3 nap után cserélték mert hibás volt a kamera része.
Kaptam egy másikat annál ugyanez volt de mielőtt leadtam volna kamera hibával meghalt teljesen ment szervizbe alaplap csere.
A visszakapott készülékem ismét a kamera gonddal küzd megint ment vissza aszervizbe.
Cseréltek valami alkatrészt ma jött vissza.ú
Kipróbáltam megint itt a látható hiba a kamerával bármikor előtudom idézni bárkinek.
Mot mit tegyek mert a 3.ugyanoylan készülékem is ugyanazzal a hibával küzd.SZerviznek már irtam,hogy csereeutalványt kérek nem reagáltak visszaküldték,hogy javítva mint írtam.
Ha jóltudom a szolgáltatómmal állok fogyasztói kapcsolatban nem a szervizzel tehát akkor őket citáljam első körben békéltető testület felé vagy a szervizt?
mosogep boltban kotelesek felvenni a minosegi kifogasrol a jegyzokonyvet, ha bemegyek ma hozzajuk,de ok meg nem neztek meg a gepet? vagy majd a szerelo allitja ki a helyszinen? igen am,,de mi van akkor,ha szerintem a kattogas nem helyenvalo,szerintuk pedig normalis es nem hajlandok ezert jegyzokonyvet a helyszinen majd felvenni?
1, "elállsz a vásárlástól", még a kézbesítés előtt.
Ezt a döntésedet írásban térti vénnyel ellátott borítékban tudatod az eladóval, hivatkozol az árfeltüntetés írott szabályára, miszerint a legalacsonyabb feltüntetett ár az érvényes.
2, A levélben megemlíted, hogy a másolatot, amennyiben számodra kedvezőtlen lenne a hozzáállásuk, megküldöd a területi NFH.-nak, illetve van már a Katasztrófa védelem fogyasztóvédelmi osztálya, oda is. No azok kifingatják belőle a pénzedet.
Sajnos e-kereskedelemben nem annyira ismerem a szabályokat (ha van egyáltalán eltérő szabályozás...), de normál bolti árusítás esetén ha pl. egy boltban ugyanahhoz a termékhez több ár van feltüntetve, akkor a kereskedő köteles a legalacsonyabb áron odaadni neked a terméket.
A törvény nem ismeri a "téves árfeltüntetés" fogalmát.
Rendeltem egy márkakereskedő weboldalán egy terméket, amit azonnal visszaigazoltak. Majd 6 nappal a visszaigazolás után közölték e-mailben, hogy tévesen került ki a termék ára, és valójában több, mint 20%-kal drágább. Vagy elfogadom az árát, vagy elállok a vásárlástól. 200eFt feletti termékről van szó. Azért a Forint nem romlott 20%-ot 6 nap alatt...
Mi ilyenkor a teendő? (bár egy kicsit bizalmamat veszettem a márkában)
nem értünk egyet, de nem baj. Ennek a topicnak a címében is benne van: "védelem". Elmondtam a bajomat, kaptam valamennyi konkrét segítséget, és kaptam azt a kevésbbé megfogható segítséget ettől a fórumtól, amit a nyilvánosság erejének lehetne mondani. Elértem a célomat, minek támadjak tovább? Milyen alapon?
Ha mondjuk " zúzzad a multit" lenne a célja ennek a fórumnak, akkor persze más, rúgjuk azt is, aki békejobbot nyújt, vagy a földön hever. Csak azon a fórumon én soha nem lennék tag.
Egyébként elég részletesen leírtam a történteket, nincs újabb fontos részlet, nincs "titkos megállapodás", stb. Valószínűleg akkor, pénteken kerülhetett a szerviz vezetőjének a kezébe a hétfőn átadott levelem. Felnőtt emberek vagyunk, ezért feltételezem másokról is, hogy megpróbálják megvédeni magukat, én is megpróbálok majd segíteni nekik. "Verjék nagydobra" tehát ők is, ha bántják őket, ez az ő dolguk, nem az enyém. Nagyon meglepődtem, amikor az én ügyem kapcsán számomra kiderült, hány és hány embert ért hasonló bánásmód már. És ettől kezdve én nem a Nikon szervizen csodálkozom....
Köszönöm a Hsz-edet. Én erre a fórumra már nem nézek vissza, hacsak nem lesz megint nagy szükségem rá a jövőben...
Köszönöm, láttam, de ma nem tudtam hívni. Viszont, ahogy a általad is látott topicban megírtam, az ügy pozitív fordulatot vett. A szervíz elismerte, hogy hibázott és egy ugyanolyan vadonatúj, újonnan kezdődő garanciával ellátott objektívet adnak majd.
Ajánlatukat elfogadom, és elállok az elállási szándékomtól :-)
Hihetetlen! Nemrég kaptam egy e-mailt, hogy az objektív elkészült!!!
Beadványomra semmi rekció. Felhívtam a Nikon Kft-t, a központos tájékoztatott, hopgy ügyfélszolgálat náluk nincsen, és a szervízbe kapcsolt, holott neki is elmondtam, milyen ügyben telefonálok. A szervízben a recepciós is megerősítette az infot, hogy ügyfélszolgálatos nincsen! Kértem, haladéktalanul tájékoztassanak írásban a beadványommal kapcsolatban, mert én az optikát ezek után nem veszem át. Megígérte, hogy kérésem továbbítja a szerviz vezetőjének, ha véget ért az értekezlet, amin éppen van.
Azt hiszem, elkezdem a "Nikon károsultak" blogját írni, angolul is, Face Book-on is. Bőségesen lesz rá anyagom.... Vagy tudtok valami épeszű alternatívát mondani?
„Elállás” a számomra járható, egyetlen út, az alábbi döbbenetes történetben, de vajon megtehetem-e?
Röviden: éppen egy éve vettem egy Nikon teleobjektívet, ami kevés használat után nyáron elromlott. Van egy rázkódás csökkentő mechanizmus benne, azzal lett baj. Nikon szervizbe vittem a garanciális obit 07. 12.-én, azzal, hogy két hét múlva kész lesz, ami azért is fontos volt, mert nyaralni mentünk, ahová „nagyon kellett” az optika. Nem készült el, így még az utolsó napon vettem egy más típusú, de hasonló célra való használt objektívet, amit azóta is megelégedéssel használok. Párszor érdeklődtem a javítás felől, alkatrészre vártak, míg 09. 26.-án reklamáló levelet írtam. Erre 10. 02.-án futárral kiküldték az objektívet, amit másnap vissza is vittem, mert elfogadhatatlanul rossz képeket készített! Azóta is a szervizben van. 12.-9.-én személyesen bementem reklamálni, a következő eredménnyel: 1. egy műszerésszel tudtam beszélni, aki tájékoztatott arról, hogy sem előzőleg, sem most nem ő javítja az objektívet! Annyit tud, hogy a rázkódás csökkenttő rendszer a rossz - ez annyit tesz, hogy október elején hibásan küldték ki nekem az optikát! A vevőszolgálat vezetője 11 óra 30-kor nem volt benn, helyettese nincs – ez annyit tesz, hogy egyszemélyes a vevőszolgálat, amit nem tudok elérni. Most először ajánlotta fel a műszerész, hogy amíg az objektív elkészül, adnak egy cseredarabot. Nem kellett, most már (!) nincs rá szükségem. Kértem, adjon egy nyilatkozatot arról, hogy nem javítható, mert szeretném vissza kapni a pénzem. Azt mondta, nem ad, mert ők mindent megtesznek azért, hogy javítható legyen!
Átadtam egy nyilatkozatot, amelyben jeleztem, hogy ezek után abban a termékben, amelyet egy éve vettem és ebből majdnem fél évet nem is használhattam, mert nem javítható, nincs tovább bizalmam, a vásárlástól elállok. Ha netán eszükbe jutna, hogy egy ugyanolyan, vadonatúj objektívet adnának (de ez nem jutott még eszükbe), akkor sem kellene, mert magától a terméktől idegenkedem. Eladni sem tudnám, csak jelentős veszteséggel, hiába lenne vadonatúj.
Hétfő óta semmi válasz a Nikon képviselettől nem jött. Fél év óta egyetlen „elnézést” kérő szavuk nem volt, borzalmasan érzem magam. Kérdésem, vajon a vásárlástól való elállási szándékom védhető-e? Mert sajnos bármennyire is igazamat érzem, nekem kell védekeznem, vagy ezek után pluszként anyagi veszteséget is lenyelnem….Ha ügyvédhez fordulnék, többe kerülne, mint maga az objektív, amely 68 000 Ft volt….
Megrendelése során Ön élhet a 17/1999. Kormányrendeletben részletesen rögzített feltétel nélküli elállási jogával. Ön a szerződéstől az áru átvételét követő három munkanapon belül indoklás nélkül elállhat. Ebben az esetben az Eladó köteles a Vevő által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő harminc napon belül visszatéríteni. Figyelem!A Vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt, az áru vissza szolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. Az eladó kizárólag sérülésmentes gyári bontatlan csomagolású terméket köteles visszavásárolni! Az Eladó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.
Akció(k) mindíg kivétel nélkül csak a készleterejéig , illetve a meg hirdetett időtartamra vonatkozik!
Garancia érvényesítése
Minden gázkészüléket, és vegyestüzelésű kazán garanciája csak és kizárólag abban az esetben érvényes, ha a beüzemelést a garancijegyben szereplő szervizes, illetve szerelő végzi el.
Kérjük vásárlás, és beüzemelés előtt minden esetben átolvasni szíveskedjenek a garanciális feltételeket!"
Ilyen egy mai magyar "csak eladni-eladni" tipusú Webáruház fogyasztói tájékoztatója! (Szász Therm Kft. Gyál)
A pirossalo kiemeltek, bizony törvényszegő tartalmai a weboldalnak!
Egy korábbi hozzászólásom folytatásaként közlöm, hogy a Soproni Gold Nyugdíjas Apartmanházban a Serega Kft. által működtetett Idős Otthont a Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelet által lefolytatott vizsgálatok eredményeképpen hozott határozatok összesen 8 esetben állapítottak meg velünk szemben elkövetett megtévesztés jogsértést, melyekért elmarasztalták az intézményt!
egy olyan kérdésem lenne, hozzáértőkhöz, hogy jól gondolom-e, a következő helyzet alapján, amit gondolok:
Tavaly decemberben egy optikában vettem 25k HUF-ért egy napszemüveget, amiért bankkártyával fizettem. Természetesen kaptam róla blokkot, de a fél éves garancia lejárta után megváltam tőle. Hiba volt, mert utána a napszemüveg rétegei elkezdtek lepattogni, először azt hittem, valami makacs szennyeződés, de nem. Visszavittem az optikába, ahol rögtön blokkot kértek, én meg megpendítettem, hogy 25k HUF-ért talán fél év alatt nem biztos, hogy így kéne kinéznie a napszemüvegnek. Blokk helyett felajánlottam, hogy megvan a bankkártyás vásárlásról az sms visszaigazolásom, ami bizonyítja a vásárlást. Egyelőr ott tart a dolog, hogy egy hete hiába várom a visszajelzésüket, és arra gondoltam, hogy ma bemegyek hozzájuk és megpenítem a fogyasztóvédelmet. Kérdésem tehát az lenne, hogy jogos-e az igényem cserére, javításra (ha jól tudom 2 éves szavatosság nagyjából mindenre van), ha blokkom már nincs, de a vásárlást egy sms-sel tudom igazolni?
Hegyvidéki akadálymentesítés a 12. kerület Orgonás fogaskerekű megállóban. Gratulálunk az önkormányzatnak és a BKV-nak! Sok sikert a kismamáknak és bringásoknak is…
Hegyvidéki akadálymentesítés a 12. kerület Orgonás fogaskerekű megállóban. Gratulálunk az önkormányzatnak és a BKV-nak! Sok sikert a kismamáknak és bringásoknak is…
2012-ben feleségemmel a soproni Gold Nyugdíjas Apartmanházban a Serega Kft. által működtetett Idősek Otthonnának gondozottjai voltunk 2 hónapig. Véglegesnek szántuk az életmódváltást idős korunkra való tekintettel, többféle krónikus betegségeinkkel kűzdve. Elhagytuk megszokott nyudodt otthonunkat , háztartásunkat feloszlattuk.
A környék, az Apartmanház és benne a csábítóan jól felszerelt apartman, a meghirdetett szolgáltatások, az árak és a vezető tulajdonosok kedvessége mind-mind megnyerték tetszésünket.
De mindez csak beköltözésünkig tartott, utána jöttek sorban a negatív tapasztalatok. A beígért segítségek a hivatalos ügyek intézésében elmaradtak, a szolgáltatások - diétás étrend, orvosi alapellátás, és több egyéb meghirdetett szolgáltatás - elmaradtak.
Panaszainkat a Hatóságok elutasítóan fogadták, mert a szerződésünk is - ideiglenesen! - megtévesztő volt, gondozási szerződésünk a gondozási díj befizetése ellenére nem volt, ezért hatáskör hiányában nem foglalkoztak vele. Míg aztán a számla nélküli befizetések okán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal megtette a szükséges intézkedéseit, s a Fogyasztóvédelem is jogerősen elmarasztalta az Aranyhegyi Lakópark Kft.-tét - mivel mindegyik Kft-nek azonosak a tulajdonosai, - a hirdetéseikben olvasható szolgáltatások egy részének valótlansága miatti megtévesztés okán.
Senkinek nem kívánom az üggyel kapcsolatban átélt megaláztatást, az idegi, egészségi, és anyagi megpróbáltatásokat!!!
Az ügyben további vizsgálatok vannak folyamatban, remélhetőleg azok is eredménnyel zárulnak, s akkor közzé teszem.
Mindenesetre felhívom nyugdíjas társaimat - akik időskori gondozásban gondolkoznak, - hogy alapos körültekintéssel legyenek a hely kiválasztásában!
Nem tudom, hogy a banki hitelekkel kapcsolatos problémák ide tartoznak-e, de hátha.
Nem egészen három éve vettem egy kocsit, hitel átvállalással, aminek a futamideje az elmúlt hónapban járt le. Meg is kaptam a levelüket, melyben közlik, hogy van még 168 ezer forint tartozásom, és ennek befizetése fejében megkapom a törzskönyvet és az egyéb iigazolásokat, papírokat. Ebből az összegből volt/van egy 95 ezer forintos rész, amit nem értek igazán, illatve józan paraszti logikával enyhén furcsának tartok. Mikor rákérdeztem, mi ez az összeg, azt válaszolták, hogy amikor (2010-ben) az autó a nevemre került, tehát hitel átvállalással megvásároltam, fizettem 20% önrészt, mert a törvény ezt gépjármű hiteleknél előírta. Na, most ezt a 20%-ot (160.000HUF kürüli összeg) ők előtörlesztésként könyvelték el, és az utána keletkezett árfolyam különbözetet most kell megfizetnem. Tehát, az én saját pénzemet, amit zsebből befizettem, hogy megkapjam a hitelt, árfolyamkülönbözet formájában meglkamatoztatják, közel három év után. Rendjén van ez így, vagy csak üldözési mániám van?
Hatósági erőfeszítések ide vagy oda, továbbra is veszélyben vannak a hiszékeny vásárlók: a termékbemutatókat szervező cégek újabb trükkökkel álltak elő. Ezek közé tartozik, amikor – a hitelesség látszataként – a csalók külföldi cég magyar leányvállalataként mutatkoznak be. Sok esetben pedig egészségvédő napnak, felmérésnek álcázzák a termékbemutatókat. Tetszik a cikk? Ossza meg ismerőseivel is! 3
Kimeríthetetlen a termékbemutató vállalkozásokat szervezők fantáziája. Manapság úgy igyekeznek elcsábítani a tájékozatlan fogyasztókat – akik az esetek jó részében kevésbé figyelmes nyugdíjasok vagy tartósan beteg emberek –, hogy külföldi cégek hazai leányvállalataként hirdetik magukat.
Hatvanezer rizskoncentrátumért
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hivatal (NFH) honlapján megjelent legújabb híradás egy olyan konkrét esetet tartalmaz, amikor a magát németországi székhelyűnek kiadó vállalkozás (Hardenbergplatz 8. 10787 Berlin, Medicare GmbH) egy siófoki postafiókos címet jelölt meg azzal, hogy oda lehet küldeni a reklamációkat. A 30 darab táplálékkiegészítő tablettáért és rizskoncentrátumért közel hatvanezer forintot fizető vásárló igen gyorsan rájött, hogy becsapták.
Ugyanis sem magyar nyelvű tájékoztatót, sem arra vonatkozó igazolást nem talált a termék mellett, hogy milyen gyógyhatás tulajdonítható a szernek. Ezért három nappal a vásárlást követően vissza akarta küldeni a termékeket – amire a jogszabályok lehetőséget nyújtanak számára –, de természetesen nyoma sem volt a cégnek a megadott címen.
A berlini állatkert címe volt megadva
Bejelentésére a Hajdú-Bihar megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége vizsgálatot indított, s megállapította, hogy az anyacég németországi címén sem található meg a vállalkozás. Sőt, a megadott külországi elérhetőség nem más, mint a berlini állatkert címe. A vizsgálat során az is kiderült, hogy a vállalkozás már korábban is hasonló módszerrel csapta be a vásárlókat, ezért a felügyelőség csalás, magánokirat-hamisítás, a fogyasztó megtévesztésének alapos gyanúja miatt rendőrségi feljelentést tett az ügyben.
Az eset tanulságait elemezve Fülöp Zsuzsanna, az NFH szóvivője azt tanácsolja a fogyasztóknak, hogy ne vegyenek részt a termékbemutatókon, mert ott igen nagy a veszélye annak, hogy becsapják őket. Az ott kínált termékek jó része például a kereskedelmi forgalomban is kapható, sokszor tizedáron.
Panasszal szeretnék élni az Opel Magyarország szervezettel szemben. 2012-ben (tavalyi év augusztusában) vásároltam egy használt Opel Insignia „prémium” kategóriás autót, 100.000km-el.
Az autót 2009-ben gyártották. (németországból importált autó, ami a történetben most nem igazán számít)
A gépkocsin tavalyi évben az intercooler cső kilyukadt, amit saját költségen kellett javíttatnom. Mint utólag kiderült, sok Insigniának volt már hasonló gondja és az Opel az első generációs Intercooler csöveket újratervezte, és 2010-től már az új csöveket építették be a kocsikba. A cső kilyukadása még nem volt balesetveszélyes, mert a motor teljesítményét visszavette a fedélzeti számítógép.
2013.06.10-én a kocsimmal újabb probléma lépett fel, elfolyt a hűtővíz. Kiderült, hogy az EGR szelep hűtő műanyag borítás repedt meg és ezért folyt el az összes víz a kocsiból. Kiderült, hogy az EGR szelep hűtőből az Opel 2010-ben szintén készített egy újabb konstrukciót és az újabb autókba már ezt helyezte, de sajnálatos módon a régi autókat nem hívták vissza cserére, pedig ennek az elemnek a sérülése balesetveszélyes. Amennyiben én menet közben autópályán haladok 130 km/h-s sebességgel és a motor akkor áll le, könnyen balesetet okozhattam volna másoknak is. A gépjárművek visszahívása az általános termékbiztonsági jogszabályok alapján történik, így a Fogyasztóvédelmi törvény (1997. évi CLV. Törvény) és a 79/1998. Kormányrendelet mérvadó. A fogyasztóvédelmi törvény szerint a biztonságosság megállapításánál vizsgálni kell a termék, jelen esetben az autó, „használhatóságának időtartamát, valamint az üzembe helyezési, beszerelési, karbantartási előírások betartását”. Ezek szerint a gépjármű teljes élettartamára vonatkoznak a törvényi előírások, a gyártó tehát nem hivatkozhat arra, hogy pl. az 5 vagy 10, vagy 15 évesnél régebbi autókon nem végzi el a javítást. Ugyancsak jogellenes lenne a gyártónak egy olyan gyakorlata, miszerint a visszahívásnál az újabb autókon térítésmentesen végzi el a szükséges javításokat, míg a régebbi autókon ugyanezt csak ellenérték fejében.
Az Opel Magyarország képviseletnél is panaszt tettem, hogy vállalják át a költségemet, az EGR szelep hűtő ára 270.000 Ft, irreális, főleg úgy, hogy tudnak is a problémáról. Fent nevezett alkatrész jelenleg hiánycikk a magyar szervizekben valószínűsíthetően azért, mert folyamatosan romlanak el ezek az alkatrészek.
Az Opel Magyarország a gépjármű korára hivatkozva nem vállalja át a javítás költségét. Egy 2009-ben gyártott autó az Opelnél már öreg? 4 éves…
Az Opel-nek az összes 2009-es, első szériás Insigniát vissza kellett volna hívnia és a hibás és utólag már javított EGR szelep hűtőt ki kellett volna cserélnie a kocsikban. Ezt miért nem tették meg? Miért várják meg, hogy valaki balesete szenvedjen a hibás alkatrész miatt? Ez nem helyes magatartás.
Szép napot.Olyan kérdésem lenne,hogy elromlott a kisteher autóm.Szervízbe vontattam.A szerelők csak tapogattak,nem tudtak semmit mondani.5.5 Héten keresztül állt náluk a kenyérkeresőm,kicseréltek benne egy injektort.Persze a kocsi nem lett jó,ezért vetettek velem pár felesleges alkatrészt,ami kiderült hogy a régi sem rossz,csak ezek szórakoztak velem.Aztán a 6.héten azt mondták hogy jó a kocsi vigyem el próba útra.Elindultam és a szervíztől 500méterre megált a kocsi,el sem indult.Hívtam őket telefonon hogy vontassanak vissza az út közepéről,de azt a választ kaptam hogy hadjam őket békén és ne menjek vissza oldjam meg..Szóval a kocsimat nem csinálták meg 6 héten keresztül,de követelnek 120ezer ft-ot.Szerintetek mit tegyek?márk