Keresés

Részletes keresés

BZoltan Creative Commons License 5 napja 0 0 70894

A Józsiról tudom, hogy alkalmanként beleolvas a topikba. Legalábbis amikor dumálok vele akkor képben szokott lenni.

Előzmény: Hepci (70891)
BZoltan Creative Commons License 5 napja 0 0 70893

Igen, emlékszem erre a sztorira.

Na, ezért mondom, hogy súlyos problémája a magyar borászatnak, hogy minimális kontroll nélkül tolják. Nincsen független borsajtó ahol az ilyen sztorikat megírnák.

Pöröghet a hátán itt tőlem akármilyen borász. Sőt.. nagyon helyes, hogy a Balassa István is benézett ide. Legalább tudja, hogy bizony híre megy annak, ha egy gazdának megremeg a keze.

Eshet szarul nyugodtan, hogy a nyilvánosság nem csak arról szól, hogy a "borszakírók" felszopják a méltóságos borászurakat. Hanem bizony a nyilvánosságban benne van az is, hogy híre a dolgoknak.

Előzmény: Hepci (70890)
kifli Creative Commons License 5 napja 0 0 70892

én megbocsájtottam Dzolinak. egyébként vszleg dugóhiba vlot,mer kb. mindn 6. 7. bor iható volt.

Előzmény: Hepci (70890)
Hepci Creative Commons License 5 napja 0 0 70891

Sok borász olvassa ezt a topikot (pl. Szentesi József), de többnyire nem óhajtanak megnyilvánulni. :)

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (70889)
Hepci Creative Commons License 5 napja 0 0 70890

Nem azt írtam, hogy rossz (= hibás), hanem azt, hogy csekély beltartalmú, az árához képest meg főleg az.

 

"Emberileg kifogástalan"

Tudod, abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy jellemzően nem barátkozom borászokkal, legtöbbjükről semmit nem tudok, így aztán az elmémet is kevéssé torzítják a hozzájuk fűződő pozitív vagy negatív érzelmek. Kifli esete Demeter Z. boraival viszont kapott itt publicitást, vagyis az, amikor vett vagy 50 palack bazi drága furmintot és betárolta őket a Terroir Club kiváló körülményeket biztosító hűtött tárolójába. Aztán amikor pár év múlva elkezdte volna iszogatni, kiderült, hogy ezek az évtizedekre (?) tervezett élettartamú furmintok csúnyán kipurcantak. Az eset nem váltott ki kompenzálási ingert Demeter sztárborász úrból.

Én egyszerű lélek vagyok, mint itt (is) már többször kiderült - erről a sztroriról nem Demeter Z. emberi nagysága és kifogástalansága jut legelébb az eszembe...

Előzmény: BZoltan (70888)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 5 napja -3 0 70889

-;)

 

Csináljunk egy rovatot ahová meghívunk borászokat!

Mondjuk lehetne a címe, hogy mi volt ez a szar amit eladtal nekem nyocezere, hogy a gereblye csiklandoza a homlokodat!-;)

A szegedi borfeszten a sok jó mellett még több fos bort ittunk és nagyon kellett nevetnunk amikor a padon ülve és szurcsolgetve elkaptunk egy mondatot a mellettünk elsetalo lanypartol.

De szar volt ez a bor.

Itt a hangsúly és a hangszin lenne a lényeg, na ezt nem fogom tudni visszaadni itt.

 

Előzmény: Hepci (70886)
BZoltan Creative Commons License 5 napja 0 0 70888

A Demeter Zolinak én rossz borával még nem találkoztam. Ahogy róla még ha akarnék sem tudnék semmi rosszat mondani. Szerintem ő emberileg és szakmailag is kifogástalan.

Előzmény: Hepci (70886)
BZoltan Creative Commons License 5 napja 0 0 70887

Kétszer találkoztunk személyesen. Egyszer a 2008-as Budavári Borfesztiválon, ahol én a legelső évjáratú boromat kóstoltattam a szomszéd standon. Ott én neked nem osztottam észt. A második alkalommal az egyik Borászok Borásza gálán hugyoztunk egymás mellett a férfivécében. Ott egy szevasz-szevasz "beszélgetésre" futotta.

Szóval, nem az elmúlt tíz évben nem beszélgettünk. A 2008-as budavári bulin pedig szerintem jól éreztük magunkat mindketten. Cseréltünk is palackot ami fasza is volt.

Aztán 2014-ben nyomtál egy durván pszichedelikus valamit a borrajongón amit szerintem rajtad kívül senki nem értett.

Amikor te a Kerháznak vagyis a Grand Tokajhoz szerződtél akkor én szomorú voltam. Bocs, de én a Grand Tokajt mint jelenséget egy szakmailag, emberileg vállalhatatlan dolognak tartom.

 

A hitelességi probléma alatt nem azt értettem, hogy más borát adnád el a saját neved alatt. Hozzám egyszer eljutott egy olyan hír, hogy nem minden borodat készíted, palackozod abból a szőlőből amit te termelsz. Ez nekem akkor nem volt összhangban azzal az arculattal amit magadról kommunikáltál.

Előzmény: Balassa István (70884)
Hepci Creative Commons License 6 napja 0 0 70886

[Remélhetőleg megszólal Demeter Zoltán is, hogy miért volt annyira gyenguci az a Kakas-furmint, amit vásároltam. Meg miért nem cserélte ki Kifli ügyvéd úr kisteherautónyi megpimpósodott furmintját. :)]

naivkezdo Creative Commons License 6 napja 0 0 70885
Hiba:)
Előzmény: BZoltan (70880)
Balassa István Creative Commons License 6 napja 0 1 70884

Kedves Zoli!

 

Mindig öröm amikor egy ilyen komoly borász időt és energiát  nem kímélve leírja véleményét a boraimról, és véleményt alkot eddigi munkásságomról(: 

 

Mivel nálad jobban szinte senki sem ismer se engem, sem a boraim, hiszen az a 4 perc 38 másodperc amikor egyszer méltattál és beszélgettünk, sőt mit beszélgettünk , ámulva hallgattam azt a szinte kirobbanó tudás essenciát amit egy hangyafasznyi 3 ha birtok össze tud tömöríteni időben és térben már már egy neutroncsillag központi magjának sűrűségével megegyező szinten ... csak hallgattam hallgattam szóval nagyon jól megismertük egymást (:, ennek fényében már nagyon vártam hogy egyszer közelébe kerülhetek az általad említett, és általam is igen  nagyra becsült borászok körének, és végre beérik az elmúlt 15 év kemény és kitartó munkája.

 

Igen tudom lehet a PET palack amit használok, a kicsit oxidáltabb szín, a redukáltabb tudás nagy hátrányt jelent de azért én kitartóan próbálkoztam. És igaz mivel én nem művelek szőlőt, és nem készítek bort mások borait kell letöltenem ( orvul) a  saját nevem alatt , és hát nyilván már csak a végét adják el nekem így ez biztos rosszabb lesz. 

 

De azért bíztam ebben, de most már látom az elmúlt 20 év csak időpocsékolás volt. Még most talán válthatok, ha felsózom azt a kis szőlőt, a rozsdamentes tartályokból páncélt kovácsolok ... Lehetek szobafestő, vagy autószerelő vagy esetleg újságíró....vagy papucs orrán pamutboly

 

Én nagyra tartom a munkásságod a boraid hiszen te is próbálkozol folyamatosan megállás nélkül kitartóan mint minden más borász és ez roppant becsülendő. És a 2007-es Juhfark tényleg szenzációs bor volt (:

 

Neked sikerült nekem nem. Gondoltam egy bátrat hogy esetleg meghívnálak egy kannás bemutatóra tudom ciki de azért el szoktak egy páran jönni, és hátha kicsit tudjuk mélyíteni a barátságunk, és egy pár borom meg is tudom mutatni amire büszke vagyok ( igaz nem én készítettem de akkor is (:)

 

Vagy ha esetleg nem áll módodban eljönni akkor küldök egy mintacsomagot, de hát az utolsó posztodban  kifejtetted hogy úgyis menne a lefolyóba így elállok ezen gonosz tervemtől.

 

Most már elfogadtam hogy én soha nem leszek igazi borász, és ehhez köszönöm a segítséged és megtisztelő szavaid. Úgy gondolom ennél mélyebb barátság már nem fog kialakulni sajnos, de hát  élet már csak ilyen(: 

 

Tisztelettel:

István

Előzmény: BZoltan (70865)
joskabacsi Creative Commons License 6 napja 0 0 70883

Nincs baj vele, a borai jók, de te kiemelted, mint jó példát a borvidéken.

Ismét érezni vélem a kettős mércédet. Szepsyt hagyhatjuk is akár, de ez nem azt jelenti, hogy konszenzus alakult ki köztünk a személyéről. Én végtelenül tisztelem, igen jó embernek és kiemelkedő tudású borásznak tartom aki sokat tett a magyar borért.

A labor analitika nem értem miért extra, átlagosan évi 4-5-ször én is beméretek minden tételt ami még nincs palackban ...

 

 

Előzmény: BZoltan (70878)
Jocó0423 Creative Commons License 6 napja -1 0 70882

Rossz helyre írtál, a borászat topik a tiéd. :)

Előzmény: forgione1 (70877)
Hepci Creative Commons License 6 napja 0 0 70881

Nem értem, mire gondolsz. Balassa palackjaiban nem a saját bora(i) van(nak)?

 

Demeter Z. furmintja egész szürreális élmény volt. Iszol egy 8000 forintos bort, amiben egyszerűen nincs beltartalom (íz). Közben erről a borról azt írják a bortudósok, hogy csodálatos szerkezete van (ez még akkor volt, amikor nem PR volt szinte minden poszt a honi online bormédiában). Elolvasod a leírást, megveszed a cuccot, kinyitod a palackot, és egyszerűen semmi: se íz, se illat, se koncentráció. Mintha a Lidliben vetted volna, 1000 forintért.

Előzmény: BZoltan (70879)
BZoltan Creative Commons License 6 napja 0 0 70880

Ennek az az egyszerű oka van, hogy nem ismerem őket. Lényegében semmit nem tudok róluk azon kívül, hogy vannak.

Előzmény: naivkezdo (70875)
BZoltan Creative Commons License 6 napja 0 0 70879

"Valamelyik furmintja a legjobb tokaji szárazbor-élményem volt evör."

Elhiszem. Érdekes lenne tudni, hogy kié is volt az a bor :D :D :D  Ha érted mire gondolok.

 

 

"az például az árának a feléért is bazi drága lett volna. "

 

Erről beszélek én is.

Előzmény: Hepci (70876)
BZoltan Creative Commons License 6 napja 0 0 70878

Szepsyt szerintem hagyjuk és mint témát engedjük el. Volt egy durva sztrókja és azóta mondjuk úgy, hogy nyugdíjban van :( Nem könnyű most sem neki, sem a családjának.

A Bartával nem értem mi a probléma. Az miért baj, hogy egy gazdag ember Tokajban fekteti be a pénzét és munkát ad tehetséges és dolgos embereknek? Felépített egy korrekt borászatot ahonnan jó borok jönnek ki? Maga a modell semmiben nem különbözik a legtöbb borászcelebtől.

Csite Norbi borai pedig megérik az árukat. Tiszta, egyedi és finom borokat palackoz. Ja és talán ő az egyetlen tokaji borász aki a borai mellé egy teljes laboranalitikát is tud mutatni. Vagyis ős két kört ver minden organikus és egyéb szertifikátra.

Előzmény: joskabacsi (70871)
forgione1 Creative Commons License 6 napja 0 0 70877

Parafin olaj helyett lehet más olajjal is "zárni" a bort?

Hepci Creative Commons License 6 napja 0 0 70876

Na jó, akkor maradjunk annyiban, hogy ingyen én szívesen innám a borait. :)

Valamelyik furmintja a legjobb tokaji szárazbor-élményem volt evör.

De mint párszor utaltam rá, rendszeresen kapok ajándékba Szepsy-borokat, így ilyen kategóriájú tokaji cuccokért pénzt már nem adok.

Az utolsó költekezésem Demeter Zoltán valamelyik Kakas-furmintja volt sok éve, az például az árának a feléért is bazi drága lett volna. Az ilyeneket ezentúl meghagyom a baromi drága magyar száraz furmintok lelkes híveinek, hogy nekik több jusson, mert hát én jót akarok nekik. :)

Előzmény: BZoltan (70865)
naivkezdo Creative Commons License 6 napja 0 0 70875
A Holdvölgyet hova teszed? Sosem említed.
Előzmény: BZoltan (70863)
naivkezdo Creative Commons License 6 napja 0 1 70874
Tovabbi +++++ fehérek:
Danieli Kisi 2018
Natella Prince Alexander Chavchavadze 2017
Chateau Mukhrani Secret Collection 2016
Előzmény: naivkezdo (70847)
joskabacsi Creative Commons License 6 napja 0 0 70873

Szurkolok neked, esetleg, ha mégsem nyernél akkor bontsd ki bánatodban!

 

:

 

Előzmény: Hepci (70859)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 6 napja -5 0 70872

Mi az a szervezoi jegy?

 

És mit jelent a gyorskostolas?

Előzmény: BZoltan (70867)
joskabacsi Creative Commons License 6 napja 0 0 70871

Senki sem mondta, hogy azt idd.

Hirtelen ő jutott eszembe, Pista Bácsit (Sz.I.) direkt nem mondtam.

Az általad felsoroltak közül pl. a Barta borai semmivel sem olcsóbbak, az pedig, hogy egy pénzember megveszi az Öreg Királyt és keres egy borászt aki elkészíti rajta a bort még nem teszi szimpatikusabbá a pincét.

Ha jól emlékszem Csite Norbert valamelyik emlegetett bora is 6-7 000 Ft környékén mozgott. Ennyit (ma már) ritkán adok egy borért. 

Ha Tokajból nem a (nálam) már bizonyított pincéktől veszek valamit akkor mondjuk Szokolai Ákos (Mád) Kabarját pl...

 

Előzmény: BZoltan (70861)
Jocó0423 Creative Commons License 6 napja 0 0 70870

Rendben, örülök :)

Előzmény: BZoltan (70869)
BZoltan Creative Commons License 6 napja 0 0 70869

Meg ám :D Azokból iszunk napok óta. Teljesen korrekt poharak.

Előzmény: Jocó0423 (70868)
Jocó0423 Creative Commons License 6 napja 0 0 70868

Zoli megkaptad a cumót?

Előzmény: BZoltan (70867)
BZoltan Creative Commons License 6 napja 0 0 70867

Ja, ha valakit érdekel, akkor nekem van pár szervezői jegyem.

Előzmény: BZoltan (70866)
BZoltan Creative Commons License 6 napja 0 0 70866

Pár hete felmerült a kérdés, hogy kik lesznek ott a Go Volcanic csúcstalálkozón.

 

Külföldi: MORIC ( AT, Burgenland) , Desprat Saint Verny ( FR, Auvergne) , AYUNTA, Fatt.Romeo del Castello, Torre Mora, Tenuta delle Terre Nere ( IT,Etna) Agricola Le Nuvole, Regio Cantina, Vigne Mastrodomenico ( IT, Vulture, Basilicata) Cantine Vitevis ( IT, Soave) Durello Brut Charmat-Colle di ( IT, Lessini) Anselmo Mendes ( PT, Azores, Biscoitos) Cooperativa Vitvinícola da Ilha do Pico ( PT, Azores, Pico ) Balla Géza ( RO, Minis) Dukay-Sagmeister ( XS, Srem) Marvla Tindo, Pivnica Brhlovce, Pivnica Cajkov ( SK, Tekov ) Vino Vdovjak, Vinarstvo u Kona ( SK, Tokaj ) Vinarda Bodega J.David Rodrígez Pérez ( ES, Canary, La Palma ) , Obsidian Wine Co ( US, Sonoma, CA)

 

Magyar: Laposa Birtok, PANK, PAP Wines, Von Beőthy, 2HA, Bajnóczy ( Balaton) , Gallay, Hajdu R, Sándor Zs ( Bükk) , Gál Lajos, Kovács Nimród ( Eger ) , Karner, Losonci, Major L, Centurio (Mátra ) , Csetvei, Fekete, Györgykovács, Kolonics, SAP, Tornai ( Somló ) Árvay, Disznókő, Homonna, Juliet V, Lenkey, Sanzon, Zsirai, Demeter, Erzsébet ( Tokaj )

https://2019.govolcanic.com/

BZoltan Creative Commons License 6 napja 0 0 70865

Róla én még akkor hallottam súlyos dolgokat amikor elindult. De igazán később sem sikerült meggyőznie, hogy egy hiteles és korrekt arc. Nem az. Amikor pedig elment a Grand Tokajhoz dolgozni, ahol az volt a dolga, hogy felvásárolja a cégnek a szőlőt akkor meg végképp lehúztam a listáról. Ennyi, nem sok, de nekem pont elég, hogy még ingyen se szívesen igyam a borát.

Előzmény: Hepci (70864)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!