Keresés

Részletes keresés

Kisgazda Creative Commons License 2000.07.28 0 0 1366
Kedves Bubis!

Az SZDSZ-MSZP koaliciót láthatólag sok más régebbi SZDSZ szimpatizáns nem intézi el csak
azzal, hogy nem örül neki, amivel maximálisan egyetértek, hiszen végül is átverte szavazóit.
Bukott politikusai legfeljebb az MSZP-től remélhetnek némi hatalmat és hidd el nekem, meg is érdemlik, hogy ugyanazokat az MSZP-s politikusokat hivogasság telefonon, akiknél 15 éve még útlevélért kuncsorogtak.

Ezzel arra céloztam, hogy a HGY-nak nem feltétlenül az SZDSZ-hez kell kötődnie. Ha üldözték őket a kommunisták, kézenfekvő, ha inkább a Fidesszel keresik a kapcsolatot. Következetes politikai magatartása révén hosszútávon is megbízhatnak benne.

Az egyházra nem tudok mit mondani, végül is konkurrencia. Tárgyalással sokkal nagyobb gondokat is megoldottak már. Biztos vagyok abban, hogy ha HGY "lejjeb csavarja" magát sikereket érhet el ezen a területen is, de tökéletes béke soha nem lesz. Ez nem létkérdés, végül is a Fidesz és az FKGP között is elég nagy a különbség, de értelmes politikusok a közös pontokat találják meg. És mint látható ez sikeres. Egyébként bármiféle rendszer a lehető legtöbb sz9vetségesben érdekelt, legfeljebb a politikusok egy kicsivel többet dolgoznak.

Az SZDSZ-t nyugodtan kiejtheted mint politikai erőt, tehát marad az MSZP. Minden ballib propaganda ellenére biztos vagyok abban, hogy a Fidesz egyáltalán nem szívesen emelné be a MIÉP-et, bár szerintem ha rákényszerül megteszi. Már csak azon az alapon is, hogy a szavazók ezt inkább megbocsájtják neki, mint azt, hogy kiengedi a kezéből a hatalmat az MSZP javára. A MIÉP -el való szövetkezés rosszul esik jópár szavazónak, de nem számít "árulásnak". Az apró problémát a Fidesz már ráér a bársonyszékből kezelni, onnan könnyebb.

Viszont ha nincs szüksége a MIÉP-re, nem emeli be őket. Ha én HGY-s lennék, azért el meditálnék ezen.

Remélem nem haragszol meg, de nem is gondoltam azt, hogy az összes SZDSZ szavazó liberális lenne. Ekkor ugyanis az egyik legnagyobb párt lenne.

Előzmény: bubis (1365)
bubis Creative Commons License 2000.07.27 0 0 1365
Kedves Kisgazda!

Most ez a MIÉP-es dolog, olyan, mint amikor ...

Ezzel csak arra utaltam, hogy a koalicio nem hazassag. Termeszetesen nem jo, hogy volt ez a koalicio, ennek mi sem orultunk.

Természetesen ugyanígy az SZDSZ-nek is elismerem akár azt a jogát is, hogy akár a Munkáspárttal szövetkezzen, ha egyáltalán bejut a parlamentbe. A HGY viszont nem párt.

Nem ertem mire akarsz kilyukadni.

Ami az MSZP-t illeti, Németh, vagy Horn "volt" kommunisták és még ott jópáran. Sovány vigaszként írom, ha egy fasiszta rendszer elkezdi üldözni a HGY-t, majd nevet változtatnak én akkor is emlékezni fogok arra, hogy a HGY-s embereket üldözték.

Mi sem felejtettuk el. Viszont sajnos ugy tunik, hogy most nem azoktol kell tartanunk, akik az atkosban cseszegettek, hanem inkabb azoktol, akiket szinten bizonyos ertelemben cseszegettek. Szomoru, de igy van. A masik meg az, hogy vannak arra irasos bizonyitekaink, hogy az atkosban is foleg azert szemetkedtek velunk, mert a letunk sertette a rendszerrel szovetseges egyhazak erdekeit. Ma is ez van.

A HGY elsosorban a vallasszabadsaghoz valo hozzalasa szerint valogat a politikaban, es ezek alapjan szinte kizarolag az SZDSZ-nek es az MSZP-nek az allaspontja elfogadhato szamunkra. Szomoru, de ez van.

Gratulálok, hogy a HGY tagjai ezek szerint inkább liberálisok mint kommunisták, de jobban járt volna az egész cég (és persze az SZDSZ is) , ha megfogadja H. P.(?) tanácsait.

Szerintem is. (H.P. = Hack Peter) Egyebkent az, hogy az SZDSZ-re szavazunk nem jelenti azt, hogy mi liberalisok lennek, remelem ez ertheto.

Udv.
Andras

Előzmény: Kisgazda (1364)
Kisgazda Creative Commons License 2000.07.27 0 0 1364
Kedves Bubis!

Nem olvastam sem ezt, sem az ellenkezőjét, a HGY múltjáról semmit nem tudok.

Most ez a MIÉP-es dolog, olyan, mint amikor azt mondom, hogy a barátnődnek nincs melle és erre az az érved, hogy az enyémnek meg görbe a lába. Ha így is lenne, az a mell akkor sem fog kinőni. Ráadásul és a MIÉP-et teljesen legális parlamenti pártnak ismerem el, amellyel én speciel örömmel támogatnám a szövetséget, kár hogy nem rajtam fog múlni.

Természetesen ugyanígy az SZDSZ-nek is elismerem akár azt a jogát is, hogy akár a Munkáspárttal szövetkezzen, ha egyáltalán bejut a parlamentbe. A HGY viszont nem párt.

Ami az MSZP-t illeti, Németh, vagy Horn "volt" kommunisták és még ott jópáran. Sovány vigaszként írom, ha egy fasiszta rendszer elkezdi üldözni a HGY-t, majd nevet változtatnak én akkor is emlékezni fogok arra, hogy a HGY-s embereket üldözték.

Gratulálok, hogy a HGY tagjai ezek szerint inkább liberálisok mint kommunisták, de jobban járt volna az egész cég (és persze az SZDSZ is) , ha megfogadja H. P.(?) tanácsait.

Előzmény: bubis (1361)
Ariel Creative Commons License 2000.07.27 0 0 1363
Kedves Kisgazda!

a banyas story parhuzam volt a te nezetedre a hgy megalakulasaval kapcsolatban.

Előzmény: Kisgazda (1359)
bubis Creative Commons License 2000.07.27 0 0 1362
Elnezest, pontosan Kisgazda. Eliras volt.
Előzmény: bubis (1361)
bubis Creative Commons License 2000.07.27 0 0 1361
Kedves Kisgaza!

Köszönöm az információt.

Jusson eszedbe, hogy ha valahol mast olvastal, az hazugsag volt, es valoszinuleg tudatosan felrevezettek.

Bár ezt is ugyanúgy nem értem mint az SZDSZ-nél, ha üldözték a HGY-t a kommunisták akkor miért nem hagyták ott az SZDSZ-t, amikor lepaktált velük?

Az SZDSZ nem a "kommunistakkal" paktalt le, hanem az MSZP-vel, tehat ez nem lehetetett volna ok. A masik meg, hogy a koalicio nem egyenlo hazassag. Az ami most a FIDESZ es a MIEP kozott van, sokkal szorosabb kapcsolat, mint ami az SZDSZ es az MSZP kozott volt. Nekik legalabb voltak komoly nezeteltereseik. :) A lepaktalas (ahogy te nevezed) amugy a gyulekezetben senkinek nem tetszett, H.P. peldaul a kormanyzas alatt is tobbszor javasolta, hogy az SZDSZ lepjen ki. Sajnos nem tortent meg.

Igen, akkor ebben (tehát egyházi) kérdésben nem vagyok a demokrácia híve.

Kar, de legalabb te nem probalod ugy magyarazni, hogy a te elkepzelesed az egyhazakrol demokratikus. Ezt sokkal inkabb el tudom fogadni, mint a mellebeszelest.

Udv.
Andras

Előzmény: Kisgazda (1359)
rororo Creative Commons License 2000.07.27 0 0 1360
Jó lenne, ha visszahozná a Horthy-korszakot. Orgoványt főleg, hogy a mai zsigerből gyűlölő, mocskos, hazúg, szemét publicistáknak legyen kellemes erdei környezet.
Előzmény: Kisgazda (1359)
Kisgazda Creative Commons License 2000.07.27 0 0 1359
Kedves KRI!

"OVi és az MPP már világosan felvázólta jó előre, hogy a Horthy-érát szándékszik reinkarnálni. Ez számomra több, mint hiba. "

Jó lenne most ide egy forrás, mert OV ilyet biztosan nem mondott. Ez ugyanis ellentmond mind Orbán, mind a Fidesz eddigi megnyilvánulásainak. Eléggé figyelemmel kísérem Orbánt, 88-es beszéde óta nagy tisztelője vagyok.

Nem tartottam lényegesnek, hogy "milyen" kisgazda, de ha számodra az, akkor "Torgyáni", bár ez eléggé leegyszerűsítő.

Kedves Bubis!

Köszönöm az információt. Bár ezt is ugyanúgy nem értem mint az SZDSZ-nél, ha üldözték a HGY-t a kommunisták akkor miért nem hagyták ott az SZDSZ-t, amikor lepaktált velük?

Valóban a vélemény elég sommás volt, de a gyakorlat azt mutatja, hogy a bíróságok szerepe a rendszerváltozásban egyáltalán nem volt meggyőző, amiből én azt a következtetést vontam le, hogy a bíróságok függetlensége nem áll fenn. Tehát, ha odamegy Kovács János, beperli mondjuk a KB volt tagjait mert férjét abban az időben politikai okok miatt fogva tartották, vagy maradandó sérülést okoztak neki és a bíróság normális tárgyalási időn belül letárgyalva az ügyet megállapítja a KB, felelősségét, akkor ez azt jelenti, hogy a bíróság független.

Igen, akkor ebben (tehát egyházi) kérdésben nem vagyok a demokrácia híve.

Kedves Ariel!

A "bánya" ügy számomra nem meggyőző. Vigasztalhat némileg az a tény, hogy az ezzel ellentétben viszont bizonyított Tocsik ügy sem befolyásolt az SZDSZ, vagy az MSZP megitélésében. Különben sem egyformán "hiszek" mindenkinek. Eörsi, Horn, TGM, Magyar, Lengyel például abszolute hiteltelenek számomra, míg pld. az MSZP-s Kovács, vagy Kuncze hiteles. Normális esetben előbb emberek vagyunk és csak utána politikusok. Elég sok idő kell, amig valamely közszereplőt a hiteltelenek kategóriájába sorolom, viszont az utána azt mond amit akar.

KRI Creative Commons License 2000.07.26 0 0 1358
Hali Lelkiismereti- és Vallás Robocop Gyula!

Nem vagyok izgatott. Valamint a porondon sem álltam még soha. S valahogy azok a rázkódásos jelenségek is elkerűltek eddig.

Még mindig nem érted, mi? :)
Totál partizán akció. (Ha már mindenképen katonai fogalmazással akarok élni.)
De lehet, hogy Te magadból indulsz ki. Be izzít a Seszták-guru és már nyomod is a sódert.

Keleti nem brancsbéli. Amennyire tudom. De még lehet. :) Meg még Te is lehetsz! :) Hallottam valami Saulusról, akit később már csak Paulusként emlegettek. :)

"Pedig biz'isten, nem akartam én neked kárt okozni."
Hát nem is vagy Te olyan nagy ember, hogy tudnál. :)

:DDDDDDDDD
Soros Gyuri bácsi. hahahahahaha
Titeket meg még a kutya se támogatna az biztos. Még reklám megrendeléseket is a költségvetés állja. (Nyílván áttételesen.) (Még jó esetben.)

"jól értem, hogy azért akarsz a közösséghez tartozni, hogy önállóbb lehess?"
Érdekes gondolat kísérlet. Mire alapozod? Kifejtenéd bővebben?

Van megkülönböztetett bánás mód. Ez igaz. Meg van megkülönböztetett bánásmód a szüleimmel is. Az elesettekkel is. A gonosztevőkkel is. A barátaimmal is. Szívemhez közelebb állókkal is és távolabb állókkal is.
Bizonyos értelemben budapestiekkel és vidékiekkel is. Általában a külföldiekkel is. Meg a határontúl élő magyarokkal is.
Tudod, Pál mondta: "A zsidónak zsidóvá, a görögnek göröggé..."

Hogy különbözteted meg?
Nem hallottad még a klasszikus liberális felfogást?
Aki annak vallja magát.
De az én módszerem se rossz.

Előzmény: Hormon Gyula (1354)
KRI Creative Commons License 2000.07.26 0 0 1357
Kedves Kisgazda!

Azé' olyan "végleges összekőtődésről" szó nincs. Ahhoz képest, amit rólunk feltételeztek meglehetősen plurálisak vagyunk. Kivált egyéni szinten.

A bűn s az ember nem ugyanaz.
OVi és az MPP már világosan felvázólta jó előre, hogy a Horthy-érát szándékszik reinkarnálni. Ez számomra több, mint hiba.

Ugyan odaírtad, hogy nem rám céloztál. Nem tudom, hogy ez a jelzős szerkezetre vonatkozott, vagy az egész mondatra?
Mert nem emlékszem, hogy túlságosan nyomattam volna erkölcsi idézeteket.
Hacsak nem a gyűlöletre írt idézetet értetted annak. De azzal magunkat magyaráztam.

szia

ps: A zárójeles kérdésem elkerűlte figyelmedet?

Előzmény: Kisgazda (1345)
bubis Creative Commons License 2000.07.26 0 0 1356
Pár fejes bulijának tartom az egészet. Ha én összekotyvasztok valamit, megtűzdelem bibliai idézetekkel szerzek rá támogatókat az induláshoz és kellően nyomulok, elhiheted nekem 10 év alatt legalább 100.000 ezer "adófizető" tagot szerzek, onnan meg már magától gurul az egész.

A tipikus mesek egyike. A tevedesek: A nagy buli, meg az atkosban indult, es tobb mint husz eve. A HGY telologiaja nem kulonosebben egyedi, a punkosdi karizmatikus mozgalom ugyanis nem innen indult. :) A legtobb vallasi alapon szervezodo kozosseg europaban az fogyassal kell, hogy szembe nezzen, szoval csak ugy nem gurul magatol az egesz.

Aztán persze a demokrácia szellemében jelentkezem a támogatásért és az adómentességért és még én lehetek felháborodva, hogy mit szórakoznak velem. Lehet, hogy megcsinálom?

Ezt barkire ra lehet huzni, ezert nem erv. Mi pedig nem jelentkezunk semmilyen tamogatasert, az adomentesseg sem erdekel minket. Nem a HGY az, aki ezekre raszorul, hogy ne menjen csodbe. Nem kell, hogy egy egyhaz nagyobb kedvezmenyeket kapjon, mint egy alapitvany.

Udv.
Andras

Előzmény: Kisgazda (1349)
bubis Creative Commons License 2000.07.26 0 0 1355
Kedves Kisgazda!

Ez az én saját véleményem, amit papirokkal nem tudok alátámasztani. Ami a bíróságokat
illeti, a kommunistákat sem kapták el, pedig volt azért itt egy két dolog. Ez is magánvélemény.
és az is, hogy a magyar bíróságok függetlenségével szemben ma sincsenek különösebb illűzióim.

Sajnos az ilyen velemenyekkel nem lehet vitatkozni, de nem azert mert megcafolhatatlanok, hanem azert mert ha valaki a prekoncepciotol eltero dolgokat mond, akkor kapcsibol jonnek az ilyen szovegek, mint pl. a komcsikat sem kaptak el, meg a birosagok fuggetlensege... Gyakorlatilag a HGY-rol alkotott velemenyed ekvivalens egyfajta vallasos hittel.

Azoknak az embereknek/mediumoknak a szavahihetosegevel kapcsolatban milyenek az illuzioid, akiktol az informacioidat vetted? :)

Udv.
Andras

Előzmény: Kisgazda (1351)
Hormon Gyula Creative Commons License 2000.07.26 0 0 1354
Kedves átprogramozott KRI!

Vigyázz, nehogy nagyon felizgasd magad, mert nem fogsz tudni este jól rezegni a porondon.
Magadhoz képest szokatlanul értelmeseket is írtál legutóbb, csak nem állt be mögéd a nyáj is fogalmazni?

Talán Te nem is közalkalmazott vagy, hanem inkább valami titkosszolgálatos?

Jaj! Léci ne buktass le, mert hogyan lehetnék ezután én ennyire lebuktatva titkosszolgálatos? (Terrorista-kurzuson nem tanították, hogy a titkosszolgák attól titkosak, hogy nem fórumokon handabandáznak?)

Azt tudnám milyen alapon kéred számon Keletin, ha hazudik (pedig még nem is olyan egyértelmű, mint a tied), ha belőled (meg barátaidból) más sem folyik.

Nocsak, Keleti is brancsbéli volna? Tehát ezért hazudozik olyan természetességgel.
Azért kérem rajta számon a hazudozásait, mert közszereplő, és ebben a minőségében gátlástalanságával igen hatékonyan tudja rombolni a közmorált. Ha az emberek hozzászoknak az ilyesmihez, a végén még egy HGY-SZDSZ-es kampány agyrémei sem fognak feltűnni nekik.

Megtérésem körülményei? Te még mindig nem érted?

Ha Isten segítségével megnyomod párszor a pagedownt, rájöhetsz, hogy pont azt írtam legutóbb, hogy már mindent értek.

Pontosan milyen utasításokat is? Te aztán tudod, ha nekem mondták. Hja persze, Te tudod. Az AGY!

Addig jó, amíg nem is érzed annyira utasításoknak, hanem taktikai segítségnek a közös harchoz. Addig nem kell fenyegetőzés sem, hogy a feladatokat végrehajtsd.

S amit teszel egyre inkább erősíti bennem, hogy a Hit Gyülekezete a legjobb hely egy üdvösséget nyert embernek.

Sajnálom. Pedig biz'isten, nem akartam én neked kárt okozni.

Ki mondta, hogy Te katona vagy?

Senki. Ebben igazad van, félreolvastam. Bocs.

Ennyit tudtatok összehozni a jobboldalon. S még csodálkoztok, hogy a kutya se kíváncsi rátok.

Kérd ki a central intelligence-ből az idevágó példányszám-adatokat. Akkor talán rájössz, hogy az a bizonyos "kutya" igazából Soros Gyuri bácsi. Ő tényleg nem kíváncsi a jobboldalra.

Csak egy a bibi. Nincs ilyen. És tényleg nincs. Sem közvetlenül, sem közvetetten. Egészen Egyszerűen nincs beleszólása az életembe másnak. Ezért is erősödik bennem a közösséghez való tartozás - Te erősíted bennem :DDDD -, mert a tapasztalataim a legkisebb mértékben sem igazolják vissza vádjaidat. Köszi, hogy egyre elkötelezetteb hitessé teszel. :)))

Először is fogadd mégegyszer részvétem és legmélyebb bocsánatkérésem, ha oktalan akadékoskodásommal jobban beletaszítottalak a HGy karmaiba.
BTW: jól értem, hogy azért akarsz a közösséghez tartozni, hogy önállóbb lehess?

A rasszizmusod:

A (1283)-ból idézem tőled: Ha van megkülönböztetett bánásmód zsidó honfitársainkkal, akkor ez ezért van.

Tehát továbbra is kérdezem: hogyan különböztetitek meg őket? Vagy ha most már inkább ragaszkodsz ahhoz, hogy nincs semmilyen diszkrimináció a szektátokban, akkor valószínűleg Jézust tartod rasszistának. Ő hogyan fogja eldönteni, hogy akit egyszer a kocsmában pofán vágtam, zsidó volt-e? Egyáltalán, hogyan tudja bárki eldönteni bárkiről, hogy zsidó-e?

És végül csatlakozom a már itt elhangzott és más topikoban is leírt véleményekhez: ha nem egy militáns szadesz-fiókszekta lenne a Hitgyüli, eszembe sem jutna, hogy itt cseszegesselek, hogy nyomorult vergődéseden élvelegjek. (Mindez persze ne vegye el a kedvedet a válaszolástól.)

Előzmény: KRI (1343)
bubis Creative Commons License 2000.07.26 0 0 1353
Kedves Kisgazda!

Sem az SZDSZ-hez, sem a HGY-hez nem állok "közel", így nem tudom milyen a viszonyuk
manapság, de el tudom képzelni mi lett volna, ha nyernek és nálam ez a fő szempont.

Amikor MSZP-SZDSZ kormany volt, akkor sem volt semmi, sot a kormany alairta a vatikani szerzodest, ami a katolikusokkal valo kivetelezesere teremt jogalapot. Az MSZP vagy az SZDSZ nem iger olyat a programjaban, hogy az allam es egyhaz szetvalasztasanak elve helyett kormanyzati szinten keresi a fokozott egyuttmukodest a HGY-vel, mig a FIDESZ-MPP ezt tuzte ki celul es ezt is csinalja biz. tort. egyhazakkal. Ami nincs az miert faj, ami meg van, az miert nem?

Természetesen a demokrácia híve vagyok, de jogosnak tartom, hogy a HGY ne kapja meg azokat a jogokat, amelyet pld. a történelmi egyházak megkapnak.

Akkor nem vagy a demokracia hive, csak kepzeled. Egyetlen egyhaznak sem lehet semmilyen plussz joga, mindenkinek pontosan ugyanazok a jogok jarnak.

100 év alatt eldől, hogy most a nemzet egésze jól járt velük vagy sem.

Egyreszt nem kell a nemzet egeszenek jol jarnia, miert kene. Masresz hogy lehet azt eldonteni, hogy most jol jart-e vagy nem, rengeteg a szubjektiv elem. Pont az a lenyeg, hogy a politikai hatamom nem foglalhat allast ilyen ugyekben, nem mondhatja azt, hogy ez most jo vallas/egyhaz, az meg nem.

A HGY "számlájára" ráadásul felkerült a politikai beavatkozás kísérlete is. Szerintem a hitesek okosan tennék, ha az eljövendő 100 évben senki számára nem gyűjtenének kopogtatócédulákat.

:) Na latod ez az! Nem a reformatusok vagy a katolikus karizmatikusok privilegiuma az, hogy egy altaluk tamogatott politikai erot tamogassanak peldaul ugy, hogy kop.cetliket gyujtenek nekik. Hol van ez leirva barhol a torvenyben?

Udv.
Andras

Előzmény: Kisgazda (1349)
Ariel Creative Commons License 2000.07.26 0 0 1352
Kedves Kisgazda!

a problemam a te hozzaallasoddal, hogy mint kiderul feluletesek az ismereteid a hgy-vel kapcsolatban. igy a te altalad leirt "gyulekezetalapitas"-i dolog nem igy tortent, plane nem igy mukodik a valos eletben. a te elkepzelesedhez hasonloan, ugyanezt el lehetne mondani mondjuk a fideszrol.. par eve a banyak remenyeben osszeall par gyerek, partot alapit, majd jol kihasznalja a sok raszavazot es megszedk magukat...csakhogy ugye ebben az esetben te is ismered a kezdeti idoszakot, mig a hgy-nel nem.

ettol persze nem kell szimpatikussa valni, csak akkor a leirt indokaid nem helytalloak.

Előzmény: Kisgazda (1349)
Kisgazda Creative Commons License 2000.07.26 0 0 1351
Kedves Nyaki64!

Ez az én saját véleményem, amit papirokkal nem tudok alátámasztani. Ami a bíróságokat
illeti, a kommunistákat sem kapták el, pedig volt azért itt egy két dolog. Ez is magánvélemény.
és az is, hogy a magyar bíróságok függetlenségével szemben ma sincsenek különösebb illűzióim.

Előzmény: nyaki64 (1350)
nyaki64 Creative Commons License 2000.07.26 0 0 1350
Tisztelt Kisgazda
Amig N.S-rol es tarsairol ( rendorseg, ugyeszseg, birosag) ki nem mondjak, hogy olyan teveknyseget vegeznek amelyik ellentetes a torvenyekkel addig felhaborodasod eleg furcsa. Mit szolnal hozza, hogyha peldaul valamelyik "ateista" kijelentene, hogy neki nem tetszik az, hogy a nagy egyhazak mennyi penzt kapnak, es mondjuk abbol dozsolnek a puspokolk. Kulonben a part es az egyhaz egybefonodasara tobb peldat lehetne mondani az un nagy egyhazak oldalarol is(ok mar sokkal profibban csinaljak, altalaban nem a papok(ok csak predikalnak) hanem a vilagi egyhazkozseg vezetok, vagy aktiv tagok gyujtenek). Ez teljesen jogos.
Ha a HGY ugy dont, hogy neki mondjuk az SZDSZ szimpatikus es neki gyujt, na es?
Ha ezutan ki lehet mutatni, hogy igazsagtalanul tobb tamogatashoz jutottak, azt meg kell irni le kell leplezni stb..
Az ujsagiroknak ez is a dolga
nyaki64
Kisgazda Creative Commons License 2000.07.26 0 0 1349
Kedves Bubis!

Sem az SZDSZ-hez, sem a HGY-hez nem állok "közel", így nem tudom milyen a viszonyuk
manapság, de el tudom képzelni mi lett volna, ha nyernek és nálam ez a fő szempont. Természetesen a demokrácia híve vagyok, de jogosnak tartom, hogy a HGY ne kapja meg azokat a jogokat, amelyet pld. a történelmi egyházak megkapnak. 100 év alatt eldől, hogy most a nemzet egésze jól járt velük vagy sem. A HGY "számlájára" ráadásul felkerült a politikai beavatkozás kísérlete is. Szerintem a hitesek okosan tennék, ha az eljövendő 100 évben senki számára nem gyűjtenének kopogtatócédulákat.

Kedves Ariel!

Természetesen bibliai idézetek nélkül is, csupán a szavadra kész vagyok elhinni a HGY karitatív tevékenységét, hiszen te vagy ott, de ettől még egyáltalán nem lett szimpatikusabb az egész. Pár fejes bulijának tartom az egészet. Ha én összekotyvasztok valamit, megtűzdelem bibliai idézetekkel szerzek rá támogatókat az induláshoz és kellően nyomulok, elhiheted nekem 10 év alatt legalább 100.000 ezer "adófizető" tagot szerzek, onnan meg már magától gurul az egész. Aztán persze a demokrácia szellemében jelentkezem a támogatásért és az adómentességért és még én lehetek felháborodva, hogy mit szórakoznak velem. Lehet, hogy megcsinálom?

Törölt nick Creative Commons License 2000.07.26 0 0 1348
Legyen mindig az első tíz topik között!

(X) :)

bubis Creative Commons License 2000.07.26 0 0 1347
Kedves Kisgazda!

Példád is azt mutatja, hazánkban a törvények képesek megvédeni a vallásszabadságot.

:) A tortenet arrol szol, hogy probaljak modositani a vallasszabadsagrol szolo torvenyet. Amig azt nem sikerul megvaltoztatni (rossz iranyban) addig a torveny valoban nyujt vedelmet.

Én ennek azért örülök, mert nem szeretném, ha a HGY afféle uralkodói házipárt lenne és saját szellemiségét erőszakolná az SZDSZ segítségével.

Ilyen soha nem tortent es veszelye sem mutatkozott soha. Kulonben is, szerintunk a felulrol eroltetett hit nem er semmit! Az embernek onallo szemelyes dontesre van szuksege.

Ma már véglegesen összekötődőtt az SZDSZ-el.

Figyelj Kisgazda! Te alapvetoren felre vagy tajekoztatva, vagy le vagy maradva nehany korrel. Nem olyan jo am a HGY-SZDSZ viszony mostanaban. En peldaul erosen ketlem, hogy a hitesek meg1x gyujtenek majd az SZDSZ-nek kopogtato cedulat. A kovetkezo valsztason szinte 100% hogy nem.

Ami a torvenyeket illeti, vannak eszkozok, amikkel ezeken felul lehet kerekedni. Akar az alkotmannyal ellentetes elemeket is ervenyesiteni lehet peldaul nemzetkozi szerzodeseken keresztul. A katolikusoknak peldaul egy ilyen huzasa volt a vatikani szerzodes, amit meg az MSZP-SZDSZ kormanyzas alatt kotottek. Ennek az egyik pontja kimondja, hogy:

A magyar állam, lehetőségei szerint, továbbra is rendkívüli támogatást ad pontosan meghatározott és a Magyar Katolikus Püspöki Kar által jelzett célokra.

Nesze neked demokracia! Szoval ez egy jogalap amivel elni lehet. Hogy ezzel tenylegesen mennyire elnek, mas topik temaja.

Udv.
Andras

Előzmény: Kisgazda (1345)
Ariel Creative Commons License 2000.07.26 0 0 1346
kisgazda!

a hgy is kint van az utcan, csak tudod a normal europai oltozek nem olyan feltuno mint a safrany szin. :)
de ujra mondom, ha erdekel a karitativ tevekenyseg, akkor erdeklodj.
(ezek szeritn pl. KRI-nel) tudod van a bibliaban egy vers. "ne tudja a te balkezed mit tesz a jobb" ill. "ne kurtoltess magad elott..". nem dicsekedni kell a karitasszal, hanem csinalni.

a "terites" (nevezzuk inkabb evangelizalasnak) pedig nem szdsz kampany alatt tortenik, megnyugtatlak, hanem tobbe-kevesbe rendszeresen. (par topicban olvashatsz is rola)

Előzmény: Kisgazda (1345)
Kisgazda Creative Commons License 2000.07.26 0 0 1345
Kedves KRI!

A H.gyülekezetének nem kellett volna belefolynia a politikába. Ma már véglegesen összekötődőtt az SZDSZ-el. Biztos vagyok abban, hogy nem lenne a HGY megitélése olyan
negatív, ha okosabban, vagy egyáltalán nem politizál.

A bűnők mögött emberek állnak, de érdekelne pld., hogy Orbán Viktor, vagy egyáltalán a Fidesz megválasztása előtt milyen bűnt követett el.

Ami az erkölcsi idézeteket illeti, az bőven volt a komcsik idején is ezek engem totál hidegen hagynak, sőt kifejezetten utálom őket, mert ezek nevében lépnek fel az emberek ellen olyanok, akik egyébként a cipőm fűzőjét nem köthetnék meg. (Nem rád céloztam).

Kedves Bubis!

Példád is azt mutatja, hazánkban a törvények képesek megvédeni a vallásszabadságot. A HGY -nek talán nem kellett volna politikai pártokba "direkt" belekötnie. Az SZDSZ-MSZP idején azt hitték, hogy nekik áll a zászló és kissé elszálltak. Én ennek azért örülök, mert nem szeretném, ha a HGY afféle uralkodói házipárt lenne és saját szellemiségét erőszakolná az SZDSZ segítségével. Szerintem aki HGY-s akar lenni az felkeresi őket, igy igazságos és persze ott van az utca is, ott is lehet téríteni.

Kedves Ariel!

Én a Krisnásokat látom az utcán. A HGY-t csak az SZDSZ kampánya alatt láttam, akkor sem levest osztott, hanem térített.

KRI Creative Commons License 2000.07.25 0 0 1344
Hiszen Te tudod, hogy engem mégsem a KGB-CIA-Moszad ügynöke vagyok.

helyesen:

Hiszen Te tudod, hogy én mégsem a KGB-CIA-Moszad ügynöke vagyok.

Előzmény: KRI (1343)
KRI Creative Commons License 2000.07.25 0 0 1343
Agymosott paranoiás Gyula!

A főköpő a Magyar Nemzet, meg a Demokrata, valamint a Magyar Fórum. Oda nem mennék, még zombivá válnék.

"De azt nem gondolom, hogy állami titkosszolgálatok igényt tartanának szolgálataidra..."
Talán Te nem is közalkalmazott vagy, hanem inkább valami titkosszolgálatos? Talán épp a FIDESZ házikommandós, tudod aki megvette a maga (vagy nem is az állam, vagy még se hanem ...) pénzén a lufigate kazettát. Hiszen Te tudod, hogy engem mégsem a KGB-CIA-Moszad ügynöke vagyok.

Vagy mégsem, én igazából a DEFENDnél dolgozom, állami pénzből, és igazából csak azért járok ide, hogy hol ezt, hol azt járassak le. Vigyázz, a hálózat behálóz. Sose tudod, hol találkozol a Big Brotherral. Talán éppen én vagyok.

"Az emberektől nem tartok, de a zombiktól igen. Mi van, ha pl. beszélgetés közben egyszer csak nekiesnek mondjuk a májamnak? Vagy - stílszerűbben - kilopják a nyálmirigyeimet?"

De gyengeeee! :DDDDDDDD Meg mintha nem éppen Te lennél a zombi.

"Ha nem félnék, hogy megbántalak..."
Azt tudnám milyen alapon kéred számon Keletin, ha hazudik (pedig még nem is olyan egyértelmű, mint a tied), ha belőled (meg barátaidból) más sem folyik.

Megtérésem körülményei?
Te még mindig nem érted? Hát agynélkül - amit talán a bal füleden keresztűl szívtak ki, hogy a jobb füleden meg beléd öntsék a gyűlöletet - nehéz is lehet. Már mondtam, próbálkozz. Talán valami csökevény maradt még ott.
Úgy kezdtem. "Több éves keresztény voltam már ..."

"Nem hát, amíg teljesíted az utasításokat. Próbálj csak meg egyszer elszakadni a maffiától."
Pontosan milyen utasításokat is? Te aztán tudod, ha nekem mondták. Hja persze, Te tudod. Az AGY! Elég röhejes vagy. S amit teszel egyre inkább erősíti bennem, hogy a Hit Gyülekezete a legjobb hely egy üdvösséget nyert embernek.
Egyszerűen a levegőbe beszélsz, de azt kitartóan. Jól ismert taktika ez a jobboldalon Goebbels óta. Addig hangoztatni a hazugságot, amíg nem igényel bizonyítást. Mert ugye arra nehezen szereznél bizonyítékot, hogy én "utasítások" szerint élnék.

Ehhez kapcsolódik:
Ki mondta, hogy Te katona vagy? Fel sem merűlt bennem. De Te csak nyomod a bemagolt sódert alias Magyar Nemzetbe csomagolt Napi Magyarország. Meg a rossz komcsik lapjának szövegeit alias Seszták Ágnes (Made in Ifjúsági Magazin). Meg a 3/3-as hetilap. Ennyit tudtatok összehozni a jobboldalon. S még csodálkoztok, hogy a kutya se kíváncsi rátok.
No de vissza!
Azt mondtad konásan válaszoltál. Én meg azt mondta, hogy Isten mentse meg a nemzetünket akik csak levegőbe tudnak vagdosni, lődözni. Vaktában. Sokra nem mennénk velük egy háborúban. Te pontosan így teszel.
Talán arra gondolsz, hogy előbb-utóbb elszólom magam. Talán kijön az, hogy valóban megbízás alapján csinálom. Ezért kész tényként közlöd velem, hogy Te ezt tudod rólam. Mert ha így lenne, akkor ki más tudhatná ezt nálam jobban.
Csak egy a bibi. Nincs ilyen. És tényleg nincs. Sem közvetlenül, sem közvetetten. Egészen Egyszerűen nincs beleszólása az életembe másnak. Ezért is erősödik bennem a közösséghez való tartozás - Te erősíted bennem :DDDD -, mert a tapasztalataim a legkisebb mértékben sem igazolják vissza vádjaidat. Köszi, hogy egyre elkötelezetteb hitessé teszel. :)))
Tudod van az így:
Van a Pásztor, akié a nyáj. Van benne "főkolompos" akit követ a nyáj. Vannak kutyák, akik ugatnak, s azzal ellentétesen megy a nyáj. Láttál már terelő kutyát? Milyen büszke tud lenni magára! Pedig nem ő a Pásztor szeme fénye, hanem a nyáj.

Uram, Jézus Krisztus! Köszönöm neked a Hormon Gyula nicket használó embert! :)

übermensch
Elmondtam, hogy az, hogy a zsidó népet a Teremtő Isten kiválasztotta magának szent néppé, nem jelenti azt, hogy jobbak lennének. Ugyanolyan nép, mint bármelyik. Rajtuk keresztűl fejeződik ki a népek toleranciája. Ezért a hozzávaló viszonyon keresztűl lesz ez számonkérve.
Nem kell megkülönböztetned! Légy olyan mindenkivel! Ez a legegyszerűbb. Ugyanis a hivatkozott igerész (Máté 25, 31-46) az evangéliumokban van és arról szól, hogy Jézus a nemzetek felett ítéletet fog tartani. Akkor az elítélteknek azt rójja fel, hogy nem etették meg Őt, nem itatták meg Őt, amikor beteg volt nem látogatták meg Őt. Azok mondani fogják neki, hogy soha sem találkoztak Vele. S akkor mondja Jézus: ha eggyel a legkisebb atyjafiai közül nem cselekedték meg, akkor Vele nem cselekedték meg. Két dologra lehet azt elmondani, hogy Jézus atjyafiai. Az, akiket Jézus választott magának és nem szégyelli őket annak hívni és azokat, akik közé született.
De itt teljesen az emberiesség alapdolgai vannak felsorolva! Ha ezt teszed minden emberrel, akkor mindegy, hogy ki volt közülük az, akit Jézus atyjafiainak fog híni.
S ha ez neked rasszizmus, akkor fogalmi zavarban szenvedsz.

Előzmény: Hormon Gyula (1337)
bubis Creative Commons License 2000.07.25 0 0 1342
O, nem! Nem tudom, hogy eppen KRI-re celoztal-e, mert nem volt (es most nincs is idom) elolvasni amit irt, de ha ugy lenne ahogy mondod, akkor legalabb lehet, hogy rajon, hogy tul melyre sulyedt. :)

Udv.
Andras

Előzmény: Hormon Gyula (1341)
Hormon Gyula Creative Commons License 2000.07.25 0 0 1341
Aki ilyen stilusban kepes hosszasan diskuralni, az szerintem egy bunko, ...

Nem kellene ezt visszavonnod? Nehogy már harcostársad sértegetése miatt NS büntetőeljárást kezdeményezzen ellened...

Előzmény: bubis (1340)
bubis Creative Commons License 2000.07.25 0 0 1340
Kedves Gyula!

Aki ilyen stilusban kepes hosszasan diskuralni, az szerintem egy bunko, nekem meg van jobb dolgom is. Valoszinuleg nyilvanosan nem merned ezt felvalalni, ezert is vagy itt. En az ilyen jatekokhoz nem aszisztalok, me'g tul melyre sulyednek. Persze nem akarom elvenni az oromodet, hidd csak azt, hogy te vagy a kiraly. :)

Udv.
Andras

Előzmény: Hormon Gyula (1338)
KRI Creative Commons License 2000.07.25 0 0 1339
Kedves Kisgazda! (Azé' az érdekelne, hogy "őskisgazda" (tudod, még mondjuk az 56 előtti) vagy egy "torgyáni" kisgazdaság?)

Aktív gyűlölet. hmmhmm
Mivel szemben? Kivel szemben?
Emberekkel szemben? Szerintem nem.
A bűnökkel szemben? Az biztos.

Jézus beállítottságát és természetének kifejeződését példázhatná-e jobban más, mint a Zsidókhoz írt levélben is szereplő jellemzés:

"...szeretted az igazságot és gyűlölted a hamisságot azért felkent téged az Isten, a te Istened öröm olajával..."

S valóban, ahogy mondták, ha a lelkiismereti és vallásszabadságot nem fenyegetné veszély, akkor biztos nem politizálnánk annyit gyülekezeti szinten. A politika hagyjon békét nekünk és biztos nekünk sem lesz bajunk a politikával. Ne támogasson, csak hagyjon békén!

Németh Gézáról már beszéltek előttem. Én még hozzáfűzném, hogy a külügyi államtitkár (Németh Zsolt) apja volt, aki most folytatja a "munkát" abban a szervezetben, amit még apja hozottlétre.

A Hit Gyülekezete karitatív tevékenységéről nálam többet - ha jól tudom - senki nem tud itt a Fórumon. Olvass utánam, legalább 2x leírtam röviden. Többször nem szeretném.

Előzmény: Kisgazda (1333)
Hormon Gyula Creative Commons License 2000.07.25 0 0 1338
Ezekkel az érvekkel legyőztél.

Nyomtasd ki a topikot, és vidd el Sancinak trófeaként. Legalább két csésze nyál lesz a jutalmad.

Előzmény: bubis (1332)
Hormon Gyula Creative Commons License 2000.07.25 0 0 1337
Kedves tudatmanipulált KRI!

Csak osszál, ha jól szerepelsz, talán idővel előléptetnek alköpőmesterré. De azt nem gondolom, hogy állami titkosszolgálatok igényt tartanának szolgálataidra, legjobb esetben is csak a Hitgyülié.

Na mi van "erős jellemű, biztos egzisztenciás"? Begyulladtál, hogy emberekkel is találkozol nem csak a sztereotípiáiddal?

Az emberektől nem tartok, de a zombiktól igen. Mi van, ha pl. beszélgetés közben egyszer csak nekiesnek mondjuk a májamnak? Vagy - stílszerűbben - kilopják a nyálmirigyeimet?

Nehéz tüzérség? Megtisztelő rám nézve a húszezredik senkire.

Ha nem félnék, hogy megbántalak, most azt válaszolnám, hogy nem rád céloztam. De így csak azt, hogy égészségedre.

A megtérésed körülményei egyre tisztábbak. Különösen, amióta megtudtam, hogy hogyan "őrölt fel benned az eltartottság érzése egy eredendően meglévő védelmi rendszert a pénztől való függéssel szemben".

Tényleg fenyegetőzik a Hit Gyülekezete? Nem t'om, engem még nem fenyegetett meg soha senki.

Nem hát, amíg teljesíted az utasításokat. Próbálj csak meg egyszer elszakadni a maffiától.

Katonásan? khm khm.
Ha ilyen katonáink lennének ... csak úgy ész nélkül vagdalkoznának, vaktában, bele a nagyvilágba. Ugyan ugyan.

Nem azt írtam, hogy katona vagyok, hanem hogy "katonásan viselem" azt, hogy azzal ver a sors, hogy nem vagyok HGy-fogoly. A "katonásan viselni" egyfajta szólás - ha az agymosó kurzusokon ez elveszett volna a magyar ismeretanyagodból.

Übermensch. Azért mert Te azt hazudott, hogy én ezt mondtam, attól még én nem ezt mondtam.

Akkor hogyan mondtad? És ha már kifejted e nagyívű rasszista elméleted részleteit, légy szíves kitérni arra is, hogy hogyan kell megállapítani valakiről, hogy zsidó-e. Hogyan döntsem el valakiről hogy naptól-széltől kell óvni vagy inkább fejőstehénnek beszervezni?

Előzmény: KRI (1331)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!