Keresés

Részletes keresés

H_G Creative Commons License 2025.03.02 0 0 33182

Hát az állítólagos gulyás látványával még nincs nagy gond, ha ázsiai ételként nézem. De amit krumplifőzelékként adnak (miközben annak az alkotórészeiből csak a babérlevél van benne, de se főtt krumpli, se tejföl, se vöröshagyma), na az kimondottan mérgezőnek néz ki azzal a zöld löttyel.

 

Előzmény: nagypapi51 (33176)
Boszorka Creative Commons License 2025.03.02 -2 0 33181

A helyi közönség nemigen lelkesedett a Huszár féle konyháért. Mi is ettünk ott talán kétszer is, de nem tudtam lelkesedni, persze nekem olyan egyszerü proletár izlésem van. Huszár vihar sebeen eltünt, akkor talán 2-3 hétig a személyzet akarta átvenni és tovább vinni az üzletet. Hirtelen sokan lettek délben a vendéglőbe, nagyon normális dolgokat főztek. Aztán a tulajdonosnak nem voltak elég előkelőek és kirakták őket. Utána valami csodafinom reggelizőhely jött, ami szintén nem aratott sikert. Hosszú bezárt időszak után, most Pilates van benne.

Nagy kár viszont, hogy a Felicita bezárt, pedig ment. Mindig jókat ettünk ott, nem volt olcsó, de ha jó, akkor elviseljük.

Előzmény: Mazsola0070 (33180)
Mazsola0070 Creative Commons License 2025.03.02 0 3 33180

Akkor onnan volt annyira ismerős a cikkben szereplő "krumplifőzelék-vagdalt" kombó, még a budai milliomosok rohadt drága elit bevásárlóközpontjának bazi nagy hodályában üzemelő étteremben (nem tudom már akkor éppen mi volt a neve, mert gyakran változott) ettem ehhez hasonlót sok éve, akkor, amikor Huszár Krisztián volt a séf.

 

Egyébként baromi finom volt, csak rohadt drága, gondolom a helyi célközönség pénztárcájához árazták be.

 

Neki volt akkor ez a koncepciója, hogy úgymond egyszerű csárdai vagy menza ételeket készített el "újragondolva", meg hogy megmutatja, hogy ezeket az egyszerű ételeket el lehet készíteni magas színvonalon, éttermi minőségben is. A cikkből úgy tűnik, hogy a tanítványa ezt a vonalat viszi tovább. 

 

Ilyet egyébként Széll Tamás is csinál a Stand25-ben, ott én még nem ettem rosszat, a gulyása fenomenális.

Előzmény: lordhimself (33179)
lordhimself Creative Commons License 2025.03.01 0 5 33179

Látszik hogy dolgozott a Huszár Krisztián mellett, innen jön az ázsiai vonal szrintem. De elítélni kóstolás nélkül fura. Szerintem sincs gond vele. Ez is egy verzió. Kóstolod, nem jó, elengeded. Nem tetszik, nem kóstolod. Gochujang-ot én néha pörköltbe is teszek. De gustibus.

Előzmény: Alpári Gnác (33178)
Alpári Gnác Creative Commons License 2025.03.01 -2 4 33178

De hogy mi itt baj?

Nekem tetszik.

 

Mert még ha Boszorka írta volna, aki sehol sem tudna semmit enni, kivéve a Rozit, akkor érteném.

Előzmény: Fleur de sel (33177)
Fleur de sel Creative Commons License 2025.03.01 0 1 33177

Épp most vontam fel a szemöldököm én is. Alapvetően bírom a fúziós konyhát (mértékkel)…,de ez kicsit sok(K)…!

 

A Hildában kapható gulyás magyar tarka marhából készül. Az étlap egy másik szereplőjének, a grillcsirkének a maradékából készül az alaplé, van benne hagymalekvár, sült kápia, sült paradicsom, sok fűszer – gochujang (fermentált szójababos csilipaszta), gochugaru (koreai csili, ezt használják a kimcsihez) is van benne, de még halszósz is és szecsuani bors is. A tetején pedig egy zöld, nyers, ropogós frissítő, ellensúlyozandó az amúgy elég súlyos fogást. „Komplex, de nem izzadságszagúan, és az ázsiai kiegészítők ellenére ez nem egy ázsiai gulyás – mondta a séf a receptről.

Előzmény: Popenka (33175)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.03.01 -4 1 33176

Elég volt a leves fotója, hogy ne kattintsak a cikkre :(

Előzmény: Popenka (33175)
Popenka Creative Commons License 2025.03.01 -3 1 33175

Konkrétan hányok. Ide biztos nem. Nem voltam ott, nem próbáltam, de a leírások is undorítóak.

https://telex.hu/gasztro/2025/03/01/hopp-itt-egy-jo-gulyasleves

Aki szereti ezt, nyilván menjen, próbálja ki, hátha megszereti.

nagypapi51 Creative Commons License 2025.02.24 0 0 33174

Ez a 'torkos csütörtök' utóda?

Előzmény: Tybald_ (33173)
Tybald_ Creative Commons License 2025.02.24 0 0 33173

DiningCity Étteremhéten (ami 03.13-30-ig tart:)) ) ti láttok olyan helyet ami jó és megéri a kiírt áron kipróbálni?

nagypapi51 Creative Commons License 2025.02.18 0 0 33172

Kiadó a Múzeum kávéház

- azért a polgármester nevét illene pontosan tudni... :(

homerx Creative Commons License 2025.02.13 0 0 33171

angliaban jo nehany eve voltam egy ilyen nagy zabaldaban. tele volt kulfoldiekkel, akik minden szir-szart felpupoztak a tanyejukra, es utana a fele a kukaban vegezte. de azert meg utana elment szedni valami masik kajat.

Előzmény: Amerigo61 (33170)
Amerigo61 Creative Commons License 2025.02.13 0 0 33170

A gyerekem születésnapi kívánsága volt éveken keresztül a Trófea, szerencsére leszokott róla. Nekem nem jön be, az ugyan nem érdekel, ha nem "eszem le" beugrót, de ahogy öregszem, egyre kevesebb étellel beérem, a gyomrom pedig egyre kényesebb a minőségre. A korábbi Trófea látogatásokon is inkább csak a szusi-libamáj-tenger gyümölcsei körből válogattam. A desszertjeiket műízűnek találtam, pedig elég édesszájú vagyok. 

Az "all you can eat" egyedül a running szusinál jött be, de ott eleve kis adagok érkeznek és kicsi az esély a hirtelen "túlzabálásra"

Előzmény: Mazsola0070 (33163)
Amerigo61 Creative Commons License 2025.02.13 0 0 33169

Ha jól emlékszem, a Hotel Szépalma éttermében a svédasztalos vacsora után üresen maradt tányért egy 1000 forintos "bonnal" jutalmazzák, amit a következő étkezés alkalmával beszámítanak. Nyilván több napos ott-tartózkodás esetén lehet kihasználni. 

Előzmény: homerx (33161)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.02.10 0 2 33168

Ludas Matyi 1985. szeptember 11 (Időkapszula)

Macroglossa Creative Commons License 2025.02.10 0 1 33167

Sok évvel ezelőtt egy másik életemben az akkori cégem rendszeresen ott tartotta az évzáró vacsorát, a dolgok jellegénél fogva rendszerint 6 másik céggel együtt, érdekes szociológiai tanulmány volt minden alkalommal.

A kékgallérosok szinte mindig kulturáltan viselkedtek, a managment, aki amúgy is megengedhette magának, hogy étterembe menjen, szintén nem égette magát, szinte mindig a vállalati középréteg, a "Manyika a bérelszámolásról" volt, ahol gyomorrepedéssel küszködve nyolcadszor is sorba állt a grillpultnál, meg ott figyelt a tányérján a pacalpörkölt mellett a francia krémes.

Előzmény: Mazsola0070 (33163)
seci Creative Commons License 2025.02.10 0 0 33166

a listához nyugodtan hozzá lehet még adni az angol white-trash nyaralókat is, egyszer voltunk ilyen all-inc rendszeru uduloben (Lanzaroten) veluk es katasztrófa volt a viselkedésuk.

-seci

Előzmény: Mazsola0070 (33163)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.02.10 0 0 33165

Én kerülöm a bizonytalan eredetű kolbászokat, kommersz virsliket, biztosra megyek:

rántotta, paradicsom, uborka, sajt.

Előzmény: homerx (33164)
homerx Creative Commons License 2025.02.09 0 0 33164

nekem egy svedasztalos reggelinel egy sultkobasz, mustar, egy kanal rantotta, egy kenyer, tea meg udito boven elegendo. meg esetleg egy sajttalat szoktam osszeallitani.

Előzmény: Mazsola0070 (33163)
Mazsola0070 Creative Commons License 2025.02.09 0 0 33163

Ezt a műfajt igazából a Trófeában járatták (járatják? - a Covid előtt voltunk utoljára) csúcsra, a Szerémi úti műintézményben láttuk sok éve azt a csodát, hogy egy vidéki atyafinak látszó vidéki atyafi (nem kizárható, hogy ő is akkor járt először ilyen helyen) az ételvadászatból visszatérvén egy pacalpörkölt-somlói galuska-tormás sonkatekercs-meggyes rétes-tatárbifsztek-vadas marha kombót halmozott fel a tányérján (több-kevesebb sikerrel, mert egyik oldalon a pacal, a másikon meg a vadas csöpögött le róla).....(persze hasonlókat másoktól is láttunk, de ez volt a legdurvább).

 

A salátát és sültet evő feleségét meg jól lecseszte, hogy ne ilyeneket egyen, mert akkor nem eszi le a beugrót.(Ha jól emlékszem, akkor 6000 Ft/fő volt a hétvégi beugró, mostanság 14.000 Ft/fő) 

 

A Trófeában egyébként szinte minden esetben volt szerencsétlenségünk a klozetben rókázó honfitársainkhoz is (illetve szerencsére csak a tevékenyégük hanghatásához), azt nem tudom, hogy magától jött a vuk, vagy hánytatták magukat, hogy többet tudjanak zabálni.

 

Na persze Hévíz egyik sokcsillagos szállodájában mesélték a pincérek, hogy az oroszok (akkoriban közvetlen járat volt Oroszországból a sármelléki repülőtérre a Hévízen áztatni kívánó ruszkiknak) és a németek (akiket - attól függően, hogy Németország melyik részéből érkeztek, azaz kelet-, vagy nyugodt németek voltak -  ők akkoriban vagy "Honecker-árváknak" vagy "fasisztáknak" becéztek) a magyaroknál sokkal durvábban űzik ezt a műfajt....

Előzmény: nagypapi51 (33162)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.02.09 0 0 33162

...ha all inclusive az ellatas, es a megmaradt etelmaradekot kiszamlazzak a vendegnek...

Igen, de ez csak a tányéron hagyott maradékról szól - vhol linkeltem is.

(anno a Mongolban - az első all you can eat hely volt Budapesten - figyeltem döbbenten,

hogy válogatás nélkül tették tányérra az egymáshoz nem illő cuccokat)

Előzmény: homerx (33161)
homerx Creative Commons License 2025.02.09 0 0 33161

allitolag mar vannak olyan szallodak, ahol ha all inclusive az ellatas, es a megmaradt eteltmaradekot kiszamlazzak a vendegnek.

Előzmény: nagypapi51 (33159)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.02.08 0 0 33159
Tybald_ Creative Commons License 2025.02.05 0 0 33158

"Tehát: a szervizdíj nem kötelező..."

Akkor szerintem rosszul magyarázta, mert ha van szervizdíj, akkor bizony kötelező, a lényeg, hogy az étlapon fel kell legyen tüntetve a mértékével együtt.

Olyan értelemben persze nem kötelző, hogy a vendéglátóhely dönti el bevezeti-e vagy sem.

 

Ez lényegében egy olyan eszköz, amivel a tulajdonos olyan módon tudja az alkalmazottak béremelését megtenni, hogy arra kisebb adó- és járulék rakódik, mintha az alap vendéglátói szolgáltatós bevételéből kellene azt kitermelni.

Optikailag is más, ha nem az egyes tételek árait emeli meg X%-kal, ezzel látszólag olcsóbb lesz, mint az a hely, ahol beépítik az árakba.

Előzmény: nagypapi51 (33140)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.01.28 0 0 33157

Talán még van hely a szeánszra

Előzmény: lucullusbt (33156)
lucullusbt Creative Commons License 2025.01.28 0 0 33156

Szia!

 

Itt találhatsz minden infót:

 

https://www.facebook.com/search/top?q=lucullus%20bt

Előzmény: Mike_Wazowski (33154)
H_G Creative Commons License 2025.01.27 0 0 33155

És, kihúzhatta a lábát a cementes hordóból? :)

 

 

Előzmény: Mazsola0070 (33153)
Mike_Wazowski Creative Commons License 2025.01.27 0 0 33154

Szia. Erről hol lehet több infót szerezni? 😏😉

Előzmény: lucullusbt (33145)
Mazsola0070 Creative Commons License 2025.01.27 0 0 33153

Vajda Péter a Robinsonban járt:

 

https://index.hu/kultur/degusztator/2025/01/27/robinson-etterem-budapest-varosliget-kacsa-lencse-gasztronomia-pierre-kritika/

 

A múlt héten elhíresült dél-koreai zabálógép csaj után azért meg kell emlékezni arról, hogy az sem piskóta, amit Péterünk betol....(már ha ezt az ételsort egyedül falta fel).

 

Külön érdekesség, amikor egy ételkritikus szinte elnézést kér az étterem tulajától, hogy le mert írni némi kritikai hangvételű gondolatot is.....

seci Creative Commons License 2024.12.19 0 0 33152

Van a FB-on a hirdetonek lapja, tovabb nem neztem, akkortajt nem leszek Mo-on, meg kulonben sem jon a gyomromnak be a sok csipos.

-seci

Előzmény: GPF (33151)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!