Keresés

Részletes keresés

Charlres Nyikos Creative Commons License 2016.11.17 0 0 14021

Szia én a sokoró mag olajról hallotam és nem a füröl.somkoró mag olajat pedig a bioboltokban kapsz.

Előzmény: timebreaker (14003)
Yodaszarvas Creative Commons License 2016.01.12 0 0 14020

Köszönöm szépen.

A vámnak még utánajárok.

Előzmény: Panyol bérkőzés (14019)
Panyol bérkőzés Creative Commons License 2016.01.11 0 0 14019

Dan Pipe (D). Nem kell vámot fizetni 1 kg-ig (azért ez megerősítésre szorul)

Előzmény: Yodaszarvas (14018)
Yodaszarvas Creative Commons License 2016.01.07 0 0 14018

Sziasztok, 

dohány rendelésről kérdeznék. Kipróbálnék néhány dohányt, amit nem lehet itthon kapni (Samuel Gawith, Rattrays, stb.) Van olyan online bolt ami szállít Magyarországra? És mi a helyzet a vámmal? Szokott itt valaki külföldről rendelni?

rolyyy Creative Commons License 2015.12.26 0 0 14017

sziasztok. lenne egy pipaszettem. be tudnátok árazni? 8db pipáról van szó. bruyére,raganella,tyburn...Boldog Karácsonyt! üdv

ipafaipap Creative Commons License 2015.06.12 0 0 14016

pipaclub.hu fórum :)

Előzmény: David2589 (14014)
noapin Creative Commons License 2015.05.31 0 0 14015

Sziasztok! 

Eladnám egészségügyi okokból szeretett es nagy becsben tartott felújított, karnauba wax-szal kezelt Jirsa 3 Star Pipamat olcsón. (Nincsenek fog nyomok, mintha új volna) Ha te is szeretnél egy tökéletes hűvös füstöt szívni akkor ez a te pipád, a vastag falnak koszonhetoen nem kell tartani az atforrosodastol, kezdőknek profiknak egyarant ajánlom. (Szűrő nélküli)

Elerhetoseg: rolee91@gmail.com

David2589 Creative Commons License 2014.11.13 0 0 14014

Ej ha! Ti asztán nem kapkodjátok el a választ egyik témában sem!

David2589 Creative Commons License 2014.10.22 0 0 14013

Üdv mindenkinek.

Érdeklődnék, hogy honnan tudnék venni vagy kinek van használt eladó, VAUEN lord of the rings Gandalf pipája??!!

Egy Aragorn pipám már van, és most égre földre szeretnék keríteni egy gandalfot is!!  

nyaarf Creative Commons License 2014.10.08 0 0 14012

Ez lemaradt:

6 mm-es átmérőjűek.

nyaarf Creative Commons License 2014.10.08 0 0 14011

Sziasztok pippantók!

Eladnám fölöslegessé vált pipaszűrőimet: 7 doboz White elephant aktív szenes szűrő, 45 db/doboz.

Ha érdekel valakit közületek, kérem íde írjon: nyaarf@gmail.com

gerapapo Creative Commons License 2014.08.26 0 0 14010

Üdvözletem mindenkinek!

Majd másfél éve pipázom, és fenem a fogam egy ideje egy hosszú szárú pipára. Nem vagyok nagy Gyűrűk ura rajongó vagy ilyesmi, de mégis pont ez a fazon tetszene. Valakinek van ötlete hol kitől szerezhetnék be ilyet, vagy hasonlót? 

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTTIYjLOernA5FhE2v_aGyY1T0pjMK01Imr7cRLQrD14Li8_06Yxb6uHw

vago82 Creative Commons License 2014.07.25 0 0 14009

Sziasztok!

Ma egy használtcikk vásáron egy idős bácsinál bukkantam erre a pipára. Az interneten sehol sem találtam hasonlót. Valaki szakavatott tudna valami okosat mondani róla? :)

Köszönöm!

rosidosrob Creative Commons License 2014.04.25 0 0 14008

Szia!

Ha a fekete selmeci pipát eladná az ismerősöd, engem érdekelne!

Előzmény: rkozma (14005)
16384 Creative Commons License 2013.04.19 0 0 14007

Csak a feketéhez: Schemnitz = Selmec(bánya), úgy néz ki, hogy XIX. századi - jó kis lelet!

(Nem vagyok szakértő, sajnos, csak körülnéztem a Google-lal.)

Előzmény: rkozma (14006)
rkozma Creative Commons License 2013.03.24 0 0 14006

Képek:

Előzmény: rkozma (14005)
rkozma Creative Commons License 2013.03.24 0 0 14005

Sziasztok!

Segítséget kérek. Az egyik ismerősöm szántás után a kertjében találta ezeket a különböző cseréppipákat. Felteszek ide képetek. Ezek mikoriak lehetnek? Mit tudtok róluk?

A fekete színüt megtisztogattam. Azon látszik egy (W) HELLER SCHEMNITZ felirat.

Köszönöm!

timebreaker Creative Commons License 2013.02.02 0 0 14004

egyáltalán

Előzmény: timebreaker (14003)
timebreaker Creative Commons License 2013.02.02 0 1 14003

Üdv mindenkinek !

Volt egy régi családi barát, aki maga volt a megtestesült Pipás Ember.

A 70-es évek végén magam is elkezdtem pöfékelni. Először, az akkor kapható Amphora, stb. dohányokat szívtam.

Mikor öreg pipás barátom megtudta, hogy füstölök, odaadta a saját receptjét. Ő akkor már fél évszázada azt szívta.

A pácolt, ízesített dohányok után ez a házi keverék sima, könnyű, és szinte üdítő volt. ( Ellenben a külvilág számára keletkező füst finoman szólva megosztotta a közönséget. )

Eltelt azóta sok év, pipa elmaradt, a dohányzás is sokáig, de mostanában megint kiújulni látszik a szenvedély, újból előkerültek a pipák.

És én gőzerővel keresem azt a receptet.

A magyar internet oldalakon csak vízipipa témakörben találtam valamit, de az nagyon más világ. Az angol nyelvű oldalak pedig a gyarmattartók felsőbbrendűségét sugározzák, a dohánykeverékek, a különböző helyről származó dohányok keverési titkairól szólnak, és nem holmi kapadohányok  összetevőiről.

A mennyiségekre egyátalán nem emlékszem, csak arra, hogy 1 kg. dohányhoz volt minden megadva. Én 79-ben egy 5 literes uborkásüvegben kevertem a össze a cuccot, és abból adagoltam a dohányzacskóba. A dohány Tisza nevezetű alap dohány volt, amit kb. szappan méretű, és alakú homokszínű, durva papírcsomagolásban árultak. 2 adalékra emlékszem még biztosan: somkórófű (szagos müge) és kamillavirág.  De ezen kívül volt még néhány összetevő. És a Herbáriában minden kapható volt (fillérekért).

Hátha valaki hallott már erről, vagy ehhez hasonló keverékről ?

Bazsa69 Creative Commons License 2013.01.14 0 0 14002

Pipaclub-ot próbáltad már?   :O)

http://www.pipaclub.hu/pforum/index.php

Amiről ott a nagyöregek nem tudnak, az nincs is...   ;O)

Előzmény: Sanvic (14001)
Sanvic Creative Commons License 2013.01.13 0 0 14001

Üdvözletem Uraim!

Szeretném a segítségeteket kérni. Magyarországon kapható-e Carter Hill fantázianevű pipadohány

( http://www.bnbtobacco.com/product/carter-hall-pipe-tobacco-14oz-tin/), esetleg tapasztaltabb pipások tudnátok javasolni valami hasonló keveréket, amely mind ízében mind illatában hasonlóan barátságos? Esetleg pipabolt akik extra összeg fejében importálnának belőle (feltételezem más vámügyintézés alá esnek :D)?

Ha minden kötél szakad, rendelek az amerikai egybesült állatokból is, ebben az esetben viszont ha valakit érdekel írjon pm-et. Nagyon sokan dícsérik, bár nekem sajnos csak egyszer volt hozzá szerencsém, de szerintem is kiváló keverék.

Üdv,

S.

Bazsa69 Creative Commons License 2012.12.27 0 0 14000

Szia!

Nagyon dícséretes ez a lelkesedés, de hogy itt az Index-en nem pörög a fórumélet, annak oka van, mégpedig hogy van egy jobb helyünk a pipaclub.hu-n. Ott sok leírást találsz a témakörben (szerintem mindent, amit csak érdemes tudni a pipázásról!) és vannak klubok is, ahol össze lehet jönni pöfékelni.

Találsz ott is 20-as vagy 30-as éveiket taposó pipástársakat, ahhoz nem kell a Fa..book, de ha ragaszkodsz hozzá, sebaj: lehet, hogy van rá igény (én személy szerint csak kényszerből használom a FB-ot, ha lehet, inkább kerülöm).

Remélem, sikerült meghoznom a kedved és bekukkantasz "Hozzánk"!   ;O)

Üdv!

Bazsa 

(a Pipaclub.hu-n Dugipipa néven találsz meg)

Előzmény: Bika_lakat (13999)
Bika_lakat Creative Commons License 2012.12.24 0 0 13999

Sziasztok!

Új vagyok a fórumon, de szeretnék ismerkedni pipásokkal, mert 5-6 éve lassan egyedül füstölök, nincs, akivel megosszam az élményt.
CSináltam facebookon is egy csoportot, elsősorban fiatal pipásokat várnék oda, mert persze sok idősebb barátom van, de remélem vannak rajtam kívül is 20-as pipások, 30-asok, akikkel barátkozhatnék....

https://www.facebook.com/Fipiku

Akit érdekel, likeoljon, csináljunk programokat, vagy mittudomén.

mostkezdő Creative Commons License 2012.10.12 0 0 13998
péterfia Creative Commons License 2012.07.09 0 0 13997

Briar gyökérből készült (sok fát tartalmazó) vadonat új 'Sherlock Holmes" tipusú pipa eladó féláron. Akit érdel dobjon mailt:

peterfiautca@indamail.hu

Tanyasi-1 Creative Commons License 2012.06.11 0 0 13996

Sziasztok!

Kérnék kis segítséget. (Igaz, csak mükedvelö pipás vagyok)

Ausztráliában élek, egy kis farmon. Ültettem pár dohány palántát, szépen

megnöttek, szedegettem le leveleket, próbáltam szárítani, több kevesebb sikerrel.

Csinálnék egy fermentálót, de fogalmam sincs hány foknak kell lenni belül és milyen páratartalomnak.

Ha valaki tud ezekröl bövebbet, kérem segítsen. Ha esetleg valami müködö linket,

vagy ilyesmivel foglalkozó fórumot ajánlanátok.

Üdv: Gábor

Bazsa69 Creative Commons License 2012.05.19 0 0 13995

Szia!

Ha még erre jársz: gyere át a pipaklub.hu-ra.

Ott olvasd át a "pipás faq"-t, majd kóstolj bele a "Kezdők ide!" fórumba.

Ha kérdésed van, ott biztosan kapsz gyors és teljes választ!   ;O)

Előzmény: BalazsLFC (13994)
BalazsLFC Creative Commons License 2012.05.09 0 0 13994

Sziasztok!

Új vagyok itt, illetve a pipázás területén is.
Kezdőként elkövettem egy baklövést és vettem egy Tilbury Vanillát. Nem szeretném ha a szekrényben poshadna meg, ezért arra lennék kíváncsi, hogy milyen dohánnyal keverve érhetek el "kellemesebb" (relatív) hatást. A válaszokat előre is köszönöm!

(ui.: azóta tanultam és Mac Baren Vanilla Creamet vettem) 

Wic Creative Commons License 2012.03.02 -1 0 13993

Van Halteren Black and Bright.

Épp most vettem kísérletképp egy zacskóval.

Eddig Mac Baren Golden Ambrosia és Black Cavendish volt a favorit.

Ez kissé durvábbra vágott, az íze kellemes, lágy aromájú. Elsőre bejön.

Előzmény: backboneranger (12976)
jrabi Creative Commons License 2012.02.26 0 0 13992

Sziasztok!

Bocsánat, hogy az első hozzászólásom rögtön az eladással kapcsolatos, csupán a pipázást néhány éve abbahagytam, s úgy tűnik véglegesen. Azóta a borotvakéses borotválkozás, és a kávézás vált nagyobb szenvedéllyé. Éppen ezért, ha lenne rá igény eladnám pipás dolgaimat, ha lehet egyben az egészet.

Készítettem ezekről néhány képet:

Az első képen szereplő összes dolgot adnám. A pipákat, de legalábbis 4db-ot biztosan fel kell újítani! A filterben még 4db használatlan szűrő van. Budapesti átvétellel meg tudjuk oldani, amennyiben nem azonnal kell, mert a családdal gyakran megyünk Budapestre. Egyébként pedig Dunaújvárosban vagyok megtalálható. Az egészért pedig 12.000.- forintot szeretnék kérni. Köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!