Ha egy kicsit hátralépek a bringás voltomtól (engem is zavarnak ezek a motorosok), akkor azért látni kell, hogy pont a nem azonosítható, rendszám nélküli robogó az, amivel még rosszabb eljutási lehetőség van északon a két part között, mint kerékpárral.
Egy ilyen rendszámnélküli robogó vmax = 40 km/h (nyilván mennek többet is), ami egyébként a kerékpár megengedett legnagyobb sebessége mezei utakon, sisak nélkül. Egy ilyen önerőből nem tud 60 km/h-val menni, tehát a Megyeri híd útpályáján nem közlekedhez.
Az Újpesti vasúti hídon meg nincs közút.
Szóval valahol kicsit olyan a jelenlétük a sérelmezett helyeken, mint a kerékpárosnak a Szabadság híd meg a Petőfi híd járdáján - semmi keresnivalójuk nincs ott, és mégis ott kényszerül menni.
A probléma is ugyanaz: a "vendég" felhasználó nem tud viselkedni azon az aszfaltcsíkon, amin vendég.
Sok éve nem voltam már itt a topikban, meg telehódon sem, de ma valamiért nem tudtam ellenállni. Hát a telehód az elfogyott, vagy nem is volt. Volt cserébe annyi elmebeteg autós, hogy ilyen dugó a belvárosban nincs karácsony előtt.
Ez csak azért lehet, mert állandóan rohangálsz😊. Tessék egy komoly emberhez méltóan sétálgatni néha a friss levegőn, illetve mértéktartó módon (nem ide-oda száguldozva) csakis közlekedésre használni a kerékpárt - ahogy ezt itt elvárják a megmondók.
Köszönjük Robi! Ez nekem most kicsit necces lesz, mert egy hete lesérültem és már öt napja fáradásos törés gyanúval ki se mozdulok otthonról.
Bár a tünetek javultak egy hét alatt, és a lábfejem ismét belefér a bringás cipőbe, és lehet, hogy nem is törés, csak valami ín dolog... Majd meglátom.
Találkozó: Batthyány tér Duna felőli oldala, a HÉV feljáró mellett
Program (Classic): szokásos útvonalon fel a HHH-ra, majd vissza (a szokásos útvonal aszfaltot jelöl, mégpedig Batthyány tér - rakpart kerékpárút - Kolossy tér - Szépvölgyi út - Fenyőgyöngye - HHH). Alternatív útvonalak egyénileg választhatók.
Program (Extra): Visszaúton Pálvölgyi-barlangnál opcionális büfézés, üdítő, miazmás.
Kötelező kiegészítők: lámpa előre, hátra!!
Ajánlott kiegészítők: bukó, pulóver, bundabugyi, stb.
Mindenkit szeretettel vár a "Rendezőség"!
Értelmi szerző: robi
Szervező: esetleges, alapjáraton Pinyo(?)
261. Sijófoki Telihold Túra
Hely: Siófok
Dátum: 2025. szeptember 7. (vasárnap)
Időpont: 19:30
Találkozó: a Víztorony melletti parkolóban
Program (Classic): végig aszfalton kirándulás a balatonvilágosi Panoráma kilátóhoz.
Program (Special): a balatonvilágosi Panoráma kilátó megközelítése autópályán (matrica kötelező!).
Program (Extrém): Közlekedés céljára a Balaton felületének igénybe vétele(vitorlások előnyben, de a dombra cipeléshez külső segítség nem vehető igénybe).
Ajánlott felszerelés: bicikli, bukósisak, első-hátsó lámpa, strandpapucs, fürdőlepedő, napszemüveg, strandlabda, jókedv, kacaj, hideg tea, stb.
Gumi futófelületét minden héten lemosni és átnézni nincs-e belenyomódva kis sárga kerek foltocska. Ha találsz akkor egy körző tűjével, vagy más arra alkalmatos eszközzel pattintsd ki belőle, ne várd meg, hogy beljebb fúródjon. Üvegdarabokat szintúgy.
Vettem egy új bringát,hozzá vettem egy taposópedált a dunakeszi decathlonban,onnan hazafelé ment bele a tüske,valahol káposztáson...pedig úgy figyelek mondom,kivédhetetlen...köszi,h irtatok.
Nem szokott pedig magányosan járni ez a fajta rohadék tüske. Pár fertőzött helyet ismerek a közlekedős utamon Újpesten, a kocsiúton annak szélétől ilyenkor beljebb megyek, ott már biztos letaposták a járművek, ha ki is szóródott.
Sétáltatáskor kapott a blöki defektet a jobb első lábába, egy elvileg tisztán tartott, rendezett környéken, családi házas részen. Sikerült kiszednem a királydinnye termését az ujjai közül.
Ez a barom a saját hülyesége miatt esett pofára, amint azt el is mondja. Ha nem lenne barom, akkor nem kézzel tompít, hanem oldalra fordul. Ha nem lenne barom, akkor nem baszódik valami táskával, hanem odafigyel, és elindul időben, akkor nem csúszik be a táskája a kerék és a villa közé.
Ne hordjál sisakot, mert balesetek mindig mással történnek. A videós barom is tisztában van ezzel az alapigazsággal.