLT NEKIK, HOGY ÍGY OLDALRA FORDULJON, HOGY NAGYOBB ESÉLLYEL TÜZELHESSENEK.

a BUZI TÜZELT IS.
uTÁNA A "BÁTOR" VADÁSZOK A KOCSIBA PETTANTAK,ÉS ŐSIESEN ELSIETTEK EGY FAJTISZTA VADÁSZKUTYA LEMÉSZÁRLÁSA UTÁN.

öCSÉM SIETETT A KUTYÁHOZ, AKI MÉG HALLHATÓAN SZENVEDETT, MIKOR MEGTALÁLTA, MAJD ELPUSZTULT.A SZIVEM SZAKAD MEG.

ÉDESAPÁM ELMONDÁSA SZERINT AZ ÖLÉBEN HOZTA LE A KUTYÁT, MINDENE TISZTA VÉR VOLT.

ESTE ÖCSÉM IDEGÖSSZEOMLÁST KAPOTT.

ÉDESANYÁM, AKI MINDEN NAP SÉTÁLTATTA, ÉS MÁR VOLT 10 ÉVE EGY AGYVÉRZÉSE, MA DÉLUTÁN ÓTA NAGYON ROSSZUL VAN.

APÁM MEGHASONLOTT.

A KUTYA SZEGÉNY MOST A GARÁZSBAN A KOCSI HÁTSÓ ÜLÉSÉN FEKSZIK, VOLTAM NÁLA. HIDEG.A KIS ORRA IS TELJESEN SZÁRAZ MOST ÉS HIDEG.HOLNAP TEMETJÜK. A SZIVEM SZAKAD MEG.
NEM LEHET IGAZ.
et nem lehet leirni.

bocs, hogy leirtam , DE MEG KELLET OSZTANOM VALAKIVEL, VALAKIKKEL...
MERT VALAMI MA MEGSZAKADT BENNEM. HOGY LEHETNEK ILYEN KEGYETLENEK AZ EMBEREK???::

A Marci név nem az enyém, hanem a kutyusunké, ezzel is rá szeretnék emlékezni.

Marcika!A LELKÜNKBEN ÖRÖKRE VELÜNK LESZEL.

ÉS MÁR ÉRIK A BOSSZÚ, ÉS CSAK AZ AZ EGY ÉLTET, HOGY A FASZIKAT JÖVŐ HÉTEN ELKAPJUK, ÉS EGYESÉVEL TÖRÖM KI MINDKÉT KEZÜKÖN AZ UJJAIKAT, ÚGY HOGY HA MÉG EGYSZER FEGYVERT FOG A KEZÉBE, AZ ÚGY FÁJJON NEKI, MINT A KUTYÁNKNAK, MIKOR MEGLŐTTE AZ A KÖCSÖG SENKIHÁZI ÁLLAT, DE MÉG GONDOLKODUNK A MUTATÓUJJÁNAK ÚGYMOND : ELTÁVOLÍTÁŐSÁN IS ( TERMÉSZATETSEN AZON A KEZÉN, AMIVEL A RAVASZT SZOKTA MEGHUZNI.

ÉS EZ TANULSÁG LESZ MINDEN BUZI VADÁSZNAK, AKI AZZAL ÉRZI MAGÁT FÉRFIASABBNAK, HOGY ÁLLATOKAT ÖL MEG.

IMPOTENS MIND. ÁLLÍTOM.

MARCIKA! TÉGED MÁR NEM HOZUNK VISSZA, DE IGÉRJÜK BOSSZÚT ÁLLUNK ÉRTED, ÉS AZÉRT IS AMIT ÍGY AZ ÁLTALAD SZERETETT CSALÁDUNK LELKÉVEL TETTEK!

ISTEN ENGEM UGY SEGÉLJEN.

SZEMET SZEMÉRT, FOGAT FOGÉRT

Kashai Creative Commons License 2000.12.29 0 0 164
Devon!

Te eszel húst, vagy vegetáriánus vagy?

Kashai

Előzmény: Dokia (163)
Dokia Creative Commons License 2000.01.25 0 0 163
Egyetértrk
Előzmény: Piszkos Fred (162)
Piszkos Fred Creative Commons License 2000.01.25 0 0 162
Nem nemerted, hanem felreerted.
Nem tudom hogy magyaraztad ezt bele a soraimba, de nem irtam ilyet. Nem is akartam. Tul sok tisztesseges ketkezi munkast ismerek, es tul sok utolso bunko ertelmisegit ahhoz, hogy ilyen akarcsak eszembe jusson.
Amit en irni akartam az az, hogy ha netalan kiderulne, hogy a vadaszok kozott nagyobb az ertelmisegiek aranya, mint az ossz populacioban, (sajat becslesem ez), akkor ez eleg jol cafolna Devonnak azt a kicsit orrfennhordos velemenyet, hogy :". Csupán arra szerettem volna rávilágítani, hogy a vadászok nagyobbik része nem a magas intelligenciájáról híres. Ez azonban természetes, mert egy tanult embernek több dologra van rálátása, ezálltal jobban megérti hogy állatokat gyilkolni szórakozásból teljesen felesleges és értelmetlen. "
Dokia Creative Commons License 2000.01.25 0 0 161
NEMÉRTEM!

Valaki embersége, vadászias viselkedése, becsületessége az iskolázottságától függ?

Előzmény: Piszkos Fred (160)
Piszkos Fred Creative Commons License 2000.01.25 0 0 160
Kivancsi lennek egy statisztikara milyen az iskolai vegzettseg aranya a vadaszok kozott. Valoszinuleg kisebbsegben vannak az ertelmisegiek, de ez nem igazan meglepo, merthogy a lakossagban is kisebbsegben vannak. A kerdes az, mik az aranyok? Gyanitom sokkal nagyobb az eselyed, hogy ertelmisegire bokj ra veletlenszeruen ha vadaszok kozzul valogatsz, mint ha csak ugy az egesz populaciobol.
Feri I Creative Commons License 2000.01.25 0 0 159
Kedves Devon! A vadaszok inteligenciajarol nem tudok nyilatkozni mivel itt mindenfele vadasz-horgasz van.En adtam Neked igazat amikor a turista uton a kutyat kilottek a gazdaja mellol.Itt nincsen ilyesmi mert altalaban magan teruleten vadaszunk,de ha ott meglatunk egy kobor kutyat vagy dingot szo nelkul lelovom vagy lelojuk.Valahol nagyon rosszul fogod fel a temat.Nem tudom hogyan ertelmezed az oles oromet.Ha ugy mint amikor a szadista embert ol es elvezi akkor igazad van,ha viszont ugy mint en aki szeret vadaszni nincsen utanna lelkiismeret furdalasom.Nem lehet igy szavakban elmondani.Szeretem pont ugy mint a horgaszatot.A kismacskat pl.nem tudnam vizbe folytani es a kutyaimat leloni ha betegek.Inkabb fizetek az allatorvosnak.A disznooleskor vagy a nyul belezesnel rosszul vagyok mert nem birom a szagokat,ezert van sokszor ugy,hogyha nincsen velunk olyan ember aki ezt megcsinalja ott hagyjuk az allatot a rokaknak vagy a dingoknak.Ketto nap alatt megeszik ha nem lottel tul sokat.Kulonben mi a kulonbseg az kozott ha mergezik vagy ha en lovom le.Szerintem a leloves humanusabb.Nezzel meg egy itteni filmet amikor helikopterol szorjak a mergezett eleseget az allami teruleten a roka,dingo,nyul ellen.Tobb 10 000 negyzetkilometeren vagy amikor a sok 10 000 lovat vagy bivalyt lovik terepjarobol vagy helikopterol.Ezeket mind az ember hozta magaval ide,meg a dingok is az abokal kerultek ide.Nagyon sok oshonos allat kipusztult ez miatt.Tudod Te csak a macskak milyen pusztitast tudnak csinalni? Ha ezek mind elszaporodnanak nagyon, nem tudnal austral gyapjubol keszult oltonybe jarni.A nyul szapora a rokanak,dingonak,kutyanak,macskanak nincsen termeszetes ellensege ami szabalyozna a szamukat. Ezeket is gondoljad at mielott lebunkozod a vadaszokat. Udv.v=FI!
Előzmény: Törölt nick (155)
Dokia Creative Commons License 2000.01.25 0 0 158
Devon!

Én valóban szeretem az állatokat és nagyon élvezem ha ritka állatokat láthatok vagy fotózhatok. Sok olyan helyzetban voltam már amikor láttam pl. egy ritka madarat és eszembe nem jutott volna "de jó volna lelőni". A fényképezőm sajnos nem volt ott. Othon is mindig sok állat vett körül.

Szerintem az az alapvető külömbség köztünk, hogy én egész pici koromtól - a vadász és horgász is volt gyerek :-) - horgásztam és láttam a vadászatokat. Egyszerűen nekem ez nem testidegen. Teljesen megértem és belátom, hogy aki nem így nő föl annak esetleg soha nem fér a fejébe ez a dolog.

Ami a fegyver és a hatalom kérdését illeti. Aki úgy gondolja, hogy a fegyvere hatalmat jelent az emberek fölött az diktátor vagy katona aki nem tanult történelmet. Aki pedig azt gondolja, hogy egy fegyver hatalom a természet vagy csak az állatok fölött az nem csak nem vadász, de sült hülye és vak is.

Előzmény: Törölt nick (157)
Törölt nick Creative Commons License 2000.01.24 0 0 157
Dokia

Teljesen igazad van, nem szabad álltalánosítani én sem álltalánosítottam, pontosan azt mondtam hogy a nagyobbik része. Ez nem mindet jelenti.
Arról sem érdemes vitatkozni, kinek milyen vadász ismerősei vannak, mert pl. akiket én ismerek, azok nagyrésze sajnos nem olyan ember akiket te említettél. Ők itt nálunk szinte istennek érzik magukat, mert puska van a kezükben és a régi rendszerben lehetett is valami "hatalmuk", mivel az idősebb korosztályon látszik hogy félnek tőlük.
Igazából engem az bosszantott eddig a legjobban, hogy a hobbivadászok nem ismerik el hogy az ölés élvezete miatt vadásznak. Én valóban nem vadászom, de rengeteget járok ki az erdőbe, sokszor figyeltem meg vaddisznót, őzet stb. ameddig lehetett követtem is őket, de az nem jutott eszembe, hogy le kéne lőni. Sőt, csodálatos dolognak tartottam, ha pl. egy őzet láttam amint a "kis csmetéjével" mentek élelmet keresni. Ez egy csodálatos és gyönyörű látvány. Ez egy "család", amit a vadászok lélektelenül lerombolnak azzal, hogy kilövik valamelyik tagját. Így persze hogy nem értem, miért magyarázza az ilyen ember, hogy ő szereti sz állatokat. Most vagy szeretem az állatokat, és akkor próbálom védeni, segíteni őket hogy élhessék az életüket - elvégre ezt a bolygót nem csak az embernek "találták ki" -, vagy csak azt mondom hogy szeretem, de valójában belülről nem szeretem mert akkor nem tudnék golyót repíteni a fejébe. Egy térmészetfotósnak, sokkal nagyobb élményei vannak, mert ő ritka állatokat is lencse végre tud kapni hosszú órák munkája árán. Ez biztos vagyok benne /mivel én is fotózom bár nem vagyok profi természetfotós/, hogy sokkal nagyobb élmény de csak akkor, ha az ember nem az ölést szereti. Aki ölni szeret annak ez nyilván semmi, mivel a lényeg hiányzik számára. Ezt is el lehet fogadni /bár én nehezen/,mert ugye nem vagyunk egyformák, csak akkor nem kell azt bizonygatni, hogy mi szeretjük a természetet, az állatokat hanem be kell ismerni, szeretünk vadászni mert szeretünk ölni, és mivel ezt állatok esetében lehet törvényesen, senkinek semmi köze hozzá.

Dokia Creative Commons License 2000.01.24 0 0 156
Devon!

Továbra is az a véleményem, hogy aki nem éli át az biztos nem érti meg a vadászatot. Nem merném állítani, hogy az ölést élvezi az ember de van az egész dologban valami amit nem tudok megmagyarázni. Én minden részében találok valami +.

A bunkóság és iskolázotság kérdéséről:
Én sok vadászt ismerek. Nem mindegyik diplomás vannak köztük becsületes kétkezi munkások és vannak bunkók is. Viszont ahová rendszeresen járunk vadászni ott többeközött az állatorvos, pár jogász, egy - két közgazdász és orvos (édesapám) is vadászik. Nagyapám vadász volt és hétköznap jogtanácsos.

A fentiekből levonhatnánk mindenkorra, hogy az általánosítás primitív dolog. Ismerek például kedves, rendes, lelkiismeretes orvost és ismerek bunkót is. Ez nem jelenti azt, hogy az orvosok bunkok vagy rendesek. Ugyhogy ezt a dolgot nem érdemes feszegetni.

Dokia

Előzmény: Törölt nick (155)
Törölt nick Creative Commons License 2000.01.24 0 0 155
Kedves Feri

Asszem félre értettél valamit! Én természetesen nem nézek le senkit azért, mert alacsony az iskolázottsága. Csupán arra szerettem volna rávilágítani, hogy a vadászok nagyobbik része nem a magas intelligenciájáról híres. Ez azonban természetes, mert egy tanult embernek több dologra van rálátása, ezálltal jobban megérti hogy állatokat gyilkolni szórakozásból teljesen felesleges és értelmetlen.
A kép egyébként teljesen érthető: ott állnak a szerencsétlen legyilkolt állatok felett, és büszkék rá hogy kioltották az életüket, szerintük ez a tehetség, az alkotás.
Már bocs, de egy értelmiségi /most általánosságban beszélek nyilván vannak kivételek mindkét oldalon/, nem valószínű hogy azzal tölti a szabadidejét hogy állatokat öl, hanem mondjuk gyógyítja azokat /pl. állatorvosok/. Csak hát ez bizony nehezebb, mert ugye ehhez tanulni kéne nagyon sokat, szeretni kéne az állatokat stb. mennyivel könnyebb egyszerűen lőni és kész. Ehhez nem kell semmi csak egy jó puska.
Tudom hogy te is vadászol, ezért hozzád is intézhetem azt a kérdésemet, amit már a másik topicban is felvetettem.
"Szerintem a lényeg talán az amit valaki már leírt előttem, miszerint ha valaki nem az ölést élvezi a vadászatban hanem a "körítést" akkor miért szükséges a végén kioltani egy állat életét ? Természetesen most a szórakozásból vadászókról beszélek. Igazából ez a lényeg, mert itt minden hobbivadász megpróbálja elmagyarázni, hogy miért kell ölni ,és tagadja hogy élvezné a gyilkolást. De ha ez valóban így van, akkor miért nem fotózik inkább, ez esetben ugyanis minden körülmény/élmény ugyanaz csak -mint már valaki írta- a végén egy fotóval térne haza mint emlék nem egy hullával /bocs tetemmel/. És mégsem ezt teszik hanem lonek. Ezért nem tudom elfogadni az érveléseket, és ezért vagyok róla 100% -ig meggyozodve, hogy ok igenis a gyilkolást élvezik"
Azt pedig már sokszor megkaptam tőletek, hogy bunkó vagyok. Lehet, de majd ha el kell számolni az ebernek földi pályafutása után, asszem nektek kell valami komoly magyarázatot találni arra amit csináltok nem nekem.

Feri I Creative Commons License 2000.01.24 0 0 154
Devon! Ha Te errol a fenykeprol megallapitod,hogy hany osztalyt vegeztek Te vagy a vilag legokossabb embere es megerdemled a Nobel dijat. Te egoista vagy!Miert baj ha egy lakatos vagy egy uriszabo vadaszik.Te vagy a bunko.Ha mind ertelmisegi lenne akkor szerinted vadaszhatnanak?Te nagyon de nagyon bunko vagy ha azokat lenezed akik csinaljak az autodat es a ruhaidat es mindent.Szerintem neked nincs meg a 8-altalanosod.Udv.v=FI!
Törölt nick Creative Commons License 2000.01.23 0 0 153
Csülök

Húúúú, milyen tehetséges emberek, ezt nevezem teljesítménynek, "alkotásnak".
És akkor nézzünk végig a díszes társaságon. Valószínuleg egyik sem értelmiségi, sot szerintem párnak még a 8 álltalánost sem igazán sikerült elvégezni. Ilyen arcoktól mit várjon az ember ? Pont azt ami elottük hever, HULLÁKAT. Ezt tudják.....

Előzmény: Csülök (142)
szucsr Creative Commons License 2000.01.23 0 0 152
Dokia

Az addig OK, hogy atalakul, de miert tunik el a kedvencekbol?

Udv, Robi

Előzmény: Dokia (151)
Dokia Creative Commons License 2000.01.22 0 0 151
Topic nem vész el csak átalakul.

Vadászat, értelmes dolog ?

Ez a címe.

Előzmény: gvass1 (149)
Dokia Creative Commons License 2000.01.22 0 0 150
Topic nem vész el csak átalakul.

Vadászat, értelmes dolog ?

Ez a címe.

Előzmény: gvass1 (149)
gvass1 Creative Commons License 2000.01.22 0 0 149
Kedves Egerke,
"Az ilyenek miért nem egymásra lövöldöznek, azonos esélyekkel? "

Az ilyeneket katonaknak hivjak.
Te is az vagy. Csak az emberoles oromeert.
Most kezdesz rajonni, hogy a Magyar Honvedseg ebbol a szempontbol nem neked valo. Kered atjelentkezesedet az Idegenlegioba. Ott meg tortennek erdekes dolgok.

(Kezdesz mar rajonni, hogy mekkora marhasagot irtal?:-))

SZOLGALATI KOZLEMENY:
Valaki eltuntette a "vadaszok, nem emberek" c. topicot???
CENZURA van???????????

gvass1 Creative Commons License 2000.01.22 0 0 148
Kedves Csulok,
""Akkor írj az esélyek egyenlőségéről, ha tudod most milyenek. Lehet, hogy megdöbbenél a vadak ügyességén"
Hát az lehet, hogy az ügyességükön megdöbbennék, de puskát még egyiknél sem láttam..."

Az allatok, amikre az ember vadaszni szokott, azok altalaban gyorsabbak, erosebbek, nagysagrendekkel jobb a szaglasuk, hallasuk, latasuk, mint az embere. Ehhez kepest egy nyavalyas puska, akar tavcsovel is, egyaltalan nem jelent tulzott elonyt.
Ahhoz, hogy azt hasznalni tudd, ahhoz be kell cserkeszni az allatot, egy jo golyos puska es egy atlagos kepessegu lovo eseten ez max. 150 meter. Ekozben a vad szeliranyban mar kilometerekrol megerzi a szagodat.
Asszem, ha itt ezt a sok alhumanus figurat felszerelnenk egy puskaval (esetleg kioktatva oket, hogy mikent ne magukba lojjenek), es a meghatarozott vadfaj bizonyos parameterekkel rendelkezo egyedeit lohetnek csak ki, akkor bizony ehenpusztulnanak.
Ennyit a kiegyenlitett eselyekrol.

A vadaszat nem meszarlas, hanem egyfajta szakma vagy hobbi, amit muveszi fokon is lehet uzni.

csaboca Creative Commons License 2000.01.22 0 0 147
Hová lett a vadászok nem ... topic?
Egérke Creative Commons License 2000.01.19 0 0 146
Kedves FeriI! Ne kapjon el az indulat. Annak is megvan a helye, ideje. Én már többször javasoltam, akinek tetszik a vadászosdi az játsszon olyat, hogy egymásra vadásznak. Ott mindkét félnek a kezében fegyver van.
Annak én is őszintén örülök, hogy nem sok közöm van a sorállományhoz.
A három lányodnak is hasonlókat szoktál kívánni?
Előzmény: Feri I (145)
Feri I Creative Commons License 2000.01.19 0 0 145
Kedves Egerke! Elnezest,de tenyleg nagyon elkapott az indulat amikor azt irtad orultel amikor a nemet vadaszt lelottek.Ha igaz en is szanlak Teged es remelem a soralomanyhoz nincsen semmi kozod.Ez nem nyelvtan ora,de orulok ha kijavitjak a hibaimat. Csulok! 7 embert szamoltam, eggy fenykepezett az 8, nem is lottek sokat.Ha jol latom osszel keszult a kep,lehet nem is 1 napi zsakmany.Akkor viszont kimondottan keves. Szerinted mi fog tortenni a husal? Ok eszik meg? Ingyen kapjak? v=FI!
Egérke Creative Commons License 2000.01.19 0 0 144
Vanek! Arra volna eszed, mi?! ;o)
Előzmény: Vanek (141)
Egérke Creative Commons License 2000.01.19 0 0 143
Kedves FeriI!
Vadásznék. Ha már a magyar a nyelvünk.
Nem vagyok szadista, sőt! De az ellen, aki bármilyen módon fenyeget, fellépek. Így vagy úgy.
A honvédségnél előforduló balesetek sajnos elkerülhetetlenek. Valóban előfordulnak ilyenek, ha ez van elrendelve nekem, be fog következni. Kívánni felesleges.
Társadalmunkban az erőszak, a mocsok, az emberek butasága olyan mérvű, hogy valóban nincs kedvem ilyenbe gyereket szülni. Ha csak belegondolok, hogy ilyen ember mellé kerülhet valamikor - munkatársi szinten is -, rosszul vagyok.
Szánlak FeriI.
Előzmény: Feri I (139)
Csülök Creative Commons License 2000.01.19 0 0 142
Bocs, hogy növelem a letöltési időt, de ez a kép adja vissza nekem leginkább a vadászok természetszeretetét.

A többi pedig púder...
Vanek Creative Commons License 2000.01.19 0 0 141
Kedves Feri I!

Muszáj volt ezt? Remélem nem volt tök komoly.

Vanek

ui.: Egérbőr ágyelő? hmm...

Előzmény: Feri I (139)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!