Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 87
Már csak 17 nap van hátra.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 86
Hmm....

Tulajdonképpen támogatom a sztrájkot. Én részemről nem fogok internetezni vasárnap, meg telefonálni sem.
Bár nálam kilóg a lóláb.
Ide írom a céges email címemet: asajtos@pantel.hu :-))))

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 85
Már csak 18 nap van hátra.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 83
Közérthetőbben fogalmazva, a sztrájk lényege, hogy kimutassam a
Matáv felé: utállak amiért kihasználsz, amint lehet otthagylak, és akkor sem térek vissza hozzád, ha néhány év mulva
már elfogadhatónak tűnik a magatartásod.

Akkor nekem lehet, hogy pont veresre kellene internetni magam vasarnap, ugyanis en koncesszios teruleten lakom, es a leheto legmaximalisabban meg vagyok elegedve a szolgaltatoval. (Akkor se mennek mashoz jelen pillanatban, ha megtehetnem) :-))))))))))))))))))))))))))))))

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 82
Az eredmenyek foleg annak a tenynek az ismereteben meg jobbak, hogy ugyebar az inflacio mas volt a mult ev hasonlo szakaban mint most . . . Egyre jobban olyan kenyszerkepzeteim tamadnak, amikor a MATAV (M$, MAV, stb...) szot hallom, mintha egy oltari nagy zsebet latnek, amibe csak dol-dol-dol-dol-dol a zse . . .
Eljen a szabad verseny !
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 81
Már csak 19 nap van hátra.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 80
"A Matáv első negyedéves eredményei

(Munkatársunktól) A Matáv ma közzétette első negyedéves eredményeit. A
bevétel 19,8 százalékkal, 88,2 milliárd forintra nőtt az előző év azonos
időszakában regisztrált 73,6 milliárdhoz képest. A haszon növekedése 29,5
százalékos
: 17,1 milliárd forint a tavalyi 13,2 milliárdhoz viszonyítva. Az
egy részvényre vetített haszon 29,5 százalékkal, 16,4 forintra nőtt. A Matáv
belföldi bevételei 18 százalékkal nőttek, s ez teszi ki az összbevétel 58
százalékát. A fix vonalak száma 48 500-zal lett több (most 2 693 600 vonal
van). A hálózat digitalizáltsága 76,7 százalékos."

No comment.

NaNe

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 79
Már csak 20 nap van hátra.

Zsoltu! Ha az Euroastra valóban fel akarja vállalni a sztrájkot, akkor szerintem legalább egy képet, linket és/vagy magyarázó szöveget ki kellene raknia a főoldalára június 6-ával kapcsolatban.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 78
Van ott egy olyan rész, hogy fórum, vagy mi, és ott van. Vagyis nincs igazán. Szóval sehol sincs. :-(
Én ma vadásztam ezerrel magyar szöveg után, de nem leltem. Olyan kellett volna, ami standard és fel lehet tenni a honlapra.
És az is meglepett, hogy Románia, Cseszlovákia már benne van hivatalosan az ügyben, mi még nem. Tipikus töketlenek vagyunk.
zsoltu
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 77
Zsoltu! Az a probléma, hogy hiába nézem, a www.euroastra.com-ot, nem látok semmi utalást a sztrájkra. Hol van a sztrájk magyar oldala?
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 76
Van koordinátora ennek a sztrájknak. Van emilje is. Szervezésügyben neki köllene szólni. /csak azért írom ide ezt, mert a témafelvető kérdezte, ha jól emlékszem./
A magyar koordinátor emilje boss@euroastra.com
a vezető külföldi host
http://www.webxpress.co.uk/ttv
De ha valaki a Matávval szimpatizálna, akkor írjon ide:
http://www.euroastra.com/cgi-bin/NetForum/matav/a.cgi/1
zsoltu
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 75
"Milliárdos árengedménnyel fûzi szorosabbra kapcsolatát a kormánnyal a Magyar Távközlési Rt. (Matáv Rt.), derül ki a kabinet április végén megjelent határozatából. A határozatlan idõre szóló megállapodás szerint a Matáv a kormány évi hozzávetõleg 18-20 milliárd forintos számláját átlagosan 10 százalékkal, az idén minimum 2 milliárd forinttal hajlandó csökkenteni. A "pikszisbe", azaz a kedvezményezettek körébe késõbb nemcsak a központi költségvetési intézmények, hanem az egyedi szerzõdések megkötése után az önkormányzatok és az általuk irányított intézmények egyaránt bekerülnek majd. "

Hű de büdös van ...

Sicc->>>

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 74
Még valami eszembe jutott.

A Matáv a profitja egy részét technikai beruházásokra költötte. Ami szép dolog, az ország javát szolgálja, de rendkívül nagy kötelezettséget ró a cégre. Mert ugyebár ezt üzemeltetni kell, rendszeresen fejleszteni - értsd spiccen tartani. Lehet, hogy ma ezt meg tudja tenni, mert van a profit messze fedezi a költségeket. De mi lesz holnap, amikor az olcsó konkurencia színre lép ?
Megmondom őszintén, szerintem összeroppan az egyedüli telefónia birodalom, mert a tulajdonosok kiveszik a profitot a cégből, hiszen már nem lesznek érdekeltek újabb beruházásokban. Ennek a hatását ma még senki nem vizsgálja. Ha most már lehetne más telefon szolgáltató is, nem érintené egy egész országot a jövőben ez az összeomlás.
Ez veszélyes, komoly dolog, és ez már nem tartozik egyedül csak a Matávra !!

Sicc->>>

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 73
Mindenki Macája !

Értsd meg kérlek, hogy mi nem a Magyar Köztársasággal állunk szerződéses viszonyban, meg a HIF-fel, hanem a Matávval. Tehát nekünk a szerződő féllel kell tudni megegyezni, ami ezidáig nem sikerült.

A Matáv rendszeresen egyoldalúan módosítja a szerződés feltételeit, nekünk meg csak annyi lehetőségünk van, hogy ha nem tetszik, akkor lemondjuk az előfizetésünket. Vagy tudsz esetleg mást ?

Ha volna más telefon szolgáltató cég, akkor nem irkálnék ide, hanem keresnék egy olyan szolgáltatót, akinek feltételei leginkább megfelelnek nekem.
De nincs. És ezt tudja a Matáv is. És ennek megfelelően a legmagasabb díjszabást vágja a nyakunkba.

Tavaly ugye max. 16 % -os áremelést lehetett volna megejteni a koncessziós szerződés értelmében. De ennek ellenére több mint 20 % lett az áremelés - hivatkozva arra, hogy viszont más szolgáltatások esetében nem érte el a 16 %- ot az áremelés mértéke.
Egy szempont viszont nem került említésre, hogy arányaiban sokkal kevesebbet telefonál valaki pld. Japánba, mint a saját körzetébe.
Ez mit jelent ?
Azt, olyan szolgáltatások díjmérséklésével igyekszik a Matáv az átlag díjemelést kompenzálni, amit gyakorlatilag senki nem vesz igénybe.
Ha finoman akarok fogalmazni, akkor is csak csalásként, szélhámosságként, átverésként, tisztességtelen üzletpolitikaként tudom jellemezni a jelenséget.

És ha ez az egész csak az internetezőket súlytaná, magam is legyintenék. De nem így van. Az oszág összes termelő és szolgáltató cégét is, általánosabban fogalmazva az ország gazdasági vérkeringését. (Ugyanez igaz az autópályákra is, de az egy másik topic lehetne)
Egy közepes méretű kft esetében nem ritka a havi másfél milliós telefonszámla. És hol áll arányban a szolgáltatás értéke ezzel az összeggel. (De vehetsz arányaiban kisebb összegeket is alapul)

Azt mondod :
"Egyszerűen nincs mit tenni, mert jelentős változást csak a piac kényszeríthet ki, de a piac nem mi vagyunk. "

Nincs piac. Addig nincs, amíg csak egy kofa van.

Ez egy kiszolgáltatott helyzet, ami esetében nekünk csak két lehetőségünk van : Tűrni vagy nem telefonálni.
És még egy dolog. A telefonálás nem hobbi, szabadős tevékenység, hanem ugyanúgy szüksége, mint pld. közlekedni.
Én a Matáv üzletpolitikáját és irreálisan magas szolgáltatási árait gyakorlatilag a szabadság korlátozásának tartom. Elméletileg természetesen nem, da a valóságban ezt eredményezi.

Sicc->>>

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 72
Szerintem pedig Te nem érted a helyzetet, vagy annak legalább is nem minden részletét. Vagy mondhatjuk úgy is, hogy elfogultságodból adódóan nem kívánod érteni.
A politikai szféra döntéseinek hibás mivolta ott mutatkozik meg, hogy túl hosszúra nyújtotta a monopólium időszakát. Nyilvánvaló az ok, hisz senki nem gondolta, hogy a hazai távközlési piac ilyen gyorsan taplra fog álni, s hogy rövid időn belül a monopólium már nem a szoláltatások bővülését szolgálja, hanem épp az egészséges piaci fejlődést gátolja. A távközlés azonban, leginkább a vártánl gyorsabb keresletnövekedés, azaz a fogyasztói ráfordítások nagysága következtében meglepetésszerű gyorsasággal tért magához.
A koncessziós szerződés viszont egyoldalúan utólag nyilvánvalóan nem módosítható. Ha az lenne, akkor nem szerződés lenne, hanem egyszer hatósági aktus. Így viszont a Matáv akarata is kellene ahhoz, hogy a szerződés bármely kitételét megváltoztassák, pl. hogy a monopol gazdálkodás időszakát lerövidítsék.
A fogyasztói árak magasban tartása azonban nyilván nem szerződéses kötelezettség. A Matáv ezen üzletpolitikáját nem a koncessziós szerződés diktálja, s még csak nem is a koncessziós díj kitermelésének a kötelezettsége, hiszen arra a jelenlegi profit töredékéből is futná. Egyszerűen egy kifejezetten antipatikus rablógazdálkodási szemlélet uralkodik e szolgáltató árképzésekor, ami azt eredményezi, hogy amíg a piaci monopólium megengedi, addig akár irreálisan magas árak is megállapíthatók. Lehet, hogy Te ezt a piac törvényszerűségének nevezed, de ennek alapján törvényszerű az is, hogy a fogyasztó egy életre meggyűlöli a Matávot, és amint lehet, mástól rendeli meg a szolgáltatást.
A sztrájknak pedig épp ez a célja. Jelezni, hogy nagyon nem tetszik az üzletpolitika, melynek lényege, hogy ha a nemzetközi piacokon a versenygazdálkodás miatt csökken az elérhető profit, akkor halmozzunk fel tőkét abban az országban, ahol a fogyasztók elég lomhák ahhoz, hogy mindezt ne lehessen rájuk hárítani, ráadásul egyszerű marketinggel viszonylag könnyen manipuláhatók. Közérthetőbben fogalmazva, a sztrájk lényege, hogy kimutassam a Matáv felé: utállak amiért kihasználsz, amint lehet otthagylak, és akkor sem térek vissza hozzád, ha néhány év mulva már elfogadhatónak tűnik a magatartásod.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 71
OK, értem, hogy nem értitek. :-)))

Próbálom másképp: ha problémásnak érzitek a kialakult helyzetet, akkor forduljatok a Magyar Köztársaság mindenkori kormányához, hogy próbáljon meg új megállapodást kötni a MATÁV Rt-vel a jelenlegi koncessziós szerződés helyett.

A jelenlegi kocessziós szerződés egy nagy nemzetközi alku eredménye, melyben leegyszerűsítve arról volt szó, hogy mennyiért hajlanó az Ameritech és a DT pár év alatt helyrerázni a magyar telefonhelyzetet és viszonylag korszerű technikai és üzleti struktúrát létrehozni. Az "ár" a koncesszió: meghatározott állami ellenőrzés mellett a MATÁV meghatározott ideig és feltételekkel uralja a piac nagy részét és marha sok pénzt csinál a a tulajdonosoknak.

Ha tehát ma úgy érzitek, hogy valaki úgy adta el a magyar távközést, hogy az Nektek túl drága és nem vállalható, akkor talán nem a vevőhöz kellene fordulni a problémátokkal, hanem az eladóhoz. Lehet pl. ostorozni a HIF-et, hogy érjen el árcsökkentést a MATÁV-nál. Lehet ostorozni az Országgyűlést, hogy szavazzon meg költségvetési támogatást az internetezőknek. Lehet ostorozni a Kormányt, hogy tárgyalja újra a koncenssziós szerződést.

Ez persze mind hülyeség, mert minden megoldást így vagy úgy, de mi fizetnénk meg. Szeretném, ha megértenétek, hogy "kapitalizmus" van, és az meg egy ilyen dolog. Egyszerűen nincs mit tenni, mert jelentős változást csak a piac kényszeríthet ki, de a piac nem mi vagyunk. Ha majd lesz verseny, csökkeni fognak az árak.

Ha csak sztrájk lesz, akkor semmi sem lesz, csak sokan jó idegesek és magatokra büszkék lesztek. Ha ez így ömnagában Nektek jó, akkor hajrá.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 70
Már csak 21 nap van hátra.
KOZO Creative Commons License 1999.05.15 0 0 69
KOZO _szolidarít_Veletek_!!!!
Sicc- Creative Commons License 1999.05.15 0 0 68
Pancho,

"Azt pedig ne higgyétek el, hogy nem számít neki akár egy vasárnapnyi kiesés is. Országos szinten az elég nagy lé, tízmilliós nagyságrendű (ha valóban _senki_ nem telefonál és nem internetezik). Ha csak 1 millió kapcsolási díjat veszek, már az is közel 10 miller. És akkor még a beszélgetési idő benne sincs! "

Nem cél gazdasági nyomást helyezni a Matávra. Szerintem nem is lehet külföldön sem.
Ez a sztrájk másról szól.

Sicc->>>

Előzmény: pancho (66)
pancho Creative Commons License 1999.05.14 0 0 66
A Deutsche Telekom kb. 33-at, a British Telecom -t, a Matáv másik külföldi tulajdonosa ugyanis az Ameritech amerikai szolgáltató kb. 33%-kal (a fennmaradó rész a magyar államé).
Ja, a Matáv mindenképp kakukktojás annyiban, hogy a másik két cég már nincs monolpolhelyzetben. Ezért mindkettő csökkentette is az árait, elég jelentősen.
Amúgy a Matáv monopóliuma 2002. jan. 1-ig tart (tudtommal). Az még elég messze van.
Azt pedig ne higgyétek el, hogy nem számít neki akár egy vasárnapnyi kiesés is. Országos szinten az elég nagy lé, tízmilliós nagyságrendű (ha valóban _senki_ nem telefonál és nem internetezik). Ha csak 1 millió kapcsolási díjat veszek, már az is közel 10 miller. És akkor még a beszélgetési idő benne sincs!
Előzmény: Endru (63)
NaNe Creative Commons License 1999.05.14 0 0 65
E. Tamás nevű TV2 Tasztalos itt sokott néha kavarogni. Talán ő tudna valamit segíteni.
??

NaNe

Előzmény: freelife (64)
freelife Creative Commons License 1999.05.14 0 0 64
Rimbaud, Netboy, NaNe és a többiek! Köszönöm hozzászólásaitokat. Újból kezdek hinni az emberekben...

Ne feledjétek:
Már csak 23 nap van hátra.

Egyelöre úgy látom, hogy senki sem karolja fel a sztrájkot országos szinten. Amit meg is tudok érteni. Senki sem akarja a nevét adni egy bizonytalan kimenetelü sztrájkhoz. Márpedig, azt hiszem, nem csak én inogtam meg néhány korábbi hozzászólást olvasva.
Nekünk viszont igazán nincs mit veszteni. Talán felkarolhatnánk az ügyet, hogy Magyarország ne maradjon ki belöle. Ebben kérném a segítségeteket.

Amit meg kellene tennünk:
1) Fel kellene venni a kapcsolatot a szervezökkel, hogy egyáltalán tudjanak rólunk. Ebben tudna valaki segíteni?
2) Létre kellene hoznunk egy magyarországi sztrájk (bojkott) hónlapot. Ezt meg tudom csinálni.
3) Hírverést kellene csapni. Itt nem föleg körlevelekre gondolok, hanem inkább valamilyen sajtóanyagra, amit szétküldhetnénk. Szerintem a médiumok (TV-k, rádiók, újságok) felöl lenne érdeklödés, és hír értéke is lenne a bojkottnak.

Az itt leírtakra még elegendö idönk van.

Bárhogy is lesz, a fórumot még a sztrájkig mindenképp fenntartom. Hátha csöndben terjed a sztrájk híre, hiszen már a tropic címe is igen informatív :).

Endru Creative Commons License 1999.05.14 0 0 63
British Telecom, Deutsche Telekom, Matáv...

Kérdés: Melyik a kakukktojás?
Válasz: Egyik se!!!!

Mert mindhárom óriás ugyanazt csinálja...
-- monopolhelyzetével visszaélve annyit kaszálnak amennyit akarnak,
-- évente 70-80 %-al nô a nyereségük,
-- ellehetetlenítik a szabad információáramlást,
-- gátat szabnak az internet-társadalom kiterjedésének,
-- visszaélnek hatalmukkal,
-- hatóságnak tekintik magukat,
-- ...
-- és végül de nem utolsósorban, szeretnek e g y e s ü l t e r ô v e l fellépni az európai távközlési-piacon... tessék csak megnézni, hogy a Matávban hány %-ot birtokol a Deutsche Telekom vagy a British Telecom...

John Zero2 Creative Commons License 1999.05.14 0 0 60

A http://www.prim-online.com/online/cikk.mhtml?id=2492 URL-rol:
-------------------------------------
A Matáv május 13-án közzétette 1999. évi első negyedéves pénzügyi és működési eredményeit, amelyek folyamatos és nagymértékű növekedést mutatnak.

A bevételek 19,8%-kal, 88,2 milliárd forintra nőttek az 1998 első negyedévi 73,6 milliárd forinttal szemben. Az adózott eredmény 29,5%-kal emelkedett és 17,1 milliárd forintot tett ki az előző év azonos időszakában elért 13,2 milliárd forinttal szemben, annak ellenére, hogy az elmúlt évek adómentességét követően a Matáv az idei évtől kezdve 7,2%-os társasági adót fizet. A nyereségráta 19,3%-ra nőtt az 1998 első negyedévi 17,9%-ról.
Az egy részvényre jutó eredmény 16,4 forint, ami 29,5%-os növekedésnek felel meg 1998 első negyedévéhez képest. A működési eredmény 23,7%-kal, 27,7 milliárd forintra nőtt. A működési eredményráta 31,4%-ot ért el az 1998 első negyedévi 30,4%-kal szemben.

Straub Elek elnök-vezérigazgató a társaság 1999 első negyedévi eredményeit értékelve elmondta: ?Az eddigi folyamatok alapján bízom abban, hogy képesek leszünk fenntartani a - dollárban számított - 20% feletti nyereségnövekedést az elkövetkező években."

NaNe Creative Commons License 1999.05.13 0 0 59
"Teljesen egyetértek a sztrájkkal, de kábeltévés internetezők sztrájkolni fognak-e?"

Igen. Legalább is én. A felhívást (ezen oldal URL-jét) pedig továbbítom a helyi
hálózat tagjainak.
Ezen felül sem a munkahelyemen (ha bemegyek vasárnap ?), sem pedig itthon nem használom a Netet és a telefont. A mobilt pedig kikapcsolom.

Nyilván nem fog ettől megrettenni a Matáv és a Westel, de magam részéről ennyit tudok tenni és ezt meg is teszem.

NaNe

Előzmény: Naropa (55)
Netboy Creative Commons License 1999.05.13 0 0 58
100 szonak is 1 a vege!
Ha olcsobb NET-eleresre, telefonra vagysz akkor JUNIUS 6.-an NE telefonalj es NE INTERNETEZZ!! Valamint beszelj le meg nehany embert ugyanerrol!
freelife Creative Commons License 1999.05.13 0 0 57
Napora! A kábeltévések is telefonálhatnak...
Szerintem a monopóliummal a kormány elszámolta magát (vagy nagyon is jól számolt). Már nem tart sokáig... Hál' istennek. :)
Előzmény: Naropa (55)
freelife Creative Commons License 1999.05.13 0 0 56
Már csak 24 nap van hátra.
Naropa Creative Commons License 1999.05.12 0 0 55
Teljesen egyetértek a sztrájkkal, de kábeltévés internetezők sztrájkolni fognak-e? Esetünkben szerintem nincs értelme a sztrájknak.
Ha valaki elmagyarázza hogy miért van a Matávnak monopóliuma, egyáltalán mit jelenet az, illetve meddig tart és miért tart addig, azt megköszönném.

freelife Creative Commons License 1999.05.12 0 0 54
Rimbaud! Örülök, hogy hozzászóltál. Teljesen egyetértek veled.

"A "sztrájknak" természetszerűleg nem lehet célja és eredménye a Matáv üzleti eredményeinek tartós rontása és piaci pozícióinak megingatása (különösen az itt megszólalók megosztottsága alapján)." :( "Lényege azonban, hogy az abban résztvevők jelezzék a Matáv számára, hogy elégedetlenek a piaci magatartásával, etikátlan üzletpolitikájával, s az első adandó alkalommal szolgáltatót váltanak." :) "Egy racionális marketingpolitikát folytató cég egy ilyen eseményt nem hagyhat figyelmen kívül. Feltéve, hogy Magyarországon lesz egyáltalán valamiféle "esemény".
Bízzunk benne, hogy lesz.

Előzmény: Rimbaud (51)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!