Keresés

Részletes keresés

Zoli Bacsi Creative Commons License 2002.05.12 0 0 335
A nekem május 10-én késő este levelet írt SZ.L.-nek üzenem, hogy nézze meg a postafiókját!
azesz Creative Commons License 2002.05.10 0 0 334
udv,

a doba valaszara en is kivancsi lennek bar az egyertelmu jobbolodalisaga mellett ugy tudom hogy uzleti alapon mukodott a dolog, de pont ezert erdekelne.

en egyebkent 92-ben erettsegiztem, tanarok kozul a csirkerol tudom hogy svedorszagba ment ferjhez a turakne szerencsere nem tanitott de tanitotta a nagybatyamat meg a 70-es evek elejen es ok rettentoen utaltak,

nekunk most volt a 10 eves talalkozo es egy tanar sem volt ott de egyaltalan nem bantam, az eotvos egyket kiveteltol eltekintve amugy is a tarsasag miatt volt egy nagyon jo iskola, sajnos nem a tanarok miatt.

jo olvasni hogy ma mar kilehet jarkalni a karolyi kertbe nap kozben mert nekunk meg kozelharcot kellett vivni (illetve igazolast hamisitani) a portaval hogy kijussunk vagy maradt a hatso keritesen kilogas, szoval ez is valtozik

udv

a.

Peka Creative Commons License 2002.05.09 0 0 333
Az 1954-ben végzett IV. A. osztály (Szathmári o.f.)június 1-jén, 18 órakor tartja évi szokásos érettségi találkozóját a Kinizsi utcai Kaltenberg sörözőben.
Fiúk! Cavintont bevenni, fiatal barátnőtől elbúcsuzni (erre az estére!), és ott a helyünk.

Perényi(Stepán)Károly.

revpaq Creative Commons License 2002.04.28 0 0 332
Csak a szokásos, ami minden sulira jellemző, és mondom: szerencsére a miénkre talán kisebb mértékben.

Károlyi Kert gondolom már ti időtökben is megvolt, Ibolyát is sokan favorizálják a mai diákok közül :) cigi, pia, ezek mindennaposnak mondhatók, igazából nem tudom a tanárok ebből mennyit látnak (és remélem tanár nem olvassa ezt a topicot :). Emlékeim szerint volt vmiféle kísérlet a suliban való cigizés visszafogására, volt egy botrány is, lebuktak páran vmelyik WC-ben, azóta nekem úgy tűnt, hogy csak sulin kívül megy a cigi. Forgatókönyv: "kapuból kilép, rágyújt, károlyiban már a második szálat szívja :)"

én személyszerint nem dohányzok, károlyiba is ritkán nézek ki, mondjuk mindig van kinn ismerős, fél sulit látni ott, meg még akik kerületi sulikból (VPG, apáczai) odajönnek.

Igazából aki ebből kimarad, az nem is igazán érzékeli ezt, nincsenek füstös WC-k, stb. Ami megy az sulin kívül megy, az meg ugye mindenki saját dolga. Ebbe a suli nem igazán avatkozik be, és ez szerintem normális is.

Kielégít válaszom? :)

Hello,
revpaq

Előzmény: Zoli Bacsi (331)
Zoli Bacsi Creative Commons License 2002.04.28 0 0 331
Üdv,

a politikát nem kell itt elfelejteni, mivel nem is politizálni térünk be ide. Az elmúlt hetekben pedig történt valami, ami minden jóérzésű egykori és mai E5vös-diáknak szemet szúr, erről beszélgettünk egy kicsit. De az ügy lezárult, én pedig minden érdeklődőnek elküldöm a konklúziót tartalmazó levelezést.

A szupi sulitokat láttam a 2000-ben tartott 10 éves érettségi találkozón. Tényleg jó.
Rádió: 2-os lehettem, amikor a Jeszi, Jeszenszky Zsolt, a később rádió-dj, tv-vj, stb.-ként nyomuló évfolyamtársunk csinált rádiót a szünetekben. Egyszer lógtam óráról, és a lépcsőfordulóban valami hülyeséget rárajzoltam az ő sulirádiójának a plakátjára. Arra járt a Csirke, aki rendszerint direkt ilyen "tettenérések" reményével járőrözött. Felcsillant a szeme, hogy na, megfogott egy piszok alakot. Ahhoz képest, amilyen csekélység volt az egész, gimnáziumi 4 évem legsúlyosabb rovóját kaptam miatta. Turák, az osztályfőnököm még azt is emlegette az osztály előtt, hogy ne csodálkozzanak, ha majd a Kék Fényben látnak engem viszont. Erre nyilván csak azért nem kerülhetett sor, mert a Kék Fény azóta megszűnt!!!

Turák egyébként a most következő ballagásnál köszön el az iskolától. A több mint 4 évtizedre visszamenően az osztályaiba jártakat nemrég egy körlevélben kérték, hogy jelenjünk meg. Gondolj csak bele: minimum 300-350 emberről lehet szó, ha mindenki megjelenik, a ballagtató szülőkkel együtt szétfeszítik az iskolát.
Én egyébként - korábbi beírásokból kiderül - nagyon nem szerettem Tnét, de elismerem a munkásságát. Továbbá pont e topicban mondott el róla egy történetet egy másik egykori diák, ami meghatott, és utólag máshogy tekintek rá.

A lányok szerintem mindig GYÖNYÖRŰEK, amíg még nem kezdenek el fárasztani - azt majd az egyetemen. Kivéve mondjuk az én ex-osztályomban, mert ott inkább rondák voltak. (Remélem, nincs itt ex-osztálytársnőm, haha.)

Majd fejtsd ki légyszíves, mit értesz a züllésen!

Előzmény: revpaq (328)
Zoli Bacsi Creative Commons License 2002.04.28 0 0 330
Kedves mafdfax,

Most vettem észre, hogy az említett levelezést a munkahelyi pc-men tároltam: épp el akartam küldeni Neked. Semmi gond, megvan, csak így hétfőig kell várnom.

Szóval elég nagy lányod van. Ha mondjuk nem is 14, mert esetleg a 6 osztály elején kezdi, akkor is "nagylány". Vagyis 30 évesen már apa lehettél - ha ugye a Török Ernőnek '79 körül volt szerencséje szórakoztatni.
Én most vagyok 30, gyerek még a láthatáron sem.

Nem lep meg a matek-tagozat aztán a jog. Végülis mindkettő komplex logikai rendszer filozófiai alapokon.

A Török Ernőről a napokban ugrott be, hogy én már csak egy magába roskadt, szótlan, a folyosón furcsa léptekkel vonuló szivarként emlékszem rá. Ha nem csal az emlékezetem. De más képem nincs róla.

Persze, nagyon érdekelnek további gag-ek, úgyhogy én nagyon fogok örülni, ha hozod őket!
Tehát levél hétfőn! / Üdv!

Előzmény: madfax (329)
madfax Creative Commons License 2002.04.27 0 0 329
Hello Zoli Bácsi!

Köszönön érdeklődésedet,sajnos nem egy kicsit elszúrta az angolt.Így marad a Szinnyei.

Amugy elsősorban én szerettem volna ha ide jön, ő inkább a biológia-kémia szakot favorizálta a Szinnyein.

(Ilyen "elfajzott" sajnos gyermek.Én világ életemben inkább humán beállítottságú voltam, bár matek tagozatos voltam, aztán lettem jogász. Megérdemlem. Nem olvas eleget a gyerkőc, inkább a net:-D)

Megtisztelnél ha elküldenéd a levelezést.

Üdv. madfax

Ha érdekel keresek elő még füzeteket:)

Előzmény: Zoli Bacsi (327)
revpaq Creative Commons License 2002.04.27 0 0 328
Sziasztok!

Jó volt rátalálni erre a topicra, minthogy éppenséggel E5VÖS diák volnék :) Már a 6 osztályos felhozatalból, 5-ik évemben :)

Szerintem felejtsük el a politikát, inkább osszátok meg továbbra is az élményeiteket, annyira jó ezeket olvasni, hisz akikről írtok, még ma is tanítanak engem :)

A suli nagyon szupi, a tavalyi felújítás óta még jobban szeretjük, elég jól el vagyunk látva! Van egy-két dolog, amire ráférne egy kis fejlesztés (pl. az "új" stúdió, ahonnan minden nap nagyszünetben megy a rádió, mi pl. kedden csináljuk :)

nem tudom ismeritek-e, de http://e5vos.dnsalias.com on olvashattok egész sok aranyköpést kedvenc tanárainktól :)

Pont az elmúlt 3 napban volt, e5vös fesztivál, legjobb tudomásom szerint ez elég új dolog, szóval nemrégóta van. Koncertek, legyen ön is milliomos diákokkal, tanárokkal, havi hetes tanárokkal, havi hetes extra volt e5vös diákokkal (kolossy péter, fábry) meg 12h foci!

A suliba egyre több diák jár, pl. már D osztályok is vannak, tehát 6 évf. A,B 4 évf. C,D,E.

A lányok egyszerűen GYÖNYÖRŰEK!!! :) Imádom a sulimat (mondjuk nem csak ezért :)

Török Tanárnő (mondjuk ki: csirke :) már nem tanít az e5vösben, legjobb tudomásom szerint külföldre ment, de nem igazán tudom...
Varga Laci bácsi is nyugdíjba vonult, de ő a Baráti Egyesület valamilyen tagja (Ti biztos jobban tudjátok) és vele szerencsére néha találkozunk folyosón. Minket még tanított, nagyon hiányzik nekünk is. 42 év tanítás, le a kalappal előtte. Azt hiszem jó iskolát választott! (Annyira bírtam hogy a lépcsőfordulóban a szobrot mindig a fenekénél simogatta meg "18 év felett!" felkiáltással, míg mi a fejét :)

Kicsit (?) züllik szerintem a suli, de ez mondjuk minden sulira jellemző, ebből a szempontból szerintem a mi sulink nagyon jónak számít.

Ha szeretnétek, nyugodtan kérdezzetek, nagyon szívesen válaszolok bármire (leszámítva egy-két kényes témát, hisz ki tudja hogy ki olvassa ezt a topicot :)

Sziasztok!

Zoli Bacsi Creative Commons License 2002.04.27 0 0 327
Hello madfax,

Ezen jót röhögtem!
Épp ezekben a percekben beszéltünk itthon Deutschnak erről a velős kiszólásáról.

Egyébként van hírem arról, miként tart(hat)ott a MIÉP fórumot az E5vösben. Egy barátommal (volt osztálytársammal) közösen írtunk egy levelet Dobának. Erre ő válaszolt is.
Még a levél elküldése előtt úgy döntöttünk, hogy első körben nem nyílt levelet írunk neki, pontosabban a válaszától tesszük függővé, mit teszünk: folytatjuk köröztetett nyílt levélként vagy sem. Nos, mivel a válasz ismeretében úgy döntöttünk, hogy nem lesz belőle nyílt levél, eltekintenék az egész itteni publikálásától.
Ha érdekel Téged, elküldöm a címedre a Dobával folytatott levélváltást. Vagy bárkinek, akit érdekel.

Még egy: írtad, hogy a lányod gimnáziumba készül. Hogy álltok a döntéssel? Az E5vös lesz az?

Előzmény: madfax (326)
madfax Creative Commons License 2002.04.27 0 0 326
Deutsch Tamás:A jövő megtorpant! (Hommage á Török Ernő)
Zoli Bacsi Creative Commons License 2002.04.24 0 0 325
A legenyhébb kiszólása olyan volt, hogy "maga szemüveges manó".
Én időnként megkaptam a "baromállat" kitüntető minősítést.

Arról a személyiségi jogok miatt itt nem beszélhetek, hogy egyes diákok neveit hogyan alakította át kifejezetten megalázó módon.
Szóval Paizs Petya. Ha '95 körül is ezt a formát hozta, akkor egy évtized alatt sem nagyon változott.
Ami bizony szomorú. Szomorú, amikor egy tanár a pozíciójával visszaélve semmibe veszi a diákok emberi méltóságát.

Előzmény: BxL (324)
BxL Creative Commons License 2002.04.16 0 0 324
Ez nagyon jó :-))) Egyből ráismertem ex-rajztanáromra! Nálunk is hasonlóan primkó beszólásai voltak... :-) ('94-'95 körül)

-Kié ez a nagyon frankó táska ?
-Enyém, tanár úr.
-Ja, akkor nem is olyan frankó...

Még szerencse, hogy nem állt költőnek:
(olvasgatja a naplóban a névsort...)
- ..., Csanád -- Anyád, ...
volt néhány hasonlóan eccerű rím a tarsolyában...
:-)

Előzmény: Zoli Bacsi (321)
Zoli Bacsi Creative Commons License 2002.04.15 0 0 323
Ez a topic CSAK az Eötvös Gimnáziumról (Bp., V. Reáltanoda u. 7.) szól.
Az egyetemet nem szokták Eötvösként emlegetni, az az ELTE, aki odajár(t) az "eltés".
Aki ide, az "eötvösös".

Ezzel együtt kösz az infót, mindig hall újat az ember.

Előzmény: v86 (322)
v86 Creative Commons License 2002.04.13 0 0 322
Sziasztok!

Ez a topic csak az egyetemről szól?

Mert pesten van egy E5vösz J. Ált. Isk. XIII. ker.-be...

Én oda jártam.

Zoli Bacsi Creative Commons License 2002.04.12 0 0 321
Pais (Paizs?) Péter rajztanár pedig gyakran "0"-ás osztályzatot is a naplóba vésett egyes, "mit szart maga ide nekem" megjegyzésekkel értékelt házifeladatokra.
Előzmény: madfax (319)
Zoli Bacsi Creative Commons License 2002.04.12 0 0 320
Ha már osztályzatok:
Jónás Évánál olyan kategóriák léteztek, mint pl.:

2/// (kettes 3x alá)
2////////////////////////////// (kettes nagyon sokszor alá)

(2)/3 (két-harmad, "kettes-karika", ami azt jelenti, hogy "inkább kettes, mint 2/3", amit félévi-évvégi zárásnál kettesnek számolt)

2/(3) (két-harmad, "hármas-karika", "inkább hármas, mint 2/3", amit félévi-évvégi zárásnál 2,5-nek számolt)

és akkor tovább: 3/////////////////////
3///...
(3)/4...

Előzmény: madfax (319)
madfax Creative Commons License 2002.04.11 0 0 319
Van olyan dolgozatom,amelyre ráírta hogy 5 alá,"de kérem a következő időbben többet mozogjon":)))
Előzmény: madfax (318)
madfax Creative Commons License 2002.04.11 0 0 318
Megtartottam a füzeteket:)))Jó rég volt már.Világnézetünk alapjai+történelem 2 évig.Könyvekbe is írtuk, de sajnos azokat nem tartottam meg.

A nővéremnek is 2 évig volt hozzá szerencséje.

Üdv.madfax

Előzmény: Zoli Bacsi (317)
Zoli Bacsi Creative Commons License 2002.04.11 0 0 317
Mi egy ideig a Zelcsényi(né) frázisat jegyezgettük. Annyi volt belőlük, hogy a földrajz-könyv végén striguláztunk.
De ezek nem voltak olyan jók, mint a Töröké.
Előzmény: madfax (315)
Zoli Bacsi Creative Commons License 2002.04.11 0 0 316
Ez mind kurva jó!
Hogy őrizted meg mindezt? Fejben? Leírtad?
Van még? Könyörgöm, folytasd!!!
Előzmény: madfax (315)
madfax Creative Commons License 2002.04.11 0 0 315
Törökzöldek:

  1. Lengyelországban a párthoz hű garniturát meg fogják ritkítani.

  2. Visszaélések visszaéléseket követelnek.

  3. katonai nyomások

  4. A monarch uralma

  5. A mai válásoknak ott van a legnagyobb része elásva..

  6. Ne siess, ne hadarj, mert lelőlek!

  7. Kifizető (kifizetődőbb helyett)

  8. Mi jellemzi ezt a két alapvető osztályokat.

  9. A gyerekek, főleg a negyedikesek is összeszokták keverni...

  10. A történelem rátámaszkodik..

  11. Írjátok fel a margóban.

  12. Nem bántalak,kapsz egy kettest, de ebben benne van a középiskolai történelemtanítás minden kínkeserve.

madfax Creative Commons License 2002.04.11 0 0 314
Törökzöldek:

Lengyelországban a párthoz hű garniturát meg fogják ritkítani.

Visszaélések visszaéléseket követelnek.

katonai nyomások

A monarch uralma

A mai válásoknak ott van a legnagyobb része elásva..

Ne siess, ne hadarj, mert lelőlek!

Kifizető (kifizetődőbb helyett)

Mi jellemzi ezt a két alapvető osztályokat.

A gyerekek, főleg a negyedikesek is összeszokták keverni...

A történelem rátámaszkodik..

Írjátok fel a margóban.

Nem bántalak,kapsz egy kettest, de ebben benne van a középiskolai történelemtanítás minden kínkeserve.

Esbé Creative Commons License 2002.04.11 0 0 313
Én 88-92 között. Dobáról annyit, hogy nem akart kiengedni minket a köztársaság kikiáltására (89.10.23.), de olyan lincshangulat volt a porta előtt, hogy végül meghátrált. Ő tipikusan a párttitkárból előavanzsált MDF-es volt, aki 89 után a legjobban szidta saját régi elvtársait.
A szellemiségről pedig annyit, hogy egy nagydarab szkinhead srác is járt a suliba 91-ben, vele többeknek (lányoknak is!) volt összetűzésük, de nem tudok róla, hogy látványosan kidobták volna. A tanári gárda viszont kitűnő volt (legalábbis aki nekem jutott: Martos, Sas, Johnny, Imre Flóra, Doba stb.).
Előzmény: Zoli Bacsi (312)
Zoli Bacsi Creative Commons License 2002.04.05 0 0 312
Nekem sem volt vele negatív tapasztalatom.
Te egyébként pontosan azt írod, amit én is tapasztaltam: Doba valóban egy "vonalas" iskolai vezető volt. Én '86 és '90 között jártam az iskolába, ami egyrészt még a Kádár-rendszer volt, másrészt pont a rendszerváltással esett egybe. Nos, érdekes volt látni a váltást.

Doba igazgatóhelyettesként hozta a "vonalat". 1989 nyarának elejétől lett ő az igazgató. Emlékszem, a '90 februárjában a Közgázon tartott Szalagavató Bálon mennyire meglepődtünk, amikor először pillantottuk meg Dobát echte nagymagyar bajusszal. Azelőtt csak a feje tetején volt szőr - a későbbi diákok meg is lepődtek azon, hogy Dobának valaha egyáltalán nem volt bajsza.
Na, nem a bajuszra hegyezem ki ezt, mert az legfeljebb (bár elég valószínűleg) egy folyamat, vagy inkánbb stratégia leképeződése.

Előzmény: madfax (311)
madfax Creative Commons License 2002.04.04 0 0 311
Érdekes amit mondasz, az én időmben (mondjuk én személyesen nem tapasztaltam) Doba pont egy vonalas, a rendszer feltétlen elkötelezettjének számított.(Barekkal állítólag jó kapcsolatban volt)

Egyesek még azt is állították agent provokatőri szereppel is gyanúsítható.(hangsúlyozom nekem nem volt vele negatív tapasztalatom)

Előzmény: Zoli Bacsi (310)
Zoli Bacsi Creative Commons License 2002.03.31 0 0 310
Válasz egyszerre madfax-nak és Justis-nak.

Nyilván kizárt, hogy anyagi oka volna.
Egy ilyen, néhány órás teremhasználat esetében ez nem is szempont.

A Dobáról tudható, hogy szimpatizál azzal, amit ma Magyarországon jobboldalnak hívunk. A Fidesz sok-sok éve tart rendszeresen pártrendezvényeket a díszteremben. Ezzel még nincs is baj. Mondom ezt azzal együtt, hogy jobban értékelném, ha egy iskolában semmilyen pártrendezvényt nem tartanának. A diákok és a szülők érezzék azt, hogy az iskola olyan hely, ahol a napi politika még csak elvétve sem jelenik meg.
Persze az érvényben lévő jogszabályok alapján oktatási intézmények helyiségeit politikai pártok is igénybe vehetik rendezvényeik megtartására. Ettől kezdve az intézmény vezetőjének a felelőssége, hogy milyen szervezet - akár néhány órás - jelenlétét "vállalja".
Jó, legyen nyilvánvaló, hogy az igazgató preferálja a Fideszt, hiszen rendszeresen megjelennek az iskolában. Vagy egy másik iskola másik igazgatója mondjuk az MSZP-nek biztosít rendszeresen helyszínt. Ezekről én azt gondolom, hogy nem szerencsés, de mondjuk még "belefér".

A MIÉP-pel épp az a probléma, hogy egy ilyen múltú (és nevű) iskola számára VÁLLALHATATLAN. És ez mindenki számára nyilnánvaló kell, hogy legyen.

Előzmény: madfax (308)
Justis_4_US Creative Commons License 2002.03.30 0 0 309
Hoppszlá.

Ez egy cseppet mellbe vágott.

Pusztán anyagi okai voltak vagy ideológiaiak is?

Előzmény: Zoli Bacsi (307)
madfax Creative Commons License 2002.03.30 0 0 308
Ha pusztán az anyagiak miatt tették volna ez lenne a kisebbik rossz.

Ugy tünik azonban az iskola anyagi kondicíói ennél jobbak, hogy rá legyenek szorulva.

Igaz is mit tudsz a most uralkodó szellemiségről? A lányom most jelentkezett 1-ső gimibe (még nem dőltek le a felvételik) nem szeretném , ha direkt pártpolitika lenne az iskola falai között.(elég volt ez régen T.Ernőtől és Solymártól:))

Nem régen jártam benn a felvételi ügyében a Dobánál de nem utalt semmi arra, hogy politikai véleményét bevinné az iskolába.

Előre is köszönöm
madfax

Előzmény: Zoli Bacsi (307)
Zoli Bacsi Creative Commons License 2002.03.30 0 0 307
Nem tudom.
Szerintem nem.

De egy barátommal, volt osztálytrsammal közösen írtunk neki egy levelet. Ha arra nem ad érdemi választ, akkor nyilvános felhívást teszünk közzé, köröztetve az egészet a Baráti Egyesület e-mailen elérhető tagjai között.
Van egy kb. 1000 főt tartalmazó lista.

Jövő hét előtt nem nagyon válaszolhat, ezen a héten tavaszi szünet volt.

Ugyanez a barátom a Mosstól úgy tudja, hogy Doba előre jelezte a tantestületnek, hogy a MIÉP használni fogja a dísztermet.

Előzmény: madfax (306)
madfax Creative Commons License 2002.03.30 0 0 306
Dobát nem értem.

Nyilatkozott erről valamit?

Előzmény: Zoli Bacsi (305)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!