Keresés

Részletes keresés

medve Creative Commons License 1999.08.31 0 0 121
Szerintem Mester Ákos nem teheti meg, hogy nem mond semmit.
Trebitsch Creative Commons License 1999.08.31 0 0 120
Mi van az újságírókkal? Hát mi lenne, semmi. A balos kartácsak az újságírók VIP-hitelességének tudatában sem értékelik át sem a régebbi, sem a mostani írásaikat: hisznek nekik, hitelesek. VIP-hitelesek.
Magam részéről nem hiszem egyetlen bötűjüket sem, megvették őket kilóra. Ezen kívül nem költök olyan újságra, nem nézek olyan tévét, és nem hallgatok olyan rádiót, ahol előfordulnak.
Nyugis életem lesz... :)

Más nem lesz velük, azt hiszem. Szépen publikálnak majd továbbra is, és balos honfitársaink ezentúl is hiteles hírforrásnak tekintik majd őket.

medve Creative Commons License 1999.08.31 0 0 119
egyszer már feltettem a kérdés: ha a politikusokat elítéljük (jogosan), akkor az újságírókkal mi van?
csoma Creative Commons License 1999.08.31 0 0 118
Majd megrendszabályoz téged a Mester és a Bölcs, csak feszegetni merd ezt a kérdést!
medve Creative Commons License 1999.08.31 0 0 117
És az újságírók?
JAVA Creative Commons License 1999.08.31 0 0 116
Hi!
Tudjatok mi az a VIP-hitel? Amibol mi kimaradunk....hehe.
Most komolyan.Igazat adok azoknak akik azt mondjak,hogy
a listan szereplo koztisztviseloknek,politikusoknak mennie kell!
Ez igy volna helyes!
Trebitsch Creative Commons License 1999.08.31 0 0 115
himfy,

írod: "Politikusnál, köztisztviselőnél viszont nincs mentség. Csihának, Bártfainak, Csoórinak - hasonlóan Herényihez - mennie kell."

Igen, egyetértünk. Mennie kéne mindnek a francba - de eddig még nem ment senki. Herényi se. Az nem egy menés, hogy lemond valaki a párt és frakciótisztségeiről. Mit érdekelnek azok engem, oda nem én választottam őket. A parlamentből sziveskedjenek a hölgyek-urak elhúzni a retkesbe.

F.B. I. doktor Creative Commons License 1999.08.31 0 0 114
Kedves himfy,

Céghiteles listám nincs, de van egy táblázatom a Reorg Apport Rt. részére értékesített Postabank-befektetésekről, amelyikből az egyik cég megvásárlása gyakorlatilag céghitelnek számít, hiszen a MAHIR állítólag vissza akarja vásárolni:



_Sorsz._Terület/ügyfél_________Névérték_Könyv_szerinti_érték__Céltartalék______Eladási_ár
___39___Mahir_Cityposter_Kft_14_700_000_______380_000_000_____364_266_000______15_731_000

Ha a könyv szerinti érték és a névérték közötti különbséget nézzük, akkor az bizony 364 millió 266 forint kamatmentes kölcsönt jelent, azzal az eséllyel, hogy ráadásul névértéken lehet visszavásárolni a céget, ami viszont már vissza nem fizetendő kölcsönnek számít.

Tisztelettel,
mint fent

Kagakusha Creative Commons License 1999.08.31 0 0 113
Ha jól látom, Csiha et.nő még az elvtársainak sem mondott igazat. Mit gondolt ? Ha a 2M kitudódott, akkor a többi majd titokban marad ?
Vagy talán mégis rossz a lista ? Ha nem, akkor Micsurin foroghat a sírjában.
himfy Creative Commons License 1999.08.31 0 0 112
Kéne már egy lista a kedvezményes céghitelekről is. A nagyhalak azon vannak.
Egy Simicskának vagy egy Máté Lászlónak biztos volt annyi esze, hogy nem saját magának bundáz meg egy pármillás betétet, hanem valamelyik cégén keresztül a többszörösére nyúlja le Princzet. Hol van a kétes kintlevőségek listája?
Nem mondom, az már érdekelne, hogy ki az a Deák Félmilliárd Gábor, de az 1-2 milliós listásokról még azt is el tudom képzelni, hogy jóhiszeműek voltak. Egy 1998-ban 20%-ra felvett egymilliós hitel - mint pl. az RTL-es Fazekeas Ruck Leventéé - mégcsak jó üzletnek sem mondható.
Ráadásul szerintem teljesen más megítélés alá kéne esnie egy politikus VIP hitelének, mint egy kvázi Postabank-alkalmazotténak. Szerintem egyfajta dolgozói hitelt kaptak azok, akik Postabank Média Rt. lapjainál dolgoztak (a Világgazdaság, a Magyar Nemzet, a 168 óra és más lapok listás újságírói). Hasonló a helyzet a bank által szponzorált Vígszínház és vizipóló-csapat tagjai esetében. Ha ilyen helyen dolgozom, én is elfogadom a kedvezményt, ráadásul abban a szent meggyőződésben, hogy még ezen is van haszna a banknak.
Politikusnál, köztisztviselőnél viszont nincs mentség. Csihának, Bártfainak, Csoórinak - hasonlóan Herényihez - mennie kell.
Kagakusha Creative Commons License 1999.08.31 0 0 111
Igen, igen... De a köznyelv szerint hova kívánkozik az úriember magyar bankár ?
A viccrovatba.
baraka99 Creative Commons License 1999.08.31 0 0 110
Más: az jutott eszembe, hogy boldog-boldogtalan letámadta a Világgazdaságot banktitok megsértésének vádjával, és az illetékesek nagyon komolyan veszik magukat. A baj az,hogy a banktitok kezelésére vonatkozó eloírások a hitelintézeti törvényben vannak lefektetve, amely törvény pedig az elején felsorolja a hatálya alá eso intézmény-típusokat, és a Világgazdaság nem tartozik ebbe a körbe: ergo a Világgazdaság nem tud banktitkot sérteni.
Zmac Creative Commons License 1999.08.31 0 0 109
Talán ha van PR szakember a környéken, az pontosan el tudja mondani, hogy milyen jó lehet egy cégnek, intézménynek, ha van az országban néhány száz, nekik valamilyen mértékben lekötelezett, de legalábbis hálás ember, akik véleményét sokan hallják és sokan adnak rá, legyen politikus, színész, újságíró, sportoló, egyetemi oktató, stb. Odáig már el sem kell jutni, hogy megemlítsék nekik, mit mondjanak, írjanak, netán eszükbe idézzék, hogy rossz fényt vethet rájuk ha kiszivárog a kedvezményes kölcsönük híre. Az üzleti és az ezzel nagyon szorosan összefüggő politikai életben az informális kapcsolatok fontosabbak a formálisaknál.
Kagakusha Creative Commons License 1999.08.31 0 0 108
Kedves Diolen Mobi!
Azt írtad:
"Tegye fel a kezét az, aki jobban érzi magát most, hogy megtudta, hogy Tóth Frank vagy Sugár Ági VIP-hiteles volt."
Én nem teszem fel a kezemet, mert inkább rosszabbul éreztem magam. Természetesen nem (csak) a fenti két név miatt, hanem mert a lista hosszú.
(Esetleg még nem is teljes !) Csak úgy gyarló kíváncsiságból érdekelne, hogy mi módon zajlik egy ilyen "üzlet" a gyakorlatban. A listán szereplő hölgyek és urak azt hitték, hogy egyedül ők ilyen fontosak, hogy extra kondiciókat ajánlanak nekik ? Vagy szájról-szájra terjedt ? Utóbbi esetben fel lehetett tételezni, hogy soha nem derül majd ki ?
Szerintem ha valaki megfelelően korrupt, akkor a butaságot már nem biztos, hogy megengedheti magának !
Üdv.
K.
F.B. I. doktor Creative Commons License 1999.08.31 0 0 107
Kedves lms,

Írja:
"En ugy velem, hogy a VG ennel azert nagyobb kaliberu lap, ha en elfaxolok hozzajuk egy listat, amin a fideszes es szdsz-es VIP-hitelesek nevei szerepelnek, egeszen biztosan nem fogjak kozolni."

Én viszont biztos vagyok abban, hogy a Világgazdaság az információ forrását ellenőrizte, viszont a tartalmat, ahogy a mai Nap-kelte interjúban is mondták, egyszerűen lehetetlen volt ellenőrizniük. Nem is kellett, hiszen azok, akik érintettek, minden bizonnyal igazolni tudják, hogy hamis adatokat tartalmaz a lista. És az, hogy ez kiderült az engem már jó érzéssel tölt el, ezért én is felteszem a kezem. Egyszerűen utálom, ha a hatalmon levők a hatalmukkkal visszaélve félrevezetik a polgárokat.

Nem véletlenül említettem a megfigyelési ügy párhuzamot. Az egyik esetben a kormány az államtitokra hivatkozva titkosított, és azzal szemben szivárogtatott ki manipulatív céllal adatokat, ebben az esetben pedig a banktitokkal tették ugyanezt. Mindkét titoknak megvan az értelme, de csak olyan kezekben, akik nem élnek vele vissza.

Tisztelettel,
mint fent

tata Creative Commons License 1999.08.31 0 0 106
Én nem tudom miért, de a hónapok óta Rejtő Jenő Három testőr Afrikában című örökbecsüje jár a fejemben. Különösen egy figura ötlik fel állandóan, az álgarnizon pénztáros káplárjáé. Tudjátok, ha valakinek szüksége volt pénzre, az odament hozzá, ő meg csak elővette a pénzesládáját, és megkérdezte, hogy mennyi kell?

A Bujtor filmben ezt a szerepet Princz Gábor alakította.

lms Creative Commons License 1999.08.31 0 0 105
Diolen Mobi: "tegye fel a kezet az, aki jobban erzi magat most..." Hat en felteszem. Nem azert erzem magam jobban, mert megtudtam hogy X.Y. megvasarolhato, hanem azert, mert ezekrol az emberekrol kiderult a megvasarolhatosaguk.

A VIP-hitelt felvevok mind elkovettek azt a hibat, hogy azt hittek: Princz Gabor szeretetbol adja ezeket az ajandekokat. Hat nem. Ezekert ellenszolgaltatast vart (esetleg mar kapott is) a Kis Hercig. Teszem azt Gothar Petertol tenyleg nem szamithatott tobbre mint, hogy a filmbemutatok utan mosolyogva kezet fognak. Na de a Kormanyzati Ellenorzesi Iroda vezetoje...?

Birosagi eljarassal egyebkent tisztazhatok ezek az ugyek, titoknak szamito informaciok is felhasznalhatok a bizonyitasi eljaras soran, csak hat ilyenkor nem nyilvanos a targyalas stb. A VG akkor is nehez helyzetbe kerult, mert a banktitok az banktitok. Majtenyi Laszlo ugyan regota feszegeti az adatvedelem kontra kozerdeku adatok nyilvanossaga kerdest, de nem tudom, idoben megszuletik-e az erre vonatkozo allasfoglalas / hatarozat / torvenymodositas.

"Ketsegbe vonhato a VIP lista hitelessege" irja FBI nagybetukkel. Szeretned, ugye? En ugy velem, hogy a VG ennel azert nagyobb kaliberu lap, ha en elfaxolok hozzajuk egy listat, amin a fideszes es szdsz-es VIP-hitelesek nevei szerepelnek, egeszen biztosan nem fogjak kozolni.

Megertem azokat akik csalodtak a politikai kedvenceikrol kialakitott kepben. De van megoldas: ne kotodj erzelmileg egyik politikai parthoz sem. Ha nem is vagy abban a helyzetben, hogy megmutasd: ellenallsz a nagy csabitasoknak, probald meg magad a kis csabitasokon.

Es fordulj el azoktol, akik megmartoztak a szarban.

Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 1999.08.31 0 0 104
Tegye fel a kezét az, aki jobban érzi magát most, hogy megtudta, hogy Tóth Frank vagy Sugár Ági VIP-hiteles volt.

Gusztustalan bulvártempónak tartom a VG eljárását és sajnálom, hogy a Kehi politikai játékszerévé degradálta magát.

Nagyon hülyének kell ahhoz lenni, hogy érdemi kontroll nélkül lehozzák ezeket a listákat. Ha csak egy ember is berepeli a VG-t, és ők nem tudnak bíróság előtt bizonyítani (nem tudnak: banktitok!), akkor se pénz, se renomé.

Diolen Mobi

Kagakusha Creative Commons License 1999.08.31 0 0 102
Kedves Kollégák!
A listát olvasgatva egy régi vicc jutott az eszembe:
Milliomos az ünnepelt színésznőhöz:
- Eljönne velem, kedves, egymillió dollárért ?
- Igen.
- És száz dollárért ?
- Kikérem magamnak ! Maga azt hiszi, hogy én egy k. vagyok ?
- Azt hittem, drága hölgyem, hogy ezen már túl vagyunk, és már csak az árról beszélünk...
Üdv.
K.
F.B. I. doktor Creative Commons License 1999.08.31 0 0 101
Mi az a VIP-hitel? Ugyanaz, mint a megfigyelési ügy.

Tavaly a Népszabadság kezdett sorozatot a hamis útlevelek segítségével eltüntetett Fideszes cégekről. Az ügy kivizsgálása helyett a kormányfő bejelentette a megfigyelési ügyet, amelyben felsorolta a megfigyeltek nevét, amelyet a Napi Magyarország azonnal le is hozott.

Idén fényderült Fideszes cégek (különböző Mahir cégek és a Happy End Kft.) különleges kapcsolatára a Postabankkal. Az ügyek kivizsgálása helyett megjelen a VIP lista, amelynek egy válogatott részletét azonnal leközölte a Napi Magyarország és a Magyar Nemzet.

Mindkét esetben kiderült, hogy válogatott listárol van szó. A megfigyelési ügyben később kiderült, hogy a bizonyítékként szolgáló dokumentumon jelenlegi ellenzéki képviselők neve is rajta volt, a VIP listáról kiderült, hogy kormánypártiak is rajta vannak.

A megfigyelési ügy dokumentuma használhatatlannak bizonyult, a többi dokumentumot titkosították, de a titkosítás ellenére kormánypártiak és a kormányfő is manipulatív részleteket szivárogtattak ki belőle.

Ugyanígy, miután manipulatív céllal neveket szivárogtattak ki a VIP listáról, visszaéltek annak tikosságával.

Juszt László megjelentetett néhány iratot a megfigyelési dossziéból, és kiderült, hogy blöf az egész.

Most a Világgazdaság jelentette meg a listát, és kiderült, hogy ez is hiteltelen.

Csak a Fideszes cégek eladásáról, és Postabankkal való kapcsolatáról nem tudink semmit, mivel a Fidesz észnélkül próbálja elkenni az ügyeket.

Kétségbe vonható a VIP-lista hitelessége

Több érintett a Világgazdaságban közölt listával ellentétben cáfolta, hogy VIP-hitelt vett fel a Postabanktól. Mások a róluk megjelent adatok pontatlanságaira hívták fel a figyelmet. Keleti György szocialista politikus lejáratásról beszélt, Herényi Károly MDF-es képviselő a bankrendszerbe vetett bizalom megingását látja fő veszélynek. Ami biztos: a most megjelent lista még korántsem a teljes névsort tartalmazza.

Keleti György… Az MSZP politikusa a bank egyik vezető tisztségviselőjét kérte fel, vizsgálják meg, milyen letétet helyezett el a bankban az elmúlt nyolc évben. - A VIP-hitelek körüli botrány kipattanásakor megkaptam a pénzintézettől az igazolást, amely bizonyítja, nem vagyok érintett az ügyben - emlékeztetett Keleti.

Herényi Károly MDF-es képviselő… Hozzátette: a róla közölt adatok közül kölcsönének kamata hamisan jelent meg.

Tarafás Imre, az Állami Pénz- és Tőkepiaci Felügyelet volt elnöke… Kérdésünkre cáfolta, hogy 9,7 millió forintot helyezett volna el annak idején a Postabanknál.

A listán szereplő Juszt László tévériporter lapunkkal közölte: soha semmilyen pénzügyi kapcsolatban nem állt a pénzintézettel, nem helyezett el a bankban 10 millió forintot betétbe.

Az előző ciklusban szocialista parlamenti képviselőként dolgozó Alföldi Albert… hozzátette: az általa irányított művelődési ház berendezéseire kapott a Postabanktól 2 millió forint kölcsönt, 10 százalékos kamatra.

Szvák Gyula, a Pannonica Kiadó résztulajdonosa, az ELTE Russzisztikai Intézetének munkatársa szereplése kapcsán leszögezte: nagyságrendekkel kisebb összeget helyezett el a Postabanknál, mint ami a Világgazdaságban megjelent.
(Magyar Hírlap, 1999. augusztus 31., kedd)
Teljes cikk: Mazsolázás a sajtóban

Tisztelettel,
mint fent

melnyikov Creative Commons License 1999.08.31 0 0 100
Tévedés, a Fidesznek 13 van. MB
speaker Creative Commons License 1999.08.30 0 0 99
Mint már írtam volt korábban, a VIP hitelekben nem az összeg a borzasztó,(mert a Postabank összes hiányához képest ez bizony csekély) hanem, hogy ilyen "elitünk" van, amely ennyiért lekenyerezhető. A pártértekezleteken nevelkedett káderek már azzal megvásárolhatók voltak, hogy annak idején egy fél nappal elöbb tudták meg a kenyér vagya zsír áremelést, kb ehhez hasonlít ez a nagy lepénzelés. Siralmas. Hatszáz millióért kézben volt tartva az ország egész vezetése, és ezért önfeledt örömmel hagyták, hogy Princz úr 150 milliárdot meglovasítson.
MacPhisto Creative Commons License 1999.08.30 0 0 98
Ja, székházat.
Szerinted. Az ÁSZ szerint nem.
Maradunk annyiban,hogy az MSZP-nek 225 ingatlanja van állami juttatásként, a Fidesznek meg 23.
timi Creative Commons License 1999.08.30 0 0 97
Ha jó a számológépem akkor "sikerült megtalálni" a belegyömöszkölt pénz ~0,5%-át. Ováció!
BITBULL Creative Commons License 1999.08.30 0 0 96
Szegény Jelcint a világ piszkájja a milkó dollárér,pedig a Simlicsek "projektenként" több lóvét tüntetett el.
And67 Creative Commons License 1999.08.30 0 0 95
speaker!

Hát nem ezen a listán kell keresni, az látszik. Egyébként meg nem tudhatjuk van-e másik lista, miként az ellenkezőjét sem. Ez a probléma.

And67 Creative Commons License 1999.08.30 0 0 94
Ne örülj. A listán csak természetes személyek szerepelnek, a cégekről egy másikat lehetne összeállítani.
speaker Creative Commons License 1999.08.30 0 0 93
Kezd egyértelművé válni, hol keressük az eltüsszentett milliárdokat.
timi Creative Commons License 1999.08.30 0 0 92
Nocsak nocsak!
A kilóra Kajásított cégek nem macibankos hitelekkel tüntek el?
VIP VIP hurá!!
kismarta Creative Commons License 1999.08.30 0 0 91
Azt "csak" a Sepsei tudhassa....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!