Keresés

Részletes keresés

Dzsabb Creative Commons License 1999.06.04 0 0 31
Szerintem ez igaz az egész kereskedelemre lassan giccs és szemét országa leszünk :(
Előzmény: Rettenet (30)
Rettenet Creative Commons License 1999.06.04 0 0 30
jellemző, hogy a cégek ezeket a hulladég Seagate szemeteket árulják, mert olcsó.
Na ez a másik jó az eladókban, hogy azt nézik, hogy minél olcsóbban adják neked oda amire szerintük szükséged van. Mármint nekik olcsóbban.
Aztán a hirdetésekben is ezeket a gagyi olcsó cuccosokat teszik. A pórnép meg elhiszi, hogy az milyen jó és olcsó. Persze úgy kell az ilyennek.
Előzmény: corporal (28)
Tamás Creative Commons License 1999.06.04 0 0 29
Akkor külön király volt... :-)))))))))))
Előzmény: corporal (28)
Rettenet Creative Commons License 1999.06.04 0 0 27
Hát ugorj át egy pillanatra, csak pár lépés. kérdezd meg tőle:-)
Előzmény: alienne (26)
alienne Creative Commons License 1999.06.04 0 0 26
bolti eladói szakmunkás vizsga? érettségi? :D
a legtöbb üzletbe csak a külső alapján válogatnak szerintem. közeli ismerősöm 8 általános végzettséggel (18 év, ohne nyelvtudás) dolgozik a **** bevásárlóközpont egyik csudaszép puccos butikjában.
azt mondjuk nem tudom milyen a vevőkkel :)
Előzmény: gabek (22)
Rettenet Creative Commons License 1999.06.04 0 0 25
esetleg a pénzvisszafizetési garit is lehetett volna forszírozni.
Csak mondani kellett volna, hogy nem vagy megelégedve az áruval, mert idő előtt tönkrement és nem is akarod, hogy kicseréljék. ugyanazon az áron ma amúgy is egy nagyobb vinyót kaphattál volna:-)
Előzmény: Tamás (24)
Tamás Creative Commons License 1999.06.04 0 0 24
Hát, qrvára igazad volt. A két hét meg hülyeség, úgyhogy mégannyira igazad volt.

Leírnád, hogy melyik volt ez az üzlet? Csak mert a nyáron tervezek cuccvásárlást, és nehogymá ilyen helyre menjek. Ha nem akarod publikusan (bár szerintem közérdek), akkor magán e-mailben is jó lenne. Köszi.

Előzmény: corporal (21)
Rettenet Creative Commons License 1999.06.04 0 0 23
nem vagy te egy kicsit agresszív?
inkább a körmére kellett volna.
mindenesetre jobb megoldás lett volna kivárni a két hetet. aztán a vadi új vinyódat miután hazaérsz szépen "véletlenül" leejteni.
Ezek után ha visszaviszed nekik, hogy tele van bad sectorral, azonnal ki kell cserélniük. tudniillik 3 napon belül ha jól tudom él a cseregarancia.
NA akkor majd meggondolták volna, hogy hogy bánjanak a következő betévedővel.
Előzmény: corporal (21)
gabek Creative Commons License 1999.06.04 0 0 22
Hát igen... Van sok szép bolt, meg sok szép eladó lány benne, csak hát milyenek szegénykéim? Süt róluk az értelem. IQ nuku, nyakig felpolcolt keblek, 15 cm magas topánkával. Biztos, hogy szépek, divatosak, meg dekoratívak, csak hát sokkal jobban mutatnának a kirakatban bábuként. Az ahhoz szükséges értelmi képességekkel talán rendelkeznek. Legtöbbjüknek még szakirányú végzettsége sincs, vagy maximum egy bolti eladó szakmunkás vizsga. Szerintem a minimum az eladói végzettség és egy érettségi lenne.

A csúcs amit láttam:
Az eladó le(h)ányka a következő. 40 kg, 155 cm + 15 cm cipőtalp. Krémszínű feszes naci, fehér top. Diónyi méretű mell-kezdeményei fekete melltartóba szorongatva és nyakig felhúzva. Szintúgy fekete bugyi a világos nadrág alatt. Lakkozott műkörmök, helyenként lepattogva a lakk. A fején 1 cm vastag, sminknek titulált vakolat, barnára rúzsozott ajkak, hidrogénezett haj. A kezében lóg a cigi. Majd a betérő potenciális vásárlóhoz fordulva széles vigyor és vagy minden harmadik foga még meg is volt. Ekkor hátraarc és kimentem. Közel álltam ahhoz, hogy ordítva rohanjak ki. Szegényemnek amilyen beszédstílusa volt... Mint egy kolhozos, ukrán, traktorista, parasztasszony.
Ideális mintapéldánya a neo-primitív, degenerált, hülye picsának. Adottságait tekintve ideális szemléltető eszköz lenne a mai lányok megjelenését analizáló topicoknak.

GABEK

Rettenet Creative Commons License 1999.06.04 0 0 20
erről egy nemrég hallott mondat jut az eszembe. "nem a képzettségével van baja, hanem a munkával."
Az eladókorosztály színvonalába most ne menjünk bele, mer akkor megen zsebretehetek pár anyázást és hát az sem jó, ha kedves édesanyám egészségi állapota túl gyorsan javul.

Na szóval egyfajta megoldás az is, hogy pár nap múlva némi maszkírozás után visszamenni és "jónapot kévánok naccsága. aggyon má nekem valami jó kis cipőt a lábamra" felkiáltással belibegni.(persze előtte a lábmosást pár nappal abba kell hagyni:) namost megfelelő, az eladóéhoz mérhető útszéli stílusban még az élettől is el lehet venni a kedvét, a szaglószervei görcsberándulásáról nem is beszélve:-)
ezután garantáltan örülni fog minden normálisabb vásárlónak.

Tamás Creative Commons License 1999.06.04 0 0 19
Saját élmény:

Nyugati tér, Griff áruház.

Kiszúrtam a kirakatban egy öltönyt, megtetszett. Egy nap múlva megyek a pénzzel, de kiderül, hogy olyan nincs, nem is volt. A stílus ugyanaz, mint a topicnyitóban. Mire én minden célzatosság nélkül mondtam csak, hogy de kár, pedig az tetszett, ami kirakatban volt. Mire az enyhén életunt nő (mit keres egy nő egy öltönyüzletben, ajjajjaj...) közli, hogy ja, az nem úgy van, hogy én csak úgy azt veszem meg, amit látok...

Kérdezem, miért, azt veszem meg, amit ő mond, vagy mi? Na, azt a fejet. Persze rögtön közöltem vele, hogy most nincs időm a főnökével beszélni, mert dolgom van. és mindenképp még ma azelőtt öltönyt akarok venni, úgyhogy megyek máshová.

Nem kell foglalkozni az áruházi eladók parasztságával, ha nem fontos Neked valamiért... hidd el, Te semmiképpen nem jársz rosszabbul. Valószínűleg azért bunkó Veled, mert Te vagy az, aki épp megengedheti magának, hogy Tőle (munkahelyétől) vásárolj, nem fordítva. Frusztráció.

Dzsabb Creative Commons License 1999.06.04 0 0 17
A tapasztalataimat elfelejtettem leírni. Most már mindenhol "agyonszoláriumozott" majdnem bikinibe öltözött "eladók" fogadnak, akik inkább valók a Xéna-ba, mint egy boltba, de ez van. Végülis nem a ruha teszi az embert, és attól még nem kell bunkónak lenni...
Hol vannak már azok a régi kedves, rózsaszínköpenyes eladónénik, akik minden bajunkon segítettek.
Van egy konkrét élményem is: Anyukámmal bementünk egy sportboltba; az eladó ült a pulton, miközben a lábát lógatta, én köszöntem, Ő nem..., bent voltunk a boltban kb 10 percig, egy szót nem szólt, csak ült a pulton..., mikor mindent végignéztünk távoztunk Én kifelé is köszöntem, Ő ismét nem... Ez van, mostanság oda nem járok, pedig szerettem azt a boltot nagy választék olcsó árak, de most már azt sem tudom nyitva van-e még...
Dzsabb Creative Commons License 1999.06.04 0 0 16
A Vásárlók Könyve általában több példányos, mármint egy-egy lapja, na mármost ebből egy példány a vevőt illeti meg. Na ezzel a példánnyal kell elsétálni a Fogyasztóvédelmi felügyelőséghez, esetleg postán eljuttatni Neki. Ott nem fognak a "beíráson" nevetni, általában áll. ig. eljárás keretében vizsgálják ki. De ha nem tudatod a Fogy. védelmet, hiába írtál be.
Előzmény: eMM (13)
alienne Creative Commons License 1999.06.04 0 0 15
nekem nincsenek rossz tapasztalataim az eladókkal. ha odamegyek és kérek valamit, segíteni szoktak, hogy milyen arccal, az meg kit érdekel, én se vagyok az a túlságosan szociális alkat. ;)
én attól kapok görcsöt, hogy még be se léptem az üzletbe, tanácstalan arcot se vágok, és már jön oda, hogy segíthet-e valamiben. brrrrrrr. én is voltam eladó egy játék & papírboltban (1 kemény hónapig :)))), és csak olyankor avatkoztam bele az illetőbe, ha láttam rajta, hogy _tényleg_ segítségre van szüksége.
gysmoo Creative Commons License 1999.06.04 0 0 14
nem hallottam, de nyilván csak olyanba írnék ami némileg hivatalosnak tűnik. Mindenesetre ahol én jártam nem volt kettő, mert elég volt emlegetni.
Előzmény: eMM (13)
eMM Creative Commons License 1999.06.04 0 0 13
És arról még nem hallottál,hogy KÉT vásárlók könyve is van?
Az egyik a vevőnek, a másik a szervnek.
Persze a Vásárlók könyvé hitelesítik,de ezt a mezei vevő nem tudja.....
Előzmény: gysmoo (11)
Kham Creative Commons License 1999.06.04 0 0 12
Velem azt történt meg, hogy öcskössel bakancsot vásároltunk, felpróbált egy 40-es bakancsot, kicsi, odabátorkodtam egy eladóhoz (öcsém zokniban volt) megkérdeztem hogy nincs-e egyszámmal kisebb,( a lány csak úgy álldigált), rámnézett mint egy meztelen csigára a fagyistálban és menjapicsába hangon közölte: A férfi cipok 40-nél kezdodnek. Én meg megkérdeztem tole hogy minek ment eladónak ha utálja az embereket. Diplomatikusan válaszolt. Elment egy sorral odébb. Öcsém erre csak annyit mondott: Úgyláccik, tényleg utálja az embereket.
gysmoo Creative Commons License 1999.06.04 0 0 11
A Vásárlók Könyve nagyon jó eszköz. Nem is kell beleírni semmit, én már kéccer is célt értem a puszta felemlegetésével. :)))
Egyébként ha eccer beír az ember azt onnan többet nem lehet kitörölni hiába egyésugyanaz a tulaj és az eladó.
Halászkirály Creative Commons License 1999.06.04 0 0 10
Nem vagyok pártatlan a témában. Megfordultam a másik oldalon is. Egy eléggé menő üzletláncban voltam egy icipici láncszem. Én megköveteltem a lányoktól (és a fiúktól is) az udvariasságot. Szegénykéim soxor túlzásba is vitték, de inkább legyenek mézesmázosak, mint flegmák és tuskók! Ez meg is látszott a boltjaink forgalmán. Meglepő volt, hogy egy idő után idősebbek is bemerészkedtek a technozenétől hangos boltjainkba, mert az eladóink kimondottan kedvesek voltak!
De egyetértek az előttem szólókkal, sajnos az üzletek 90%-ában felháborító az eladói szolgáltatás színvonala!
timi Creative Commons License 1999.06.04 0 0 9
Nem azt mondom, hogy nem adja ki! Azt állítom, hogy a bejegyzésen milyen jókat szoktak nevetni /a főfelügyeleten is/.
Előzmény: Planney (7)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.04 0 0 8
Kicsiemmának igaza van, oda kell lépni és rákényszeríteni, hogy foglalkozzon veled. A Panaszkönyv is jó, mert azt nem csak a főnök olvassa, hanem a felügyeleti szerv is. Egyébként pedig az ellenreklám is beindulhat, megóvandó gyanútlanul betévelygő sorstárs-jelölteket.
Ugattam már le eladót, aki fanyalgott, javasoltam neki, hogy menjen el utcát seperni, ott nem kell emberekkel foglalkoznia, mert láthatóan nagyon zavarta, hogy vevőkkel kell törődnie. Nem vártam meg a válaszát, de jól levezettem a feszültséget.
Planney Creative Commons License 1999.06.04 0 0 7
Nem hülye, hogy nem adja ki. A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséggel ép eszű tulaj nem kezd ki. :-)

Planney

Előzmény: timi (5)
Huskie Creative Commons License 1999.06.04 0 0 6
Teny, hogy idegesit, de figyelembe veve az eladokrol ordito IQ-t, altalaban magamba fojtom a rohogest... Ha nem, hat nem... Majd megveszem mashol...
Ha tobben is vannak a boltban, akkor azok vagy nekem adnak igazat (ha hasonlo a vilagszemleletuk), vagy az eladonak... Ez utobbi esetben felesleges tiltakoznom vagy lehordanom az eladot, o, meg a tobbiek kulonleges allatfajtak, akik nem ertik a normalis emberek azon ohajat, hogy a cipo ne csak divatos legyen, hanem kenyelmes is... :) Szoval alapbol messzire elkerulom az ilyen helyeket, ahol nem tudok olyan eladot talalni, aki meguti a szukseges szellemi szinvonalat...
timi Creative Commons License 1999.06.04 0 0 5
Miket nem látok! Vásárlók könyve?
Emberek, az eladó és a főnök gyakran ugyanaz. Találjátok ki milyen intézkedést foganatosít saját magával szembe.
rahell Creative Commons License 1999.06.04 0 0 4
Bocs, ezzel a 0-ával egy kicsit rossz helyre lőttem, beepnek szántam, de láttam, hogy ő is lekéste...meg én is...:o)
Előzmény: Planney (2)
rahell Creative Commons License 1999.06.04 0 0 3
Mindegyik boltban? Ennyi erővel regényt is írhatnék...:o)

Mi van a nulláddal? Hmmm?

Előzmény: Planney (2)
Planney Creative Commons License 1999.06.04 0 0 2
Jó messzire elkerülném a boltot, s nem húznám fel magam rajta. Az egészségem többet ér. Esetleg tök nyugodt hangnemben el lehet kérni a Vásárlók könyvét és megörökíteni a szép pillanatot.

Planney

Előzmény: rahell (-)
beep Creative Commons License 1999.06.04 0 0 1
En uuutalok vasarolni, pedig milyen sok szep elado lany van, de hat hazasodni sem akarok. ;-))
Előzmény: rahell (-)
kicsi emma Creative Commons License 1999.06.04 0 0 0
Nullas,
de nem ezt akarom modnani, hanem hogy ezt a jelenseget en is utalom. Ilyenkor aztan rettento udvarias es hivatalos stilusban beszelgetesre kenyszerintemoket, es az elso adando alkalommal huvos hangon kerem a panaszkonyvet es a fonokot...

persze azontul nem mehetek tobbet abba az uzletbe...

rahell Creative Commons License 1999.06.04 0 0 topiknyitó
Tegnapi élményem kapcsán gondoltam, ezt kitárgyalhatnánk.
Történet: az ember lánya úgy döntött, felfrissíti cipőtárát. Ebből a célból megcélzott egyet a sok bevásárló monstrum közül, mondván ott sok bolt, és választék van egy helyen. Ez még meg is lett volna, viszont a tegnapi nap után lehet, hogy elmegyek egy pszichomókushóz, hogy rakja rendebe az önértékelésem...Akárhány helyre bementem, hűvösen végigmértek, kis idő után félig lefittyedő szájszéllel, rágózva megkérdezték, hogy segíthetnek-e. Aztán mikor ezen felbuzdulva kaptam az ajánlatukon, mondhatni egyenesen diliházból menesztettnek néztek, amikor kértem egy számmal kissebbet. (t.i. elég kicsi lábam van, de még létező méret...) Majd miután nem voltam hajlandó a rám hat számmal nagyobbat elvinni, duzzogva, nagy dirrel-durral, tüntetőleg visszarakták a helyére, és onnantól kezdve levegőnek néztek.
Ti hogyan kezelitek, kezelnétek az ilyen eseteket?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!