dohány rendelésről kérdeznék. Kipróbálnék néhány dohányt, amit nem lehet itthon kapni (Samuel Gawith, Rattrays, stb.) Van olyan online bolt ami szállít Magyarországra? És mi a helyzet a vámmal? Szokott itt valaki külföldről rendelni?
Eladnám egészségügyi okokból szeretett es nagy becsben tartott felújított, karnauba wax-szal kezelt Jirsa 3 Star Pipamat olcsón. (Nincsenek fog nyomok, mintha új volna) Ha te is szeretnél egy tökéletes hűvös füstöt szívni akkor ez a te pipád, a vastag falnak koszonhetoen nem kell tartani az atforrosodastol, kezdőknek profiknak egyarant ajánlom. (Szűrő nélküli)
Majd másfél éve pipázom, és fenem a fogam egy ideje egy hosszú szárú pipára. Nem vagyok nagy Gyűrűk ura rajongó vagy ilyesmi, de mégis pont ez a fazon tetszene. Valakinek van ötlete hol kitől szerezhetnék be ilyet, vagy hasonlót?
Ma egy használtcikk vásáron egy idős bácsinál bukkantam erre a pipára. Az interneten sehol sem találtam hasonlót. Valaki szakavatott tudna valami okosat mondani róla? :)
Segítséget kérek. Az egyik ismerősöm szántás után a kertjében találta ezeket a különböző cseréppipákat. Felteszek ide képetek. Ezek mikoriak lehetnek? Mit tudtok róluk?
A fekete színüt megtisztogattam. Azon látszik egy (W) HELLER SCHEMNITZ felirat.
Volt egy régi családi barát, aki maga volt a megtestesült Pipás Ember.
A 70-es évek végén magam is elkezdtem pöfékelni. Először, az akkor kapható Amphora, stb. dohányokat szívtam.
Mikor öreg pipás barátom megtudta, hogy füstölök, odaadta a saját receptjét. Ő akkor már fél évszázada azt szívta.
A pácolt, ízesített dohányok után ez a házi keverék sima, könnyű, és szinte üdítő volt. ( Ellenben a külvilág számára keletkező füst finoman szólva megosztotta a közönséget. )
Eltelt azóta sok év, pipa elmaradt, a dohányzás is sokáig, de mostanában megint kiújulni látszik a szenvedély, újból előkerültek a pipák.
És én gőzerővel keresem azt a receptet.
A magyar internet oldalakon csak vízipipa témakörben találtam valamit, de az nagyon más világ. Az angol nyelvű oldalak pedig a gyarmattartók felsőbbrendűségét sugározzák, a dohánykeverékek, a különböző helyről származó dohányok keverési titkairól szólnak, és nem holmi kapadohányok összetevőiről.
A mennyiségekre egyátalán nem emlékszem, csak arra, hogy 1 kg. dohányhoz volt minden megadva. Én 79-ben egy 5 literes uborkásüvegben kevertem a össze a cuccot, és abból adagoltam a dohányzacskóba. A dohány Tisza nevezetű alap dohány volt, amit kb. szappan méretű, és alakú homokszínű, durva papírcsomagolásban árultak. 2 adalékra emlékszem még biztosan: somkórófű (szagos müge) és kamillavirág. De ezen kívül volt még néhány összetevő. És a Herbáriában minden kapható volt (fillérekért).
Hátha valaki hallott már erről, vagy ehhez hasonló keverékről ?
Szeretném a segítségeteket kérni. Magyarországon kapható-e Carter Hill fantázianevű pipadohány
( http://www.bnbtobacco.com/product/carter-hall-pipe-tobacco-14oz-tin/), esetleg tapasztaltabb pipások tudnátok javasolni valami hasonló keveréket, amely mind ízében mind illatában hasonlóan barátságos? Esetleg pipabolt akik extra összeg fejében importálnának belőle (feltételezem más vámügyintézés alá esnek :D)?
Ha minden kötél szakad, rendelek az amerikai egybesült állatokból is, ebben az esetben viszont ha valakit érdekel írjon pm-et. Nagyon sokan dícsérik, bár nekem sajnos csak egyszer volt hozzá szerencsém, de szerintem is kiváló keverék.
Nagyon dícséretes ez a lelkesedés, de hogy itt az Index-en nem pörög a fórumélet, annak oka van, mégpedig hogy van egy jobb helyünk a pipaclub.hu-n. Ott sok leírást találsz a témakörben (szerintem mindent, amit csak érdemes tudni a pipázásról!) és vannak klubok is, ahol össze lehet jönni pöfékelni.
Találsz ott is 20-as vagy 30-as éveiket taposó pipástársakat, ahhoz nem kell a Fa..book, de ha ragaszkodsz hozzá, sebaj: lehet, hogy van rá igény (én személy szerint csak kényszerből használom a FB-ot, ha lehet, inkább kerülöm).
Remélem, sikerült meghoznom a kedved és bekukkantasz "Hozzánk"! ;O)
Új vagyok a fórumon, de szeretnék ismerkedni pipásokkal, mert 5-6 éve lassan egyedül füstölök, nincs, akivel megosszam az élményt. CSináltam facebookon is egy csoportot, elsősorban fiatal pipásokat várnék oda, mert persze sok idősebb barátom van, de remélem vannak rajtam kívül is 20-as pipások, 30-asok, akikkel barátkozhatnék....
https://www.facebook.com/Fipiku
Akit érdekel, likeoljon, csináljunk programokat, vagy mittudomén.
Új vagyok itt, illetve a pipázás területén is. Kezdőként elkövettem egy baklövést és vettem egy Tilbury Vanillát. Nem szeretném ha a szekrényben poshadna meg, ezért arra lennék kíváncsi, hogy milyen dohánnyal keverve érhetek el "kellemesebb" (relatív) hatást. A válaszokat előre is köszönöm!
(ui.: azóta tanultam és Mac Baren Vanilla Creamet vettem)
Bocsánat, hogy az első hozzászólásom rögtön az eladással kapcsolatos, csupán a pipázást néhány éve abbahagytam, s úgy tűnik véglegesen. Azóta a borotvakéses borotválkozás, és a kávézás vált nagyobb szenvedéllyé. Éppen ezért, ha lenne rá igény eladnám pipás dolgaimat, ha lehet egyben az egészet.
Készítettem ezekről néhány képet:
Az első képen szereplő összes dolgot adnám. A pipákat, de legalábbis 4db-ot biztosan fel kell újítani! A filterben még 4db használatlan szűrő van. Budapesti átvétellel meg tudjuk oldani, amennyiben nem azonnal kell, mert a családdal gyakran megyünk Budapestre. Egyébként pedig Dunaújvárosban vagyok megtalálható. Az egészért pedig 12.000.- forintot szeretnék kérni. Köszönöm!